Kuka KJ:n tilalle?

  • 729 528
  • 2 613
Suosikkijoukkue
HIFK
- Kari Heikkilä (Peukku tälle. Ehkä kuitenkin hieman liian samanlainen peluuttaja kuin Nokka...samat ongelmat odotettavissa.)

Sen mitä olen lukenut mm. parin viikon takaisesta Veikkaajasta ja tältä palstalta, niin Jalosen vertaaminen Heikkilään on kuin vertaisin Kiva-Harria Summaseen. Saatan ehkä liioitella hieman, mutta ymmärtääkseni Heikkilä on todellinen natsi ja paljon "pahempi" friikki kuin Kojo villeimmissä unissaankaan pystyy olemaan. Heikkilähän Kärpätkin piiskasi mestaruuskuntoon aikanaan ja Kojo pääsi sen jälkeen keräämään työn hedelmät. En toki väitä, että Kojo olisi ollut vapaamatkustaja, sillä osaamaton valmentaja onnistuu kyllä töhöilemään menestyvän joukkueen hetkessä sivuraiteelle, kuten Nordiksellakin nähtiin SW:n vaihduttua Lehkoseen. Kolme kannua neljässä vuodessa kertoo ihan riittävästi Kojon kyvyistä. Bluesissakin Heikkilä kävi valamassa perustukset, joiden päälle Petu Matikainen rakensi sittemmin oman Spartansa.

Niin tai näin, mutta Heikkilää ei kannata roikottaa näissä spekulaatioissa, sillä mies ei tiettävästi aio vielä pitkään aikaan palata Suomeen itärajan takaa. Kelpaisi kyllä mun IFK:hon.
 

hemmo_1973

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hyviä pointteja tullut monelta- ei liity yksi yhteen aiemmin mainitsemaani keskusteluun, mutta mun kirjoissa tällä hetkellä kolme todennäköisintä lähitulevaisuuden (2011-2012 tulee luonnollisesti liian nopeasti kaikille kombinaatioille) valmennuskolmikkoa HIFK:ssa ovat:

Jukka Jalonen- Ville Peltonen- Jan Lundell
Pekka Rautakallio - Ville Peltonen -Jan Lundell
Jarno Pikkarainen - Ville Peltonen - Jan Lundell

Tiedän, että Rocky Rautakallio herättää monissa neg.viboja: saanut potkut Bluesista, ei oo tarpeeksi kova jne, ei pärjää SM-liigassa, uusi Alpo jne. No, onneksi viestit Porin suunnalta kertovat ihan toista.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Tiedän, että Rocky Rautakallio herättää monissa neg.viboja: saanut potkut Bluesista, ei oo tarpeeksi kova jne, ei pärjää SM-liigassa, uusi Alpo jne. No, onneksi viestit Porin suunnalta kertovat ihan toista.

Uusi Alpo ei missään nimessä. Omissa papereissani Rocky oli ennen tätä kautta lähinnä Ika Lehkoseen verratava koheltaja ja säätäjä. Nyt on saanut Ässät niin huimaan lentoon, että on pakko korjata hieman näkemyksiä. Vaikka Porissakin on tunnetusti vaativa yleisö, eikä Isomäki varmasti ole mikään helppo työpaikka valmentajalle, niin Teh Nordis on silti vielä pari piirua pahempi paikka. Iso organisaatio, isot menestyspaineet. Jos Rautakallio vakiinnuttaa tulevaisuudessa asemansa menestyvänä liigavalmentajana, niin miksei sitten, mutta kuten itsekin sanoit, kausi 2011-12 tulee aivan liian aikaisin.
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Omissa papereissani Rocky oli ennen tätä kautta lähinnä Ika Lehkoseen verratava koheltaja ja säätäjä. Nyt on saanut Ässät niin huimaan lentoon, että on pakko korjata hieman näkemyksiä. Vaikka Porissakin on tunnetusti vaativa yleisö, eikä Isomäki varmasti ole mikään helppo työpaikka valmentajalle, niin Teh Nordis on silti vielä pari piirua pahempi paikka. Iso organisaatio, isot menestyspaineet. Jos Rautakallio vakiinnuttaa tulevaisuudessa asemansa menestyvänä liigavalmentajana, niin miksei sitten, mutta kuten itsekin sanoit, kausi 2011-12 tulee aivan liian aikaisin.

Täytyy heti alkuun sanoa, että olen tällä kaudella nähnyt yhden Ässien pelin, eli sen jossa HIFK murskasi padan, joten paha sanoa Rautakallion pelitavasta mitään. Vakuuttavaa on meno siellä ollut muuten, mutta väksin tulee Rautakalliosta ja Ässien viime kaudella nähdystä pelityylistä mieleen, että painellaanko siellä sheddenimäisellä taktiikalla, eli peli perustuu pääasiassa kovaan karvaukseen ja siihen, että yksikään pelaaja ei anna yhtään löysää kentällä? Siellä on pelaajamateriaalia muokattu työteliäämmäksi (Kivenmäki mm. pois) ja Rautakalliolle sopivaksi. Sopiva materiaali, kova kotiluola ja näitä tukeva pelityyli ovat yhdessä mahdollistaneet nyt nähdynlaiset tulokset. Ässienkin meno hyytynee ainakin vierassa kauden edetessä. Kotonahan Ässät on todella paha varmasti koko kauden.

HIFK:ssa ei ihan pelkästään noilla eväillä menestytä ainakaan niin hyvin, että kannua nosteltaisiin. Tähtään tässä siihen, että Rautakallio lienee vielä spartalaisempi valmentaja, kuin Bluesin Matikainen. HIFK:hon tuo spartalaisuus tietysti sopiikin jossain määrin, mutta jos valmennus perustuu lähes pelkästään siihen, niin taistellaan maksimissaan ryminäpronssista. Runkosarjassa Rautakallion HIFK olisi varmasti ainakin kotona erittäin viihdyttävä ja kovalla intensiteetillä pelaava joukkue, mutta tuo pelitapa sulaa kevään myötä, kun muutkin joukkueet nostavat intensiteettiään tai se nousee panosten muodossa väksin. Omalla joukkueella ei olekaan enää mitään lisäpykälää. HIFK:sta pitää toki löytyä sitä spartalaisuutta, koska katsojat/perinteet sitä vaativat, mutta siinä pitää höysteenä olla sitä tukeva moderni ja toimiva pelitapa. Uskon että Matikaiselta läytyy pakista riittävän hyvä pelitapa, vaikka jonhokin Jukka Jaloseen onkin tässä veilä matkaa. Lisäksi Matikainen on tällä hetkellä maajoukkueen kanssa aika hyvässä opissa. On nouseva valmentajakyky, joka kuitenkin on valmentanut jo aika pahassa paikassa. Lisäksi särmä riittää ehdottomasti HIFK:n valmentamiseen. En montaa parempaa kotimaista valmentajaehdokasta löydä. Joku Erkka Westerlund/Allu Lähteenmäki kaksikko ehkä vielä suuremman hymyn kasvoille toisi, mutta pitää enemmän spekulouida sellaisilla nimillä, jotka ovat olleet esillä ja ovat realistisia.

Suomalaisista tulevaisuuden valmentajanimistä Jokipoikien viime kauden valmentaja Pikkarainen on varmasti kova nimi, mutta HIFK ei millään voisi ottaa sellaista riskiä, että lähtisi noin kokemattoman valmentajan kanssa vakavalla naamalla mestaruusjahtiin. Nybondaskin sanoi, että HIFK on ollut monelle valmentajalle paineiden takia liian paha paikka. Pikkaraisella ne paineet purkautuivat jo Mestiksen mestaruusjuhlissa nyrkkihippaan. Ketäköhän se täällä vetäisi pataan? Olisi kyllä Pena Matikaisen HIFK:hon sopinut helvetin hyvin. en kyllä yhtään ihmettele, jos Pikkarainen saisi jonkun HPK:n, Saipan tms. kovaankin lentoon.
 

Iso Paha

Jäsen
Suosikkijoukkue
Go IFK
vihjailut

Tällä(kin) palstalla saa usein lukea Nostradamus tyyppisiä profetioita tyyliin: "Parin-kolmen liigavalmentajan kanssa on käyty neuvotteluita, ja eräs jääkiekkoliiton henkilö on vaikuttanut asiaan..yksi mestisvalmentaja, ja eräs ulkomaillakin valmentanut ovat mahdollisesti kiinnostuneita ..." Tämä siis täysin stetsonista vedettyä juttua. Kysymys siis on: Miksi ette voi puhua nimistä? Kolme mahdollista syytä tietysti voisivat olla.
1. Olette oikeasti niin sisäpiirissä (KAIKKIEN spekuloitujen nimien suhteen?),
että ette voi vaarantaa suhdettanne tietolähteeseen.
2. Työskentelette esim terveydenhuoltoalan tai vastaavan palveluksessa jolloin vaitiolovelvollisuus estää mainitsemasta nimi-tai muita tietoja.
3.Haluatte turvata selustanne kertomalla riittävän epämääräisiä tietoja (eli puhtaita arvauksia). Joten aina voi sanoa "mitäs minä sanoin" tai olla vaan hiljaa, riippuen osuma prosentista. Olen itse niin totaalisen "ulkopiiriläinen" että ottaa päähän nämä vihjailut. Nimiä kehiin! Tiedättekö te oikeasti mitään, vai onko vain suun pieksentää? Häh!
 

-3112-

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, ManU, HSV

Tämä oli hyvä kirjoitus kokonaisuudessa. Itse olen aina ihmetellyt samoja asioita, että mitä ihminen saa siitä, kun tarinoi näitä jonnin joutavia tarinoitaan. Oma edellinen heittoni Hemmolle oli hänen edelliseen kuittiin vain humoristinen. Lähinnä läppä, koska tiedän tälläisiä keskusteluja HIFK:ssa käyneen, mutta samanlaisia tarinoita puhellaan muutenkin päivästä toiseen, jotka eivät oikeasti johda yhtikäs mihinkään suuntaan. Oma motivaationi palstalla on tarinoida hyvästä lätkästä ja oikoa näitä täysiä paskapuheita joista minulla on tieto.

On oikeasti helvetin turha kommentoida tulevasta sopimuksesta palstalla tällä tavalla:
-HIFK neuvottelee henkilö X:n kanssa mahdollisesta sopimuksesta
-HIFK on käynyt keskusteluja henkilö X:n kanssa
-HIFK on tehnyt sopimuksen henkilö X:n kanssa, joka alkaa puolen vuoden päästä, mutta tietojeni mukaan siinä on purkumahdollisuus

Eli aina, kun kirjoittaja kirjoittaa jonkun tarinan ja lisää siihen sanat 'optio' tai esimerkiksi 'purkumahdollisuus' pesee hän omat kauniit kätensä tarinan aitoudesta. Tämän ainakin itse luokittelen luokkaan Kauniit ja Rohkeat ja kirjoittajan samaan kastiin. Mutta löytyy palstalta myös muutama sellainenkin kirjoittaja, jotka kertovat sitten vain ja ainoataan sen oleellisen. Eli nämä luokittelen sinun määrittelemään ykkösluokkaan. Tämäkin on omasta mielestäni nykypäivänä turhaa, kun seura yleensä välittömästi tiedottaa, kun nimet ovat paperissa (ilman optioita ja purkumahdollisuuksia).
 

hemmo_1973

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Otanpa kantaa noihin pariin aiempaan kommenttiin yleisellä ja miksei myös hiukan yksityiskohtaisemmalla tasolla. Keskustelupalstalla asioista kiinnostuneet henkilöt vaihtavat mielipiteitä asioista ja olennaisena osana tähän kuuluu spekulaatio. Tämä pätee erittäin hyvin myös jääkiekkoaiheisiin keskustelupalstoihin, sillä spekulaatioita ja yllättäviä käänteitä on jääkiekkomaailma pullollaan. Joku onkin menossa jonnekkin, mutta ei menekään - joku on lähdössä sieltä tai täältä ja se ja se seura tarvitsee sellaista ja sellaista pelaajaa.

Koska kiekko on monen tänne kirjoittavan intohimo, harrastus tai jopa mahdollisesti jonkinlainen tulonlähdekin, on monella tuttuja pelaajissa, heidän sukulaisissaan, tuomareissa, seurojen johtohenkilöissä, luottamushenkilöissä ja vaikka jäähallien työntekijöissä. Näin ollen ajankohtaisista asioista keskustellaan mahdollisesti hyvinkin reaaliaikaisesti ja asioita tai niiden osia välittyy aika ajoin keskustelupalstoillekin. Kuten kaikki palstaa lukevat tietävät, osa kirjoittajista on aika hyvin perillä asioista ja moni huhu/etukäteisajatus on osoittautunut jälkeen päin todeksi. Toki on sitäkin, että heitellään nimiä, joilla ei ole keskusteltavan asiayhteyden kanssa mitään tekemistä. Sen ja sen mailat nähty siellä, on ostanut asunnon sieltä ja sieltä jne.

Uskon, että suurimmalla osalla kirjoittajista on pyyteetön tarkoitus jakaa tietojaan ja herättää keskustelua ajankohtaisista aiheista. Monesti asioiden taustat selviävät vasta paljon tapahtunutta myöhemmin ja kun niistä keskustellaan ihan julkisestikin, antaa se mahdollisuuden hakea suuntia tulevaisuuden mahdollisille tapahtumaketjuille. Olipa hieno ilmaus - mutta viittaan tällä esimerkiksi siihen, missä hengessä valmentajan ja seuran tiet ovat edellisellä kerralla eronneet.

Mulla ja tuskin kellään tänne palstalle kirjoittavista ei liene selvillä kuka on seuraava valmentaja ja kuka pelaaja seuraavana joukkueeseen tulee. Enkä kyllä ole kenen niin nähneen väittäneenkään. Jos jostain kumman syystä tietäisin, että joku pelaaja on tulossa HIFK:iin pelaamaan (muuttaisi vaikka naapurii), en ikinä kirjoittaisi siitä keskustelupalstalle. Uskon, että näin toimisi myös valtaosa keskustelijoista.

Omia mielipiteitä, ajatuksia, pohdintoja ja spekulaatioita - sitähän keskustelupalsta tarvitsee. Välillä varmaan innostutaan liikaa ja oiotaan asioita, näissä kaikilla varmaan skarppaamisen paikka. Tässäkin keskustelussa reilut 1200 vastusta ja lähes 300 tuhatta lukukertaa. Tuskin olisi, jos keskustelijat keskittyisivät epäolennaiseen ja johtaisivat toisiaan tarkoituksella harhaan tuulesta temmatuilla jutuilla?
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
No tottakai kaikissa neuvotteluissa on vasta kysymys neuvotteluista, ei suorasta nimien kirjoittamisesta. Ja jos rupeaisi luettelemaan niitä nimiä, jotka ovat neuvotelleet ifk:n kanssa (pelaajat ja valmentajat), saisi maineen "sairaasti nimiä pudottavana, joka osuu pelkällä massan lailla joskus". Olen aikaa sitten jättänyt kertomatta, jos tietämäni yhteydenotto ei mielestäni ole ollut kuin kohteliaisuuskäynti tai muuta vastaavaa. Jäljelle jäisi sitten vaan oikeasti tapahtuvat asiat ja kyllä nykyinen HIFK pitää asiat sisällään paljon paremmin kuin Pentin HIFK. Niinpä kenelläkään meistä ei enää ole niin runsaasti insidetietoa kuin ennen. Mun mielestäni tämä on ihan helvetin ookoo ja taas totean senkin mantran, että mieluiten katselisin ifk:n menestystä kaukalossa ja kirjoittelisin vähemmän tänne. Tämä palsta on vain ja ainoastaan menestymättömyyden ja tuskatilojen heijastuma ja toivoisin, että HIFK tekisi näistä saatanan Jatkoaika-jaaritteluista lopun hoitamalla hommat kaukalossa. Itse kukin voi miettiä, että mitä järkeä on ylipäätään aikuisten ihmisten kirjoittaa nickien takaa nettiin? No, järkevintä siinä on se, että täällä tapaa monia muita HIFK- ja lätkädiggareita ja voi jutella itse pelistä. Tuo on järkevää. Mutta mitä järkeä oikeasti olisi, jos aikuiset ihmiset haluaisivat nickin kautta herättää mystistä uskottavuutta nettisaitilla. Olen ennenkin kysynyt: Mitä hyötyä siitä on oikeassa elämässä, jos nicki JHag tai 3112 tai Elviksen Kyrpä saa suosiota netissä? Tuleeko halpakorkoista lainaa, kun vihjaisee pankinjohtajalle olevansa "Se JHag". Pääseekö jonojen ohi ravintoloihin ja ilmaiseksi matseihin? Ei tietääkseni. Jos joku yrittää päteä nickillään oikeasti, saa kuulla HIFK;n matseista tutun "WHO ARE YOU???"

Tämä asettaa mukavasti jutut oikeaan mittasuhteeseen ja itse asiassa viimeaikoina ei olekaan näkynyt niitä, joiden mielestä kaiken takana on nettiuskottavuus. Tämä on hyvä trendi ja osoitus älykkyyden kasvusta kiekkokeskustelun ympärillä. Mitä tulee tietolähteisiin, niin itse kuulen juttuja erittäin paljon myös muualta kuin HIFK:n officelta / hallituksesta. Mua kiinnostaa aina jubailla pelaajien, scouttien ja agenttien kanssa ja se on mulle liki pakollista ottaen huomioon, missä liikun.

No, jos tässä nyt tiputtelisi nimiä ja keskusteluja, niin tiesitkö että:
-Hannu Jortikka keskusteli hyvin paljon HIFK:n kanssa Baxterin aikaan. Pentin luottomiehiä nääs
-Jukka Jalonen on ollut jo kerran erittäin lähellä päätyä HIFK:n valmentajaksi ja JJ tapaa myöskin usein HIFK:n väkeä. No, onhan hän maajoukkuekoutsi.
-Doug Sheddenin ja HIFK:n välit ovat erittäin lämpimät edelleen. Zugin diili loppuu -13 ja esimerkiksi Hamiltonin tulon takana ovat Peltosen Ville backuppaajanaan Doug Shedden. Hamilton treenasi Sveitsissä...arvaattekin jatkon
-HIFK:n hallituksella on lämpimät välit Sheddenin lisäksi Psyko Summaseen, mutta kyse lienee enemmän henk.kohtaisista frendisuhteista linjalla Everi/Raato
-Kyllä se aikuisten oikeasti oli keväinen playoffsarja HPK:ta vastaan, joka lopulta ratkaisi valmennuskuvion jatkon. Puhutaan mitä puhutaan. Tammikuinen diilinteko on suuresti liioitetua kieli poskessa -tarinaa. Tokihan Petu ja HIFK keskustelivat noihin aikoihin.
-Keskustelusta/tapaamisista mainittakoon myös se, että Kari Heikkilän kanssa on juteltu.
-Niklas Bäckström on avannut sanaisen arkkunsa koskien HIFK:n mv-valmennusta
-Pikkarainen Jukureista on spotattu ja tämä ei tarkoita, että miestä mietittäisiin suoraan ykköskoutsiksi
-Soppa Sormunen pidetään mukana kuvioissa ilman muuta. Pelkäänpä, että myös Samu Kuitusella on jonkun mielestä käyttöä HIFK:ssa
-Jukka Koivu tarjosi aikanaan itseään ja poikiaan HIFK:hon. Meillä ei ollut just silloin käyttöä. Ns. lukkarinrakkautta on silti lujasti ilmassa. Kuunnelkaa Koivua HIFK:n matsien tv-kommentaattorina. Hän ei edes yritä peitellä sympatioitaan
-Risto Dufva teki pitkän diilin Jypin kanssa. Sitä ennen joka ainoa liigajengi kyseli hänen jatkosuunnitelmistaan
-Tuomas Pihlman olisi saanut HIFK:sta pitkän diilin, mutta ilmoitti pyrkivänsä ensisijaisesti NHL/AHL:ään takaisin ja siksi hän suostui vain kauden loppuun kestävään diiliin. Sen hän sai narreista.
-HIFK katselee pakkia ja sellainen saattaa löytyä Sveitsin kautta, kuten Hamiltonkin. Tai sitten ei.
-HIFK halusi tosissaan Nokelaisen, ei saanut.
-HIFK ei halunnut tarpeeksi tosissaan Toporowskya ja ohi meni. Penailua oli ilmassa.
-Kekäläisen meno narreihin ei tullut aivan puun takaa IFK:n hallitukselle kuitenkaan. Fiksua Kekäläiseltä.
-Erkka Westerlund on Suomen halutuin valmentaja. Ei hän lopullisest ole eläkkeelle jäänyt

Huh...Tuollaista se oikeasti on. Suomi on pieni markkina ja samat puupäät täällä pyörivät. Ei se ole sinänsä mitään käsien pesemistä, jos kertoo oikeasti tietoa siitä, keihin on pidetty yhteyttä. Mikä firma se sellainen on, joka ei kartoita koko ajan markkinaa ja haastattele potentiaalisia työntekijöitä? Hyvin suuri osa kaikista yllämainituista nimistä on jubaillut kovin monen muunkin seuran kanssa samanaikaisesti. Mitä itse tekisit, jos nykyisen työnantajasi kiinnostava kilpailija haluaisi tavata kartoittaakseen mahdollisia yhteistyökuvioita? Suurin syy siihen, miksi näitä aniharvoin tiputtelen julkiselle puolelle reaaliajassa, on se, että osa kirjoittajista lukee, mutta ei ymmärrä lukemaansa. Jos kirjoitetaan: Kari Heikkilä neuvotteli ifk:n kanssa, se luetaan: Kari Heikkilä tulee ifk:hon! Kun ei tulekaan, vingutaan että ei se mitään tiennyt. Silti jotain fiksumpaa kaveria on oikeasti saattanut kiinnostaa se, että kappas, Heikkilä ja ifk, siitä voisi tulla jotain. Mutta katsotaan nyt vielä, tuohan on pelkkää keskustelua. Pidän nykyisen HIFK:n linjasta, jonka mukaan varmat sopimukset julkistetaan mahdollisimman nopeasti, niitä ei hirveästi panttailla. Valmentajan suhteen asia on tietenkin toinen, olisi mautonta julkistaa muualla koutsaava valmentaja, mutta ei tällainen pelaajamarkkinoilta pitkään pysy salassa.

Kysyn: Onko kenelläkään tietoa, miksi Virta ja narrit eivät saaneet aikaiseksi sopimusta ja tuleekohan tämä vaikuttamaan HIFK:hon? Kekäläinen nimittäin pelaa aika kovaa peliä valmennus- ja pelaajamarkkinoilla. HIFK:nkin pitäisi. Tänään on kaksikin luottotahoa antanut ymmärtää, että narreilla on kovat piipussa koutsimarkkinoilla ja "mikään ei vielä ole varmaa koskien ensi kautta ja valmentajien sijoittumista". Nyt laitoin tämän kuuleman poikkeuksellisesti ihan tuoreeltaan, voi harmi jos se osoittautuu bullshitiksi ja Jhagin nettiluotettavuus romahtaa. Nyyh.

edit2: hemmo1973 - aivan loistava kirjoitus! Couldn't agree more
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
HIFK
Mielenkiintoista settiä kaiken kaikkiaan. Meikäläistä jäi eniten kurnuttamaan tämä kohta:
-Niklas Bäckström on avannut sanaisen arkkunsa koskien HIFK:n mv-valmennusta
Sanaisen arkun avaaminen voi pitää sisällään mitä hyvänsä, olisko mitenkään mahdollista tarkentaa, mitä Nikke sanoi? Kehuiko Sakarin koutsaustaidot Suomen parhaiksi?
 

lintu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mielenkiintoista settiä kaiken kaikkiaan. Meikäläistä jäi eniten kurnuttamaan tämä kohta:
Sanaisen arkun avaaminen voi pitää sisällään mitä hyvänsä, olisko mitenkään mahdollista tarkentaa, mitä Nikke sanoi? Kehuiko Sakarin koutsaustaidot Suomen parhaiksi?

Todennäköisesti juurikin tätä. Nickehän käy aina kesäisin suomessa Saken maalivahtikoulussa hiomassa tekniikkavirheitään kuntoon. Varsinkin mailapelin ja oikea-aikaisen ulostulon erikoisvalmentajana Sakke on maailmanluokkaa.
 

fakiiri

Jäsen
Voiko Verohallinnon uuteen "juorupalveluun" eli vuoden 2009 verotietoihin luottaa, ne kun nykyään tulevat tietokoneelta? Nimittäin jos voi luottaa, niin kerrottakoon, että vuoden 2009 tulot Jalosen kohdalla olivat reilut 192*000 euroa.

HIFK:n osalta muutenkin mielenkiintoisia lukuja oli nähtävillä. Esim. Kankaanperän pelaaminen IFK:ssa avautuu helposti, kun katsoo kohdan "verotettavat ansiotulot vuonna 2009". Eivät paljon 200 000 eurosta jää. Liksa on kohdallaan myös esim. Kuhdan Killellä.

IFK:lla on pikaisen haun perusteella myös liigan kallein mv-koutsi. Saken tienestit olivat reilut 44 000 euroa.
 
Suosikkijoukkue
En gång HIFK, alltid HIFK. Real Madrid
Saken voisi mun puolesta potkia suojatyöpaikastaan ulos. Mutta pitää muistaa, että Sakke on mv-valmentajan lisäksi joukkueenjohtaja. Tiedä nyt sitten, onko se reilut 40k niin paljoa muka? Jalosen liksa on minusta ok, niinkuin jo palkkaketjuun perustelin. IFK:n kohdalla on ilo huomata, että keskiverto Keijo ei nosta enää fyrkkaa niin paljoa kun ennen. Edelleen se "Jussi Pesonen"- syndrooma oli yksi Penan pahimmista virheistä. Kaikki keskiverto ja/tai keskivertoa paremmat tienasivat liikaa. Nyt parhaille ja muutenkin tärkeille maksetaan se mitä pitää, eikä penailla heitä Jokereihin tai Kärppiin. Väliporras tulee toimeen vähemmällä, joka on kumminkin ihan mukavasti. Varsinkin se hymyilyttää, että esim ARG-ketju tienaa vähemmän kun Pirnes naapurissa. Noh tekevälle sattuu, nythän Masa on Edmontonin tulevaisuuden luoja, hihi.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
IFK:lla on pikaisen haun perusteella myös liigan kallein mv-koutsi. Saken tienestit olivat reilut 44 000 euroa.

No hei, ei pidä aliarvioida Saken tienistejä, kun vastuualueeseen kuuluu myös niinkin hankala jopi, kuin joukkuejohtajan tehtävät. Kyllä noista kahdesta duunista pitääkin maksaa niin, että toimentulon kanssa ei tule ongelmia, not. Taitaa olla pientä HIFK-kaverilisää tuossa liksassa...
 

choose_life

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
-Erkka Westerlund on Suomen halutuin valmentaja. Ei hän lopullisesti ole eläkkeelle jäänyt.

Anteeksi välihuuto vieraaseen pöytään, mutta tähän kaipaisi kyllä lisäselvitystä. OK, lähdettä ei kannata paljastaa edes nettisoopassa... mutta näillä tiedoilla EW:n värvääminen takaisin ainakaan seurajoukkuehommiin vastaa yhä vaikeusasteeltaan about sarvikuonon raiskausta:). Se, että JOS joku saisi ylipuhuttua niin HIFK, on varmaan lähellä totuutta.

Kysyn: Onko kenelläkään tietoa, miksi Virta ja narrit eivät saaneet aikaiseksi sopimusta ja tuleekohan tämä vaikuttamaan HIFK:hon? Kekäläinen nimittäin pelaa aika kovaa peliä valmennus- ja pelaajamarkkinoilla. HIFK:nkin pitäisi.

Jatketaan nettisoopaa: Kekäläisellä on yhä Kuopioon(kin) aika hyvät kontaktit ja ammattimiehen tietoa Virran todellisesta kokonaisosaamisesta muutaman mediahysteerikon höpinöitä enemmän. Tässä tapauksessa puhuttaneen mm. paineensietokyvystä, yleisestä henkisestä kapasiteetista ja kyvystä käsitellä esim. tapaus Harkimoa. Koutsaaminen, varsinkin Jokereissa, kun on paljon muutakin kuin jään tason toimintaa.

Mutta mitä järkeä oikeasti olisi, jos aikuiset ihmiset haluaisivat nickin kautta herättää mystistä uskottavuutta nettisaitilla. Olen ennenkin kysynyt: Mitä hyötyä siitä on oikeassa elämässä, jos nicki JHag tai 3112 tai Elviksen Kyrpä saa suosiota netissä? Tuleeko halpakorkoista lainaa, kun vihjaisee pankinjohtajalle olevansa "Se JHag". Pääseekö jonojen ohi ravintoloihin ja ilmaiseksi matseihin? Ei tietääkseni. Jos joku yrittää päteä nickillään oikeasti, saa kuulla HIFK;n matseista tutun "WHO ARE YOU???"

*reps* Tervejärkinen näkemys kaiken keskellä:). Jatkakaa.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
HIFK
IFK:lla on pikaisen haun perusteella myös liigan kallein mv-koutsi. Saken tienestit olivat reilut 44 000 euroa.

On muuten pahuksen kallis koutsi, kun ottaa huomioon palkan lisäksi kaikki ne suunnattomat summat, jotka on menetetty tai oikeastaan joita ei ole saatu, koska mv-valmentajamme selvästi on luokiteltavissa ns. toivottomaksi tapaukseksi. Otanko muutaman selventävän esimerkin? Vokoun, Pitkämäki, Nieminen, jne.

Fränkki manasi 90-luvun lopulla, että mestaruuden hinnaksi tuli kokonaista miljoona markkaa. Se sijoitus maksoi taatusti itsensä nopeasti takaisin. Entäpä sitten epäonnistuneesta mv-valmennuksesta koituneet menetykset? Jos Vokoun olisi 2005 poffeissa pysynyt lähelläkään runkosarjan tasoaan, niin vähintään semeissä oltaisiin pelattu. Pitkämäestäkin olisi ehkä saatu vähän enemmän irti, jos joku muu kuin Sakke olisi ollut vastannut valmennuksesta. Entä mistä johtui Nortin dyykkaaminen viime keväänä? Tai se, että kohtalaisen lupaavana pidetty Ahlqvist vajosi täysin varjojen maille IFK:ssa viettämiensä vuosien aikana? Vaikeaa on keksiä mitään muuta selitystä kuin S. Lindfors. Ilmeisesti katossa roikkuva paita oikeuttaa suojatyöpaikkaan, vaikka se maksaa seuralle maltaita. Onneksi Juuso ja Janne tuntuvat pärjäävän. Ainakin runkosarjassa. Kevään tosipelejä pienellä pelolla odotellessa...
 
Viimeksi muokattu:

Jermu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Onneksi Juuso ja Janne tuntuvat pärjäävän Sakesta huolimatta. Ainakin runkosarjassa. Kevään tosipelejä pienellä pelolla odotellessa...

Tämä kruunaa koko kirjoituksesi. Saken haukkuminen on toki helppoa, mutta kuinka monella tänne kirjoittavalla on minkäännäköistä kompetenssia arvioida Saken osaamista? Ehkä 1 %:lla on vähän laajempaa näkemystä maalivahtiasioihin.

Tämä loppu kuitenkin kruunaa loistavan kirjoituksesi: Jos joku siis torjuu ihan ok, tapahtuu se Sakesta huolimatta. Jokainen epäonnistuminen menee taas automaattisesti täysin Saken piikkiin. Todella nopeasti Sakke sai Vokounin pelin sekaisin, Ahlqvisthan oli maailman lupaavin veskari IFK:iin tullessaan, Pitkähousukin oli NHL-tasoa meille tullessaan jne. Vaikka kritiikissä olisi jotain perääkin, putoaa siltä kaikki uskottavuus, kun johtopäätökset vedetään täysin idioottimaisesti ja vailla pienintäkään logiikkaa.
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
...
Vaikka kritiikissä olisi jotain perääkin, putoaa siltä kaikki uskottavuus, kun johtopäätökset vedetään täysin idioottimaisesti ja vailla pienintäkään logiikkaa.

Olen täysin eri mieltä. Suuri osa Saken dissaajista ei varmastikaan ole molariguruja, mutta kyllä kritiikkia annettaan ja johtopäätöksiä vedetään hyvinkin loogisesti tuloksista, HIFK:n maalivahtipelaamisen tasosta ja maalivahtien kehityksestä Saken valmennuskauden aikana.

Sehän on tullut selväksi, että HIFK:ssa maalivahtivalmentajalla tai siis Sakella ei ole minkäänlaista tulosvastuuta. Liigatasolla ja ammattikiekkoilussa päävalmentaja saa usein yrittää vuoden tai ehkä pari, Penan seitsemän vuoden TJ:n pestiä pidettiin tuloksiin nähden käsittämättömänä... nyt Sakke on ollut 8 vuotta HIFK:n maalivahtivalmentaja, vaikka IFK:n maalivahtipelaaminen on pääosin koko sen ajan ollut heikkoa.

Jos maalivahtivalmentajan tasoa ei mitata maalivahtipelin tasolla tai maalivahtien kehittymisellä, niin herää kysymys, että millä sitä mitataan?
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
HIFK
Tämä kruunaa koko kirjoituksesi. Saken haukkuminen on toki helppoa, mutta kuinka monella tänne kirjoittavalla on minkäännäköistä kompetenssia arvioida Saken osaamista? Ehkä 1 %:lla on vähän laajempaa näkemystä maalivahtiasioihin.

Häh?! Eikö täällä saa kirjoittaa omia subjektiivisia mielipiteitään? Olenko jossain väittänyt tietäväni jotain maalivahtivalmennuksesta? En, vaan kirjoitin vain omia arveluitani siitä, mistä IFK:n maalivahtien vähintäänkin epävarmat otteet varsinkin poffeissa voivat johtua. Ei mulla ole mitään Sakkea vastaan ihmisenä, varmaan ihan hyvä tyyppi, mutta joku selitys on oltava sille, että IFK:n maalivahdit niin harvoin yltävät suoranaisiin urotekoihin.

Vokoun pelasi hyvän runkosarjan, mutta poffeissa oli aivan kuutamolla. Noronenkaan ei varsinaisesti loistanut viime keväänä. Ahlqvistia ei varmaankaan pidetty minään uutena "brodöörinä", mutta kai siinä jotain nähtiin, kun se IFK:hon roudattiin.

Voi tietysti olla, että molareitten pää ei vain kestä Nordiksen kirkkaita valoja, ja siitä syystä tänne haetaan ensisijaisesti kokeneita ja muitakin halleja nähneitä veskoja. Jotain sellaista Nybari ainakin puhui siinä Veikkaus-TV:n haastattelussa pari viikkoa sitten. Eipä kyllä sekään aina riitä. Ja myönnän toki, että Kaarelankin aikana IFK:n maalivahtipeli oli harvoin huikeaa. Ilmeisesti IFK:n yllä siis leijuu vain paha karma, joka vaikuttaa varsinkin maalivahteihin.

Kyllä mua pelottaa ensi kevään tosipelit ja mä jännitän, pärjääkö Juuso&Janne -kaksikko - tai kuka ikinä IFK:n maalia keväällä vartioikaan - siellä vai nähdäänkö normikevät. Tietysti vika saattaa olla sadassa muussakin asiassa kuin vain valmennuksen tasossa. Ehkä tuo edellisen viestin loppukaneetti oli siis turhan osoitteleva, myönnettäköön se.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Suuri osa Saken dissaajista ei varmastikaan ole molariguruja, mutta kyllä kritiikkia annettaan ja johtopäätöksiä vedetään hyvinkin loogisesti tuloksista, HIFK:n maalivahtipelaamisen tasosta ja maalivahtien kehityksestä Saken valmennuskauden aikana.

Ai, miten niin ei olla? Mä ainakin olen ;)!

Kyllähän Sakarin työn tulos on ollut erinomainen. Nuorista veskareista ollaan saatu kehitettyä sekä itselle että muille jengeille hyviä kassareita. Lähinnä nyt muille. Juuson kanssa työ on vielä pahasti kesken, joten siihen ei voida ottaa kovin kattavasti kantaa. Lundell kävi kääntymässä Tsekeissä kauden verran ja pureskeltuaan Saken oppeja muissa maisemissa pidemmän aikaa, tekniikka meni eteenpäin ja itseluottamuskin sai uutta pontta. Joten sanoisin, että Sakarin ongelmana on ollut se, että hänen valmennuksessaan olleet veskarit ovat olleet liian keskiössä Saken oppien kanssa. Saken ohjaukset ovat ikäänkuin avautuneet vasta, kun ollaan päästy toisiin ympyröihin. Mä väitän, että Sakke on täysin väärinymmärretty visionääri.
 

scholl

Jäsen
Sehän on tullut selväksi, että HIFK:ssa maalivahtivalmentajalla tai siis Sakella ei ole minkäänlaista tulosvastuuta. Liigatasolla ja ammattikiekkoilussa päävalmentaja saa usein yrittää vuoden tai ehkä pari, Penan seitsemän vuoden TJ:n pestiä pidettiin tuloksiin nähden käsittämättömänä... nyt Sakke on ollut 8 vuotta HIFK:n maalivahtivalmentaja, vaikka IFK:n maalivahtipelaaminen on pääosin koko sen ajan ollut heikkoa.

Jos maalivahtivalmentajan tasoa ei mitata maalivahtipelin tasolla tai maalivahtien kehittymisellä, niin herää kysymys, että millä sitä mitataan?

Sakke on kuukausipalkkainen työntekijä IFK:ssa, ei kuten muut valmentajat, joille siis tehdään joku määräaikainen parin kauden soppari. Niinpä se on vähän varmaan sama juttu kuin vaikkapa opettajilla. Ei ole olennaista kuinka hyvin oppilaat kehittyvät, vaan se, ettei tee virkavirheitä.

Sinänsä en pidä 44ke palkkaa kovinkaan suurena. Kuka menisi tuollaiseen työhön vielä pienemmällä liksalla. Ei ole 8-16 hommaa todellakaan, vaan tossahan menee illat ja viikonloputkin.
 

VT

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
No hei, ei pidä aliarvioida Saken tienistejä, kun vastuualueeseen kuuluu myös niinkin hankala jopi, kuin joukkuejohtajan tehtävät. Kyllä noista kahdesta duunista pitääkin maksaa niin, että toimentulon kanssa ei tule ongelmia, not. Taitaa olla pientä HIFK-kaverilisää tuossa liksassa...
On muuten pahuksen kallis koutsi, kun ottaa huomioon palkan lisäksi kaikki ne suunnattomat summat, jotka on menetetty tai oikeastaan joita ei ole saatu, koska mv-valmentajamme selvästi on luokiteltavissa ns. toivottomaksi tapaukseksi.
44 tonnia kallis ja mukana kaverilisää? Palkkahan on reilusti vähemmän kuin pelaajilla keskimäärin ja tarkoittaa siis noin 3.600 e/kk. Tästä vielä pois verotettavat etuudet, niin Saken bruttopalkka lienee ollut noin 3.000 e/kk. Ja tämäkö liikaa? Haloo, nyt ollaan vuodessa 2010. Ehkä ongelma on se, että se on liian vähän. Jos maksetaan ton verran palkkaa, ei voida edellyttää sitä, että työntekijä käyttäisi maksimaalisen määrän tarmoa ja aikaa tollaisen homman eteen, joka ei kuitenkaan ole mikään kahdeksasta neljään -duuni vaan sellainen, johon kunnianhimoinen kaveri käyttää kaiken käytettävissä olevan ajan, mikäli kompensaatio on kohdillaan. Lisäksi kovempaa palkkaa nostavalle mv-valmentajalle olisi helpommin perusteltavissa sanoa, mikäli performanssi ei riitä.
 

scholl

Jäsen
44 tonnia kallis ja mukana kaverilisää? Palkkahan on reilusti vähemmän kuin pelaajilla keskimäärin ja tarkoittaa siis noin 3.600 e/kk. Tästä vielä pois verotettavat etuudet, niin Saken bruttopalkka lienee ollut noin 3.000 e/kk. Ja tämäkö liikaa? Haloo, nyt ollaan vuodessa 2010. Ehkä ongelma on se, että se on liian vähän. Jos maksetaan ton verran palkkaa, ei voida edellyttää sitä, että työntekijä käyttäisi maksimaalisen määrän tarmoa ja aikaa tollaisen homman eteen, joka ei kuitenkaan ole mikään kahdeksasta neljään -duuni vaan sellainen, johon kunnianhimoinen kaveri käyttää kaiken käytettävissä olevan ajan, mikäli kompensaatio on kohdillaan. Lisäksi kovempaa palkkaa nostavalle mv-valmentajalle olisi helpommin perusteltavissa sanoa, mikäli performanssi ei riitä.

Olen täysin samaa mieltä, mutta täytyy todeta kyllä se, että Sakke on IFK:n miehiä. Kyllä hän varmasti tekee parhaansa. Eriasia on sitten riittääkö se. Ja kun on kuukausipalkalla niin silloin on vaikea tosiaan sanoa, ettei se panos riitä.

Fakta on se, että tuon kokoisella organisaatiolla pitäisi olla varaa maksaa Sakelle se 44000e siitä, että hoitaa joukkueenjohtajan hommat. Jos jotain lisähommia tarvitsee niin siihen voisi laittaa vaikka jotain yhteydenpitoja faneihin tms. toimiston hommia. Veskarivalmentaja voitaisiin silloin hankkia ulkopuolelta.

Hän kuitenkin edustaa sellaista jonkinlaista jatkuvuutta, joten en kokonaan IFK:sta pois laittaisi.
 

-3112-

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, ManU, HSV
Fakta on se, että tuon kokoisella organisaatiolla pitäisi olla varaa maksaa Sakelle se 44000e siitä, että hoitaa joukkueenjohtajan hommat. Jos jotain lisähommia tarvitsee niin siihen voisi laittaa vaikka jotain yhteydenpitoja faneihin tms. toimiston hommia. Veskarivalmentaja voitaisiin silloin hankkia ulkopuolelta.

Hän kuitenkin edustaa sellaista jonkinlaista jatkuvuutta, joten en kokonaan IFK:sta pois laittaisi.

Offtopiccia taas...

Olen erimieltä. Mitenkäs sitten työt jaetaan, kun Peltonen on flopannut valmentajana, Söde lopettanut pelinsä, Jere palannut kotiin ja nostattanut paitansa kattoon ja kinuaa työtä. Ruudun veljekset palanneet kotiin, Jokinen ostanut palaset joukkueesta ja Bäcksröm torjunut torjuttavansa NHL:ssä. Petrell luultavammin pelityylistään johtuen joutuu lopettamaan aikaisemmin ja kyllä Kuhtakin on jo ehtoon puolella pelaajana.

Kaikille näille 'ikoneille' ainakin itse olen palstalla lukenut, että töitä tulisi tarjota. Sanotaan, että 50 000-100 000 tonnia per naama riippuen ikonin suuruudesta, mutta kuka keksii hommia näille kaikille? Jonkinnäköinen kierrätys kenties?
 

scholl

Jäsen
mutta kuka keksii hommia näille kaikille?

Ei nyt ihan niinkään, mutta jos meillä on silloin uusi, oma halli ja organisaatio on kasvanut moninkertaiseksi kooltaan niin kyllähän sieltä monelle työpaikkoja riittäisi. Parempi antaa töitä sellaisille, joiden jo tietää tekevän työt hyvin kuin tuntemattomille voidaan ajatella. Ei kaikilla tarvitse olla huippuhomma, jos ei kyvyt siihen riitä, vaan joku entinen pelaaja voi olla vaikkapa fanituotemyymälässä myyjänä. Palkka tehtävien mukaan luonnollisesti. Vähän aikaa sitten esim. Bayern Münchenissä oli töissä ex-pelaajista/-valmentajista Franz Beckenbauer, Kalle Rummenigge, Uli Hoeness, Christian Nerlinger, Paul Breitner, Sepp Maier, Walter Junghans, Mehmet Scholl, Björn Andersson, Kurt Niedermayer, Peter Sirch, Raimond Aumann, Wolfgang Dremmler, Egon Coordes, Wolfgang Grobe, Paolo Sergio, Giovane Elber, Michael Tarnat, Hans Pflügler, Hans Nowak, Matthias Zimmermann, Jürger Wegmann. Lisäksi mm. keisarin poika Stephan Beckenbauer, Katsche Schwarzenbeckin lapset ovat seurassa duunissa, samoin Jens Jeremiesin broidi, Dieter Hoenessin poika jne. Listaa voi jatkaa vaikka kuinka paljon. Jos IFK kasvaa riittävästi niin hallissa kuin seurassa (valmennus- (mm. junnujoukkueet) ja scouttaustehtävissä, toimiston puolella, fanikaupoissa ja ties missä vaikkapa vahtimestarina) työpaikkoja riittää.

Off-topicina menee, mutta se, että on pelannut seurassa ei tee henkilöstä automaattisesti huonompaa työntekijää. Voi olla juuri oikeanlainen asenne ja arvostus seuraa kohtaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös