Pe 10.4.2009 Kärpät - JYP (2. finaali)

  • 26 124
  • 149

Stouts77

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tänään saa Immoset, Virtaset, Pihlmannit jne. pyöritella viiksiään ihan miten haluaa. Corsot, Aaltoset, Viuhkolat jne. tekee samaan aikaan niitä maaleja. Ja ei, tänään ei mennä jatkoajalle. Kärpät vie illan pelin varsinaisella peliajalla reilulla maalierolla 3-2. Jääpä näille Jypin diivoille aikaa stailata itseään kuntoon. ;)
 

MarkusO.

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kaipa se täytyy aloittaa itsekin kommentointi tällä palstalla.

Tuosta maalivahtipeluutuksesta Jypin kohdalla. Uskon, että Jyppi haluaa vain välttää Riksmanin kohtalon, jossa kaveria peluutetaan aina runkosarjassa liikaa ja tosipelien alkaessa kaveri onkin sitten aina enemmän tai vähemmän rikki. Onhan tuolla Sinkullakin jo jos jonkunlaista iän tuomaa vaivaa ja liika peluuttaminen ei olisi kummankaan etu. Nyt sinkku pysyy kunnossa ja Tuokkolallakin pysyy pelirytmi ainakin jotenkin päällä. Siis WinWin -situation, enkä pane ainakaan itse sitä pahitteeksi.

Harmittaa vain, kun täytyy lähteä itse töihin pelin ajaksi. Pirun lehmät kun lypsää näin pyhänäkin.

Ja veikkaukseen: hmm... tasuri 2-2 ja jatkoajalla Boumediennen housun kautta Hytösen tekemänä 2-3.
 
Onkohan kiekkohistoriassa ikinä jäännyt finaalit näin armottomasti liigakarsinnoiden taakse? Tuntuu kuin ketään ei edes kiinnostaisi Kärpät - JYP-pelit ja itsekin täytyy myöntää, että ei oikein tunteita tämä pari herätä.

Toisaalta viime peli oli tiukka ja tiukkoja matseja on aina mukava seurata, joten toivotaan, että joukkueet pystyvät järjestemään sellaisen matsin.
 
Suosikkijoukkue
Semo tutti parrucchieri.
Toisaalta viime peli oli tiukka ja tiukkoja matseja on aina mukava seurata, joten toivotaan, että joukkueet pystyvät järjestemään sellaisen matsin.

Jännitin ekaa peliä koko päivän ja se oli hirveää scheissea, JYP ei esittänyt mitään ja Kärpät vielä vähemmän. Jos pelin taso on tuo niin aivan sama kuka voittaa, varmaan on se että jääkiekko häviää. Turhaapa tuota enää jännittää kun JYP ei ole millään osa-alueella parempi kuten oli niin kovasti hehkutettu, päivän kunto tämän pelin ratkaisee ja koko sarjan.
 

Rostislav

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tätä finaalisarjaa on tullut jännitettyä melkein yhtä paljon kuin harmiteltua lippujen saamisen vaikeutta, mutta jos nyt malttaisi pari sanaa kirjoittaa.

Eka ottelu olisi tosiaan voinut ratketa JYPille selkein lukemin jo ekassa erässä. Jatkossa, etenkään Raksilassa, ei samaa määrää selkeitä maalipaikkoja ole luvassa, joten toivotaan Pilen tosiaan harjoitelleen vetoja torstaina ja hyökkääjien viimeistelevän paremmalla prosentilla.

Ylivoima on koko kauden ja etenkin play-offseissa ollut vähän niin ja näin, tuskinpa se muuksi enää kauden viimeisissä peleissä muuttuu. Onneksi Kärpät tuhri ainakin ekassa matsissa omat yv:nsä yhtä totaalisesti. JYPin alivoima tekee tietenkin myös vastustajan ylivoimasta tehotonta, joskin ekan finaalin 5 vs. 3 ylivoimassa huomasin JYPin kolmikon ryntäilevän vähän turhan innokkaasti kiekollisen pelaajan perään, joka tarjosikin Kärpille yhden avopaikan ihan maalin edestä. Kiekko sudittiin onneksi kuitenkin suoraan Wallinheimon patjoihin.

Molempien maalivahtien käyttäminen on jatkunut koko kauden, enkä uskonut hetkeäkään, että edes finaaleissa toimittaisiin toisin. Vieläkin jotkut jaksavat manata epäonnistumista ja sitä, ettei homma ilman selkeää ykkösveskaria voi toimia, mutta tähän saakka on toiminut runkosarjan ja kahden pudotuspelisarjan voittamisen verran. Sinkulla ja Pekillä on molemmilla aivan huippustatistiikat pudotuspeleissä. Uskon peluuttamiseen ja Kenkä-Siekkiseen kuin vuoreen. JYP-fanit ovat seuranneet näitä asioita koko kauden, muiden joukkueiden kannattajille nämä seikat kuten koko joukkueen kovuus ovat tulleet yllätyksenä. Hyvä toisaalta näin. Toivotaan, ettei Kärpät vieläkään usko hurrikaanin tosissaan tavoittelevan Kanada-maljaa, vaan ainoastaan kiusaavan isompaansa... Ihmettelen kyllä, miten tämän sarjan alussa on jaksettu jauhaa Blues-välieristä. Nyt on eri sarja ja eri joukkue, ja jos Oulussa ei herätä taistelemaan vähintään samalla asenteella kuin Keski-Suomessa, niin kyllä se harmittaa käydä hopeamitalit pokkaamassa, oli finaaleissa vastassa Blues tai ei. Kelpaa tietysti meille!

Kärpät oli 1. finaalissa hieman itsetyytyväisen ja pöhöttyneen oloinen, samaan tapaan kuin Kärppä-fanit täällä. :) Nyt kummankin asenne lienee vähän korjaantunut, joten odotan tiukkaa matsia jossa ei samanlaisia yksipuolisia hallintajaksoja nähdä kuin ekan matsin ensimmäisessä erässä.

Ennustan sarjan olevan tämän matsin jälkeen 1-1, mutta kyllä JYP Pojan lopulta vie. Kuten Niemisen Ville sanoi, JYP pelaa kovalla itseluottamuksella (seuratkaapa vaikka Välivaaran kiekollista peliä) ja nostaisin isoimmaksi tekijäksi Dufvan kiekkorobottien äärimmäisen kärsivällisyyden. Joukkue ei tuskaannu tai turhaudu tappioasemassakaan, vaan luottaa omaan pelitapaansa ja jauhaa aina vain. Yhden ottelun tappiokaan ei saa päitä kumaraan. Mielestäni tässä on suurin positiivinen asia jonka joukkue otti mukaansa tiukasta TPS-sarjasta.

Laitetaan nyt vielä loppulukemista joku arvio. Suuria maali-iloitteluja ei tässä finaalisarjassa varmasti nähdä, joten heitetään hatusta Kärpät 3 JYP 1. Viimeinen tyhjiin, koska Peki ei suostu päästämään enempää kuin 2 maalia per matsi... Voiton myötä Kärpät luulee marssivansa rutiinilla taas mestaruuteen ja se antaa JYPille avaimet sarjan viemiseen voitoin 4-1.
 

FourForty

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Onhan tuolla Sinkullakin jo jos jonkunlaista iän tuomaa vaivaa ja liika peluuttaminen ei olisi kummankaan etu. Nyt sinkku pysyy kunnossa ja Tuokkolallakin pysyy pelirytmi ainakin jotenkin päällä.

Tämä on kyllä huomioon ottamisen arvoinen pointti. Wallinheimon paikat eivät ehkä enää kestä joka pelin pelaamista, mutta toisaalta mies pelaa pelaamaan pystyessään hyvin, joten hän on myös liian hyvä pelaaja istutettavaksi kokonaan penkillä. Itse en myöskään usko tämän sarjan ratkeavan JYPin maalivahtipeluutukseen, kun kerran joukkue on koko kauden pelannut tällä tavalla ja kenttäpelaajat ovat siihen saaneet tottua.

Huomionarvoista illan pelissä on se, että JYPillä on tämän vuoden playoffeissa ainoastaan yksi vierastappio, joka on vähemmän kuin kotitappioiden määrä. Lähtökohtaisesti joukkueelle ei siis ole tuottanut ongelmia sopeutua vieraspelaamisen passiivisempaan pelityyliin, enemmän hakemista on ollut kotipeleissä. Voi toki olla, että Kärpät on niin paljon TPS:ää ja KalPaa parempi kotijoukkue, että tällaiset vertailut ovat turhia. Toisaalta luotan kyllä siihenkin, että Kärppien puolustus ei kykene virheettömään 60-minuuttiseen, joten normaalilla vieraspelaamisella avautuu myös vastaiskujen paikkoja JYPille.
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree! , Україна
Siksi Raksilan yleisönkin täytyy huomenna laittaa kaikki peliin.

Juuri näin. Ainakin omalta osalta tapahtuu !!

Tänään heti alusta asti vaan kunnon ralli päälle niin kentällä kuin katsomossa. Samanlailla vaan kun VIP esitti keskiviikkona, tälläkertaa vaan 4 ketjun voimin! Jos JYP saadaan niin pyörälle etteivät löydä erätauolla omaan koppiinsa niin tästä saadaan todellakin selvää etua jatkossa. Ympäri hallia haahuilu kun vie sekin yllättävästi voimia. Olisi myös hyvä että Ivalossa jaettaisiin korvatulppia ennen peliä. Ihan vaan kaiken varalta!!
 

Chivas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Jos taas Tarkki alkaa imuroimaan, on Kärpät oletusarvoisesti merkittävästi heikommassa tilanteessa.

Täysin samaa mieltä. Eiköhän Kärpille ole suurempi ongelma se jos ykkösmoke alkaa imuroimaan. Hauskaa huomata muutenkin muiden seurojen fanien huolestuneisuus kahden maalivahdin käytöstä finaaleissa. Jokuhan voisi pitää jopa vahvuutena, ettei olla yhden moken varassa...
 

Panssari

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, sympatiat Saipa,Kalpa
Jätetään väsyneet provot omaan arvoonsa ja keskitytään itse peliin.

Luulenpa että tämän illan ottelun ratkaisu on siinä kumpi saa pidettyä liikkeen täydet 60min. Viime keskiviikkona Jyp aloitti vahvasti ja tuntui hiipuvan loppua kohden, kun taas Kärpillä ote parani mitä pitemmälle mentiin.

Sikäli mikäli jos/kun Jyp saa pidettyä liikettä yllä edes kaksi erää niin uskon, että ensimmäinen vierasvoitto on tosiasia.

Kaikesta huolimatta tiukkaa sarjaa pelataan ja uskonkin, että sarja kestää 6-7 ottelua.
 

dead c

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kunnon ValtraFani..

Ei tässä muuta kutinaa kuin että tuomarit pelaa tänään voiton Valtroille..

No se on hyvä että selitykset on jo keksitty, jos tappio sattuu tulemaan.

Ratkaisu tulee siinä, kumpi saa ennemmin YV:n toimimaan, Jyväskylässä se oli molemmilla täyttä sontaa.

Veikkaanpa että 0-2 Jyväskylään menee tämä.
 
Suosikkijoukkue
Susanna Pöykiö
...kun on niin hiljaista tässä ketjussa. Pelikiellotkaan eivät taida olla JYPin ja Kärppien fanittajilla päällä, joten mistä hiljaisuus johtuu?
Palstalainen dynamo68 vastasikin jo puolestani tuohon kysymykseen:

Jännitin ekaa peliä koko päivän ja se oli hirveää scheissea, JYP ei esittänyt mitään ja Kärpät vielä vähemmän. Jos pelin
taso on tuo niin aivan sama kuka voittaa, varmaan on se että jääkiekko häviää.

Toissapäiväinen ottelu oli kokonaisuudessaan todella valju, ensimmäisen erän painostusta Kärppien päädyssä lukuunottamatta. Mitäs tässä kirjoittelemaan, kun peli on tuollaista paskaa?

Noh, nähtäväksi jää, että muistaako Kärpät herätä tähän sarjaan jo tänään? Mitään ottamatta pois JYPin paremmuudesta aiemmassa ottelussa, tuskin kukaan voi väittää Kärppien pelanneen edes lähellä normaalisuoritustaan. Enkä usko, että tänäänkään mennään edes lähellekään samalla intensiteetillä mitä ajoittain Bluesia vastaan nähtiin.

Tuomarit ovat sentään onneksi vaihtuneet, sillä olihan se taas niin finaaleihin kuulumatonta puuhastelua Jyväskylässä, ettei pahemmasta väliä. Toivottavasti tuomarit tekevät tänään itsestään vähemmän näkyviä ja viheltävät kuten heidän kuuluukin! Kahva ja filmit pois, siinäpä oivat lähtökohdat... ja sitten mä heräsin.

Jännä nähdä, että peluuttaako Alatalo jotain tiettyä kentällistä Immosen kentällistä vastaan. Aiemmin on menty aika tasaisellakin rotaatiolla, vaikka vastassa oli yksinkin Immosen kentällistä kovempi Eaves. Liekö tuota muutettu nyt?
 

spaceman

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, #26, #15, #11, #45
Eiköhän täälläkin ala olla enemmän elämää jos Kärpät sattuisi voittamaan. Aika hiljaista on ollut huutelu ekan pelin jälkeen, vaikka ennakkoon rummutettiin sitä miten JYP hyytyy kun vastaan tulee vihdoin "tosi hyvä" joukkue. Lähinnä muutama provokaattori tullut mutisemaan huonoista tuomareista ja siitä miten ei jaksa finaalit kiinnostaa Blues-sarjan jälkeen (tuo on kyllä jo uusi selitys :)

No, tänään JYP nöyryyttää Kärppiä vierasareenalla ja "kakkosmokella". Tuokkola kestää Sinkkua paremmin sitä että vetoja tulee vain kourallinen per erä. Nuorella ei nuo paikat puudu tekemisen puuttessa samalla tavoin.

On tää hienoa aikaa, kyllä meitä mestaruus kiinnostaa. Tulosveikkaus 2-4.
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
JYPillä on kaksi maalivahtia, jotka molemmat pelaavat korkealla tasolla vaikka (tai koska) heitä peluutetaan tasaisesti vuoroissa, ja joukkue pystyy voittoihin kumman tahansa ollessa pelivuorossa.

...tai JYPillä on kaksi maalivahtia, joista molemmat pystyvät yhteen hyvään peliin, mutteivat kahteen peräkkäiseen, ja kun panokset kovenevat, domino sortuu.

Nooh, katsotaan miten Kärppälauma herää tekemään maaleja.
 

Chivas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
...tai JYPillä on kaksi maalivahtia, joista molemmat pystyvät yhteen hyvään peliin, mutteivat kahteen peräkkäiseen, ja kun panokset kovenevat, domino sortuu.

ööö... Sinkku pelasi kaksi viimeistä KalPa- peliä ja ekan Kärppä-matsin päästäen joka pelissä peräti yhden maalin. Samaan aikaan rautahermoinen Tarkki pelasi Bluesia vastaan nollapelejä... eikun miten se oli.

Eli en nyt alkaisi tuota maalivahtien peluutusta kovin vahvasti kääntämään Kärppien puolelle.
 

V-man

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Onkohan kiekkohistoriassa ikinä jäännyt finaalit näin armottomasti liigakarsinnoiden taakse? Tuntuu kuin ketään ei edes kiinnostaisi Kärpät - JYP-pelit ja itsekin täytyy myöntää, että ei oikein tunteita tämä pari herätä.

Onko jotain karsintojakin menossa? ;)
 

MDK

Jäsen
Tuokkola oli vain tällä kertaa liikaa. Kaikki propsit Jypille, pelasitte täydellisen vieraspelin. Uskon omiin on silti kova, kyllä täältä vielä noustaan, vaikka seuraava matsi Jyväskylässä tulee olemaan todella paha.
 

thnninen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoon jääkiekkojoukkue, millä nimellä milloinkin
Jaaha, Kärpillä taitaa olla maha täynnä mestaruuksia kun ei kiinnosta.

Herää vain kysymys, mikä pakko sinne finaaliin oli mennä pilaamaan tunnelma jossei mestaruus kiinnosta?
 

HLe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Hienoa JYP!

Kärpät olisi voinut tehdä vaikka 3-4 maalia, mutta Tuokkola oli tänään liikaa. Corso, Viuhkola, Boumedienne, missä pelaavat? Täysin yössä koko porukka.

Mielenkiintoinen kuriositeetti on muuten sekin, että peräti yhdeksässä viime ottelussa on näätien vastustaja tehnyt avausmaalin!

Ei muuta kuin valtavasti tsemppiä JYPille sunnuntaihin. Siitä 3-0 ja alkaa näätä olla nyljetty.
 

Panssari

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, sympatiat Saipa,Kalpa
-Huonompi voitti tänään. Ei kahta sanaa.
+Tuokkola huikea.
+Maalinteko peli
+Viisikko puolustus Jyp:llä

Siinä ne tärkeimmät.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Jaaha, Kärpillä taitaa olla maha täynnä mestaruuksia kun ei kiinnosta.

Herää vain kysymys, mikä pakko sinne finaaliin oli mennä pilaamaan tunnelma jossei mestaruus kiinnosta?

Miten Kärpät ovat tunnelman pilanneet? Tänäänkin helvetin aktiivista kiekkoa pelasivat.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös