KHL kaudella 2009–2010

  • 574 670
  • 2 678

SKA1946

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hyvä jääkiekko
1. jatkoerä pelattu. HK MVD pelaa alivoimaa toisen jatkoerän alusta 1:59. Tämä jäähy tuli kiekon toimittamisesta katsomoon. Muuten jäähyt Spruktsin polvitaklausta lukuunottamatta eivät olleet ratkaisevan pudotuspelin jatkoerän arvoisia.
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
1. jatkoerä pelattu. HK MVD pelaa alivoimaa toisen jatkoerän alusta 1:59. Tämä jäähy tuli kiekon toimittamisesta katsomoon. Muuten jäähyt Spruktsin polvitaklausta lukuunottamatta eivät olleet ratkaisevan pudotuspelin jatkoerän arvoisia.
Sprukts yritti teloa Maksim Solovjovin ulos pelistä. Näin MVD olisi joutunut raatamaan loppupelin neljällä pakilla. Aika likainen temppu. Solovjov kuitenkin palasi kaukaloon noin 10 minuutin huilin jälkeen, joten MVD sai elintärkeän hyvin liikkuvan puolustajansa takaisin.
 

ozo

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Latvia, Dinamo Riga
MVD-Riika, 1. jatkoaika pelattu

Aika mitäänsanomatonta peliä jatkoajalla. Tilanteita suhteellisen paljon, mutta viimestelytaito on ECHL:n luokkaa.

Muutenkin KHL:n taso on aika kaukana NHL:stä. Taklauspeli on lähes olematonta, vastustajan päässä pelataan hämmentävän varovaista peliä, MVD:n kotihalli on Mestiksen tasoa, ja molemmilta joukkueelta jatkuvaa yksinyrittämistä.

Venäjäksi asian voisi kiteyttää näin: "Igra byla rovna, igrali dva govna".

Toivottavasti Nizivijs ratkaisee tämän pelin Dinamolle.
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Aleksei Ugarov ratkaisi jatkoajalla MVD:lle. MVD menee konfferenssifinaaliin.
 

SKA1946

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hyvä jääkiekko
25.3. Länsilohkon pudotuspelitulokset (suluissa tilanne sarjassa):

Lokomotiv - Spartak 2-1 (3-2) Seuraava peli 27.3. Sokolnikin hallissa.


HK MVD — Dynamo, Riika 3 - 2 ja. Ugarov 83:38 (4 - 1)

Valitettavasti tämä sarja loppui tähän. Kaikki varsinaisen peliajan maalit tulivat ylivoimalla.


Itäisen konferenssin ottelusarjojen tilanteet (seuraavat ottelut 26.3. ensinmainitun kotikentällä):

Salavat Julaev - Neftehimik 2 -2

Metallurg, M - AK Bars 2-2
 

ozo

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Latvia, Dinamo Riga
Katsomossa oli muuten hassu kyltti: "Znarok - nash trener" eli "Znarok on valmentajamme". Harvoin näkee jääkiekossa valmentajalle omistettuja kylttejä.
 

SKA1946

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hyvä jääkiekko
Katsomossa oli muuten hassu kyltti: "Znarok - nash trener" eli "Znarok on valmentajamme". Harvoin näkee jääkiekossa valmentajalle omistettuja kylttejä.

Tämä voidaan tulkita fanien viestiksi sisäasiainministeriön johdolle. "Pitäkää hyvät ihmiset kiinni valmentajasta!"

Oleg Znarok on erittäin kuuma nimi tänä keväänä kun ensi kauden aloittavia valmentajia arvotaan joukkueisiin. Minulla esimerkiksi ei olisi mitään sitä vastaan ,että Znarok tulisi Pietariin. Ykköstoiveeni SKA valmentajaksi on toki edelleen Kari Heikkilä.
 
Viimeksi muokattu:

SKA1946

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hyvä jääkiekko
Melkoset näkemyserot teillä ozon kanssa.

Poikien on helppo olla tästä erimieltä kun molemmat ovat oikeassa.

Mestiksessä esimerkiksi Kouvolassa on samantasoinen halli (tosin vanhempi) kuin Balashiha. Toisaalta myös SM -liigaa pelataan mm. Lappeenrannassa vastaavassa hallissa.

Toisaalta KHL :stä löytyy Togliatista oikea kukkanen 2400 katsojaa... Sinne oli tosin luvattu uusi halli. Mutta tämä tuskin tulee toteutumaan kun Lada menettää sarjapaikkansa konkurssin takia.
 

SKA1946

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hyvä jääkiekko
Eilen (26.3.) pelattiin itäisessä koferenssissa (suluissa ottelusarjan tilanne):

Metallurg - AK Bars 1 - 3 (2-3)

Jarkko Immonen 1+2, Roman Kukumberg 2+0
Vehasella 16 torjuntaa.

Salavat Julaev - Neftehimik 2 - 1 ja. 69:19 Hannula. (3 - 2)

Ufalaiset hallitsivat ottelua mutta Neftehimik puolustaa todella tarkasti. Lisäksi Nizhekamskin maalivahti Ivan Kasutin on hyvässä vireessä.

Salavat Julaevin Aleksandr Radulov on tämän hetken kuumin pelaaja KHL :ssä.

Näiden sarjojen seuraavat pelit pelataan huomenna (28.3).


Tänään KHL pudotuspeleissä on yksi peli kun Moskovassa pelataan Spartak - Lokomotiv. Luvassa on kuuma peli kun Lokomotivilla on ottelusarjan katkaisu mahdollisuus.
 

SKA1946

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hyvä jääkiekko
Spartak - Lokomotiv 1 - 8 ja Lokomotiv jatkoon ottelusarjasta voitoin 2 - 4.

Lokomotiv oli tänään yllättävän ylivoimainen mutta totuudennimissä on sanottava, että kyllä heillä oli onneakin. Melkoisia pomppuja meni sisään. Lisäksi Spartakin maalivahti Ivan Kotschnevilla ei ollut paras mahdollinen päivä.

Aleksei Mihnovin pisteet tässä ottelussa 2+3.


Konferenssi finaaleista HK MVD - Lokomotiv tulee tiukat ja MVD :n kotietu on todella arvokas.

Lokomotivilla on mielestäni materiaalietu. Mutta MVD :n pelityyli voi viedä heiltä tehot.
 

SKA1946

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hyvä jääkiekko
kirjoitusvirheet

Eilen ratkesivat Itäisen konferenssin finalistit:

AK Bars voitti kotonaan Metallurg Magnitogorskin 3 - 1 ja ottelusarjan 4 - 2.

Peli oli näiden kahden välillä jo kauden 10. ja se näkyi. Kun ottelut yleensä ratkaisevat pelaajat puolustavat toisensa näkymättömiin, niin ratkaisun on tultava muualta.

Eilen AK Barsin kolmosketjulla (Obuhov - Tereshenko - Badjukov) oli onnea. Kiekko pomppi maalilla heidän hyväkseen.

Ottelussa oli myös tappelunyritelmä, jossa linjamiehet ovat aivan turhaan välissä. Kyllä pelaajien pitäisi antaa selvittää välinsä kun molemmat ovat selvästi halukkaita siihen.

http://news.sportbox.ru/Vidy_sporta/Hokkej/KHL/spbvideo_KHL-Draka-Fedorov-vs-Obuhov

Vihreä 34 on AK Barsin Dmitri Obuhov ja hiilenä käyvä valkoinen 81 Metallurgin Fedor Fedorov.


Salavat Julaev voitti Neftehimikin 2 - 1 ja ottelusarjan 4 - 2.


Läntisen konferenssin pudotuspeleissä ensimmäinen HK MVD - Lokomotiv peli on 1.4. Balashihassa. Minulla on sellainen tutina, että Lokomotiv hoitaa tämän sarjan. Heidän materiaalinsa on kuitenkin laajempi ja rutinoituneempi pudotuspeleissä kuin MVD :n. Lokomotivin Josef Vasicek on vahvana vääntäjänä elementissään pudotuspeleissä. Myös Richard Zednik näyttää heräämisen merkkejä ratkaisupelien lähestyessä. Aleksei Mihnov ja Ivan Tkachenko ovat väläytelleet aiemmin kaudella piilossa ollutta osaamistaan.


Itäinen konferenssi: Salavat Julaev - AK Bars aloittaa 2.4. Ufassa.
Tämän sarjan voittajaa on todella vaikea ennakoida. Jos minulta olisi kysytty ennen pudotuspelien alkua, niin olisin veikannut Salavat Julaevia. He eivät kuitenkaan vakuuttaneet pudotuspelien kahdella ensimmäisellä kierroksella, joten AK Barsilla on täydet mahdollisuudet.

Ufalaisista Aleksandr Radulov on tällä hetkellä koko KHL :n kuumin pelaaja ja hänen pelinsä Patrick Thoresenin kanssa toimii hyvin. Heidän kurissa pitämisensä on tämän ottelusarjan ratkaisu.

AK Barsille on elintärkeää, että Petri Vehanen jatkaa erinomaisia otteitaan.
Muista AK Barsin suomalaispelaajista Niko Kapanen on löytänyt hyvin Aleksei Morosovin, jonka ruokkiminen on nyt hänen ykköstehtävänsä. Kapanen on liigan ykkösaloittaja. Jarkko Immonen pelaa vahvaa kautta. Hänen ketjukaverinsa Hannes Hyvönen ja Roman Kukumberg ovat selvästi heikompia. Toiveissa saattaa olla, että Janne Pesonen palaa kahden kuukauden sairaslomaltaan. Silloin Kazanin valmennusjohto joutuu pudottamaan joko Kukumbergin tai Hyvösen kokoonpanosta (KHL säännöt sallivat viiden ulkomaalaisen peluuttamisen).
 
Viimeksi muokattu:

SKA1946

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hyvä jääkiekko
Ihan mielenkiinnosta, millä mittarilla mitattuna? Koska kyllähän Immonen on ollut selvästi parempi sekä runkosarjassa että playoffeissa. Aloitusmäärät Immosella toki pienempiä.

Kapanen on tällä hetkellä Kazanin ykkösketjun keskushyökkääjä. Tämä tuo paljon enemmän aloituksia kuin kakkosketjun Immoselle (Kapasella pudotuspeleissä 583 kpl ja Immosella 148 kpl). Lisäksi niisä peleissä, joita olen nähnyt on Kapasta vastassa ollut vastustajan parhaat aloittajat. Kolmas heidän aloituksiaan erottava tekijä on se, että otteluiden ratkaisuhetkillä on AK Barsin ykkösketju jäällä.

Toki Immosen yli 66% on pudotuspeleissä hieno saavutus. Mutta ei Kapasen 56 % myöskään ole huono kun ottaa huomioon edellä esittämäni asiat. Puhtaat tilastoluvut eivät ikinä kerro koko totuutta pelaajasta.

Myönnän kyllä, että liikun tässä kuten monessa muussakin asiassa mutu -pohjalla, eli minusta näyttää siltä, että Kapanen on parempi aloittaja kuin Immonen. Jääkiekon seuraaminen on kuitenkin vain harrastus, eikä ammatti. Ammattivalmentaja voisi kertoa oikean totuuden tässäkin asiassa.
 
Moskovan Dynamon ruotsalaisista Linus Omark sekä Johan Harju eivät jatka KHL:ssä ensi kaudella. Asiasta kertoo mm. Aftonbladet. Molemmat ovat käyttäneet sopimuksessa olleen purkupykälän ja suuntaavat siis muualle. Harju varmaan palaa Ruotsiin, mutta Omark saattaisi lähteä kokeilemaan Edmontoniin (oma arvio). Etenkin Omark on kova menetys joukkueelle.

Eli se niistä pakollisista kahden vuoden sopimuksista ja seuran optioista, jälleen kerran.
 

SKA1946

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hyvä jääkiekko
Eli se niistä pakollisista kahden vuoden sopimuksista ja seuran optioista, jälleen kerran.

Ei kai kukaan tosissaan edes kuvittele, että seura voisi pakottaa pelaajan pelaamaan vasten tahtoaan KHL :ssä. Molempien osapuolien etu on purkaa sopimus rauhassa. Varsinkin kun pelaaja lähtee ulkomaille, eikä siirry sarjan sisällä kilpailevaan seuraan.

Tässä Dynamon tapauksessa Harju oli pelaaja, jonka korvaaminen ei tuota vaikeuksia. Aika kevyt kaveri KHL :ään. Omark taas on siinä rajoilla, mahtuuko Edmontoniin mutta täytti KHL tasolla vahvistuksen kriteerit. Päävalmentajan vaihtuessa Dynamossa uuden valmentajan on helpompi aloittaa ensi kauden joukkueen kasaaminen kun kaikki ulkomaalaispelaajien paikat eivät ole varatut.

Dynamon jäljelle jääneistä ulkomaalaisista Mattias Weinhandl pelasi vahvan kauden ja hänen menettämisensä olisi Dynamolle paha isku. Jiri Hudler oli pettymys ja hän haluaa varmasti näyttää ensi kaudella pystyvänsä parempaan, tosin liikkeellä on huhuja, jotka ovat viemässä häntä takaisin NHL :ään. Karel Rachunek on vahva peruspuolustaja, joka oli hyvin esillä Dynamon puolustuksessa.

Leo Komarovin tilannehan on sikäli hyvä, että häntä ei kahden passin miehenä lasketa ulkomaalaiskiintiöön.
 

SKA1946

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hyvä jääkiekko
Metallurg Magnitogorskin päävalmentaja Valeri Belousov on eronnut. Kari Heikkilää huhutaan myös Magnitogorskin päävalmentajaksi (muita vahvoja vaihtoehtoja ovat SKA ja Moskovan Dynamo).

Lisäksi seurasta lähtevät tsekit Jan Marek ja Jaroslav Kudrna. He pelasivat neljä kautta Magnitogorskissa. Tämä kausi meni molemmilta heikosti. Heidän uusista seuroistaan ei ole tietoa mutta ilmeisesti Kudrna jatkaa uraansa Tsekin pääsarjassa. Marek käy agenttinsa kanssa tilannetta läpi. Hänellä on tarjouksia muista KHL seuroista ja Extra liigasta.
 
Ei kai kukaan tosissaan edes kuvittele, että seura voisi pakottaa pelaajan pelaamaan vasten tahtoaan KHL :ssä. Molempien osapuolien etu on purkaa sopimus rauhassa. Varsinkin kun pelaaja lähtee ulkomaille, eikä siirry sarjan sisällä kilpailevaan seuraan.

No ei toki. Tai en minä ainakaan. Muistan vaan kun näistä suorista kahden vuoden sopimuksista oli juttua. Niissähän ei joidenkin tietojen mukaan pitänyt olla pelaajan optiota, vaan seuran. Ja joidenkin tietojen mukaan niissä ei pitänyt olla myöskään mitään purkupykäliä. Harjun ja Omarkin esimerkkien valossa voisin melkein veikata, että useimilla pelaajilla (varsinkin ulkomaalaisilla) on sopimuksissaan purkupykälät. Mielenkiintoista nähdä yrittääkö Dynamo hankkia Weinhandlille muita maanmiehiä. Vai olisiko tällä kertaa suomalaisten vuoro? Nythän Komarovin kämppä jää hieman tyhjilleen svedujen lähtiessä muualle. Lehterä-Enlund olisi ihan mielenkiintoinen kaksikko näin esimerkkinä.
 

SKA1946

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hyvä jääkiekko
Vai olisiko tällä kertaa suomalaisten vuoro? Nythän Komarovin kämppä jää hieman tyhjilleen svedujen lähtiessä muualle. Lehterä-Enlund olisi ihan mielenkiintoinen kaksikko näin esimerkkinä.

Dynamon valmentajakuvio ratkeaa viimeistään 30.4. Yksi visio on Heikkilä, joka hyvinkin saattaisi ottaa seuraan suomalaisia. Lisäksi Komarov pelasi hyvän kauden ja näytti seurajoihdolle, että Suomen maajoukkuepelaaja pärjää KHL :ssä.

Ps. Yritin etsiä KHL :n tämän kauden säännöistä tätä sopimuspykälää. En löytänyt. Tämä kyllä saattoi johtua siitä, että ko. dokumentit ovat todella puisevia luettavia ja kärsivällisyyteni ei riittänyt.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös