Joukkueen rakennus kaudelle 2010-11

  • 1 131 427
  • 3 357
Tila
Viestiketju on suljettu.

Stigu

Jäsen
Nykyiseen HIFK:hon Kuhta on loistava pelaaja myös kaudeksi 2010-11.

Juuri näin. Perkele, oma poika, joka pelaa piste per peli tahtia- ei pitäisi olla epäselvyyttä siitä, pitäisikö kaverille tarjota jatkopahvia vai ei.

Case Karalahri on kyllä tosi kinkkinen tapaus. Järki sanoo ei, mutta sydän tulee itkemään, kun Jergus Bluusereiden paidassa luistelee. Melkein yhtä paljon meikäläistä ihmetyttää kyllä Willie RichManin sössiminen naapuriin: Varakas on kehittynyt Kalpassa huimin askelin, ja olisi täysin valmis pakki HIFK:n ensi kauden kakkospakistoon, esim. Clarken tilalle. Nyt huhut vievät häntä bluusereihin. Jos näin on, ihmettelen kyllä IFK:n pakkipolitiikkaa.

Sopasen suhteen on oikeastaan sama tuleeko vai eikö- IFK:n hyökkäys ei ensi kaudella nouse tai kaadu häneen mukanaan. Eniten tuo hyökkäys kaipaa Rem Murrayn tapaista kokenutta kehäkettua. Pelle Viltonen kelpaisi tähän rooliin ihan kohtuullisesti.

Kaikkein isoin kysymysmerkki ensi kauden suhteen on luonnollisesti ykkösveskarin sainaus. Varmoja taoauksia ei liene hirveästi vapaana. melkein tuo Bruckler kannattaisi kiinnittää, varsinkin jos mukana tulee Ropposen henk. kohta valmennuspalvelu.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Spekulaatioissa pyörivät nimet ovat toki mielenkiintoisia, mutta silmään pistää senttereiden puute. Tullessaan VP paikkaa kyllä pelintekovajetta ketjuissa, mutta ei Ville kuitenkaan pysty keskellä pelaamaan. Eli jos Hirso lähtee pitää joukkueeseen saada ainakin yksi sentteri lisää.

Toisaalta tämä on "vain" SM-liiga ja kyllä täällä Ville Pee menee samalla statuksella kuin Caloun aikanaan, huikeaa pelintekoa. Ville on parempi hankinta pelintekemistä ajatellen kuin olisi Ramu numero 2. Kaikki kunnia Ramulle, mutta hän ei vielä ole Hirson kokoisissa saappaissa. HIFK:n vaihtoehtona korvata Hirso on latoa tiskiin isot hillot Lehterästä / Brosista /vastaavasta ja ylipäätään pelaajasta, joka debytoisi HIFK-paidassa. On myös toinen tie eli kotiuttaa Ville, vaikka hän laituri onkin. Siinä tiedetään tasan tarkkaan mitä saadaan. Vrt. naapurin tämän kauden 1-sena, jonka piti "dominoida" liigaa. Outoa, pelkkä nimi ei riittänytkään. Pidän tätä jälkimmäistä yritystä ihan kelvollisena ja siis Ville on mun papereissani parempi Hirson korvaaja kuin olisi esimerkiksi esapirnes, vaikka hän sena onkin.

Jere#3:lle ja muille: Malttia. HIFK julkistaa isompaa kalaa myöskin. Tilanne on hallinnassa hyökkäyksen osalta. Hankinnat eivät jää Sopaseen. Kaipa risteilyllekin pitää jotain kivaa jättää. Sopastakaan ei siis ole edes itse julkistettu ja muutenkin eletään tilanteessa, jossa kannattaisi tehdä mahdollisimman vähän muutoksia. Ilahdun Järventien jatkosta paljon enemmän kuin ilahtuisin villevarakkaan signauksesta. Lupan jatko olisi jo huikea juttu, enkä Clarkestakaan protestoisi ollenkaan. Maalivahtikysymystä ei ole vielä ratkaistu. Ilmeisesti täysin relevantti suunnitelmani mennä Lundellilla, Niemisellä ja Tuohimaalla ja katsoa mihin se riittää, ei ole saanut vastakaikua HIFK:ssa. Siellä höpistään jotain Norosen korvaajasta.
 

Analyytikko_

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, QPR, ManU, Hertha BSC
Päivän Veikkaaja on tietääkseni oikeassa. Onhan kaverissa potentiaalia ja kappas, hänhän on ns. duunarilaiturikin !

Vili Sopasessa on yhtä paljon duunarilaituria kuin AKT:n jäsenillä on kohtuullisuutta vaatimuksissaan tällä hetkellä menossa olevassa työkiistassa. Sopanen on täysiverinen taiteilija, jolla on kyllä hirveästi potentiaalia nousta ihan sinne terävimmälle huipulle. Tässä mielessä olisi loistava haku HIFK:lta, mahdollisuudet ovat minne tahansa, asenteesta homma on täysin kiinni.

Mä kirjoittelin jo aikaisemmin tälle palstalle kesken kautta, että Sopanen pitäisi napata ensi kaudeksi Helsinkiin Lahdesta. Mikäli tämä nyt realisoituu, nosta isoa hattua Nybarille. Sopanen tuo juuri sitä kaivattua taitoa HIFK:hon, mutta äijä ei kuitenkaan ole niin valmis paketti kuin esim. JMA. Eli ensi kaudeksi:

Peltonen-Granlund/X-Haataja

Ahtola-Ramstedt-Enlund

Petrell-Wirtanen-Sopanen

Järvinen-Töykkälä-Luttinen/Liivik

Wärn/Pöysti-X-Nyholm

Ei taida oikein Kuhdalle löytyä tilaa ja jos pitää veikata, niin mä veikkaan, että mies pelaa ensi kaudella Espoossa. Jeren menoa Bluesiin en todellakaan sure, Ilveksestä löytyisi Mikko Kuukka, joka korvaisi Jeren (jos sitä nyt edes tarvitsee korvata) nanosekunnissa. Tähän päälle Jyri Marttinen puolustukseen ja parit jatkopahvit, niin pakistokin on kunnossa, eli:

Marttinen-Kurvinen

Kanki-Mara

Söde-Kuukka

Haverinen-Melart/Ahonen

Sitten jää se veskariosasto. Brücklerin hankinta olisi Juha Pitkämäki vol 2. BB ei todellakaan ole se loistava ykkösveskari, vaan ratkaisuhetkillä imuroiva (vrt. Kärpät-Blues 2008) tai sitten istuu ratkaisuhetket penkillä (vrt. Kärpät-Blues 2009). Kaikki liikenevät rahat kiinni Nortin jatkosopimukseen ja jos se ei natsaa, niin AHL:stä löytyy varmasti BB:tä parempia vaihtoehtoja useampia.
 

Rookeri

Jäsen
Hei kaikki IFK-fanit. Olin yhteydessä Lahteen ja voin kertoa sisäpiiristä, et Vili Sopanen ei tule IFK:hon eli tää on faktaa, ei spekulaatiota. Lähtökuopissa kuulemma on, mut suunta ei ole tänne. Sinänsä harmi, koska jos heppu naputtaa yli 20 maalia tossa jengissä, niin mitä saisi aikaan kunnon ryhmässä ja Kojon valmennuksessa. Varmasti yksi kevään parhaista hankinnoista hinta-laatu-suhteeltaan. Ja muutenkin olis ollu kiva katella kaverin kiemuroita, ei ole meinaan mikään hohhoijaa-pelaaja. Taiteilijaluonne, joka herättää tunteita puolesta ja vastaan, mut omissa silmissä loistopelaaja ja potentiaalia on käyttämättä. Toivotaan, et nousukiito uralla jatkuu, näitä kaivataan harmaaseen pelaajamassaan. Seuraan mielenkiinnolla mikä seura poimii tän mailataiteilijan.
 

tant gredulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Vili Sopanen on niitä harvoja kundeja, jonka muistan jo vastustajan A-junnupeleistä. Kokoa ja taitoa. Kävikö velipoika Iiro vain scouttamassa organisaation syssymmällä, vai mistä mahtoi olla kyse? Anyway, jos pitää paikkansa, olen tyytyväinen. Samalla askarruttaa se, että ensi kauden joukkue tule olemaan taas kovin nuori. Kibelle pitäisin paikan auki jo pelkän vanhemman valtiomiehen statuksen takia :) Jos se Ville ei ole vieläkään ihan varma juttu...

Mutta pelataan nyt nämä play-offit ensin.
 

matti&teppo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jos Hirso lähtee menemään HIFK:sta niin jengistä häviää sekä sentteri että pelintekijä. Yksi vaihtoehto on hommata nuo kaksi elementtiä samassa paketissa mutta jos se ei onnistu niin plan B on hommata pelintekijä-laituri ja joku sentteri. Siinä tapauksessa laiturimestoja on taas yksi vähemmän.

Tällä kaudella on nahty mikä merkitys ketjun kokonaispanokseen on kahdella kiekollisella pelaajalla (ensin Granlund-Ramstedt, nyt Granlund-Hirso). Puusilmäistä touhua olisi väittää jotain muuta.

Jos Peltonen tulee jengiin haluaisin nähdä kolmikon Peltonen-Wirtanen-Granlund.
 

lintu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
HIFK tulee lähtemään ensi kauteen Granlund ykkössenana. Granlund pelaa vielä tulevan kauden meillä, ja nimenomaan ykkösen keskellä. Hirso ei käsittääkseni vielä ole laittanut nimeänsä mihinkään koskien ensi kautta ja päättää jatkostaan kauden päätyttyä. Officekin haluaa nähdä mihin Hirsosta on TOSIPELEISSÄ ja päättää sitten haluaako tarjota jatkoa. Eli Hirsolla on pleijareissa varmastikin näytönhaluja moneen suuntaan, sillä esitykset ratkaisevat tulevan kauden työnantajan ja liksan suuruuden. Sentteritilanne ei minua oikein huolestuta. Granlund ykkösenä, Ramstedt kakkosena, Wirtanen kolmosena ja Töykkälä nelosena. Ahtolakin pystyy hätätilanteessa paikkaamaan ja kyllä neloseen voidaan junnuista nostaa joku Piiparinen Wirtasen paikatessa Mikkeä tai Ramua.

Jatkosoppareita haluaisin kiireisesti seuraaville herroille:
Noronen, of course.
Luttinen, oma jätkä henkeen ja vereen sekä jäätävä viimeistelijä. Ei näitä voi vaihtaa junantuomiin tai menee rupeaa runko lahoamaan.
Järventie, perusvarma ja luotettava. Ei näitä puussa kasva eikä näitä voi kellä tahansa korvata.
Lupaschuk, diggaan kybällä. Tulee olemaan pleijareissa kova luu.
Clarke, kunhan hintapyyntö on kohdillaan. Potentiaalia riittää.
Kuhta, on vielä annettavaa. Ikää kuitenkin vasta 34. Täydellinen pelaaja alempiin kenttiin omatessaan silti huikean ratkaisupotentiaalin.

Näiden tulisi vielä antaa näyttöjä:
Hirso, mikäli taas pelaa vaisut pleijarit voitaisiin tosiaan kokeilla jotain muuta.
Järvinen, diggaan kyllä, mutta onko jengissä tilaa?
Nyholm, väkevää menoa ja kiva pelaaja mutta onko tilaa kun junnuista puskee uutta talenttia? Voisi breikata jossain Saipassa..
Liivik, diggaan kyllä mutta pitäisi kiekollisena kyllä kehittyä vielä roimasti.
Lundell, riippuu todella monesta asiasta. Mutta tämän kevään mestaruuteen olisi kiva lopettaa, eikö vain Janne?
Haverinen, ei nyt kuitenkaan niin hasardi kuin jotkut antavat ymmärtää. Ihan potentiaalinen pakki ja hyvä täytemies.

Kiitos ja näkemiin:
Vilkman, ollut tosi pirteä ja kova puurtaja mutta saa auttamatta väistyä muiden tieltä. Vähän pienemmässä jengissä olisi kova luu kolmosketjuun.
Ahlqvist, need i say more?
Purolinna, ei mahdu millään.
Ahonen, ei taida vaan mahtua viitosparia korkeammalle. Edellä Haverinen ja Melart junnuista.

Pakkipuolelle en toisi sisään ketään mikäli kaikki saadaan pidettyä, jos jotain supermielenkiintoista ilmaantuisi luopuisin Clarkesta/Lupasta siinä tapauksessa. Melartille vaan kylmästi vastuuta. Söden uskon petraavan ensi kaudella kunhan saa vammansa hoidettua kuntoon ja ehjän kesän alle. MV-ostastolla Noronen-Nieminen/Lundell olisi unelma, Norosen päätös ratkaisee ihan koko paketin. Hyökkäykseen lähtisin kasaamaan kolmea kovaa ketjua ja yhden jarruketjun.

Haataja-Granlund-Peltonen
Enlund-Ramstedt-Ahtola
Kuhta-Wirtanen-Petrell
Luttinen-Töykkälä-Wärn
+Tallberg, Granlund II, Piiparinen, Liivik?, JHäppölä?, Partanen?, Paunio?

Söderholm-Lupaschuk
Järventie-Kankaanperä
Clarke-Kurvinen
+Melart, Haverinen, Tuohilampi?, Salmela?

Noronen
Nieminen/Lundell
Tuohimaa
 

Petrell#32

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Mikael Granlund
Pakkipuolelle en toisi sisään ketään mikäli kaikki saadaan pidettyä, jos jotain supermielenkiintoista ilmaantuisi luopuisin Clarkesta/Lupasta siinä tapauksessa.

Itse tuli mietittyä tänään Barona areenalla samaa. Ja kun Espoossa kerran oltiin niin yksi nimi tuli mieleen. Arto Laatikainen. Aika herkullinen tilanne olisi, jos kaksi ensimmäistä paria olisi ensi kaudella Lupa-Laatikainen ja Kanki-Järventie.

Laatikainen siis vain toiveena. Veikkaajan mukaan olisi saanut tarjouksia KHL:stä, mutta tuskin kaikki sinne huhut pelaajat menevät.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Söden uskon petraavan ensi kaudella kunhan saa vammansa hoidettua kuntoon ja ehjän kesän alle.
Mikäs juttu tämä on? Minkä sorttista vammaa Södellä sitten on, en muista aiemmin kuulleeni tällaista ns. varmaa tietoa, vaikka toki Söden epävarmat esitykset ovat aiheuttaneet spekulointeja jostain vammasta?
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Mikäs juttu tämä on? Minkä sorttista vammaa Södellä sitten on, en muista aiemmin kuulleeni tällaista ns. varmaa tietoa, vaikka toki Söden epävarmat esitykset ovat aiheuttaneet spekulointeja jostain vammasta?

Vammahan voi olla myös henkisellä puolella, on mennyt suurimmaksi osaksi matsit vihkoon, niin vähemmästäkin alkaa kupolissa kiristämään. Eilisessä pelissä Söden liikkuminen näytti kyllä välillä aika vaivalloiselta, kenties jokin alavartalovamma?
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Jos tuo tummennettu osa viittasi meikäläisen tekstiin, jossa totesin, että Sopasen ulkoinen olemus muistuttaa mielestäni Lennun vastaavaa, niin sitten on kyllä aikamoinen päätelmä tehty Sopasesta pelaajatyyppinä. Vili Sopanen on nimenomaan taitava kynäilijä, maalintekijäkin, jolla on potentiaalia vaikka mihin, mutta se lopullinen läpimurto on jäänyt toistaiseksi tekemättä Lahdessa.

Sanoinhan, etten tiedä jääkiekkoilijasta nimeltä Vili Sopanen juuri mitään. En muista, mistä keksin sen duunarilaiturin. Ehkä sinun viestistäsi, kun mainitsit Lennun, tai sitten JHagin viestistä, jossa kyseistä termiä käytettiin. Kun jokainen kirjoittaja kuvasi Sopasta hieman eri tavalla, niin arviot olivat yhtä mössöä päässäni, enkä enää tiennyt lopulta, onko Sopanen lintu vai kala.

Kiitos ja näkemiin:

Ahonen, ei taida vaan mahtua viitosparia korkeammalle. Edellä Haverinen ja Melart junnuista.

Tämä arvio pääsi yllättämään, mutta tilastot antavat kieltämättä tukea sille. Ahonen on paitsi pari vuotta vanhempi kuin Melart ja Haverinen, niin myös pienempi - toki yli 180-senttinen, eli ei mikään mikkihiiri - ja plusmiinustilastossa pakkasen puolella toisin kuin Joni ja Lädä. Olisi kiva tietää, minkälaisten silmälasien läpi olen Ahosen otteita katsellut, kun olen pitänyt Ronya luotettavana ja varmana peruspakkina. Ehkä se Jyväskylässä syyskuussa tehty maali - Ahosen ainoa tällä kaudella - on vaikuttanut liiaksi arvioihini. Täytyy kai myöntää, että maakuntamatkailu voisi tehdä Ronyn kehitykselle hyvää.


Vammahan voi olla myös henkisellä puolella, on mennyt suurimmaksi osaksi matsit vihkoon, niin vähemmästäkin alkaa kupolissa kiristämään. Eilisessä pelissä Söden liikkuminen näytti kyllä välillä aika vaivalloiselta, kenties jokin alavartalovamma?

Oliko Söde ainoa, jolla oli piimää pohkeissa, vai oliko muidenkin IFK-pelaajien liike tahmeata? Jos Jalonen treenauttaa joukkuetta kovaa tällä hetkellä pleijareita varten, ei jätkät todennäköisesti ole kovin "raikkaalla jalalla" liikenteessä. Parin viikon päästä sekin nähdään.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Oliko Söde ainoa, jolla oli piimää pohkeissa, vai oliko muidenkin IFK-pelaajien liike tahmeata? Jos Jalonen treenauttaa joukkuetta kovaa tällä hetkellä pleijareita varten, ei jätkät todennäköisesti ole kovin "raikkaalla jalalla" liikenteessä. Parin viikon päästä sekin nähdään.

No joo, Lennu veti ainakin täysin puolivaloilla, siitä näki ettei kauheasti napannut. Ei varmaan kertaakaan mennyt karvaamaan syvältä ja taklaukset jäi käytännössä kokoonaan pois, todella ei-Lennumainen esity kokonaisuudessaan. Mutta näiden lisäksi ei ehkä Hirso oli sellainen, joka pelasi tavallista löysemmin. Muuten oli ihan ok esitys, varovaista ja tarkkaa peliä kokonaisuudessaan, mikä loppua kohti parani.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Mutta näiden lisäksi ei ehkä Hirso oli sellainen, joka pelasi tavallista löysemmin. Muuten oli ihan ok esitys, varovaista ja tarkkaa peliä kokonaisuudessaan, mikä loppua kohti parani.

Hirsoa syytetään normaalistikin löysäilystä, mutta eilen se pelasi siis vieläkin löysemmin? Silti se teki maalin. Nyt mä alan vähän ymmärtää Hirson saamaa kritiikkiä. Jos se pelaisi tosissaan, se tekisi 3+3 tehot joka ilta. Onneksi Hirso pelaa puolivaloilla, koska muuten NHL olisi vienyt sen jo kauan sitten. :)
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Hirsoa syytetään normaalistikin löysäilystä, mutta eilen se pelasi siis vieläkin löysemmin? Silti se teki maalin. Nyt mä alan vähän ymmärtää Hirson saamaa kritiikkiä. Jos se pelaisi tosissaan, se tekisi 3+3 tehot joka ilta. Onneksi Hirso pelaa puolivaloilla, koska muuten NHL olisi vienyt sen jo kauan sitten. :)

Heh, voihan sen noinkin sanoa. Hirson pelihän on piristynyt sen jälkeen, kun MG tuli rinnalle, taisi saada takaisin peli-ilonsa? Eilisessä pelissä Hirso pelasi sillä tyylillä, missä hän ei pelaa tilanteita loppuun. Hirson tekemä maali oli hieno ja hakeutui tontille hyvin. Eniten tämä "löysäily" näkyi keskialueen pelissä, mistä hän sai myös rangaistuksen.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Heh, voihan sen noinkin sanoa. Hirson pelihän on piristynyt sen jälkeen, kun MG tuli rinnalle, taisi saada takaisin peli-ilonsa? Eilisessä pelissä Hirso pelasi sillä tyylillä, missä hän ei pelaa tilanteita loppuun. Hirson tekemä maali oli hieno ja hakeutui tontille hyvin. Eniten tämä "löysäily" näkyi keskialueen pelissä, mistä hän sai myös rangaistuksen.

En tiedä, onko näin, tämä on pelkkää arvailua, mutta voisiko olla mahdollista, että Hirso alkoi hieman turhautua alkukauden laitureihinsa? Wärn pelasi alkusyksyn aivan jäässä, Lennu ei kaikesta tsempistä huolimatta ole mikään jäätävä viimeistelijä ja adoptiopoika Haataja on tuhlannut avopaikkoja enemmän, kuin mikään laki sallii. Mikke hyödyntää Hirson tarjoilut kohtuuhyvällä prosentilla ja on siinä mielessä varmaan ihanteellinen ketjukaveri.

Sitä en kiellä, etteikö Kimi silti olisi ehkä hieman liiaksi taiteilijasielu, joka hautoo kiekkoa välillä liikaakin hakiessaan sitä täydellistä syöttöpaikkaa ja tulee puolustukseen toisinaan turhan hitaasti hyökkäyksen jälkeen. Puutteistaan huolimatta Hirso on silti erinomainen pelaaja tähän liiigaan.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
m & t: Sanoisin itsekin niin, että kaksi pelintekijää samassa ketjussa on ihanne ja siksi Peltonen kelpaa. Mutta koska pelintekijöitä ei kasva puussa, on sallittua rakentaa myös ketju, jossa on yksi viiltävä pelintekijä ja yksi viiltävän kova snaipperi. Meillä ei ole pitkiin aikoihin ollut oikeasti kovaa snaipperia ja tässä pitää hieman talloa adoptiolapsi Haatajankin varpaille. Kärppien Pesonen - Bros - Hyvönen oli loistava ketju, vaikka siinä olikin vain yksi ilmiömäinen pelintekijä eli Bros. Mutta Pesosella ja Hyvösellä oli / on huikea maalintekopotentiaali.

Tarkasteltaessa maalintekijöitä Kuhta putoaa kyllä Haatajalle pelkästään jo ikänsäkin takia. Haatajan on vain onnistuttava useammin kuin tällä kaudella. Todella kova maalintekijä tarvitaan ulkopuolelta ja kenties Enlundiin olisi enemmän luottamusta tämän suhteen. Hän on oikeasti yksi parhaista liigassa näkemistäni maalipaikalle hiipijöistä. Tämä ei onnistu ilman pelisilmää. Siinä vieressä MG jakamassa lättyjä? Tai toisella laidalla Peltonen? Let´s face it - Kuhdan aika liigamme menestystä hakevan joukkueen ykkössnaipperina on ohi. Hän ei kuulu samoihin ketjusommitelmiin MG:n, Villen, Hirson etc. kanssa. Kolmosketjussa mies paikallaan.

Taiteilijaseiluisuudesta mulla on sellainen mielipide, että kyllä HIFK:ssa pitää olla tilaa parille taiteilijallekin! Ei ruveta rakentamaan liian kliinistä nippua. Aika kultaa muistot, mutta kyllä Marek esimerkiksi oli totaalinen taiteilija. Upeita maaleja ja siinä sivussa käsittämättömiä kilahduksia ja huikeasti jäähyjä. Värikkäät pelaajat ovat eräs lajin suola ja mun sydän sykkii näille Jantusille, Hirsoille, Haatajille ja Clarkeille. Juuri kun olet valmis potkimaan kaverin helvettiin, hän nakuttaa 3+2 pistettä tärkeään otteluun. Itse totesin jo alkukaudesta, että ei ole Hirson vika, kun hän tarjoilee 2-4 avopaikka per matsi ja kaverit eivät saa sisään. Näin tapahtui. Pian sen jälkeen Hirsokin kyllästyi jakamaan passeja ja pelasi jopa lyhyen tovin snaipperina Lennun (!) järkkäämistä paikoista. En voi olla diggaamatta tällaisesta moniulotteisuudesta ja siinä missä HIFK-brändiin kuuluu kovuus, siihen kuuluu myös taiteilijasielujen suosiminen. Jos HIFK luo kliinisen ja menestyvän robottilauman, se saa lisää katsojia, mutta tuskin lisää kiihkeitä faneja. Näillä on eroa. Ks. esimerkiksi Bluesin katsojaluvut. Todennäköisesti ne pk-seudun bemarimiehet, jotka kävivät katsomassa Bluesia ja narreja niiden menestyessä tulisivat tässä HMV-skenaariossa HIFK:n halliin. Häipyäkseen heti kun tulee pientä laskukautta. Kuka tällaisia tuuliviirejä kaipaa? Kestofanit tuovat pitkällä tähtäimellä pysyvämpää tuloakin.

Kokonaiskuva ratkaisee. Mikään joukkue ei elä pelkillä mielialapelaajilla, ei tietenkään. Esimerkkinä kliinisen kovasta suorittajasta vailla mitään taiteilijaelementtiä nostan esiin Rem Murrayn. Myös tällaiset kaverit kuuluvat hyvin rakennetun kiekkojoukkueen ydinluuhun. Micke on matkalla tällaiseksi pelaajaksi. En aivan syttyisi sillekään, että 1- ja 2-ketjut olisivat täynnä omien pelipaikkojensa esapirneksiä. Annetaan HIFK:n katon olla korkeammalla ja seinien leveämmällä kuin muualla, kunhan talon perustus on kunnossa. Tämä nimenomaan tekee HIFK:sta helvetin vaikean ja hankalan vastustajan. Viime kauden HIFK oli yhtä monimutkainen kuin Matti Vanhasen aivorakenne. Yksi hyvä ketju, muut rouhivat ja maalissa seisoi keskinkertaisuus. Mitenkäs nämä voitetaan? Otetaan ainoa ketju ulos ja lauotaan riittävästi. Tämän kauden HIFK on vastustajan kannalta pahimmillaan kuin harakka tervatulla katolla. Kun otat Hirson ja Micken kiinni, Ramu ja Ahtola maalaavat. Tai sitten Clarke ja Lupa. Kun kaikilla kärkimiehillä on hiljaista, Töykkälä ketjuineen survoo maalit. HIFK:n pitäisi ehdottomasti säilyttää mahdollisimman paljon tämän kauden joukkueestaan. Ihan kokonaisuutena. Ainoa asia, joka oikeasti esti sen, että HIFK olisi runkosarjan voittaja, on oikeasti hyvän maalivahdin liian myöhäinen joukkueeseentulo. Oikeasti hyvällä mv:lla tarkoitan veskaria, joka hyvänä päivänään pelaa joukkueelle pisteitä. Lunkan ja Niemisen hyvyys / huonous menee ja on mennyt joukkueen mentaali edellä. Jos jengillä on ollut hyvä meno, kyllä ne hommansa tekevät. Hyvä maalivahti naulasi HIFK:n vakaalle suoritustasolle ja todellakin; mahdollisimman vähän muutoksia tähän eli nyt on kerrankin paikka astella stigapelin ääreen:

-Jos/kun Noronen lähtee, tilalle tarvitaan tasokas mv. Yksi stiga ulos, yksi sisään. Ei siis oteta kahta kakkosveskaria lisää
-Jos /kun Hirso lähtee, tilalle tasokas sentteri tai huikean tasokas laitahyökkääjä. Yksi ulos, yksi sisään. 3-sentterin tasoinen korvaaja ei riitä, ei myöskään duunarilaituri. Eivät siinäkään tapauksessa, että molemmat tulevat sisään.

Sanoin Sopasta duunarilaituriksi kokonsa perusteella, samoin nhl-varauksen. Tasan sen verran kiinnostavasta pelaajasta oli kysymys. Hän onkin siis iso, mutta pehmeä. Kenties kaveriin saataisiin täällä kovuutta. Jos Sopanen tulee, luotan Nenän/Nyban näkemykseen. Perusteena käytän Töykkälää, Ahtolaa ja Granlundia. Ovat osuneet aika kivasti. Aina ei tarvitse olla ultrapessimisti. Pelaajahan ei siis olisi Penan hankinta - lähtökohtakin on laakista parempi.
 

Bismarck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Itse olen hyvinkin lähdekriittinen henkilö, mutta lisätään ensi kauden spekulaatiota iltasanomien sepustuksella eli painetun lehden Karalahti-jutun yhteydessä mainittiin Laatikainen "...ja tällä hetkellä vahvin ehdokas uudeksi seuraksi näyttää olevan HIFK.". Kyllä nyt tuntuu entistä paremmalta koko punainen touhu, sillä pelkästään vastaavien nimien esiintyminen tähän aikaan vuodesta liitettynä seuraavan kauden punaiseen kilpipaitaan indikoi jonkinlaista kiinnostuksen ja uskottavuuden lisääntymistä. Uskon, että rakennuspuuhat on vielä edistyneemmällä tasolla ensi kaudella. Hyvä IFK!
 

Dennis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Itse olen hyvinkin lähdekriittinen henkilö, mutta lisätään ensi kauden spekulaatiota iltasanomien sepustuksella eli painetun lehden Karalahti-jutun yhteydessä mainittiin Laatikainen "...ja tällä hetkellä vahvin ehdokas uudeksi seuraksi näyttää olevan HIFK.".
Tässä tapauksessa tosiaan pieni lähdekritiikki lienee paikallaan. Varmasti Laatikaisen agentin pöydällä on myös HIFKn tarjous ~puolen metrin korkuisessa tarjouspinossa, mutta itse en näe pienintäkään todennäköisyyttä sille, että Laatikaisen seura Suomessa olisi joku muu, kuin Blues. Ja hyvä niin, sillä myös "uuden sukupolven" pelaajista pitää löytyä näitä pelaajia, joille kotimaassa on vain yksi vaihtoehto. (vrt. Petrell&HIFK.)

Kohta varmaan tämä Laatikais-huhukin alkaa elää omaa elämäänsä ns. palstatotuutena ja sitten kun mies päätyykin muualle, voidaan kirota Nybaria siitä, että meni mokaamaan Laatikaisen Bluesiin/KHLään/Sveitsiin etc.
 

COLHC1980

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Deutscher Fußball-Bund, NP #3
Karalahti-jutun yhteydessä mainittiin Laatikainen "...ja tällä hetkellä vahvin ehdokas uudeksi seuraksi näyttää olevan HIFK.".

Kuulin tästä eilen. Eikö olisi kaikkien, HIFK:n, Bluesin, IFK-fanien ja Blues-fanien parhaaksi, että menisivät toisin päin? Ei Laatikaisessa mitään, jos paikkaa esim. Kurvisen, jos on niin klesana, mutta näkisin Jeren mieluummin alakerrassa. Järventien korvaajaahan Laatikaisesta ei saa, mutta Kurvisesta paremman version ja ehjemmän.
 

Bismarck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ei Laatikaisessa mitään, jos paikkaa esim. Kurvisen, jos on niin klesana, mutta näkisin Jeren mieluummin alakerrassa. Järventien korvaajaahan Laatikaisesta ei saa, mutta Kurvisesta paremman version ja ehjemmän.

Ymmärrän, että ihmiset haluavat nähdä Jeren alakerrassa, mutta itselleni Laatikainen kelpaisi mainiosti (en tosin näiden viestien lisäksi uhraa ajatustakaan hänen siirtokuvioistaan), enkä ole pätkääkään surullinen Jeren siirrosta Espooseen. Tosiasia on, että nyky-HIFK:ssa on tahoja, jotka eivät halua nähdä Jereä edustamassa punaista paitaa ja itse kunnioitan tätä kantaa, koska mmies sai monia mahdollisuuksia ja välinpitämättömyys seuraa kohtaan ilmeni myös jäällä, eikä pelkästään siviilissä. Ylipäänsä ajatus, että tehköön kentän ulkopuolella mitä tahtoo kunhan se ei näy jäällä ei toimi paskan vertaa Jeren kohdalla; Jeren tekemiset on aina näkyneet isossa kuvassa myös pelillisessä tasossa. Jere menetti monen henkilön luottamuksen ja jos sitä ei saa takaisin, on sen perään turha itkeä - niin makaa kuin petaa. Itse toivon Jerelle helvetin upeaa kautta ensi kaudella ja ennen kaikkea sitä, että mies jatkaa oman elämänsä ja läheistensä elämän laadun parantamista kasvamalla aikuiseksi ja vastuunottajaksi. Tsemppiä Jere! Mutta kyllä Laatikainen olisi huippusainaus tähän liigaan.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
HIFK
Täälläkin haikailtu Juhamatti Aaltonen meni sitten tekemään peräti viisivuotisen jatkodiilin Pelicansin kanssa, tosin ensi kauden jälkeen sopimus on kuulemma ostettavissa ulos, jos hinta on kohdallaan. Ihmetellä täytyy, ettei JMA lähtenyt ulkomaille fyrkkaa vuolemaan, mutta ehtiihän sitä vielä. Samaan syssyyn Pelsut uutisoivat, että Matias Loppi palaa Lahteen kaksivuotisella diilillä ja Sportin Lou Dickenson pukee myös Pelicans-paidan ylleen ensi kaudella. Veskari Hovinenkin jatkaa.

Ihan kelpo diilejä Lahdessa, tosin hieman korkeamman profiilin jätkiä soisi tulevan IFK-paitaan (JMA poislukien). Toivotaan Lopille hyvää meininkiä Lahdessa, kun kerran Stadissa ei tunnu kulkevan.
 

Bismarck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kohta varmaan tämä Laatikais-huhukin alkaa elää omaa elämäänsä ns. palstatotuutena ja sitten kun mies päätyykin muualle, voidaan kirota Nybaria siitä, että meni mokaamaan Laatikaisen Bluesiin/KHLään/Sveitsiin etc.

Näinhän se täällä meidän puolella on mennyt pitkät tovit. Toivottavasti ihmiset näkevät jo UTJ:n, TJ:n, markkinoinnin, pelaajien, valmentajien jne. toiminnassa jo luotettavuutta ja uskottavuutta. HIFK organisaatio on mennyt huimasti ammattimaisuudessa eteenpäin.
 

Dennis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Järventien korvaajaahan Laatikaisesta ei saa, mutta Kurvisesta paremman version ja ehjemmän.
Öh.. tuota. Siis toissa kauden SM-liigan paras puolustaja ei korvaisi Järventietä ja olisi vain Kurvisesta ehjempi ja paranneltu versio?

Laatikaisen pelillinen oletusarvo liigaan palatessaan on se, että on ehdottomasti yksi liigan parhaita pakkeja ja monta astetta edellä esim. Karalahtea.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Mun tietääkseni Laatikainen pelaa Bluesissa ensi kaudella.

edit: Aijjai, Nyballe pitkä miinus! Kuuluisa painetta kestävä sentteri Matias Loppi meni ohi. Kenkää kaikille!
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Öh.. tuota. Siis toissa kauden SM-liigan paras puolustaja ei korvaisi Järventietä ja olisi vain Kurvisesta ehjempi ja paranneltu versio?

Laatikaisen pelillinen oletusarvo liigaan palatessaan on se, että on ehdottomasti yksi liigan parhaita pakkeja ja monta astetta edellä esim. Karalahtea.

Eipäs olekaan, koska Karalahti on äijien äijä ja sitä ei voita kukaan tai ole parempi. Itse myös sitä mieltä, että Lada olisi loistava hankinta ja ehdotonta SM-liigan eliittiä. Hänessäkin piilee kuitenkin yksi miinus, on meinaan ollut hiukan loukkaantumista tässä viime vuosien aikana, lähinnä siis jatkuvampaa puolikuntoisuutta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös