Ma 23.3.2009 TPS-JYP (6. puolivälierä)

  • 62 504
  • 255
Tila
Viestiketju on suljettu.

Diifens

Jäsen
Tänä iltana:
"Se on loma, se on loma, se on kesäloma, kesäloma, kesäloma sulle! Välierä, välierä, välierä mulle! Hohhoi, se on Siinä!"

Onneks Turussa ei ole enää kauaa meri jäässä.

JYP vie 1-4. Nyt ei enää Salak jaksa ja Immonenkin alkaa vertyä kun tosipelit lähenee.
 

Mas@

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Lassi Etelätalo
JYP vie 1-4. Nyt ei enää Salak jaksa ja Immonenkin alkaa vertyä kun tosipelit lähenee.

Kiitos. Mietinkin juuri että mitähän sitä tulosvetoon laittaisi.

Ei kiitos enää mitään nitropelejä. Selvä kaula toiseen suuntaan niin säästytään turhilta sydänongelmilta. Luulen että TPS ottaa tänään selvähkön voiton parin maalin erolla ja huomenna taas uusi mahdollisuus Jyväskylässä.
 

BigJ

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kovin on Jyväskylän pojat itsevarmoina täällä, mutta lisätääs hiukan jäähdytysnestettä Valtraan. Homma etenee niinkuin pitääkin. JYP, joka ei ole aikoihin voittanut playoff sarjaa, ei pysty Turussa tätä katkaisemaan. Lisäksi koska seuraava peli on jo huomenna, saadaan hyvä meininki voiton jälkeen siirrettyä Jyväskylään jossa kaikki on taas mahdollista. Tästä hurmos taas päälle ja huomenna hurrikaanin silmään.

Toivottavasti ollaan hyviä isäntiä kaukalon ulkopuollella eikä lähdetä terrorisoimaan vihollisten sapuskoja tai vastaavia. Kaukalossa taas tylympää meininkiä ja miestä seinälle, isäntänä toimii Max Kolu!
 

c'elysee

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
"Jyväskylä on niin hieno kaupunki, että siellä pitää vielä kerran käydä." Noin sanoi Elorannan Mikko Tussarin mukaan, joten uskottavahan se on. Mitään kiirettä ei ole vielä kesälomille, sanos Kuli. Itse täytyy tyytyä illalla telkkarin välityksellä seuraamaan tätä spektaakkelia. Kyllä se vaan jo näin aamulla kämmeniä hikoiluttaa kun tietää, että on peli-ilta.
 

AnaMasa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahko
Onkohan liian nöyrää todeta, että nyt on sitten Tepsin kauden huipennus edessä? Pelillisesti uskon näin olevan. Se mitä TPS tänään esittää yleisölle on kevään parasta playoff-kiekkoa ja yleisökin venyy kevään kovimpaan pauhuun. Jos ei se riitä, niin ei sitten. Mitään hävittävää ei ole. Varmasti mahdollinen rantapallojen katsominen vituttaisi sen 1-2 päivää, mutta kokonaisuudessaan kevät on jo suuri voitto. Jypin osalta tilanne ei ole näin ja siksi paineet on edelleen vierailla. Jypillä on paine saada sarja poikki. Jos eivät siinä tänään onnistu, niin paine siirtyy moninkertaisena huomiselle. Kaikki tiedostavat tämän ja varmasti siksi jo osa mahdollisen huomisenkin painesta näkyy apinoina joidenkin JYP-pelaajien niskassa. Siinä on Tepsin mahdollisuus.

Toivottavasti Suikkanen ajattelee samansuuntaisesti, eikä yritä psyykata joukkuetta iskuun paineen ja pakon kautta. Nyt on mahdollisuus takoa korvien väliin mielenrauhaa ja nostaa sitä kautta itseluottamusta, joka realisoituu suoritusvarmuutena.

Mitä yllä jaaritellulla oli tekemistä lätkän kanssa? Ei paljoakaan, mutta pointti nimenomaan siinä, että tämän päivän voittaja ratkaistaan korvien välissä.
 

mackeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
täysin epäoikeudenmukaiset munkkimaalit
Itse täytyy tyytyä illalla telkkarin välityksellä seuraamaan tätä spektaakkelia. Kyllä se vaan jo näin aamulla kämmeniä hikoiluttaa kun tietää, että on peli-ilta.

Sama itsellä, ensimmäinen tällä kaudella Turussa pelattava PO-matsi, joka jää väliin. Eipä silti, jännittää kuitenki ihan yhtälailla. Jos vaikka kolmannen erän ehtis kattella töllöstä. Veikkasin HIFK-sarjan jälkeen Jypin menevän jatkoon voitoin 4-3, joten tänään on 100%-varma kotivoitto luvassa.
 

Jarner

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP. Philadelphia Flyers. Man United. JJK.
Jostain syystä jännittää niin paljon, ettei työntekemisestäkään tule yhtään mitään.
Toivottavasti JYPin peli on tänään täysin erinäköistä kuin viimeksi Turussa, jolloin oltiin enemmän tai vähemmän jaloissa ja tekemisen taso ei päätä huimannut. Nyt sitten sitä tappamisen raivoa ja sarja poikki.
Turhan kuluttavaksi menee jos vielä huomenna joudutaan vääntämään Jyväskylässä. Välierät alkavat kuitenkin jo torstaina. Yksi lepopäivä varmaan kelpaa JYPille. Siitähän siis todellakin lähdetään, että se neljäs voitto raavitaan tänään vaikka väkisin!

Tuppurainen sai avausmaalin tehtyä, tulisiko jatkoa tänään?
Ylivoimalla Viitasta viivalle, kun kerran pommi on viritetty nyt kuntoon.
Milloin viimeksi JYP on muuten voittanut Turussa varsinaisella peliajalla?

Toivottavasti rummut on mukana ja samba soi iloisesti vielä pelinkin jälkeen!
 

Anselm Raato

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ajetaan Valtralla, Seattle Kraken
Tänä iltana:
"Se on loma, se on loma, se on kesäloma, kesäloma, kesäloma sulle! Välierä, välierä, välierä mulle! Hohhoi, se on Siinä!"

Jos tuota hunajata-lauluun tapailit, niin ei ihan mene tavutus-rytmitys järkevästi... Parempi olisi esim.

Loma, loma, kesäloma, kesäloma! Kesäloma, kesäloma, kesäloma sulle, välierä, välierä, välierä mulle! OH HOI SE ON SIINÄ!" ;)

Mutta näistä on turha kiistellä, kiistellään täällä nyt siitä kuinka peli päättyy.

Itse toivon toki JYPin voittavan. Tuokkolalta varmoja koppeja ja VIP voisi herätä maalien muodossa oikein kunnolla. Kiitos.
 

LaTe_Show

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Rockies: 1980-1981.
Sankarinviittaa tarjolla...

Tänään on ensimmäistä kertaa sarja katkolla ja voidaan sanoa TPSn nyt pelaavan ensimmäistä kertaa tämän sarjan aikana paineen alla - mielenkiinoista nähdä miten tämä käsitellä.

Tänään on JYPilla mahdollisuus tehdä sitä mitä me olemma koko kauden ajan odottaneet: mitalipelit odottavat...

Tänään on Jarkko Immosella paikka osoittaa olevansa ihan-jees-runkosarjapelaajan sijaan Voittaja-tyyppi ja Johtaja.

Tänään nähdään miten hyvä valmentaja Risto Dufva on.

Tänään tarjotaan koko joukkueelle mahdollisuutta sankaruuteen.

Tänään ei voida mennä otteluun takki auki: on lyhyt matka from hero to zero.

Tänään tämä kaikki tapahtuu.

Tänään jännitämme.

Ja tänään minä joko itken tai iloitsen.
 

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
Kovasti täällä yrittävät TPS:n kannattajat väittää että paineet ovat JYPillä. Ehei, ei se niin ole. Nyt ovat paineet ensi kertaa täysin TPS:llä. TPS on selkä seinää vasten. Nyt on heidän pakko voittaa tai kesäloma kutsuu. TPS on siis ensimmäistä kertaa tämän kauden pudotuspeleissä tässä tilanteessa. Kysykää vaikka HIFK:n pelaajilta kuinka kivaa sellaisessa tilanteessa on pelata. Okei, sellainen pieni muutos tuossa on että TPS pääsee pelaamaan kotona.

Uskon vakaasti siihen että tänään ainakin osan TPS:n pelaajista maila saa puristusvoimaa paljon niistä kätösistä jotka mailaa kiinni pitelee. Itse joudun kuuntelemaan radiosta miten JYP tämän tilanteen käsittelee ja tosiaan, miten Suikkanen on saanut joukkueensa pelaamaan. Suikkanen kun oli ensimmäistä kertaa tässä pudotuspelisarjassa todella alistuneen oloinen tuossa edellisessä lehdistötilaisuudessa. Suikkasen siis pitää ensin nollata omassa päässä tilanne ennen kuin voi mennä huutelemaan joukkeelle yhtään mitään. Paineet on siis täysin siellä ja JYP voi pelata hieman vapautuneemmin. Takki auki ei täältäkään missään nimessä lähdetä. Organisoidusti kuten tähänkin mennessä ja paikoista maalit. Siitä kuitenkin lähdetään ettei tiistaina pelata Jyväskylässä miesten SM-liigaa.
 

Marcus Juslin

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Turku psyykkaa itseään illan koitukseen: "ei tässä ole mitään hävittää, hyvä kevät on jo saatu"; Suikkanen lisää: "se on ihan normaalia hävitä JYPille - ne on parempia, katsokaa sarjasijoituksia". Selvähän se on, että rantapallot lentää tänään, mutta kyllä noi "huonojan me ollaan" -kommentit on säälittävää kuunneltavaa. Altavastaajan etu ei ole tänään/enää Tepsin puolella, joten jotain muuta pitäis keksiä.

Tänään JYPillä onnistuu kaikki mikä pitääkin. Nyt saadaan jopa ylivoimamaali aikaiseksi ja Peki pelaa nollapelin. Se taitaa jo riittää voittoon. Toivottavasti tulee energinen, ei välttämättä kuitenkaan niin dramaattinen ottelu (vrt. esim. se edellinen KalPa-matsi).

edit. oikosulku aivoissa
 

Trenchtown

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Jännittää tämä illan koitos sen verran paljon, ettei oikein mitään muuta pysty ajattelemaan.

Turku psyykkaa itseään illan koitukseen

Saattaa olla niin, että paineet ovat Palloseuralla, mutta kannattajilla niitä ei ole. Mukava lähteä kannustamaan ja olen edelleen samalla linjalla kuin aiemminkin. Jos tulee kuokkaan, niin harmittaahan se, mutta loppuun asti taistelemalla ja yrittämällä TPS saa kannattajiltaan paljon anteeksi. Tämän sarjan venyttäminen seitsemään peliin olisi hienoa, mutta jo nyt Palloseura on saavuttanut enemmän kuin kukaan olisi uskonut. Toivottavasti pelaajat eivät ajattele samalla lailla. Ratkaisun siirtyminen Jyväskylään olisi upeaa, voitto tästä ja kaikki paineet maailmassa Jypin niskaan.

Niin, voittohan tästä tietenkin tulee, mutta jos nyt kävisi niin, että ei tulisi, niin toivottavasti turkulaiset osoittavat tukensa ja kiitoksensa joukkueelle myös tappion hetkellä. Niin minä ainakin tekisin, mikäli kävisi niin, että tämä peli hävitään. Mutta ei hävitä.
 

LaTe_Show

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Rockies: 1980-1981.
Siinähän niitä JYPin/Dufvan paineita on lueteltu ihan kiitettävästi. Vielä kun kuulee Riston hokevan mandraansa, että seuraava peli on kuitenkin kotona, niin voidaan todeta kauden flopin näkevän päivänvalon...

Näin juuri. Kaksi edellistä Turun vierailua on mennyt Dufvan mukaan "takki auki" / "huono valmistautuminen". Nythän se nähdään minkälainen valmentaja tämä RD on.

Nyt ei kelpaa selitykset: vain voittajat muistetaan...
 

jtuominen

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS(+Länsirannikko)
Parastahan tässä...

...on ehdottomasti se, että kun tähänkin sarjaan osti heti kolmeen peliin liput, niin viimeisellekin on nyt käyttöä. Kaiken sen syksyn surkeuden jälkeen tänään taas menossa TPS:n PO-peliä katsomaan, mikä voisi olla parempaa.

Lisäksi etenkin kotipeleissä TPS on pelannut erittäin hyvin ja jokaisessa ottelussa on oikeasti taisteltu voitosta, Jyväskylässäkin. Tänään on sikäli kyllä uusi vuori ylitettävänä, sillä nyt on ensimmäistä kertaa tässä sarjassa TPS:llä selkä seinää vasten eli uusia tilaisuuksia korjata mahdollinen häviö ei enää tule. Jyppihän ei kotona ollut viimeksi vielä sellaisessa tilanteessa, todellakaan.

Jokunen tunti vielä ennen hallille lähtöä. Pitänee varoiksi laittaa Canal+ nauhalle, niin voi sitten TPS:n hienot maalit katsoa uusintana unohtamatta tietenkään tuomarien parhaimmat ratkaisut suuntaan tai toiseen.
 

Saikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhmät ihmiset ja epähauskat läpät.
Kovasti täällä yrittävät TPS:n kannattajat väittää että paineet ovat JYPillä. Ehei, ei se niin ole. Nyt ovat paineet ensi kertaa täysin TPS:llä. TPS on selkä seinää vasten. Nyt on heidän pakko voittaa tai kesäloma kutsuu.

Heh. TPS:n kevät on ollut yhtä suurta pakkovoittoa, joten miksi jätkillä alkaisi nyt maila tärisemään kädessä? IFK voitettiin pakkovoitto-tilanteessa runkkarin viimeisessä matsissa hyvällä pelillä. Ja muutenkin veitsenterällä tanssimista on joulusta asti ollut TPS:n meno, ei ne enää jännitä mitään. Tänään vedetään Ladasta kierrokset tappiin ja katsotaan mihin se riittää, paskankaan väliä jos sattuu jäämään tyhjä arpa käteen, kaikkemme on saatana annettu. Ettäs tiedätte. Nih.
 

LaTe_Show

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Rockies: 1980-1981.
Heh. TPS:n kevät on ollut yhtä suurta pakkovoittoa, joten miksi jätkillä alkaisi nyt maila tärisemään kädessä?

Nälkä kasvaa syödessään? Koska he ovat ammattilaisia ja he haluavat voittaa?

On naiivia väittää, että TPS:lle kelpaa myös tappio tai että "jo nyt he ovat ylittäneet odotukset". Tavoite on aina voittaa.

Melkein väittäisin niin, että tänään on suurimmat paineet Tepsin puolella - unohtamatta JYPin paineita voittaa - mutta jos huomenna joudutaan pelaamaan niin sitten nämä paineet siirtyvät puhtaasti JYPin puoleen.

Ilta näyttää täriseekö tepsiläisillä - vai jypiläisillä - maila käsisään.
 
Kyllä on todettava että TPS on pelannut niin hienon kevään että soisin jopa että molemmat joukkueet menevät tästä parista jatkoon SM-liigan erityispykälällä (pitää tosin sellainen ensin tehdä!). Mutta vaikka kuinka toivoisin että Tepsin kevät jatkuu niin "first things first" ja JYP tänään välieriin vaikka sitten 0-1 räkämaalilla jonka iskee Hakkarainen ajassa 53.14 tuomarivirheen seurauksena. Immonen herää tänään lopullisesti talvinunilta ja Turkulaisten vihellys -provosointi jää yritykseksi ja soi vain Turun kauniille kevätsäälle.
 

MarkusMaggot

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaljaliigalaiset
Saattaa olla niin, että paineet ovat Palloseuralla, mutta kannattajilla niitä ei ole.

Itse näkisin, että kannattajilla ei hirveästi ole koskaan paineita. En ihan tarkalleen ymmärrä kaikkien keskustelun väittelyjä siitä, että sysätään paineita vastustajan kannattajille. Miten helvetissä jotkut kannattajien paineet liittyvät yhtään mihinkään, ei minun suoritukseeni katsomossa ainakaan vaikuta paskan vertaa se, että kuka on ennakkosuosikki ja kuinka paljon. Tämä siis yleisenä ihmettelynä, ei minään piikkinä nimim. Trenchtownille. Nostit vaan sopivasti kannattajien paineet esiin.

Noita yleisesti lueteltuja "TPS:llä ei ole mitään hävittävää"-mantroja pidän sen sijaan esim. Suikkasen puolelta ihan täytenä psykologisena sodankäyntinä. Jos tuolla kaukalossa kirmaavat ammatikseen, niin kyllä minusta jokaisessa pelissä on jokaisella hävittävää siinä kuin voitettavaakin. En voi ymmärtää sellaista asennetta, että ammattilaisena lähdetään suunnilleen "ihan sama"-asenteella. Jos se olisi todellisuutta esim. TPS:n pelaajien keskuudessa, niin suosittelisin siirtymään hyöty- ja harrasteliikunnan pariin. Toki uskon, että jos TPS tänään sattuu häviämään, niin kyllä siellä joka ukkoa vituttaa kuin oravaa. Kukaan tuskin miettii, että pelattiinpa hyvä kevätkausi, näin tässä ottelusarjassa pitikin käydä.
 

Trenchtown

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
En ihan tarkalleen ymmärrä kaikkien keskustelun väittelyjä siitä, että sysätään paineita vastustajan kannattajille.

No joo, ehkä "paineet" oli pikkuisen väärä termi, en tosin niitä yrittänyt kasata vastustajankaan kannattajille. Turkuhalli on viimeiset vuodet ollut sellainen kirkko, jossa sivistyneesti taputetaan oman joukkueen hyville suorituksille, nyökytellään hyväksyvästi ja kritisoidaan enemmän kuin kannatetaan. Minä kaipaan katsomoon sellaista iloisuutta ja hauskanpitoa. Kannustamisen ei tarvitse loppua, vaikka Jyp johtaisi ensimmäisen erän jälkeen 6-0, ei vaikka olisi minuutin pelin jälkeen selvää, että se alkaa nyt sommartiden. Palloseura on noussut ainakin hetkellisesti takaisin jaloilleen monen vuoden taapertamisen jälkeen ja tarjoaa kannattajilleen taistelevaa jääkiekkoa, josta ei yritystä puutu. Molemmat nuo ovat meiltä muutaman vuoden puuttuneet. Siitä voidaan iloita ja siitä voidaan kiittää, riippumatta pelin tai koko tämän sarjan lopputuloksesta. Sitä kai yritin sanoa, kun tuohon "kannattajien paineettomuuteen" viittasin.
 

AnaMasa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahko
Toki uskon, että jos TPS tänään sattuu häviämään, niin kyllä siellä joka ukkoa vituttaa kuin oravaa. Kukaan tuskin miettii, että pelattiinpa hyvä kevätkausi, näin tässä ottelusarjassa pitikin käydä.
Totta helvetissä vituttaisi heti ottelun jälkeen kaikilla rintamilla. Jo viikon päästä Turussa taputeltaisiin toisiaan selkään, että aika vitun hyvin se kevät meni kuitenkin ja tästä on hyvä jatkaa. Mestaria lukuunottamattahan kaikki pudotuspelijoukkueet häviävät viimeisen pelinsä ja kaikkia se tappion hetkellä vituttaa. Mutta jos JYP häviäisi sarjan, niin siellä mietittäisiin koko kesä, että mikä meni vikaan ja kenelle annetaan kenkää. Tuossa on vissi ero ja juuri siksi mahdollisen tappion pelko on tänään voimakkaampana vierasjoukkueen niskassa.
 

MarkusMaggot

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaljaliigalaiset
Mutta jos JYP häviäisi sarjan, niin siellä mietittäisiin koko kesä, että mikä meni vikaan ja kenelle annetaan kenkää.

Totta kai, mutta jos koko kesä joudutaan miettimään, niin sitten ollaan kyllä ihan hakoteillä koko porukka. Virheet ja väärin tehdyt asiat pitää kyllä pystyä viikossa tunnistamaan ja suuntaamaan katse jo tulevaan. Eihän mitään kehitystä synny, jos virheitä ei päästä korjaamaan mahdollisimman hyvissä ajoin virheen tapahduttua. Anyway, JYP häviää tai voittaa, TPS voittaa tai häviää, keskiviikko lienee koittaa itse kullekin tuloksesta riippumatta.

Minusta jokainen SM-liigajoukkue osallistuu sarjaan voittaakseen, eikä suinkaan mistään osallistumisen ilosta. Sijoitus on sitten lopussa mikä on, ja siitä sitten voidaan vetää johtopäätökset, mitä tehtiin oikein ja mitä voidaan parantaa. Ja samoin minusta aina pitää löytyä jotain mitä parantaa. Illuusio täydellisyydestä kun johtaa kovin helposti siihen, että jämähdetään paikalleen ja tyydytään siihen mitä nyt sattuu olemaan. Tätä hain sillä, että ei TPS:n leirissä varmastikaan olla tyytyväisiä mihinkään muuhun kuin jatkopaikkaan, vaikka sitä ei hirveästi missään julkisuudessa olekaan huudeltu.
 
Suosikkijoukkue
TPS
Suomisella saattaa olla pienen pienet mahdollisuudet hypätä kaukaloon tänään. Pelaajalla itsellään olisi kovat menohalut, mutta antavatko lääkärit luvan ja kannattaako riskeerata? Huonossa tapauksessa nivunen menisi entistä pahemmaksi, mikä ei helpota yhtään valmistautumisessa ensi kauteen.

Edit. Jaaha, ei ole ainakaan merkittynä kokoonpanoon.
 
Viimeksi muokattu:

Saikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhmät ihmiset ja epähauskat läpät.
Suomisella saattaa olla pienen pienet mahdollisuudet hypätä kaukaloon tänään. Pelaajalla itsellään olisi kovat menohalut, mutta antavatko lääkärit luvan ja kannattaako riskeerata? Huonossa tapauksessa nivunen menisi entistä pahemmaksi, mikä ei helpota yhtään valmistautumisessa ensi kauteen.

Mistä tämä tieto peräisin?

Jos Tumppi tänään tulisi mukaan....se on poijjaat sarja meille sitten. Mies joka ei ole eläessään hävinnyt kulmavääntöä, ja pystyy pitämään kiekkoa yksinäänkin vastustajan päädyssä minuutin tai pari, olisi kohtalaisen kova vahvistus tässä vaiheessa. Toki jos ollaan edes fifty-fifty -tilanteessa nivusen kanssa niin ei kannata laittaa äijää pelaamaan, niin kovat halut kuin Tumpilla itsellään varmasti olisikin. Ei koko loppu uraa saa vaarantaa yhden POff-sarjan takia.
 

jtuominen

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS(+Länsirannikko)
Onhan se selvää...

Tätä hain sillä, että ei TPS:n leirissä varmastikaan olla tyytyväisiä mihinkään muuhun kuin jatkopaikkaan, vaikka sitä ei hirveästi missään julkisuudessa olekaan huudeltu.
... että etenkin nyt, kun on kuitenkin pystytty haastamaan vastustajat(IFK, Jyp) ihan oikeasti -> niin kaikki muu kuin voitto on aina pettymys, kova sellainen.

Eri asia olisi jos häviäisi sarjan suoraan 4-0 ja jokaisessa pelissä kuokkaan 6-0. Pettymys sekin olisi, mutta erilainen sellainen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös