MM-kisat, Saksa 2010: Suomen kokoonpano

  • 564 095
  • 1 945

Big Daddy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Maajoukkue, Suomalaiset NHL:ssä
En tiedä onko ollut jo täällä, mutta mielestäni ykkös yv:n tai koko ykkösketjun voisi vaihtaa muotoon Kapanen-Immonen-Aaltonen. Mielestäni Kontiola ei sovi Kapasen ja Aaltosen keskelle, jos edes pelaavaan kokoonpanoon. Voisihan sitä kiekkoa lainata välillä muillekkin.
 

Sateentekijä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Anaheim Ducks - pelaajista: Joe Sakic
En tiedä onko ollut jo täällä, mutta mielestäni ykkös yv:n tai koko ykkösketjun voisi vaihtaa muotoon Kapanen-Immonen-Aaltonen. Mielestäni Kontiola ei sovi Kapasen ja Aaltosen keskelle, jos edes pelaavaan kokoonpanoon. Voisihan sitä kiekkoa lainata välillä muillekkin.

Kyllä kakkosketjun viat piilevät Kapasessa ja Aaltosessa. Sami on kehno. Aaltonen taas vatkaa kermaa aivan liian pitkään. Aaltosen tyyli alkanut itseäni jo hivenen ärsyttämään. Jotenkin niin laiskaa ja huolimatonta pelaamista Juhilta. Ei luulisi olevan kovin vaikeaa Aaltoselle, jos kykenisi muuttamaan pelityyliän räjähtävämmäksi ja erityisesti terävämmäksi. Terävyyttä otteisiin, niin hyvä tulee, mutta nykyisellään se pelaaminen on sellaista laiskan letkeään taikinina pyörittelyä.

Kontiola on pelannut hyvin, kuten sanoin, vika on ketjukavereissa.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
EHT:llä vielä maajoukkueen mukana ollut Teemu Hartikainen lähtee ensi kaudeksi NHL:ään. Iltasanomien mukaan Edmonton Oilersin toimitusjohtaja Steve Tambellini kuvaili Hartikaista seuraavasti:

- Hänellä on avuja, jotka pistävät silmään. Häntä on vaikea saada siirrettyä pois juuri niistä tiukoista paikoista maalinedustalta.

Sääli, etteivät nämä avut pistäneet silmään tarpeeksi paljon Jukka Jalosen valitessa MM-joukkuetta, vaikka Hartikainen pelasi hyvän EHT:n ja iski maalinkin. Sen sijaan, että Suomi olisi ottanut turhan monta puolustavaa sentteriä remmiin tilalle olisi voinut aivan hyvin ottaa Hartikaisenkin, sillä kuten täälläkin on pohdittu, Suomen maalinteko ja peli vaatisivat nimenomaan sellaista pelaajaa, joka on ja pysyy maalinedustalla tiukoissa paikoissa. Suomen maajoukkueessahan ei ole oikein koskaan arvostettu Hartikaisen pelityyliä edustavia pelaajia, ei ainakaan ykkös- ja kakkosketjuissa.

Tämän pelityylin edustajia toki on nytkin mukana, mutta vain alemmissa ketjuissa - ja Osala vietti kolme ekaa peliä kokonaan katsomossa. Toivottavasti Jalonen kykenisi jatkolohkon peleissä vielä tekemään ketjumuutoksia ja ottamaan ykkös- ja kakkoskenttäänkin sellaisia pelaajia, joiden avut ovat suoraviivaisuudessa ja mustelmien ottamisessa maalin edessä. Voisi tulla lisää maalejakin, erityisesti ns. räkämaaleja, joilla pelit usein voitetaan.
 

laalki

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Philadelphia Flyers
Maalinteko-ongelma on Suomella ilmeinen. Yksi syy siihen lienee se, että ne ykkös- ja kakkosketjut on väärin rakennettu, ja niissä on liian monta liian samantyyppistä pelaajaa. Niistä puuttuu se likaisen työn tekijä ja voimalaituri, joka parkkeeraisi maalin eteen hakkaamaan irtokiekkoja sisään tai ohjaamaan siniviivakuteja sisään. Esimerkiksi Antti Miettisen voisi vaihtaa aivan hyvin esim. kolmoskenttään ja nostaa tilalle ykkösen laitaan jonkun sellaisen pelaajan, jolla olisi röyhkeyttä enemmän. Esim. Korpikoski, Komarov tai Pihlström, tarvittaessa jopa Osala.

Sama koskee kakkosta, joka on melkoisen epätasapainossa. Kapanen on pelannut ailahtelevasti, mutta tehnyt sentään pari tärkeää ratkaisua. Kontiola osui Tanska-pelissä, mutta ei ole sen jälkeen saanut mitään aikaiseksi, ja JMA on lopultakin varsin yliarvostettu pelaaja: ei se näyttävä "dominointi" auta yhtään, jos mitään tulosta ei kertakaikkiaan tule. Tähänkin ketjuun tarvittaisiin se suoraviivainen voimahyökkääjä, joka vapauttaisi muiden pelaajien peliä ja antaisi näille enemmän mahdollisuuksia.

Valmennusjohdolta toivoisin vähän enemmän mielikuvitusta ja muutosvalmiutta ylivoimapeliin. Jo Vancouverissa oli sama juttu, eli vaikka tietyt kentät eivät saaneet millään mitään sisään, niin ne saivat silti pelata turnauksen loppuun asti sellaisenaan. Kuumat pelaajat (kuten Vancouverissa Olli Jokinen) taas siirrettiin alempiin ketjuihin ja vähemmälle peliajalle.

Nyt pelattavassa turnauksessa näyttää siltä, että Komarovilla, Pihlströmillä yms. riittää potkua. Tämä saisi näkyä myös esim. yv-ajassa ja ketjurotaatiossa. Koska Hytönen ja Pihlström pelasivat mainiosti viime pelissä yhteen, Hytösen kentälle tulisi antaa ylivoima-aikaa ennemmin kuin esim. kakkoskentälle, jonka anti ylivoimalla on toistaiseksi ollut melkoisen olematon.

Samaa mieltä oikeastaan koko tekstistä. Immonen ja JJ pelaavat kohtuuhyvin yhteen, hukkaavat vaan turhan usein toistensa petaamat paikat. Miettisen tilalle just joku näistä kulmajyristä raivaamaan sitä tilaa, antamaan aikaa kiekollisiin ratkaisuihin ja hakkaamaan karat ineen.
Kakkoseen oikeastaan samat lääkkeet. Harmi vain, että olisi sitten hajotettava kolmos- ja/tai neloskenttä, koska ovat hoitaneet hommansa erittäin hyvin.

Jotenkin tuntuu Jalonen vaan olevan sitä mieltä, ettei ole ensiarvoisen tärkeää tässä vaiheessa kuka kenenkin kanssa pelaa (vaan, että pelataan sitä sovittua systeemiä), taisi sanoakin jotain tuohon suuntaan. Kovuutta, potkua ja vauhtia nuo ekat kentät kuitenkin vaatisivat.
 

choose_life

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Samaa mieltä oikeastaan koko tekstistä...
Jotenkin tuntuu Jalonen vaan olevan sitä mieltä, ettei ole ensiarvoisen tärkeää tässä vaiheessa kuka kenenkin kanssa pelaa (vaan, että pelataan sitä sovittua systeemiä), taisi sanoakin jotain tuohon suuntaan. Kovuutta, potkua ja vauhtia nuo ekat kentät kuitenkin vaatisivat.

Samaa mieltä II. Ja tämä on juuri sitä väärää varmaan päälle pelaamista (mediakitinän lisäksi), joka yhä pistää valmennuksen touhuissa silmään. Ei se olekaan oleellisinta, kuka kenenkin kanssa pelaa - mutta se on, miten pelaa, ts. minkä tyypin jätkät pelaavat.
"Ei olla kokeiltu edes treeneissä tätä" tms. (kuvitteellinen esimerkki näistä kisoista, mutta tosipohjaakin löytyy:) - so what? Miksi muut huippujoukkueet voivat tuoda kesken kisojenkin jätkiä sisään ilman sen suurempia ongelmia? Eikä nyt puhuta vain Venäjän tasoisista porukoista, vaan ihan normaaleista ratkaisuista - eivät ne muuten Suomellekaan aina kauhea ongelma ole olleet - ja nyt mikään soveltaminen ei muka onnistu. Hemmetti, sellaista kutsutaan turnausvalmentamiseksi, ja kyllä tuon tason jätkät tajuavat (vrt. esim. Immosen, joka ei todellakaan ole varsinainen suupaltti saati kapinoitsija, kommentit...) mitä siellä haetaan.
Kyse on hienosäädöstä, mutta parempi olisi säätää nyt kuin puolivälierissä. Sadannen kerran: nyt on sentään vähän enemmän aikaa kuin Vancouverissa, ja muutenkin (kaukalo, vastustajat, yleistaso jne.) helpompaa.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KOO-VEE, PiTa, Detroit Red Wings
Kyllä Niskalan olisi ollut aiheellista osallistua tänään vapaaehtoisille jäille - saisi ehkä paremmin juonesta kiinni jatkopeleissä.
 

IceWalker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HJK, K-Kissat, PiTa
Onhan Suomellakin ns. kuumalta vaikuttavia pelaajia, he vain tuntuvat olevan sellaisissa ketjuissa, joissa muut pelaajat ovat vähemmän kuumia, pikemminkin haaleita.

Haluttomuus tehdä vaihtoja liittyy Jalosen pelitavan omaksumiseen. Tavallaan kyseessä on hinta siitä, että ketjun peli toimii Jalosen haluamalla tavalla. Jos tehtäisiin vaihtoja, Jalonen varmaan pelkää, että ketjun peli menisi sekaisin eli niitä maalipaikkojakaan ei kyettäisi luomaan. Toisaalta, kokeiluihin on aikaa vielä pari matsia. Sen jälkeen niitä ei enää kannata tehdä.

Valitettavasti peli näyttää kaiken myös pelaajien osalta. JMA näytti harkkamatseissa todella uudelta runkopelaajalta maajoukkueeseen, mutta aivan ilmeisesti hänen pelityylinsä ei ainakaan tuohon ketjuun sovi. Jos hänellä olisi sentterinä suoraviivainen voimasentteri, tulosta voisi syntyä.
Jussi Jokinen tarvitsee niitä paikkoja vielä enemmän, mutta kuka niitä hänelle luo. Pihlströmit ym. tsempparit pitäisi sijoittaa eri ketjuihin, jotta ketjussa olisi ainakin yksi duunari, hekään eivät niitä maaleja tee. Miettinen oli viime vuonna tehokas, mutta silloin olikin Niko Kapanen vierellä. Aika vähistä palikoista näitä ketjuja pitää yrittää sorvata ja täytyy sekin uskoa, että Jalosellakin koko ajan raksuttaa päässä erilaisia mahdollisia tuloksen optimointiin. Ongelma on tiedossa, mutta ratkaisu ei.
 

r.ankka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins
Jotakin radikaalia ykköseen - Osala..

Sen verran tässä korpeaa tuo ykkösen tehottomuus ja sipistely - sieltä puuttuu likaisen työn tekijä. Heitetään Osala Miettisen tilalle. Lähtisikö siitä rakentumaan muutkin ketjut.
 

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet
Hieman reippaan erän verran Leijonat nukku, mutta sen jälkeen alkoi putki liikkua melko iloiseen. Muutama ranskis pelistä:

- Jussi Jokinen heräsi selvästi maaleistaan. Loistavaa.
- Petteri Nummelin on elementissään. Tällä Nummelinilla Suomen ylivoima on tappavan tehokasta.
- Pekka Rinne oli taas hyvä.
- Nelonen oli taas hyvä.
- Aaltonen sai maalin.

Miinukset;

- Jos JJ oli loistava maalinsa jälkeen, niin Immonen ja Miettinen tuhlaili melkein kilpaa maalipaikkoja.
- Hytösen ketjulle molemmat maalit.

Voisi laittaa toiseen ketjuun, mutta en haluaisi olla Jalosen housuissa valitsemassa seuraavaan peliin maalivahtia.
 

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
Jos Tanska voittaa tänään V-Venäjän ja Kanada huomenna Tshekin, niin paineet ovat Venäjä-ottelusta pois. Kokoonpano Venäjä-otteluun lienee kuitenkin ilmoitettava ennen Kanada-Tshekki ottelun ratkaisua? Joka tapauksessa Suomella on huomenna taktikoinnin paikka. Aina kannattaa pyrkiä 7. otteluun Sveitsiä kuin Kanadaa vastaan.
 

Micqou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Avs, Mikko Rantanen, (HPK)
Jos Tanska voittaa tänään V-Venäjän ja Kanada huomenna Tshekin, niin paineet ovat Venäjä-ottelusta pois. Kokoonpano Venäjä-otteluun lienee kuitenkin ilmoitettava ennen Kanada-Tshekki ottelun ratkaisua? Joka tapauksessa Suomella on huomenna taktikoinnin paikka. Aina kannattaa pyrkiä 7. otteluun Sveitsiä kuin Kanadaa vastaan.
Nyt valot päälle! Ei mitään merkitystä vai?? Mieluummin siis koitetaan taktikoida Sveitsi kuin ottaa puhtaalla voitolla Norja?
 
Jos Tanska voittaa tänään V-Venäjän ja Kanada huomenna Tshekin, niin paineet ovat Venäjä-ottelusta pois. Kokoonpano Venäjä-otteluun lienee kuitenkin ilmoitettava ennen Kanada-Tshekki ottelun ratkaisua? Joka tapauksessa Suomella on huomenna taktikoinnin paikka. Aina kannattaa pyrkiä 7. otteluun Sveitsiä kuin Kanadaa vastaan.

Kun otetaan huomioon, että Tanskassakin osataan laskea, niin oletko ihan varma että tanskalaisilla on kauheasti intoa hakea hampaat irvessä tänään sitä voittoa?

Nyt valot päälle! Ei mitään merkitystä vai?? Mieluummin siis koitetaan taktikoida Sveitsi kuin ottaa puhtaalla voitolla Norja?

Norjahan ei kuitenkaan ole mitenkään varma nelonen. Saattaa siellä lohkonelosena olla Kanadan voittaessa huomenna myös Tshekki tai Latvia.
 
Viimeksi muokattu:

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Mäenpää on välillä aivan käsittämätön häsläri kentällä. Aivan perustilanteissakin kaveri saa jotain aivan käsittämättömiä päähänpistoja ja tänään ekassa maalissa luisteli kenttää ympäri pari metriä slovakin perässä. Lopussa kyllä piti sentään viivan kertaalleen ylivoimassa, mikä on kai enemmän kuin tähän mennessä yhteensä. No, kai se on loistava liiigapakki, mutta jotenkin ei oikein vakuuta tuolla.

Toinen juttu, mikä ihmetyttää, on laukausten säästeleminen. Sen nyt ymmärrän, ettei aina kannata laukoa pakin polkkareihin, mutta sitä en, että esim. Hytönen lähti syöttämään täydelliseltä paikalta ja oli noita kolme-neljä vastaavaa paikkaa muillakin. Kontrasti esim. viikonlopun NHL-peleihin on aika huima.

Pitää silti olla tyytyväinen, että erityisesti Kurrin kadonnut kaksoiveli sai onnistumisia ja että Nummelin lopetti koomailun ja alkoi pelata pitkästä aikaa.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Pitää silti olla tyytyväinen, että erityisesti Kurrin kadonnut kaksoiveli sai onnistumisia ja että Nummelin lopetti koomailun ja alkoi pelata pitkästä aikaa.

Siihen ne Nummelinin pelailut sitten loppuivatkin, ainakin tämän pelin Nummelin on sivussa, samoin Kukkonen. Lisäksi Osala otettiin pois kokoonpanosta ja Santala tekee comebackin.

Numpan ja Kukkosen poissaolot johtuvat lievistä loukkaantumisista, mutta Osalan poisjättöä ja korvaamista Santalalla ei kyllä kykene ymmärtämään, ei millään. Jos jotain muutoksia olisi pitänyt tehdä, niin Hytösen kenttä (joka otti eilen kaksi miinusta) olisi voinut olla ensimmäinen kohde, ei hyvin toiminut nelonen.

Juuso Hietanen joutuu suht kovaan paikkaan, sillä hän korvaa Nummelinin. Hietasella ei taida olla sekuntiakaan peliminuutteja alla, joten olisiko ehkä kannattanut jossain alkumatsissa Hietastakin vähän peluuttaa jonkun Jaakolan/Niskalan tilalla? No, nyt nähdään mihin Hietasesta on.
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
FARSSI
Hietasella ei taida olla sekuntiakaan peliminuutteja alla, joten olisiko ehkä kannattanut jossain alkumatsissa Hietastakin vähän peluuttaa jonkun Jaakolan/Niskalan tilalla?

Passileimailujen takia tämä olisi ollut vähän haasteellista. Eli aikaisintaan Valko-Venäjää vastaan häntä oltaisiin voitu peluuttaa.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Passileimailujen takia tämä olisi ollut vähän haasteellista. Eli aikaisintaan Valko-Venäjää vastaan häntä oltaisiin voitu peluuttaa.

Alkusarjassa ei tosiaan olisikaan voinut Hietasta peluuttaa, mutta jatkosarjan kahdessa pelissä olisi ollut mahdollista peluuttaa, eli Valko-Venäjää ja Slovakiaa vastaan, ja mielestäni olisi kannattanutkin peluuttaa. Tuntuu jotenkin karulta, että mies, joka ei ole aikoihin pelannut peliäkään heitetään kylmästi ykköspakkipariin "vara-Numpaksi" Venäjää vastaan.

No, ei mahda mitään. Toivottavasti kisadebyytti sujuu Hietaselta hyvin.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Vaikka Osalan poisjättö varsinaisista ketjuista onkin järjenvastainen, niin onneksi Osala ja myös Lehterä ovat kuitenkin penkin päässä ottelussa mukana ja valmiina tarvittaessa astumaan kehiin. On siis mahdollista, että Osalakin päästetään jossain vaiheessa irti tänään, ainakin jos joku hyökkääjä loukkaantuu tai jää varotoimenpiteenä kesken pelin sivuun.

Jos joku pakki puolestaan loukkaantuu, niin sitten ei auta kuin vetää viidellä pakilla tai heittää Sami Kapanen pakiksi, mieshän on pakin tontilla usein pelannut.
 

Orion Star

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
... ei Jukkis malttanu pitää santalaa sivussa prkle.. no pitäähän sitä ainakin yksi morsian olla kokoonpanossa ; )
 

hilapiste

Jäsen
Jos nyt spekuleeraan niin veikkaanpa, että Nummelin ja Kukkonen on telakalla, jotta ne voimat/vaivat on mahdollisimman hyvässä kunnossa siinä ns. "kuolemanpelissä".
Ja ketjukoostumusten muutoksilla nelosessa yritetään kai hakea vielä jotain mahdollisesti uutta. Sillä periaatteessa nyt voi vielä "kokeilla".
 

vilperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Kauhajoen Karhubasket
Sillä periaatteessa nyt voi vielä "kokeilla".

Kerta kun nyt olisi voinut vielä kokeilla, niin minkäköhän vuoksi Miettisen tilalla ykkösessä ei sitten kokeilla ketään muuta?
 

teukka2000

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Vaikka Osalan poisjättö varsinaisista ketjuista onkin järjenvastainen, niin onneksi Osala ja myös Lehterä ovat kuitenkin penkin päässä ottelussa mukana ja valmiina tarvittaessa astumaan kehiin. On siis mahdollista, että Osalakin päästetään jossain vaiheessa irti tänään, ainakin jos joku hyökkääjä loukkaantuu tai jää varotoimenpiteenä kesken pelin sivuun.

Siis meneekö tämä oikeasti näin ? Että Osala ja Lehterä ovat jokatapauksessa pelikamppeet päällä istumassa vaihtopenkillä ? Onko muka Tommi Santalakin istunut tällä tavoin penkin päässä pari viimeistä matsia?
Jaloselta kyllä ihan käsittämätön veto tämä Osalan vaihto Santalaan, ellei Osalallakin sitten jotain pikkuvaivaa tosiaan ole.
 

Nickelback

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NHL yleisesti
Kerta kun nyt olisi voinut vielä kokeilla, niin minkäköhän vuoksi Miettisen tilalla ykkösessä ei sitten kokeilla ketään muuta?

Siksi koska Miettinen on Jalosen "Helminen" tai "Mikkolainen" tämä mysteerikaveri joka pelaa joka ikisissä kisoissa vaikka ei sinne kuuluisi. Ja näköjään Jukka näkee kaverissa jotain mitä muut eivät näe ja uskoo että Antti vielä breikkaa...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös