MM-kisat 2012: Suomi

  • 1 235 711
  • 3 739
Tila
Viestiketju on suljettu.

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
FARSSI
Kirjoittelit näin tuossa muutama viesti ylöspäin; Nämä Villen "henkiset avut" ovat pelkkää sanahelinää mikäli pelilliset avut eivät riitä enää kansainväliselle tasolle ja kuten viikonlopun matseissa nähtiin, liike ei yksinkertaisesti enää riitä.

Näin käy, jos ja kun molemmat lukee näitä viestejä kuin "piru raamattua"..

Juu, tarkoitin viestilläni lähinnä sitä, että ainakaan minun mielestäni "henkisillä avuilla" ei tee mitään mikäli pelilliset avut eivät riitä enää kisapaikkaan. Ellei sitten ylimääräiseksi hyökkääjäksi olisi valittu. Eli ainakin itse näkisin, että pelilliset vahvuudet on valintoja tehdessä prioriteetti nro. 1, muut ovat sitten plussaa.
 

tallaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Komarov-Kapanen-Tuppurainen
Järvinen-Väänänen

Joensuu-Kontiola-Pihlström
Kukkonen-Jaakola

Hyvin mielenkiintoiset 3-4 ketjut laadit, koska näyttävät hyökkäjien osalta eräänlaisilta peilikuvilta keskenään.

Hyvin fyysiset vääntäjät: Komarov - Joensuu
Peliä tekemään kykenevät, mutta työhanskat käsissäkin pysyvät: Kapanen - Kontiola (Kontiolan "työ" vielä pieni arvoitus, tosin)
Hyvin nopeat jaloistaan ja taklauksetkin sujuvat: Tuppurainen - Pihlström

Erona ketjujen välillä ennen kaikkea se, että ratkaisupotentiaalia löytynee jokaiselta kolmosen ukolta enemmän kuin nelosen jampoilta, mutta näinhän sen pitäisikin kaiketi mennä.
 

Wire

Jäsen
Kahden ottelun otanta on aika pieni ja tiedät sen kyllä itsekin. Sitä taas pitää kysyä Jaloselta, että miksei saanut lisää näyttöpaikkoja tuon kahden ottelun lisäksi, mutta tämä ei ole Granlundin ja/tai Pesosen vika.

Voisin veikata että viime vuoden kisat painoi vaakakupissa joissa Lahti oli umpisurkea puolustavassa roolissa.

Granlund oli Ruotsi-pelissä suht. näkymätön, mutta pelasi muuten mielestäni ihan ok-turnauksen. Jakoi useita ns. tuhannen taalan maalipaikkoja. Ei missään nimessä pelannut kuitenkaan niin vaisusti, että olisin jättänyt valitsematta tai että kauden aiemmat EHT-näytöt olisivat kumoutuneet. Olisitko itse jättänyt Granlundin joukkueen ulkopuolelle?

Granlundin koko kevät on ollut yhtä kysymysmerkkiä niin siksi olisin jopa harkinnut ulkopuolelle jättämistä kun vauhti ei tsekeissä(kään) parantunut.

Filppulan kohdalla kannattaa muista että meiltä ei löydy Zetan ja Hudlerin tasoisia miehiä rinnalle eli itselle on suuri kysymysmerkki.
 

Nimetön

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Jets, Maajoukkue
Ensinnäkin, ei yhdelläkään ole varaa Jalosen valinnoista valittaa. Jukka on leijonakuningas ja piste. Joukkue on Jukka Jalosen joukkue.

Tänä vuonna ei tilaa löytynyt Ville Peltoselle, Petteri Nokelaiselle, Lennart Petrellille taikka Pasi Puistolalle, vaan haluttiin koota paras mahdollinen joukkue, eikä parhaita mahdollisia pelaajia.


M.Koivu-J.Jokinen akseli toimi välillä jopa todella hyvin tourneella ja kun töhön lyödään V.Filppula niin eiköhän sitä tulostakin ala syntyä. En olisi lainkaan murheissaan ykköskentästä.

Kovin moni on myös huolissaan Pesonen-Immonen-Granlund kentästä ja varsinkin Granlundista. Miksi? Omaan silmiin miehet ovat pelanneet aivan loistavasti ja Granlundkin on ollut oma itsensä. Vai tuijotetaanko täällä liikaa tilastoja?

Kaiken kaikkiaan, eiköhän toi ole se lähes paras mahdollinen ryhmä lähteä näihin kisoihin, jossa valmentajana on Jukka Jalonen. Puuttumaan jäi Tuomo Ruutu, Sami Vatanen ja Sean Bergenheim, mutta seuraaat viikot näyttävät mihin rahkeet riittävät. Viime vuonna täysin samaa kitinää turhasta, mutta lopputulos todisti, että Jalosen ei tarvitse kuunnella meidän mielipiteitä.

MM 2012 voimasuhteet;

Ruotsi
Suomi

Kanada
-------
Venäjä
Usa
Tshekki
Slovakia



Ruotsi ja Suomi nosteessa, Venäjän tullessa hieman perässä. Usa tullee olemaan tänä vuonna vahva kun taas Tshekki ja Slovakia näyttäisivät hieman erottuvan. Kanada on sitä perus kanadaa. Järkyttävä nippu, mutta mikä on motivaatio? Halutessaan kuitenkin täysin ylivertainen. Suomi hyvä pelitavan, hyvin menneen kenraalin sekä turnauksen ehdottomasti parhaana JOUKKUUEENA toisena. Hallitsevan maailmanmestari täytyy ottaa tosissaan ja joka vuotinen aliarviointi on jälleen käynnissä. Ruotsi on ihan omissa maailmoissa näissä kisoissa. Aivan järkyttävä nippu tähtipelaajia. Kun kaikki natsaa, niin Ruotsi menee ihan ylivoimaiseen voittoon, yksikään joukkue ei pysäytä heitä. Tosin luulen juuri noiden tähtipelaajien määrän, sekä pelitavan olevan asioita mihin Ruotsi tänä vuonna kaatuu. Jotenkin haiskahtaa pomminvarmalta flopilta.
 

amok

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Sama juttu Lahden, Nokelaisen ja Petrellin kanssa. Olivat paljon paremmassa vireessä keväällä 2011 kuin nyt ja siksi eivät pelaa MM-kisoissa 2012.

Sama myös täältä. Odotin innolla Petrellin esityksiä kun oli nähnyt videoklipit Edmontonista ja aikaisemman kauden pleijarivireen kotimaassa. Kaavailin jo ykkösen laitaan mikäli Jussi Jokinen ei siinä pestissä tule onnistumaan.

Mutta mutta, pakko on myötää, että jotenkin tahmeata oli Lennun pelaaminen harkkamatseissa ja sellainen irtonaisuus ja terävyys puuttui täysin. Oliko syynä sitten aikaero, pienet vaivat vai vähälle jäänyt peliaika Edmontonissa mutta tosiaan ei se vääryys ollut Jaloselta pudottaa Lennu pois joukkueesta.

Vähän samaa olin havaitsevani Nokelaisen esityksissä. En oikeastaan yhtään pidä Konnan peleistä tällä tasolla mutta kyllä varsinkin nelosen keskellä Konna laittoi hyvin Pihlströmiä vauhtiin ja auttoi omissa tekemällä itsensä pelattavaksi keskelle. Kokoonsa nähden edelleen luvattoman löysä tapaus.

Jotenkin tällä hetkellä tuntuu siltä, että aika paljon määrää PIG -ketjun onnistuminen Suomen joukkueen menestymistä kisoissa. On jotenkin sellainen vaa'ankieli -kolmikko. Ovat enemmän kuin osiensa summa ja sen ketjun rikkominen (mikäli kentän touhu ei lähde toimimaan) ja näiden kavereiden ripottelu muihin ketjuihin tulee varmaan olemaan Jaloselle vaikea paikka. Toivottavasti näin ei käy vaan nostavat selvästi tasoa tästä viimeisestä Tsekin turnauksesta.
 

Andi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Tappara
Kyllähän tää ihan hyvältä joukkueelta vaikuttaa kaikkine yllätyksineen. Pakko tässä on uskoa että neljän sakkiin mennään ainakin rymisten, ja siitä eteenpäin kaikki onkin sitten pienestä kiinni.

Silti ihmettelen pirusti että onko vielä kukaan tässä ketjussa arvostellut Jarkko Immosen valintaa, tuo kiero Jukka Jalosen saunakaveri on jälleen salakavalasti joukkueessa. Aiempina vuosinahan nimenomaan tuo keskustelu on ollut sellainen varma kevään merkki mutta nyt ei olla vielä siihen herätty? Toinen mahdollisuus on että joukkueen johto kehitti varta vasten tämän "villepeltos"-casen kiinnittääkseen fanien huomion muualle kuin saunottaja Jakkeen.
 

Jabbbe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Oulun Kärpät
Silti ihmettelen pirusti että onko vielä kukaan tässä ketjussa arvostellut Jarkko Immosen valintaa, tuo kiero Jukka Jalosen saunakaveri on jälleen salakavalasti joukkueessa.

Eikait tuo mikään ihme ole viime kevään esitysten jälkeen. Aika idiootti täytyy olla jos lähtee vuoden takaisten kisojen maalikuninkaan valintaa kyseenalaistamaan.

Siitä kuitenkin olen itsekin amokin kanssa hieman samaa mieltä ja huolissani, että pelottovankin paljon tulee hyökkäysvastuu olemaan PIG-ketjun varassa. Sellainen kutina vain nyt on, ettei viime kevään kaltaista loistoa nähdä. Koko kolmikko on kyllä täysin ansaitusti jälleen joukkueessa, mutta entäs sitten jos homma ei lähde kunnolla rullaamaan ja isoja maita vastaan homma menee puskemiseksi? Löytyykö Jaloselta suunnitelmaa B takataskusta?
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Löytyykö Jaloselta suunnitelmaa B takataskusta?

Saattaa löytyä B ja myös C, koska Filppula, Koivu, Immonen, Granlund, Kapanen ja Kontiola ovat kaikki senttereitä, vaikka kykenevät osa pelaamaan laidassakin, niin mahdollisuus muuttaa kesken kisojen toimimattomia ketjuja on suuri.
 

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
Saattaa löytyä B ja myös C, koska Filppula, Koivu, Immonen, Granlund, Kapanen ja Kontiola ovat kaikki senttereitä, vaikka kykenevät osa pelaamaan laidassakin, niin mahdollisuus muuttaa kesken kisojen toimimattomia ketjuja on suuri.

Lainaan tästä pelaajalistan Johannekselta, joka on minusta hienosti suhtautunut Jukka Jalosen tekemiin pelaavalintoihin. Täällä yksi valittaa, että Jukka Jalosen joukkueeseen ei valita tähtiä, muka varsinkaan NHL:stä. Valtteri Filppula ja Mikko Koivu ovat suomalaiset tähtipelaajat NHL:stä; Granlund SM-liigasta; Immonen, Kapanen ja Kontiola KHL:stä. Jukka Jalonen valitsi parhaat pelaajat omiin kotikisoihin eikä minullakaan ole siihen mitään valittamista. Suoraselkäisiä ratkaisuja teki Jukka Jalonen ja siitä on annettava hänelle erityistunnustus.
 

Timppa25

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Pitäähän se jättää, ainakin heti kun tekee Minnesotassa yli 20 maalia ja nousee siten ikävästi yksilönä esiin. Pilaa vielä turengin pihajuhlat muuten.

edit: jumalauta, pojalla on lahjoja ja siitä voi ihan oikeesti tulla tähti! NHL:ssä! Pelaajasta, TÄHTI!! Äkkiä ulos Leijonista, kun vielä ehditään.

Näinhän se on. Nauttikaa hyvät ystävät Mikke Granlundin viimeisistä MM-kisoista. Suomen parhaat pelaa Euroopassa, ja Granlund on vuoden päästä NHL-pelaaja, jolloin lähtee niin pitkältä takamatkalta, ettei paikkaa Tuppuraisten edestä enää aukea. Toivottavasti nähdään vielä olympialaisissa tai world cupeissa.
 

Lättfil

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Näinhän se on. Nauttikaa hyvät ystävät Mikke Granlundin viimeisistä MM-kisoista. Suomen parhaat pelaa Euroopassa, ja Granlund on vuoden päästä NHL-pelaaja, jolloin lähtee niin pitkältä takamatkalta, ettei paikkaa Tuppuraisten edestä enää aukea. Toivottavasti nähdään vielä olympialaisissa tai world cupeissa.

Ensi vuonna tähän aikaan Granlund, Petrell ja Nokelainen istuskelevat Miami Beachilla(Lennu varjon alla hipiänsä takia) pelaten korttia ja naureskellen, että "kyllä tää on näin mukavampaa kuin Jukan selkää pestessä".
 

VSP73

Jäsen
Erikoiset kisat tulossa, kun valinnat eivät herätä suurta vastarintaa. Ainoastaan Ville Peltosen jättäminen pois herättää jonkun verran ihmetystä joissakin. Muutama vuosi sitten mies vielä ratsasti aina vanhoilla MM95-meriiteillä mukaan. Lisäksi Niko Kapasen valintaa ei olla juurikaan kritisoitu. Kummallista kertakaikkiaan.

Arvon d2uce, saisinko pyytää hieman kunnioitusta. ”Muutama vuosi sitten mies vielä ratsasti aina vanhoilla MM95-meriiteillä mukaan”. On aika kova väite. Montako vuotta on nimimerkin ”muutama vuosi sitten”? Jos et mahdollisesti arvosta tiettyä pelaajaa, ei ole myöskään fiksua heittää täyttä bullshittiä. Kiitos.

On totta, että Ville Peltosella on todella vanhojakin näyttöjä. Alkaen Lillehammerin olympialaisista 1994 toimiessaan 20-vuotiaana Leijonien varakapteenina. Keväältä 1995 löytyy myös jonkinlaisia esityksiä. Ihmeellistä sinänsä, että 1995:n tapahtumat ovat usein tuntuneet kääntyvän Peltosta vastaan!?

Näin just pari viikkoa sitten tilaston, missä oli MM-kisahistoria viimeiseltä neljännesvuosisadalta, eli 1986-2011. Tuossa pistepörssissä Peltonen oli aivan omassa kastissaan pistein 34+47=81. Lähinnä paras muistaakseni David Vyborny, 66 pojoa. Nämäkin ovat historiaa ja (osittain) vanhoja näyttöjä.

MUTTA. On myös niin, että esim. Torinon olympiakisoissa 2006 Peltonen räppäsi kahdeksaan peliin 4+5=9, eikä missään höntsäpeleissä, kuten maailmantähdet TS & SK. Peltonen teki puolivälierässä jenkkejä vastaan avausmaalin + syötön, välierässä Venäjää vastaan avausmaalin + syötön, sekä Ruotsi-finaalissa tasoituksen 2-2:een. 2007 MM-kisoissa Peltonen oli Leijonien pörssiykkönen 2+7=9. Ovatko nämäkin kenties vanhoja näyttöjä? Tai Vancouverin olympialaisten 2010 jarruketjuroolissa Leijonien paras plusmiinussaldo +3. Siis maailman ehdottomasti parhaita maajoukkueiden hyökkäysketjuja vastaan. Eikä Peltosen vika liene valintansa SM-liigakaudella 2010-11 kautta aikojen ylivoimaisimmalla erolla parhaaksi – sekä pelaajien, että toimittajien äänestyksessä.
 

Epätietoinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät. Sievin Sisu, Barcelona
..sekä Ruotsi-finaalissa tasoituksen 2-2:een.

Jep, ja tähän maaliinhan loistavan syötön antoi kaikkien itkemä Jussi "lähes Messias" Jokinen. Voi perkele kun se oli niin lähellä se voitto silloin..

Mutta asiaan. Pakkohan tässä on heittää itsekin jonkinasteista kokoonpanoennustusta:

1. Pyörälä - Koivu - Filppula
Niskala - Hietanen

2. Pesonen - Immonen - Granlund
Salmela - Mäenpää

3. Jokinen - Kapanen - Komarov
Väänänen - Järvinen

4. Pihlström - Kontiola - Joensuu/Tuppurainen/Kiiskinen
Kukkonen - Jaakola


Ketjuja en ala sen kummemmin perustelemaan, paitsi pakeista sen verran, että Jalonenhan peluutti viime vuonnakin hyökkäävä-hyökkäävä ja puolustava-puolustava -pakkipareja. Lisäksi hyökkäyskolmikoihin Pyörälä nousee jälleen loistavana yleismiehenä täydentämään 1.kenttää, kakkonen jatkaa viime kauden kokoonpanossaan, kolmonen tulee olemaan tässä muodossa kisojen positiivisin yllättäjä ja neloseen sitten Pihlström - Kontiola (pelasivat hyvin tuon Ruotsipelin). Omasta mielestä kentät menee kutakuinkin näin siis. Onneksi sielä on kuitenkin penkin takana päättämässä fiksumpi kaveri niinkin suurista asioista kuin Suomen jääkiekkomaajoukkueen kokoonpano v.2012.
 

Kaukosäädin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves 365
Kovasti ihmettelen riukutusta Peltosen perään. Varsinkin kun Peltoselle vaaditaan kisapaikkaa pelkillä johtajan ominaisuuksilla. Kysympä vaan että tarvittiinko Peltosta viime vuonna kun voitettiin mestaruus? Ei. Jalonen ja Koivu pitivät kaksin joukkueen jatkuvasti samalla pelikirjan sivulla.

Lisäksi ihmettelen Petrellin vaatimista joukkueeseen. Ihan kuin se olisi nyt 60 NHL ottelun ansiosta ansainnut paikkansa joukkueeseen. Petrell oli huono Tshekin turnauksessa isossa kaukalossa.

Mini en Hietasesta pidä, mutta hän pesi kiekollisesti ja puolustuksellisesti noviisi Kousan.

Väänen sanoi hyvin. Jotenkin niin, että joukkueeseen ei enää pääse puolikuntoisena/löysänä/haluttomana (Petrell, Nokelainen...) tai tähtistatuksella ja vanhoilla meriiteillä (Peltonen).

Ottakaahan siis IFK-lasit pois silmiltä. Varsinkin kun joukkueeseen pääsi Pesonen, ja osin myös Granlund ilman viime hetken näyttöjä.
 

choose_life

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Keskustelupalsta on (rummun pärinää) keskustelua varten. Siihen kuuluvat myös eriävät mielipiteet, joskus jopa puolihuvittunut piruilu, jota pitää toki osata vähän lukeakin. Tämä ei tietenkään onnistu, mikäli eväät edes keskusteluun ovat monomaaninen, jokaisen ketjun tappava/tukkiva yhden asian papukaijahokeminen, sokea henkilöpalvonta, kömpelö piilomainonta ja muu vastaava, jota ei sivumennen sanoen välillä oikeasti millään uskoisi aikuis(t)en miesten näppäimistöltä suolletuksi. (Kuvittele sama omalle kohd... jep, ei v-ttu pysty:).

Jukka Jalonen (joka on yhäkin tolkun fiksu, käytännön tasolla uskottava ja oppimiskykyinen valmentaja) on Suomen kiekkomaajoukkueen päävalmentaja, ei Pohjois-Korean diktaattori. Mitä miestä tunnen, olisi aika lailla viimeisten joukossa vinkumassa siitä, että jossain nettipalstalla lätistään valinnoistaan, puoleen ja toiseen. Eikä yhäkään ansaitse tiettyjä perässähiihtäjiään.
 
Viimeksi muokattu:

Kaukosäädin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves 365
Videotuomarit aikanaan naureskelivat tuolla Jokisen, Petrellin ja Nokelaisen tryout-statukselle, ja olivat sitä mieltä että tuon statuksen olisi voinut jättää pois kun ovat kuitenkin joukkueessa. Nyt kävi näin. Jokinenkin siis todella tuli mm-joukkueeseen tryoutille.. Tää Jalosen Eurooppa-fetissi menee kyllä välillä yli.

Minä sanoisin että sun NHL-ihannointi menee yli. Petrell esim. on pelannut vain yhden kauden NHL:ssä ja nyt kun pelasi huonosti EHT:llä niin pitäisi olla varma paikka kisajoukkueeseen koska NHL?? Ei näin.

Nokelaisen olisin itse valinnut joukkueeseen nelossentteriksi, ihan vain siksi että on siihen sopivampi kuin Kontiola.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Kovasti ihmettelen riukutusta Peltosen perään. Varsinkin kun Peltoselle vaaditaan kisapaikkaa pelkillä johtajan ominaisuuksilla.

Harva täällä on Peltosta vaatinut kisoihin pelkillä johtajan ominaisuuksilla, onhan täällä monessa viestissä perusteltu pelillisiä syitä ja sitä, miksi edelleen piste per peli -tahtia liigassa pelaava ja kovissa peleissä aina kunnostautunut Peltonen olisi monipuolisempi vaihtoehto kuin tietyt nyt valitut pelaajat, kuten vaikkapa Pihlström. Peltonen osaa puolustaa huippumaita vastaan, pystyy tarvittaessa iskemään maaleja saamistaan paikoista ja pystyy pelaamaan erilaisissa rooleissa. Ja asenteesta pelaaminen ei ole ikinä ollut kiinni. Missään nimessä Peltonen ei mikään messias ole eikä Suomen kisojen lopputulos ole ratkaisevalla tavalla yhdestä miehestä kiinni, mutta ei hän olisi huonompikaan vaihtoehto ollut esim. kolmoskentän laidalle kuin nyt valitut miehet.

Oikeastaan ihan sama, vaikka Peltonen olisi valittu 14. hyökkääjäksi polkemaan kuntopyörää, sen verran aina pitäisi olla lopettamisiässä olevien legendapelaajien kunnioitusta Suomessa, että annettaisiin heidän päättää maajoukkueuransa kotikisoihin jos he vielä pelillisesti pysyvät muiden tahdissa. Se on toki eri asia, jos vanha stara on jo ikäloppu rahjus, josta ei enää kentällä mihinkään ole, mutta kuten todettua, Peltonen siellä nytkin teki maalin EHT-kenraaliharjoituksessa Ruotsia vastaan, hänen pelipaikkansa ottaneet kaverit eivät tehneet.

Kaikki olivat aikanaan yhtä mieltä siitä, että Jukka Tammen merkitys uran viimeisissä MM-kisoissa oli joukkueelle suuri, vaikka Tammi ei pelannut sekuntiakaan. Sama pätee Peltoseen, joka olisi kuntopyörääkin polkiessaan tuonut enemmän suomalaista kisa-asennetta kuin joku perusjamppa samaisen kuntopyörän päällä.

Aravirta jätti Raipen kotikisoista, Jalonen Peltosen kotikisoista, joten kaiketi suomalaisten päävalmentajien perinteisiin kuuluu dumpata viime metreillä kisoista joku iki-Leijona, joka on kaikkien aikojen merkittävimpiä maajoukkuepelaajia. Ehkä ensi vuoden jaettuihin kotikisoihin voisi kutsua vaikka Saku Koivun leirille, pitää häntä siellä kolme viikkoa ja ilmoittaa EHT-höntsän jälkeen, että sori Saku, paikkasi meni nyt liigaan nousseen TuTon Tuukka Pulliaiselle.

Mutta se Peltosesta, en minä pelihousujani revi asiasta sen enempää enkä asiaan tätä enempää takerru. Näillä mennään kohti A-lohkon valtaisia haasteita: Seitsemästä ottelusta kaikki muut ovat pakkopullaa paitsi pelit Kanadaa ja Yhdysvaltoja vastaan, joissa ratkaistaan puolivälieräjoukkueiden keskinäisiä voimasuhteita ja toivotaan, ettei Kanada tule vastaan puolivälierissä. Tulee se kumminkin, mutta saa sitä silti toivoa, ettei se tulisi.
 

choose_life

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Mitä vielä Immoseen tulee, (ratkaisu)vastuuta kasautuu nyt osin kieltäytymisten ja osin muiden juttujen (Granlundin repaleinen kausi, ykköskentän mahdolliset natsausongelmat ja pakiston tietty kädettömyys) takia lähinnä mälyyttömästi, ainakin ns. kovempia maita vastaan. Mutta hyvinhän tuo on MM-tasolla tähänkin asti hommat hoitanut.

edit: juuri näin.

Harva täällä on Peltosta vaatinut kisoihin pelkillä johtajan ominaisuuksilla, onhan täällä monessa viestissä perusteltu pelillisiä syitä ja sitä, miksi edelleen piste per peli -tahtia liigassa pelaava ja kovissa peleissä aina kunnostautunut Peltonen olisi monipuolisempi vaihtoehto kuin tietyt nyt valitut pelaajat, kuten vaikkapa Pihlström.

Oikeastaan ihan sama, vaikka Peltonen olisi valittu 14. hyökkääjäksi polkemaan kuntopyörää, sen verran aina pitäisi olla lopettamisiässä olevien legendapelaajien kunnioitusta Suomessa, että annettaisiin heidän päättää maajoukkueuransa kotikisoihin jos he vielä pelillisesti pysyvät muiden tahdissa.

Kaikki olivat aikanaan yhtä mieltä siitä, että Jukka Tammen merkitys uran viimeisissä MM-kisoissa oli joukkueelle suuri, vaikka Tammi ei pelannut sekuntiakaan. Sama pätee Peltoseen, joka olisi kuntopyörääkin polkiessaan tuonut enemmän suomalaista kisa-asennetta kuin joku perusjamppa samaisen kuntopyörän päällä.

Kaikesti suomalaisten päävalmentajien perinteisiin kuuluu dumpata viime metreillä kisoista joku iki-Leijona, joka on kaikkien aikojen merkittävimpiä maajoukkuepelaajia. Ehkä ensi vuoden jaettuihin kotikisoihin voisi kutsua vaikka Saku Koivun leirille, pitää häntä siellä kolme viikkoa ja ilmoittaa EHT-höntsän jälkeen, että sori Saku, paikkasi meni nyt liigaan nousseen TuTon Tuukka Pulliaiselle.

Mutta se Peltosesta, en minä pelihousujani revi asiasta sen enempää enkä asiaan tätä enempää takerru. Näillä mennään kohti A-lohkon valtaisia haasteita: Seitsemästä ottelusta kaikki muut ovat pakkopullaa paitsi pelit Kanadaa ja Yhdysvaltoja vastaan, joissa ratkaistaan puolivälieräjoukkueiden keskinäisiä voimasuhteita ja toivotaan, ettei Kanada tule vastaan puolivälierissä. Tulee se kumminkin, mutta saa sitä silti toivoa, ettei se tulisi.
 
Suosikkijoukkue
Hiroshima Toyo Carp
Oikeastaan ihan sama, vaikka Peltonen olisi valittu 14. hyökkääjäksi polkemaan kuntopyörää, sen verran aina pitäisi olla lopettamisiässä olevien legendapelaajien kunnioitusta Suomessa, että annettaisiin heidän päättää maajoukkueuransa kotikisoihin jos he vielä pelillisesti pysyvät muiden tahdissa. Se on toki eri asia, jos vanha stara on jo ikäloppu rahjus, josta ei enää kentällä mihinkään ole, mutta kuten todettua, Peltonen siellä nytkin teki maalin EHT-kenraaliharjoituksessa Ruotsia vastaan, hänen pelipaikkansa ottaneet kaverit eivät tehneet.

Ymmärrän mitä ajat takaa, mutta on silti pakko olla eri mieltä. Joukkuetta kasatessa ei saa antaa valtaa sentimentaalisuudelle, vaan hoitaa projektia 100% objektiivisest keskittyen vain pelillisiin asioihin. Legendapelaajatkaan eivät saa olla sellaisessa asemassa, että saisivat paikan joukkueesta ihan vain jos sattuu vielä kerran huvittamaan. Näin on liian kauan ollut, mutta onneksi Jalonen on laittanut tuuletusta tähänkin asiaan.
 
Suosikkijoukkue
KalPa
Tassu ylös koiralle

Kiitos Jukka hyvistä pelillisesti oikeista valinnoista! Itse katsoin kaikki Tsekin turnauksen matsit ja salaa toivoin juuri näitä valintoja hyökkääjien osalta. Puolustajien otteita en tarpeeksi tarkalla silmällä katsonut, jotta voisin niitä analysoida.

Tullut myös luettua miltei kaikki ketjun viestit ja pari asiaa itseäni ärsyttää. Minusta liian moni arvioi hyökkääjien tasoa pisteiden valossa katsomatta varsinaista pelillistä ilmettä ja pelaajan tämän hetkistä kuntokäyrää. Tässä kommentteja parista kuumimmasta perunasta:

Case Peltonen

Eihän Ville näyttöjä antanut. Vain voittomaali Ruotsia vastaan.

Mielestäni Peltosen liike ei riittänyt haastajiinsa nähden ja menetti paljon kaksin kamppailuita hyökkäyspäässä ja mm. yksi syyllinen Lehtosen nollapelin rikkoutumiseen. Jos Villen näytöksi nostetaan voittomaali Ruotsia vastaan, niin suorituksena se, että osaa ottaa kiekon vastaan ja laittaa ropelon kainalosta ei hirveästi vaadi. Henkinen johtajuus olisi puoltanut valintaa, mutta suoraselkäinen ratkaisu jättää mies ulkopuolelle, vaikka Peltosta Suomi-ikonina arvostankin.

Case Granlund

Luistelunopeus ja peliäly olivat Tsekin turnauksessa hyvällä tasolla, mutta kavereille ei tarjoilu maistunut ja tehot jäivät odotuksiin nähden vähäisiksi. Summasummarum mies on väsynyt ... NOT! Tottakai paineet ovat mediahässäkän takia isot, mutta kentällä mies tekee mielestäni edelleen hyviä oivaltavia ratkaisuja ja kuuluu ehdottomasti tulevien kisojen parhaiden hyökkääjien joukkoon. Ilmeisesti parempaa peliä kuin Jokereita vastaan?

Case Pesonen

Seuramatseja en ole hirveästi ehtinyt näkemään, mutta vakuuttanut EHT-matseissa. Venäjää vastaan hyvä, Tsekki matsissa ei ehtinyt pelaamaan ja Ruotsiakin vastaan liikettä ja taklauksia vaikka viimeistely ei vakuuttanut. Mies kuitenkin osaa röyhkeitä maaleja tehdä.

Case Petrell

NHL-status ei paljoa paina, jos liike ei riitä. Mielellään oisin nähnyt rymistelijän kisoissa jos olisi pystynyt osoittamaan, että isossakin kaukalossa laidat rytisee.

Case Kiiskinen

Monet pitävät valintaa kyseenalaisena, koska tehoili huippumiesten vierestä, mutta tehoja tärkeämpää oli mielestäni se, että oli kiekollisesti rohkea, nopea, notkea ja koko ajan vaarallinen hyökkäyspäässä. Aliarvostettu pienen kokonsa puolesta, mutta suurin syy siihen miksi Kuopiossa on kannattanut mennä katsomaan sirkushuveja viime vuosien aikana.

Case Tuppurainen

Vaikea kommentoida, kun ei ole tullut pelejä juuri nähtyä, mutta joukkueeseen tarvitaan voittaja, ratkaisija, taklaaja ja ennen positiivista flow-energiaa. Mielenkiintoinen hyvä valinta.

Sen verran vielä Kiiskisen ja Tuppuraisen roolista, että mielestäni Kiiskinen stunttaa 1. ja 2. ketjun miehiä mikäli tulee loukkaantumisia tai jollain ei lähde peli kulkemaan. Tuppurainen stunttina 3. tai 4. ketjun miehille samoista syistä ja lähinnä ehkä taistelee Pyörälän kanssa paikasta Kapasen viereen.

Henkiseltä puolelta Kiiskiselle ja Tuppuraiselle olisi helpompi tulla mukaan "heikoimmin" suorittavan pelaajan tilalle kuin aloittaa suoraan pelaavassa kokoonpanossa, koska ovat kuitenkin median silmissä arveluttavimmat valinnat. Altavastaajana on aina henkisesti helpompi tulla kuten Kuopiossa valitettavasti tiedetään.

Tämä on oma dream team niistä miehistä joita saatavana oli, joten varaukseton peukku valinnoille ja tervetuloa koittamaan!
 

ahtikullervo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks
Kovasti ihmettelen riukutusta Peltosen perään. Varsinkin kun Peltoselle vaaditaan kisapaikkaa pelkillä johtajan ominaisuuksilla. Kysympä vaan että tarvittiinko Peltosta viime vuonna kun voitettiin mestaruus?

Kyllä. Hän valittiin siihen joukkueeseen, mutta loukkantumisen takia kisat jäi väliin.

Sun muistti vaan heittele.
 

Malaco

Jäsen
Minun papereissani siis Järvinen, Pyörälä ja Tuppurainen olisivat jääneet rannalle, tilalle Kousa, Nokelainen ja Peltonen.

---------------------------------------------

Aika näyttää ja minä ainakin seuraan mielenkiinnolla kolmikon Järvinen-Pyörälä-Tuppurainen edesottamuksia. Jos toimii, hyvä. Jos ei, JJalosen tavallaan kunnianhimoinen yritys ottaa SM-liigasta ja Elitserienistä "helmiä" menee persiilleen.

Nyt en oikein ymmärrä, miten Kousa ja Peltonen eroaa Järvisestä, Pyörälästä ja Tuppuraisesta. Kaikki ovat näitä kunnianhimoinen yritys ottaa SM-liigasta ja Elitserienistä "helmiä" menee persiilleen. Eikös nämä kaikki ole Suomen tai Ruotsin liigasta? Nokelainen sentään on NHL-statuksen omaava 4. ketjun pelaaja. Ettei nyt oman jengin jätkien tippuminen harmittaisi tässä?

Mielestäni ihan mielenkiintoinen jengi mukana ja Villeäkään ei tarvitse jalkoihin. Hyvä pukukopissa ja kentällä, muttei ehkä enää MM-tasoa ja kopistakin löytyy muita. Kyllä viime vuosikin meni ilman Peltosta. Alkaisi jo kisat, jotta näkisi millanen jengi on oikeesti.
 

Viltsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Jalonen teki valinnat paitsi päivän kunnon mukaan, myös sen mukaan, miten pelaaja suhtautuu esimerkiksi muutoksiin kesken turnauksen. Jos vaikkapa rooli jostain syystä yhtäkkiä pieneneekin. Näin kävi Janne Lahdelle viime kevään kisoissa ja esimerkiksi Lahdella oli tiettävästi jonkinlaisia vaikeuksia suhtautua tilanteeseen sillä tavalla, kuin kunnon joukkuepelaajan kuulusi suhtautua. Valmentajat ajattelevat asioita paljon moninaisemmin, kuin äkkiseltään arvaa ja ei nämä seikat meille täällä kirjoittaville meinaa aueta millään.

En nyt tarkkaan muista, miten iso kohu nousi Helmisen putoamisesta keväällä 2003, mutta kyllä sitäkin jonkin verran ihmeteltiin. Raipe oli aika surkea sen kauden SM-liigassa, kuten Ilveskin, mutta saatuaan kutsun MM-leirille, oli kyllä mies paikallaan myös kisoja edeltävissä maaotteluissa. Se ei kuitenkaan Aralle riittänyt.
 

d2uce

Jäsen
Arvon d2uce, saisinko pyytää hieman kunnioitusta. ”Muutama vuosi sitten mies vielä ratsasti aina vanhoilla MM95-meriiteillä mukaan”. On aika kova väite. Montako vuotta on nimimerkin ”muutama vuosi sitten”? Jos et mahdollisesti arvosta tiettyä pelaajaa, ei ole myöskään fiksua heittää täyttä bullshittiä. Kiitos.

Taisi nimimerkki VSP73 ymmärtää nyt d2ucen viestin väärin. Tarkoitin, että muutama vuosi sitten täällä Peltosen mj-valintoja kritisoitiin juuri tuolla "MM95-meriitit"-pohjalla. Sitä ihmettelin, kun nyt ollaan taas sitä mieltä, että Peltosen valitsematta jättäminen oli virhe jollain tasolla.

Ihmettelen tähän samaan rahaan vielä niitä, jotka itkevät, kun Jalonen haluaa nähdä muutaman NHL:n marginaalipelaajan esityksiä leijonapaidassa. Ei se NHL-status ole mikään automaattinen leima kisabussikorttiin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös