Monikulttuurisuus – rikkaus vai vitsaus?

  • 3 113 398
  • 24 186

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
Juu, tämä näkyy kyllä selvästi halva-aholaisten joukossa, sillä erotuksella että totuutta muunnellaan mielivaltaisesti omaa agendaa tukemaan ja todisteeksi asiasta kelpaa vaikka lankomiehen rikki menneet kumiteräsaappaat. Kun sitten joku viitsii moisia kyseenalaistaa joukko väärinkohdeltuja marttyyrejä repii ihokkaita, ripottaa tuhkaa päälleen alahuuli väpättäen ja viiltää ranteitaan kuin antiikin tragediassa konsanaan, jolla muka sitten todistaa muka olevansa uhreja ja salaliiton kohteita, sniff, ihan tässä heltyy.

Tulisiko tällainen lapsellinen purkaus ottaa jonain vakavahenkisenä mielipiteenä ja faktana - tuskinpa sentään, mutta tällaiseen kai on jo kohdallasi totuttukin.
Eli - saakoon se ansaitsemansa säälin ja ylenkatseen itsesi mukana - sinulta on todellakaan turha odottaa mitään älyllistä tällä(-kään) palstalla.

Edelliseen viestiini viitaten: "Se koira älähtää, jne..."

Edit: Joutuu kyllä ihan aiheesta miettimään tämän turhakkeen pläjäyttämistä ignoreen - alkaa olla jutut yhtä "laadukkaita" kuin eräällä Naisasiat-ketjussa.
 
Viimeksi muokattu:

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Sanonpa nyt sitten, että afrikan sarven naisista ei ympärileikata 95 - 100 prosenttia, on huuhaata.

Tässä ei nyt ihan pelkkä sanominen riitä. Pitäisi nyt löytää edes yksi lähde, joka edes kyseenalaistaisi nuo linkittämäni lähteiden tiedot. Yli 90 prosenttia tarjotaan jokaisessa löytyvässä lähteessä infibulaation määräksi Somaliaan.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Tässä ei nyt ihan pelkkä sanominen riitä. Pitäisi nyt löytää edes yksi lähde, joka edes kyseenalaistaisi nuo linkittämäni lähteiden tiedot. Yli 90 prosenttia tarjotaan jokaisessa löytyvässä lähteessä infibulaation määräksi Somaliaan.

JypFabu ei ole ikinä näissä väännöissä tarjonnut mitään lähteitä väitteidensä tueksi, kaikki on puhdasta mutua ja omakohtaista kokemusta. Kuuluu samaan luokkaan tämän kuuluisan hymyilevän bussikuskin kanssa.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Tässä ei nyt ihan pelkkä sanominen riitä. Pitäisi nyt löytää edes yksi lähde, joka edes kyseenalaistaisi nuo linkittämäni lähteiden tiedot. Yli 90 prosenttia tarjotaan jokaisessa löytyvässä lähteessä infibulaation määräksi Somaliaan.

No tässäpä jotain. Otan lainauksen tutkijan kielellä, mutta oletan sen olevan ymmärrettävää, kun kieli on englanti.

Only 15-20 percent of circumcised are infibulated.

Asian voi tarkastaa täältä, ja selvittää itselleen paljon ilmiön historiasta tapojen eroavaisuuksista ym. Lienee ainakin sinun tarpeen selvittää, mitä kayttämäsi termi itseasiassa merkitsee: Female Genital Cutting: Cultural ... - Google-kirjat

Kannatan todellakin lähteiksi enemmän tutkimukseen nojaavaa lähdettä, kuin pelkkien tilastojen mukaan mennä, asioilla kun on taustansakin ja metsään menee, jos ei termistö ole tuttu.

Silti, en minäkään tapaa puolusta tai hyväksy, päinvastoin, mutta sinun somaliongelmasi olisi kyllä tuolla 100% infibulaatiolla käytännössä ratkaistu yhdessä sukupolvessa.

Ympärileikkausten määrä sitten on noissa luvuissa, mitä olet ilmoittanut, mutta siinäkin kannattaa, vaikka tuosta tutkimuksesta, selvitellä millaisia paikallisia eroja toimenpiteessä on eri alueilla ja millaisia nuo eri ympärileikkaukset ovat merkitykseltään naiselle.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
It is estimated that about 15% of all circumcised women have been infibulated, although an estimated 80-90% of all circumcisions in Djibouti, Somalia and the Sudan are of this type.10

Female Circumcision: Rite of Passage Or Violation of Rights?

Joo, tuolta löydät myös asioihin laajaa valaisua ja sivulta 36 aika valaisevan kartan näistä erityyppisten ympärileikkaustapojen esiintyvyydestä alueittain:

Infibulation: female mutilation in ... - Google-kirjat
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Eli oletko vielä samaa mieltä naisten asemasta Suomessa ja Somaliassa?
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Vastaisitko kysymykseeni

Kysymys itsessään oli typerä ja tarkoitus ilmeisesti ajamaan kyseenalaisia agendoja, joten vastasin kysymykseen kysymyksellä. Täydellä pakalla pelaava olisi viimeistään vastakysymyksen luettuaan ymmärtänyt alkuperäisen kysymyksen typeryyden, mutta niinkuin monta kertaa todettua, maailma ei ole täydellinen, eikä ihan kaikille täysiä pakkoja valitettavasti jaeta.

On aivan sama, millä tavalla uskonto leimaa yksilöiden käyttäytymistä, jos se ei johda mihinkään laittomuuksiin. Näin on suurimman osan monikulttuuritaustaa omaavien kanssa Suomessa. Täten uskonnolla ei ole merkitystä, kuin yksittäisten hörhöjen kohdalla ja muun väittäminen on pelkästään pelosta johtuvaa paniikinlietsontaa.

Valitettavasti paniikki on kasvussa Suomessa ja pelkureita on eduskuntaa myöden kaikilla yhteiskunnan portailla. Pelolla ei kuitenkaan saada aikaan hyviä päätöksiä, emmekä pelkureilla saa hyvää johtamista. Niinkuin eräs viisas mies aikoinaan sanoi "ainoa asia, mitä meidän pitää pelkää, on pelkoa itseään". Näiden esim. islamofoobikoiden on hyvä muistaa, että Suomi muuttuu jatkuvasti, eikä Suomi ole sitä, mitä se oli 20 vuotta sitten. Se ei tule myöskään 20 vuoden päästä olemaan sama, kuin mitä se on tänäpäivänä, vaikka kaikki tilastoneekerit karkotettaisiin.
 

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Joo, tuolta löydät myös asioihin laajaa valaisua ja sivulta 36 aika valaisevan kartan näistä erityyppisten ympärileikkaustapojen esiintyvyydestä alueittain

Näkymättömät kartat ei kiinnosta vaan Somalian infibulaatioprosentit.

Vuonna 2008 julkaistun tutkimuksen mukaan: "Female Genital Mutilation (FGM) is very common in Somalia and Sudan. More than 90 percent of girls in Somalia and in Northern Sudan are subjected to the most severe form, i.e. infibulation." - Landinfo

Kyse ei siis ole mistään neulomisesta vaan genitaalisilpomisen vakavimmista muodosta eli infibulaatiosta. Mutta osaat ilmeisesti englantia tämän verran itsekin. Samansuuntaista dataa antaa Daespoon antama linkki.

Se on tietenkin totta, että Afrikassa ja Lähi-idässä naisten genitaaleille tehdään myös vähäisempää väkivaltaa ja infibulaation määrä voi olla jopa nolla, koska tarkoituksena on vain neuloa ja varjelle neitsyyttä, mutta kun kyse oli Afrikan sarvesta, niin tällä ei nyt ole juurikaan merkitystä tämän keskustelun kannalta. Perseestä toki sekin ja kertoo karua kieltä miesten suhtaumisesta naisiin. Puhumattakaan siitä, mitä naiselle tapahtuu, jos nainen ei olekaan neitsyt avioon siirtyessään. Mutta se on sitten taas oma tarinansa, niin kuin naisten ympärleikkaukset Suomessakin...
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Eli oletko vielä samaa mieltä naisten asemasta Suomessa ja Somaliassa?

Asetat kysymyksesi liian yksinkertaiseksi siihen kontekstiin missä siitä keskusteltiin. Kulttuurierot määrittävät näennäisen erilaisuuden, jossa kaltaisemme länsimaisesta kehyksestä lähestyvä katsoisi "meidän" länsimaisten olevan far ahead, kun taas somalikulttuurista lähestyvä näkisi asian päinvastoin ja kumpikin olisi oikeassa kantiltaan. Naisen asemaa ei voi väittää verrannolliseksi eläimen kohteluun, niinkuin joku värikäs kommentointi vertasi ja kyllä, edelleen sen tiedon pohjalla joka minulla on ihan elävästä elämästä, ei nainen ole varsinaisesti naisena mitenkään arvostamaton tuossa kulttuurissa. Tapakulttuuriset erot saavat sitten meidät näkemään joitain asioita valossa, josta tämmöinen johtopäätös on ymmärrettävä ja taas kerran, myös päinvastoin.

Voisi kai kiteyttää, että naisen asema verrattavissa kulttuureissa on painotuksiltaan erilainen, mutta millään argumenteilla ei määritettäväksi toista paremmaksi ja toista kehnommaksi. Globaalisti naisen asema on kyllä ikävän kehno, kun ns. kehittyneemmissäkään kulttuureissa ei samapalkkaisuus ja urakehitys ole tasa-arvoista, vaikka näissä kulttuureissa uran luonti on edellytys ja menestyksen mittari.

Toivotaan, että tuossa oli sinulle riittävästi näkemyksiä naisen asemasta suomesta ja somaliasta, mikäli siis ymmärsin kysymäsi oikein.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Kysymys itsessään oli typerä ja tarkoitus ilmeisesti ajamaan kyseenalaisia agendoja, joten vastasin kysymykseen kysymyksellä..

Eli kuten niin monta kertaa aikaisemminkin, et pysty vastaamaan kysymykseeni vaan menet suoraan henkilökohtaisuuksiin. Taktiikka näyttää olevan sama kuin eräällä toisen suvaitsevaisuuden edustajalla näissä keskusteluissa.

Jatka vain käsien heiluttelua ja kysymysten pakoilua, eiköhän sinun pakka ole jo nähty tarpeeksi monta kertaa.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Asetat kysymyksesi liian yksinkertaiseksi siihen kontekstiin missä siitä keskusteltiin. Kulttuurierot määrittävät näennäisen erilaisuuden, jossa kaltaisemme länsimaisesta kehyksestä lähestyvä katsoisi "meidän" länsimaisten olevan far ahead, kun taas somalikulttuurista lähestyvä näkisi asian päinvastoin ja kumpikin olisi oikeassa kantiltaan.

Millä tavoin somalikulttuurista lähestyvä näkisi asian päinvastoin?

Voisi kai kiteyttää, että naisen asema verrattavissa kulttuureissa on painotuksiltaan erilainen, mutta millään argumenteilla ei määritettäväksi toista paremmaksi ja toista kehnommaksi.

Eli onko tämä on nyt suomeksi sitä että millään argumentilla suomalaisen naisen asemaa ei voida pitää parempana kuin somalialaisen naisen noin keskimäärin?
 

Mace

Jäsen
edelleen sen tiedon pohjalla joka minulla on ihan elävästä elämästä, ei nainen ole varsinaisesti naisena mitenkään arvostamaton tuossa kulttuurissa. Tapakulttuuriset erot saavat sitten meidät näkemään joitain asioita valossa, josta tämmöinen johtopäätös on ymmärrettävä ja taas kerran, myös päinvastoin.

Voisi kai kiteyttää, että naisen asema verrattavissa kulttuureissa on painotuksiltaan erilainen, mutta millään argumenteilla ei määritettäväksi toista paremmaksi ja toista kehnommaksi. Globaalisti naisen asema on kyllä ikävän kehno, kun ns. kehittyneemmissäkään kulttuureissa ei samapalkkaisuus ja urakehitys ole tasa-arvoista, vaikka näissä kulttuureissa uran luonti on edellytys ja menestyksen mittari.

Mielestäni esimerkiksi sellainen perusoikeus kuin henkilökohtainen koskemattomuus (ja sen puute joissain kulttuureissa) on argumentti, jonka perusteella jokin kulttuuri voidaan määrittää toista paremmaksi tai kehnommaksi. Sinun mielestäsi ilmeisestikään koskaan ei voida argumentoida minkään kulttuurin olevan toista parempi tai huonompi, koska et tunnusta minkäänlaista objektiivista kriteeristöä, jonka pohjalta asiaa voisi arvioida, vaan "kulttuuriseen tasapeliin" riittää aina ihan vain se, ettei tarkastelun alla oleva kulttuuri itse tunnusta omaa huonommuuttaan. Henkilökohtaisesti pidän aivan karmeana sitä, että puhut ihan pokkana naisten urakehitykseen liittyvistä tasa-arvo-ongelmista kontekstissa, jossa on puhuttu järkyttävästä henkilökohtaisen koskemattomuuden loukkaamisesta osana tiettyjä kulttuureja.
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Eli kuten niin monta kertaa aikaisemminkin, et pysty vastaamaan kysymykseeni

Vastasinhan minä kysymykseen (niinkuin monta kertaa aikaisemminkin). Se, ettei se sinua miellytä tai et ymmärrä sitä, on sinun, ei minun ongelma. Toistetaan vielä varmuuden vuoksi, että on aivan sama, miten uskonto leimaa yksilöiden käyttäytymistä, jos se ei johda laittomuuksiin. Suurimmalla osalla näin on, joten silloin sillä ei ole juurikaan merkitystä.

Sama, kuin katto vuotaisi ja sinä kysyisit, että saatko pysäköidä autosi talon eteen. Kysymykselläsi ei ole juurikaan mitään merkitystä vuotavan katon kanssa, eikä se auta ratkaisemaan ongelmaa millään tavalla.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Mutta se on sitten taas oma tarinansa, niin kuin naisten ympärleikkaukset Suomessakin...

Joista muuten edelleen olisi hyvä saada myös faktaa. Kyllähän maailmalla kaikenlaista tapahtuu, mutta tapahtuuko sama automaattisesti myös Suomessa, onkin eri juttu. Onhan meille tullut maahanmuuttajia esimerkiksi Afganistanista jotka eivät noudata keskuudessaan sharia-lakia. Mistä siis oletus että ympärileikkauksia esiintyisi myös Suomessa?

Pyydän anteeksi jos faktaa on ketjussa jo ollut, itse en ole ainakaan vielä nähnyt.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Vastasinhan minä kysymykseen (niinkuin monta kertaa aikaisemminkin).

Et vastannut, heiluttelet käsiäsi ja yrität vaihtaa aihetta jälleen kerran.

Minä kysyin sinulta suoran kysymyksen ja odotan edelleen vastausta.

Tässä kysymys vielä:

Leimaako uskonto heidän käyttäytymistään enemmän vai vähemmän kuin keskiverto kantaväestön edustajaa?

Suora vastaus kiitos.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Näkymättömät kartat ei kiinnosta vaan Somalian infibulaatioprosentit.

Karttalinki oli Daespoolle ja tutkimukseen, jossa eriteltiin missä alueella ja missä heimotyypissä minkäkinlainen ympärileikkaus on perinteenä. Sen sijaan sinulle laittamassani viestissä nuo prosentit oli ihan kirjoitettuna ja linkin takaa löytyy kirja, jossa tietoa syvennetään näiden prosenttien osalta. kannattaisi syventyä.

Kyse ei siis ole mistään neulomisesta vaan genitaalisilpomisen vakavimmista muodosta eli infibulaatiosta. Mutta osaat ilmeisesti englantia tämän verran itsekin. Samansuuntaista dataa antaa Daespoon antama linkki.

Kun et selvästikään avaa linkkejä, joissa termistöt ja niiden merkitys selvitetään, siinä on sinulle nyt määreet ja prosentti edelleen oli infibulaatiossa 15 - 20%, niinkuin sinulle jo kerroin. Tuosta Daespoon linkistä kannattaa kuitenkin kaivaa se kartta sivulta 36, koska se antaa sinulle käsityksen, mille alueelle nämä tutkimukset ovat keskittyneet, eli afrikan sarven alueella kaikista ympärileikkauksista infibulaation osuus on yllämainitty.

Definition
The word "infibulation" is derived from the Latin word "fibula," meaning a pin or clasp. The term has been given to a mulative procedure in which the vagina is partially closed by approximating the labia majora in the midline. Clitoridectomy may or may not be included, but the essential part of the operation consists of partial closure of the vulva and the vaginal orifice. The custom is deeply rooted in the country and has been performed since remotest time on all social classes in both the interior regions and in the few coastal towns.
In Somaliland and the southern tip of the Arabian peninsula, the procedure has been freely performed on prepubertal girls and, therefore, at present there are millions of women whose external genitalia have been altered. Indeed, anthropologists call the "the land of the sewn women".1

Other ritual sexual operations sometimes performed in Africa include male and female circumcision, clitoridectomy, and ritual excision of the labia. These operations differ from infibulation in that they do not attempt to cover the vaginal orifice.

ja tämä on lainattu täältä: New York State Journal of Medicine, Volume 77, Number 6: Pages 729-31,
April 1977 ja tämä löytyy tämän linkin takaa, jos laajemmin haluat perehtyä: http://www.cirp.org/pages/female/pieters1/
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Kun et selvästikään avaa linkkejä, joissa termistöt ja niiden merkitys selvitetään, siinä on sinulle nyt määreet ja prosentti edelleen oli infibulaatiossa 15 - 20%, niinkuin sinulle jo kerroin. Tuosta Daespoon linkistä kannattaa kuitenkin kaivaa se kartta sivulta 36, koska se antaa sinulle käsityksen, mille alueelle nämä tutkimukset ovat keskittyneet, eli afrikan sarven alueella kaikista ympärileikkauksista infibulaation osuus on yllämainitty.

Niin siinähän oli sanottu että mm. Somaliassa tuo prosentti oli 80-90%.

Ja kaikki nuo tutkimukset olivat käsittääkseni tuoreempia kuin tuo sinun vuodelta 1977 oleva tutkimus.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Henkilökohtaisesti pidän aivan karmeana sitä, että puhut ihan pokkana naisten urakehitykseen liittyvistä tasa-arvo-ongelmista kontekstissa, jossa on puhuttu järkyttävästä henkilökohtaisen koskemattomuuden loukkaamisesta osana tiettyjä kulttuureja.

Enhän liene missään väittänytkään hyväksyväni tai ympärileikkauksia arvottavani millään tavoin oikeutettuina asioina, saman kulttuuriagendan tuotehan minäkin olen kuin sinä, mutta kun kyse oli laajemmin naisen arvostuksesta kulttuurissaan, pyrin sitä tarkastelemaan mahdollisimman objektiivisesti ja päädyin kokonaisuutena tulemaan, ettei sitä kovin yksioikoisesti voi mennä julistelemaan, toivottavasti ymmärsit. Kannattaa huomioida, että meidänkään länsimaisessa kulttuurissa naisella ei aina ole oikeutta omaan seksuaalisuuteensa, joskin täällä sitä ei niinkään rajoita uskonto ja perinteet vaan raha, siihenhän ihmiskauppa perustuu ja sitä on paljon.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Joista muuten edelleen olisi hyvä saada myös faktaa. Kyllähän maailmalla kaikenlaista tapahtuu, mutta tapahtuuko sama automaattisesti myös Suomessa, onkin eri juttu.

Kuule, sattui tuossa juuri suomalainen alan ammatti-ihminen käsille sopivasti ja saatoin asiaa kysäistä in person. Huom! linkin linkkiä tähän asiaan ei ole heittää, mutta luotan kyseisen henkilön tietoon asiassa.

Suomessa kuulemma satavarmasti tehdään salaisia ympärileikkauksia (kyseessähän on rikos), sanoi ettei tiedä missä, mutta on asiasta varma. Asiakkaina on pääasiassa juuri maahan tulleet kouluttamattomat perheet, jotka tyttölapsensa haluavat leikkauttaa, mutta mitä koulutetumpia perheet ovat, sitä varmemmin toimenpidettä ei tehdä.

Kyseinen henkilö on siis ammattilainen, jolla on vaitiolovelvollisuus, joten epäilen tuon hänen varmuutensa johtuvan siitä, että on tämmöisiä jälkiä joutunut korjaamaan. Kertoi muuten, että somaliassa monet vanhemmat vaativat infibulaatiota lapsilleen, mutta nykyään monet lääkärit ja kätilöt suorittavat ympärileikkauksia, jotka ovat oikeasti feikki infibulaatioita, siis näitä edes hieman inhimillisempiä toimenpiteitä.
 

1936

Jäsen
Suosikkijoukkue
1963 | 2021
Leimaako uskonto heidän käyttäytymistään enemmän vai vähemmän kuin keskiverto kantaväestön edustajaa?

Ihmeellinen kysymys. Totta kai leimaa täällä Suomessa, meidän näkökulmastamme. Paljon mielenkiintoisempi kysymys olisi, entä sitten ja leimaako se negatiivisella tavalla?

Aivan samalla tavalla eurooppalaisia, vaikka suomalaisia, menisi turvapaikanhakijoiksi Somaliaan (jos tilanne olisi päälaellaan)niin meidän tapojamme ihmeteltäisiin ja kulttuurimme ja uskontomme yhdistettäisiin erilaisia heille vieraita tapoja. Todennäköisesti heidän mamu-kriitikot miettisivät kuinka suomalaisilla on tapana alkoholia käyttäessään piestä vaimojaan ja tapella kaduilla, sitten haettaisiin tilastoja siitä kuinka yleistä se meillä on ja kuinka paljon alkoholi aiheuttaa ongelmia yhteiskunnassamme.

Tavallista somalialaista perhettä leimaa nimenomaan kulttuuriin liittyvä pukeutuminen, omien kulttuuristen juhlien viettäminen (ramadan, ID) sekä tietyt tavat. Kuitenkin pohjimmiltaan heidät tekee samanlaiset asia onnellisiksi kuin meidätkin.

Jos somalialaiselta naiselta kysytään niin he kokevatko itsensä varmasti arvostetummaksi omassa maassaan kuin suomalaista naista Suomessa. Ja päinvastoin.
 

matti&teppo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Et vastannut, heiluttelet käsiäsi ja yrität vaihtaa aihetta jälleen kerran.

Etkö siis kykene ymmärtämään "kyllä/ei" tasoa hankalampia vastauksia? Eihän siinä siis mitään väärää ole, mutta en ehkä sitten vain osannut varautua siihen.

Mutta väite, että koitan vaihtaa aihetta? mit hel?

Tässä vielä vastaukseni kysymykseesi.

Vastasinhan minä kysymykseen (niinkuin monta kertaa aikaisemminkin). Se, ettei se sinua miellytä tai et ymmärrä sitä, on sinun, ei minun ongelma. Toistetaan vielä varmuuden vuoksi, että on aivan sama, miten uskonto leimaa yksilöiden käyttäytymistä, jos se ei johda laittomuuksiin. Suurimmalla osalla näin on, joten silloin sillä ei ole juurikaan merkitystä.

Sama, kuin katto vuotaisi ja sinä kysyisit, että saatko pysäköidä autosi talon eteen. Kysymykselläsi ei ole juurikaan mitään merkitystä vuotavan katon kanssa, eikä se auta ratkaisemaan ongelmaa millään tavalla.

Mihin minä koitan vaihtaa aihetta? Mistä muusta minä kirjoitan, kuin vastauksestani sinun kysymykseesi. Annan siinä vielä hyvin yksinkertaistetun esimerkin. Onko se aiheen vaihtamista? Jos sen niin tulkitsit, niin tarkoitukseni oli antaa esimerkki hyödyttämättömästä kysymyksestä ja tällä viitataan myös alkuperäiseen kysymykseen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös