Liigajoukkueiden voimasuhteet kaudella 2009-2010

  • 903 118
  • 2 180
Suosikkijoukkue
Kärpät
Jyp tulee olemaan kova myös tällä kaudella, se on päivänselvä asia. Taistelee aivan varmasti mitaleista, mutta riittääkö kultaan on kokonaan toinen juttu.

Immosta ei pystytä korvaamaan millään, sekin on selvä asia. Kuinka paljon tämä vaikuttaa sitten kokonaisuutena Jypin hyökkäykseen? Vaikutus voi olla huomattavampi kuin moni luuleekaan. Otetaan vertailukohdaksi KalPa. Mitä KalPa olisi viime kaudella ollut ilman Sami Kapasta? Kapanen nosti lähes yksinään KalPan liigan heittopussista mitalijoukkueeksi. Immonen ei ihan samanlainen kuningas ole Jypissä verrattuna muuhun materiaaliin, mutta lähellä sitä. En ihmettelisi vaikka Jyp vajoaisi Immosen lähdön myötä takaisin säälipleijari joukkueeksi.

Puolustuksesta lähti myös johtohahmo pois. Mäntymaata monet Jyp-fanitkin ovat vähätelleet täällä mutta totuus on kuitenkin se että Havu oli Jypin liidereitä sekä puolustus- että hyökkäyssuuntaan. Pystytäänkö hänen jättämä aukko paikkaamaan nykyisillä ja Vatasella? Ehkä, koossa on edelleen erittäin kova kuusikko.

Toinen silmiinpistävä seikka viime kauden Jypissä oli terveys. Avainmiehistä käytännössä kaikki pysyivät terveenä koko kauden. Oliko se valmennuksen tai jonkun muun asian ansiota vai pelkkää tuuria? Jypin rosteri on hyvä, mutta erittäin kapea. Entä jos tällä kaudella tuleekin muutamia pahempia loukkaantumisia? Hyökkäyksestä jos esim. Pihlman tai Hytönen tai Virtanen loukkaantuu pidemmäksi aikaa, paketti näyttää jo huomattavasti heikommalta. Tai jos puolustuksesta Malmivaara tai Välivaara loukkaantuu, mistä otetaan korvaaja? Älkää sanoko että D-Teamista, sillä siellä ei ole yhtään ainutta sellaista hyökkääjää tai puolustajaa jotka voisivat ottaa vastuuta ja vetää parikymmentä minuuttia pelissä pidemmän aikaa. Toki siellä sellaisia on montakin jotka voivat silloin tällöin vetää pelin tai pari liigassa alemmissa kentissä, mutta jos ykkös- tai kakkoskenttään pitää tuuraaja löytää, menee jo vaikeammaksi.
 

lintu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mulla meni ohitse toi kohta "Myös tällä kaudella Helsingin herra on koko Sm-liigan herra". Koska viimeksi näin on ollut?

Eiköhän tässä nyt puhuta kaudesta 82-83 johon tekstin alussa viitattiin. Silloinhan finaaleissa oli IFK ja jokerit.
 

Teho Ton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Eikös Urheilulehti vähän joka vuosi povaa HIFKta kärkeen, tai ainakin ykköshaastajaksi. Ei sinänsä siis mitään uutta auringon alla.
 

Goner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, NHL
Jyp tulee olemaan kova myös tällä kaudella, se on päivänselvä asia. Taistelee aivan varmasti mitaleista, mutta riittääkö kultaan on kokonaan toinen juttu...

En ihmettelisi vaikka Jyp vajoaisi Immosen lähdön myötä takaisin säälipleijari joukkueeksi.

Pientä ristiriitaa päättelyssäsi, vai luenko täysin väärin?

Joka tapauksessa uskoisin Bluesin romahtavan kahdelta edelliseltä kaudelta selvästi alaspäin... Kärppien uskon edelleen taistelevan paikkaa neljän joukossa. IFK ja Jokerit ovat myös top4 joukkueita. Lukko on ollut ilmeisesti todella hyvä harjoituskaudella, ja eväitä on liigassakin nyt parempaan edellisen fiaskokauden jälkeen. KalPalla puolestaan se kausi, jolla pitää todistaa pysyvyyttä. Jyp on varmasti kuuden joukossa, ilman Immostakin.

Muista tiimeistä on vaikea sanoa kun en ole tiiviisti seurannut. Häntäpäähän on helppo veikata Ässiä ja SaiPaa... Pelsuihin en henk.koht usko, Paakkis ei ole hyökkäävä keskushyökkääjä enkä jaksa usko Aaltosen tulemiseen enää. TPS, Tampereen joukkueet, HPK ovat vielä kysymysmerkkejä.

TOP4

Jokerit
HIFK
Kärpät
JYP

5-10

KalPa
Tappara
TPS
Lukko
Pelicans
Blues

11-14

Ilves
HPK
Ässät
SaiPa

Vielä vähän mututuntumalta... neljä selvää suosikkia omien näkemysteni mukaan.
 

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet
Wezalta pieni moka, kun Blues esiintyy parikin kertaa, mutta oma(kin) näkemys joukkueesta on se, että vaikeuksia tulee olemaan.

Jos alotetaan katsomalla joukkueen osa-alueita yksi kerrallaan:

Valmennus: Ei mitään valitettavaa. Liigan parhaimmistoa.

Maalivahdit: Sama pätee tähän. I.Tarkki on maajoukkuetason kaveri ja Blegin menestys ei tule ainakaan Tarkista jäämään kiinni.

Puolustus: Lähes valmis flopattavaksi. Alanko ja Huse hoitaa kyllä omat tonttinsa, mutta kiekollisiksi liidereiksi miehistä ei ole. Kokolle ja Lajuselle jää iso rooli tuohon hommaan.

Hyökkäys: Lammassaaren loukkaantuminen tuo todella ison loven ja pystyykö Blues hankkimaan edes miehelle korvaajaa? Sentteriosasto on kunnossa. Laituritilanne on sitten luvalla sanoen heikko. Kähkönen ja Puustinen painaa sen yli 10 byyriä, mutta sitten on hiljaisempaan. Rajamäkikin on enemmän henkisellä puolella tärkeä.

Jollei Kokko tai Lajunen ota sitä ratkaisevaa askelta kiekolliseksi liideriksi ala Seikola ja hyökkäjistä ei löydy todellisia läpimurtoja, niin vaikea kuvitella edes suoraa playoffpaikkaa.
 

bumerangi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Olisi kai hyvä hetki sorvailla oma näkemys kehkeytyvästä kaudesta runkosarjan osalta.


1. Kalpa - Virralla on pelisysteemi hallussa ja kokenut miehistö. Katsotaan miten juniorit ottavat vastuuta.
2. Kärpät - Rosa nakuttelee vanhaan tahtiin pisteitä, ja kärkimiehet pelaavat tasaisella tahdillaan, joka on tappava.
3. Jokerit - Peli on Pelikaanimaista, mutta laadukkaalla miehistöllä. Odotettavissa hyvä kausi, mutta kannu ei nouse.
4. HIFK - Jalonen ei onnistu pääkaupunkiseudulla juhlien arvoisesti. Porukka vaikuttaa kovalta, mutta Lundelin paluu symboloi mitallittomuutta.
5. JYP - Dynastiaa ei synny. Ei ainakaan nykyisellä miehistöllä.
6.-8. Tappara, TPS, HPK. Järjestys muodostuu vasta keväällä. Tappara ailahtelee epävarman pelisysteemin vuoksi eikä korkeammalle kipua. Kerho potee taloudellisia sairauksia ja joutuu myyntipuuhiin. TPS pelaa tasaisen kauden, eikä joudu tällä kertaa hikoilemaan sääliviivan tuntumassa.
9.-11. Blues, Ilves, Pelicans. Hitain jää viivan alle. Toivola ei pärjää Nurmisen kanssa. "Huippuvahvistukset" eivät lunasta odotuksia. Blues on taas se Blues mitä on tottunut odottamaan. Draivi ei riitä. Ilves pelaa tasollaan. Mälkiä ei uusi mitallikantaansa.
12.-14. Ässät, Saipa ja Lukko. Näistä Lukko lähimpänä viivaa ja loppukaudesta piristyy. Vanha vaiva vaivaa. Saipa ja Ässät taistelevat jumbosijasta resurssien vähyyden vuoksi.

Pahoittelut ennustavasta luonteesta, ja pahoittelun Lukko kannattajille.

Kohta päästään taas tositoimiin ja nauramaan näille! Tasapuolisesti pelihenkeä ympäri kiekkokarttaa.
 

Renegade

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Diego Padres
Eikös Urheilulehti vähän joka vuosi povaa HIFKta kärkeen, tai ainakin ykköshaastajaksi. Ei sinänsä siis mitään uutta auringon alla.

Koskaan aiemmin ei ole UL näin povannut.
 

PeteX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Töölön Vesa/Jokerit, Leeds Utd, Only Oranje
Toivotaan, että UL on siinä määrin oikeassa, että finaalissa ovat Jokerit ja Ifk. Drömfinalen.
Lopputulos ei tietenkään tulisi olemaan lehden kirjoituksen mukainen vaan Jokerit pääsisi vihdoin kuittaamaan vanhat, ja meikäläiseltä tippuisi suht iso apina niskasta. Kyseinen finaali antaisi varmasti uutta potkua kituvalle ja jähmettyneelle SM-Liigalle. En vain pidä kyseistä finaalia kovinkaan todennäköisenä, mutta toivoa aina sopii.
 

scholl

Jäsen
Urheilulehti povaa HIFK:ta ensi kauden mestariksi. Haastajana on Jokerit. Ööh... olenkohan mä vähän pessimisti, kun itselleni ei oma joukkue mestariehdokkaana nro 1 ole käynyt mielessä? Mitäköhän tästä pitäisi ajatella? Mitä ylipäätään Urheilulehdestä pitäisi ajatella?

Petteri Sihvonen on satavarmasti saanut potkut. Ei kai siitä muuta voi ajatella. Heti kun IFK:n vihaaja jumalan tai jonkun muun armosta on poissa niin aletaan puhua asioista oikeilla nimillä. Toivottavasti on hyvä enne ja liiga tosiaan menee niinkuin kuuluu eli paikallisfinaalin merkeissä.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Kiva nähdä, että arviot Bluesin tulevasta kaudesta ovat laskeneet vähän realistisemmalle tasolle. Suora play-off-paikka tulee olemaan joukkueelle haaste ja vaikka se hyvinkin voi kuuden parhaan joukkoon päästä, vaatii se monilta pelaajilta _selkeää_ askelta eteenpäin.

Itse näen jengien voimasuhteet tällä hetkellä näin:

1. Jokerit
2. Kalpa
3. Kärpät
4. JYP
5. HIFK
6. Blues
7. HPK
8. Lukko
9. TPS
10. Tappara
11. Ilves
12. Pelicans
13. SaiPa
14. Ässät


Pientä selitystä:

1-2.

Jokerit ja Kalpa ovat itsestäänselvät ykköset, eikä niillä ole juurikaan heikkouksia. Kalpan pieni kysymysmerkki on maalivahtitilanne, Jokereilla taasen materiaalin kapeus.

3-4.

Kärpillä tökkii valmennus ja JYP ei toivu Immosen lähdön aiheuttamasta lovesta. Vaikka joukkue pelaakin edelleen erinomaisesti, ei kukaan joukkueesta pysty paikkaamaan viime kauden liigan parasta pelaajaa.

5-6.

HIFK on perinyt Bluesin roolin ikuisena floppaajana ja noudattanut tuota perinnettä jo pian vuosikymmenen ajan. Nytkin joukkue on kasattu vähintäänkin erikoisesti. Perustaistelijoita (ts. koohottajia) on paljonkin, mutta varsinainen maalintekovoima on todella köykäinen. Blues taasen on pelkästään heikentynyt viime kaudesta, joten runkosarjan kärkitaisteluihin ei ole asiaa. Toki joukkueesta löytyy lahjakkuutta paljonkin ja viime kauden a-junnujen mestarijengistä noussee pari uutta vastuunkantajaa (Aleksi Laakso ja Joonas Nättinen, katson teitä), mutta sijoitus tippuu silti nelisen pykälää kuudenneksi. Kuuden parhaan joukkoon pääseminen on kuitenkin Bluesille alkavalla kaudella ihan hyvä suoritus.

7-8.

HPK ja Lukko. Kummatkin floppasivat viime kaudella ja heikentyivät täksi kaudeksi. Lukko varmaan haaskaa pari miljoonaa tulevallakin kaudella vaihtaen puoli joukkuetta ja valmennuksen siinä samalla. Ainoa pysyvä siinä jengissä lienee vanha halli ja fanit. HPK taistelee loppuun saakka suorasta playoff-paikasta, mutta taitaa käydä niin ettei virta ihan riitä.

9-10.

TPS jatkaa siitä mihin viime kaudella jäi, mutta kun materiaali on heikko, ei parempaan voi yltää. Tappara on täysi kysymysmerkki. Joukkue on täynnä tuntemattomia pelaajia enkä osaa Ojasen lisäksi nimetä sieltä ketään. Kai siellä on se iänikuinen Lehto vielä maalissa, joten säälipleijareihin voi yltää.

11-12.

Ilves jatkaa omalla paikallaan eikä pääse tänäkään vuonna pudotuspeleihin. Jos valmentaja pysyy erossa pullosta ja säilyttää auktoriteettinsa, voi nuori joukkue olla pari sijaa korkeammallakin. Pelicans ei vain riitä, vaikka pelikaanikin on asia.

13-14.

SaiPa vahvistui ihan kesän viime hetkillä sen verran, että välttää karsijan paikan. Koskirannan loukkaantuminen näkyy silti, eikä valmennus vakuuta. Maalinsuulla on kaksi kakkosveskaa, saa nähdä onnistuuko jompikumpi nostamaan tasoaan pysyväksi ykköseksi. Ässät on Ässät, liigan perinteinen jumbo, joka karsii jälleen ensi keväänä liigapaikastaan. Tämän takeena on Rocky Rautakallio, surkea puolustus, heiveröinen hyökkäys ja seuraan jo monta vuotta sitten kiinteästi pesiytynyt häviämisen kulttuuri.
 

matti&teppo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
JYPin hyökkäyksestä ei ole poistunut kuin Immonen ja koko joukkueesta hänen lisäkseen vain Mäntymaa. Olkoonpa Immonen kuinka loistava pelaaja hyvänsä, ei yksinään hänen lähtönsä tee JYPiä floppiehdokkaaksi.
Itse asiassa jos ajattelet asian noin niin juuri se tekee JYPistä floppiehdokkaan numero 1. Kyseessä on kuitenkin viime talven mestari, loppujen lopuksi vieläpä melko suvereeni sellainen, jolta on lähtenyt joukkueesta siis kaksi pelaajaa. Tuon ajatusmallin mukaan (melko suvereeni mestaruus ja jengi pysynyt käytännössä samana) kaikki alle finaalipaikan on pettymystä ja jääminen 4 parhaan ulkopuolelle on jo floppaaminen. Säälipleijarit olisi jo todellinen pohjanoteeraus.

Jos taas olet yllä olevasta floppiteoriasta eri mieltä on sinun myös pakko tunnustaa se että JYP oli lähes yksinomaan Immosen varassa viime talvena. Ja silloin ei ensi kausi taas näytä JYPille kovinkaan ruusuiselta.
 

Renegade

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Diego Padres
Onpas. Muistan Urheilulehden syksyltä 2004(?), jossa HIFK oli mestariehdokas nro 1. Oli oikein kuva kannessa hehkutuksen kera.

Älä siis ole noin ehdoton, jos ei ole tietoa asiasta. Minulla on.

Lehti löytyy, ei pidä paikkansa.
 

Vaughan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tappara on täysi kysymysmerkki. Joukkue on täynnä tuntemattomia pelaajia enkä osaa Ojasen lisäksi nimetä sieltä ketään.
Tappara ON täysi kysymysmerkki. Tästä lienemme yhtä mieltä. Syy on kuitenkin eri.

Sinä ilmeisesti näet ongelmaksi joukkueen nimettömyyden? Minun tulkintani on päinvastainen. Tapparalla on liigan eliittiin kuuluvat kärkipelaajat (ja he myös OVAT nimekkäitä). Jos ottelut pelattaisiin vain kahdella kentällisellä, Tappara olisi korkealla. Valitettavasti kärjen jälkeen taso heikkenee nopeammin kuin muilla keskikastin joukkueilla. Minkälaisiin sfääreihin Tapparan "maajoukkuemiehet" nousevat, ja onnistuvatko heidän "aseenkantajansa", se ratkaisee onko Tappara runkosarjan neljäs vai kymmenes... (toki valmennus, maalivahtipeli, terveystilanne jne. lisäävät omat muuttujansa yhtälöön.)

Pakko kuitenkin kysyä, olitko vakavissasi ettet osaisi nimetä Ojasen lisäksi ketään? Joko kyseessä on pahemmanlaatuinen muistikatkos, tai sitten olet seurannut todella huonosti suomalaista jääkiekkoa tällä vuosituhannella. Koska en tunne sinua, en ala myöskään arvuutella.

Muutaman tietyn Tapparapelaajan tunnistaminen kuuluu yleissivistykseen ja toivottavasti jo peruskoulun oppimääräänkin. Kyseisillä herroilla lienee myös vaikutusta otteluiden lopputuloksiin enemmän kuin arvokisakokemattomilla rivimiehillä...
 

HekeK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekkojoukkue
Lehti löytyy, ei pidä paikkansa.

Lehden kannessa on kuvattu IFK:n jäälle meno takaapäin? Voisin lyödä vaikka pääni pantiksi, että kyseisessä lehdessä nimenomaan HIFK oli se vahvin mestarisuosikki. Kannessakin luki jotain sen suuntaista.

Veitko kertoa, mitä siinä kansitekstissä sanotaan?

Jos olen väärässä, niin olen aivan hemmetin pahoillani aikaisemmasta, hivenen irvailevasta viestistä.
 

Sateentekijä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Anaheim Ducks - pelaajista: Joe Sakic
HPK ja Lukko. Kummatkin floppasivat viime kaudella ja heikentyivät täksi kaudeksi.[

HPK floppasi viime kaudella? Runkosarjassa sijoittui kuitenkin niinkin korkealle kuin kolmanneksi. Mielestäni ei voida puhua floppaamisesta.

---

Mitä tulee Ilvekseen, niin minulta on mennyt täysin ohi se, että Genoway saapuu Hakamettään vasta marraskuussa. Eipä Ipan touhu kovin hyvältä näytä miltään kantilta. Suoraa playoff-paikkaa pitäisin todellisena ihmeenä.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
HPK floppasi viime kaudella? Runkosarjassa sijoittui kuitenkin niinkin korkealle kuin kolmanneksi. Mielestäni ei voida puhua floppaamisesta.
Eikä minusta voi puhua heikentymisenä tälle kaudelle. Mutta se onkin jokaisen henkilökohtainen mielipide. Saahan sitä väärinkin veikata.
 

tiuke

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Eikä minusta voi puhua heikentymisenä tälle kaudelle. Mutta se onkin jokaisen henkilökohtainen mielipide. Saahan sitä väärinkin veikata.

Mielipiteistä kun puhuttiin, niin kyllä Kariyan ja Makkosen lähtö heikentää HPK:ta. Juuri heidän tyyppiset hyökkäyksen liiderit puuttuu. Tokihan voi odotella muiden tasonnostoa, mutta hyökkäys on heikentynyt. Sama kuin KalPa olisi menettänyt Kapasen ja Sahlstedtin ja tilalle olisi tullut villehämäläisiä.
 

Typhooni

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
No niin... aloitetaan tämä Jatkoaika-ura nyt sitten vaikka näin.

Omat arvioni tulevan kauden voimasuhteista:

Sijat 1-3:

Jokerit

Materiaali on vaan niin kova ja penkin takana mies joka on melko monessa liemessä keitetty. Viime kaudella kadonnut peli-ilokin löytynee.

KalPa

Joukkueen permanentti ei ole muuttunut liikaa viime kaudesta, ainoastaan vahvistunut. Osaava valmentaja myöskin. Maalivahtiosastolla hyvä kilpailutilanne.

Kärpät

Voittamisen kulttuuria löytyy... Materiaali heikentynyt, mutta uskon, että ainakin ylivoimapeli tulee olemaan tehokasta. Valmennus ei ehkä kuitenkaan riitä kannuun asti.

Sijat 4-6:

HIFK

Haatajan ja muiden runkopelaajien pysyessä ehjinä, sekä kysymyksiä herättävän maalivahtipelin onnistuessa löytynee kärkinelikosta.

JYP

Kivikovan puolustuksen, erinomaisen maalivahtipelin ja hyvän valmennuksen ansiosta pääsee kyllä suoraan pleijareihin, mutta siitä eteenpäin onkin jo vaikeampaa. Maalinteko saattaa tuottaa vaikeuksia.

Blues

Osaava valmentaja, joka on ennenkin kaivanut potentiaalia omista junioreista. Materiaalin kärki on kapeahko, mutta uskon että nuorista löytyy riittävästi ratkaisijoita, jotta suora po-paikka varmistuu. MV-peliin Blues ei kaadu.

Sijat 7-11:

HPK

Tasaisen hyviä liigapelaajia joukkueessa riittää, mutta ketkä ovat ne todelliset ratkaisijat? Lassila voittaa joukkueelle monta peliä, mutta se ei yksin riitä.

TPS

Suikkanen varmasti saa revittyä materiaalista kaiken mahdollisen irti, mutta ilman ykkössentteriä kausi voi olla melko ohdakkeinen ja sääläripaikasta joudutaan taistelemaan taas tosissaan. Muutamat (Erkinjuntti, Suominen, Filppula?) kuitenkin nostavat tasoaan viime kaudesta. Maalivahtipeli vielä täysi arvoitus.

Ilves

Genowayn ja muiden potentiaalisten ratkaisijoiden onnistuessa voi olla jopa korkeammallakin. Nuorista näyttäisi löytyvän myös uutta verta. Pitkämäki näyttänee, ettei nyt ihan niin heikko veskari kuitenkaan ole.

Tappara

Parantaa viime kaudesta, eikä vähiten vahvistuneen puolustuksensa ansiosta. Valmentajan kokemattomuus ja mahdolliset loukkaantumiset kuitenkin heikentävät mahdollisuuksia parempaan menestykseen. Joutuu taistelemaan säälipaikasta.

Pelicans

Taistelee viimeiseen asti säälipaikasta, mutta aivan ei ehkä potku riitä. Toivola tuskin saa tästä ryhmästä irti niinkään paljon kuin Aravirta. Jantusen käyrä alkaa olla laskussa, JMA ei ehkä sittenkään ole se suuri ratkaisija.

Sijat 12-14:

Lukko

Länsirannikolta ei mitään uutta... Jos viimekauden materiaalilla oltiin play-outissa, en usko että tämän kauden porukalla voi päästä paljon pidemmälle.

Ässät

Pelaajistosta löytyy kyllä potentiaalia, mutta epätodennäköistä on, että valmennus saisi sen realisoitua. Nappikaudella voi mennä jopa sääleihin.

SaiPa

Ei tällä jengillä... Pääsee useimpiin otteluihin altavastaajana ja siksi pystynee riistämään jonkin varran pisteitä. Jumbosija näyttää kuitenkin väistämättömältä.



Näin siis tänään, huomennahan kaikki voi olla toisin...
 
Viimeksi muokattu:

Bismarck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
5-6.

HIFK on perinyt Bluesin roolin ikuisena floppaajana ja noudattanut tuota perinnettä jo pian vuosikymmenen ajan. Nytkin joukkue on kasattu vähintäänkin erikoisesti. Perustaistelijoita (ts. koohottajia) on paljonkin, mutta varsinainen maalintekovoima on todella köykäinen.

Tämä on harhaa. Viime kaudella HIFK teki runkosarjassa toiseksi(?) eniten maaleja. Ylipäätänsä jos käydään läpi kaikkien joukkueiden hyökkäysmateriaalin maalintekopotentiaali käyttäen pelaajan n. kolmea viimeistä kautta, on HIFK liigan eliittiä maalintekovoimassa. Kannattaa muistaa ettei HIFK:n maalintekovoima jää vain viime kauden liigan maalipörssin eliittiin kuuluneiden Haatajan ja Luttisen varaan, vaan esim. Hirso on paukuttanut lähes 20 maalia kaudessa kolmen viimeisen kauden aikana liigassa. Lisäksi itse odotan esim. Wärnin tuovan tähän osastoon oman mausteensa.

edit. ninjaedit
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Tämä on harhaa. Viime kaudella HIFK teki runkosarjassa toiseksi(?) eniten maaleja. Ylipäätänsä jos käydään läpi kaikkien joukkueiden hyökkäysmateriaalin maalintekopotentiaali käyttäen pelaajan n. kolmea viimeistä kautta, on HIFK liigan eliittiä maalintekovoimassa. Kannattaa muistaa ettei HIFK:n maalintekovoima jää vain viime kauden liigan maalipörssin eliittiin kuuluneiden Haatajan ja Luttisen varaan, vaan esim. Hirso on paukuttanut lähes 20 maalia kaudessa kolmen viimeisen kauden aikana liigassa. Lisäksi itse odotan esim. Wärnin tuovan tähän osastoon oman mausteensa.

edit. ninjaedit

Sieltä on kuitenkin lähtenyt Kuhdan ja Pikkaraisen myötä aika liuta maalintekotaitoa. Vaikka Haataja korvaa Kuhdan ihan täysin, on Pikkarainen mun silmissä edelleen korvaamatta. Noissa nuorissa pelaajissa on aina se, että myös muilla jengeillä on aina samanlaisia junnuja, joiden odotetaan nostavan ihan yhtä lailla tasoaan. Sillä ei saa mitään etua kukaan.
 

Bismarck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Sieltä on kuitenkin lähtenyt Kuhdan ja Pikkaraisen myötä aika liuta maalintekotaitoa. Vaikka Haataja korvaa Kuhdan ihan täysin, on Pikkarainen mun silmissä edelleen korvaamatta.

Itse en näe, että jotain olisi korvaamatta. Joukkueessa tapahtuu evoluutiota eri leveleillä ja esim. itse uskon MG:n tuovan lisää maalintekovoimaa pelinteollaan ja tämän tuovan keskiarvoa enemmän maaleja ketjutovereille (tosin tämä ei ole painava puoli arviossani, vaan ymmärrän myös MG:n katsomattomuuden ja nuoruuden). Edelleen nojaan joukkueiden tämän hetkisiin rostereihin ja pelaajien vertailuun keskenään, ja tämän perusteella HIFK:n materiaali on nimenomaan maalintekovoimaltaan aivan liigan kärkeä. Veikkaan huvikseni tässä HIFK:n tekevän vähintään 3. eniten maaleja tulevalla kaudella runkosarjassa.
 
Viimeksi muokattu:

Gags

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Vaikka rosterit vielä jonkin verran elävätkin, on tässä vaiheessa jo hiukan mahdollista ennakoida ensi kautta. Kolmen kärki on mielestäni kristallinkirkas, juuri tässä mainitussa järjestyksessä: Kärpät, KalPa ja JYP. Heti terävimmän kärjen takana tulee joukko Blues, HIFK, HPK, Pelicans, TPS ja Jokerit. Näiden jälkeen erottuu tamperelaiskaksikko ja häntäpäässä tulevat Lukko, Ässät ja SaiPa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös