Masi Marjamäen taklaus Kamil Krepsiin 2.12.2010

  • 219 703
  • 1 140
Tila
Viestiketju on suljettu.

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Nimenomaan, jokainen joka ei sisällä tilanteeseen tunteitaan mukaan, huomaa, ettei taklaus ole mitenkään ihmeellinen.
Rohkenen olla eri mieltä. Sanoin jo kerran, että sympatiani ovat lähes aina Ilveksen puolella, kun taas inhoan Kärppiä syvästi ja toivon niille joukkueena mahdollisimman huonoa menestystä. Tykkään kovista ja puhtaista taklauksista. Minulla ei ole mitään tunnesiteitä tähän tapaukseen. Minusta tuo oli kamala taklaus. Sanoin sitä jo kamalaksi ennen kuin näin hidastuksesta Krepsin pään kolahtamisen jäähän. En näe tuossa taklauksessa mitään hyvää. Noita tapahtuu äärimmäisen harvoin. Ihan turha tulla minulle väittämään, että ihan tavallinen tapaus.
 

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
Minun mielestäni täysin oikeaa toimintaa, julkisesti puolustetaan omaa pelaajaa Oulun nyyhkyseuralta ja itkuvirsiltä liigaa kohtaan.

Toiset tekee asiat eri tavalla kuin toiset. Toinen seura sanoo julkisesti puolustavansa pelaajiaan kun taas toinen hoitaa kaiken pimeässä julkisuudelta.

Säälittävää puskista ampumista!

Sinulla ei ole mitään näyttöä omille väitteillesi ja silti ratsastat paikalle kanki ojossa huutelemaan täysin perättömiä - todella oksettavaa!

Toinen säälittävä asia on, että liiga itse ryssi omat mahdollisuutensa tehdä asialle jotakin konkreettista, millä olisi voinut olla jotakin merkitystäkin vastaisen varalle - nyt tällainen toiminta vain vetää mattoa oman kurinpitotoiminnan alta.
 

Gags

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Yleisellä tasolla kurinpitoryhmä katsoo kuitenkin, että Marjamäen kovavauhtisessa, mutta sinänsä sääntöjen mukaisessa taklauksessa, on viitteitä toisen pelaajan kunnioittamisen laiminlyönnistä.
Eihän tuo (boldaus minun) jätä mitään epäselvää asian suhteen. Tosin saman on tästä ketjusta pystynyt toteamaan muutaman kirjoittajan esittämänä mielipiteenä jo viisi päivää sitten.

Tämä ketju on osoitus siitä, miten jääkiekkoilua tuhotaan ja miten vääristyneitä ja suorastaan sokaistuja ihmiset ovat jopa jääkiekkoilun sääntöjä kohtaan. Käskisin suurinta osaa kirjoittajia häpeämään, mutta tiedän heidän olevan sekä liian tyhmiä että sivistymättömiä siihen.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Jahas, herra jälkiviisas ratsasti paikalle. Yllättyneitä ovat:
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Kyllä tämä asiaa ilman värilaseja tuijottaville oli päivänselvää alusta pitäen, jonka sinäkin fiksuna ihmisenä, ilman ennakkoasennettasi, olisit voinut todeta.
Mikä ennakkoasenne? Jos minulla olisi ollut ennakkoasenne, olisin diagnosoinut Krepsille tsekkiläisen nivusen ja kevyen nuhan. Ja mulla on sitäpaitsi moniteholasit nykyään, ilman värejä. Mitä tuohon "jatkokäsittelyyn" tulee, olen aidosti yllättynyt. Olisin veikannut 40/60 ei mitään/muutama matsi pannaria. Varoitus oli todellinen yllätys. Kuka teistä viisaista osasi odottaa tuollaista päätöstä?
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Vuorinen + ryhmä eivät muotoseikan vuoksi voineet asiaa oikeasti käsitellä, koska mitään varsinaisesti uutta tietoa ei tilanteeseen ollut tullut ja tästä johtuen uudelleenkäsittelylle ei ollut virallisia perusteita. Ilves siis itki asiasta jo etukäteen ja kurinpitoryhmä totesi, että koska näin on he eivät pystyisi pelikieltoa edes määräämään, vaan ainoastaan varoitus on mahdollinen.

Säälittävää Ilvekseltä olla katsomatta edes oikea päätös ennen valittamista. Puhumattakaan, että Ilves Hockey Oy:n puheenjohtaja menee ja kertoo tämän kaikelle kansalle. Ei voi kuin hymyillä.

Minusta taas oikeinkin munakasta toimintaa Ilveksen johdolta kertoa liigalle sen omista säännöistä kun toimitusjohtaja Vuorinen ei selvästikään käyttämänsä säännön sisältöä tuntenut. Muutenkin koko tapaus oli Vuorisen asiaan puuttumisesta lähtien lähinnä farssi, nyt selvittiin edes suhteellisen puhtain paperein kun tyydyttiin antamaan varoitus ja kerrottiin ettei voida käsitellä kun ei ole Vuorisen käyttämän sääntökohdan edellyttämää uutta materiaalia tarkasteltavana.

Vuorisen puuttuminen asiaan tosin tuonee jatkossa pidempiä pelikieltoja, kun liiga nyt linjasi tuon toisen pelaajan kunnioituksenpuutteen koventavaksi seikaksi. Sinällään tuo on täysin oikeanlainen linjanveto jos on selvää kunnioituksenpuutetta, jatkossa tosin nähdään miten tuo kunnioituksenpuute liigan tulkinnoissa lopulta linjataan.
 

Beukeboom

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät / Mamba!
Tästäkin asiasta saatu näemmä revittyä se 1000 viestiä, suurin osa vielä samojen nimimerkkien toimesta. Todennäköisesti taklaus on herättänyt suurempia tunteita tiettyjen kirjoittajien keskuudessa kuin asianosaisten, Krepsin ja Marjamäen.

Taklaus oli raju, varsinkin liigan mittapuulla. Sen takia olisin ymmärtänyt yhden-kahden ottelun pelikiellonkin. Asiaa kuitenkin pienen tauon jälkeen mietittyäni olen valmis hyväksymään ottelussa tulleen ulosajon sellaisenaan. Krepsin loukkaantuminen oli monen asian summa, ja mielelläni näen kuitenkin että kovia taklauksia haetaan.

Marjamäelle tullut varoitus on sinänsä hyvä muistutus pelaajille siitä, että vastustajan kunnioitus on elinehto jokaiselle pelaajalle. Tapa jolla varoitus kuitenkin julkituotiin, muistuttaa farssia. Olisi mielenkiintoista tietää, miten varoitus on konkreettisesti Marjamäelle annettu? Puhelimitse? Kasvotusten? Kuten sanoin, farssi mikä farssi.

Olisiko liigalta liikaa toivottu, että ennen kautta tehtäisiin selkeä linjanveto sallittuihin ja ei-sallittuihin taklauksiin? En ole NHL-fanboy, mutta kyllähän sikäläinen selkeä casebook esim. videoiden muodossa vähentää polemiikkia ja spekulaatioita jokaikisen hiukankin kovemman taklauksen jälkeen. Ei tarvitse jaella "varoituksia" asiasta, minkä luulisi olevan selvä kaikille pelaajille.

Eli loppukaneettina tälle sekavalle kirjoitukselle: 5+20 + "varoitus" ei ole yhtään hullumpi tuomio, tapa jolla asia lopulta päätettiin on huvittava.
 
Viimeksi muokattu:

Gags

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Mikä ennakkoasenne?
"Daespoilu"?
Varoitus oli todellinen yllätys. Kuka teistä viisaista osasi odottaa tuollaista päätöstä?
Odotin että kurinpitoryhmä vetäytyy kokonaan vastuusta koska edellytyksiä 510 § käytölle ei ollut, joten siksi varoitus oli yllätys myös minullekin. En toki rehellisesti sanottuna uskonut myöskään, että heillä olisi pokkaa noinkin suorapuheisesti tyrmätä liigan toimitusjohtajan, muutaman asiasta höpöttäneen "kiekkomiehen" ja ennenkaikkea ammattitaidottoman median mielipiteen.
 

Corkscrew

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Katsoin vasta tänään ensimmäisen kerran koko taklauksen.

Oli aika pysäyttävää nähdä Krepsin jäävän liikkumattomana jäähän makaamaan tuollaisen törmäyksen jälkeen. NHL:ssähän näitä on nähty jo monta vuotta ja asialle yritetään koko ajan keksiä ratkaisua, muta sääntömuutokset eivät vielä ole auttaneet.

Kun pelaajien tilannenopeudet hitaasti mutta varmasti koko ajan kasvavat, aivotärähdykset yleistyvät entisestään SM-liigassakin. Asialle pitäisi alkaa tehdä nyt jotain, ettei tarvitse mennä samaan pisteeseen kuin P-Amerikassa. Nämä puun takaa tulevat taklaukset tulevat koko ajan vaarallisemmiksi, joku kerta sattuu vielä todella pahasti.

Otevrelin tapauksen jälkeen itseäni alkoi katsomossa kylmätä aina kun pelaajia meni hallitsemattomasti nurin laidan vieressä. Nykyään nämä ylikovaa päähän tulevat niitit ovat alkaneet huolestuttaa, en todellakaan halua nähdä pelaajan tulevan tyrmätyksi tajuttomaksi kiekkopelissä.

Puun takaa ja kuolleesta kulmasta tulevat päähän kohdistuvat taklaukset pitäisi kieltää SM-liigassa. Ennen kuin joku vammautuu pahasti kaukalossa.
 

Gags

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Olisiko liigalta liikaa toivottu, että ennen kautta tehtäisiin selkeä linjanveto sallittuihin ja ei-sallittuihin taklauksiin?
Tätä olen itsekin esittänyt monesa eri yhteydessä, eikä pelkästään koskien taklauksia, koska SM-liiga ja toimitusjohtajansa, riippumatta siitä onko Urpo tai JP, yllätetään kerta toisensa jälkeen ns. housut nilkoissa. Oli sitten kyse huumekäryistä, pelioikeuksista rikosepäilyn aikana, case-Barney tyyppiset asiat tai järjestetyt tappelut. Joka helvetin kausi tapahtuu jotain ja liigan toimistolla imetään peukaloa.
 

Makis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ai luulette että tuossa päätöksessä lukisi että Kärpät on ollut yhteydessä Vuoriseen tilanteen johdosta? :D

Tuohan käsitetään niin, että virallisesti Kärpät eivät ainakaan ole tehneet mitään "tutkintapyyntöä" mutta eri asia miten epävirallisesti tuomioon ollaan oltu tyytymättömiä. Eipä sillä, koirat haukkuu ja tämä taklaus pääsee unholaan. Viimeinkin.
Aivan kuten tuossa aiemmin sanoin, ei ole olemassa sellaisia todisteita, että Garantien kaltaisten puupäiden mielipide muuttuisi. Nyt on SM-liigan tiedotteessakin todettu, että Kärpät ei ole ollut yhteydessä, mutta hei, eihän se tietenkään mitään todista!

Ja tästä lähtien tulen kyllä jokaisen taklauksen, oli millainen tahansa, kohdalla sanomaan, että se oli puhdas. Ihan turha valittaa törkeyksistä.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Puun takaa ja kuolleesta kulmasta tulevat päähän kohdistuvat taklaukset pitäisi kieltää SM-liigassa. Ennen kuin joku vammautuu pahasti kaukalossa.

Ongelma tuossa on se että jos niitä ei kielletä kansainvälisesti niin sitten SM-liigassa varomattomiksi oppineet suomalaiset pelaajat ovatkin uuden ja yllättävän tilanteen edessä SM-liigasta poistuttuaan.

Siitä olen samaa mieltä ettei nämä taklauksen jäljiltä liikkumattomana jäähän makaamaan jääneet pelaajat ole koskaan kivaa katsottavaa, ei edes silloin kun oman joukkueen pelaaja on vetänyt vihulaisen pelaajan kylmäksi. Komeat taklaukset on aina hienoja, mutta jälkiseurausten pitäisi jäädä suhteellisen vähäisiksi (muutaman vaihdon sivuun jättäminen vaihtoaitiossa puhalteluun).

Ja tästä lähtien tulen kyllä jokaisen taklauksen, oli millainen tahansa, kohdalla sanomaan, että se oli puhdas. Ihan turha valittaa törkeyksistä.

Lupaatko aivan varmasti?
 
JP Vuorinen ilmoittaa vielä tämän illan aikana soveltaa keksimäänsä 666 pykälää ja antaa itse tuomion. Vittu, mikä farssi! Ammattiliigaa ei ole kotoinen ylpeys nähnytkään.
 

HekeK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekkojoukkue
Kuka siis nyyhkytti ja kenelle?

Sen tiedän, että Kärppien operatiivinen johto on nyyhkytellyt case-Marjamäkeä mediassa. Olenko väärässä?

J-P Vuorinen saisi olla kiitollinen, että Ilves esti SM-liigaa nolaamasta itseään jo nähtyä enempää.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
"sinänsä sääntöjen mukainen taklaus"

Siinä päätöksen olennainen osa.

Puhe "vastustajan kunnioituksesta" ei liittynyt tähän tapaukseen vaan oli uusi linjanveto liigalta ja sen vaikutukset nähdään tulevaisuudessa.

On mielenkiintoista nähdä miten jatkossa teknisesti puhtaista taklauksista annetaan kakkua koska se ei noudattanut mitään täysin mielivaltaista määritelmää vastustajan kunnioittamisesta, siinä on sitten taas Vuoriselle selittämistä.

Ja se että Ilves joutuu muistuttamaan Vuorista säännöistä on jo helvetin tragikoomista. On meillä siinä toimarina mies paikallaan, Helkovaaran perintö on hyvissä käsissä.
 

Beukeboom

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät / Mamba!
On mielenkiintoista nähdä miten jatkossa teknisesti puhtaista taklauksista annetaan kakkua koska se ei noudattanut mitään täysin mielivaltaista määritelmää vastustajan kunnioittamisesta, siinä on sitten taas Vuoriselle selittämistä.

Boldaus oma (trendikäs ilmaisu).

Muuten kirjoitat täyttä asiaa, mutta mielestäni liigan taholta tuleva vaatimus/muistutus kanssapelaajien kunnioituksesta on kaukana mielivaltaisesta. Kanssapelaajan kunniotusta ei voi määritellä, se on totta, mutta sen pystyy sisäistämään.

Tavallaan olisin toivonut pelaajayhdistyksen tuovan tämän pointin esille. Korostettakoon, että en liitä kanssapelaajien kunnioitusta ainoastaan Kreps-Masi-keissiin, kunhan höpisen yleisellä tasolla.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Muuten kirjoitat täyttä asiaa, mutta mielestäni liigan taholta tuleva vaatimus/muistutus kanssapelaajien kunnioituksesta on kaukana mielivaltaisesta. Kanssapelaajan kunniotusta ei voi määritellä, se on totta, mutta sen pystyy sisäistämään.

Ymmärrän pointtisi mutta osana sääntöjä se on niin epämääräinen ettei sen perusteella voi uskottavasti rankoa. Se voi olla lisänä jonkin muun rikkeen koventavana seikkana mutta ei itsessään rikkeenä.
 

Beukeboom

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät / Mamba!
Ymmärrän pointtisi mutta osana sääntöjä se on niin epämääräinen ettei sen perusteella voi uskottavasti rankoa. Se voi olla lisänä jonkin muun rikkeen koventavana seikkana mutta ei itsessään rikkeenä.

Totta, taklauksessa pitää olla rike jotta siitä voi tuomion antaa. Tosin en olisi yllättynyt mikäli tulevaisuudessa pelaaja X saisi rangaistuksen kunnioittamatta jättämisestä. Ei tässä enää mikään yllätä, valitettavasti.

Näin kärjistäen.
 

ilu

Jäsen
Odotin että kurinpitoryhmä vetäytyy kokonaan vastuusta koska edellytyksiä 510 § käytölle ei ollut, joten siksi varoitus oli yllätys myös minullekin. En toki rehellisesti sanottuna uskonut myöskään, että heillä olisi pokkaa noinkin suorapuheisesti tyrmätä liigan toimitusjohtajan, muutaman asiasta höpöttäneen "kiekkomiehen" ja ennenkaikkea ammattitaidottoman median mielipiteen.

Rasti jäähän, Gags puhuu järkeviä.

Aivan kuten tuossa aiemmin sanoin, ei ole olemassa sellaisia todisteita, että Garantien kaltaisten puupäiden mielipide muuttuisi. Nyt on SM-liigan tiedotteessakin todettu, että Kärpät ei ole ollut yhteydessä, mutta hei, eihän se tietenkään mitään todista!

Ei tiedotteessa todeta etteikö Kärpät olisi ollut yhteydessä, vaan että Kärpät ei ole tehnyt valitusta. Ei kai täällä kukaan ole epäillytkään Kärppien tehneen asiasta valitusta, se kun olisi pitänyt tehdä tapauksen jälkeisenä päivänä kello 14:00 mennessä.

Sinänsä huolestuttavaa että Vuorinen ei tunne liigan kurinpitosäännöstöä (tai ymmärrä sitä), mutta olisihan joku (juristejahan siellä piisaa Muukkosesta alkaen) voinut asiasta vihjaista ennen henkseleiden paukuttelua. Positiivista että säännöistä pidettiin tällä kertaa kuitenkin kiinni, eikä lähdetty keksimään uusia sääntöjä, kuten Janecky-Kuusisto tapauksessa aikanaan.
 

HekeK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekkojoukkue
On se Jalonen rohkea mies, kun kaikkien aikojen törkeimmän teloittajan valitsi maajoukkueeseen.

Siitä ei päästä edelleen mihinkään, etteikö Marjamäki syyllistynyt ryntäykseen. Vieläpä rajumman luokan sellaiseen. Mutta, mutta...eihän tuo mikään törkein, ikinä, missään ollut.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
On se Jalonen rohkea mies, kun kaikkien aikojen törkeimmän teloittajan valitsi maajoukkueeseen.
Eipä tuo taklaus asiaa auttanut, päinvastoin. Koko valinta oli sen takia vaakalaudalla. Muiden valmentajien tavoin myös Jalonen arvosteli Marjamäen likaista taklausta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös