Ke 23.3.2011 Blues - Ässät 4. puolivälieräottelu

  • 29 206
  • 148
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo.
Ässät oli huikea. Blues oli koko ajan luistimenpotkun jäljessä ja muutenkin väsynyt, flegmaattinen ja ylimielinen. Jos otteet jatkuvat vastaavanlaisia menee Ässät jatkoon voitoin 4-3.

Toivottavasti Tommi Huhtala ei karkaa ulkomaille kauden päätteeksi vaan pukisi Blues-paidan päälleen. Hieno pelaaja!
 

Co.

Jäsen
Hieno voitto! Vihdoinkin alkoi niitä maaleja tulla, tuosta olisi riittänyt pari kappaletta aikaisempiinkin peleihin. No, toivottavasti jatkossa nähdään vielä monta lisää! Kyllä Ässät vei ihan kirkkaasti tänään, ei Bluesilla ollut oikeastaan mitään jakoa missään vaiheessa. Hieman pelotti tuo johtoasemassa pelaaminen, mutta tuntuu että nyt on siitäkin opittu ja mitään hätää ei ollut. Maalihanojen aukeaminen oli ennenkaikkea tärkeää, toivotaan että se kuuluisa gorilla tippui nyt lopullisesti selästä ja perjantaina paukutellaan vähintään sama määrä Tarkin taakse. Kyllä ne kiekot sinnekin näköjään uppoavat. Yetmanin ja Armian maaleille suurta peukkua.

Toivotaan ja uskotaan että herääminen ei tapahtunut yhtään liian myöhään, nyt se periksiantamattomuus alkoi vihdoinkin näkyä kunnolla!
 

Jaasin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Real Madrid, Detroit Red Wings, Boston Bruins
Blues oli tosiaan huono, mutta Ässät oli kyllä myös todella hyvä.

Parhaita esimerkkejä Bluesin paskuudesta tänään oli Korpikarin surkeus Huhtalan hienossa av-maalissa ja Heiskasen suomisarjailu Armonaattorin maalissa. Ei noita vaan voi tulla.

Iiro oli Bluesin paras, mutta silti meni viisi, ehkä siinä kuvausta kerrakseen. Muutama Iiron torjunta oli kyllä aika käsittämättömän komeita.

Ässistä arvostusta ja virtuaalihatunnostoja:

- Huhtala (toivottavasti tosiaan ensi kaudella Bluesissa)
- Vepu Savinainen (hieno mies ja jatkuvasti pahat mielestä, tykkään. Tervetuloa kotiin Espooseen milloin tahansa)
- Armia (taitava poika, iso tulevaisuus)


Loppu kuului asiaan eikä sisältänyt mitään kummallista, sekä Blues että Ässät tiesivät missä mennään. Perjantaita odotellessa.
 

Fernando

Jäsen
Suosikkijoukkue
los serranos
Ässät oli huikea. Blues oli koko ajan luistimenpotkun jäljessä ja muutenkin väsynyt, flegmaattinen ja ylimielinen. Jos otteet jatkuvat vastaavanlaisia menee Ässät jatkoon voitoin 4-3.

Toivottavasti Tommi Huhtala ei karkaa ulkomaille kauden päätteeksi vaan pukisi Blues-paidan päälleen. Hieno pelaaja!

Hotsin menetys on kova pala Ässille, en usko että kolmanteen ketjuun saadaan pitkään aikaan tuollaista taistelupatteria. Pieni kokoinen, mutta liike korvaa paljon ja kuten nähdään maalivainu on kova.


Pelistä: Ässät pelasi paremmin ja Blues pelasi huonommin. Odottiko Blues helppoa peliä? Vai lähtikö Ässät tähän peliin kunnon playoff otteella?

Sarjan 1. peli oli Ässien hallintaa ekat kaksi erää, sitten alkoi 2,5 ottelua kestänyt fleguili. Blues oli hurmoksessa, toivotaan että hurmos päättyi tänään tuohon lopun räjähtämiseen. Nuo ajokoirien käskytykset on kitkettävä pois loppusarjasta. Kurinpitotoimitsijoiden päätös ratkaisee paljon. Tuleeko pelikieltoa? Jatkuuko oletettu käskytys? Ässien reagointi näihin taklauksiin?

Paljon kysymysmerkkejä perjantaille, mutta pakkohan sinne hallille on mentävä! Omat voittoon vaikka uskoni voittoon jo menetinkin.
 

Hespeler

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät sympatiat HIFK
Tuleeko pelikieltoa?

Mistä ja kenelle?

Tiedän, voi olla että heität pilke silmäkulmassa(niin toivon), mutta ei tuossa lopussa OIKEASTI tapahtunut normaalia playoff-kiekkoon kuuluvaa psyykkaamista kummempaa. Näihin täytyy olla valmis vastaamaan, ja tänään Ässät vastasikin läpi pelin. Lämmittää myös se, että Jerguksen peliä saatiin tänään horjutettua ja saman toivoisi jatkuvan.

Santeri Heiskaselle moikat Porista, mahtaa vituttaa kun koulupoika tuli, pisti kaapin, ja vielä vittuili vanhalle sotaratsulle.

Tästä voi vielä tulla sarja.
 

VH87

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Nuo ajokoirien käskytykset on kitkettävä pois loppusarjasta. Kurinpitotoimitsijoiden päätös ratkaisee paljon. Tuleeko pelikieltoa? Jatkuuko oletettu käskytys? Ässien reagointi näihin taklauksiin?

Itse en nyt oikein sisäistä tätä itkemistä. Tuo peruspaini kuuluu playoffseihin, sitä tuskin kukaan kiistää? Ässien ei vain pidä antaa tuon sotkea peliään, vaan keskittyä pelkästään omaan tekemiseen, niin johan hyvä tulee. Toki Rocky voisi sen verran reagoida, että jos lukemat seuraavassa pelissä ovat Ässille suotuisat, laittaa joku hiillostamaan Jergus pois boksista. Sarjasta tulee huikea jos Ässät saa sen tasoitettua....
 

Pianisti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Bluesin (uskomattomasti joka peliä dominoinut) joukkue vie tämänkin ottelun nimiinsä ja vieläpä suurinumeroisesti! Harvoin on nähty noin täydellistä hallintaa, jota Blues on (varsinkin Porin peleissä) esittänyt. Toivottavasti tällaista hienoa kiekonkäsittelyä nähtäisiin joskus Ässiltäkin. Tänään ainoa jännitys on, että pitääkö Iiro nollan.

Ei pitänyt Iiro nollaa tänään. Ässät löysi peli-ilon ja oli musertavan ylivoimainen. Jos sama rata jatkuu niin toista voittoa sopii odottaa perjantailta. Tästä eteenpäin kaikki voitot on plussaa! Hienoa että vielä pääsee mylvimään Isomäkeen. Uskon vahvasti Ässien toiseen voittoon tämän nöyryytyksen perään.
 

Mikke73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Haukat, Ässät
Tuo peruspaini kuuluu playoffseihin, sitä tuskin kukaan kiistää?
Joo tuota en tietenkään kiistä. Playoffseihinkaan ei mielestäni kuitenkaan kuulu takaapäin pohkeille huitominen peruspainin jälkeen. Kai tämäkin sitten on näkökulmasta kiinni...

Muutenhan tuo pieni kahina kuuluu asiaan.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Haluu kuvanauhaa!

Armon vuonna se-josta-ei puhuta extra-häslinkiä ilmeni pelissä kuin pelissä, jopa villin lännen malliin. Tuolloin me vaan oltiin aktiivisempi osapuoli ja sekös nauratti, toisinpäin se ei tunnukaan yhtään kivalta. Sittemmin onki näitten pelien osalta ollut hiljempaa.

Ei vammoja(?) eikä pelikieltoja omille. Saatiin mitä haluttiin, seuraavaks Isomäen perjantaihin jatkamaan sankaritarinaa. Ai schätana, vatsanpohjassa ja maksassa jo kihisee!
 

Tuamas

Jäsen
Ässät pelasi nyt omalla tasollaan ja Blues pelasi selvästi oman tasonsa alle. Ottelussa Blues pelasi hyvin samantyylisesti kuin Ässät varsinkin ensimmäisessä peleissä, kurittomasti ja ylimielisesti.
Räikeimpinä esimerkkeinä tuosta Huhtalan Av-maali sekä Armian maali, jotka molemmat olivat huolimattoman ja ylimielisen pelaamisen seurausta, aivan kuten Bluesin pari maalia sarjan ensimmäisessä pelissä.

Nyt onkin sitten mielenkiintoista nähdä kuinka sarja muotoutuu, lähinnä sen suhteen kuinka monta peliä vielä saadaan.

Lopun kahinat nyt olivat ihan perusjuttuja pleijareissa, olisin odottanut Bluesilta vielä kovempaa kuumennusta ja haastoa erityisesti Caldwellin suuntaan. Samoin Ässät olisi mielestäni voinut ainakin yrittää pelata Bluesin ykkösparia nyrkkihippasille, kun ainakin pientä intoa näytti löytyvän.
 

jamppa1919

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠Ässät♠
Olihan tämä vitsi? Jos olet noin varma niin kannattaa ehdottomasti käydä pistämässä pitkävetoon huomattava summa Ässien voitolle. Kerroin on ihan hyvä..

Mitä minä sanoin? Toivottavasti itse panostit myös Ässille?

Sanoin että tutut ketjut avittaa Ässät voittoon ja mainitsin 1 ketjun. Noh, 1 ketju teki siis 3 maalia joten voitanee sanoa että oikeassa olin. Kysymys vaan kuuluu edelleen, miksi tämä Santavuori-AUK-Armia ketju koottiin nyt vasta takaisin kokoon. Kaikki 3 heräsivät talviunilta.

Tästä on hyvä jatkaa perjantain täyteen Isomäkeen. Nyt on varmasti joukkueellakin fiilis päällä.
 

Cannibal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Olipahan uskomattoman huono peli Bluesilta. Niin oudolta kuin se tuntuukin, allekirjoitan väitteet ylimielisyydestä. Siltä se ainakin näytti. Niin huonosti joukkue luisteli tänään. Ei ollut sitä samaa kipinää ja kiimaa, että syödään vaikka kiekko. Se on Bluesin vahvuus ja sillä niitä otteluita on voitettu. Nyt kun se puuttuu, tulos on tämä. Ässät pelasi mielestäni aika lailla samanlaista peliä kuin aiemmissakin kohtaamisissa. Hyvää, aktiivista karvausta ja painetta päätyyn. Kaksi maalia (Heiskanen&Korpikari) menevät täysin lahjoitusten piikkiin ja loput hölmöiltiin jäähyihin. Kuritonta oli. Tänään Ässien vedotkin onnistuivat hyvin ja vastaavasti Tarkilla heikompi päivä.

Sinänsä ei yllätä lainkaan, että neljästä pelistä hävitään vähintään yksi. Voidaan ihan hyvin hävitä vielä toinekin. Uskoisin kuitenkin, että kolmesta seuraavasta yhteen peliin saadaan vielä se oma ilme ja sehän riittää. Toivottavasti se on perjantaina heti. Tästä pelistä joukkue ainakin varmasti sisuuntuu ja parantaa jos yhtään Petua tuntee. Tuo loppu oli huikeaa. Taattua laatua ja asetelmien hakua seuraavaan matsiin. Juuri näin! Siinä tuli taas sellainen taistelufiilis päälle.

Perjantaina jatkuu. Saas nähdä mihin Urpo TV:n kuski päättää tällä kertaa autonsa parkkeerata. Onko hallin lähistöllä kenties suoalueita tai kenties hän jättää sen kakkostien varteen poikittain.
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Okei takki auki läpsyteltiin peliin, tuumittiin että tästä marssitaan välieriin. Eihän tästä pelistä voi sen enempää päätellä. Eka erän jälkeen peli oli ohi. Perjantaina jatketaan. Toivottavasti jätkät tajuaaa nyt että pitää taas jatkaa sitä pelaamista.
 

trap

Jäsen
Eikö pää kestänyt vai mitä helvettiä? Täysin luokaton suoritus Bluesilta, siinä samassa Ässät paransi taas tekemistään.

Puolustus täysin tuuliajolla, järkyttäviä hasseja omassa päässä. Jerellä petti pää ja 2. erässä keskittyi hakemaan kädet ylhäällä patapelaajien päitä, ei näin. Korpikari, Heiskanen, Varakas... Heikkoa. Ville Lajunen selvästi paras pakki, vaikka hyökkäyssuuntaan aika kehno esitys. Velipoika hyökkäyksen paras pelaaja.

Ässistä erottui Huhtala ja Kudroc. Kilpeläinen on vähän skarpannut, siinä missä Tarkki tänään vähän haparoi paikoitellen. Armia on ihan lapanen näihin peliin.

Bluesille käy kylmät tätä tahtia.
 

Ekonyymi

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo, Blues, Honka
hauleja persuuksiin

Johan tässä kolmen voiton jälkeen olikin olo kuin olisi oltu omenavarkaissa. Nyt isäntä sai varkaan kiinni ja antoi hauleja persuuksiin. Ei ollut minulle yllätys.

Toivottavasti ajokoiria kirvelee niin, että perjantaina sarja katkeaa. Suosittelen Bluesille paluuta ajokoirakiekkoon, ei siis pliis mitään elvis-kiekkoa.

Onnittelut Ässille. Rahastonvartijat kiittävät jokaisesta lisämatsista. Samoin JYP.

Paljon on Ässillä vielä matkaa tähänkin välimaaliin. Ja mitä lähemmäksi maalia pääsee, sitä kovemmaksi paine taas muodostuu. Mailaa puristetaan niin että tikkuja jää käteen (vai oliko se komposiittia).
 

Jeppe_68

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Sinänsä ei yllätä lainkaan, että neljästä pelistä hävitään vähintään yksi. Voidaan ihan hyvin hävitä vielä toinekin. Uskoisin kuitenkin, että kolmesta seuraavasta yhteen peliin saadaan vielä se oma ilme ja sehän riittää. Toivottavasti se on perjantaina heti. Tästä pelistä joukkue ainakin varmasti sisuuntuu ja parantaa jos yhtään Petua tuntee. Tuo loppu oli huikeaa. Taattua laatua ja asetelmien hakua seuraavaan matsiin. Juuri näin! Siinä tuli taas sellainen taistelufiilis päälle.

Perjantaina jatkuu. Saas nähdä mihin Urpo TV:n kuski päättää tällä kertaa autonsa parkkeerata. Onko hallin lähistöllä kenties suoalueita tai kenties hän jättää sen kakkostien varteen poikittain.

Nainhan tuo on, Padalla on edelleen pelkkaa kirittavaa ja Spartan pitaa voittaa yksi peli.

Patafanina uskon, ettei Blues tuohon yhteen voittoon pysty, realistina totean etta Pata on miltei mahdottoman edessa.

No, peli nayttaa kaiken ja viela oikein.
 

Kyjy

Jäsen
Onnittelut Ässille. Ansaittu voitto. Mikähän noilla meidän pakeilla oikein oli? Spartalaisuus oli aika kaukana.
Muuten olen sitä mieltä että Rocky on hieno mies.
 
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Varjotuuli
Hengissä ollaan!

Pelistä nyt ei tarvitse varmaan sen kummemmin kirjoitella. Seuraava kotipeli on paha, paha peli, mutta jos se klaarataan niin tämä on meidän sarja.

Lopun nahinat sujuivat Ässien ja Bluesin osalta ihan hyvässä lätkäjätkä hengessä, mutta siltä HPK:n ämmältä aika raukkamainen sivallus. Samapa tuo. Kukaan ei kuollut ja kaikki omalla tasollaan jne.
 

Zauli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät ja Red Wings
.Armia on ihan lapanen näihin peliin.
Bluesille käy kylmät tätä tahtia.

Niin, aika jäätävästi kyllä rankasi Heiskasen munauksesta. Upea oli kyl pojan maali :) Tuosta jälkimmäisestä olen samaa mieltä.
 

E

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Että sellainen peli. Siinä sitten ratkesi se, että seuraava peli on Porissa. Perjantaina taas ratkeaa se, onko seuraava peli Espoossa vai Jyväskylässä. Ei siinä kai sen kummempaa. Kohta taas ajatukset jo sinne.

Täytyy kuitenkin tähän iltaan palatakseni sanoa, että Ässät oli hyvä. Olisi helpointa tietysti laittaa Bluesin huonon pelin piikkiin Ässien paremmuus, mutta olihan Ässät ihan eri joukkue kuin tässä sarjassa aiemmin - nimenomaan pelin ratkaisevien asioiden suhteen. Bluesilla oli joko todella vaisu tai todella pahasti yli mennyt lataus, en tiedä. Ei Blues aiemmin tässä sarjassa noin paljoa virheitä kuitenkaan tehnyt - eikä se ole pois siitä, että Ässät olisi ollut vähemmän hyvä. Tarkkikaan ei ensimmäisessä erässä ollut ihan parhaimmillaan (tosin aika helposti Bluesin pakit petasi porilaisten paikkojakin), kun taas Bluesin harvat maalipaikat Kilpeläinen otti kiinni.

Täytyy erikseen antaa tunnustus Ässä-fanien lakanalle ennen peliä. Kiinnitti huomion. Noin se juuri menee - loppuun asti tukena.

Ja tuosta ottelun lopusta taas voi olla mitä mieltä tahansa, mutta itselleni jäi sellainen kuva, että se oli lähinnä viesti siitä, että joukkuetta v*tutti oma esitys tänään. Ei noilla mitään henkisiä yliotteita tällaisten jengien välille saa. Ne henkiset yliotteet yksittäisiin otteluihin luodaan kesken niiden otteluiden, ei yksittäisten pelien lopussa.

Usko on edelleen kova Bluesin omaan tekemiseen ja perjantaina on sitten Porissa uusi ottelu. Se alkaa taas nollilta ja siinä enemmän maaleja tekevä joukkue hoitaa sen ottelun. Ja sen jälkeen sitten katsotaan, mihin matka vie.
 

Blågula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Blues, Kiekko-Espoo
Eikö pää kestänyt vai mitä helvettiä?
Ei kestänyt. Täällä monet puhuvat ylimielisyydestä, mutta kyllä tuo mun silmiin näytti täydelliseltä housuun paskomiselta. Blues aloitti todella varovaisesti ja ensimmäisen takaiskun jälkeen joukkue meni täysin solmuun.

No mutta, olihan tuo omalla tavallaan ihan mieleenpainuva peli, heh. Alkuun kyllä vitutti katsella tuota totaalista jäätymistä, kuvaavinta on ehkä se että moninkertainen suomen mestari Oskari Korpikari tärisi niin ettei maila meinannut pysyä käsissä. Ei sitä kotiyleisöä nyt noin tarvitse pelätä, ihan mukavaa väkeä me ollaan suurin osa.

Lopussahan se kaiken kattava surkeus meni aika vahvasti huumorin puolelle. Illan ehkä surkuhupaisin suoritus, monien hyvien ehdokkaiden joukosta, nähtiin kolmannen erän ässäylivoiman aikana kun Santeri Heiskanen päätti kouluttaa Joel Armiaa. Poikkaria sarjatulella selkään ja kovaa räksytystä perään. Sitten paineettomassa paikassa purku suoraan ässälapaan ja pari sekuntia myöhemmin Armia iski kiekon verkkoon. Aika sataprosenttinen kyykytys.

No, perjantaina on onneksi vierasetu taas.
 

Patapata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pori
Ai perkele mikä ilta!

Oli kyllä Ässiltä lähestulkoon täydellinen suoritus tähän paikkaan!

Blues oli aivan paska - samanlainen kuin Ässät ensimmäisessä Espoon pelissä. Ässät oli kaikessa edellä ja se jos mikä luo uskoa joukkueeseen. Nyt tehtiin maaleja ja ennen kaikkea Joppe ja Yetman saivat onnistumiset, toivottavasti hanat aukeavat kunnolla nyt. Nyt oli Blues pelaajien vuoro olla kuumana ja sitä kautta pilata itse oma pelinsä.

Nautin kyllä niin paljon, kun nämä Talajat, Varakkaat, Lajuset ja Karalahdet olivat koko ottelun ajan hermot riekaleina, eikä omasta pelistä tullut kyllä mitään. Jere oli vielä kiukuksissaan (vai jossain muussa?) tosi lähellä hankkia itselleen isompaakin jäähyä. Tulee muuten muutenkin usein kädet ylhäällä päälle, ei näin...

Mutta toinen asia mikä pisti silmään - jumalauta miten nuo Bluesin pelaajat väistelivät Kudrocia! En tiedä, oliko enemmän sitä, että pelasivat ylimielisesti ja säästelivät itseään väistämällä vai pelkäsivätkö niin että juoksivat karkuun, mutta aika säälittävän näköistä se touhu välillä oli. Hienoa että Krisu saatiin vielä tähän sarjaan mukaan. Voi olla jopa se ratkaiseva tekijä, jolla tämä sarja käännetään. Tuo Bluesin fyysinen ylivoima alkaa olla loppu...

EDIT. Ai niin, ja Matikainen voisi ensi kerralla hoitaa tuon käskyttämisen edes pikkuisen vähemmän näkyvästi... :D
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös