Avautuuko SM-Liiga? Uusi sarjajärjestelmä?

  • 281 078
  • 2 261

Rocco

Jäsen
Hirvonen ja Sachl eivät olleet jatkamassa SaiPassa enää tuon kauden jälkeen. Siinä tilanteessa on fiksumpaa antaa heidän isot peliminuuttinsa pelaajille, jotka tulevat joukkueessa jatkamaan ja jotka isomman roolin saadessaan myös kehittyvät ja ovat seuraavalla kaudella entistä parempia.
Olisiko näitä kovia pisteitä takoneita kavereita myyty, jos uhkana olisi ollut karsinnat kauden päätteeksi? Epäilen vahvasti ettei olisi.

That's the point.
 

mirasane

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
Olisiko näitä kovia pisteitä takoneita kavereita myyty, jos uhkana olisi ollut karsinnat kauden päätteeksi? Epäilen vahvasti ettei olisi.

No ei tuo karsintapeikko estänyt Ilvestäkään myymästä Pesosta ja kaupittelemasta Seikolaa. Sachl ja Hirvonen eivät kumpikaan edes olleet SaiPan kultakypäriä.
 

Viljuri

Jäsen
On todettava, että urheiluun ei sovelleta EY:n ryhmäpoikkeuksia koskevia sääntöjä kilpailuoikeuden osalta.

Urheilun ja liiketoiminnan välisiä rajoja ei voida etukäteen käydä kovinkaan yksiselitteisesti, mutta peli(n)säännöt ovat silti olemassa, mitä esimerkiksi tapaus Bosman osoitti työoikeuden ja urheilun välisestä rajankäynnistä.

Jos esimerkiksi liigan/liiton toiminnasta pitäisi käydä oikeutta kilpailuoikeuteen liittyen, niin edellytyksiä tarkastellaan tapauskohtaisesti, in casu. Oikeustilaan ei ole kategorista vastausta.

Selvitykset ovat selvityksiä, eikä oikeustila ole muutoinkaan millään muotoa staattinen. Tuomioistuin ottaisi huomioon dynaamisia ja teleologisia reaalisia argumentteja.

Huvittava yksittäinen detalji on esimerkiksi se, että miten tietyt tahot uhkailevat jatkuvasti kansainvälistä liigaa puuhailevia tahoja erilaisilla virallisilla ja epävirallisilla sanktioilla...
 

Rocco

Jäsen
No ei tuo karsintapeikko estänyt Ilvestäkään myymästä Pesosta ja kaupittelemasta Seikolaa. Sachl ja Hirvonen eivät kumpikaan edes olleet SaiPan kultakypäriä.
Kovia pelimiehiä kuitenkin. On avoimen liigankin aikana yksi tai kaksi pelaajaa vaihtanut maisemaa, mutta viimeisen kahden vuoden aikana ei juurikaan liikennettä näkynyt. Ennen parikymmentä pelaajakauppaa muuttui muutamaksi. Siinä on todella iso ero.
 

fågel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport Vaasa
Mahdollisimman kovatasoinen Mestis on liigan etu. Mitä kovempi se on, sitä valmiimpia ja parempia pelaajia se kasvattaa liigalle.

Morjens...

Eli on esim. Sportin tehtävä kasvattaa pelaajia jollekin Lappeenrannan Saipalle?

Ei voi kun ihmetellä, kuinka helvetin sekaisin suljettuliiga ihmiset on näköjään saanut. Sielä kaiken maailman Saipojen ym. johto on kusi sukassa, kun karsinnoissa voikin tulla noutaja.

Mestis on ollut nyt kaksi vuotta auki, ja taas vedetään ovet kiinni. Kahdessa vuodessako Mestis-seuran olisi pitänyt saada rakennettua sellainen jengi, joka karsinnat varmasti klaaraa? 10 vuotta suljettua sarjaa, ja hetkessä pitäisi pystyä nostamaan taso siihen, mitä näillä liigan kääpiöillä on?
 

Murmeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Vancouver Canucks
No laita ne nimet esiin kun kerran tiedät nimet. Kiitos. Ja lopeta räksyttäminen. Jokainen tietää että SM-Liigassa tammikuussa pudotuspelipaikan menettäneet seurat, SaiPa etunenässä, ovat harrastaneet näitä tyhjennysmyyntejä.
Kuten sanoin, haulla ne löytyvät helposti. Tässä tämä viesti, johon viittasin. Esimerkkisi ontuvat SaiPan kohdalla pahasti mutta toki unohdit sellaiset vuodet, jotka esimerkeiksi olisi voineet sopia.

Googlesta löytyi linkkejä vaikka millaisiin siirtouutisiin asian tiimoilta:
Noniin, eihän se tutkiva journalismi ollutkaan niin vaikeaa, vai mitä? Perehdyn näihin hieman myöhemmin paremmalla ajalla ja vastaan sen jälkeen.
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Eli on esim. Sportin tehtävä kasvattaa pelaajia jollekin Lappeenrannan Saipalle?

Alemman sarjatason joukkueille kasvatustyö itsessään on yksi tärkeä syy, mutta ennen kaikkea nauratti tuo "kovatasoinen Mestis". Sarjan taso ei todellakaan kovene suljettuna, johan tämä viime kerralla nähtiin. Ero liigan ja 1. divarin välillä oli paljon pienempi kuin liigan ja Mestiksen välillä nyt, samoin toisen tason joukkueiden talous on mennyt enemmän tai vähemmän kuralle.

Jos Mestiksestä tahtoo mahdollisimman kovatasoisen, pitää karsinnat olla valmiiksi sovittuna pitkälle ajanjaksolle. Jos Mestis halutaan pitää enemmän tai vähemmän harrastesarjana ja tätä kautta heikompana, niin sulkekaa nyt ihmeessä ja välillä avatkaa yllätykseksi.
 

mirasane

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
Morjens...

Eli on esim. Sportin tehtävä kasvattaa pelaajia jollekin Lappeenrannan Saipalle?

Ei, vaan mitä kovempi sarja Mestis on, sitä parempia pelaajia liigajoukkueet sieltä voivat värvätä. Mitä parempia pelaajia liigajoukkueet taas saavat, sitä tasokkaampi on myös liiga. Siten on liigankin etu, että Mestis on mahdollisimman kovatasoinen sarja. Ja viime vuosien esimerkit näyttävät, että Mestis näivettyy ja sen taso laskee, jos liiga on suljettuna. Siksi liigapomojen pitäisi ymmärtää, että pitkällä aikavälillä on myös SM-liigan etu, että liiga on auki ja Mestiksestä voi nousta sinne.

Pelaajien kasvattaminen liigajoukkueille ei ole silti Mestis-joukkueiden tehtävä yhtään sen enempää kuin SM-liigajoukkueiden tehtävä on yrittää kasvattaa pelaajia NHL-joukkueille.
 

Dynamite

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Jos liiga suljetaan niin toivottavasti ainakin Kouvolassa vedetään sen jälkeen tilanteesta omat johtopäätökset ja lopetetaan KooKoon edustusjoukkue ja vaikkapa koko seuran saman tien. Samaa toivon myös muilta mestisjoukkueilta. Ehkäpä jääkiekon päättäjille riittää, että jääkiekkoa pelataan Suomessa sen jälkeen enää liigapaikkakunnilla. Ainakin omalta osaltani tulen lopettamaan liigan sulkemisen jälkeen niin KooKoon pelien kuin ylipäätään jääkiekon seuraamisen. Veikkaanpa, etten ole ainoa, joka tämän päätöksen tulee tekemään.
 

Viljuri

Jäsen
Pelaajayhdistyksen olisi myös vedettävä johtopäätökset toimintaympäristön kehityksestä, ja vakavasti harkittava toimenpiteisiin ryhtymistä.

Suljettuun liigaan tähtäävät puheet palkkakattofantasioineen kuin tarkoittavat suomeksi sitä, että pelaajia yritetään viilata linssiin ja näiden osuutta kakusta jatkuvasti pienentää. Ja pelaajat jo joustivat tässä vakuutuksia koskevassa kysymyksessä.

Jos SM-liiga todellakin "kehittää" itsensä tilaan, jossa taloudellista riskiä pienennetään juuri väärästä päästä, niin tämä ei ole pelaajien etu.

On olemassa reaaliset syyt, että miksi esimerkiksi irtisanomiset ovat parempi juttu kuin kaikkien kollektiiviset ja yhtäläiset palkanalennukset, ja vaikka kansanviisauksien pohjalta tätä ei heti ymmärtäisikään.
 
Viimeksi muokattu:

bozik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Voi hyvät hyssykät... SM-Liiga hallitsee täysin OMAN TOIMIALANSA huippumarkkinoita. Turha siihen on vetää mukaan teattereita, leffoja tai konsertteja. Ne ovat täysin omia toimialoja, eikä ne kuulu tähän aiheeseen yhtään mitenkään. Sama kun vertailisi sitä, ostanko rahallani farkut, vedänkö oluella kännit vai ostanko prostituoidun palveluita.
Noilla sun esimerkeillä on se yhteinen nimittäjä, että niihin käytetään rahaa. On ihan pakko kysyä, että eikö Mestiksenkin peleihinkin maksa sisään ? Ota siis vertailu laatufarkut ja muut, ei sitä, että vain yksi taho saa myydä farkkuja. Kuka kieltää Mestiksen tarjoamasta parempaa kiekkoa ?
 

SPORTTIKOTKA

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Ei voi olla totta...

Kuinka kauan me Suomalaiset katsomme ja hyväksymme SM-liigan pelleilevän kotimaisella jääkiekolla? Jatkuva huopaaminen moneen eri suuntaan vie uskottavuuden. Sulkeminen vie uskottavuuden liigalta. Sulkeminen vie unelmat Divarista. Herätkää nyt saatanan liigan taunot. Auringonpistokseen on oikeesti lääkitystä!!!! Ehdotan, että suljetaan liigan päättäjät omaan karsinaansa, että kotimainen jääkiekko saa parantua.
 

J.Petke

Jäsen
Kuinka kauan me Suomalaiset katsomme ja hyväksymme SM-liigan pelleilevän kotimaisella jääkiekolla?

SM-Liiga tekee tuotteellaan niin kuin se itse haluaa ja parhaimmakseen näkee. Jos oikeasti Mestiksestä on nousemassa joukkue kenellä on mahdollista nousta SM-Liigaan niin eiköhän se oteta huomioon. Nyt vaan näyttää siltä, että edellinenkin "vahva ehdokas" veti itsensä konkurssin partaalle yrittäessään järjettömillä panostuksilla nousta liigaan. KooKoo on tällä hetkellä "se" joukkue joka voisi nousta mutta eikö olisi kohdallaan, että joukkue joka aikoo nousta tekisi voittoa ja hankkisi sitä kautta pääomaa sille liigakaudelle. Eihän SM-Liigakaan ole lopullisesti sulkeutumassa vaan luultavasti vain pariksi kaudeksi jotta molemmilla on aikaa kehittyä.
 

Tuljakov

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, PaKa
Märkä rätti vasten suomalaisen jääkiekkoilun kasvoja oli tämä uutinen.

Aiemmin olen yleensä lähinnä puolustanut sekä liigapomoja että liiton miehiä, mutta tämä oli kyllä pettymysten pettymys. Jos talousvaikeuksien ensimmäiseksi syyksi nyt löydettiin liigan avaaminen, niin hmm... Joku rohkeampi voisi väittää, että koko suomalaisen kiekkoilun nykyinen alennustila johtuu itseasiassa osin edellisestä liigan sulkemisesta.

En jaksa käsittää tätä päätöstä.

Tässä palvellaan taas muutaman joukkueen etua, tai ehkä ei edes sitä jos liiga sukeltaa jälleen häntäpään pelleilyllä parin edellisvuoden tasaisen taiston jälkeen. Tarvittaisiin kärsivällisyyttä! Tasainen liiga myy, mutta muutokset eivät tule hetkessä.

Tämän jälkeen viimeistään toivon, että muutama joukkue lähtee euroliigaan ja saadaan urheilu ja kilpailu takaisin suomalaisen jääkiekkoilun huipulle. Se niitä esikuvia ja pelaajiakin tekee, kaikkialla Suomessa. Pelkät liigapaikkakunnat eivät riitä näin pienessä maassa.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Mielestäni liigan saisi pitää avoinna, koska Mestisjoukkueiden etsikkoaika meni jo. Velkarahalla rakennettu Sport oli yllättää Ässät, mutta viime kaudella palattiin jo päiväjärjestykseen. Ensi kauden Mestiksestä ei löydy yhtään liigajoukkuetta uhkaavaa joukkuetta.
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Jos oikeasti Mestiksestä on nousemassa joukkue kenellä on mahdollista nousta SM-Liigaan niin eiköhän se oteta huomioon. Nyt vaan näyttää siltä, että edellinenkin "vahva ehdokas" veti itsensä konkurssin partaalle yrittäessään järjettömillä panostuksilla nousta liigaan.

Suljettu ympäristö ja teoreettinen nousumahdollisuus (lue: ilman joukkuemäärän supistusta vastavuoroisesti lähes mahdoton) eivät houkuttele yhteistyökumppaneita satsaamaan rahaa samoissa määrin kuin avoin liiga. Mieti vaikka KooKoota: jos he avoimen liigan aikana neuvottelevat vaikkapa kolmen vuoden diiliä, heillä on heittää mukaan myös mahdollisesta sarjanoususta tulevat lisäkatsojat. Samoin esimerkiksi Kouvolan kunta tulisi varmemmin vastaan esimerkiksi hallivuokrista, rempoista ja vastaavista neuvoteltaessa: mahdollisella panoksella voitaisiin panostaa kaupungin keulakuvan nouseminen liigakartalle. Entä yleisö? Eipä paljon näyttänyt suljetun Mestiksen aikana kiinnostaneen käydä katsomassa kun tapeltiin viiristä kattoon. Suljetun liigan aikana Mestisjoukkueiden kehitysmahdollisuudet heikkenevät entisestään, jolloin liiganousun mahdollisuus (niin urheilullisen tulosen kuin kabinetinkin kautta) heikkenee.

Ja Sportin tilanteesta on aika turha vetää johtopäätöksiä. Joukkueella oli talous jo aiemmin budjetoitu aivan päin honkia ja tekemisessä muutenkin amatöörimäinen meininki. Tarkemmin voit lueskella vaikkapa tuolta Sportin osiosta. Lisäksi tällaiset "nyt auki ja kohta kiinni" systeemit pakottavat noususta haaveilevia seuroja pelaamaan kovalla riskillä. Jos KooKoo tahtoo joskus pelata liigassa, sen täytyy tulla tällä kaudella tai joskus vuosien päästä. Pitkäjänteisyyttä tämä ei kehitä, vaan pakottaa satsaamaan kaiken juuri tähän hetkeen. Kouvolassa tehdään nyt aivan varmasti riskilaskelmia ja mietitään tarkkaan otetaanko taloudellinen riski, jonka jälkeen ollaan konkan partaalla tai liigassa. Vaihtoehtoja kun ei ole jos KooKoo aikoo päästä seuraavan kymmenen vuoden säteellä liigaan.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
...Ja Sportin tilanteesta on aika turha vetää johtopäätöksiä. Joukkueella oli talous jo aiemmin budjetoitu aivan päin honkia ja tekemisessä muutenkin amatöörimäinen meininki...

Mistä sitten voidaan vetää johtopäätöksiä, toisesta karsijasta, joka oli karsintojen aikana otsikoissa konkurssihakemuksen muodossa? Sport on ollut lähimpänä liigaa Kalpan jälkeen, eikö siitä pidä nimenomaan vetää johtopäätöksiä? Kookoo voi olla ensi kauden suosikki, mutta ensin pitäisi pärjätä Mestiksessä, sitä ennen sitä on turha käyttää esimerkkinä.
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Mistä sitten voidaan vetää johtopäätöksiä, toisesta karsijasta, joka oli karsintojen aikana otsikoissa konkurssihakemuksen muodossa? Sport on ollut lähimpänä liigaa Kalpan jälkeen, eikö siitä pidä nimenomaan vetää johtopäätöksiä? Kookoo voi olla ensi kauden suosikki, mutta ensin pitäisi pärjätä Mestiksessä, sitä ennen sitä on turha käyttää esimerkkinä.

Mestiksessä noin puolella joukkueista on taloushuolia. Osaltaan nämä johtuvat suljetun liigan tuomista rasitteista: yleisöä ei kiinnosta yhtä paljon kuin avoin liiga, yhteistyökumppaneita on vaikea saada ja toimiston puolella tuntuu olevan porukkaa töissä vain sen takia, että parempiin ei ole varaa. Ja Jokipojat ei tainnut vetää itseään "konkurssin partaalle yrittäessään järjettömillä panostuksilla nousta liigaan". Tosin jos liiga nyt suljetaan, niin ensi kaudella jokunen joukkue vetää itsensä "konkurssin partaalle yrittäessään järjettömillä panostuksilla nousta liigaan."
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Mestiksessä noin puolella joukkueista on taloushuolia. Osaltaan nämä johtuvat suljetun liigan tuomista rasitteista: yleisöä ei kiinnosta yhtä paljon kuin avoin liiga, yhteistyökumppaneita on vaikea saada ja toimiston puolella tuntuu olevan porukkaa töissä vain sen takia, että parempiin ei ole varaa. Ja Jokipojat ei tainnut vetää itseään "konkurssin partaalle yrittäessään järjettömillä panostuksilla nousta liigaan". Tosin jos liiga nyt suljetaan, niin ensi kaudella jokunen joukkue vetää itsensä "konkurssin partaalle yrittäessään järjettömillä panostuksilla nousta liigaan."

No, kerro minulle hyvin hoidettu Mestis/ divariseura ennen edellistä SM-liigan sulkemista.
 

Rocco

Jäsen
Kuka kieltää Mestiksen tarjoamasta parempaa kiekkoa ?
Se kun SM-Liiga estää muita pelaamasta Suomen Mestaruudesta.
Noilla sun esimerkeillä on se yhteinen nimittäjä, että niihin käytetään rahaa. On ihan pakko kysyä, että eikö Mestiksenkin peleihinkin maksa sisään ? Ota siis vertailu laatufarkut ja muut, ei sitä, että vain yksi taho saa myydä farkkuja.
Johan se on tässä moneen kertaan sanottu aiemmin, että muita toimialoja ja tuotteita ja tarjontaa on turha verrata urheiluun. Totta hemmetissä rahaa käytetään kortsuista ja peräpukamavoitesta alkaen aina autoihin ja ulkomaanmatkoihin. Mutta miten hitossa ne liittyy jääkiekkona tunnettuun urheilualaan, ja sen sisäisiin asioihin? Ei sitten yhtään mitenkään. Joten ole hyvä ja lopeta jo nuo aivan järjettömät vertailut tässä ketjussa.
 

Rocco

Jäsen
No, kerro minulle hyvin hoidettu Mestis/ divariseura ennen edellistä SM-liigan sulkemista.
Me voidaan kertoa monta Mestis/Divariseuraa jotka menivät konkurssiin muutamassa vuodessa kun Liiga suljettiin.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Me voidaan kertoa monta Mestis/Divariseuraa jotka menivät konkurssiin muutamassa vuodessa kun Liiga suljettiin.

Miksi SM-liiga Oy:n pitäisi elättää puulaakiseuroja? Varsinkaan kun joukossa ei ollut yhtään todellista ehdokasta SM-liigaan.

Ymmärrän Mestisjoukkuefanien turhautumisen, mutta todellisuudessa tällä mahdollisella päätöksellä ei ole mitään merkistystä suurimalle osalle Mestisjoukkueita.
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
No, kerro minulle hyvin hoidettu Mestis/ divariseura ennen edellistä SM-liigan sulkemista.

Kärpät sen jälkeen, kun amatöörit oli saatu toimistolta pois konkurssin yhteydessä nyt ensimmäiseksi. Entä TuTo? SaiPa? Pelicans? Oliko Kiekko-Espoo taloudellisessa ahdingossa? Lukko? HPK?

Sen sijaan jo Keski-Uudeltamaalta on mennyt konkkaan Salamat, Ahmat ja Haukat, PiTalta ja Karhu-Kissoilta homma meni vakavasta toiminnasta edustusjoukkueen alasarjahöntsäilyksi ja Vantaallakin taloustilanne ei ole parhaalla pohjalla.

Ymmärrän Mestisjoukkuefanien turhautumisen, mutta todellisuudessa tällä mahdollisella päätöksellä ei ole mitään merkistystä suurimalle osalle Mestisjoukkueita.

Nousu ei ole kaikille joukkueille realistinen juttu, mutta sarjan yleinen kiinnostavuus vaikuttaa kaikkien toimintaan. Toisiin enemmän, toisiin vähemmän, mutta kaikkiin jollakin tavalla. Keski-Uudellamaalla esimerkiksi yleisömäärät romahtivat, vaikka Haukat ei ollut ennen sulkemista mikään mestarikandidaatti. Samoin sponssirahat kaikkosivat kummasti yleisön kadotessa, samalla hinnalla kun sai vähemmän näkyvyyttä mediassa ja katsojien silmissä, puhumattakaan siitä, että sarjan sulkeutuessa Mestis profiloitui enemmän harrastesarjaksi.

Varsinkaan kun joukossa ei ollut yhtään todellista ehdokasta SM-liigaan.

Olisiko kymmenen vuoden sululla jotain tekemistä asian kanssa?
 

Red Wursti

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, AIK, TPS(sympatiat)
Kyllä sarjan sulkeminen on meidän liigamme yksi suurimpia virheitä jos niin tapahtuu.

Omasta mielestäni mestiksestä ei voi tulla kuin KooKoo liigaan tosin talous on pahasti kuralla mutta otetaan esimerkiksi vaikka Sport.

Varmasti siinä vaiheessa kun liigaan nousu tapahtuu niin rahaakin saattaa löytyä, halli on suht ok, fanejakin on hyvin mutta se tärkein se menestys sitä vaan ei ole ikävä kyllä.
tästä saa sitten Vaasan kannattajat herneitä nenään vetää ihan vapaasti.

Jos liiga suljetaan niin se on aivan varmaa että ne seurat jotka ovat ennen 31.1 ulkona poffeista myy kaikki pelaajat jotka vain kelpaavat mutta kun nyt voi vielä ns tippua niin sitä ei tapahdu niin paljoa.

Liiga on pidettävä auki, tosin olisihan sekin tietysti hyvä että JOS nousun ratkaisi vain pelilliset näytöt eikä raha/halli/kabinetti hommat.

Tosin kyllä mestis seuroille se liiga paikka aukeaa kun alkaa se suuri Eurooppa liiga alkaa....viimeistään 2579
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Miksi SM-liiga Oy:n pitäisi elättää puulaakiseuroja?

Ihan mielenkiinnosta, millä tavalla liiga "elättää" näitä puulaakiseuroja nykyisin aukiollessaan?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös