HIFK:n peliesitykset kaudella 2010-2011

  • 546 445
  • 2 221

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
schollille totean, että mielestäni kuukauden pelaaja -titteli ei ole viime vuosina juuri koskaan mennyt ohi. Sehän tulee puolueettomalta taholta ja annetaan nimenomaan varman päälle eli pelaajalle, joka on takonut perkeleesti pojoja ko. kuukauden sisään tai muuten vaan pelannut hyvin. Ei se mitään tähtitiedettä ole, Vescekin ansaitsi aikanaan tuon tittelinsä. Arvostan yli joukkuerajojen tulevia huomionosoituksia, koska meikäläiset ovat ihan liian sisällä omassa jengissään. Kuten fanit ylipäätään. Takanani istui eilen pari narrifania, korkeintaan 17-vuotiaita. Oli nastaa kuunnella heidän kommenttejaan, koska lajituntemus oli hallussa. Joka kerta kun Micke piti kiekkoa hyökkäyspäässä, näillä aikoi karmea "voi viitttuuuu....apua että toi on hyvä". Mulla on silmät sokeutuneet MG:n järjettömään pelisilmään ja touchiin ja itse monessa tilanteessa näin tilanteen turhan negatiivisesti: Ei ole nyt Hade minkäänlaisessa mestassa, eikä muutenkan kiekoton nelikko liiku jne jne..Ultimaattisen hienoa peliä MG:ltä ja kaikkeen tottuu, niinpä en tullut erikseen kehuneeksi.

Mitä narreihin tulee, niin Jortikka on satavarmasti liipasimella ja eiköhän JK jo soittele maalivahtien perään. HIFK oli Joukkeena moninkertaisesti edellä ja tämä koskee myös valmennusta. Ei notkahdusta kannata katsoa niin mustavalkoisesti, etteikö se voisi saada alkunsa kenttäpelaajista. Lunkka olisi ollut suuri hahmo, jos hän olisi ottanut pakkien mämmäröimän läpiajon, joten mun “kokeneet jätkät” mokasivat pitää sisällään myös Lunkan. Miksi maalivahti on joukkueessa? Siksi että hän torjuu kiekkoja ja tämä koskee myös niitä tilanteita, joissa omat kenttäpelaajat ovat sohlanneet maalipaikan vastustajalle. Raaka peli ja sama joka joukkueessa. En ole kuullutkaan sellaisesta säännöstä, että maalivahti ei saa torjua tilanteessa, jonka on avannut oman kenttäpelaajan mokaus. Jos tällainen sääntö on olemassa, kertokaa se Nurmisen Pasille, Kipperille ja monelle muullekin. Katsomon sytyttää parhaiten oman jengin tekemä maali ja hyvänä kakkosena on oman mv:n gamesaver. Pahaa pelkään, että nämä ovat kortilla on maalissa sitten Riksman tai Lunkka.

Eniveis, mokauksien ketju meni näin: pelaajat > maalivahti ja heti kolmantena valmennus. Valmentaja on ainoa henkilö, joka saa ottaa aikalisän, sekoittaa pakan, muuttaa isoa kuvaa. Hyvin reagoiva koutsi tekee tämän aina. Summanen otti joskus aikalisän pelkästään haukkuakseen jengin paskaksi vaatien jatkossa parempaa. Tällaista touchia kaipaisin HIFK:hon. Meillä on niin paljon taitoa joukkueessa, että “likainen” peli puuttuu. En tarkoita päätöntä kouhotusta, vaan esimerkiksi sellaista että koutsi ottaa seuraavat 5 minuuttia sisään vain jarrukenttiä ajelemaan nousuhuumassa olevaa vastustajaa. Täysin lätkän arkipäivää, joka eilen ainakin puuttui. Pödet ja kumppanit eivät tähän kykenekään. Lennu oli aika yksinäinen soturi taklaajana ja taisteli muutenkin hyvin. Kannatan Pärdeä siinä, että ehkäpä Lennu ansaitsisi kokeilun 1-ketjussa. Wärnin, Liivikin ja Nyholmin poissaolo pudotti suorassa suhteessa HIFK:n taklausten määrää. Ei ollut häirintäpelin osaajia. Unohtui mainita 2 hyvin pelannutta: Kurvinen oli jäätävän hyvä omassa ruudussaan. Loukkaantuminen on selvästi takana, greit! Ja Ahtola – jälleen kerran poistui 90% tehokkuudella voittajana kiekollisista kaksinkamppailuista. Katsokaa joskus Ahtolan perusduunia, siinä on loistava sälli, jonka selkä ei oikene.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Unohtui mainita 2 hyvin pelannutta: Kurvinen oli jäätävän hyvä omassa ruudussaan. Loukkaantuminen on selvästi takana, greit!

Joku kehui harkkamatsien jälkeen, että katsojat tulevat vielä yllättymään kauden aikana Mikon painavien taklausten johdosta. Yritin eilen oikein erityisesti tarkkailla tätä puolta, ja kyllä siellä ainakin kerran oli pellehattu katollaan, kun Kurvinen vähän tööttäsi. Tätä lisää! Muuten Kurvinen oli melko näkymätön, mutta sehän on puolustavalle puolustajalle vain hyvä asia, koska se tarkoittaa yleensä sitä, että oma pelaaja on tarkassa vartioinnissa eikä pääse huseeraamaan vapaasti hyökkäysalueella.
 

Lemieaux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Total hockey / Totaalvoetbal
- Ykköskenttä: Micke ja Ville teki hyviä ratkaisuja hyökkäyspäässä mutta molemmilta tuli myös mokia ja harhasyöttöjä. Esim. 5-2 kavennus meni mielestäni aika pitkälti Miken piikkiin, kun ei ollenkaan varautunut siihen että Juutilainen tulisi selän takaa paiskomaan kiekon maaliin. Seisoi vain, ei suojannut kiekkoa eikä ollut varautunut siihen, että kiekko hänelle tulee. Hade teki paljon likaista duunia, kuten maski Maran maalissa ja kiekon tuikkaaminen Mikelle siinä Miken toisessa, mutta pari hyvää mestaa mokasi myös.

- Ramulta hiton hyvää peliä noin 30min, mutta tokan erän loppua kohden ja etenkin kolmannessa erässä oli aivan hapoilla. Jokainen spurtti näytti tuskaisen hitaalta.

- Kousa: Moni teistä on nähnyt jotain mitä minä en. Pari ihan hyvää ratkaisua näin, mutta paljon enemmän mokia. Kiekonmenetyksiä, harhasyöttöjä, kiekko ei pysynyt lavassa... 5-1 maalissakaan 8 ja 3 eivät pelanneet mitenkään erityisen hyvin yhteen.

- Lennu taisteli helvetin hyvin, blokkasi kiekkoja, taklasi ja veti kaikki tilanteet täysillä.

- Söde oli aivan eri mies kuin viime kaudella, ja positiivisessa mielessä. Mokiakin tuli, mutta enimmäkseen hyvä suoritus. Olisi voinut ratkaista pelin tekemällä 6-2 painavalla lämärillä vastapalloon kolmannessa, mutta Järvinen sai hankalannäköisesti hanskan eteen. Parina enimmäkseen ollut Kurvinen myös ok.

- Lunkka: Maalit eivät ainakaan Lunkan piikkiin menneet. 5-1 koko kentän merkkausvirheisiin, 5-2 Lennun (ei pystynyt estämään syöttöä) ja Miken piikkiin, 5-3 Kuhdan piikkiin joka ei omaa jätkää pitänyt.

- Piiparinen oli pienoinen pettymys, sen verran oli hehkutettu harjotuspelejä että odotin hänen olevan jo valmis liigapeleihin. Ei näytä vielä olevan. Ei käytä kokoaan hyväksi, ja hävisi järjestään kaksinkamppailut. Saiko syötettyä yhtäkään kertaa omille?

- Kojo huusi toisen erän loppua kohden pelaajille "Yrittäkää nyt, perkele!", eli en usko että toisen erän pakittelu ja selkien suoristelu tuli mistään muualta kuin pelaajilta itseltään. Noin ei voi varmistella pleijareissa, nyt siihen näköjään oli varaa. Kolmannen erän viimeiset 2min oli ihan kypsää puolustamista ja kiekkojen rauhallista purkua, mutta ne edeltävät 18min oli kyllä minusta aika munatonta peruuttelua.

- Eniten vitutti ne 10+ kiekonmenetystä omalla puolustusalueella, EI NÄIN!

Söde oli aivan eri jätkä kuin viime kaudella. Lisää tätä! Jerryn? kanssa upea seinä ja kynät vielä päälle kiskis ja kiekko tyhjälle luukulle.

Seinän tarjosi Ramu, Södestä samaa mieltä.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Muuten Kurvinen oli melko näkymätön, mutta sehän on puolustavalle puolustajalle vain hyvä asia, koska se tarkoittaa yleensä sitä, että oma pelaaja on tarkassa vartioinnissa eikä pääse huseeraamaan vapaasti hyökkäysalueella.

Juuri näin. Sama homma kuin rumpali bändissä. Jos se ei erotu sieltä kummemmin, homma on hallussa ja taimi pysyy. Näin Kurvisen töötin lähietäisyydeltä ja piti oikeasti hieraista silmiä - oliko siis numero 15?

Perusasioihin. Tämä pätee aina vaan:
Tee vähintään 3 maalia, päästä enintään 2. Vikaa jälleen kerran maalien päästämisessä, what a surprise. Katsotaan kuinka tänään.
 

scholl

Jäsen
schollille totean, että mielestäni kuukauden pelaaja -titteli ei ole viime vuosina juuri koskaan mennyt ohi. Sehän tulee puolueettomalta taholta ja annetaan nimenomaan varman päälle eli pelaajalle, joka on takonut perkeleesti pojoja ko. kuukauden sisään tai muuten vaan pelannut hyvin.

Itse en usko puolueettomuuteen tuossa.

Lunkka viime marraskuussa. Tai otetaan pari lokakuun lopun ja joulukuun alunkin pelit mukaan niin saadaan käsitys, kuinka huikean ajanjakson mies pelasi. En muista enää tepsi-peliä kuinka se meni, mutta yksi epäonnistuminen vain, kaikista muista peleistä voitot ja suurin osa taisi olla silloin varmoja, että hänet valitaan kuukauden pelaajaksi.


29.10.2009 HIFK - Ässät 60.00 1 23 V - 95,83
31.10.2009 SaiPa - HIFK 60.00 2 38 V - 95,00
10.11.2009 Pelicans - HIFK 60.00 2 26 V - 92,86
13.11.2009 Jokerit - HIFK 60.00 0 22 V + 100,00
14.11.2009 HIFK - TPS 13.13 3 5 - - 62,50
19.11.2009 Blues - HIFK 65.00 3 41 V - 93,18
21.11.2009 HIFK - Pelicans 60.00 0 23 V + 100,00
26.11.2009 HIFK - Tappara 60.00 2 28 V - 93,33
28.11.2009 Kärpät - HIFK 65.00 1 41 V - 97,62
01.12.2009 HIFK - Ässät 60.00 1 22 V - 95,65
03.12.2009 HIFK - Jokerit 65.00 2 32 V - 94,12
Lähde: sm-liiga.fi

Tämä on yksi esimerkki. Ei ole ainut kerta, jolloin on jäänyt fiilis, että nyt kyllä vedettiin lätkäliigaa seuraavia retkuun oikein kunnolla.
 

sovhoosi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tuo Lunkkaperiodiin mahtuu lisäksi ihan käsittämätön määrä IS-tähtiä, varmaan keskiarvoltaan 1,5 per matsi. Joku voi kaivaa esille jos viitsii.
 

Vele

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja Leijonat
Eilisestä pelistä voi jauhaa kaikkea, mutta yksi asia on ainakin jo nyt varmaa. Granlund ei koe sitä kuuluisaa "toisen kauden kirousta".

Jalonen ja Virmanen kehuivat Pulkkisen luistelua, mutta eipä siitä kaverista muuta voinut kehuakaan. Kun hukkaili jatkuvasti syöttöjä ja menetti kiekkoja. Mitä teki Granlund? Yhden selvän keskialueen kiekon menetyksen huomasin, mutta siinäkin oli miehiä takana ja oli "hallittu riski". Aivan käsittämättömän kypsää peliä kaverilta ja kyllä ainakin ekassa pelissä itse the great one ja liigan parhaaksi hehkutettu Ville Peltonen jäi pahasti kakkoseksi.

Toinen asia mikä pisti silmään oli Jokereiden tapaan rightin "pakin" pelaaminen viivalla. Hentunenhan pelasi pakin paikalla, mutta teillä oli Kousan Mikko. Kousa hoiti hyvin homman tässä pelissä, mutta väkisinkin tuli mieleen että kun kaveri jäi toistuvasti lihakasan alle että kestääkö mies ilman kolhuja koko kautta? Suosittelisin jotain veropakolaista ilman muuta jossain vaiheessa hankittavaksi. Mutta paremminhan teillä asiat sentään kun naapurilla, joka joutuu peluuttamaan hyökkääjää viivalla kun ainoa right kylmänä.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Jes, työvoitto ja Lunkalta selvä parannus. Säästäkää mut silti toiveunilta ja yhden matsin putkilta. Kaudesta toiseen Lunkka on parempi vieraissa kuin kotona ja perkele kun saisi tästä kaudesta samanlaisen kuvion kuin Askey/Lundell -aikaan. Kylmä totuushan on se, että Bluesilla ei ole käsiä ollenkaan ja siksi tällaiset matsit pitääkin hoitaa nollille. Jos Lunkka olisi pelannut eilen näin, nyt olisi 2 nollapeliä taskussa. Blues oli sata kertaa pahempi vastus kuin narrit. Tämä voitto oli monta luokkaa isompi kuin eilinen.

Kauden (2 matsia...) suurimmat positiiviset yllättäjät: Kousa ja Lennu! Jep, minä se olin, joka valitti Lennun jumittamisesta kokoonpanossa, mutta mutinat pois. Näin kun pelaa, niin paikka on hänen. Ja Wärn & Liivik toivat juuri sen verran lisää muskeleita kuin eilen puuttui. Molemmat kuuluvat kiistatta perussettiin. Ahtola jatkaa matkaansa pois Suomesta: raakaa kaksinkamppailuvoimaa ja totaalinen kyykytys Bluesin alakerralle voittomaalissa. Tämä sälli ei pelaa ensi kaudella Suomessa. Trust me.

Huolestuttavaa:
-Kibe - Let's face it. 2 peliä aivan kuutamolla
-Ville - oliko kentällä?
-Micke - ensimmäisiä merkkejä puhkipeluuttamisesta. Veti kahdessa kentässä ja hävisi 2 oman pään aloitusta peräkkäin 100-0. Toisesta niistä oli Öhmanin maali lähellä
-PW - mitä meneillään?

Plussaa:
-Kurvinen - jatkoi eilisestä. Liigan paras peruspakki, jos näin jatkaa.
-Kousa - uskaltaa osata!

Oma veikkaukseni kahden ekan matsin jälkeen oli 3 pistettä. 6 pistettä on bueno! Mutta ruvetaanko nyt huolestumaan, mikä on iskukyky keväällä? Ifk-fani on kroonisesti huolissaan.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Huolestuttavaa:
-Kibe - Let's face it. 2 peliä aivan kuutamolla
-Ville - oliko kentällä?
-Micke - ensimmäisiä merkkejä puhkipeluuttamisesta. Veti kahdessa kentässä ja hävisi 2 oman pään aloitusta peräkkäin 100-0. Toisesta niistä oli Öhmanin maali lähellä
-PW - mitä meneillään?

Plussaa:
-Kurvinen - jatkoi eilisestä. Liigan paras peruspakki, jos näin jatkaa.
-Kousa - uskaltaa osata!

Oma veikkaukseni kahden ekan matsin jälkeen oli 3 pistettä. 6 pistettä on bueno! Mutta ruvetaanko nyt huolestumaan, mikä on iskukyky keväällä? Ifk-fani on kroonisesti huolissaan.

Wirtanen ja Kuhta ovat olleet tällä kaudella pahimmat pettymykset, ainakin sen suhteen, mitä heiltä voi odottaa. Kuhta on ollut aivan kujalla.

Söde-Kurvinen näyttää hyvältä, Kurvinen jatkoi siitä mihin eilen jäi ja Södekin paransi eilisestä (ei ollut yhtä epävarma kuin eilen).

Ykkösketju kokonaisuudessaan veteli etukäteen talviunia, pari paikkaa, mutta muuten heikkoa suorittamista. MG joutui turhan paljon pelaamaan ja nuoren pelaajan fyysiikka ei kyllä kestä vielä näin pitkää jaksoa kahdessa kentässä pelaamista. Ei ainakaan näin kova tempoisessa ottelussa.

Oli kyllä aivan eri planeetalta tämän ottelun intensiteetti kuin eilen. Narrit on niin HMV joukkue, että heitä vastaan ei tarvitse laittaa kaikkea peliin. Bluesia vastaan ottelut ovat huomattavasti mielenkiintoisempia, koska näissä matseissa ei taklauksia säästellä. Viihdettä koko rahan edestä.

Niin joo, kausi ei paljon paremmin voisi enää lähteä käyntiin, ensi viikolla sitten pari suupalaa lisää. Toivottavasti nähdään Riksman EDG myös tositoimissa.
 

hemmo_1973

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Wirtanen ja Kuhta ovat olleet tällä kaudella pahimmat pettymykset, ainakin sen suhteen, mitä heiltä voi odottaa. Kuhta on ollut aivan kujalla.

Kyllä vaan - Kuhta parissa matsissa yrittänyt monesti täysin ihmeellisiä ratkaisuja eikä pääse edes vetopaikkoihin. Pelin ulkopuolella surffailua ja väkinäisen näköistä luistelua. Pitkä matka tasolle, jossa auttaisi joukkuetta. Pelipaikka Pöystille tai Piipariselle jos homma ei ala piakkoin paranemaan. Kun ja jos se kakkosketjun laituri tulee, niin Kuhdan tilanne voi muuttua hiukan kinkkiseksi. No, aikaa on ja toivotaan parasta, mutta ainakaan toistaiseksi ei ole antanut katetta esimerkiksi tän palstan faneille, jotka olivat jo lähes addressiakin keräämässä kesällä ;).
 

Red Machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
En nähnyt tämän illan matsia duunin takia joten uskon rehellisesti sen mitä täällä yleisesti kirjoitellaan. Hieman tästä Bol:n kommentista annan palautteen...

Luetko kuinka tarkasti? Mä kirjoitin: "Ettäkö Nokka on taas tilannut fyysisyyttä ja karvausta mutta jätkät ei sitä toteuta? En usko tähän ikinä." Pidän edelleen kiinni sanomastani. Nimittäin siitä, että en usko jätkien jättävän toteuttamatta Nokan käskyä olla fyysinen ja karvata. Eli en siis usko, että HIFK:n pelaajat jättävät tottelematta mikäli valmentaja käskee olla fyysinen ja karvata.

Mä annan kyllä positiivista palautetta kun näen sellaiselle aihetta. Esim. eilisellä pelillä Nokka saa palautetta hyvistä ketjuvalinnoista ja näiden oikeanlaisesta peluutuksesta. Narreija vastaan täysin riittävä fyysisyys oli mukana. Arvostan tiettyyn pisteeseen asti myös Nokan 'katsotaan myös huomista peliä jo etukäteen'- ajattelua. En kuitenkaan sen kustannuksella, että kotiluolassa ruvetaan peruuttelemaan ja/tai, mikä pahinta, ei saada selkeätä alamäkeä pysäytetyksi ja käännetyksi.

Enkä muuten tietääkseni kommentoinut mitään poissaolevia nimiä tai muutenkaan puuttunut ketä on rosterissa ja ketä kuumeessa. Tässä kohtaa voisin vaikkapa odottaa valmentajan ehkäpä jopa sekoittavan ketjuja? Olen joskus kuullut että näin voi tehdä.

Niin kauan kuin HIFK voittaa, mä olen tyytyväinen. Olen myös joskus kommentoinut helvetillisen kiiman keskeltä peliä, mikä ei aina ehkä ole kaikkein viisainta. Pahoittelut jos näin kävi. Sacred Cow Nokka tulee silti saamaan minulta kritiikkiä jatkossakin jos tarvetta on. Enkä mä unohda mitä kahtena edellisenä kauten on tapahtunut tai millä tavalla. Siitäkin huolimatta huudan kuin hullu ilosta joka kerta kun me voitetaan.
 

Stigu

Jäsen
2 peliä on pieni otanta, mutta kyllä tuo IFK.n pakisto näyttää tänään paremmalta, kuin viime kaudella samaan aikaan. Mara-Kanki-pakkipari lienee tällä hetkellä liigan TOP3-pakkipari. Erityisesti Järventie on mielestäni parantanut otteitaan, ja pelaa ihailtavasti sekä hyökkäys- että puolustuspäässä. Samoin otteitaan on parantanut Söderholm. Jos Söden "kehitys" jatkuu samanlaisena, on meillä kevättä varten jo 2 kelpo pakkiparia (em. herrat + Vallin). Kousa ei edelleenkään vakuuta meikäläistä- ollapa hänen tilallaan esim. Karalahti, Varakas tai Laakso, niin puolustus olisi kasassa.

Onneksi tämän illan pelissä oli jo hieman fyysisyyttä- Narrimatsin jälkeen ehdin jo pelästyä, että IFK:lta se on unohtunut tyystin. Tosin fyysisyys kulminoitui tänäänkin hieman liikaa muutaman pelaajan- etenkin Lennun- harteille.

Ahtolasta uskallan itsekin veikata, että kaveri pelaa viimeistä kauttaan Suomessa:isokokoinen ,taitava, röyhkeä, hyvän laukauksen omaava, työtä tekevä hyökkääjä on haluttua tavaraa kovemmissa liigoissa.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Ahtolasta uskallan itsekin veikata, että kaveri pelaa viimeistä kauttaan Suomessa:isokokoinen ,taitava, röyhkeä, hyvän laukauksen omaava, työtä tekevä hyökkääjä on haluttua tavaraa kovemmissa liigoissa.

Toisin sanoen KHL kutsuu ja kuinkas pitkä soppari meillä olikaan Ahtolan kanssa? NHL:ään ei vielä noilla otteilla mennä, mutta rybyt tykkää ostaa kaikkea. Jos Kousa pelaa unelma kauden, niin myydään sekin vielä sinne isolla rahalla, tietysti optio pitää käyttää sitä ennen.
 

Petrell#32

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Mikael Granlund
Voisi muutaman huomion tehdä kahdesta ensimmäisestä pelistä:

-Ykköskenttä tulee olemaan kova. Blues sai kyllä onnistuneesti rikottua tämän kentän pelin lähes kokonaan, mutta vahva tunne on silti tästä kolmikosta.

-Söde. Mitä helvettiä?! On näyttänyt persettä niille, jotka väittivät junan menneen jo(minut mukaan lukien). On ollut Maran kanssa meidän paras puolustaja. Tähän asti suurin positiivinen yllätys.

-Oliko se Kuhta sittenkään sitä, mitä joukkue kaipasi? Ei ole saanut mitään aikaiseksi, vaikka on tarjottu roolia hyökkäävässä kentässä. Jos/kun hommataan yksi laituri lisää, on mielenkiintoista nähdä mihin rooliin Kuhta joutuu.

-Kousa. Tästä voi tulla hyvä homma. Mielestäni parantaa päivä päivältä.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Omia huomioita HIFKistä tämän illan perusteella.

-Petrell tarvitsee ns. avoimen shekin. Eli haistattaa vitut Nokalle ja pelaa omaa peliänsä, ehdottomasti paras hyökkääjä Bluesia vastaan. Taklasi usein ja kovaa, sai lähes paniikkia aikaan Bluesin aika pienessä pakistossa. Syttyy selkeästi matseissa jossa vedellään puolin ja toisin.

-Peltonen & Granlund. Ongelmia tulee joukkueita vastaan jotka toteuttavat 60min raastavaa prässiä oman kiekollisen pelin kustannuksella. Blues sai kotivaihdon ansiosta aika usein energisen jarrukentän kentälle näitä vastaan ja selkeä ohje oli niitata aina kun mahdollisuus ja lisäksi antaa vähän extraa perään. Jotain selkeästi kiekollista jengiä vastaan (JYP, Kärpät, Narrit) tämä ketju tulee tekemään karua jälkeä ja Granlund on faktana pistepörssin top3:ssa jos pelaa ehjän kauden. Kotimatseissa helpompaa vaihto-oikeuden ansiosta.

-Kuhta. Juna meni, ei voi mitään. Täysin turisti tänään.

-Söderholm. Aivan uusi jannu, karmea parannus viime vuoteen. Ei hasardeja.

-Kousa. Yllätys minulle, täysin noubadi joka yllätti hyvillä otteillaan. Luin jotain kommentteja oman pään pelistä jotka olivat mielestäni liiottelua, liike parempaa kuin Kankilla ja Järvenpäällä.

-Lundell. Huikea vire, pari poikittaisesta syötöstä vedettyä vantaimeria torjui loistavasti vaikka siitä on miestä haukuttu. Olen jo Riskmanista sanonut mielipiteeni, hinta-laatusuhteella Lundell on heittämällä parempi.

-Kojo. Itsevarmuus huokuu, näkee että nyt joukkue on oman näköinen. Ei enään sellaista peura kaukovaloissa -lookkia haastatteluissa vaan rauhassa analysoi hommaa.

-Jere. Ainiin pelaa nykyään meillä. Jeremäinen töötti joita on nähty niin monta kertaa, kynttilä sammu ja hyvästä niitistä haluttiin tehdä massiivinen. Lopputulos tuttu.

Matsi oli hyvä ja jatkoi sitä jo pidemmän aikaa jatkunutta perinnettä jossa näissä matseissa tunnetaso on selkeästi kovempi kuin Narrimatseissa, puolin ja toisin. Hyvä todiste siitä että matsi voi olla hyvä vaikka maaleja tehtiin vähän.
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hyviä pointteja täällä ollut ykkösketjusta ja etenkin Peltosesta ja Granlundista. Ei toimi ja vaikka Mikke on saanut kroppaansa lisää voimaa, niin luistelu on yhä edelleen hyvin keskinkertaista. Tänään se näkyi, kun vastassa oli hyvin liikkuva Blues, joka sai kovalla pelitempolla toisaalta koko IFK:n näyttämään aika hitaalta joukkueelta. Kiekollista peliä ja hallintaa IFK:lta ei pahemmin nähty, kun kiekkoon ei vain ehditty ja/tai Bluesin viisikko oli jo seuraavassa tilanteessa ihossa kiinni ja hyvissä puolustusasemissa.

Onnistujia illan Blues-pelissä olivat Lennu, Lunkka ja myös Kousa, joka on ollut positiivinen yllätys; mieheltä nähty hyvää ja rauhallista kiekollista peliä.

Jos ihan puhtaasti pelillisten esitysten pohjalta katsotaan, niin Vallin tällä hetkellä se puolustaja, jonka pitäisi istua katsomossa, jos Del Grossolle annetaan mahdollisuus pelaavassa kokoonpanossa.

e. Ja IFK:n yv oli aivan järkyttävän heikkoa sitä yhtä 2erän lopun yv:tä lukuun ottamatta. TOIVOTTAVASTI menee sen "yv:tä ei ole harjoiteltu vielä" piikiin.
 
Viimeksi muokattu:

Vpiiroi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs,
höpö höpö.

Tänään saatiin aivan sairaan vaikeesta matsista täydet 3 pojoa. Siihen luulisi kaikkien olevan tyytyväinen. HIFK pelasi eilen Narrit kumoon ja kaikki varmaan ymmärtää, että joka jannu oli latautunut täysillä ekaan hima peliin ja se myös eilen näkyi otteissa, kunhan alun jännitys oli karistettu.
Tänään Espoolla oli sama homma. Eka peli. Kotipeli. Perjantai ilta. HIFK:n entiset jannut varmasti halus laittaa 10 ottelun voittoputken poikki.

HIFK ei pelannut parasta kiekkoa tänään. Mitä sitten?
Voitto tuli vailla tukkoista olikin ja sehän on tärkeintä tässä vaiheessa kautta, että voitetaan pelejä, vaikka ei olisikaan paras päivä. Vielä on aikaa saada kuviot kevääksi kuntoon.
Kiitos hei.
 

Meedio

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Atletico Madrid
-Söde. Mitä helvettiä?! On näyttänyt persettä niille, jotka väittivät junan menneen jo(minut mukaan lukien). On ollut Maran kanssa meidän paras puolustaja. Tähän asti suurin positiivinen yllätys.

-Oliko se Kuhta sittenkään sitä, mitä joukkue kaipasi? Ei ole saanut mitään aikaiseksi, vaikka on tarjottu roolia hyökkäävässä kentässä. Jos/kun hommataan yksi laituri lisää, on mielenkiintoista nähdä mihin rooliin Kuhta joutuu.

-Kousa. Tästä voi tulla hyvä homma. Mielestäni parantaa päivä päivältä.

Södestä: todellakin hieno ottelu. Bluesin ylivoimahyökkäyksen hieno katko heittäytymällä.
Kuhta: snaipperi joka ei saa mitään aikaiseksi. Missä vika?
Kousa: pientä sähläämistä omalla alueella, mutta muuten ihan hyvä peli.
Lundell: taitaa Riksmanin flunssa jatkua pitempään näillä otteilla.
Ykkönen: Blues otti kentän hyvin kiinni. Aika sekaselta näytti homma.
Petrell: On tullut moitittua miestä mutta parantanut otteita ja alkaa olemaan joukkueen parhaimmistoa. Yhdessä PW:n kanssa jakelevat kunnon pommeja ja sekottavat vastustajan peliä.
Kojo: mies näyttää nauttivan tilanteesta täysillä. Joukkue alkaa olemaan miehen näköinen. Muutamalla täsmähankinnalla joukkue pitelemätön.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Kuhta on ollut kieltämättä kuutamolla, ei kahta sanaa. Mutta täytyy kyllä sanoa, että ei ole ketjukaverit paljon snaipperille töitä tarjonneet. Ja Kuhtahan on snaipperi, ei enempää eikä vähempää. Kun joutuu tekemään peliä tai rouhimaan, niin meno on eilisenkaltaista. Ja en halua osoittaa sormellani vain ketjukavereita ja päästää Kuhdan vastuusta, mutta tosiasia on, että toimivaa kakkosketjua ei ole vielä löytynyt. Ja niin kauan kuin tilanne pysyy samana, Kuhdan otteet tuskin merkittävästi paranevat. Toki ranne silloin tällöin heilahtaa, mutta tasaista maalivirtaa ei ole odotettavissa, jos ei pääse pelaamaan vahvuuksillaan.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kuhta on ollut kieltämättä kuutamolla, ei kahta sanaa. Mutta täytyy kyllä sanoa, että ei ole ketjukaverit paljon snaipperille töitä tarjonneet. Ja Kuhtahan on snaipperi, ei enempää eikä vähempää. Kun joutuu tekemään peliä tai rouhimaan, niin meno on eilisenkaltaista. Ja en halua osoittaa sormellani vain ketjukavereita ja päästää Kuhdan vastuusta, mutta tosiasia on, että toimivaa kakkosketjua ei ole vielä löytynyt...

Allekirjoitan näkemyksesi täysin. Toinen asia, millä voi olla vaikutusta on se, että Killehän on treenannut jengin mukana vasta muutamia viikkoja. Varmasti on elimistö koetuksella, vaikka olisi kuinka hyvin issekseen kesällä treenannut. Omiin silmiini on nimittäin näyttänyt siltä, että luistelu on hieman tahmeaa ja Kuhdan ensivedoista luistimilla on aina voinut nähdä ns. päivän kunnon. Oletan, että valmennusjohto tiedostaa tämän ja on ottanut sen huomioon. Ts. ylisuuria odotuksia ei ole asetettu tähän kauden alkuun, vaikka toki onnistumisia toivotaan. Lisäksi, kuten jo todettu, ketjut ovat eläneet jonkin verran näissä kahdessa ensimmäisessä pelissä ja toimivaa kakkosta ei ole vielä syntynyt. Uskoisin, että on vain ajan kysymys, kun ketjukoostumukset alkavat napsua kohdalleen. Annetaan nyt hieman aikaa, ennen kuin teilataan. Tässä kohtaa kautta Kuhdan kohdalla on muutama lieventävä asianhaara. Killellä on varmasti kovat odotukset itseään kohtaan, on aina ollut. Toivottavasti tajuaa itsekin olla vaatimatta itseltään liikoja, ettei mene kuuppa juntturaan.
 

Dev

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kaikki oleellinen täällä on jo sanottu eilisestä ottelusta. Itse olen erittäin tyytyväinen siihen, että saatiin kolme pojoa, vaikka Blues pimensi meidän ykkösen totaallisesti. Viisikkopuolustaminen oli hyvällä tasolla ja Blues ei kyllä päässyt kovin moneenkaan vaaralliseen paikkaan koko pelin aikana. Silloin kun tuli vaarallinen tilanne, niin Lundell koppasi erinomaisesti.

Tuota Söderholmia on kyllä tosissaan ihmeteltävä. Vaikuttiko se viime kauden loukkaantuminen loppupeleissä noin helvetisti miehen työskentelyyn kentällä? Siis aivan eri mies ollut näissä kahdessa ekassa pelissä kuin viime kaudella. Vastustajan perässä juokseminen ja harhasyötöt on jätetty taakse ja mies pelaa hyvää kiekollista peliä, sekä varmasti omassa päässä. Todella hienoa katseltavaa, sillä Söde kuului listassa "Odotamme tason nostoa" sijalle yksi ja sellainen on nyt saatu. Toivottavasti jatkaa samaan malliin.

Katselin tossa äskön noi haastattelut koutseilta ja pisti kyllä vituttamaan Jalosen naama. Se sama hymy pilkisteli jo sieltä mitä nähtiin Kärppä aikoina useasti. Ihan sama vaikka valmentaa IFK:ta, niin jollain tapaa tuon äijän naama vituttaa minua. :D
 

Lasse#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kuhta on ollut kieltämättä kuutamolla, ei kahta sanaa. Mutta täytyy kyllä sanoa, että ei ole ketjukaverit paljon snaipperille töitä tarjonneet. Ja Kuhtahan on snaipperi, ei enempää eikä vähempää. Kun joutuu tekemään peliä tai rouhimaan, niin meno on eilisenkaltaista. Ja en halua osoittaa sormellani vain ketjukavereita ja päästää Kuhdan vastuusta, mutta tosiasia on, että toimivaa kakkosketjua ei ole vielä löytynyt. Ja niin kauan kuin tilanne pysyy samana, Kuhdan otteet tuskin merkittävästi paranevat. Toki ranne silloin tällöin heilahtaa, mutta tasaista maalivirtaa ei ole odotettavissa, jos ei pääse pelaamaan vahvuuksillaan.

Ei ole löytynyt toimivaa kenttää, mutta kyllähän Ramu ja Ahtola ovat aika kovassa tikissä olleet, Kuhdasta huolimatta. Ahtollalla kahdessa pelissä kaksi voittomaalia ja Ramulla tehot 1+2. Kyllä se Kuhdan vaisuus löytyy jostain muualta kuin ketjukavereista. Ei yksinkertaisesti ole samalla aaltopituudella, eikä liike riitä.

Tuntuu, että Kibestä on tulossa kovaa vauhtia väliinputoaja, jos hyökkäykseen on vielä vahvistusta tulossa. Henk. koht. aika vaikea keksiä sopivaa roolia.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Nyt, kun kolme ensimmäistä ketjua ovat suunnilleen muodossa Peltonen-MG-Haataja; Ahtola-Ramstedt-Kuhta ja Petrell-Wirtanen-Töykkälä, niin nelosketju on aika rooliton, varsinkin jos Järvinen on pitkään pois peleistä. Ei näistä muista sinänsä ok nuorista hyökkääjistä ole vielä sellaisiksi osaajiksi, joista saisi jarruketjun kasaan, pitämään vastustajan hyökkääviä ketjuja. Ainoa käyttö on kahden ensimmäisen erän ajan pelata vastustajan nelosketjua vastaan tai ihan satunnaisia vaihtoja jäähyjen jälkeen. Taklauspelikin on oudon vaisua, esim. Liivikiltä odotin eilen Bluesia vastaan fyysistä peliä, mutta jäikö jotain näkemättä, kun ei vakuuttanut. Tulee nämä m & t:n kadet ja pödet mieleen, kun katsoi jäällä Piiparista, Pöystiä, Liivikiä ja Wärniä kahdessa ensimmäisessä pelissä. En kritisoi varsinaisesti pelaajia, vaan toivon heidän itsensäkin käsittävän, että pian on uudet "kadet ja pödet" jäällä, jos pelaajat eivät kykene löytämään itselleen jotain roolia joukkueessa, on se sitten energinen taklaaja, jarrukentän hyökkääjä tai joku muu. Kun saa pienen ikkunan/peli näyttää osaamisensa, niin silloin 100% likoon, kiitos.

Itse luotan Kuhdan olevan odotetussa vireessä parin kuukauden päästä.
 

COLHC1980

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Deutscher Fußball-Bund, NP #3
Petrell-Wirtanen-Töykkälä, niin nelosketju on aika rooliton, varsinkin jos Järvinen on pitkään pois peleistä. Ei näistä muista sinänsä ok nuorista hyökkääjistä ole vielä sellaisiksi osaajiksi, joista saisi jarruketjun kasaan, pitämään vastustajan hyökkääviä ketjuja.

Tuo jarruketjuhan on Lennu-Pete-Tykki. Neloseen paljon jalkoja ja energiaa. Simoa, Pöystiä jne., perinteinen nuorista koottu energiaketju. Eli kolmonen on se the jarruketju.
 
Viimeksi muokattu:

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Työ jarruketjuhan on työ Lennu-Pete-Tykki. Neloseen paljon jalkoja ja energiaa. Simoa, Pöystiä jne., perinteinen nuorista koottu energiaketju. Eli kolmonen on se the jarruketju.

On joo, mutta pointtini oli se, että meillä on paljon sinänsä lupaavia nuoria hyökkääjiä, mutta kyllä heidän joku rooli olisi löydettävä itselleen aika pian. Jos se on energiaketju, niin sitten lisää luistelua ja taklauksia, paljon.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös