Petri Vehanen – raumalainen maailmanmestari

  • 562 403
  • 2 110

1936

Jäsen
Suosikkijoukkue
1963 | 2021
Jos Vehanen haluaa lähteä niin Vehanen lähtee. Tässä tapauksessa Lukon pitää saada kunnon korvaus ykkösmaalivahtinsa menettämisestä. Se on selvä asia ettei ketään voi pitää täällä vastoin tahtoaan.

Ei varmasti ole Petellekään helppo päätös kun palkka nousisi varmasti 4-5 kertaiseksi ja kuitenkin ikääkin on sen verran, että tuollainen miljoona taalaa toisi kivaa pesämunaa kiekkoilijan uran jälkeen.

Jos Pete kuitenkin päättää lähteä, niin siinä tapauksessa Raanta ykköseksi ja pikkuhiljaa kartoittamaan josko joku pätevä maalivahti vielä Raumalle saataisiin. Joko kilpailemaan Raannan kanssa taikka sitten selkeäksi ykköseksi.

Uskon kyllä, että etäisyys omaan perheeseen jossa on pieni lapsi kääntää vaakakuppia tänne jäämiseen. Kyllähän KHL:ään ehtii rahastamaan varmasti vielä tämän kauden jälkeen ja ensi kaudenkin jälkeen.
 

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
Eikohan sielta saisi rahaa ensi kaudellakin, joten varmasti seka Vehasen itsensa etta Lukon kannalta paras ratkaisu olisi lahtea vasta kauden jalkeen. Mestari voi lisata hintalappuunsa viela miljoonan. Lukonkin pitaisi tuosta saada jattimaiset korvaukset.

No, katsotaan ja ihmetellaan.
 

Fordél

Jäsen
Todella kimurantti juttu tämä Vehasen tapaus. Sen ymmärtäisi hyvin, jos joukkue ei olisi liigan kärjessä ja/tai sillä olisi hpkmaisesti pahat talousvaikeudet niin silloin tällainen kauppa olisi ilman muuta järkevää Lukon kannalta. Nyt jos Vehanen myydään, otetaan valtava riski ajatellen loppukautta. Nyt olisi saumat mennä mestaruuteen asti, mutta Vehasesta luopuminen riskeeraisi tuota tuota ja pahasti. Tottakai paikkaajia on saatavilla, mutta kotimaisissa ei taida olla ketään vapaana (Norosen ulkomaanpesti lienee jo varma). Näin ollen pitäisi hankkia ulkomainen veska ja niiden kanssa homma on aina arpapeliä ja sopeutumiseen menee aina aikaa. No toisaalta vaakakupissa painaa iso tukku rahaa, joka varmistaisi, että tämä kausi (päättyi se pelillisesti miten tahansa) olisi taloudellisesti bueno.

Itse melkeimpä valitisisin tuon mestaruuden tavoittelun kera Vehasen, koska ei sitä pystiä ole näin hyvin tarjolla ihan joka vuosi. Mutta mistään fanien pettämisestä on mun mielestä turha puhua, koska liiketoimintaahan tämä on. Jos nämä kyseiset fanit olisivat itse näinä vaikeina talousaikoina seurajohtajana ja joku heiluttelee nenän edessä noinkin suurta rahatukkua yhdestä pelaajasta niin veikkaampa, että siinä ei paljoa mietittäisi fanien pettämistä. Nyt pitää vaan bisneksenkin kannalta ajatella, että kumpi on fiksumpi ratkaisu.

Joka tapauksessa täytyy olla onnellinen Vehasen puolesta, että tarjolla olisi kovia haasteita ja kova palkka. Viime kausi ei mennyt ihan putkeen, kiitos esimerkiksi peluutuksen, jota itsekin täällä kovasti kritisoin. Nyt pelaaminen näyttää taas astetta paremmalta ja tässä on sitten eräänlainen kiitos siitä.
 

Pata#10

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, SBS Pori, NTK
Ja tietysti onhan tuo NHL varmaankin myös ihan realistinen vaihtoehto ensi kaudelle. Tällöin ilmeisetikin Lukon saamat kipurahat jäisivät melko vaatimattomiksi. Eli onhan tuossa Lukon johdollakin varmasti paljon mietittävää...

Ei tuo änärikään mikään kaukaa haettu juttu ole. Kun katsoo jonkun Toronton tai Tampa Bayn maalivahtiosastoa, niin aivan yhtä hyvin siellä voisi olla Vehanen.

Mutta joo, aika erikoiselta tuntuisi, että Vehanen hylkäisi kotikaupunkinsa kerrankin kun olisi mahdollisuudet menestykseen. Mutta kun ihmisiä ollaan, niin ketäpä ei kiinnostaisi kuorma-autollinen tuohta ?
 

Hirmumyrsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ei Mitään Käyttöä Jätkät ja Märkä Uni Rosterit
Jos Pete nyt Venäjälle lähtisin niin pettynyt olisin vain siinä tapauksessa että kaveri suostuisi dollaripalkalla sinne. ;)

Toinen juttu joku puheli tuosta että Lukko voisi tarjota Vehaselle 400k, vastaan Venäläisten 1M$. Venäläisten tarjous on vielä houkutteleva jos tuo miljoona taalaa suostutaan maksamaan euroissa (~675k)

Vehasen netto olisi näillä Suomessa hieman alle 220k € maksimirahastoinneilla. Veljen leivissä jäisi kätöseen maukas 585k €. Nettotulot yli 2,5 kertaiset Venäjällä, kyllä houkuttelisi. Molemmista mennee agentille noin 10% (en muuten tiedä meneekö agentin palkkio sopimuksen koko summasta vai reaaliansioista veikkaisin kuitenkin koko summaa).

Ei taida vaan kiinnostaa Peteä tämä seikkailu itään.
 

Mogilni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pronssilla
Vehanen ei lähde mihinkään kertoo Urama UR:n verkkosivuilla http://www.ur.fi/artikkeli.phtml?id=31814.
Aivan loistava uutinen. Olisi ollut aikamoinen katastrofi menettää sm-liigan paras maalivahti. Kesällä sitten jos siltä tuntuu. Kiitos Pete!

Muutenkin jos pudotuspeleihin päästään, niin se jossittelu olisi kestänyt monta sukupolvea. "Mutta kuinka kirkkaita mitaleita Vehasella oltaisiin saavutettu?". Nyt nähdään mihin potku riittää sillä miehistöllä kun oli tarkoituskin ja hyvä niin.
 

Kai-Sakari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Panelian Raikas
Olisi aikamoinen karhunpalvelus Raannalle heittää mies järkyttävien paineiden alle aina niin sympaattisen ja alikriittisen raumalaisyleisön eteen. Kuten yllä jo todettua, antaa nuorukaisen kasvaa suuremman katveessa tämän ja ensi kauden, koko ajan toki pelimääriä lisäten. Kyllä meim Bete tämän kauden ainakin uudehkolla omakotitaloalueella Satakunnassa punkkaa. Saa hirttää, jos olen väärässä.
 

L4E

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauma Luk
Vehanen valittiin EHT:n Suomen turnaukseen. Koska toiseksi maalivahdiksi valittiin lukkokasvateista Tarkin Iiro, niin voisi ajatella että pete on selkeä ykkönen. Myös Niskala valittiin ko. joukkueeseen.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Ihan odotettu valinta tuo Vehanen. Tarkki sen sijaan tuli yllätyksenä, odottelin toiseksi maalivahdiksi Teemu Lassilaa.
 

1936

Jäsen
Suosikkijoukkue
1963 | 2021
Vehasesta oli tehty juttu tänään ilmestyneeseen Veikkaajaan. Eipä mitään ihmeellistä, lähinnä juttua taas Venäjälle siirtymisestä. Vehanen haluaa kuitenkin nyt katsoa voitetaanko Lukon kanssa jotain eikä perhesyistä halua nyt olla noin pitkään erossa lapsistaan.

Jäi sellainne kutina, että Venäjälle Pete vielä menee ja jutussa sen mainitsee häntä kiehtovankin. Saa nähdä lähteekö kauden jälkeen jo?

Muuten jutussa puhutaan viime kaudesta ja siitä kuinka raskas se oli. Jälleen viitataan huonoon joukkuehenkeen ja vapaamatkustajiin, jotka tulivat Lukkoon vaan rahastamaan. Ketään ei nimetä, paitsi Saarelan, jonka mainetta Vehanen puhdistaa.

Ketäs niitä vapareita sitten oli? Lindgren, Clarke, Mustonen, Collins..Perusylistykset tämän kauden meiningistä. Eli, eipä mitään kovinkaan informatiivista tuossa jutussa.
 

Wrighter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Buffalo Sabres
Toivottavasti onnistuu Ryssissä, jos sinne menee. Ei se Tellqvistkään huono ole. Eikä Raanta. Kyllä tuo siirto mulle sopii. Lukon viisikko-puolustus on kuitenkin NIIN hyvää tällä hetkellä, että varmasti Tellqvist ja Raanta riittää mitaleille.
 

Pronger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Olishan toi kyllä käsittämätön siirto... rahaa runsaasti handuun ja Tellqvist kaupan päälle..
 
Suosikkijoukkue
Mestaruuden jälkeinen krapula 2022-
Mä en tule antamaan tätä siirtoa koskaan anteeksi. Toporowskin päästäminen tuntui jo pahalta, mutta tämä on kyllä pahimman luokan vittuilua ja niin tyhmä liike, ettei tässä oikein sanoja keksi kuvailemaan fiiliksiä.

Tämän on pakko vaikuttaa myös muuhun joukkueeseen, kun liigan paras mokke ei enää olekaan ottamassa kiekkoja kiinni. Tai voihan toi joku vitun telkvist muutaman saadakin, mutta hälläväliä, ei oo Vehanen.

Kohta saattaa taloja palaa.
 

opelix

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, JJK
Jaa-a eli Lukko teki JYPit. Tässä ei tietenkään fanien kannalta ole muuta vittumaista kuin se, että jos tavoite on mestaruus, maistuuko mikään muu tällaisen alkukauden jälkeen?

JYPillä kävi hyvin kun muu runko oli kasassa ja Sinkun lähtövuosi oli "lämmittelyä" ja sen jälkeen pamahti. Mites Lukon tärkeiden Morrisonin, McLeanien ja Petruzalekien kanssa on ensi kaudella. Olisiko nyt pitänyt tähdätä kannuun tosissaan vai ottaa rahat ja sitten ensi vuonna..haastajille Vehasen lähtö kelpaa kyllä!
 

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tarkoittaako tämä nyt sitä, että tällä suur-, mahti-, Überseura Rauman Lukolla ei sitten olekaan sitä massia, kun pitää mestaruus vaarantaa tällaisella pelleilyllä?
 

EddieE

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Kyllä vituttaa. Jää paljon spekuloimista jos ei loppukausi menekään kovin ruusuisesti. Että voi närhen pallit vaan. Ymmärrettävää Peteltä lähteä, mutta eikö sitä olisi voinut tehdä tämän kauden jälkeen? Eikö Lukko olisi voinut myydä miehen vasta tämän kauden jälkeen? En taho mitään Tellqvistiä... Iskipä masis.

Edit: Ja tähän vielä nuo muiden hiekkalaatikkovittuilut niin kylläpä ottaa kupoliin.
 

Borre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tarkoittaako tämä nyt sitä, että tällä suur-, mahti-, Überseura Rauman Lukolla ei sitten olekaan sitä massia, kun pitää mestaruus vaarantaa tällaisella pelleilyllä?

Ymmärsit väärin. Lukkohan on nyt entistä isompi suurseura, kun se saa lisää rahaa.

Ei tämä siirto toteutuessaan hirveästi hetkauta voimasuhteita. Tellqvist on riittävän hyvä torjumaan Lukko mestariksi, kunhan vaan muu paketti pysyy kasassa.
 

Ruutiveijari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Ai jumalauta että kylmäsi tuon kuultuaan. Tosin ennen kauden alkua jos olisi kuullut Tellqvistin korvaavan Vehasen ei sitä erityisen huonona diilinä olisi pitänyt.
Tarkoittaako tämä nyt sitä, että tällä suur-, mahti-, Überseura Rauman Lukolla ei sitten olekaan sitä massia, kun pitää mestaruus vaarantaa tällaisella pelleilyllä?
Ei Lukolla ole varaa KHL:n palkkoihin tietenkään. Ja jos Peteä on sinne houkuteltu rahalla ja mies itse haluaa lähteä ei Lukko siihen pysty vastaamaan. Ja siirron kieltämisen jälkeen ei Vehasen motivaatio kenties olisi ollut aivan huipussaan.
 

NaNi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, KooKoo, Red Wings
Kertokaas joku meikäläiselle minkä tasoinen vahti tuo Tellqvist on?
Statseja kattelin ja NHL:ssä prosentit pyöriny ~90% kieppeillä, minkälainen torjuja, mailapeli yms kiinnostavat?
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Tellqvist on riittävän hyvä torjumaan Lukko mestariksi, kunhan vaan muu paketti pysyy kasassa.

No se jää nähtäväksi.... onhan SM-liigan taso selkeästi KHL:ää huonompi, joten voi olla että riittää.... tai sitten joukkue ei luotakaan hurriin yhtä paljon kuin Vehaseen ja alkaa tappioputki. Kaikki on mahdollista.
 

EddieE

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Positiivista tässä on, että uskon kirjoittajien, joilla on tapana lausahtaa "Vehanen oli taas pelissä vähän unessa", ymmärtävän kuinka me ollaan totuttu jo liian hyvään. Edes Vehanen ei voi saada kaikkea kiinni ja vielä vähemmän uskon Tellqvistin saavan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös