HIFK - Playoffs 2010

  • 169 067
  • 585

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jos IFK häviää tämän sarjan menee kaikki IFK kama vintille ja en käy katsomassa enkä kannata joukkuetta ennenkuin seuraavan kerran pelaavat finaalissa. txt-tv:stä voin silloin tällöin katsoa miten kausi etenee.

Ihan näin radikaaliin ratkaisuun en pysty, mutta viime kevään play-offs katastrofin jälkeen päätin, että vähennän runkosarjapelit tälle kaudelle ihan minimiin ja tämän myös tein. Runkosarjan kiinnostavuus on karissut täysin tässä viime vuosien mittaan. Runkosarjan diibadaaba-väännöt on luusereille, aika-ajojen maailmanmestareille ja kyläskisojen mestareille. Toki ne pitää kunnialla hoitaa, mutta ei kukaan toukokuussa syyskauden mestaria muistele. Tuo pieni mies Oulusta oli runkosarjassa suurin syy hallille lähtemiseen, koska hänessä on jotain poikkeuksellista ja sellaista harvoin liigassa näkee.

Nämä ovat niitä pelejä, joita minä haluan nähdä. Nyt pudotuspeleissä ollaan aina mukana, kun vain töistä päästään ja tämä on tehty kotonakin selväksi. Liigafinaalien ajaksi hakisin palkatonta virka-vapaata. Sen verran tärkeä asia tämä on. Peleissä on oikeasti panosta. Sääli vain, että HIFK ei näissä peleissä viihdy. Tänään HIFK oli HPK:ta valtavasti edellä silloin, kun se uskalsi pelata. Pelaajamateriaalissa on valtava etu HIFK:lle. Kentällä tämä näkyi kolmannen erän alkuun asti. Kolmannessa erässä HIFK oli kadottanut pelaajamateriaalin tuoman edun, 3-1 johtonsa ja asettanut itsensä siihen tilanteeseen, että yhdellä pomppukiekolla HPK pystyi riistämään kotiedun ja menttaalipuolen (siellähän se jo ennestäänkin oli) edun entistä enemmän itselleen. Sillehän ei mitään voi, jos vastustajalla on yksinkertaisesti paremmat pelaajat ja pelitapa, mutta minun on erittäin vaikeata arvostaa joukkuetta, joka vuodesta toiseen häviää pelit henkisellä puolella. Tätä kutsutaan munattomuudeksi.

Normaalin kaavan (johon olen HIFK:ta seuratessa tottunut) mukaan: HIFK häviäisi 2. pelin keskiviikkona. Voittaisi 3. pelin Helsingissä. Häviäisi 4. pelin Hämeenlinnassa. Voittaisi viidennen pelin Helsingissä. Lähtisi rantapallojen saattelemana kesälomille 6. pelin jälkeen Hämeenlinnasta voitoin 2-4, eli Hämeenlinna jäisi taas valloittamatta...

Tämä joukkue on kuitenkin HIFK:n joukkueeksi poikkeuksellisen laadukas ja hyvin rakennettu. Tällä kertaa itselläni on aito usko siihen, että ainakin tämä sarja kääntyy HIFK:lle ja Hämeenlinnassa voitetaan ainakin kerran. HIFK pyyhkii HPK:lla jäätä lähes joka osa-alueella. Maalivahtipeli ja henkinen kantti ovat ainoat kysymysmerkit. Valitettavasti vain ne ovat juuri ne, joissa HPK:lle on vuosien saatossa hävitty.
 

scholl

Jäsen
Olin ajatellut, että menisin pe halliin, vaikka rehellisesti sanottuna katson mielummin vaikka virityskuvaa tai otan turpiin kuin näen kaikkien maataloustukikuppaajien isän ja äidin eli Hämeen pallokerhon livenä. Kerran tai pari olen nähnyt, eikä silloin ollut kellään kivaa, mutta nyt on asiaa ja se on se, että kuka hemmetti vastaa siitä, että hävitään tuollainen peli, jota ei saa hävitä ja johon kellään ei ollut oikeutta hävitä.

Muistakaa Matti Alatalo. Siihen päälle IFK:n jämäpelaajat Vihko, Viitaluoma, Häppölä, Pasi Salonen ja siis oikeasti Mestis-Miliisi. Siihen päälle vielä Janne Laukkanen. Siis oikeasti se legacy on siellä. Miksi siis perseilette nyt. Ei voi hävitä tuollaista peliä, eikä varsinkaan kotona. Muistakaa Ari Huumonen, kaveri ei kai uskaltanut edes käydä Hämeenlinnasta Helsingissä kuin kerran elämässään - mm-kisoissa. Se on hemmetin iso kynnys viljelijöille lähteä pk-seudulle. Ei ole sitä nappiverkkareiden kahinaa ja lantsareiden lonksetta, vaan kotietu on Nordiksen omalla jengillä.

Vaadin jonkinlaista selitystä nyt asialle heti. Kuka hävisi tuon matsin. Sehän oli jo 3-1. Silloin pitää laittaa kaasu pohjaan, eikä päästää jarkkoniemistä tai mattialataloa pään sisälle.
 

Dumbass

Jäsen
Vellihousut

Kahden erän jälkeen viiksetti etten päässyt paikan päälle peliä katsomaan, mutta kun tekstitv-cowboyn ruutuun räpsähti 3-3 niin tiesin että se on menoa. Ja niinhän se oli. Päätin vakaasti etten vahingossakaan eksy ennen seuraavaa peliä otteluketjufoorumille tai playoff-ketjuun, sen verran vaikea olla provosoitumatta eilisen uskomattoman, mutta ah niin perinteisen, tuubailun jälkeen. Jos, ja se on iso JOS, voitto tulisi pitkospuiden päästä niin seuraavaan matsiin lähden, muuten saavat pitää tunkkinsa ja kannan rahat mieluummin Alkoon kevätviinoja hakemaan.
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Muistakaa Ari Huumonen, kaveri ei kai uskaltanut edes käydä Hämeenlinnasta Helsingissä kuin kerran elämässään - mm-kisoissa. Se on hemmetin iso kynnys viljelijöille lähteä pk-seudulle. Ei ole sitä nappiverkkareiden kahinaa ja lantsareiden lonksetta, vaan kotietu on Nordiksen omalla jengillä.

Ei tämä schollilta mitään liioittelua ole, kun miettii että minäkin olen muutettuani taas Turenkin esikaupunkialueelle alkanut välillä pestä hampaita vain aamulla, ja suihkunkin sijaan on välillä mennyt vain rekkamiesversio siitä. Paikoilla on varjonsa, ja ne varjot houkuttelevat. Kutsun silti schollin Tiiliksen, borehamin ja allekirjoittaneen seuraan lauantaina, siirrytään pelin jälkeen Aulangolle siemailemaan konjakkia maaherran elkein (korvataan maa jollain ylevämmällä sanalla).

Maalivahtikirous on kuitenkin jotain, mitä pitää kolmannen erän peruuttelun ohella HIFK:n nyt saada menneeksi. Jalonen pärjäsi kyllä Kärpissä varsin 1estailevalla taktiikallaan, mutta pitäisikö monen kentän ratkaisuvoiman omaavan HIFK:n kuitenkin malttaa luottaa siihen, että joku niistä saa ratkaisun aikaiseksi kunhan ei hae sitä omalla siniviivalla pyörimällä?

Kuinkas Jalosen YV muuten nykyään sujuu? Vapaat kädet viisikolle?
 

Stigu

Jäsen
Kuinkas Jalosen YV muuten nykyään sujuu? Vapaat kädet viisikolle?

Jalosen YV:ssä on kaksi variaatiota: a) kiekko pyörii saatanan kovaa pelaajalta toiselle, ja b) kiekko pyörii kuin hidastetussa filmissä pelaajalta toiselle. Molemmat varaatiot päättyvät liian usein kiekon menetykseen, tai laukaukseen, jonka jo ensimmäinen pelaaja olisi voinut tehdä sen sijaan että pisti kiekon liikkeelle. Vertailukohteena HPK, jossa YV:tä usein pyöritetään taidokkaasti maalin edustalla klap-klap-tyyliin pelkästään kolmen hyökkääjän voimin.

Ja tuo YV olisi erittäin tärkeä onnistumisen kannalta varsinkin jos tuomarit jatkossakin kitkevät Tukka-Jukan kahvat pois samaan malliin kuin eilen.

HPK:sta vielä sellainen merkillisyys, että joukkue taitaa olla SM-liigan pienikokoisin joukkue. Esim. hyökkäyksestä löytyy kahdeksan kappaletta 180 cm tai alle pelaajia! Joonas Vihko edustaa itselleni hämptonilaisen prototyyppiä- liukas pelaaja, hyvä maalintekijä, pienikokoinen, pikkusikaa ja kahvaa viljelevä wittumainen pelaaja, joka aikaansaa torikokouksia, mutta on myös ensimmäisenä poistumassa niistä vaihtoaitioon. Hatunnosto TukkaJukalle, joka on lanseeranut tapparakiekon joukkueeseen, joka fyysisiltä omnaisuuksiltaan on oikeastaan aivan Tapparan vastakohta.
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Jalosen YV:ssä on kaksi variaatiota: a) kiekko pyörii saatanan kovaa pelaajalta toiselle, ja b) kiekko pyörii kuin hidastetussa filmissä pelaajalta toiselle. Molemmat varaatiot päättyvät liian usein kiekon menetykseen, tai laukaukseen, jonka jo ensimmäinen pelaaja olisi voinut tehdä sen sijaan että pisti kiekon liikkeelle.

Jees. Lässytin samasta asiasta jo tuhanteen kertaan viime kaudella, kun näin paljon pelejäkin, mutta HIFK:llakin kuitenkin on niin monta eri palasta sellaiseen YV-roolitukseen, jolla pitäisi onnistua. Lämytilannetta en tiedä, kun esim. Ile Pikkarainen ei joukkueessa ole enää viivalla pyssyttelemässä (eikä saanut sielläkään olla koko aikaa menestyksestä huolimatta), mutta pelintekijää ja rannarimiestä, sekä kookkaampaa kaveria maalinedustalle kyllä löytyy. Siis perunaa, makkaraa ja porkkanaa olisi, mutta niin vain sopankeitto jää aina puolitiehen.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
IFK tosin teki eilen kaksi yv-maalia (okei, Hirson maalin syntyessä Kerhon jäähy loppui juuri, mutta kyllä se käytännössä ylivoimalla syntyi) ja enempäänkin oli tunnetusti ainekset, mutta eihän se perkele riitä. Siniviivavetoja jäin itse kaipaamaan ylivoimalla, niitä ei liiemmin nähty. Mikkehän se siellä primus motorin ominaisuudessa hääri ja mm. ekassa erässä heitti yv:llä melkoisen lätyn Wirtaselle takakulmalle, mutta niin vain Lassila poimi senkin yrityksen. Näiden potentiaalisten maalintekijöiden (Haataja, Ahtola) laukauksia kaipailen myöskin, niin yv:llä kuin tasakentällisinkin. Vaikkei Jerry taida pahemmin enää edes päästä pelaamaan ylivoimaa...
 

Samart

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mikkehän se siellä primus motorin ominaisuudessa hääri ja mm. ekassa erässä heitti yv:llä melkoisen lätyn Wirtaselle takakulmalle, mutta niin vain Lassila poimi senkin yrityksen. Näiden potentiaalisten maalintekijöiden (Haataja, Ahtola) laukauksia kaipailen myöskin, niin yv:llä kuin tasakentällisinkin. Vaikkei Jerry taida pahemmin enää edes päästä pelaamaan ylivoimaa...

Lassila oli hyvä, mutta vedot meni yleensä TAAS joko rintapanssariin tai patjoihin. Läheltä ylös, jumalauta!! Taas tehtiin naapurin veskarista sankari.
 

Pärde

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Colorado Avalanche
Kyllä se kolmannen erä nukkuminen oli anteeksiantamon virhe. Taisi olla puristusta mailoissa liikaa. Malliesimerkkinä Kurvisen sekoilu - kiekon epäonnistunut potku - häsläämistä omassa päässä - hyvä ettei vielä kompastunut ja lyönyt hampaitaan ylärimaan.

Hyvin tiivistyy ottelun kuva tässä sikäli, että siellä jäätyivät eilen nimenomaan ne kokeneet pakit. Ensimmäisen erän perusteella ajattelin Haverisen olevan ihan väärissä karkeloissa, mutta lopulta pihalla olivatkin Järventie (ehkä tämän takia sitä jatkopaperia ei ole haluttu tehdä suoralta kädeltä pitkäksi?) ja Kurvinen.

No, ehkä tässä nyt saatiin pahin jännitys alta pois ja nähtiin vähän todellista kuvaa Kerhosta pleijareissa. Toivottavasti seuraavassa matsissa on vähän enemmän jäitä hatussa, eilen mentiin pari kertaa halpaan kerholaisen kuumentaessa ja otettiin jälkitilanteesta tyhmä jäähy.

Avainasemassa tulee olemaan myös Mika Noronen, tason on noustava tästä. Omasta mielestäni kaikki maalit olisivat olleet otettavissa, mutta nyt menivät kevyen oloisesti sisään. Vastaavasti toisessa päädyssä Lassilta pelasti monia ns. varmoja paikkoja. Joten Lassilalle ensimmäinen ottelu siis, toivottavasti Noronen hoitaa jatkossa. Maalivahtien välinen kamppailu on aina sarja ottelusarjan sisällä, joten balanssi voi vielä vaihtua monta kertaa.

Pelillisesti IFK oli edellä eilen, tästä ei ole mielestäni kahta sanaa. Matsi silti hävittiin ja oikeastaan vain tällä on merkitystä. Toivottavasti nyt jätetään jo se turha varmistelu pois ja pelataan omaa matsia 60 minuuttia (tai pidempään). Ehkä tässä näkyvät ne menestymispaineet - pelätään enemmän tappiota kuin halutaan voittaa. Siinä mielessä vieraissa voi olla helpompaakin huomenna.

Jos yksittäisiä pelaajia miettii, niin mielestäni Hirschovits ja Granlund olivat eilen hyvässä vedossa. Huomenna Rautakorvella on vaihtoetu, joten hän varmasti pyrkii pimentämään tämän osaston, mutta helppoa se ei missään nimessä tule olemaan. Samoin Dale Clarke oli eilen hyvä, kyllä se kokemus näkyi otteissa. Harmittamaan jäi ne hukatut maalipaikat - niistä kun olisi upottanut sisään, olisi peli ollut erinäköinen.

Itsellänikin riittää edelleen uskoa IFK:hon. Jalonen on kokenut valmentaja ja tietää kyllä homman jujun. Sarja on vasta alkanut ja ennen sarjaa pohditut asiat pitävät edelleen kutinsa: IFK:lla on materiaalietu ja se on pelillisesti HPK:ta edellä. Itse uskon tämän näkyvän selvemmin, mitä pidemmälle sarjassa mennään. Paras seitsemästä -malli seuloo kyllä tehokkaasti sen paremman joukkueen jatkoon, joten uskon IFK:n edelleen tämän hoitavan.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Hyvin tiivistyy ottelun kuva tässä sikäli, että siellä jäätyivät eilen nimenomaan ne kokeneet pakit. Ensimmäisen erän perusteella ajattelin Haverisen olevan ihan väärissä karkeloissa, mutta lopulta pihalla olivatkin Järventie (ehkä tämän takia sitä jatkopaperia ei ole haluttu tehdä suoralta kädeltä pitkäksi?) ja Kurvinen.
Meikäläisen huomio kiinnittyi tokan erän lopulla siihen, että Haverinen penkitettiin erän viimeisillä minuuteilla ja IFK pelasi viidellä pakilla (Kurvinen pelasi sekä Clarken että Söden parina). Tuli ekana mieleen, että Haverinen loukkaantui, mutta ilmestyihän se omalle paikalleen kolmanteen erään. Ehkäpä Jalonen halusi varmistella kahden maalin johtoa antamalla kokeneemmille pakeille vastuuta, mutta ei se paljon lohduttanut kolmannessa erässä. Taisipa muuten olla Ramstedt, joka toi kiekkoa ylös, menetti sen keskialueella, jonka jälkeen HPK:n nobody luisteli ohi Järventiestä ja teki kavennuksen. Paha menetys Ramulta, mutta kyllähän Maran olisi pitänyt estää sen maalin synty.
 

Carlos

Jäsen
Carloksen pahan olon purkautuminen on kyllä parasta viihdettä vähään aikaan. Paljon voi yksi jatkoajalla hävitty ottelu muuttaa mielialoja, sillä ennen sitähän me oltiin jopa mestarisuosikkien joukossa.

Juu, oltiin. Ihan oikeasti aloin olla sitä mieltä että menneisyyden haamut saattaa sittenkin olla jo pääosin takanapäin, ja joukkueella on saumoja vaikka mihin.

Heti ensimmäinen matsi vaan näytti sitten sen karun tosiasian että näin ei ole. Kuten sanottua, HIFK:lla on neljää hyvää kenttää, hyvä maalivahti, tasaisuutta, valmennus, pelitapa, kaikki kunnossa. Mutta ei vaan sitten taaskaan jätkillä paukut riittänyt enää tosipeleissä.

Kyllä kai sen jokainen näkee miten paljon parempi HIFK on niinkun periaatteessa. Jos ei oteta huomioon sitä että maalivahti floppasi, puolustus floppasi, ja varauksin hyökkäyskin floppasi. Kaiken huipuksi menetettiin "varma" johto, ja hävittiin kotimatsi jatkoajalla.

HPK sai tästä voitosta paljon voimaa, ja paljon itseluottamusta. HIFK menetti paljon voimaa, ja paljon itseluottamusta.

Hämeenlinnassa HPK tulee varmasti päälle kovaa heti alusta, ja ihan varmasti tekee ensimmäiseen erään sen 1-3 maalia. Ja sitten kuuluu taas selkärangasta *ruks*. Mutta sittenhän voidaan taas lohduttautua sillä että voidaan voittaa vielä seuraava kotimatsi.

Jos minun avautumiseni on parasta viihdettä vähään aikaan, niin hyvä että edes jollakin sitä on. Se vaan että jääkiekko on joukkuelaji, ja jos joukkueesta ehkä kolmella-neljällä pelaajalla on asenne ja suoritustaso pudotuspelimoodissa, niin se ei riitä. Noutaja tulee.

Se on hyvä viisastella täällä miten oli vasta yksi seitsemästä, ja ei hätää, mutta voin vakuuttaa että nyt on hätä. Henkinen kantti pettää, jostain syystä joka hemmetin vuosi. En tiedä mikä mättää, ei oikeasti ole mitään hajua, mutta jostain syystä aina vaan Hifk:lla pollat menee jumiin kun tosipelit alkaa.

Voiskohan jostain ostaa sen voittamisen kulttuurin? Tai itseluottamuksen (joka ei ole siis sama kuin ylpeys)?
 

Wiltord

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Juu, oltiin. Ihan oikeasti aloin olla sitä mieltä että menneisyyden haamut saattaa sittenkin olla jo pääosin takanapäin, ja joukkueella on saumoja vaikka mihin.

Etkös se ollut juuri sinä kun sanoit about viiden pelin jälkeen, että kausi on hävitty?

Mitä sä täällä vielä meuhkaat, silloinkin käskit keskittyä seuraavaan kauteen. Kannattaisiko sinun antaa tämän hävityn kauden mennä, eikä edes seurata pelejä kun tiedät ennakkoon että tappio tulee.

Pleijareissa täytyy osata pitää pää kylmänä. Fanien ei tarvitse, mutta itse yritän sitä. Paskalle nämä tappiot tuntuu ja kyllä seuraava matsi on käytännössä pakko voittaa. Sitten peli olisi taas tasan, kotietu taas meillä ja paras viidestä systeemillä.

Itse katselen tuon keskiviikon ennen kuin viillän ranteet auki. Se oli kuitenkin plussaa, että ei me jyrän alla oltu, vaikka hävittiinkin. Ensi pelissä pelin pitää vain pysyä kasassa se koko 60min. Vaikka ei se Kerhollakaan pysyny, mutta anyway.
 

#16 Murray

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Heti ensimmäinen matsi vaan näytti sitten sen karun tosiasian että näin ei ole. Kuten sanottua, HIFK:lla on neljää hyvää kenttää, hyvä maalivahti, tasaisuutta, valmennus, pelitapa, kaikki kunnossa. Mutta ei vaan sitten taaskaan jätkillä paukut riittänyt enää tosipeleissä.

Nyt vittu ihan oikeasti. Mun tietääkseni jatkoon menemiseen tarvitaan neljä voittoa ja HPK:lla on nyt yksi.

Jos tuota rataa painostaa, niin aivan 150% varmasti myös sen palkinnonkin saa. Kyllä se Rautakorven järkyttävä kahvakiekko vielä tulee koitumaan haitaksi (siis HPK:lle).
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Kissaa pöydälle

Nonnih ja ihan muita lukematta ensin faktaa. Lähinnä myyttejä ja niiden paikkansapitävyyttä tarkastellen:

1) HIFK.n mv-peli pettää playoffeissa

Totta. Noronen oli huono ja ennenkaikkea huonompi kuin Lassila. Kummassakaan veskarissa ei ollut kehumista. Lassila antoi kaksi ultrahelppoa maalia, Maran ja Turren suorat vedot ilman maskia. Torjui 92,5%, päästi 3 maalia ja oli kaukana sankarimaalivahdista, jonka viittaa hänen ylleen oli eilen joillain suuri tarve pukea. Kissanvitut. Molemmat veskarit alittivat runkosarjatasonsa ja Noronen oli huonompi kuin Lassila. Mutta Lassila eilen olisi ollut täysin voitettavissa. Kummallakaan eilen nähdyistä maalivahdeista (siis heidän eilisestä tasostaan) ei mennä kuuhun. Lisäelementtinä mainittakoon, että Haverinen käytännössä teki Kerhon ekan maalin ja videoclippikerho Lundellin tapauksessa olisi antanut tästä hysteerisen synninpäästön maalivahdille ja lisää Tuttelia juomapulloon. Laitetaan kuitenkin Noroselle, hänen pitäisi tietää riskit, kun Haverinen puskee kiekon kanssa oman maalin eteen. Parempi fiiliskin, kun laitetaan kaikki yhden miehen tiliin.

Eilisestä mv-pelistä ottaisin tällaisen verrokin: Ostat liput F1-kisaan ja oletat näkeväsi Ferrarin & McLarenin taistelun voitosta. Radalle ilmestyvät kuitenkin vain Minardi ja Toyota ja toinen näistä on parempi. Kumpikaan ei hyvä. Väitän siis mv-pelin suhteen, että Lassilan eilinen ei jättänyt mitään kammoa sen suhteen, että hän olisi muuri.

2) Nenän HIFK ja playoffit

Surullinen tilasto. Nenä on pelannut HIFK:ssa kolme playoffottelua ja hävinnyt jokaisen. Joukkue tuli surkeasti latautuneena ja passiivisena ensimmäiseen kotiotteluunsa. 1-2-2 muodostelma + kauhea virheiden pelko. HPK jyräsi menemään ja taklasi paskat pihalle Ramusta jo ekassa vaihdossa. Nenä lähti ompeluseuramaisesti peliin. HIFK:lla on pirusti enemmän yksilötaitoa ja joukkue otti kliinisen helposti 3-1 -johdon. Nenä yksin saa ottaa piikkiinsä myös kolmannen erän alun koomailun. Sheddenin, Dufvan tai vastaavan koutsin jengi ei olisi tullut noin takki auki kolmanteen erään ja olen väsynyt siihen, että tämä vingutaan aina vaan edarijätkien viaksi. Hevonpaskaa. Kukaan pelaaja ei halua hävitä ekaa playoffmatsiaan himassa ja se kuinka peli valahti Nenän käsistä jälleen kerran oli karmeaa katsottavaa.

Kylmää faktaa: Edellinen playoffottelun voittanut HIFK-koutsi on Baxter ja edellinen playoffottelun voittanut HIFK-mv on Jani "KooKoo" Nieminen.

3) Hirso dyykkaa pleijareissa

1+1 ja Micken kanssa HIFK:n paras pelaaja. Ykkönen täytti komeasti ruutunsa.

4) HIFK iskee leveällä rintamalla

Paskaa. HIFK valahti eilen yhden ketjun joukkueeksi ja herrat Ramstedt, Kuhta ja PW olivat aivan ala-arvoisia. Jos Hirso olisi tehnyt Kuhdat, vikinä olisi ollut karmea. Kuhta eilen; ylipainoinen ja hidas hasbeen, joka ei voittanut ainuttakaan kaksinkamppailua, eikä saanut tasokkaita laukauksia aikaiseksi. Täydellinen Juha Lindin inkarnaatio. Nämä veteraanit ovat pelaajia, joita omat rakastavat ja joille muut nauravat. Lisäksi Kuhta kahvasi typerän hyökkäyspään jäähyn, josta taisi tulla maali kerholle. Voi sitä itkua, jos Hirso olisi tehnyt saman. Ramu? Jokuko mietti tosissaan täällä aiemmin, että siinä meillä on Hirson korvaaja? Sanoin silloin jo, että Ramu on matkalla Hirson suuntaan, mutta pirun kaukana vielä. Se näkyi eilen. Ensimmäisenä Mäkelän miinaan ja sen jälkeen pelkkää näpertelyä. Mielestäni se oli Ramu, jonka HPK:n nro 8 ohitti kuin pujottelukepin 2-3 maalissa.

HIFK:n hyökkääjistä ykkönen ja Töykkälät olivat hyviä. Kuhta, Ramu ja PW odotusarvoon nähden hyytävän paskoja

4) Pakiston leveys

Lupaschuk puuttui ja se näkyi. Haverinen teki käytännössä oman maalin ja Mikko Kurvinen oli surkuhupaisaa katsottavaa. Hän oli kaukana liigatasosta ja esitti mm. SM-liigahistorian kautta aikojen huonoimman vaihdon: mailan tiputus omassa päässä ja aikaa olisi ollut potkia kiekko pois. Kurvinen ei osannut potkia, joten hän päätti viedä kiekon kulmaan. Voimat eivät kuitenkaan riittäneet edes siihen, että kiekko olisi pysynyt siellä ja pelikatko olisi vihelletty. Granlund antaa mailansa Kurviselle, joka pelaa yhtä paskasti mailankin kanssa, Micke olisi voinut pitää stagansa. Tilanne huipentuu saman pelaajan ottamaan jäähyyn. Ihan oikeasti - täyttä sketsikamaa. Kurvisen ja Haverisen lisäksi Clarke oli surkea.

Mikko Kurvinen eilisessä iskussaan - hänen ei kuuluisi mahtua edes Jokipoikiin. Pelata hän ei ole osannut koskaan, mutta missä vaiheessa Kurvisesta tuli myös ultrapehmeä vässykkä? Nyt ei pelata runkosarjaa, tason pitäisi nousta siitä, ei laskea. Muuten 3-parin pakki on turhake.

5) Yhteenveto

Tämä näkemys ei ole varmasti juuri nyt muodikas, mutta uskon vakaasti HIFK:n vievän sarjan. Paras seitsemästä -systeemi on etumme. Pelkkä matematiikka tulee jauhamaan HIFK:n voittajaksi, ellei ihmeitä tapahdu. HIFK teki eilen ja tulee tekemään jatkossakin selvästi enemmän paikkoja ja HIFK:lla on huomattavasti paljon HPK:ta enemmän käsiä maalien tekoon niistä paikoista. Eilinenhän olisi päättynyt kotivoittoon, jos Lennun veto 3. erän lopussa ei olisi osunut ylärimaan.

Isossa kuvassa en nähnyt vielä huolta. Uskon HIFK:n siis vievän sarjan, sillä HPK:kaan ei vakuuttanut. Joukkue on kankea ja tähdetön. Parannettu versio Bluesista. Kaikki kunnia voitolleen ja Mäkelä oli kentän komeinta katsottavaa. Norosen on palattava runkosarjatasolleen ja hän on noussut ennenkin yhden huonon ottelun jälkeen. Hän on joka tapauksessa ainoa vaihtoehtomme. Lundell maaliin on sama kuin pyyhkeen kehään heittäminen - tämäkin on pelkkä vitsi muille joukkueille. Noronen hävisi siis kiistatta pelinsä Lassilalle, mutta onneksi Lassilakin oli kaukana huikeasta sankarimaalivahdista eilen. Kolme sisään, joista 2 suoria vetoja ilman maskia. Aika lunkkamaisia imuja itse asiassa. Lisäksi Lassila menetti kiekon maalinsa takana Mickelle ja sekin oli sekunnista kiinni, ettei soinut omissa.

Nenässä on paljon hyvää, mutta toistaiseksi hänen playoffnäyttönsä HIFK:ssa ovat täyttä paskaa. Luotan tässäkin volyymiin ja massaan. Mutta eilen selvisi, että penkin takaa tuskin tulee jatkossakaan löytymään ekstraboostia, jos peli valahtaa käsistä. Alempien ketjujen pitää parantaa peliään. Kuhta , Ramu ja PW runkosarjatasolleen, niin eipä ole suurempaa hätää. Eilen he olivat karmeita. Turha suurennella enempää, tämä oli yksi ottelu. Pitää katsoa koko sarja, jonka siis väitän tulevan HIFK:lle. Hyvää eilisessä oli ykkösen peli.
 

COLHC1980

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Deutscher Fußball-Bund, NP #3
Lassila oli hyvä, mutta vedot meni yleensä TAAS joko rintapanssariin tai patjoihin. Läheltä ylös, jumalauta!! Taas tehtiin naapurin veskarista sankari.
Kolmannen erän vikassa yv:ssä Hade pommitti huonosta asennosta ylös, mutta ei tarpeeksi ylös. Lassilan haamuräysä tuli eteen, mahallaan pötköllään ja jostain se kobra siihen tuli sylkien myrkkyä. SAATANA! Jone Vihko punaiseen paitaan keskiviikkona ja ajelee Lassilan kylmäksi!
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Voiskohan jostain ostaa sen voittamisen kulttuurin? Tai itseluottamuksen (joka ei ole siis sama kuin ylpeys)?

Sun tosiaan kannattaisi sitä kysellä. Kirjoitustesi perusteella olet henkilö, joka luovuttaa ensimmäisenä pienenkin ongelman osuessa matkalle.

Eilinen peli oli täysin HIFK:n käsissä. Kävin moikkaamassa toisella erätauolla vaimoani fanikatsomon liepeillä ja sanoin, että tästä 3-1 johdosta ei kyllä voi hävitä. Väärässä olin. En voinut kuvitella, että Jalonen valitsee täysin väärän pelitavan johtoasemassa. Niin passiiviseen puolustamiseen kuin mitä Jalonen haki, HIFK:n materiaali ei edes istu. Jos HIFK olisi pelannut kuten se pelasi 0-1 tappioon päättyneen 1. erän, voittoa ei olisi juuri voinut estää. Minusta tappio menee täydellisesti valmennuksen piikkiin, sillä suht passiivinen pelaaminen sopii erinomaisesti estämisiä, koukkimisia ja muuta kahvausta harjoittavalle kiekkoraiskaaja Rautakorvelle. Sekin olisi ehkä riittänyt, että HIFK olisi ajellut kunnolla HPK:n maalille ja vedellyt Laamasta päin näköä sekä pyrkinyt nopeisiin hyökkäyksiin enemmän kuin mitä nähtiin kolmannessa erässä.

Siksi on helppo uskoa että Jalonen ei tee samaa virhettä toiseen kertaan playoffeissa. Tämän voi toki kyseenalaistaa sillä, että Jalonen teki saman virheen useammankin kerran runkosarjassa ja vielä johtoasemassa. Mun arvaus kuitenkin on se, että Jalonen oppi nyt lopullisesti sen miten HIFK:n materiaalilla ei voi johtoasemassa pelata ja vastaavia taktisia virheitä ei enää nähdä. Koska HIFK:lla on suhteellisen raju materiaalietu HPK:hon nähden, jatkoon menoon riittää jo valmennuksen skarppaus. Kun HPK:n pakeille pistää painetta läpi pelin seuraavasta ottelusta lähtien, HIFK voittaa jäljellä olevista peleistä enemmän kuin häviää. Ja sehän riittää jatkoon.
 

Carlos

Jäsen
Etkös se ollut juuri sinä kun sanoit about viiden pelin jälkeen, että kausi on hävitty?

Juu, olin. Sitten tapahtui jotain hyvin epä-Hifkimaista, ja otteet alkoivat parantua kauden vanhetessa, jopa siten että miehiä oli sairastuvalla. Jota en siis tähän mennessä ollut nähnyt, tai sanotaan etten piiiiiitkään aikaan. Sitten alkoi toivo vähitellen herätä kuolleista, lähti jopa kepin kanssa kävelemään.

Kunnes sitten eilen tuli taas uusi tripla-sydänkohtaus, ja eikun takaisin sinne kylmiöön.

Ja juu, hyvä pointti, miksi sitten roikun täällä vuodesta toiseen. Itse asiassa kohta olen "roikkunut täällä" jo vuosikymmenen. Varmaan voi jotenkin verrata esim. mieheen/naiseen joka haluaa asua partnerin kanssa, jolta saa säännöllisesti turpiin. Joka sunnuntai-aamu on silmä mustana ja asiaa hammaslääkäriin, mutta ei vaan voi lähteä lätkimään. Ku se on silti niin ihq.
 

Metukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
HIFK on kuin suomalainen hiihtäjä tai yleisurheilija arvokisoissa.
Kauden päätapahtumassa pystytään korkeintaan tekemään se rutiinisuoritus (yleensä ei edes sitä), kun muut venyvät kauden parhaimpaansa.
Joukkueesta puuttuu täysin voittamisen kulttuuri ja miten sitä voisi ollakaan, kun sen runko koostuu edelleenkin niistä edarijätkistä jotka ovat tottuneet kaudesta toiseen häviämään. Eilenkin taisi iskeä oikein paniikki toisella erätauolla, kun oltiin voittamassa pleijaripeliä. Täysin vieras tilanne suurimmalle osalle joukkueen pelaajista.

Ja turha syyttää Nokkaa siitä. Vai käskikö hän Järventietä päästämään Muhonen ohi ja Järvistä ottamaan idioottimainen jäähy hyökkäysalueella? Virheitä sattuu, mutta voittamisen osaavat joukkueet pystyvät vastoinkäymisistä huolimatta nousemaan. HIFK ei.
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kauhukuvissani tämä sarja kulki niin, että HIFK voittaa ensimmäisen pelin, jonka jälkeen niin pelaajille kuin faneille tulee sellainen "huh huh, kyllä se tästä. Kotivoitoilla helposti jatkoon"-fiilis. Sen jälkeen HPK olisi nakutellut kolme voittoa putkeen ja ehkä kolmannessa kotiottelussa olisi tullut vielä voitto, mutta sarja päättyisi viimeistään kuudennessa matsissa. Jossain määrin samanlainen kuvio siis kuin vuoden 2004 Ilves-sarja, sillä erotuksella että sitä ei oltaisi enää käännetty viimetingassa voitoksi.

Siinä mielessä pidän kierolla tavalla melkeinpä hyvänä herätyksenä sitä, että tuli heti ensimmäisessä pelissä pataan. Nyt on pakko heti herätä siihen, että vieraissa on pakko voittaa vähintään kerran, eikä Hämeenlinnaan voida lähteä vain pelaamaan "fiksua vieraskiekkoa" á la viimeinen Blues-peli. Nimenomaan HPK:ta vastaan on kyllä paha pelko persiissä, että sitä vierasvoittoa ei tule, minkä tahansa muun joukkueen uskoisin kaatuvan eilisellä esityksellä.

Maalivahtien HIFK-syndrooma oli myös mitätön pikkupelko takaraivossa, mutta eihän se voi toteutua, vaikka heikolta näyttää eilisen perusteella... Ei... kai. Jotenkin koomista, että parjattu Janne on ollut ainoa veskari 2000-luvulla, jonka on voinut katsoa pelanneen onnistuneita sarjoja. (Ilves ja Kärpät 2004 ja suurimmaksi osaksi 2006 pleijarit.)

Ja lisätäänpä onnistumisten joukkoon Ahonen 2001 Ilves-sarjasta.
 
Viimeksi muokattu:

Aurinkotuuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK & useat muut punapaidat & Pallopojat
Hyvinhän se meni...

......JHagin analyysi kiekollisista ketjuista ja puolustuksesta oli jäätävää luettavaa. Täysin oikein.

Kakkosketjusta edelleen vain se, että "Palle" vaatii ympärilleen enemmän käsiä kuin herroilla Kuhta ja Luttinen on yhteensä (edes kaksi). Miksi Isonenä peluuttaa "Anitra" Ahtolaa aivan väärässä ketjussa? Alkukauden onnistumiset osoittivat, että Ahtola kykenee maalintekoon. Luttisen onnistumiset ovat puolestaan nykyisin täysin sattumanvaraisia. Borneolainen passipoliisi Kuhta puolestaan ei ole koskaan onnistunut playoffseissa muutoin kuin loppujuhlissa keväällä 1998. Lennu ja Anitra ylös, Lennu ykköseen ja Anitra-Palle-Granlund kakkoseksi ja loppu joukkueesta pelaamaan TPS-kiekkoa.

Puolustuksen kauhuskenaario: Margareta, Arthur C., Söhlö ja Irma pakistossa läpi koko tämänkertaisen playoff-sarjan.
 

Nickelback

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NHL yleisesti
4) Pakiston leveys

Lupaschuk puuttui ja se näkyi. Haverinen teki käytännössä oman maalin ja Mikko Kurvinen oli surkuhupaisaa katsottavaa. Hän oli kaukana liigatasosta ja esitti mm. SM-liigahistorian kautta aikojen huonoimman vaihdon: mailan tiputus omassa päässä ja aikaa olisi ollut potkia kiekko pois. Kurvinen ei osannut potkia, joten hän päätti viedä kiekon kulmaan. Voimat eivät kuitenkaan riittäneet edes siihen, että kiekko olisi pysynyt siellä ja pelikatko olisi vihelletty. Granlund antaa mailansa Kurviselle, joka pelaa yhtä paskasti mailankin kanssa, Micke olisi voinut pitää stagansa. Tilanne huipentuu saman pelaajan ottamaan jäähyyn. Ihan oikeasti - täyttä sketsikamaa. Kurvisen ja Haverisen lisäksi Clarke oli surkea.

Mutta tuossa tilanteessa Hirsollakin oli osansa. Ei purkanut kiekkoa vaikka oli jo paniikki päällä meidän Mikon sekoillessa huolella. Ei, hän syötti KURVISELLE, joka siis kaatui ja paniikki jatkui, kunnes otti sitten jäähynsä.

En yleensä arvostele Hirsoa, koska olen edelleen sitä mieltä, että tasoa löytyy ihan loppuun asti, mutta eilen ei kyllä ollut paras mahdollinen esitys meidän kapteenilta. Ainakin asenne oli muutamassa tilanteessa hieman hukassa, kun hommat vaan jätettiin kesken. Duunii duunii. Sitä kaivataan.

Clarkea en menisi haukkumaan, eihän se nyt niin paska ollu ja YV:lläkin pyöritti peliä hyvin, vaikka pari kertaa vetikin (tuttuun tyyliinsä) ekaan HPK:n pelaajaan.

Järventie sen sijaan oli kyllä luvattoman huono. Ok, teki maalin, mutta ei pitänyt (lue: jäljessä valovuoden) omaa pelaajaansa 3-2 tilanteessa ja Järventiehän sen 3-4 maalinki teki. Ja myös erittäin komea turhautumisjäähy kolmannessa erässä tilanteessa jossa Kerho oli jo tullut rinnalle ja josta olisi pitänyt itse saada peliä kasaan.

Nenässä on paljon hyvää, mutta toistaiseksi hänen playoffnäyttönsä HIFK:ssa ovat täyttä paskaa. Luotan tässäkin volyymiin ja massaan. Mutta eilen selvisi, että penkin takaa tuskin tulee jatkossakaan löytymään ekstraboostia, jos peli valahtaa käsistä. Alempien ketjujen pitää parantaa peliään. Kuhta , Ramu ja PW runkosarjatasolleen, niin eipä ole suurempaa hätää. Eilen he olivat karmeita. Turha suurennella enempää, tämä oli yksi ottelu. Pitää katsoa koko sarja, jonka siis väitän tulevan HIFK:lle. Hyvää eilisessä oli ykkösen peli.

Uskon myös että leveämpi materiaali ja parempi pelikirja vaan ajaa HPK:n materiaalin ohi. Tulee jotenkin mieleen Baksun HIFK Bluesia vastaan. Ensimmäisen ottelun kiima ja vimma voi viedä voittajaksi kenet vaan, mutta pitkässä sarjassa parempi kuitenkin vie voiton. Näin silmät sumeni myös kun HIFK voitti ekan matsin Bluesia vastaan ja "ryösti" kotiedun, mutta niin vaan Blues voitti seuraavat neljä matsia ja meni menojaan. Ei vaan auttanu, kun toinen oli parempi.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Lassila antoi kaksi ultrahelppoa maalia, Maran ja Turren suorat vedot ilman maskia. Haverinen käytännössä teki Kerhon ekan maalin.
Oma näkemys näistä tilanteista on se, että Järvisen av-rannari meni Lassilan piikkiin, Järventien yv-laukaus ei. Marahan pääsi vetämään suoraan MG:n poikittaissyötöstä parhaalta maalintekosektorilta ja veto sujahti takanurkkaan. Otettavissa oli toki, kuten kaikki laukaukset periaatteessa, mutta en laittaisi Lassilan piikkiin. Haverinen taasen yritti katkoa maalin takaa tullutta syöttöä, onnistuen siinä puolittain, mutta seurauksena olikin vain se, että maalin eteen jäi irtokiekko, jonka nobody-kerholainen lakaisi verkkoon. Tiedä häntä, oliko maalintekijä juuri Haverisen mies vai ei, mutta huonoa tuuria siinäkin oli hiukan mukana.

JHag kirjoitti:
HPK jyräsi menemään ja taklasi paskat pihalle Ramusta jo ekassa vaihdossa. (klips) Mielestäni se oli Ramu, jonka HPK:n nro 8 ohitti kuin pujottelukepin 2-3 maalissa.
Paskat pihalle? Kiekontavoittelutilanne IFK:n hyökkäyspäässä, Ramu kaatui kovassa vauhdissa ja ajautui päin laitaa siten, että ilmeisesti meni ilmat pihalle hetkeksi. Itse en nähnyt tuota järin huikeana taklauksena. Ja se Kerhon kavennus 3-2:een lähti Ramun kiekonmenetyksestä keskialueella, mutta kyllä se oli Järventie, joka yritti roikkua HPK-nobodyn liepeissä kiinni, surkeasti epäonnistuen.
 

Carlos

Jäsen
Tuli tästä avausmatsista jotenkin niiiiiiiiin mieleen taannoinen puolivälieräsarja HIFK-Lukko, keväältä 2005. Tuolloinhan HIFK hävisi myös avausmatsin kotona, vaikka oli parempi joukkue, ja tulisi varmasti viemään koko sarjan. Erinäisiä kommentteja ko. sarjaa käsitelleestä ketjusta noin yleensä, ei voi kuin hämmästellä samankaltaisuutta eilseen:

- "Aran piikkiin ainakin osittain. Alkoi samalla kaavalla kuin viime vuonna. Lähdettiin säästelemään ja varmistamaan johtoa ja näinhän siinä taas kävi. Aran pitäisi saada jätkät kuriin muuten tulee nopea loppu. Selkä suorana ja löysäillen meni moni jätkä. Luulotautiako taas - valmentajan kyvyt punnitaan nyt."

- "IFK:n hahmoja tässä sarjassa tulevat ehdottomasti olemaan Jokinen, Ruutu ja Vokoun. Viimeksimainitulla tänään vähän heikompi päivä, parantamisen varaa jäi."

- "Nyt jäitä hattuun. Eka peli."

- "Mutta mitäs noista, IFK lahjoitti voiton kahden erän täysin suvereenin esityksen jälkeen. Ei tule toistumaan, jos yhtään on mitään opittu edellisistä peleistä. Lukko sai sen yhden ja siihen se sitten jää."

- "No niin, IFK on taivoilleen uskollisena muuttanut vähintään kohtalaiset lähtöasetelmat lähes veitsi kurkulla-tilanteeseen. Vaikea oli eilen toisella erätauolla tällaista tilannetta kuvitella, mutta tässä ollaan ja siinä se."

Sitten olikin jo seuraava matsi Raumalla, mikä sitten piti voittaa;

- "Jotenkin odotin ottelusta tappiota, vaikka tietysti toivoin aivan muuta. No tilanne on nyt 2-0 Lukolle. Maaleja ei olla tehty hyvistäkään paikoista tarpeeksi. Seuraava peli on IFK:n kannalta tärkein, sillä 3-0 on liikaa."


Ja lopun tiedättekin. Jostain syystä en ole nyt yhtään luottavaisempi kuin olin silloinkaan. Todellinen tähtisikermäjoukkue, maalivahtia myöten, valmennus oli kohdallaan, polla vaan petti. Ja maalivahti. Ja se joukkue.
 

Hegu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jep Jep

Kyllä oli taas loistavaa tekstiä JHagilta... respect... 99%.sta asiaa ja vaikea sanoa, mihin se puuttuva prosentti hukkui.
Nyt alkaa sarjassa olla etu IFK:lla enää 60-40 ja keskiviikkona tappio, niin Kerho siirtyy 51-49 etuun sarjanvoiton suhteen. Ajattelumallini on juurikin tuon JHagin loppukommenttien kaltainen eli parempi jengi vie edelleenkin SARJAN todennäköisemmin, mutta jos sarjassa toinen tarvitsee 2 voittoa ja toinen neljä, niin silloin heikompikin on jo hieman edellä....

No ei tässä kirvestä kannata kaivoon heittää, koska keskiviikkona peli uusi ja paikalla ollaan ennen pohjoisen lumille lähteä ja Urpon varaan joutumista...
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Granlund ja Hirso (-pari paikkaa) + Töykkälän ketju saavat puhtaat paperit eilisestä ottelusta. Muut (sisältää valmennuksen) olivat enemmän tai vähemmän pohjasakkaa. Voivat mennä peilikaappiin Kimmo Kuhdan johdolla ihmettelemään eilisiä otteitaan. Eipä tässä, eilinen matsi munittiin vikassa erässä pariin henk.koht virheeseen + onnettomaan viimeistelyyn (vittu niistä paikoista pitää tehdä maaleja näissä kevään matseissa). Ei auta itku, huomenna on edessä jo uusi taisto ja toivottavasti lähdetään liikkeelle rohkealla taktiikalla. Pienet ketjumuutoksetkaan eivät tekisi yhtään pahaa -> Ahtola takaisin Ramun rinnalle. Ja Järventielle oma jääpussi vaihtoaitioon hermojen jäähdyttelyyn...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös