NHL Entry Draft 2010

  • 196 470
  • 430

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Kulttuurin, rauhan ja Bruinsin kannattajana minua lämmitti Bostonin tulevaisuuden franchise-pelaajan Tyler Seguinin kysymys ja vastaus tuolta Golden AWen postaamasta linkistä:

Toivottavasti eivät mene Edmontonissa mokaamaan tätä draftia.

Heh, mutta kun machokulttuurin macholajia harrastamme niin pitäisikö tästä kuitenkin huolestua ja kirjoittaa "NHL ja homous" ketjuun?
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Lahjottamat harjoittelee

Kaikki, jotka ovat urheilleet Pohjois-Amerikassa tietävät, mitä se "jos et tee kaikkea menestyksen eteen, et sitä myöskään anaitse" -hokema tarkoittaa.

Jep, monien kanadalaisten ja jenkkien huippulupausten kohdalla se tarkoittaa esim. personal tranerien käyttämistä ja jatkuvilla huippuohjaajien vetämillä harjoitusleireillä ramppaamista. Kallista, mutta kannattavaa jos varataan pienellä numerolla.

Uskon, että pohjois-amerikkalaiset nuoret panostavat urheilu-uraansa paljon määrätietoisemmin kuin suomalaiset teinit ja tietävät miten hyvä urheilija pitää olla että pärjätäkseen NHL:ssä. Ei nykyaikana enää riitä, että on lahjakas pelaaja, vaan pitää olla myös lahjakas ja määrätietoinen urheilija.
 

Pica

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tanner Jeannot
Heh, mutta kun machokulttuurin macholajia harrastamme niin pitäisikö tästä kuitenkin huolestua ja kirjoittaa "NHL ja homous" ketjuun?
Runoista on lyhyt matka miehiseen rakkauteen ja tuon vastauksen uskoisin olevan punainen lippu suurimmalle osalle general managereita :). Voi olla että Seguinin lähellä olleet, epäilisin että koko varauksen kärkikymmenikkö, on saanut tartunnan ja miettivät punttitreenin sijaan haikun tavumääriä.

Hyvä että amerikassa järjestää tälläinen epäilyttävän aineksen karsimistilaisuus, ottelutapahtumat kuitenkin näytetään televisiossa parhaaseen katseluaikaan ja monissa perheissä myös lapset pitävät jääkiekosta.

Taidan kuitenkin varmuuden vuoksi vaihtaa suosikkijoukkuettani. Toivottavasti finaalit saadaan pian päätökseen niin pääsen mukaan juhlimaan mestaruutta.
 

Sateentekijä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Anaheim Ducks - pelaajista: Joe Sakic
http://www.urheilulehti.fi/jaakiekko/asiantuntija-granlundia-ei-varata-ensimmaisella-kierroksella

Yleinen käsitys ja uskominen on, että Granlund varataan aika myöhäisessä vaiheessa. Ja itse uskon, että se on juuri tuo koko ja fysiikkakin, jonka vuoksi Mikkeä ei uskalleta varata aikaisilla vuoroilla.

Draftíjärjestys on siis alhaalla oleva. (mahdollisia kaupitteluja voidaan kylläkin nähdä). Sentteriosastolle prospektia hamuava joukkue tulee Miken varaamaan. Miten olisi Sabres, Nashville tai Phoenix? Sitte on toki Ducks. Losissa olisi kiva nähdä Mikke Doughtyn kanssa samalla YV:llä. :)

Helvetin mielenkiintoinen kesä tulossa vaikka ei tarkoittaisi sillä mielenkiintoisella edes NHL:ää, häppeninkiä pukkaa paljon ja kyydissä pitäisi pysyä. Huhhuh.


1. Edmonton Oilers

2. Boston Bruins

3. Florida Panthers

4. Columbus Blue Jackets

5. New York Islanders

6. Tampa Bay Lightning

7. Carolina Hurricanes

8. Atlanta Trashers

9. Minnesota Wild

10. New York Rangers

11. Dallas Stars

12. Anaheim Ducks

13. Phoenix Coyotes

14. St.Louis Blues

15. Ottawa Senators

16. Colorado Avalanche

17. Buffalo Sabres

18. Nashville Predators

19. Los Angeles Kings

20. New Jersey Devils

21. Phoenix Coyotes

22. Washington Capitals
 

anatsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Thrashers
Tässä on minun mock draftini, joka on tehty youtuben ja internet artikkelien perusteella. Eli MattiVirmas-listaa parhaimmasta päästä:

1. Edmonton: Taylor Hall
2. Boston: Tyler Seguin
3. Florida: Cam Fowler
4. Columbus: Erik Gudbranson
5. New York Islanders: Brandon Gormley
6. Tampa Bay: Nino Niederreiter
7. Carolina: Brett Connolly
8. Atlanta: Mikael Granlund
9. Minnesota: Ryan Johansen
10. New York Rangers: Jeff Skinner
11. Dallas: Derek Forbot
12. Anaheim: Austin Watson
13. Phoenix: Alexander Burmistrov
14. St.Louis: Jack Campbell
15. Boston: Mark Pysyk
16. Ottawa: Emerson Etem
17. Colorado: Jon Meril
18. Nashville: Quinton Howden
19. Los Angeles: Vladimir Tarasenko
20. Pittsburgh: John McFarland
21. Detroit: Evgeny Kuznetsov
22. Phoenix: Calvin Pickard
23. Buffalo: Riley Sheahan
24. Atlanta: Kirill Kabanov
25. Vancouver: Tyler Toffoli
26. Washington: Jared Tinordi
27. Montreal: Jaden Schwartz
28. San Jose: Dylan McIlarth
29. Anaheim: Teemu Pulkkinen
30. Chicago: Tyler Pitlick

Vähän on myös sitäkin katsottu, mitä joukkeet mahdollisesti tarvitsevat.
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
http://www.urheilulehti.fi/jaakiekko/asiantuntija-granlundia-ei-varata-ensimmaisella-kierroksella

Yleinen käsitys ja uskominen on, että Granlund varataan aika myöhäisessä vaiheessa.

Ei löydy mitään tuossa URL:ssä. Itse olen sitä mieltä, ettei ole mitään "yleistä uskomusta" siitä, milloin Granlund varataan. Mikkeä arvioitaessa on nähtävissä harvinaisen suurta hajontaa varauspaikan suhteen. Listoilla on Granlundia taidettu nähdä sijoilla 3-17 viimeaikoina (tosin ISS:n 17. vaihtui 15. tuoreimmassa päivityksessä). Koko ja liike tuntuvat lisäävän riskiä liian suureksi joidenkin mielestä, tosin muutaman sentin ja kilon lisääminen Granlundin varteen nostaisi hänet lähes varmasti top 3-keskusteluihin mukaan. Oma kaksi senttiäni on, että sijat 8-12 kaikkein realistisimmat, mutta lähelle 20. paikkaa tippuminen ei yllättäisi yhtään.

Combinessahan Granlund taisi olla eräs eniten huomiota herättäneistä pelaajista, mikä kertoo yleisestä kiinnostuksesta, mutta myös siitä, että epävarmuustekijöitä haistellaan olevan ilmassa.
 

FutureHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS - Connorit Bedard & McDavid
Sikäli en lähtisi huolestumaan sillä tuo Sateentekijän heittämän jutun taustalla on yksinkertainen NHL.comin teetättämä mock draft jossa yhtenä viidestä asiantuntijasta toiminut Mike Morreale ei rankannut Granlundia ollenkaan mock draftinsa ekalle kierrokselle.

NHL.com teetätti kyseisen mock draftin yhteensä viidellä scoutilla joista kaksi olivat tuntemattomia ja kulkivat vain nimellä "Eastern Conference Scout" & "Western Conference Scout". Kaksi muuta asiantuntijaa olivat Brad Holland sekä Adam Kimelman. Alla vielä heidän veikkauksensa Granlundin osoitteesta:

Eastern: #18 Mikael Granlund, C, HIFK (SM-liiga) - Nashville Predators *
Western: #11 Mikael Granlund - Dallas Stars
Holland: #18 Mikael Granlund - Ottawa Senators *
Kimelman: #14 Mikael Granlund - St.Louis Blues


Seuraavan linkin takaa löytyvät kaikkis scouting listat: http://www.nhl.com/ice/page.htm?id=62773
Ja tämän linkin takaa löytyy oikea versio tuosta Urheilulehden jutusta: http://www.urheilulehti.fi/jaakiekko/asiantuntija-granlundia-ei-varata-ensimmaisella-kierroksella-0

Edit. * Hollandin, Morrealen sekä Kimelmanin jutut tulivat sen verran aikaisin, että ensimmäisen kierroksen loppupää ei ollut vielä varmistunut joten siitä johtuu kahteen kertaan tullut #18. Ainakin käsitin näin.
 

Johnnie

Jäsen
NHL.com teetätti kyseisen mock draftin yhteensä viidellä scoutilla joista kaksi olivat tuntemattomia ja kulkivat vain nimellä "Eastern Conference Scout" & "Western Conference Scout". Kaksi muuta asiantuntijaa olivat Brad Holland sekä Adam Kimelman. Alla vielä heidän veikkauksensa Granlundin osoitteesta:

Seuraavan linkin takaa löytyvät kaikkis scouting listat: http://www.nhl.com/ice/page.htm?id=62773
Ja tämän linkin takaa löytyy oikea versio tuosta Urheilulehden jutusta: http://www.urheilulehti.fi/jaakiekko/asiantuntija-granlundia-ei-varata-ensimmaisella-kierroksella-0

Nousivatko muuten Pulkkisen osakkeet noin hurjasti U18 MM-kisojen ja combinen ansiosta? Nyt kahdella listalla neljästä Pulkkinen oli rankattu ykköskierrokselle, varausnumerot olivat #21 ja #24. Vielä pari kuukautta sittenhän Pulkkisen veikkailtiin tekevän "rajalat" eli tippuvan jopa 3-4 kierrokselle, kun syksyllä Pulkkinen oli rankattu lähes poikkeuksetta Granlundin edelle, usein jopa viiden kärkeen...
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Tuli tänään ostettua tuo THN:n Draft Preview-numero, josta suomalaisista löytyivät, yllätys yllätys, Granlund, Pulkkinen ja Donskoi mainitussa järjestyksessä.

Granlund # 10

THN kirjoitti:
Any time you can draw favorable comparisons to Saku Koivu, you must be doing something right. Mikael Granlund has the same skill set and compete level as Koivu. Unfortunately, he also has the same size issues. "There's no doubt he has the same intangibles as Koivu" one scout said. "He defies the odds every time. You go to watch him play and you want to not like him, but then he's one of the best players in the game."

Granlund did not impress much at the WJC against the best 19-year-olds in the world, but has acquitted himself well in the top Finnish League. Of all the European leagues, the SM-liiga is probably closest to the NHL in terms of style and physical play. "He's a special, small guy." another scout said. "He has great hockey sense. He's not a speedster, but he's competitive and makes plays in all areas of the ic. There was a time when we had him in the top five"

Pulkkinen # 50

THN kirjoitti:
If a team could get Mikael Granlund in the first round and Teemu Pulkkinen in the second, it might be onto something special. Pulkkinen has displayed uncanny chemistry with Granlund in international play, with Pulkkinen playing the triggerman to Granlund's role as setup king. "He's pure sniper." on scout said. "He's got a great shot, a great release. Average size, average skater, but you watch the game and all he does is score."

In last year's world under-18s, Pulkkinen finished third in scoring and wa first after preliminary round with 12 point in four games. There are flaws, though. Pulkkinen has issues with his skating and defensive play and sometimes plays too much on the periphery, relying on his lethal shot too much for offense. "He's a pure shooter," another scout said, "but I don't think he battles enough to get in the spots to score"

Donskoi # 72

Top-10 näytti THN:n lehtisessä seuraavalta:

THN kirjoitti:
1. Hall
2. Seguin
3. Fowler
4. Connolly
5. Gudbranson
6. Burmistrov
7. Gormley
8. Niederreiter
9. Bjugstad
10. Granlund
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Sanotko hyvä mies, mistä puljusta tuon kyseisen opuksen löysit?

Itse ostin ko. aviisin Tapiolan Akateemisesta, mutta eiköhän noita myös muista pk-seudun Stockmanneista/Akateemisista löytyne. Tod.näk. myös Turusta, Tampereelta ja Oulustakin. Tuo on vähän sellainen "pakko-ostos" yhdessä Yearbookin ja Futurewatchin kanssa, kun kaikkia alkaa olemaan se >15 vuosikertaa (tai Yearbookkeja ainakin, muita kait vähän niukemmin).
 

Finnish Isles

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Islanders
Long Islandilla ovat jo vierailleet: Mikael Granlund, Nino Niederreiter, Alex Burmistrov ja Ryan Johansen, jotka lienevät varasuunnitelmia mahdollisten diilien suhteen ja Granlund on varmasti ainakin V-P Kautosen toimesta tarkoin skoutattu.

Tulossa ovat vielä: Connolly, Gudbranson, Fowler sekä Gormley, jotka ovat suunnitelma A. Huomionarvoisinta on, että Fowler ja Gudbranson on kutsuttu visiitille vain kahden joukkueen toimesta; CBS&NYI, joten ilmeisesti heidän uskotaan menevän noilta sijoilta.

Islanders PointBlankin juttu asiaa koskien
 
Viimeksi muokattu:

anatsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Thrashers
TSN.ca valottaa tulokkaille tehtyjä mentaalipuolen testejä. Mitäköhän vitun järkeä on "testata henkistä puolta" tämmöisillä älyttömillä kysymyksillä?

Ja Cam Fowler on paljastanut, että kyseisen kysymyksen esitti Pittsburgh Penguins.

There's our answer: RT @ChrisBottaNHL: @mirtle Fowler told me the team asking about the faux-North Korean invasion was Pittsburgh Penguins.

James Mirtlen Twitteristä.
 

Andrew

Jäsen
Itse ostin ko. aviisin Tapiolan Akateemisesta, mutta eiköhän noita myös muista pk-seudun Stockmanneista/Akateemisista löytyne. Tod.näk. myös Turusta, Tampereelta ja Oulustakin. Tuo on vähän sellainen "pakko-ostos" yhdessä Yearbookin ja Futurewatchin kanssa, kun kaikkia alkaa olemaan se >15 vuosikertaa (tai Yearbookkeja ainakin, muita kait vähän niukemmin).

Itse ostin myös kyseisen opuksen mutta pitää sanoa, että on aika kallis verrattuna sisältöön (14,90). Muutenkin The Hockey News on mennyt alaspäin tasollisesti kuin lehmän häntä.

Kuitenkin opus on ihan hyvä olla olemassa, kun katsoo draftia. Siitä helppo etsiä pelaajien profiileja sekä paljon muuta mielenkiintoista asiaa draftista.
 

Phinor

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Itse ostin myös kyseisen opuksen mutta pitää sanoa, että on aika kallis verrattuna sisältöön (14,90).

Voihan tuo hiukan tyyriiltä tuntua suomi-lisien kera, sillä kyseisen opuksen oikea hinta on $5.99 eli ALVienkin kera reilusti alta 6 euron. Suomesta ei toki tuohon hintaan mistään saa, ellei digitaalinen versio riitä. Oikeaan hintaan nähden sisältö kelpaa ainakin minulle varsin mainiosti. Tietty samat asiat löytyvät nykyään netistä ties kuinka monelta sivustolta ja boardilta, mutta kuitenkin.
 

anatsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Thrashers
Thrashers luopui Enlundin ja Luceniuksen oikeuksista, mikä tarkoittaa sitä, että Lucenius menee uudelleen draftattavaksi. Mitä veikaattaa miehen mahdollisuuksiksi? Kolmos-nelos kierroksilla aikaisintaan?
 

Finnish Isles

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Islanders
Lucenius menee uudelleen draftattavaksi. Mitä veikaattaa miehen mahdollisuuksiksi? Kolmos-nelos kierroksilla aikaisintaan?

Neloskierroskin tuntuisi aikaiselta, sillä Lehterän vaikutus miehen kauden tehoihin varmaan huomioidaan ja kyse on vielä pelaajatyypistä, jolle ei oikein ole käyttöä alemmissa ketjuissakaan NHL:ssä.

Tämä on taas Islanders-näkökulmasta ja olisi sopinut joukkueketjuun, mutta koska pohdinta liittyy suomalaisiin ja ruotsalaisiin pelaajiin uuden siirtosopimuksen alla, laitan sen kuitenkin tänne. Lighthousehockey-blogin artikkeli uudesta sopimuksesta ja draftista.
 

Quethas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Suomen maajoukkueet, Tampere United
Kirill Kabanovin asemat tuntuvat heikentyvät entisestään. Potentiaaliltaan aivan Draftin kärkeä oleva pelaaja on kyllä melkoisia kysymysmerkkejä itselleen asettanut. Ensin hän lähti Moncton Wildcatsista kesken pudotuspelien Venäjän alle 18-vuotiaiden maajoukkueeseen. Sitten häntä ei päästetty alle 18-vuotiaiden MM-kisoihin asenneongelmien takia. Ja nyt... no kuten tämä linkki kertoo, hänen agenttinsa J.P. Barry, joka ilmeisesti nauttii melko suurta arvostusta rapakon takana, on päättänyt olla edustamasta enää Kabanovia.

Uskaltaakohan kukaan ottaa Kabanovia enää edes toisella kierroksella?
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Uskaltaakohan kukaan ottaa Kabanovia enää edes toisella kierroksella?

Red Wings familyssä on aina tilaa.

Pavel Datsyuk on nyt vanhemalla iällä kiinnostunut kovasti nuorten pelaajien kehittämisestä ja kiekkokoulujen pitämisestä. Toivottavasti kämpässä on Kabanoville ylimääräinen huone.

Håkan Anderssonin sanoin: "The talent is there. We can fix the other stuff."

(Andersson on muuten tänä vuonna scoutannut erityisesti venäläisprospekteja, joten ehkäpä näemme Red Wingsin draftissa uuden venäläisinvaasion)
 

anatsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Thrashers
Kirill Kabanovin asemat tuntuvat heikentyvät entisestään...

Joo eihän tuo kovin hyvältä vaikuta. Gare Joyce epäilikin(olikohan HFboardseilla), että miehellä on joko ADD tai ADHD ja Kabanov onkin melko ailahteleva persoona ja tuo itseään ilmeisesti aikalailla esille. Joyce muistaakseni puhui jostakin pornotähteydestäkin, tai ainakin jotain vertasi siihen. En tiedä, mitä se Kabanov on siellä sitten Combinessa esitellyt. Silti pidän miehen talentia ja taitoja sellaisina "factoreina", että varaisin Kabanovin myöhäisellä ykköskierroksen tai kakkoskierroksen varauksella. Olisihan se tietenkin ihan mukava drafti vaikkapa nyt Atlantalle, jos ekalata kierrokselta vaikka Niederreiter ja Tarasenko ja toiselta kierrokselta Kabanov. Tosin olisihan tuossa se riski, että vain 1/3 noista lopulta pelaisi NHL:ssä.
 

Kaner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hawks, SaiPa
Uskaltaakohan kukaan ottaa Kabanovia enää edes toisella kierroksella?
Blackhawksin prospect-osastolle mahtuu kyllä yksi asenneongelmainen lisää.

2006: (Igor Makarov)
2007: Akim Aliu
2008: Kyle Beach
2009: Ei tietääkseni varattu yhtään kusipäätä.
2010: Kirill Kabanov?
 
Blackhawksin prospect-osastolle mahtuu kyllä yksi asenneongelmainen lisää.

2006: (Igor Makarov)
2007: Akim Aliu
2008: Kyle Beach
2009: Ei tietääkseni varattu yhtään kusipäätä.
2010: Kirill Kabanov?

Kabanov kelpaisi kyllä minulle mutta taitaa olla niin että kaveri varataan ennen Hawksin vuoroa.

Tuon trendin jatkaminen että ottaa noita asenne ongelmaisia ei välttämättä ole huono jos ajattelee asiaa niin että yhen sieltä on joskus kunnolla breikattava.
 

Kaner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hawks, SaiPa
Kabanov kelpaisi kyllä minulle mutta taitaa olla niin että kaveri varataan ennen Hawksin vuoroa.
Kabanov kelpaisi oikein hyvin myös minulle. Uskalluksesta homma ei tule ainakaan jäämään kiinni, sillä Blackhawksilla on kyllä pokkaa varata näitä asenteeltaan epävarmoja tapauksia - kuten tuo viime vuosien sato osoittaa. Olen kuitenkin teikäläisen linjoilla tuosta, että Kabanov viedään todennäköisesti ennen Hawksin vuoroa. Kaikista ennakkopuheista- ja epäilyistä huolimatta.
 
Näin hatusta heittäen Dubista Hawksin Brad Ross kyllä istuu sähköisenä Beach muottiin yksi yhteen ja tästä Blackhawksille taatusti kuvaan istuva poiminta sykkeestä, mutta tämä pelaajatyypillinen määrittely puhtaasti häkin sisällä ja Rossin kohdalla 1992-syntyneenä Dubin uskottavuustilaston nimiinsä hoitaminen tekee kyllä markkinoilla nimestä kiinnostavan.

Varsinaisia isoja kaloja lammesta ongittaessa kiinnostuneille terävimmät hanskattomat ykkösnimet lienevät Dubin Dylan McIlrath sekä O:n Alex O´Neill, joista jälkimmäinen puhtaasti ottelijatyypiksi määriteltävä tosin hämmentävästi 2010 poimintarupeamaan edelleen operoi OLA:n Jr.B Boxlassa ja perinteisestihän Major Junior ryhmät eivät anna jätkilleen lupaa vetää kesäkaudella Boxlaa.
 

Disaster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs
Tuli tänään ostettua tuo THN:n Draft Preview-numero...

Itse kävin ryöstämässä tuon netin syövereistä, kun ei jaksanut metsästää paperiversiota. Ihan hyvä opus, mutta ei mitään sellaista tietoa, mitä ei useammilta draft/prospect saiteilta löytäisi. Toki tuota on helpompi plärätä, kuin esim. lukea jotain ketjua.

Miltähän saitilta löytäisi draftattavien pelaajien suosikkijoukkueita/suosikkipelaajia, sekä muuta hömppätietoa?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös