Ässäorganisaatio ja muutostarve

  • 107 843
  • 517

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Muistan kyllä tapauksen, mutten pidä sitä varsinaisesti muualle hakeutumisena. Näkisin, että kyvykäs ja osaava henkilö kykenee hoitamaan pariakin tehtävää samanaikaisesti - ja hyvin.

Mitä tähän nyt sanoisi, trollin ruokkiminen on tietysti kielletty... No, kyllähän laiska mies töitä välttelee parissakin paikassa samanaikaisesti - ja hyvin.
 
Mitä tähän nyt sanoisi, trollin ruokkiminen on tietysti kielletty... No, kyllähän laiska mies töitä välttelee parissakin paikassa samanaikaisesti - ja hyvin.

Harmillista, että noinkin fiksun oloinen kirjoittaja turvautuu trolli-korttien käyttöön vain sen vuoksi, että on eri mieltä jostain ihmisestä.

Kaksi tehtävää samanaikaisesti hoitava ihminen ei ole mikään maailman 8. ihme.
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Kaksi tehtävää samanaikaisesti hoitava ihminen ei ole mikään maailman 8. ihme.
Ei, mutta jos noista kahdesta tehtävästä edes toinen on henkisesti vaativa on todella vaikeaa hoitaa toista siinä samalla. Siinä kärsivät silloin molemmat työt. Ja kyllä jääkiekkovalmennus on sen verran vaativaa hommaa että sitä ei voi hoitaa vasemmalla kädellä vaikka olisi miten hyvä siinä.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Muistan kyllä tapauksen, mutten pidä sitä varsinaisesti muualle hakeutumisena. Näkisin, että kyvykäs ja osaava henkilö kykenee hoitamaan pariakin tehtävää samanaikaisesti - ja hyvin.

Olisi sekin ollut kaiken huippu kun Ässien päävalmentaja olisi työskennellyt samanaikaisesti kulttuurijohtajana Forssassa. Varsinaista "Nhl - tason" valmentajan toimintaa; kyllä siinä olisi passannut vaatia pelaajilta sitoutumista!

Kun ottaa huomioon miten Kari Takon kahden pestin hoitoon täällä suhtaudutaan, on mielestäni aivan ymmärrettävää että Alpo - kommenttejasi pidetään trolleina.

Voisiko Jari Korpisalo olla sopiva mies tehtävään? Valmennuspäällikkönä on kuitenkin joutunut luomaan jonkinlaisia toimintamalleja.

Korpin nimi nousee aika usein esiin, kaiketi siksi että hän pelaajana sitoutui Ässiin. Kokemus valmennuksesta ja johtamisesta on kuitenkin ohut ja näyttöjä ammattilaistasolla ei ole ollenkaan. Eikös valmennuspäällikkö työskentele pääsosin junnuvalmennukseen liittyvien kysymysten parissa? Ässien utj:n tehtävään on Korpilla mielestäni ainakin 10 vuotta matkaa.

Itse kelpuuttaisin Korpin apuvalmentajaksi jos Karri Kivi ottaisi päävalmentajan tehtävän. Tämä kaksikko voisi stemmata yhteen aika hyvin.
 

papa durdin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Kiitos Verolle! Analyysisi on viiltävän tarkka. Mistä visio ja strategia?

Muistan ensi käyntini Isonmäen hallissa 70-luvulla. Isä tyyliin nosti kainaloista ja näytti mulle mun Joukkueen. Jonkun vuoden päästä mulla ja velipojalla oli omat patatakit ja isällä oma. Oltiin Suomen mestareita. Vaikka asuttiinkin Tampereen kupeessa eikä koulussa ollut kuin ne kaksi patatakkia, niin me oltiin velipojan kans ylpeitä omasta Joukkueesta. Tapparatakkeja oli koulu väärällään. 1979 ratkaisevan finaalin jälkeen vedettiin takit päälle ja mentiin kouluun. Annettiin ja saatiin pataan. Joukkue oli kuitenkin aina Pata.

Nyt kuljen Isonmäen hallissa oman poikani kanssa ja hänellä on yllään mun 70-luvun patatakki ja mulla isäni (vetskari ei tosin mahdu kiinni). Takit oli märkiä seisomakatsomossa 2006 ja 2009. Pata sykkii, se ei vaihdu, eikä katso sijoitusta. Eikä mun pojan silmistä voi lukea kuin samaa.

Vuosikaudet olemme velipojan kanssa pohtineet juuri tätä johdon näköalattomuutta ja lyhytkatseisuutta, minkä Vero avasi viiltävän tarkasti. Vaikka asutaan eri puolilla Suomea, on puhelin kuumana Ässien tiimoilta harva se ilta. Ässillä olisi kaikki mahdollisuudet olla Satakunnan herra ja Joukkue, josta voisi olla ylpeä sen joka sektorilla. Oikeissa ja ammatitaitoisissa nyrkeissä Ässät olisi kova nippu.

Jumalaut, mistä ne nyrkit löytyy! Täytyykö mun odottaa tekari-ikään saakka, että Karhun kämmen lyö Porista niin, että varjot lakkaa vittuilemasta!

Nyt organisaatio on rampa, kyvytön reagoimaan ja hidas tekemään päätöksiä, jos ollenkaan. Tehtävänkuvat eivät ole selkeitä ja operatiivinen johto täysin kasvoton. Me ajelehdimme. Se on valitettava totuus. Merellä ajopuullakin on parempi suunta kuin nyky-Ässillä.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Okei. Sinun mieliksesi vaihdetaan sanan fyysinen tilalle kova ja periksiantamaton peli.

Minua ei tarvitse miellyttää, mutta kieltämättä ostan tämän määritelmän paremmin. Tuo "fyysinen" on vaan sanana vaarallinen, koska Porissa ei (ainakaan yleisön kannalta) ole aina niin väliä osuuko taklaus vai ei kunhan laita vaan rytisee. Tämä johtaa helposti tyhmään jääkiekkoon.

Minulle Ässät on aina ollut ennen muuta fiilisjoukkue. Kun kulkee, niin todella kulkee ja päinvastoin, valitettavasti. Myös monet seuralegendamme ovat olleet fiilispelaajia joilla tahto ja sisu on mennyt taidon edelle. Toisaalta meillä on ollut myös viihdyttäviä taitureita kuten Vladimir Vujtek joka on ehkä paras Ässäpelaaja jonka olen itse livenä nähnyt.

Ässäbrandistä puhuttaessa toivoisinkin kovuuden vaihtuvan lujuuteen, varsinkin henkisessä mielessä. Sisukkaasti pitää pelata, mutta ylilyönnit ja niiden ihannointi saisivat jäädä 80 - luvulle. Nakkikioskilätkällä ei tänä päivänä menestytä.

Ymmärrän jossain määrin näkemyksesi siitä että Ässät on ajautunut kauas brandistaan, mutta kyllä tätä brandia pitäisi myös päivittää. Menneiden haikaileminen ei johda mihinkään.
 

mirasane

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
Hienoa analyysia verolta!

Monesti fanit miettivät aina yksittäisiä pelaajahankintoja haaveillessaan joukkueen paremmasta menestyksestä, mutta joskus vaihtamalla taustaorganisaatiosta ihmisen tai pari voidaan saadaa suurempia vaikutuksia kuin vaihtamalla puoli joukuetta.

Lappeenrannassa tekemisen kulttuuri muuttui, kun viime vuonna hallituksen puheenjohtaja vaihtui. Aikaisempi talouden ylitarkka kyttääminen muuttui hallituiksi investoinneiksi. Ensimmäinen oli Daniel Sondellin hankinta, joka käsittääkseni meni osittain sovitun budjetin yli. Toinen oli budjetin nostaminen keväällä niin, että kaikki avainpelaajat saatiin sidottua seuraan. Muutos tekemisessä on oikeastaan käsittämättömän suuri, sillä hallituksen kokoonpano ei edes muuttunut, vaan samat miehet siellä istuu kuin ennenkin - pj:n nuija vain siirtyi hallituksen sisällä mieheltä toiselle.

Ässille, SaiPalle ja varmaan kaikille pikkuseuroille pelaajahankinnat ovat haastava paikka, koska organisaatiot ovat niin pieniä, että resurssit scouttaamiseen ovat rajalliset. Ja juuri tuo on se osa-alue, johon pikkuseurojen pitäisi pystyä panostamaan, että voivat pistää suuremmilla kampoihin. Pitäisi pystyä seuraamaan junnujoukkueita ja Mestistä niin, että sieltä löydetään seuraavat Kristian Kuuselat ja Jarno Koskirannat ja ne saadaan omaan rosteriin ennen kuin päätyvät suurempiin seuroihin. Valttina pikkuseuroilla on aina mahdollisuus tarjota pelaajille suurempaa vastuuta kuin mitä saisivat Kärppien tai Jokerien kaltaisissa suurseuroissa.

Olen aika vakuuttunut siitä, että suuri osa pikkuseurojen pelaajascouttauksesta ulkolaisvahvistusten suhteen on sitä, että agentti ottaa seuraan yhteyttä ja kertoo, että hänellä olisi nyt tällaiset pelaajat vailla sopimusta ja mahdollisesti saatavissa Suomeen. Sen jälkeen tutkitaan tilastoja ja parhaassa tapauksessa saatetaan kysyä kommenttia joltain pelaajan ehkä livenäkin nähneeltä - monesti tosin sitäkään ei tehdä. NHL, AHL ja ECHL -pelejä on niin naurettavan helppoa katsoa vaikka netin kautta pay per view -periaatteella, että on absurdia miksi useimmissa seuroissa tuota mahdollisuutta ei hyödynnetä ollenkaan, vaan pelaajia hankitaan edelleen tilastojen tai youtuben muutaman videon perusteella. Sitten nähdään näitä tapauksia, että hankitaan joukkueeseen ykkössentteri ja vasta pelaajan tultua maahan huomataan, että hän onkin laituri, ym.

Pikkuseuralle päätoimisen utj:n palkkaaminen voi olla vaikea investointi, joten luultavasti fiksumpaa olisi yhdistää pestiin jotain muutakin riippuen tietenkin palkatun henkilön osaamisesta. Se on yhteistä kaikille kiekko-organisaatioille, että tekeminen ei niistä lopu tekemälläkään, eli jos UTJ:n homma ei vaadi henkilön täyttä työpanosta, voi hän osallistua myös markkinointiin, tiedotukseen, myyntiin, ym.

Tärkeää on kuitenkin se, että UTJ:n ja valmentajan välillä on hyvä kommunikaatioyhteys, koska UTJ ei voi huseerata yksin, vaan hänen pitää hankkia valmentajan käyttöön sen kaltaisia pelaajia, joita valmentaja toivoo.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
...Nyt organisaatio on rampa, kyvytön reagoimaan ja hidas tekemään päätöksiä, jos ollenkaan. Tehtävänkuvat eivät ole selkeitä ja operatiivinen johto täysin kasvoton. Me ajelehdimme. Se on valitettava totuus. Merellä ajopuullakin on parempi suunta kuin nyky-Ässillä.

Kyllähän tämä on totuus, organisaatio saa toistaa virheensä useita kertoja eivätkä joudu vastuuseen. Kun katsotaan Ässien menestystä HC Ässät Oy:n aikana, niin huomataan, että aika huonosti on mennyt. Ennen kevättä -06 tämä oli jotenkin ymmärrettävää, koska ei ollut rahaa vaan käytiin eloonjäämis kamppailua. Mutta se, että tämän jälkeen joukkueen sijoitukset ovat olleet 13, 14, 12 ja 13 on kyllä masentavaa. Lisäksi samat päättäjät jatkavat edelleen joukkueen kokoamista, Takko nyt kolmatta kertaa. Joku voisi kysyä miksi? Miksi samat virheet saa toistaa uudestaan ja uudestaan?
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Lisäksi samat päättäjät jatkavat edelleen joukkueen kokoamista, Takko nyt kolmatta kertaa. Joku voisi kysyä miksi? Miksi samat virheet saa toistaa uudestaan ja uudestaan?

Koska Ässät on perinteidensä vanki ja koska kiekkoromantiikka rehottaa täällä vahvemmin kuin monessa muussa paikassa. Esimerkiksi Suhonen oli valmentajana ns. kova nimi, mutta suurin syy hänen palkkaamiseensa saattoi hyvinkin olla siinä että hän on voittanut pelaajana Ässissä Suomen mestaruuden. Kun hän vielä sanoi halunneensa aina valmentaa Ässiä, olivat jotkut täysin myytyjä.

Toisaalta joku voisi kysyä miksi Takko haluaa Ässiin aina uudestaan ja uudestaan. Raha tuskin on syynä tai ammatilliset haasteet, niitä hän saa Dallasistakin. Ovatko kaikki porilaiset Ässien vankeja tavalla joka sumentaa kaiken ajattelun?
 

mirasane

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
Kun katsoo Ässien viime vuosien ulkomaalaishankintoja, on helppo huomata, että vähänkin paremmalla onnistumisprosentilla myös joukkueen menestys olisi voinut olla toisenlaista. Joukkueella on kuitenkin ollut kotimaisia huippupelaajia Kivenmäestä ja Kuuselasta alkaen. Jos näiden rinnalle olisi saatu onnistuneita ulkomaalaisia, eivät sijoitukset olisi pyörineet välillä 12-14.

Kurkkasin Eliteprospectsista Ässien ulkkarit viime vuosilta ja lista on aika synkkä:

2006-07
Crombeen
Wandell
Healey
Aston
Naurov
Fransson
Bararuk

2007-08
Petre
Kuiper
Nickerson
Hisey
Lammers

2008-09
Damon
Rasmussen
Callander
Plyuschev
Ryzhkov
Duba

2009-10
Zaborsky
Milam
Kudroc
Piros
Iliakis

Eli neljän kauden aikana Ässissä on esiintynyt ainakin nuo 23 ulkomaalaista. Ja ainoa, joka on yltänyt 30 pisteeseen on Derek Damon. Hänkään ei 31 pisteellään ollut mikään huikea tähti. Muut ovat sitten jääneet pisteissä reilusti alle 30:n.

SaiPa kuuluu Ässien pääkilpailijoihin, mutta tuossa vastaavassa ajassa Lappeenrannassa on nähty 30-50 pisteen vahvistuksina Emil Lundberg, Dmitri Nabokov, Shayne Toporowski, Tyler Redenbach ja Scott Barney. Ja noista kaikki Toporowskia lukuunottamatta ovat olleet SaiPaan tullessaan hintaluokaltaan 30k-60k eli olisivat olleet hinnaltaan yhtä lailla Ässien haarukassa. Toki Lappeenrannassakin on nähty huteja kuten Pohl, Katulis, Johnson, ym, mutta se, että 1-2 hutia kohti on tullut yksi täysosuma, on ollut joukkueelle elinehto.

Pelaajahankintaan panostaminen näyttää Ässille luonnolliselta kehityskohteelta, sillä jos Porissakin saadaan ulkkareiden onnistumisprosentti sille tasolle, että silloin tällöin Pataan löytyy taas niitä Bendoja ja Vujtekeja, tulee se väistämättä näkymään myös joukkueen sarjasijoituksissa.
 
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
Tässä on monta oleellista pointtia sillä vanhan sanonnan mukaan skeida valuu ylhäältä alas ja Ässissä ylin taso on oy:n hallitus.

Eipäs olekaan. Se ylin taso on ry:n hallitus, joka omien intressiensä ja päätöstensä mukaan käyttää pääomistajan äänivaltaa oy:n hallituksessa ja yhtiökokouksessa. Ja sillä vallalla se voi pistää koko oy:n hallituksen kävelemään.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Siinä tapauksessa, mikäli kaikki ihmiset olisivat keskenään tasan yhtä lahjakkaita, osaavia ja jaksavia.

Niin, en viitsi ottaa kantaa lahjakkuuteen tai osaavuuten, mutta sydänsairas Suhonen ei ole ainakaan minulle mikään loisto esimerkki jaksavasta ihmisestä. Nytkin jätti homman kesken ja siirtyi kevyempään malliin.
 

Dee Snider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jatkoaika Cancer Fighters
Kyllähän tämä on totuus, organisaatio saa toistaa virheensä useita kertoja eivätkä joudu vastuuseen. Kun katsotaan Ässien menestystä HC Ässät Oy:n aikana, niin huomataan, että aika huonosti on mennyt. Ennen kevättä -06 tämä oli jotenkin ymmärrettävää, koska ei ollut rahaa vaan käytiin eloonjäämis kamppailua. Mutta se, että tämän jälkeen joukkueen sijoitukset ovat olleet 13, 14, 12 ja 13 on kyllä masentavaa. Lisäksi samat päättäjät jatkavat edelleen joukkueen kokoamista, Takko nyt kolmatta kertaa. Joku voisi kysyä miksi? Miksi samat virheet saa toistaa uudestaan ja uudestaan?

No tätä minä silloin "vallankumouksen" aikaan yritin tolkuttaa, että missä muutos? Mutta vastaukset olivat tyyliä: "Pro Olli Kaski", "Vitun Alpo-fani", "Säkkituali lähti, millään muulla ei ole mitään väliä", "Nyt tulee uuden ajan Ässät", ym...

Kuten silloin uumoilin, mitään hirmuisen edistävää ei ole runsaassa vuodessa tapahtunut. Palattiin siihen, mistä alettiin: Kari palasi vapaa-aikaharrastuksensa pariin, Hirvoselle kenkää, Kivenmäelle kenkää, markkinointiin lisää porukkaa, urheilupuoli minimiin. Alpon pahuuden akselista jäi vain Lehtonen ja Luojan kiitos, että Rynnäksen Jussi breikkasi kunnolla, muuten olisi Karikin aika saletisti pistetty pihalle. Nyt ei pallit enää riittäneet.

Erittäin kiitollinen ja tyytyväinen olen Uusitalon pitkästä jatkosopparista. Kudrocin pahvin järkevyys selviää ensi kaudella. Myös Santavuoren hankinta oli lähtökohtaisesti katsomisen arvoinen kortti. Potentiaalia on, mutta Törsö ei sitä nähnyt.

Siksi kapinoin vahvasti "vallankumouksen" aikaan, koska tiesin ettei mitään kunnon uudistusta kumminkaan tule ja päähuomio kääntyy talouspuoleen ja kulujen minimointiin. En haikaile mitään Suhosia enkä muitakaan takaisin, mutta propsit annan äijille siitä, että oli edes halua viedä tuota sirkusta eteenpäin. Nyt pyydetään Takolle ja Rockylle aikaa, mutta muistetaan nyt, kun Apesta ja Penasta tehdään syypää kaikkeen, että Ape oli 1,5 vuotta mukana ja Pena ei vuottakaan. Ei niin kovin pitkään minun mielestäni. Pena joutui aikamoiseen paineeseen heti, kun kansa huusi vahvistuksia ja paljon ei ollut silloin kesken kauden tarjolla.

Takko on nyt kolmatta kertaa kehissä ja kysymys kuuluu Tamin sanoin: Missä kehitys? Mahtava innovaatio, My God! Muutamia osumia on tullut toki, mutta kuten mainittua, joukkueen kasaamiseen vaaditun pelisilmän kanssa noilla muutamilla napsauksilla, ei ole mitään tekemistä.

Tästä samasta asiasta vänkäsin jo silloin aikoinaan ja valitettavasti ainakin hajuilla oltiin. Ja nyt ei ole kyse siitä, että pitäisin Aholaa, Suhosta tai Matikaista jumalina, vaan siitä, että millä miehillä nämä herrat korvataan? Satakunnan Kansan propaganda meni niin överiksi, että hirvitti. "Pimeyden aika on ohi", "Aurinko saapui Isomäkeen" ym... Pohjois-Korean tyyliä.

Mutta toivon sydämeni pohjasta, että Rocky tietää mitä tekee. Kova homma on saada tuo nippu pleijareihin, jos niitä oikeita vahvistuksia ei "jostain kumman syystä" ala näkyä.... Ja totta Mooses kauden alkua odotetaan täälläkin kuin kuuta nousevaa, ei se fanius ikinä mihinkään katoa, vaikka kuinka vituttaisi!
 
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
Sisukkaasti pitää pelata, mutta ylilyönnit ja niiden ihannointi saisivat jäädä 80 - luvulle. Nakkikioskilätkällä ei tänä päivänä menestytä.

No jaa. Ässien joukkueessa on/tulisi olla aina tilaa "pirullisuudelle" ts. Fobban, Nickersonin / Jere Karalahden näköisille pelaajille. Ei sitä menestystä ole tällä poliittisesti korrektilla neitikiekollakaan tullut, mutta katsojat on kyllä kaikonneet.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Eipäs olekaan. Se ylin taso on ry:n hallitus, joka omien intressiensä ja päätöstensä mukaan käyttää pääomistajan äänivaltaa oy:n hallituksessa ja yhtiökokouksessa. Ja sillä vallalla se voi pistää koko oy:n hallituksen kävelemään.

Se on sama nussitaanko pilkkua vai puolipistettä, ruskea aine tulee ylhäältä alas ja siksi esim. Hirsimäen syyttäminen kaikesta on todella turhaa. Jukka on vain Ässissä töissä eikä edes entinen Ässäpelaaja joten hänen osansa on ollut toimia puun ja kuoren välissä.

Ässien omistus on toki ongelma sinänsä mikäli kukaan ei tosissaan pistä rahaa tiskiin ja vaienna sillä lailla muita. Tästä on viime vuosilta hyviä esimerkkejä kuten herrat Seppänen ja Kapanen tahoillaan, mutta Porissa saman odottaminen on kai sama kun odottaisi Joulupukkia. Eli jotain muuta tarvittaisiin, ärähdys jostakin; Rautakallio saattaa olla ainoa toivo koska hän on Ässälegenda ja samalla ulkopuolinen. Toisaalta jotkut pitävät Rockya yhä petturina eikä hänenkään palkkauksensa ollut kenenkään porilaisen idea.

Pitäisiköhän muuttaa kolmosdivariin ja perustaa fanien omistama joukkue?
 

Wrighter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Buffalo Sabres
Ah, se olikin se toinen Paloxxxx, eli Palomäki. Tämä nuorempi, eli Palonen ei jostain syystä kilkattanut kelloja. Minun virheeni, nöyrä anteeksipyyntö asianosaiselta.

Joo ja sekin meni Suomisarjan joukkueeseen HC Luviaan. LuKi-82 pelaa kolmosdivaria.
 

mirasane

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
No jaa. Ässien joukkueessa on/tulisi olla aina tilaa "pirullisuudelle" ts. Fobban, Nickersonin / Jere Karalahden näköisille pelaajille. Ei sitä menestystä ole tällä poliittisesti korrektilla neitikiekollakaan tullut, mutta katsojat on kyllä kaikonneet.

Näin ulkopaikkakuntalaiselle patamaisuutta edustavat pelaajat kuten Korpisalo, Levonen, Komarov, Peltonen, ym eli pelaajat, jotka suhtautuivat touhuun intohimoisesti, pystyivät pelaamaan pikkusikaa ja saattoivat myös hiiltyä kaukalossa.

En kutsuisi sitä Vellihousun tavoin "nakkikioskilätkäksi" vaan kiekoksi, jolla on porissa perinteitä ja joka menee yleisöön. Kyllä yleisökin syttyy, jos näkee, että joka jätkä antaa joka tilanteessa kaikkensa, eikä pelkää antaa tai saada mustelmia, jos maalin tekeminen tai oman maalin varjeleminen sitä vaatii.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös