SM-liigan siirtohuhut kaudelle 2011-2012

  • 3 550 656
  • 3 677

Uuhis #97

Jäsen
Suosikkijoukkue
Molomoton TPS, LA Kings, , Newcastle United
Sitten vielä se huhu kun tässä ketjussa ollaan: joku ihme juttu yhdistää Männikköä, Järvistä, Metsola, Makkosta ja Venäläistä. Eiks tosiaan kenelläkään kellot soi?

Ura laskusuunnassa?
 

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Miksi Erkinjuntti menisi Tapparaan? Jos vaihtoehdot ovat Kärpät (hyvät rahat ja 1-2 ketjun paikka), Lukko (samat kuin edellisessä) ja Pelicans (Suikkanen ja 1-2 ketjun paikka) Tapparan lisäksi, niin miksi ihmeessä juuri Tappara?

Mistä tällainen päätelmä syntyy, että vain Kärpissä tai Lukossa olisi tarjolla hyvät rahat? Ei Tapparakaan minkään pihin maksajan maineessa ole silloin, kun pelaajia ostellaan. Välillähän on maksettu melko olemattomilla näytöilläkin (mm. Koskela, Piispanen) ulkopuolisen korviin järjettömältä kuulostavia summia, kun on uskottu näiden potentiaaliin nousta aivan huipputasolle. Onhan tässä uhkapelissä onnistuttukin ja pikkuisen vajaalla sadalla tonnilla per kausi bonuksineen saatiin pitkän sopimuksen viimeisenä vuonna pistepörssivoittaja.

Turha kuvitella, että pelaajia nykyaikana houkutellaan eri seuroihin pilkkahintaan vain jonkun "kivan ravintolatarjonnan" tai "vaimon sukulaisten" tms. vuoksi, vaan kyllä sellaisista pelaajista, joiden perässä on useampi seura, pitää maksaa suurin piirtein pyydetty summa.

Jussi Makkonen sen sijaan lienee toinen tapaus, koska hänen hinta-laatusuhteensa on viimeisen kahden kauden ajalta liigan heikointa luokkaa. Hänet on saattanutkin saada jonkinlaisella alennuksella palkkapyyntöön nähden, mutta kyllä sekin tilipussi todennäköisesti paisuu vielä mukavasti Kerhovuoden suonenvedon ansiosta.
 

Päätykiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikki vakavasti otettavat organisaatiot.
Ei yllätä sitten yhtään että puolen Prahan joukkueen kannattaja tulee puolustamaan Tapparan pelaajahankintalinjaa. Onhan kyseinen linjaus tuttu myös Oulussa.

Vai oletko sinä sitä mieltä että noin raju muutos hyökkäyksessä ei olisi pahasta? Jo viime ja toissa kaudella Tapparassa oli löysäilijöitä mukana, sen Sinä olet kuitenkin sitä mieltä että sekalaiset ainekset vain kaukaloon ja saletisti natsaa?

Sinä se täällä itket, kun kaikki ei ole omia junnuja. Kärpillä on tällä hetkellä kolme Tshekkiä. Mitä sitten? Onko se väärin? Kerro toki. Minä olen sitä mieltä, että tuo naurettava lässytys, että pitää vain olla omia poikia on täyttä paskaa. Olisihan se mahtavaa, jos näin olisi, mutta onko se sinusta edes realistista? Kerro toki. Sano yksikin joukkue, jossa vain pelaa omia poikia? Ei edes ipukoissa.

Miksi ei natsais? Eikö jostain muualta tullut voi pelata 110% joukkueen eteen? Eiku joo sehän on pakko olla löysäilijä, kun ei oo ikäänsä pelannut tietyssä joukkueessa. Voi hohhoi.
 

Sabaton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Stars, Spurs, Werder Bremen, Real Madrid
Mahdollisesti sekin. Mutta siinähän haetaan Jukka Rautakorpea.

Totta. Varmasti monelle uusi asia on se, että lähes 100% varmuudella Rautakorvesta tulee Tapparan urheilutoimenjohtaja joko kaudella 12-13 tai 13-14. Ilmeisesti siis osallistuu jo joukkueen hankintoihinkin vai olenko ulapalla?
 

Uuhis #97

Jäsen
Suosikkijoukkue
Molomoton TPS, LA Kings, , Newcastle United
Miksi Erkinjuntti menisi Tapparaan? Jos vaihtoehdot ovat Kärpät (hyvät rahat ja 1-2 ketjun paikka), Lukko (samat kuin edellisessä) ja Pelicans (Suikkanen ja 1-2 ketjun paikka) Tapparan lisäksi, niin miksi ihmeessä juuri Tappara? Ei miksikään.

Tai sitten se että Kärpissä tai Pelicansissa valmentajien vaatimustaso on liian korkea, Tapparassa EJ saa välillä nostaa selkää jos siltä tuntuu.
 

rosswell

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Hokki, Liverpool, Real Madrid, Vfb Stuttgart
Erkinjuntin mukaan Tapparasta tuli "paras tarjous"...Suikkasen myötä Pelicans oli varsin kiinnostava, mutta Tapparasta ilmeisesti siis parhaat rahat tai "varma ykkösketjun paikka" tai jotain...
 

angnus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Erkinjuntin mukaan Tapparasta tuli "paras tarjous"...Suikkasen myötä Pelicans oli varsin kiinnostava, mutta Tapparasta ilmeisesti siis parhaat rahat tai "varma ykkösketjun paikka" tai jotain...

Juuri näin, lupaus ykkösketjuun ja hyvä korvaus, eipä sitä nyt kauheasti enää enempää tarvitse ihmetellä miksi Erkinjuntti pelaa Tapparassa ensi kauden. Alkaa mennä ihan mielenkiintoiseksi tämä nuorten ja lupaavien pelaajien seuravalinnat, sillä pelkällä rahalla ei enää saakkaan kaikkia pelaajia riveihinsä.
Lukko ja Kärpät maksavat varmasti enemmän, mutta pelaajan peliaika, kehitys ja tulevaisuus, tähtiä vilisevässä joukkueessa, ei enää olekkaan kovin valoisaa. Rauma ja Oulu ovat hyviä esimerkkejä siitä, kuinka nuoren taitavan pelaajan ura ei oikein lähdekkään nousuun suunnitellulla tavalla.
Raanta, Erkinjuntti... kukakohan on seuraava lupaus, joka valitsee yhden kauden tilin sijasta mahdollisuuden kehittyä vielä paremmaksi pelaajaksi :)
 

Squit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja KaMa
Juuri näin, lupaus ykkösketjuun ja hyvä korvaus, eipä sitä nyt kauheasti enää enempää tarvitse ihmetellä miksi Erkinjuntti pelaa Tapparassa ensi kauden...

Raanta, Erkinjuntti... kukakohan on seuraava lupaus, joka valitsee yhden kauden tilin sijasta mahdollisuuden kehittyä vielä paremmaksi pelaajaksi :)

Toivottavasti näitä tulee vielä tällä kaudella, mutta menneestä kaudesta tulee mieleen Juuso Puustinen kun tuli Kerhoon. Isokokoinen ja taitava pelaaja, joka hyvän tulokaskauden jälkeen hyytyi pahasti. Vaikka viimeisin Blues kausi olikin heikko, niin silti nuorella kaverilla oli varmasti kysyntää. Mitä Kerho teki? Kehui Puustiselle "Sun roolisi tulee olemaan ykkösketjun maalintekijä ja korvaat Joonas Vihkon (25 maalia)". Aika hyvin luvattu kaverille joka teki edellisellä kaudella 8 maalia ja 21 pistettä. Ei varmasti ihme että mies tuli 2 vuoden sopparilla.
 

scholl

Jäsen
Mitä tulee Tapparaan niin pitää muistaa, että Tampereelle tulee parin vuoden päästä uusi halli. Joukkueeseen kannattaa satsata jo ennenkuin halli on valmis, jotta lipunmyynti vetäisi silloin hyvin. On typerää siirtyä pelaamaan uuteen pyhättöön joltain 10. sijalta. Tapparan on nyt noustava pleijarijoukkueeksi ja alettava rakentamaan sitä menestystä, jotta voisivat sitten hyödyntää sen nosteen uuden hallin myötä.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Miksi Erkinjuntti menisi Tapparaan?
Ehkä kaveri elättelee toiveita että Tapparan miehenä ois paremmat mahkut saada Kiira trefeille? ;)

Mutta jos liksa ja duunikuviot ois samoja ja itse pitäis valita Lahden, Oulun ja Tampereen välillä niin kyllä mäkin suuntaisin Nääsvilleen.
 

Major Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
Tapparalla on ihan hyvä maine palkanmaksajana. Sen lisäksi seuran kanssa pystyy neuvottelemaan muista ehdoista muutkin kuin ykköskorin pelaajat. Tämä kuultuna eräältä Tapparaan sopimuksen tehneen pelaajan faijalta.

Tappara vetää myös muutenkin vähän omaa linjaansa tekemällä liigassa selkeinten pisimpiä sopimuksia, joka sopii monille pelaajille hyvin.
 

Haske

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Veikkaajan huhut:

Teemu Ramstedt -> Blues
Niko Tuhkanen -> Blues
Jan Latvala -> JYP, Ruotsi
Niklas Lucenius -> Ruotsi, Pelicans
Esa Pirnes -> Ulkomaat, "sm-liiga seurat, jotka pitävät majaansa pääkaupunkiseudulla tai sen lähettyvillä"
Timo Helbling -> Zug
 

VP78

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa

Kaukosäädin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves 365
Sinä se täällä itket, kun kaikki ei ole omia junnuja.
Nyt hei oikeasti takaisin sinne peruskouluun ja vähän äkkiä. Olisi kannattanut ottaa suomen kieli edes valinnaiseksi kun näköjään äidinkielesi on saame. Sen verran ohi sinulta menee kirjoitukset...

Ensinnäkin: missä kohtaa itkin? Jos Tapparan hyökkäysosaston kommentointi on itkua niin olkoon sitten niin. Miksi minä Ilveksen kannattajana itkisin Tapparan takia kun he hankkivat hasbeenejä ja yhden kauden ihmeitä usean kentällisen verran? *Toiseksi: En ole missään kirjoittanut Tapparan pelaajien ikärakenteesta enkä omista junioreista. Sanoin tulevan kauden Tapparaa ostojoukkueeksi kun näillä näkymin mm. kaksi ekaa ketjua vaihtuu kokonaan. Nyt mm. Toporowsky ja Doell päästettiin menemään eli herrat olivat vain vuoden Tampereella. Melko lyhytnäköistä joukkueen rakennusta.
Kärpillä on tällä hetkellä kolme Tshekkiä. Mitä sitten? Onko se väärin? Kerro toki.
**En ole myöskään kommentoinut Kärppien ensi kauden joukkuetta saati sen rakentamistapaa. Viime vuonna Raksilan ovet kävivät edes taas, kun sisään ja ulos lappasi kaiken maalaisia möttösiä ja töppösiä ja tulos oli sen mukainen. Hävisitte sääleissä "varmalla mestarijoukkueella".
Minä olen sitä mieltä, että tuo naurettava lässytys, että pitää vain olla omia poikia on täyttä paskaa. Olisihan se mahtavaa, jos näin olisi, mutta onko se sinusta edes realistista? Kerro toki. Sano yksikin joukkue, jossa vain pelaa omia poikia? Ei edes ipukoissa.
Palaa kohtaan *
Miksi ei natsais? Eikö jostain muualta tullut voi pelata 110% joukkueen eteen? Eiku joo sehän on pakko olla löysäilijä, kun ei oo ikäänsä pelannut tietyssä joukkueessa. Voi hohhoi.
Palaa kohtaan **
 
Viimeksi muokattu:

Major Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
Kaukosäätimen kannattaisi ymmärtää ekaksi se, että kaikki seurat eivät ole niin persaukisia, että on pakko pelata omilla junnuilla. Ja toiseksi se tässä menneen kauden huumassa että Ilveksessä on perinteisesti ollut paljonkin näitä "läpimurron" tehneitä pelureita kuten Huura, Ahlberg, Pekki, Snellman, Niinimäki ym, joille se ura ei lähtenytkään käyntiin ihan sillä tavalla kuin ekan kauden jälkeen näytti. Tosin tuon esimerkkilistan pelaajista suurin osa on pelannut sen ekan kautensa ennenkuin synnyt, joten sinällään en oleta että tuntisit historiaa.
 

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
Tämä osui vähän silmään. Mikä Venäläisestä tekee paljon paremman pelaajan, kun maalimäärät ainakin ovat lähes puolittunut Tapparan vuosista? Toki tekihän Venäläinen piste-ennätyksensä (34, aiemmin 33) Tepsissä. Olisiko Venäläinen paljon parempi pelaaja ellei olisi suuntaamassa Tapparaan?

Sen mitä hänen pelejään näin TPS-paidassa niin on paljon monipuolisempi nykyään ja lisäksi pelaa jatkuvasti hyvin tehden jatkuvasti oikeita asioita. Tapparassa Venu oli vielä enemmän duunarilaituri profiililtaan mutta TPS:ssä on selkeästi nostanut profiiliaan. Etenkin Leimeen ajan Tepsissä erottui ihan selkeästi edukseen. Maalimääriä ei kannata sen kummemmin tuijotella.

Joten vähän on "ballseja" tarttunut matkalla lisää ja se on ihan hyvä homma Tapparan kannalta. Ja kyllähän Venäläinen olisi paljon parempi pelaaja, koska hän on oikeasti kehittynyt Turussa. Ipan porukoilla nyt tuntuu olevan taas vaikeaa, kun Tappara hankkii useamman pelaajan. Mutta se nyt ei ole mitään uutta.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Tampereen TAPPARA
Ei yllätä sitten yhtään että puolen Prahan joukkueen kannattaja tulee puolustamaan Tapparan pelaajahankintalinjaa.

Toki tällä tavoin saadaan hyökkäykseen laajuutta (taso on sitten toinen juttu), mutta näkisin että Tapparan olisi kannattanut panostaa enemmän todelliseen huippu osaamiseen, tyyliin Lehterä&Enlund, jolla menestystä on tullut. Oliko nyt 2008 kun tuli pronssia.

Nielasin pastillin ilman, että kerkesin imeskellä...

Voi hyvää päivää! Viimeisin leiri mistä kannattaa tulla arvosteleen Tapparan pelaajahankintoja on juuri Ipan pääty! Tappara on sentään 2000-luvulla pitänyt sellaisen jääkiekkokaupungin kuin Tampereen mitallikannassa, Ilveksen konttaillessa samaan aikaan yleensä playoff-viivan väärällä puolella.
Nyt kun naapurissa on vihdoinkin pakon sanelemana(Hiitelä) nostettu junnuja rosteriin ja saatu peli-ilmeeseen jonkunlainen muutos verrattuna koko surkeeseen 2000-lukuun, niin mopot on lähteny keulimaan pelaajahankinnoista puhuttaessa...muista kapula, Ilves ei ole vieläkään voittanut mitään, enkä lähtisi "kannua" nosteleen vielä ensi kaudenkaan osalta, en edes sitä pronssista.
 

Raúl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Jan Latvala -> JYP, Ruotsi
Niklas Lucenius -> Ruotsi, Pelicans
Esa Pirnes -> Ulkomaat, "sm-liiga seurat, jotka pitävät majaansa pääkaupunkiseudulla tai sen lähettyvillä"

Latvala jatkaa tietojen mukaan vuoden sopimuksella Pelicansissa.

Lucenius ei toivottavasti ainakaan Pelicansiin tule, jos kerran kärkihankinnat on käytännössä enää tekemättä. Ei riitä mitenkään. Pirnes vielä vähemmän, toivottavasti Lahti on tarpeeksi kaukana pääkaupunkiseudusta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös