Muista ysäri, koe jysäri – 1990-luvun nostalgiaketju

  • 41 214
  • 126

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Samaa mieltä joidenkin muiden kanssa, että ysäri on niin tuoretta, joten ei sitä voi vielä alkaa nostalgioimaan.

Mainitaan nyt kuitenkin kesä 1990 ja kielikurssin diskossa alkukesän listaykkönen:

Adamski - Killer

Vieläkin tulee pienet väreet, kun tätä kuuntelee.

Solitary brother
Is there still a part of you that wants to live?
Solitary sister
is there still a part of you that wants to give?
 
Sehän unohtui eka kännykkä 2110 jalopuujäljitelmä kuorineen maksoi karvan verran alle 3000 mk oli pikkusen leuhka peli.Jonkun mielestä 880 oli parempi malli.
Työmaalla sai aina hyvät porinat aikaiseksi kun vaihtoi kännyn uusimpaan nokian malliin ja muut tietenki kateeksi vihreydestä.
 

Sonny Burnett

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Melko muistorikas vuosikymmen. Paljon on mainittu, kännyköistä internettiin jne.

Tuohon vuosikymmeneen mahtuu itselle aika paljon tapahtumia joita ikävuosien 16v-26v väliin nuorelle miehelle nyt voi ajatella. Surua, iloa, opiskelua, työttömyyttä, kesäduuneja, "oikeaa" työtä, armeijaa, tyttöjä, ja Nainen.

Yksi asia joka jälkeenpäin on jäänyt mieleen melkoisena rupeamana. 1990-1995 välisenä aikana tuli suoritettua kaksi toisen asteen tutkintoa ja armeija, ja noina kesinä tuli paiskittua töitäkin. Nuorena ja naivina sitä vaan jaksaa..

Yleisistä asioista nousee mieleen mm. isä Bushin eka hyökkäys Irakiin. Suomen lamakouristelut, Hyvät pahat ja rumat ohjelma, Berliinin muuri ym. rautaesiripun romahtamiset. Jeltsin, Clinton ja Monica. Täytyypä miettiä vielä lisää.
 

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
1990-luku. Aika jolloin vietin nuoruuteni vuodet. Radio Mafia ja S-Danger sekä Härdelli, "Ennen mua pelotti, mutta nyt mulla on pilotti", maailmanmestaruus, euro dance, Raptori, Aikakone, Hausmylly Amiga 500, pihapelit, Thunder King, X-Files ja Kummeli. Aika paljon tuli koettua ja paljon muistoja jäi.
 

Raatelurakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Liverpool, Jokerit.
Ysärihän oli myös paskan/kertakäyttömusan kulta-aikaa, pistetään listan alkua vähäsen jatkakaa perässä.
1,Aqua
2,Erotic
3, Neon2
4, XL5
5, Captain Jack
6, Rednex..

Sinänsä muuten ihmeellistä että osa noista pumpuista muuten teki useammankin levyn..
 
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Ysärihän oli myös paskan/kertakäyttömusan kulta-aikaa, pistetään listan alkua vähäsen jatkakaa perässä.
1,Aqua
2,Erotic
3, Neon2
4, XL5
5, Captain Jack
6, Rednex..

Sinänsä muuten ihmeellistä että osa noista pumpuista muuten teki useammankin levyn..

Rednexiä en nyt välttämättä sanoisi paskaksi kertakäyttöbändiksi. Ainakin "Wish you were here" on pirun komea ja hieno kappale, joka kolisee yhä. Muuten voin kyllä allekirjoittaa tuon listan, lisätä siihen vaikkapa Solid basen, Mr. Presidentin, Sashin, Sen bailando-kappaleen esittäneen bändin, E-typen, Alexian, Spice Girlsin ja Haddawayn.
 

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Sen bailando-kappaleen esittäneen bändin,

Paradisio! Muistaakseni TV:stä tuli joskus suorana lähetyksenä joku juhannusfestari (olisikohan ollut Rantarock tms.) jossa tämä Paradisio oli esiintymässä. Jos en ihan väärin muista niin esitti neljä biisiä joka sisälsi kolme kertaa tuon Bailandon. Esitti ensin Bailandon, sitten jonkun toisen biisin, sitten taas Bailandon ja lopuksi encorena Bailandon.
 

Snaipperi #16

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Flames, Leijonat&Team Canada
Häpeän vieläkin vyötärölaukun käyttöä loma/luokkaretkillä. Lisäksi jojot ja lätkäkortit oli peruskamaa. IFK:n mestaruus lukiopoikana, armeijaan vuosituhannen vaihteessa, ensimmäiset naiskokeilut ja ensimmäiset humalat. Lisäksi aina kun oli joskus Kuopiossakin niin mieleen on painunut se hetki kun Tarvainen upotti Kärpät jatkoajalla ja liigapaikka säilyi taas ja täysi Niiralan halli räjähti, oululaisia varmaan vituttaa vieläkin nuo muistot. Joku nappiverkari-villityskin oli jossain vaiheessa, mutta en muista oliko minussa sellaisia. Pleikkari 1:stä hakattiin todella paljon ja aina odotettiin uuden NHL-pelin julkistamista kuin kuuta nousevaa, se oli aina hieno hetki kun isoveli toi kaupasta sen pelin. Siinä nyt jotain...
 

jpp

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, ManU
Tosta 90-luvusta pitää mainita vielä se, että se oli meikäläiselle henkilökohtaisesti erityisen mielenkiintoinen, koska siihen sisältyy kolme selkeästi toisistaan poikkeavaa ikäkautta: vuosikymmenen käynnistyessä olin 10-vuotias, siis ihan täysi kakara, puolivälissä murkkuikäinen angstaaja ja vuosikymmenen vaihteessa jo inttiin lähdössä oleva nuori aikuinen. Siksi tuosta vuosikymmenestä on jäänyt jotenkin sellainen epäyhtenäinen muistikuva, ja tuota ajanjaksoa on joskus vaikea mieltää vain kymmenen vuoden mittaiseksi pätkäksi.

Erittäin hyvin kiteytetty, samanlaiset ovat omatkin tunnelmat. Täytin 12, kun uutta vuosikymmentä oli eletty kuukausi. Ala-asteelta siirryttiin yläasteelle, sitten lukioon, yo-lakin jälkeen hetkeksi töihin ennen inttiin menoa ja intin jälkeen muutto omilleen. Futiksessa siirryttiin isolle kentälle ja muutaman vuoden päästä ihmettelin, kun nostettiin miesten joukkueen rinkiin. Lama tuntui kotona faijan ajoittaisena työttömyytenä, mutta konkreettisemmin sen huomasi koulussa kaiken maailman säästöjen kuten vanhojen kirjojen sekä opettajien pakkolomien muodossa.

Tapahtumia, jotka ovat jääneet päähän:

- Saksojen yhdistyminen
- Neuvostoliiton hajoaminen
- Tsekkoslovakian hajoaminen
- Balkanin sota
- Freddie Mercuryn muistokonsertti
- Metallican keikka Ogelissa
- Kurt Cobainin kuolema
- Ayrton Sennan kuolema
- Estonian uppoaminen
- Suomen liittyminen EU:hun
- Championship Manager, ensin Amigalla ja sitten PC:llä
 
Suosikkijoukkue
Susanna Pöykiö
Paljon on lueteltuna jo, asioista ja ilmiöistä... itse '78 syntyneenä kävin siis lähinnä kasvun aikaa läpi tuona aikana. Ehkä juuri siksi, on kirkkaimpina muistoina säilynyt tuolta ajalta nimenomaan musiikki. Kasvaminen musiikin kautta, se kun tahtoi auttaa lieventäen tai vahvistaen milloin minkäkinlaisia tunnetiloja. Toisaalta kun miettii tarkemmin tuota ysärin tarjontaa, ei ole ihme jos on kieroon kasvanut, henkinen skolioosi.

Pistetäänpäs linkkejä sitten muutamiin noina vuosina soineisiin muidenkin kauhuksi:
Capella - U got 2 Let The Music
Dj Bobo - Somebody Dance With Me
Odotetusti siis lähdettiin liikkeelle eurohumpalla! Tietysti, nythän muistellaan ensimmäisiä Oulun yön sormipimppa-säätämisiä Kuuskassa, Party Zonessa tai myöhemmin Bassossa... Hurjaa aikaa, kun tanssilattiallakin piti viihtyä noina vuosina, jotta pääsisi naisväen suosioon. Vallan tanssikilpailujakin järjestivät noissa limudiskoissa aikanaan, niissä jopa menestyttiin eli naisväki tyrkkäsi kylkeen.

Tuolta ajanjaksolta siirryttiin sujuvasti sitten oikeilla soittimilla soitettuun oikeaan musiikkiin:
Megadeth - Symphony of Destruction
Pantera - Becoming (live)
Cannibal Corpse - Hammer Smashed Face (live)
Eli selkeämmin, pimppaa oli saatuna riittävästi, jotta tanssinrytke sai väistyä luonnollisemman valinnan tieltä. Kymppiluokalla tai lukiossa piti englannin tunnilla tehdä niitä hauskoja "poimi puuttuvat sanat laulusta" -tehtäviä. Mieleenpainuva englannin numero 10 ja opettajan (~60v nainen) myhäilevä hyväksyntä yllämainitulle musiikille ym. tehtävissä, arvatkaa vaan olikos luokkatoverini lestadiolaiset noista tehtävistä innoissaan...

Karua aikaa se oli. Pelkästään 90-luvun valokuvia katsellessa, ei voi kuin nauraa niille kaikille muodonmuutoksille. Niin omille, muiden kuin ympäristönkin.
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ylös.

Kuuntelen tässä Raptoria ja kyynel tulee silmäkulmaan nostalgiasta. Oi beibi, Debi Gibson, Rattijuoppo...

En halua olla aikuinen... :(

"Miks annoit toisen koskettaa sua sinne, tiedäthän kyllä itskekin minne, miks annoit toisen sua rakastaa, luulitko, että mä en ketään saa..."
 
Viimeksi muokattu:

amok

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Jojot
Ruokakaupoista sai Coca Cola jojoja ja villitys kesti vähän aikaa. Muistaakseni ne narut kiertyi pikkuhiljaa huonommiksi, jos sillä jojolla vemputti pitempiä aikoja. Naruja sai hommattua ns. varaosina. Luulen, että en ollut kovin näppärä jojottamaan, naapurin rillipää teki paljon hienompia temppuja. Joku "kiikku" oli kova temppu.

Kausikortti Rukalle
Laskettelin trendikkäästi värikkäässä hiihtohaalarissa ja Bula -lakissa. Myöhemmin keväällä laitoin päähän neonväreissä olevan toppalippalakin, josta sai tarpeen tullen laskettua korvaläpät alas. Laskettelu oli erittäin rento ja tyylikäs harrastus. 90 -luvun edetessä aloin myös yhdistää alkoholin tähän harrastukseen.

Musiikki
Olisi hienoa sanoa, että kuuntelin Stonea yms. mutta kyllähän fakta on se, että Bon Jovi ja Scorpions olivat erittäin kovia ala-asteella. Young Guns leffaan Jovin tekemä levy oli kova. Sisäaukeamalla kuva missä herra seisoo käärmeennahka bootseissa kanjonin reunalla, kitara kädessä. Laitoin nastoilla seinälle, siihen huopaisten NHL -viirien viereen.

Täällä ei ole vielä mainittu trendiä, mikä oli vallitsi lukioajalla: Erittäin p*skoilla soundeilla vedetty Black Metal, joka nousi vastaiskuna ysärin kaupalliselle popille. Norjaskene veti perässä myös Suomen pläkkärit. Asusteeseen kuului olennaisena pitkähihaiset bändipaidat metallibändien risulogoilla ja nopeasti haalistuvalla kankaalla. Cradle of Filth oli aivan liian kaupallista.

Woodstockin uusinta 1994. Tuijottelin yöllä kovia rokkibändejä ja äimistelin ison maailman meininkiä haavi auki. Metallica, RHCP ja Aerosmith taisi olla kovimmat.

Pukeutuminen
Ala-asteella sain pitkien neuvottelujen jälkeen Vagabondin purjehduskengät.

Ala-asteella ja ylä-asteella runnoin myös talvisin nhl -pipo (Anaheim) ja kesäisin NHL -lippalakki (Blackhawks) päässä. Lakissa saattoi myös olla jotain tyylikkäitä pinssejä.

Ylä-asteella omistin parit tylppäkärkiset bootsit. Mustien farkkujen kanssa aika vetävä yhdistelmä ja aiheutti ansaittua säpinää kissojen keskuudessa.

Pihapelit
Kotitalo oli omakotitalo tien kääntöpaikan vieressä, joten kääntöpaikalla oli turnaukset käynnissä vanhempien mielestä liiankin usein. Jos olin maalissa niin olin Hannu Kamppuri ja maalinteko hommissa varasin yleensä oikeuden heilua joko Kari tai Hannu Jalosen nimellä. Kansainvälisissä peleissä nimet: Tretjak ja Krutov. Jäätynyt pallo teki gutaa jos napsahti keskelle nassua tai haarojen väliin.

Ja isä jos luet tätä niin tunnustettakoon tässä, että taitoin sen liian kestävän punaisen Titanin kaivon kannella rikki, koska halusin uuden mailan: Keltamustan Torspon.

Minisuksilla kävin Keski-Euroopan mäkiviikon, jonka voitosta kamppailivat Nykänen, Nikkola, Vettori ja Weissflog. Yleensä Nykänen vei voiton. Kilpailu saattoi kestää tunteja, koska kävin karsinnat, mittasin hypyt ja arvioin tyylipisteet. Mielikuva on, että se karsintakierroksen hyppääminen oli aika tylsää ja puisevaa hommaa. Nimet läpyskään oli jäljennetty Kalevan tulossivuilta. Harmi ettei ole se vihko enää tallessa.


90 -luku kattaa myös itsellä räkänokasta, sinne lukion tienoille, joten siihen jaksoon mahtuu aika erilaista menoa. Ehkä se 90 -alun junnumpi aika on mukavampaa ja nostalogisempaa muistella kuin angstisen teinin heiluminen Oulun yössä.
 
Viimeksi muokattu:

Rocco

Jäsen
Paljon on mainittu, lisää on mielissä.

Päällimmäisenä muistuu mieleen Ranta Rock, kun se muutti Virroilta Vaasaan. Vaasassa ekana vuonna (?) paikalla oli tusinan verran poppobändejä, juuri nuo Ice MC, Paradisio, Mr. President, 2unlimited, Pharao... Jokainen veti settinsä puhtaasti playbackina, poislukien Dr. Alban. Tätä keikkaa odotellessa meni vajaa tunti ilman musiikkia, kun kamat piti roudata lavalle. Muiden bändien välissä oli viisi minuuttia taukoa.

Maria Guzenina pääsi MTV:lle ensimmäisenä suomalaisena juontajana. Ja MTV:llä oli vielä musiikkiakin lähes koko ohjelmisto.
 

LaTe_Show

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Rockies: 1980-1981.
Maria Guzenina pääsi MTV:lle ensimmäisenä suomalaisena juontajana. Ja MTV:llä oli vielä musiikkiakin lähes koko ohjelmisto.

Ja tämän lisäksi MTV:llä pyöri Ray Cokesin erinomaisen hieno talkshow-ohjelma ja ainutlaatuisen ihanan Kristianne Backerin Coca-Cola listaohjelma...
 

McBean

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Bruins, Noutajat, Scarborough FC
Ja tämän lisäksi MTV:llä pyöri Ray Cokesin erinomaisen hieno talkshow-ohjelma ja ainutlaatuisen ihanan Kristianne Backerin Coca-Cola listaohjelma...

Ahh, MTV's Most Wanted. Ray'tä tuli katseltua lähes niin usein kun ohjelma tuli (muistaakseni neljä kertaa viikossa?) ja englannin kielen taito jalostui siinä sivussa. Sääli että lopulta show taisi olla olla liian särmikäs ja anarkistinen silloisenkin MTV:n johdolle.
 

#3

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingfors IFK
Juu MTV juontajista on jäännyt mieleen Rebecca de Ruvo, tämä ihana blondi ruotsalais tyttö joka oli varsinkin viikonloppuaamuisin aika räjähtäneen näköinen. Tukka sekaisin ja rintsikatkin oli vissiin jäännyt kotiin, ainakin pitkät oli päällä aina.
 

Rocco

Jäsen
Juu MTV juontajista on jäännyt mieleen Rebecca de Ruvo, tämä ihana blondi ruotsalais tyttö joka oli varsinkin viikonloppuaamuisin aika räjähtäneen näköinen. Tukka sekaisin ja rintsikatkin oli vissiin jäännyt kotiin, ainakin pitkät oli päällä aina.
Awake on the Wildside taisi olla ohjelma.

Olikos se jo tuolloin kun Ray Cokesilla oli ohjelmassa Ronnie the Runner, joka aina juoksi videoarkistoon hakemaan jotakin videota, ja jollei tietyssä ajassa ehtinyt niin videota ei soitettu? Hilpeää, mutta niin läpinäkyvää.

Kaikki lipevät poikabändit tekivät tuloaan, kuten New Kids On The Block, Take That, East 17, Backstreet Boys, Boyzone... Yök. Valkoihoiset rap-artistit tekivät ensimmäiset läpimurtonsa. Vanilla Ice ja Marky Mark and the Funky Bunch etunenässä.
 

Nakkikastike

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Mikko Pukka & Valencia CF
Pihapelit
Kotitalo oli omakotitalo tien kääntöpaikan vieressä, joten kääntöpaikalla oli turnaukset käynnissä vanhempien mielestä liiankin usein. Jos olin maalissa niin olin Hannu Kamppuri ja maalinteko hommissa varasin yleensä oikeuden heilua joko Kari tai Hannu Jalosen nimellä. Kansainvälisissä peleissä nimet: Tretjak ja Krutov. Jäätynyt pallo teki gutaa jos napsahti keskelle nassua tai haarojen väliin.

Nää on ihan parhaita muistoja. Oli monta hyvää paikkaa missä saatiin jätkien kanssa pelit pystyyn. Oli ihan helvetin hauskaa vaikka välillä nokat oli veressä tai jotain muuta meni rikki kuten yksi kerrostalon alaoven lasi ja yksi auton tuulilasi.

Maalilla olin yleensä Mike Richter tai Ilpo Kauhanen. Siniviivakudit lähti Hannu Virran lavasta ja läpiajoissa verkko heilui Mika Karapuun nimissä. Maalit rakennettiin ala-asteen kässätunneilla itse kunnes jossain vaiheessa saatiin ihan oikea maali jotain kautta.
 
Nää on ihan parhaita muistoja. Oli monta hyvää paikkaa missä saatiin jätkien kanssa pelit pystyyn. Oli ihan helvetin hauskaa

Tästä on oltava täysin samaa mieltä. Parhaat muistot ylivoimaisesti. Vaikka enhän minä vielä mikään vanhus ole, joten edelleen tekee ihan helvetisti mieli lähteä kikkailemaan esim. futispallon kanssa. Korkeushypylle myös peukkua, sitä on tullut harrastettua todella paljon. Niin ja sählypelit tietenkin oli aivan loistavaa viihdettä.

Nykyisin on niin, että porukkaa ei vaan ole tarpeeksi tai sitten ei vaan kiinnosta. Pitää varmaan itse järjestää joku turnaus joskus. Kiinnostuneet ilmoittautukaa. :)

No, onhan tuossa tällä hetkellä sulkapalloverkko lievittämässä muistojen aiheuttamaa tuskaa. Niin ja tietenkin läheinen kaukalo, jossa tuli höntsättyä paljon viime talvena.

Ai minäkö pelimies?
 

HemmoP

Jäsen
80-luku loppui omalta kohti Rolling Stonesien löytämiseen -89 ja 90-luku alkoi Guns n'Rosesilla ja jatkui grungella. Myös U2 oli vielä kuvioissa 90-luvun ajan.

MTV:n juontajana oli luonnollisesti isotissisen Headbanger's ball juontaja Vanessa http://www.youtube.com/watch?v=eO_9y-pqLLg
lisäksi Simone Angel, edellä mainittu tiukkatoppinen ja pornoaksenttinen Kristiane Becker, ihanat Marijne van der Vlugt ja Pip Dann jäivät mieleen.
En nyt saa mieleen heistä sitä parasta kuitenkaan, hänellä oli yleensä punainen polkkatukka/ponnari... ja tiukka toppi pitkät päällä... juonsi alternative musiikkijuttuja.

Tuo vuosikymmen meni omalta osalta enemmän tai vähemmän viihteen parissa ( kaljoittelu+T&A ) ja silti tuntuu ( jo nyt ) että 2000 luvun alku on mennyt kirkkaasti ohi tapahtumissa kun näitä rupeaa joskus muistelemaan... paitsi tietysti musiikin saralla.
 

FASlapsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Aijai, onpa hienoa settiä. Samaistumispohjaa lähes jokaisessa viestissä.

Itselle muistuu mieleen erinäköiset viikaroinnit, eri juurikin nämä pimeään aikaan tapahtuneet ovikellojen pimpottamiset ja autojen heittelyt lumipalloilla/kävyillä/pikkukivillä/vesi-ilmapalloilla. Muutaman kerran jouduttiin ihan raivoisan ajojahdin kohteeksi ku jonkun urpon Datsunin kylki pestiin tarkkaan sihdatulla vesi-ilmapallolla. Piileskeltiin monta tuntia jossain metsissä, aina kun yritti jonkun asuinalueen kautta päästä himaan niin vielä oli urpo Datsuneineen jossain seudulla suhaamassa. Adrenaliinit jylläsi aika kovaa siinä touhussa, todella typerää käytöstähän se oli varsinkin jollain kivillä heittää autoja. Muutaman kerran jäätiin kiinnikin, mutta kun nöyrästi pyysi anteeksi ja vähän tärisi itku kurkussa niin sillä aina selvisi.

Jossain vaiheessa oli myös suurta hupia käydä porukalla hakemassa lehtiroskiksista helvetilliset kasat lehtiä ja sitten polttaa ne isossa kokossa. Sitten sen nuotion läpi juostiin ja oltiin kovia jätkiä. Myöhemmin onnistuttiin saamaan sammutushelikopteri paikalle kun polteltiin ihan norminuotiota luonnonsuojelualueella. Tai no olihan siihen nuotioon vähän ylimääräistä puupenkkiä sun muuta kamaa tuotu, mutta tarkoitus ei ollut moista aiheuttaa. Silloin kanssa pelotti niin perkeleesti, mitä jos oltaisiin jääty kiinni ja jos tuli olisi tosiaan levinnyt..

Jääkiekossa Jokerit vaihtui ajattelukyvyn lisääntyessä (vai vähentyessä) SaiPaan, ja jokainen Suomen tappio kouraisi syvältä. Lauantaisin tuli katottua Valioliigaa Mertarannan ja Jukka Röngän selostamina, Hockey Nightissa oli jotain Rono Järvelää ja Pentti Lindegreniä selostamassa Jokereiden ja Tepsin finaalimatseja. Kiekkopesä-nimiselle sivustolle tuli silloin suollettua paskaa, sieltä käsin mieleen levisi jonkinasteinen Tappara-viha joka nyt on jo sulanut pois. Jostain syystä mieleen on jäänyt kuinka Tapparan Laksola jossain All Star-lätkä tapahtumassa hävisi naiselle lämärikilpailussa. Kirsi Hänninen toimi tuolloin naisena.

Estonian uppoaminen oli kamala asia vaikkei henkilökohtaisesti koskettanutkaan, painajaisia laivaonnettomuuksista tuli nähtyä monena yönä tuon jälkeen.

Jojoja omistin useampia, ja osasinkin niillä jonkin verran temppuja. Fanta-jojoja ei ollut jostain syystä kellään, koska ne oli tyttöjen tai homojen jojoja.

Pihalätkää tuli myös itse harrastettua eräällä kääntöpaikalla. Kaverilla oli joku räpylän tapainen ja varmaan viisi senttiä paksu ja tikkusuora Artis-merkkinen jääkiekkomaalivahdin maila. Maalissa oli jostain syystä aina kiva torjua muiden lämyjä. Ai sitä fiilistä kun sai ihan yläkulmasta napsaistua pallon räpylään kuin Jarmo Myllys ikään.

Musiikissa tuli kuunnelta aluksi teknoa, Sash ja Scooter olivat etunenässä kovia. Apulannan avulla kaverit sittemmin vieroittivat minut moisesta kurasta kunnon musiikin puoleen. Ensimmäiset festarit ja riemukkaita ensikännejä tuli vielä harrastettua ihan ysärin lopulla. Ekat kännit otin litran siideripullolla, muistan että oltiin meillä pelaamassa jotain NHL-peliä, ja kun yhdessä vaiheessa nousin sohvalta, huomasin että päässä heitti ja tajusin että nyt oon kännissä. Menin kauhuissani sohvalle makaamaan hetkeksi, ja kun nousin uudestaan pää oli jo tasaantunut. Muille toki esitin että olin entistä kaameammassa kunnossa.

Turtles-purkkia ja jotain SM-liiga suklaapatukoista saatuja pelaajatarroja tuli kerättyä. Lätkäkortit ei koskaan iskeneet.

Koulussa meillä oli yhden kaverin kanssa dorka kilpailu siitä kummalla on enemmän NHL-aiheista vaatetta. Kaverilla oli kaikkea San Jose-krääsää, mulla Anaheim Mighty Ducksia. Muistan usein pistäneeni kouluun alkkareita lukuunottamatta kaikki vaatteet siten että niissä oli Anaheimin logoja yltympäriinsä. Vittu mitä touhua.
 

mendieta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carlo Grünnin ja Juhani Tammisen FB-päivitykset
Fanta-jojoja ei ollut jostain syystä kellään, koska ne oli tyttöjen tai homojen jojoja.

Voi vittu, mulla oli Fanta. Ostin sen Vaasan Wiikaresta. Muistan tapahtuman kuin eilispäivän. Mielestäni olin hetero jo silloin. Mainittakoon, että koko kaupungista oli jojot muuten loppu.

Muistatteko niitä kuminauhoja, joita väänneltiin käsissä mitä ihmeellisimpiin kuvioihin. Oli t-kuppia jne. Osaan vieläkin housut, kalsarit ja henkselit. On muuten näyttävimpiä 'temppuja', mitä noilla tehtiin.
 

Creed Bratton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Ikävän 90-lukua tulee, kun lukee tätä ketjua... Itse elin omasta elämästäni vuodet 5-15 90-luvulla ja kyllähän tuo oli sitä oman elämän ns. parasta aikaa, kun ei tarvinnut mitään tulevaisuutta miettiä.

90-luvun alusta ei paljoa mieleen ole jäänyt, ehkä päällimmäisenä se venäläinen kaveri kenellä oli mustikkakeittoa päässä (tunnetaan nykyään nimellä Gorbatshov).

Lama ei meillä oikeastaan näkynyt, kun muutettiin Malminkartanon ghetosta Vantaalle Kivistöön itse rakennettuun omakotitaloon ja sain vihdoinkin oman huoneen. Ainoa mistä sen tietysti huomasi oli se, kun etelän matkat vaihtui Tukholman risteilyihin. No itse viihdyin Tukholman risteilyillä, kun sai pelata paljon pelikoneita.

Nuo risteilijät olivatkin hienoja vielä 90-luvulla ja se oli todellinen juhlahetki, kun pääsi Tukholmaan käymään tai sitten sille 20-tunnin legendaariselle risteilylle Cinderellalla. Kummasti se kiinnostus pelikoneista siirtyi 90-luvun lopussa alkoholiin ja tyttöihin.

Vaatetuksesta tulee ensimmäisenä mieleen toppapuvut, ne kaameat bula-lakit, vyölaukut, NHL-lippikset ja pipot, itsellä oli New York Rangers lippis (gloryhuntterina vuonna -94) ja jostain kumman syystä Los Angeles Kingsien pipo. Myös joka syksy kouluun tarvitsi uuden nhl-repun. Myös Adidaksen verkkareissa oli kova vertailu, että kenellä oli kaksi vai kolme raitaa. Häpeä oli suuri, kun mutsi toi Tallinnasta feikit Adidaksen verkkarit joissa oli NELJÄ raitaa.

Tallinna oli varsin hirveä paikka, kun siellä ensimmäistä kertaa kävin vuonna -93. Mustamäen torilla myytiin kyllä kaikkea hienoa. Tietokonepelit ja musiikki cd:t maksoi 40markkaa. Isä osti sisäfilettä aina sieltä ja paluumatkalla oli suuri jännitys, kun Tullin ohi mentiin, kun sitä alkoholia oli ylimääräistä. Muistaakseni Tallinnaan kulki sellainen hieno laiva nimeltä Georg Ots.

TV:ssä pyöri kaikkea legendaarista kuten Metsolat, Onnen Pyörä, Megavisa, Napakymppi, Karpolla on Asiaa, Kauniit ja Rohkeat, Marienhof jne... MTV3:n Huomenta Suomesta piti aamuisin kattoa Kipparikalle, löytyypä niitä jopa faijan luota vhs-videolta pari tuntia. Viikonloppuisin Ankronikka oli kova.

Lätkäkortit oli todella kova juttu 90-luvun puolivälissä. Muistan kun kolmasluokkalaisina huijattiin kaikki kovat kortit toisen ja ensimmäisen luokan oppilailta. Muistaako kukaan kuka se Toronton pelaaja oli, kuka piteli muniaan siinä vuoden 94 lätkäkortissa?

Myös jotain Kinder-munien kilpikonnia kovasti kerättiin ja vaihdeltiin koulussa.

Ensimmäinen tietokone saapui meille vuonna 93. Se oli 33MHz ja siinä oli 4megaa muistia. Windows 3.1 oli käyttöjärjestelmä ja siinä oli kaikkia hienoja pelejä kuten Cat in the Alley ja sellanen maailman surkeimman näköinen formulapeli jossa oli McLaren, Williams ja Ferrari autovaihtoehtoina. Kateus oli suuri, kun kaverit sai 486:sia ja Pentiumeja.

Internet oli todella jännittävä, kun sen ensimmäistä kertaa sai kotiin käyttöönsä joskus vuonna 96 tai 97, kamala ääni siitä modeemista lähti. Kiss Fm:n Chatit oli todella kova paikka. Altavistaa käytettiin hakukoneena ja ensimmäiset "erotiikkasivutkin" tuli löydettyä.

Itselle on jäänyt varsin hyvät muistot kyseisestä vuosikymmenestä, johtuu varmaan siitä, kun tosiaan ei tarvinnut paljoa huomisesta murehtia tai mitään koulutuspaikkoja miettiä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös