Pe 10.4.2009 Kärpät - JYP (2. finaali)

  • 26 121
  • 149

FourForty

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Olipa huikea peli Tuokkolalta, mutta muutenkin JYPin puolustustaktiikka onnistui täydellisesti. Aika vähän oli Kärpillä paikkoja laukoa vapaasti parhaalta sektorilta, ja niin tietysti pitää tässä vaiheessa kautta ollakin. Plussat siis myös puolustajille ja hyökkääjien puolustustyöskentelylle, sillä iso osa katkoista tapahtui b-pisteiden ja siniviivan välissä.

Erityisesti pitää kehua Miika Lahtea, joka joutui peliin Hakkaraisen loukkaannuttua ja rakensi vahvoilla nousuillaan Riskan avopaikan ekassa erässä sekä voittomaaliin johtaneen jäähyn. Juuri noita otteita tarvitaan myös nelosketjun pelaajilta, jos tämä sarja meinataan voittaa.

Mikähän oli syynä, että Kärppien pelätty takaa-ajo ja tasoihin nousu jäi toteutumatta? Eihän JYPillä ollut mitään hätää lopun 6-4-tilanteessa, paljon pahemmalta näytti toisen erän ylivoimissa.
 

phakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
RISTO DUFVA ja JYP + JYP-Akatemia
-Hyökkäys vs Puolustus
-Yksilöt vs Joukkue
-Yksi hyvä maalivahti vs 2 hyvää mokea
-Itsekkyys vs Uhrautuvaisuus

Valtra putputtaa, ei keuli, mutta putputtaa vahvasti. Pakokaasu värjää Kärppä turkkia tummemmaksi ja pientä köhimistä on havaittavissa Oulun seutuvilla.

Mahtava TUOKKOLA! Vittu mikä "kakkosmokke" meillä on ei herran jumala! JYP on jäätävä puolustus pelissä. Montako laukausta jätkät blokkasi, varmaan 10 per nuppi!! Tältä näyttää kun halutaan voittaa. Halutaan sitä ihan vitusti ja mikään muu ei riitä. Kärpät pelillisesti parempi (kuten KalPa) ja pääsivät pariin hyvään paikkaan mutta ei 0 maalilla voiteta. Viitasen pommi puhui ja ounaus oli valmis. Nasuli voitto ja tästä on hyvä jatkaa. 2 voittoa unelmaan. Ei keuli vielä mutta hyvältä tuntuu.
 

Hypodermic

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Jumankauta, uskomatonta herkkua! Kärpät vei peliä mutta onneksi ei pelkällä pyörityksellä ja hienoilla kuvioilla peliä voiteta.

Kaikki propsit Jypille, pelasitte täydellisen vieraspelin.

Eihän nyt sentään täydellistä. Esim. Malmivaara(!) olis voinu laittaa läpiajosta toisen kaapin. ;) Vai oliko peli sillon vielä 0-0, ei edes muista tässä fiiliksissä...

Kuka vielä väittää että maalivahtipeli menee Kärpille? Fantastinen peli Tuokkolalta ja eipä Sinkkukaan ekassa huono ollut.
 

Piikkiperse

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Olipa loistava peli Tuokkolalta! Tämän jälkeen ihmettelen suuresti, jos Wallinheimo vielä maaliin päästetään. Pelasihan Sinuhekin hyvän ottelun, mutta Tuokkola kyykytti kyllä nyt!
Osaako JYPin pelaajista kukaan muu kuin Pihlman vetää kiekkoja ylös, vai onko Tarkki scoutattu noin huonosti? Koko ajan oli Tarkki polvillaan maalilla.
Todella paska peli kaiken kaikkiaan, Kärppäpeli oli hienon näköistä, mutta valitettavasti se ei riitä. Toivottavasti tällaista sumputtamista ei pelata enää jatkossa. Kuten jo aiemmin sanoin niin viihdearvoltaan ylivoimaisesti kevään paras sarja on Blues-Kärpät! Toki JYP faneilla on tähän eriävä mielipide, kun kannu on suuntaamassa vahvasti Jyväskylään päin.
 

phakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
RISTO DUFVA ja JYP + JYP-Akatemia
Toivottavasti tällaista sumputtamista ei pelata enää jatkossa. Kuten jo aiemmin sanoin niin viihdearvoltaan ylivoimaisesti kevään paras sarja on Blues-Kärpät! Toki JYP faneilla on tähän eriävä mielipide, kun kannu on suuntaamassa vahvasti Jyväskylään päin.

Epäilen edustavani suurinta osaa valtra-faneista jos sanon että viihde arvolla ei ole mitään merkitystä jos voitetaan mestaruus :)
 

JJLehto

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Todella hieno peli JYPiltä, vaikka tyylipisteet kenties meni naapuriin. Tosin, JYPin johtoasemassa pelaaminen oli todella hyvää, verratkaapa vaikka hehkutettuun Bluesiin, joka siis on moraalinen hopeamitalijoukkue.

Kärpillä on kahdesta pelista kokonainen 1 tehty maali, joten tähän on pakko lainata vanhaa jenkkifutissanontaa eli "hyökkays voittaa pelejä, puolustus mestaruuksia", ja siltä tämä (toivottavasti) vaikuttaa.

Vaikka vielä on liian aikaista nuolaista, niin voisiko olla niin ettei kärpät vaan riitä?
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
ankeaa

Antakaa minulle Mika Pyörälä Toni Koiviston tilalle kiitos. Nyt oli taitoa ja yritystä, mutta viimeinen nälkä ja tappamisen meininki jäi puolitiehen.

Yhtään ottamatta kunniaa Tuokkolan hyvältä peliltä, ihme anemiaa viimeistelyssä. Kyllä tuli Viitakoskea ikävä räkämaalien suhteen. Kaikki paikat oli ylivoimien suhteen ratkaista mutta Kuuselan ja Aaltosen pirteät otteet eivät auttaneet. Myös Viuhkola ja Corso käytännössä täysin yössä, harvoiksi jäivät luodut tilanteet kokonaisuutena.

Vituttaa kuin pientä käpyä kun on orava jäässä. Käpy kun ei saanut nostettua kattoon kun se orava veti "Paavolat".
 

DarkTower

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pool, NHL, MMA, Kärpät
-Yksi hyvä maalivahti vs 2 hyvää mokea
Tähän on pakko puuttua. Eli mihin ihmeen faktaan perustat tuon väittämäsi? Koivisto on huikea maalivahti, uskaltaisin väittää jopa, että parempi kuin kummatkaan Jypin maalivahdit. Sääli vain, että jää Tarkin kakkoseksi. Tarkille menee helppoja säännöllisin ajoin, Koivistolle ei.

No, tulevaisuus näyttää. Itse uskon, että näistä neljästä maalivahdista ainoastaan Koivisto pelaa vielä NHL:ssä.
 

Sateentekijä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Anaheim Ducks - pelaajista: Joe Sakic
Taktisesti loistava peli JYP:ltä. RD kyykyttää tällä hetkellä Alataloa. Matti "valmentajan rooli toooooosi pieni näissä peleissä" Alatalo on nyt kovan paikan edessä, JYP:llä on tällä hetkellä pelihuumori kohdillaan.

Toisessa erässä Kärpät jauhoi peliä, mutta lukuisat ylivoimat eivät tuottaneet tulosta. Siinä oli Kärpillä mahdollisuus laittaa peli pakettiin.

Kärppien kunkku oli Aaltonen, jonka kaarrokset olivat myrkkyä hurrikaanipaidoille. Koivisto on muuten täysi turisti tuolla kentällä, onneksi runkosarjassa niitä tehoja sentään tuli, ettei ihan keppiä tästä kaudesta käteen jää.

Nyt vain JYP loppuun asti samalla draivilla, niin tripla ei toteudu.
 

DarkTower

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pool, NHL, MMA, Kärpät
Vaikka vielä on liian aikaista nuolaista, niin voisiko olla niin ettei kärpät vaan riitä?
Voi olla, että Kärppien joukkue ei ole niin kokonainen JOUKKUE kuin Jypillä on ollut, koko kauden. Onhan tuo materiaaliero kuitenkin aika suuri Kärppien eduksi.
 

Goner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, NHL
Kärpät vei selvästi mutta hävisi omaan tehottomuuteensa ja osittain huonoon onneenkin. Jos tämmöisiä matseja pelataan 5 putkeen, Kärpät voittaisi niistä neljä. Siinä mielessä sarja on vielä täysin auki, Kärpät ei luovuta ja tuolla pleillä maalitkin jossain vaiheessa tulee.

Tuokkola jäätävä, OPG veti upeita pommeja, Aaltoselta ehkä kauden paras matsi... Toivottavasti tämä sarja jatkuu aina 7 peliin, itsellä siihen vahva usko.
 

Bronco

Jäsen
Todella tasaväkinen kamppailu kahdelta hyvältä joukkueelta.

Olkoonkin, että Kärpät haki läpi ottelun aktiivisemmin maalia ja loi enemmän tilanteita, ei JyP lamaantunut missään vaiheessa vaan toteutti pelisuunnitelmaansa niin kuin pitääkin. Molemmilta jengeiltä hyvää uhrautumista jo ensimmäisestä erästä lähtien ja useampi pelaaja joutui peräänantamattomuudensa takia jättämään pelin keskenkin. Myös hyvistä taklauksista - etenkin OPG:n sellaisista - täytyy näin katsojana kiittää.

Kärppien tietynlainen ratkaisun paikka oli jo ensimmäisen erän alussa ylivoimalla, mutta oululaiset eivät pystyneet hyödyntämään tilanteitaan. Paakkolanvaaran kenttäkin myllytti avauserässä mallikkaasti, mutta taistelusta huolimatta kiekkoa ei saatu toimitettua maaliin. Toisessa erässä Kärppien työnteko toi enemmän ylivoimia, mutta ei vieläkään helpottavaa maalia.

Päätöserästä meinasi tulla jo vähän unettavakin, kunnes Malmivaaran läpiajo herätti meikäläisen ja sytytti ilmeisesti myös vierasjoukkueen. Eipä aikaakaan, kun JyP käytti ylivoimansa hyödyksi ja laittoi limpun verkon perukoille kuin tyhjästä. Tässä vaiheessa Kärppien tuskainen jyväskyläläismuuriin puskeminen alkoi saamaan epätoivoisia piirteitä ja laukauksia alkoi satelemaan huonoistakin paikoista. Kuinkakohan monta vetoa Toni Koivisto veti heittäytyvään pelaajaan tai ohi maalin?

JyP puolusti ja pelasi niin hyvin joukkueena, että heidän kenttäpelaajistaan on vaikea nostaa ketään ylitse muiden. Maalivahti Tuokkola oli tänään pelin ehdottomasti paras pelaaja ja vain hänet voi nostaa jyväskyläläisten ryhmästä erikseen esille. Hyviä torjuntoja ja ilahduttavaa pelihuumoria. Kärpiltä taas on hieman helpompi nostaa esiin yksilöitä, sillä Aaltosen työnteko ja juonikkuus oli tehottomuudesta huolimatta mukavaa katseltavaa. Tarkkia en lähtisi erikseen kehumaan, mutta ei todellakaan ollut huono tänään.

Molemmilta joukkueilta löytyi onnistujia myös "viltistä", kun Ohtamaa nousi hyvin Korpikarin tilalle puolustukseen ja Lahti Hakkaraisen tilalle hyökkäykseen.

Onnittelut pisteistä JyPille. Toivottavasti Viitakoski palaa pian kehiin.
 

JJLehto

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Onhan tuo materiaaliero kuitenkin aika suuri Kärppien eduksi.

Jos maalivahtiosasto menee tasoihin, niin materiaaliero on ehkä hyökkäyskaluston osalta kärpille. Mutta puolustuskaluston osalta etu on JYPillä, mitattiiin sitä ihan milla tahansa mittarilla näiden kahden ottelun perusteella.

Ja jos pitää valita huikea puolustus tai huikea hyökkäys, niin otan sen puolustuksen. Ja juhlin kauden lopuksi.
 
Kuten jo aiemmin sanoin niin viihdearvoltaan ylivoimaisesti kevään paras sarja on Blues-Kärpät! Toki JYP faneilla on tähän eriävä mielipide, kun kannu on suuntaamassa vahvasti Jyväskylään päin.

Kyllä, juuri näin. Ja se oli myös moraalinen finaali. Jos jyp tämän sattuisi viemään se olisi myös ehdottomasti väärin voitettu mestaruus.

Iltapäivällä kun kokoonpanoja katselin, hieman ihmettelin Duffmeisterin mv-valintaa, mutta onneksi RD näyttää tietävän mitä tekee ! KIITOS PEKI!
 

DarkTower

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pool, NHL, MMA, Kärpät
Taktisesti loistava peli JYP:ltä. RD kyykyttää tällä hetkellä Alataloa. Matti "valmentajan rooli toooooosi pieni näissä peleissä"
Loistavaa tuuria ainakin oli ;) Mutta sitäkin tarvitaan tietenkin.

Ja mitä tuohon Alatalon kommenttiin, jos olet seurannut yhtään esim. NHL-kiekkoa play-offseissa, siellä tuo toteamus on arkipäivää. Monet valmentajat ovat todenneet saman, jopa mestaruusjoukkueiden. Eipä siinä enää ole paljoa tehtävissä tuossa vaiheessa kevättä.
 

zorro

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Jok, Jokerit
Kärpät olisi voinut laukoa parempia laukauksia maalintekopaikoistaan. Jyp puolustus uhrautui ja Tuokkola pelasi hyvin, mutta ... .Tuokkola voi aiheesta onnitella itseään ja Kärpät syyttää itseään.
 

Larba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Itselläni pisti silmään ennen kaikkea jypin uhrautuneisuus (tosin alikosken heittäytyminen oli pelin rohkein, toivottavasti ei käyny pahemmin). Heittäytymiset ja oman maalin suojeleminen vaikka hampailla ansaitsee erityiskiitokset. Tuokkola pelas loistavasti mutta kuinka monta hyvän sektorin laukausta ja selvää irtokiekkoa kärpät lopulta sai? Sipiläisten/Vänttisten mustelmien määrät varmaan kertoo totuuden.

Kiitos jyp, tästä on loistava lähteä hippokselle jatkamaan taistoa!
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tänään palkittiin työnteko ja toisaalta ei palkittu. Jyp ansaitsi voittonsa loistavalla puolustuspelillä ja huikealla maalivahdilla. Kaikki kunnia heille siitä. Kärpät pelasi myöskin hyvin, hyökkäsi ja loi paikkoja, mutta jos ei niistä tehdä maaleja, ei voi voittaa pelejä. Luotto on kuitenkin kova että alkaa ne mennä sisäänkin jos peli jatkuu samanlaisena.

Miksei Järventie voinut loukkaantua Korpikarin tilalta? Ohtamaa oli ihan loistava kun pääsi kentälle Korpikarin poistuttua vahvuudesta. Alikoski myöskin paha menetys duunariosastolla, mutta toisaalta jos hyökkäyksestä jonkun piti loukkaantua, niin Alikoski oli aika hyvä vaihtoehto siihen. Täytyy myös toivoa että Viitakoskella todellakin on kuume eikä mitään vakavampaa ja mies saadaan takaisin kentälle sunnuntaina. Pikaisia paranemisia kaikille kolmelle.

Sarja on nyt siis 2-0 Jypille, mutta taisto jatkuu. Sunnuntaina "pakkovoitto" ja tiistaina sarja tasoihin Oulussa. Siinä lähitulevaisuuden suunnitelma Kärppien kannalta.
 

-Mercury-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Pitkästä aikaa voi sanoa että tuomarit onnistuivat.

Kylläpäs oli Veskua ikävä. Oskulla tais vanha vamma palata, mutta toisaalta Ohtamaa paikkasi loistavasti. Jos saavat Oskun parsittua kasaan niin Atte Järventien tilalle ja heti!

Taistelu jatkuu.
 

DarkTower

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pool, NHL, MMA, Kärpät
Miksei Järventie voinut loukkaantua Korpikarin tilalta?
Eihän kenellekkään saa toivoa pahaa, mutta juuri tuon kommentin heitin jo tuolla ottelunseurannassa. Ja mihin peli ratkesikaan? Järventien todella tyhmään jäähyyn. Se tyyppi pelaa tosiaan aivan vääriä pelejä, ei pitäisi mahtua edes Ässien ja Sportin kokoonpanoihin. Hasardia illasta toiseen, varsinkin nyt pleijareissa.
 

Ekonyymi

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo, Blues, Honka
Parempi voittaa - aina

Höpöpuhetta, että parempi hävisi tämän matsin. JYP pelasi loistavalla itseluottamuksella loppuun asti eikä mennyt paniikkipuolustukseen kuten Blues. Esimerkkinä vaikkapa Tuokkolan yritys tehdä maali tyhjiin pelin lopussa. Oli kylläkin jotenkin riskaabelin näköinen yritys! En suosittele jatkossa tällaista.

Finaalisarjat eivät pitkään aikaan ole olleet kovin viihdyttäviä. Panokset ovat kovat ja varman päälle pelaaminen leimaa otteita (pl. Tuokkolan maalintekoyritys). Lisäksi nyt kummallakin finalistilla on loistavat maalivahdit, jotka tekevät maalinteosta vaikean. Toisin kuin viime vuonna, jolloin vain toisella joukkueella oli voittava maalivahti. JYP'llä näitä on jopa kaksi, Kärpillä yksi.

Kun jo ensimmäisen finaalin lopputuloksesta totesin, että "niks naks, Kärpät", vahvistuin uskossani, että JYP tämän vie joko 4-0 tai 4-1.
 

phakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
RISTO DUFVA ja JYP + JYP-Akatemia
Tähän on pakko puuttua. Eli mihin ihmeen faktaan perustat tuon väittämäsi? Koivisto on huikea maalivahti, uskaltaisin väittää jopa, että parempi kuin kummatkaan Jypin maalivahdit. Sääli vain, että jää Tarkin kakkoseksi. Tarkille menee helppoja säännöllisin ajoin, Koivistolle ei.

No, tulevaisuus näyttää. Itse uskon, että näistä neljästä maalivahdista ainoastaan Koivisto pelaa vielä NHL:ssä.

Koivistoa ei ole tullut sattuneesta syystä seurattua pleijareissa kun ei pääse pelaamaan joten en osaa sanoa miten kestää pojalla kasetti kovissa peleissä. Ja tulevaisuudessa voi hyvinkin olla että pelaa NHLää eli en ota mitään pois häneltä. Tarkoitin vaan monia spekulaatioita ettei kahdella mokella voi pärjätä vaan pitää olla yks ykkönen.
 

Ponto

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
JYP:n tämän kauden ehkäpä suurin pettymys Kalle Kaijomaa on puolestaan parantanut peliään todella hienosti. Kaijomaa ei ole enää niin pahasti helisemessä omassa päässä ja ne viime kauden hienot kiekolliset esitykset alkavat löytymään. Kaiken kaikkiaan JYP-puolustus toimi tänään todella hyvin.
 

kimmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, FC Barcelona
JYP:n tämän kauden ehkäpä suurin pettymys Kalle Kaijomaa on puolestaan parantanut peliään todella hienosti. Kaijomaa ei ole enää niin pahasti helisemessä omassa päässä ja ne viime kauden hienot kiekolliset esitykset alkavat löytymään. Kaiken kaikkiaan JYP-puolustus toimi tänään todella hyvin.


Saman huomasin minä. Kallehan se laukoi muuten ekan finaalin jatkoajalla sen viivakudin jonka reboundista Pesonen ratkaisi...
 

DarkTower

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pool, NHL, MMA, Kärpät
Tarkoitin vaan monia spekulaatioita ettei kahdella mokella voi pärjätä vaan pitää olla yks ykkönen.
No, tuossa olet kyllä oikeassa, kuten tuloksesta näkyy :) Harvemmin peluutetaan kahta ja ainakin näiden kahden ensimmäisen pelin perusteella homma toimii, onnittelut Jyväskylään.

Edit: Toisaalta vaikeahan sitä on Kärppiäkään syyttää, jos peluuttavat maalivahtia, joka on valittu Sm-liigan parhaaksi kaksi vuotta peräkkäin ;) Silti, perhana kun Koivisto pääsisi näyttämään taitonsa.

Pekka Rinne ei Niken varjossa päässyt kertaakaan, mutta silti äijä on huikeassa vedossa Nashvillessa. Toivon Koivistolle samaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös