Joukkueen rakennus kaudelle 2011-2012

  • 1 104 100
  • 2 736

Hanson

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, alasarjat.
Hanson: Lepo vaan, yritin olla sarkastinen : D. Kyllä se pisteiden puhuja tekaisi 3+6=9. Tuo "pisteiden puhuja" oli myös sarkasmia.
Funtsasin, että olit sekoittanut viime ja edelliskauden pisteet, koska edelliskauden playoffsit tuottivat mainitsemasi 0+0. Levossa ollaan...:)
 

Red Machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ihan spekulaatiopohjalta, Porseland HPK:sta HIFKiin ensi kaudeksi?

Mulle kelpais hihkuen. Ikävä kyllä luulen monen muunkin kelpuuttavan. Mutta olisi kyllä loistava vahvistus.

Spekuloidaan lisää: Morrison, Raumalta. Kelpaisko?

e. Porselandilla taitaa olla optio HPK:n kanssa, seuran puolelta...
 
Viimeksi muokattu:

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
JHagilta kysyisin, että mihin perustuu väitteesi/arvelusi, että Kuhta olisi suuntaamassa ulkomaille?

Tuli vain mieleen, että mikä nyt olisi muuttunut esim. viime kesästä olennaisesti? Kuhta odotti muista sopimustarjouksista huolimatta tunnollisesti IFK:n sopimustarjousta ja onneksi se lopulta tuli, vaikkakin mun mielestäni liian myöhään. Viimeksihän Kiben perhe oli Suomessa ja samalla tavalla se poika joutuu edelleenkin koulussa käymään. Mulle jäi sellainen kuva, että ulkomaat on Killen kohdalla nähty, kun Saksasta palasi. Mikä nyt olisi muuttunut? Raha nyt ei ole ennenkään ollut Kuhdalle se suurin liikuttaja.

Toivottavasti IFK hyvittää viime kesän mokansa Killen sopimusviivyttelyn suhteen ja heittää hyvän pahvin pöytään ajoissa. Oletan, että ovat näin jo tehneetkin, onhan kyseessä tärkeä pelaaja. Kimmo Kuhta on tälläkin kaudella osoittanut olevansa mies paikallaan ja kykenevänsä vielä 35v:nä vetämään verkot töttörölle. Ja tsiigatkaa sitä riemua, minkä maali Talviklassikossa sai aikaan! Siinä näkyi onnistumisen ja maalinteon tunteen lisäksi vahvasti Kilpisydämen tykytystä... Sellaista ei rahalla saa ostettua ulkopuolelta, vaikka maalintekovoimaa saisikin jostain muualta. Tosin Killen kohdalla kyse ei edes ole mistään jäähdyttelijästä, vaan ihan pistepörssin kärkinimestä.

Joten sopparia tiskiin Kuhdalle!
 
Suosikkijoukkue
En gång HIFK, alltid HIFK. Real Madrid
JHagilta kysyisin, että mihin perustuu väitteesi/arvelusi, että Kuhta olisi suuntaamassa ulkomaille?

En ole JHag, mutta veikkaisin että hyvä ja eheä kausi nostaa arvoa. Viime kauden jälkeen ei olisi välttämättä saanut niin hyvää sopparia että kynnys lähteä ulkomaille olisi laskenut. Eli oli hyvä jatkaa IFK:ssa. Nyt Kibe on pelannut hyvän ja ehjän kauden (tosin poffit ne Kiben kysymysmerkkipelit vielä pelaamatta!) joten kysyntää voi vielä olla. Ja jos IFK korjaa potin seurana, niin Kibe voikin haluta vielä lisää eläkefrangeja. Mutta olen samaa mieltä, että Kuhta todennäköisesti jatkaa. Kunhan valotin vaihtoehtoja.

Tuohon sun mainitsemaasi Kuhdan viime kesän/syksyn sopimustilannekuvioon sen verran, että miksi IFK:n omille jätkille pitäisi aina ekana poff dyykkayksen jälkeen tehdä hyvä jatkopaperi? Kuhta ei esimerkiksi tehnyt itse yhtään maalia, vaikka muutaman syöttöpisteen saikin. Kaveri osaa kyllä luoda myös paikkoja mutte SNIPERHHÄN Kuhta on. Ja jos ei skodaa tiukassa paikassa maaleja, niin saa ventata jatkoa. Tämä koskee muitakin, kun Kuhtaa. Minusta vain hyvä, että Nybondas&co pitivät tilannetta vähän auki ja tingittya jopa palkasta. Kuhtakin on saanut IFK:lta vuosien saatossa vähintään asiallisen korvauksen ja suuren määrän vastuuta. Ei se taas ihan niin mene, että IFK olisi jotenkin simputtanut Kuhtaa. Kuhta on jo aika iäkäs ja hänellä oli alla heikohkot poffit. Lisäksi kausi Saksassa ei ollut mikään täysosuma ja edellisellä kaudella IFK:ssa vammat vaivasivat.

Mutta ihan samaa mieltä siitä, että oikealla hinnalla Kuhta jatkakoon ensi kaudella. Kaikkea rahaa ei ole taas mikään järki lyödä näille meidän omille jätkille, koska suunnannäyttäjäpelaajia tarvitaan ensi kaudellakin. Kuhta tai Petrell eivät ole menestyvän jengin ykköskentän pelaajia, joten heille ei sitä rahaa tarvitse maksaakaan. Tosin Lennun monipuolisuus ja imagoasiat vaikuttavat hänen palkkaansa. Kuhdalle riittää ensi kaudeksi vähän rahallisempi(onko tuo edee sana) sopimus ja yksivuotisena(tai 1+1 seuran optiolla). Itse en ainakaan halua jokaista "Luttista" ensi kaudelle takaisin. Kuhta jatkakoon ja Jere tulkoot max 2v pahvilla. Meiltä tulee myös omasta junnutoiminnasta voittamiseen tottuneita ja menestyneitä IFK:N NÄKÖISIÄ jätkiä. Kaikki kunnia monille IFK:ssa pelanneille omille jätkille, mutta kovinkaan monelle en tilaa näe tulevaisuuden IFK:ssa. Esim Luttinen on roolissaan "Holmströmina" loistava, mutta takaa alkaa tulla näitä Nyholmeja jo ohituskaistalle. Lisäksi huhupuheissa on Osaloita ja kumppaneita, niin ei vaan ole tilaa kaikille.

Tämän ei ollut tarkoitus dissata Kuhtaa, vaan laittaa asioita oikeaan mittasuhteseen. Kiben maalintekotaidolle,nopeille jaloille ja IFK-sydämelle on ensi kaudeksikin käyttöä. Kunhan muistetaan pitää sopimus järkevänä IFK:n kannalta, koska seura on lopulta suurempi. Ei sen Kiben tarvitse täällä nälkäpalkalla ensi kaudellakaan pelata. Näistä puheista foorumilla saa vain käsityksen, että Kuhtaa olisi jotenkin syrjitty. Kaverille on kumminkin aina ollut paikkansa IFK:ssa ja asiat ovat aina järjestyneet. Ja varsinkin Föönin aikana liigan mittapuulla Kibe sai isot liksat useampana kautena.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Lukaisin tuossa huvin ja urheilun vuoksi Pelicansin ensi kautta käsittelevää ketjua ja aika monessa kirjoituksessa seikkailivat (ihan aiheellisestikin ehkä) IFK:n nuorempaa osastoa. Silmiini pisti kuitenkin heidän orastavat spekulaationsa Miken mahdollisesta siirtymisestä Lahteen.

Jos ja kun Mikke Suomeen vielä yhdeksi kaudeksi jää, en pidä ollenkaan poissuljettuna, etteikö MG voisi Jalosen perässä Lahteen matkatakin. Mikähän mahtaa olla Markus Granlundin sopimustilanne? Ei ole ollenkaan mahdotonta, että Markus Lahteen matkaisi, koska pelipaikan saaminen siellä on lähtökohtaisesti helpompaa kuin meillä, mutta kuinka houkuttelevana Mikke pitäisi mahdollisuutta pelata broidinsa kanssa samassa jengissä? Entäpä intti? Lahden Urheilukoulu/-joukot/what-ever olisi niin lähellä, että saisi varmasti osan käytyä jopa ihan kauden aikanakin...

Mikke itse antaa sellaisen kuvan, että viihtyy IFK:ssa, mikä on varmasti ihan tottakin. Mutta kuinka suuri rooli KJ:lla on Miken kehittymisessä, ja lähinnä Miken "omassa päässä"? Voisiko Mikke haluta kokea vielä yksinasumisen ja omien siipien kannattelemisen riemua ennen rapakon taakse lähtemistä? Jos sinne vielä Wärnkin siirtyisi, olisi varmasti sopeutuminen pahamaineiseen Lahteen helpompaa...

Kysymys kuuluu: Onko mahdollista, että Mikke ei meillä jatkakaan, vaikka Suomessa jatkaisikin?
 

COLHC1980

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Deutscher Fußball-Bund, NP #3
Kysymys kuuluu: Onko mahdollista, että Mikke ei meillä jatkakaan, vaikka Suomessa jatkaisikin?

Jos Mikke haluaa NHL:ään, tulee Miken Suomessa pelata joko IFK:ssa, Jokereissa tai Kärpissä.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Jos Mikke haluaa NHL:ään, tulee Miken Suomessa pelata joko IFK:ssa, Jokereissa tai Kärpissä.

Ei pidä paikkaansa. Esim. Pelicansissahan Mikke tulisi olemaan aivan tähti ja dominoisi Aaltosen tapaan kentällä. Aaltonen meni KHL:ään, koska hänellä ei ole rahkeita parempaan, Granlundilla on. Ei HIFK, Jokerit ja Kärpät ole mitään ainoita ponnahduslautoja NHL:ään.
 
Onko tosiaan kukaan kuullut HIFKin päässä tästä Granlundin Lahteen tulemisesta?

Kuulostaa niin hurjalta koko setti että oltaisiin edes puheissa oltu.
 

Bismarck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mä kuulin, että Helsingin IFK myydään Lahteen ja fuusioidaan Pelsujen kanssa. ei kannata pureskella liikaa kynsiänsä näiden huhujen kanssa vaikka kaikki on mahdollista. Kaikki Lahteen siirrot on tällä hetkellä KJ:n siirtymisen huhun mukana tuomaa ja siihen maailmaan sisältyy hyvin paljon disinformaatiota.
 
Mä kuulin, että Helsingin IFK myydään Lahteen ja fuusioidaan Pelsujen kanssa. ei kannata pureskella liikaa kynsiänsä näiden huhujen kanssa vaikka kaikki on mahdollista. Kaikki Lahteen siirrot on tällä hetkellä KJ:n siirtymisen huhun mukana tuomaa ja siihen maailmaan sisältyy hyvin paljon disinformaatiota.

Joo en tuosta myynnistä ole kuullut mitään mutta tuosta Granlundista paristakin paikkaa Lahessa. Ihan mielenkiinnosta vain onko ollut siellä suunnalla ollut puhetta.
 

Raúl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Tiedossa on, että Pelicans oli jo pari vuotta sitten yksi Granlundin vahvimmista vaihtoehdoista. Paljon on parissa vuodessa tapahtunut ja olisihan KJ:n seuraaminen Lahteen mielenkiintoinen veto. Jopa niin mielenkiintoinen, etten jaksa siihen uskoa. Kaikki huhut eivät ole pelkästään KJ:n pestin takia lähteneet liikkeelle ja ihmettelen kovasti, jos ketään ei Pelicansiin lopulta eksy HIFK:sta.

Tuskin kuitenkaan Granlund.
 

Bismarck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Joo en tuosta myynnistä ole kuullut mitään mutta tuosta Granlundista paristakin paikkaa Lahessa. Ihan mielenkiinnosta vain onko ollut siellä suunnalla ollut puhetta.

Sorry huono ilmaisuni, mutta viestini ei ollut tarkoitettu sinulle. Kysymyksesi oli täysin vilpitön, aiheellinen ja ymmärsin sen täysin. Viestini oli suunnattu niille omille, jotka mahdollisesti alkavat jo tässä vaiheessa kehitellä kauhuskenaarioita valmentajan mukana lähtevistä pelaajista. Mitä omiin tietoihin tulee, niin MG valitsi aikanaan HIFK:n Nybarin sitkeyden kautta ja Jalonen ei käsittääkseni vaikuttanut merkittävästi siirrossa. Tietääkseni Mikke on edelleen hamuamassa valkolakkia Mäkelänrinteen lukiosta. Toki hän voisi siirtyä opiskelemaan koulunsa loppuun Lahdessa. Ja niille jotka vähättelevät koulun merkitystä Mikelle, niin nuori mies on jo hienosti useaan otteseen kertonut koulun olevan tärkeällä sijalla elämässä. "Unelmana valkolakki ja Stanley Cup", pääsi muinoin pojan suusta. Kaikki on mahdollista ja minulla ei ole päällä kieltovaihe, mutta vastaavia huhuja tullaan kuulemaan jatkossa lisääkin, joten pää kylmänä pitää keskittyä näin faninakin kuluvaan kauteen.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Sorry huono ilmaisuni, mutta viestini ei ollut tarkoitettu sinulle. Kysymyksesi oli täysin vilpitön, aiheellinen ja ymmärsin sen täysin. Viestini oli suunnattu niille omille, jotka mahdollisesti alkavat jo tässä vaiheessa kehitellä kauhuskenaarioita valmentajan mukana lähtevistä pelaajista. Mitä omiin tietoihin tulee, niin MG valitsi aikanaan HIFK:n Nybarin sitkeyden kautta ja Jalonen ei käsittääkseni vaikuttanut merkittävästi siirrossa. Tietääkseni Mikke on edelleen hamuamassa valkolakkia Mäkelänrinteen lukiosta. Toki hän voisi siirtyä opiskelemaan koulunsa loppuun Lahdessa. Ja niille jotka vähättelevät koulun merkitystä Mikelle, niin nuori mies on jo hienosti useaan otteseen kertonut koulun olevan tärkeällä sijalla elämässä. "Unelmana valkolakki ja Stanley Cup", pääsi muinoin pojan suusta. Kaikki on mahdollista ja minulla ei ole päällä kieltovaihe, mutta vastaavia huhuja tullaan kuulemaan jatkossa lisääkin, joten pää kylmänä pitää keskittyä näin faninakin kuluvaan kauteen.

Jos viittaat tässä nyt muhun, niin mä en missään nimessä ole menettämässä yöuniani Miken takia. Kunhan spekuloin asialla, koska asiassani on mielestäni aika monta asiaa, jotka voisivat ainakin teoriassa puoltaa Miken siirtymistä Lahteen.

Varmasti Nybondaksen rooli on aikoinaan ollut suuri MG:n HIFK-siirrossa, mutta minä väitän, että KJ:n rooli ei suinkaan ole ollut mikään mitätön tekijä koko siirrossa.

Siinä olet kyllä oikeassa, että tämä kausi on pahasti kesken vielä. Ja kaikkien katseiden soisi olevan tiukasti tässä kaudessa, koska ensimmäistä kertaa pitkään aikaan (sitten viime vuoden?, heh), meillä on oikeasti kova nippu. Kunhan aikani kuluksi yritin onkia, josko jollain olisi varmaksi heittää "don´t worry"-viestiä :).
 

Bismarck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jos viittaat tässä nyt muhun, niin mä en missään nimessä ole menettämässä yöuniani Miken takia. Kunhan spekuloin asialla, koska asiassani on mielestäni aika monta asiaa, jotka voisivat ainakin teoriassa puoltaa Miken siirtymistä Lahteen.

No hitto vie mä olen jäässä tänään. En todellakaan tarkoittanut sinua tai ylipäänsä ketään, joka on tänne asiasta kirjoittanut. Lähinnä se oli tollainen ennakoiva heitto mahdollisesti lumivyöryn tavoin liikkuvan angstin hillitsemiseen. Piis & lööv ;).
 

Sinner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin I.F.K (Rikollislauma) , NP#10 DEFC#16
Fakta tietoa asiasta ei ole, mutta pidän sitä yhtä todennäköisenä, kuin Filippo Inzaghin siirtymistä Milanista Ponnistukseen.

Tuo intti aspekti nyt on ainoa, joka voisi edes sinnepäin selittää siirtoa, mutta tuskinpa sekään. Joten Dont Worry BOL :)
 

Raúl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Fakta tietoa asiasta ei ole, mutta pidän sitä yhtä todennäköisenä, kuin Filippo Inzaghin siirtymistä Milanista Ponnistukseen.

Kyllä kai Filippo Ponnistusta edelleen vahvistaa, vaikkei minulla tarkempaa tietoa ole joukkueen muista hyökkääjistä. Nimenä ainakin kova, mutta paperillahan kaikki näyttää aina paremmalta.

Granlundin tapauksessa on muutamiakin asioita, jotka puoltaisivat hänen siirtoaan. Tällä en tarkoita, että siirto olisi edes todennäköinen, mutta ei se nyt niin kaukaa haettu ole kuin väität. Sisäpiirin mukaan jossain kosketuksessa Granlundiin / agenttiin ollaan oltu. Toki siitä on vielä tuhottoman pitkä matka sopimukseen.
 

Neely

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Kings ,Englanti, Blaugrana&C.D. Santa Clara
Fakta tietoa asiasta ei ole, mutta pidän sitä yhtä todennäköisenä, kuin Filippo Inzaghin siirtymistä Milanista Ponnistukseen.

Melkeinpä todennäköisempää on tuo Inzaghin siirto Ponnareihin kuin vanhemman Granlundin siirtyminen pelsuihin. Ei mitään järkisyytä ole olemassa mikä tuota puoltaisi. Mitä Pelsut oikeasti voisi tarjota? Enemmän liksaa? Kirkkaammat valot? Mukavamman ja monipuolisemman asuinkaupungin? Kunnianhimoisen ja perinteikkäämmän seuran? Ei saatana, ei tule tapahtumaan. Markus Granlundin nokka saattaisikin saada houkuteltua lupaamalla kunnon roolin.
 
Viimeksi muokattu:

Sinner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin I.F.K (Rikollislauma) , NP#10 DEFC#16
Sisäpiirin mukaan jossain kosketuksessa Granlundiin / agenttiin ollaan oltu. Toki siitä on vielä tuhottoman pitkä matka sopimukseen.

Tätä en epäile lainkaan. Eihän Lahdessa nyt tyhmiä olla. Eikä Pelicans varmaankaan ole ainoa joukkue, joka on Granlundin agenttia lähestynyt. Viimeisessä lauseessasi sitten itse asia.

Ps: Jos Mikael Granlund siirtyy Pelicansiin lupaan tulla hattu kädessä pyytämään anteeksi. En lupaa syödä siitä hatusta paskaa, vaikka meillä ei Penttiä enää olekaan.
 

Arsi Haakana

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahen Pelicans
Melkeinpä todennäköisempää on tuo Inzaghin siirto Ponnareihin kuin vanhemman Granlundin siirtyminen pelsuihin. Ei mitään järkisyytä ole olemassa mikä tuota puoltaisi. Mitä Pelsut oikeasti voisi tarjota? Enemmän liksaa? Kirkkaammat valot? Mukavamman ja monipuolisemman asuinkaupungin? Kunnianhimoisen ja perinteikkäämmän seuran? Ei saatana, ei tule tapahtumaan. Markus Granlundin nokka saattaisikin saada houkuteltua lupaamalla kunnon roolin.
Mitä Pelsut voisi tarjota ?
- Kari Jalosen valmennuksen. Nokka on todellinen isähahmo ollut Mikelle ja Mikke on todennut Jalosen olevan todella hyvä valmentaja oman kehityksen kannalta ja ennen kaikkea Granlund ilmeisesti haluaisi yhteistyötä Jalosen kanssa jatkaa.

Granlund on sen verran fiksu jätkä ettei hän tässä vaiheessa mieti rahaa, kirkkaita valoja saatika seuran perinteitä, vaan sitä mikä on hänelle itselleen parasta uran jatkon kannalta.
Sitä voi miettiä onko parempi jatkaa tutussa pelisysteemissä Jalosen alaisuudessa ja vaalia omia vahvuuksia, vai jäädä taistelemaan veren maku suussa P.Matikaisen pelikirjan mukaan.
Kyseessä on kumminkin taitava, peliä tekevä sentteri.

Enkä sano, että oletan Granlundin varmasti tulevan Lahteen, vaan pidän sitä mahdollisena. Ihan vain sen takia että jo kerran aikaisemmin mies meinasi Lahteen päätyä ja toisena Kari Jalosen takia.

Täytyy kumminkin muistaa että myös Minnesota Wildin isoilla pomoilla on varmasti oma sanansa sanottavana.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Mitä Pelsut voisi tarjota ?
- Täytyy kumminkin muistaa että myös Minnesota Wildin isoilla pomoilla on varmasti oma sanansa sanottavana.


En oikein usko, että Wildin johto haluaa Mikael Granlundin pelaavan kehnohkossa Pelicansissa kaudella 11-12, voin olla väärässäkin. Valmentaa joukkuetta ihan kuka hyvänsä, mutta katsellaan.
 

COLHC1980

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Deutscher Fußball-Bund, NP #3
Tuo intti aspekti nyt on ainoa, joka voisi edes sinnepäin selittää siirtoa, mutta tuskinpa sekään. Joten Dont Worry BOL :)

Onneksi meille Stadilaisille on Santis, niin Mikke voi käydä inttinsä siellä. Eikös Miksulla ole lukiota vielä 1-2 vuotta ainakin jäljellä. Nyt Nyyberi heittää Mikelle sen 3 vuoden lapun eteen kahdelle jälkimmäiselle Minnesota-pykälä.
 

Hanson

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, alasarjat.
Onneksi meille Stadilaisille on Santis, niin Mikke voi käydä inttinsä siellä.
Todennäköisempää kuin Sandis on se, että MG käy inttinsä Lahden urheilukomppaniassa, josta lomat pyörii huomattavasti paremmin kuin Sandiksesta...ja tulee viel alikessun natsat kaupanpäällisiksi ikäänkuin "vahingossa" :)
 

Qkko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Onneksi meille Stadilaisille on Santis, niin Mikke voi käydä inttinsä siellä. Eikös Miksulla ole lukiota vielä 1-2 vuotta ainakin jäljellä. Nyt Nyyberi heittää Mikelle sen 3 vuoden lapun eteen kahdelle jälkimmäiselle Minnesota-pykälä.

Jos Mikke on normaaliin aikaan lukioon mennyt, niin on tällä hetkellä abi ja pääsee pois.

Riippuu tietenkin monessako vuodessa on lukiota lähtenyt suorittamaan
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös