Miikka Salomäen taklaus Justin Hodgmaniin ottelussa Pelicans-Kärpät

  • 124 593
  • 622

lommi

Jäsen
Suosikkijoukkue
New England Patriots
No nyt meni pikkuisen ohi. Kärpät hakee tasoitusta ilman maalivahtia ja yksi niistä kuudesta kärppäpelaajasta kulkee hakemassa Pelicans-pelaajaa?

Oikein ymmärsit. Silloin kun käyt kuumana, niin joukkueen etua ei aina ajattele. Salomäki hakemalla haki Hodgmania jo aiemmin ja sitten boom. Sanoi Ara pressissä mitä tahansa.
Nuoren miehen oma moka, mutta ei omasta mielestä lisäsanktion arvonen niitti. Ei millään lailla törkeä. Hölmö enemmänkin.
 
Kärpät hakee tasoitusta ilman maalivahtia ja yksi niistä kuudesta kärppäpelaajasta kulkee hakemassa Pelicans-pelaajaa?

Eihän se näköjään niin ohi mennyt, kun ymmärsit sisällön.

Tämä tilanne selvästi jakaa myös täysin puolueettomat tahot kahtia, eikä ihme. Todella vaikea tapaus. Mielestäni kuitenkin Salomäki valmistautuu kontaktiin jo kauan ennen kuin varsinaisesti kääntää päätä Hodgmaniin.

Lisäksi yhdestä kuvakulmista näkyy, että Salomäki tekee todella tiukan leikkauksen kohti keskustaa ja Hodgmania. Siihen en ota kantaa, leikkaako hän keskustaan toivoen kontaktia Hodariin, vai täysin pelillisistä syistä.

Ja mielestäni on ihmeellisiä nämä: "Ai nykyään täytyy väistellä, jos joku vetää laput silmillä?"

Vastaus: Totta helvetissä - ei se oikeuta estämistä, että toinen ei näe kun tulee kolatuks. Salomäki olisi voinut väistää, niin ajoissa hän huomasi Hodgmanin.
 

ScottStevens

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Peliitat, NasKi
Aika tylsä väittely kun lähes kaikki on samaa mieltä asiasta..

Tänään jatketaan sarjaa Raksilassa ja niin joukkueiden kuin meidän kannattajienkin pitäisi keskittyä siihen!
 
Kun tuota videota on nyt muutaman kerran katsellut, niin selvästi Salomäki vilkaisee olkansa yli ja näkee Hodgmanin. Keskiympyrässä äkillisesti, mutta laskelmoidusti kaartaa Hodgmania kohti ja valmistautuu tappamaan. Videolta voi jopa nähdä Salomäen paholaismaisen virnistyksen. Tyylipuhdas teloitus kiekottomaan pelaajaan. Jokohan Aralla rupes puntti tutisemaan ja piti laittaa Sika-Salomäki "noutamaan" vastustajan tähtiä. Juuri näin, Oulun Kärpät! Kuvottava teko. Toivottavasti tulee kovat sanktiot. Ikuisiksi ajoiksi vankilaan, saatana. Ara kans.
 

peno

Jäsen
Suosikkijoukkue
Madness!
Annetaas täältä puolueeton näkemys, jos jotakuta yleensäkään enää kinnostaa.

Salomäeltä refleksit ja huomaa Hodarin tulevan kohti. Tämä taas ei huomaa salomäkeä ja on vartalo velttona, Hodari ottaa osumaa.

Ei mielestäni mikään törkeä veto, mutta liigan sääntöjen mukaan ulosajo ainoa vaihtoehto, mikä on kyllä perseestä. Ne seuraukset, ei ne teot...

Jokusen ensimmäisen sivun luin ketjusta, ja täytyy kyllä ihmetellä miten jotkut näkevät Salomäen käsien olevan ylhäällä kontaktissa? Mielestäni osuu olkapäällä, ja kädet pysyy alhaalla?
 

Drewiske

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Sokea - sokeampi - Jatkoajan värilasit.

Ennen nähtyäni videota odotin jotain törkeää kolaamista, kun kerran vitonen tuli ja kolumnissa itkettiin ennen matsiraporttia.

Ja videon nähtyäni, ihmettelen miten urpoa porukkaa sieltä värilasien takaa voi löytyä. Ja miten ihminen voi psyykata itsensä niin, että vaikka asian näkee omilla silmillään, sitä ei suostu uskomaan? Salomäki on paikoillaan. PAIKOILLAAN! Miten voi saada ryntäyksestä ulosajon, jos on paikoillaan? Eli jos joku tuossa estää, se on Hodgman. Ja toisekseen, Salomäen kädet ovat kiinni vartalossa kun osuma tapahtuu. Hodgman luistelee ITSE naama edellä Salomäen olkapäähän. Tottakai kädet irtoavat vartalosta kontaktin jälkeen, käsittääkseni fysiikan lait eivät ole perusteena rangaistukselle.

Ne Pelsufanit, jotka näkevät tilanteen niin että Salomäki ajaa tahalteen päin Hodgmania kädet ylhäällä, niin ehkä se kesäloma tulisi tarpeeseen. Sen verran falskaa yläkerrassa sekä fyysisesti että henkisesti.

Jos Hodgman ei olisi loukkaantunut, vaan Salomäki horjahtanut, Hodgman olisi saanut 2min estämisestä. Mutta kun piti itse silmät kiinni ja luisteli päin olkapäätä, lopputulos on aivan eri.

Ja käsittääkseni tuomareilla ei ole vaihtoehtona antaa 2min jäähyä, jos tapahtuu loukkaantuminen.

Valot päälle siellä kotona.

Ömömöm, Salomäki kaartaa Hodgmanin linjalle tähän törmäten ja sä antaisit Hodgmanille estämisestä kakkosen? Minkä loistavan tuomarin maailma sinussa menettääkään.
 

anzie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Salomäki valmistautuu kontaktiin aivan normaalisti, kun huomaa sivusilmällä että joku on tulossa, ja mahdollisesti antamassa playoffien hengen mukaisesti hieman pientä ärsytyskontaktia. Aivan vitun naurettavaa antaa jäähyä tuollaisesta. Hodgman vaan tarkkaavaisemmin ensi kerralla.

Ja jotta ei tule mussutusta niin minä kannatan SM-Liigasta HPK:ta jos jotain pitää kannattaa. Ja tästä sarjasta toivon Pelicansia jatkoon.

Tämä taas yksi esimerkki miksi en jaksa katsella tätä liigaa. Tuomarit ovat vaan yksinkertaisesti niin täysin sysipaskoja.

Tässä pitää ottaa huomioon se, että ennen tuota kolausta Salomäki on käynyt koko vaihdon ajan täysin kuumana hakien Hodgmania. Nyt sitten tilaisuuden tullen tööttää kaverin kylmäksi. Itse pellanneena voin 100% varmuudella sanoa, että pomminvarmasti Salomäki tuossa antaa tietoisesti lisäbuustia tohon niittiin.
Ai että oikein itse pelanneena? Ohhoh onko meillä täällä ihan jääkiekkoa pelanneitakin. Kontakti oli puolittainen vahinko, ei todellakaan jäähyn arvoinen suoritus. Kummallakaan ei ole erityisen kova vauhti, Salomäen kädet ei nouse jne. Foliohattua vaan syvemmälle päähän ja itkemään jokaisesta pienestä kontaktista. Tervetuloa ringette.
 
...mahdollisesti antamassa playoffien hengen mukaisesti hieman pientä ärsytyskontaktia. Aivan vitun naurettavaa antaa jäähyä tuollaisesta. Hodgman vaan tarkkaavaisemmin ensi kerralla.

Se on jäähy, jos annat tätä sun kontaktia kiekottomaan pelaajaan. Se on isompi jäähy, jos annat sitä niin, että vastaanottaja loukkaantuu.

Mikä oli niin naurettavaa?
 

Gags

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Taas ämmämäistä itkua Suikkaselta, kuten edellisen ottelunkin jälkeen. Ei taida kasetti vaan kestää. Toki myönnän sen, että onhan se ihmeellistä että tälle yhdelle rotalle näitä "vahinkoja" sattuu koko ajan ja joita sitten silmät märkänä spanielinkatsein selitellään vahingoiksi.
 
Se on jäähy, jos annat tätä sun kontaktia kiekottomaan pelaajaan. Se on isompi jäähy, jos annat sitä niin, että vastaanottaja loukkaantuu.

Mikä oli niin naurettavaa?

Naurettavaa tässä on se, että kaksi kiekotonta pelaajaa törmää toisiinsa ja heikompi jää jään pintaan makaamaan. Toinen luistelee täysin laput silmillä, kun taas toinen huomaa että joku on tulossa kohti. Salomäenkin olisi kannattanut varmaan jäädä jäähän filmaamaan, niin ehkä tältä tuomiolta oltaisiin vältytty.
 

NiXu89

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves Ry
Salomäki on käytännössä paikallaan, ja Hodgman luistelee häntä päin.

Kumpi siis tässä nyt on rikkova osapuoli? Kyllä ketä tahansa sattuu jos ehdoin tahdoin juoksee seinää päin.
 

anzie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Se on jäähy, jos annat tätä sun kontaktia kiekottomaan pelaajaan. Se on isompi jäähy, jos annat sitä niin, että vastaanottaja loukkaantuu.

Mikä oli niin naurettavaa?

Mielestäsi toiseen ei siis saa koskea ollenkaan? "Vahingossa" vähän kolauttaa mailalla säärille? Oletko ikinä pelannut otteluakaan jääkiekkoa?
Ja jos et ensimmäisellä lukukerralla tajunnut, puhuin siitä että Hodgman olisi tulossa antamaan sitä kontaktia, ja Salomäki vaan valmistautuu tähän. Se että Hodgman oli tuollainen vitun löysä spagetti ei ole Salomäen vika.

Oletko muuten sattumoisin Pelicans-fani?

Naurettavaa on esimerkiksi SM-Liigan tuomaritoiminta, että paskannetaan housuun samantien kun yleisö vähän viheltää. Sen lisäksi se on naurettavaa että SM-Liigassa ei nykyään taklata juuri ollenkaan ja täällä neidit itkee kun jotain vähän kolahtaa.
 

Kyyberi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit,Preds,Jordin Tootoo,M.O.P.A.K.
Ömömöm, Salomäki kaartaa Hodgmanin linjalle tähän törmäten ja sä antaisit Hodgmanille estämisestä kakkosen? Minkä loistavan tuomarin maailma sinussa menettääkään.

Viimeisestä lauseesta samaa mieltä. Turhaahan tästä on vääntää, mutta Salomäki on käytännössä paikoillaan ja Hodgman 4m päässä. Kaikki meuhkaavat Salomäen linjasta ja katseesta ja ties mistä. Hodgmanilla on 4m matkaa siinä vaiheessa kun Salomäki pysähtyy. Ja silti vetää päin. Miksei kukaan kitise ja valita siitä miten Hodgman olisi voinut halutessaan väistää? Ei nähnyt? No ei se Salomäen syy ole.

Ja totta helkutissa Salomäki ottaa vastaan kun näkee että toinen tulee päin. Sehän se vasta tyhmää olisikin olla ottamatta. Vai onko sekin suoraan saatanasta jos vihellyksen jälkeen maalin edessä puolustaja näkee että hyökkääjä tulee kohti, niin ottaa sen tönäisyn vastaan eikä kaadu perseelteen?

Tietysti tilannetta voi kelata freimi freimiltä, ja analysoida miten pelaajan olisi pitänyt nähdä tilanne, punnita vaihtoehdot ja ottaa kaikki tämä huomioon alle sekunnissa. Oli oikein painopisteet ja kaikki silleen että halusi teloittaa Hodgmanin, hohhoijaa.

Taatusti Salomäki pitää huolen ettei itse lennä kumoon kun törmäys sattuu, koska ehtii sen juuri ennen osumaa huomata. Ja niin pitääkin. Vai haluaako oikeasti joku nähdä jääkiekkoa jossa playoffeissa aletaan väistelemään tai halailemaan kun joku tulee päin?

Tässä on todellakin tehty kärpäsestä härkänen.
 

Vuokralainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho! Arsenal
Salomäki on käytännössä paikallaan, ja Hodgman luistelee häntä päin.

Kumpi siis tässä nyt on rikkova osapuoli? Kyllä ketä tahansa sattuu jos ehdoin tahdoin juoksee seinää päin.

Mitäs, jos se seinä nostaa kädet ylös? Vaikkakin tahattomasti.
En tosin väitä, että tuossa käy niin. Ihan helvetin vaikea tilanne tulkita.
 

Ottomaani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit forever ja muulloin HIFK
Onko kyseessä taklaus? Ei. Onko kyseessä tahallinen törmäys? Ei. Onko kyseessä törkein koskaan nähty niitti? Ei.

Salomäki ehkä näkee jokunen sadasosasekunti ennen törmäystä, että joku sieltä tulee ja laittaa refleksejä peliin mutta tuskinpa hän edes maagisilla sivusilmillään voisi nähdä, mihin suuntaan hodari katsoo ennen törmäystä ja että tämä tulee suoraan päälle. Jos Salomäki olisi katsonut Hodariin muutama metri ennen törmäystä, ja nähnyt ettei tämä katso mihin luistelee niin silloin teko olisi voinutkin olla tahallinen mutta nyt kun Salomäkikin katsoo muualle ei teossa ole tahallisuutta, sillä en usko hänen omistavan maagisia sivusilmiä (tosin kaikki Pelicans-fanit ovat eri mieltä).
 
Naurettavaa tässä on se, että kaksi kiekotonta pelaajaa törmää toisiinsa ja heikompi jää jään pintaan makaamaan.

Siis silloin se on naurettavaa, jos tilanteen näkee noin. Äskeinen kirjoittaja puolestaan sanoi, että hänen mukaansa Salomäki saattaa hakea hieman ärsytyskontaktia, silloin se ei ole naurettavaa.

Moni muukin on nähnyt tilanteen niin, että Salomäki huomaa Hodgmanin hyvissä ajoin ja valmistautuu kontaktiin. Ei pyri tappamaan, kunhan vähän töytäisee. Seuraukset kuitenkin huomattavasti kovemmat, kun Hodgman ei tosiaan näe yhtään. Myös minun mielestäni on hyvin naiivia väittää, että tilanne on puhdas vahinko.

Moni on tosin nähnyt täysin päinvastaisesti.

Hyvin tulkinnanvarainen tilanne, mutta kuten Gags tuossa sanoi; onhan se jännä, että samalle kaverille sattuu näitä vahinkoja.

Mun puolesta tää ketju on taputeltu. Paljon on mielipiteitä. Ainoastaan siitä oon varma, että Salomäen pitäisi opetella vastustajan kunnioittamista. Enkä viittaa tällä vain tähän tööttiin.
 

anzie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Siis silloin se on naurettavaa, jos tilanteen näkee noin. Äskeinen kirjoittaja puolestaan sanoi, että hänen mukaansa Salomäki saattaa hakea hieman ärsytyskontaktia, silloin se ei ole naurettavaa.
Niin, edelleen etkö ymmärrä että puhuin Hodgmanista?
"Salomäki valmistautuu kontaktiin aivan normaalisti, kun huomaa sivusilmällä että joku (=Hodgman) on tulossa, ja mahdollisesti antamassa playoffien hengen mukaisesti hieman pientä ärsytyskontaktia."
 

ahee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Ne Pelsufanit, jotka näkevät tilanteen niin että Salomäki ajaa tahalteen päin Hodgmania kädet ylhäällä, niin ehkä se kesäloma tulisi tarpeeseen. Sen verran falskaa yläkerrassa sekä fyysisesti että henkisesti.
Eipä ole pelkästään lahtelaiset jotka ovat sitä mieltä että tuomio meni oikein. Väärinhän toi sana ryntäys tuossa oli, ei se mikään tahallinen ajo ole eikä niin monikaan ole edes väittänyt. Salomäki nostaa kädet kuitenkin suoraan Hodgmanin päähän, joten ulos pitääkin mennä. Mua ei kiinnosta tapahtuiko se vaistonvaraisesti vai vahingossa vai tahalteen. Sitä kyynerpäätä ei vaan voi nostaa noin. Nuoren pelaajan tyhmä virhe... niistä oppii.
 

Ottomaani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit forever ja muulloin HIFK
Siis silloin se on naurettavaa, jos tilanteen näkee noin. Äskeinen kirjoittaja puolestaan sanoi, että hänen mukaansa Salomäki saattaa hakea hieman ärsytyskontaktia, silloin se ei ole naurettavaa.

Moni muukin on nähnyt tilanteen niin, että Salomäki huomaa Hodgmanin hyvissä ajoin ja valmistautuu kontaktiin. Ei pyri tappamaan, kunhan vähän töytäisee. Seuraukset kuitenkin huomattavasti kovemmat, kun Hodgman ei tosiaan näe yhtään. Myös minun mielestäni on hyvin naiivia väittää, että tilanne on puhdas vahinko.

Moni on tosin nähnyt täysin päinvastaisesti.

Hyvin tulkinnanvarainen tilanne, mutta kuten Gags tuossa sanoi; onhan se jännä, että samalle kaverille sattuu näitä vahinkoja.

Mun puolesta tää ketju on taputeltu. Paljon on mielipiteitä. Ainoastaan siitä oon varma, että Salomäen pitäisi opetella vastustajan kunnioittamista. Enkä viittaa tällä vain tähän tööttiin.
Luuletko tosiaan, että Salomäki näki sivusilmällään, että Hodari ei katso eteensä ja päättää sitten asettautua paikoilleen suoraan Hodarin luistelulinjalle?
 

totonboset

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & Canes
Ei helvetti, tuomareilla meni taas överiksi. Itse mietin voiko tuota tilannetta kutsua edes taklaukseksi, se on enemminkin yhteentörmäys. Molemmat luistelevat toisiiaan kohti ja tilanne tulee nopeasti. Salomäki ehtii huomata törmäyksen, mutta Hodgman ei.

Ei tuossa ollut paljon Salomäellä tehtävissä, siinä sekunnissa ei paljon väistellä. Aivoja saa käyttää, ei kannata luistella eteenpäin täysiä ja katsoa taaksepäin. Salomäki on paikallaan tilanteessa ja refleksin omaisesti suojaa itseään käsillään. Pitää olla aika kujalla jos tuosta alkaa itkeä. Ikävä tapahtuma, mutta ei mitään tahallista. Eiköhän Hodgman huomenna pelaa, uskokaa pois ;)

Näin siinä käy kun ei pysy katse tiessä: http://www.youtube.com/watch?v=hcKeab1ek08
 

Jawested

Jäsen
Jaa että kiekkoilija ei ehdi 0,5 sekunnissa reagoimaan mihinkään tuolla jäällä? Sulla on aika vajavaiset tiedot ja/tai paskat tutkimukset. Ihmisen keskimääräinen reaktioaika on tutkitusti 0,2 s, mikä vahvistaa sen faktan, että keskimääräinen autoilija kykenee havainnoimaan viisi toisistaan riippumatonta asiaa sekunnissa.

Absoluuttinen reaktionopeus on sekunnin kymmenyksiä. Esim. pikajuoksijan reagointi lähtölaukaukseen, eli vain yksi ärsyke ja yksi toiminto.

"Tilannereaktionopeutta vaativassa tapahtumassa on yksi tai useampia ärsykkeitä ja vähintään kaksi tai useampia toimintavaihtoehtoja, esimerkiksi jarrutanko, väistänkö oikealta vai väistönkö vasemmalta"
Eli Salomäen vaihtoehdot ovat tässä. Reaktioaika:Puhutaan SEKUNNEISTA.

Hyvin on sielläkin tutkittu juu...

Salomäki askiin huomenna. Toivottavasti myös Hodgman.
 

Kyyberi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit,Preds,Jordin Tootoo,M.O.P.A.K.
Salomäki nostaa kädet kuitenkin suoraan Hodgmanin päähän, joten ulos pitääkin mennä.

Tässä onkin värilasien hienous. Nähdään ihan omiaan, ja niitä toitotetaan faktoina. Kun nyt asiasta jauhetaan, niin otin pari kuvaa talteen tilanteesta. Laatu on huono, mutta ajaa asiansa. Ensimmäisessä kuvassa on tilanne juuri ennen kontaktia, ja toisessa kontaktin hetkellä. Kädet nousevat vasta tämän jälkeen, joka on täysin luonnollinen asia.


Kuva 1
Kuva 2
(linkit vievät kuviin tapahtuneesta)

Joten jos vielä tuntuu siltä että Salomäki tööttää tossa kädet ylhäällä, niin minä en voi enää auttaa.
 
Mielestäsi toiseen ei siis saa koskea ollenkaan? "Vahingossa" vähän kolauttaa mailalla säärille? Oletko ikinä pelannut otteluakaan jääkiekkoa?

Maailman huonoimpia on juuri nämä provo-yritykset. Huomasit minun ymmärtäneen viestisi sisällön väärin, joten ajattelit iskeä siihen - kärjistää ja osoittaa lapsellisuutesi. Varmaan hyvä fiilis, kun pääsit leikkimään opettajaa yhdessä viestissäsi.

"Mielestäsi toiseen ei saa koskea ollenkaan?" - totta kai saa.

Käytit termiä ärsytyskontakti, jonka käsitin hieman suurempana kuin suojille naputteluna. Kontaktilla usein tarkoitetaan henkilöiden fyysistä kontaktia - ei mailalla koskemista. Lisäksi tosiaan oletin, että puhuit Salomäestä, jolloin luulin sinun uskovan kontaktin olleen tarkoituksellinen. (l. luulin sinun viitannen kyseiseen kontaktiin termillä ärsytyskontakti)

Tosiaan nostan kädet pystyyn, väsyneet silmät ei nyt ihan oikein viestisi sisältöä rekisteröinyt. Nopeasti luin, että tarkoitit Salomäen ehkä pyrkivän ärsytyskontaktiin, joten pahoittelun siitä.

edit.

Luuletko tosiaan, että Salomäki näki sivusilmällään, että Hodari ei katso eteensä ja päättää sitten asettautua paikoilleen suoraan Hodarin luistelulinjalle?

Kuka on väittänyt, että Salomäki näkee Hodarin katselevan muualle?

Nyt unta, hyvää yötä!
 
Viimeksi muokattu:

ScottStevens

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Peliitat, NasKi
Kylläkai kaikki peliä vähänkin pelanneet/ymmärtävät tietävät että tuossa tilanteessa (häviöllä pari minuuttia ennen loppua, sarja kesken) ei väistellä kontakteja se on pleioffeja, kiekkoilijan parasta aikaa!!
 

jkm

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata ja Pool
Vaikka harvemmin tulee varsinaisesti Kärppä-fanien kanssa oltua samaa mieltä niin onhan tämän tilanteen väittäminen ajeluksi, jahtaamiseksi ja ties miksi ihan hiton naurettavaa puuhaa. Pysäytellään videoita ja katsotaan, että oliko käsi/kädet ylhäällä tällä sekunnilla vai vasta seuraavalla...ja vaikka eivät olleetkaan niin silti se kuumana käynyt pellesika ajoi jonkun ihan pystyyn, perkele.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös