Matti Alatalosta Kärppien uusi valmentaja

  • 276 939
  • 931

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens
Tä?

Mainittakoon vielä että mainitsemasi Forsberg on ollut lainassa jo kolmessa eri mestisseurassa tällä kaudella.

Putsaillaan sitä monitoria välillä, kyllä Henrik on tällä kaudella pelannut vain ja ainostaan JYPin omassa farmitiimissä...
 

Eddie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & kaikki karsintasarjat
Putsaillaan sitä monitoria välillä, kyllä Henrik on tällä kaudella pelannut vain ja ainostaan JYPin omassa farmitiimissä...

Joo todellakin viime kaudella kolmessa eri jne. Ei muuta kuitenkaan asiayhteyden pointtia mihinkään suuntaan.
 
Suosikkijoukkue
Semo tutti parrucchieri.
Kuten jo ollaan monesti muidenkin suulla todettu, Alatalo on riittävä. Pakko muuttaa mielipidettä siinä suhteessa eli minimitavoite (oma) eli runkosarjan neljäs sija on tälle joukkueelle mahdollinen ilman pahoja loukkaantumisia.

Ja ilman puolustuksen vahvistumista ei kyllä finaaliin ole saumaa. Jyppiä ja Jokereita lukuunottamatta kellään ei ole mitään huippupakistoja joten pronssiinkin voi hyvässä lykyssä olla saumat. Toki pakistoa saa ja pitääkin vahvistaa mutta mestaruuteen ja mestareiden liigaan ei ole mitään saumoja. Pronssi olisi kelpo suoritus tälle valmennukselle ja joukkueelle.
 
Ehdin jo katkerasti pettyä ja kääntää takkini Alatalon vastaiseksi takaisin. En parilla voitolla aio sitä muuttaa mihinkään. Seuraavat pelit näyttävät jälleen pitääkö tarkistaa kantaa.. oikeastaan ei edes seuraavat pelit vaan loput pelit näyttävät onko Alatalo edes riittävä valmentaja vai ei. Voittoja pitää tulla enemmän kuin tappioita. Lokakuun on oltava poikkeuksellinen kuukausi tälle kaudelle, muutoin jään tähän uskoon ikuisiksi ajoiksi.

Tosin minua ei huoleta pelitavalliset asiat. Kärpillä on tarpeeksi hyviä eriä näyttöinä, että heikotkin puolustajat voivat pitää itsensä liikkeellä. Kuitenkin jokin mättää johtamisessa, koska jatkuvuutta ei tahdo olla ja tähän mennessä on lähes joka pelissä etenkin puolustajat jäätyneet kovasti. Toki vastustajallakin on aina välillä sanansa sanottavana, mutta sitä suuremmalla syyllä pakkeja pitäisi potkia liikkeelle, ja etenkin ylivoimalla koko viisikkoa käskyttää liikkumaan enemmän.
 
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Kaipaan nyt hieman teiltä lisäperusteita.

Olen nähnyt vain muutaman matsin tällä kaudella, mutta millä tavalla ja missä matseissa sanoisitte suoritustason eniten heitelleen? Kuinka paljon arvioisitte loukkaantumisten vaikuttaneen tähän, sillä karu totuus näyttää edelleen selkeimmin voittoputkia ja tappioputkia sen mukaan miten miehistömme kärkinimet Corso ja Viuhkola ovat olleet kehissä, ei niinkään esim. johtoaseman menettämisistä kolmansissa erissä jne.?

Pelikirja...taktiikka.. pelitapa, rakkaalla lapsella on monta nimeä, sen toteuttamisessa on ollut todella isoa suoritustason heittoa. Tämä vaihtelu on näkynyt lähes kaikissa näkemissäni peleissä. Jokerit matsi Oulussa oli ehkä poikkeus, siinä Jokerit ei karvannut käytännössä ollenkaan ja antoi aikaa Kärpille rakentaa hyökkäyksiinlähdöt huolella.
Odottaisin, että joka erässä nähtäisiin vähintään neljä - viisi hyökkäyksiinlähtöä, joista voisi havaita selkeän, harjoitellun suunnitelmallisuuden joka kaiken lisäksi toimisi. Näkemissäni peleissä viisikkojen etäisyydet ja liikesuunnat ovat välillä ihan hukassa, sellaista "Korttelikiekko"-meininkiä, juostaan päättömästi kiekon perässä ajattelematta omaa sijoittumista kentällä.
Loukkaantumiset? Tottakai ne vaikuttaa, sitä ei voi kukaan kiistää. Edellisilläkin kausilla oli loukkaantumisia, taisi silloinkin olla pari eka sentteriä telakalla välillä. Tilannetta helpotti silloin osaltaan se, että KJ oli takonut pelitavan jokaisen pelaajan takaraivoon. Oli helpompi tulla paikkaamaan kun koko viisikolla oli selvä malli pelaamisesta ja sitä myös noudatettiin.
Itselleni jäljellä olevat 12 peliä ennen joulutaukoa tulevat näyttämään Alatalon taidot valmentajana, jos siinä ajassa joukkue ei pysty erästä toiseen esittämään jotakin havaittavaa pelitaktiikkaa niin sitten ei koskaan.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Nyt heitän helvettiin kaikesta pelitavasta puhumisen. Alatalo perkele, et sitten saa edes tunnetta tuohon joukkueeseen. Mitä sinä teet kopissa ennen peliä, vuodatat litaniaa siitä, että tunteet on pinnassa kun ruma ja paha SM-liiga antoi Pikulle pelikiellon? Ihan pieni vinkki, valmentajan kannattaa keskittyä asioihin joihin voi vaikuttaa, kaikki muu on turhaa energian hukkaa.
Keskity pelaajiin joita on käytettävissä, elä loukkaantuneisiin, et ole Jeesus joten ihmeparantaminen ei ole sinun alaasi.
Tiedän, pakisto on surkea ja muutenkaan materiaali ei ole edellisten kausien luokkaa ja varmasti ajattelet, että "Puolen Suomen Hangonkeksi" lupasi ihan jotain muuta, mitä sait käyttöösi. Silti pitäisin helvetin huonona suorituksena jos huippu moottoripyöräilijä Mika Kallio ei saisi mopoa edes käyntiin.
Huomenna tulee taas sanomalehti Kaleva, onhan Junno sen sinulle tilannut? Siellä lopussa on sellaisia ihan avoimia työpaikkoja, ei tosin liigavalmentajan posteja mutta paljon muuta. Jos ei löydy sopivaa niin niiden jälkeen on sellaisia ammattikursseja, torninosturin ja yhdistelmä-ajoneuvon kuljettajan esimerkiksi, nekin on ihan kivoja hommia, mieti niitä.
 
En itsekään tosiaan tiedä mitä ihmettä se Alatalo tekee erätauoilla. Peli voi olla vaikka kuinka hyvin hanskassa ensimmäisessä erässä, kunnes toiseen erään tullaan kentälle. Ajatus ja tunne pelistä on täysin poissa. Itse asiassa näyttää siltä ettei sitä ikinä ole voinut ollakaan.

Erätauko on hengenluomista varten. Erätauolla voi myös keskittyä yksittäisiin asioihin ja epäkohtiin. Ei vittu erätauolla sanota, että "hyvä pojat, eiköhän tämä ollut tässä ja ootellaan vielä 40 min".
 

Syötä!

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool ja England
Ehkä tämä on sitten se pelaamisen taso, jolle Matti Alatalo yltää jääkiekkovalmentajana. Erittäin ailahtelevaa pelien välillä ja pelien aikana. Itse näin torstaiehtoon Ilves-Kärpät -pelin ja aikamoista kuraa se Kärpiltä (toki molemmilta joukkueilta) oli. En minä jaksa uskoa, että Matti Alatalo pystyisi peluuttamaan joukkuettaan tasaisemmin. Lisäksi kaipaan Kari Jalosen ajan totaalipelaamista, jossa tiiviisti viisikkona pelataan vain sen verran mitä pelien voittaminen vaatii. Ts. näennäinen liika hyökkäysintoilu ja ylipelaaminen karsittaisiin niin minimiin kuin mahdollista.
 

FourForty

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Alatalo voitti tänään uransa ensimmäisen pudotuspelisarjan SM-liigaseuran päävalmentajana. Onnittelut! Toivottavasti Alatalo vie Kärpät pitkälle tänä vuonna, koska mies on mielestäni mainettaan parempi valmentaja ja nyt olisi hyvä hetki kerätä kannuksia hyvän joukkueen valmentajana. Samalla voi näyttää viime kauden työnantajalle, ettei HPK:n romahdus ollut pelkästään valmentajan syytä.
 

Bobi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Kiekko-Ketut, Edmonton Oilers
FourForty ehti ensin, mutta siitä huolimatta Matille ja Kärpille onnittelut Narrien pudottamisesta. Paljon olet saanut shittiä niskaan allekirjoittaneenkin puolesta, mutta eiköhän näytöt ole nyt annettu miksi pääsit aikanaan Kärppiä luotsaamaan. Menestystä jatkossakin!
 

MikGo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Leijonat
Neljän parhaan joukossa ollaan ja onko tämä sitten pelkän hyvän materiaalin ansiota? Ei varmasti ole, kyllä Alatalo on tehnyt hyvää työtä. Tottakai toivon, että mestaruuteen asti mennään, mutta mielestäni Alatalo on kuitenkin jo nyt onnistunut Kärpissä.
 

Sannoittaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Matti Alatalo on loistava valmentaja ja urheilumies. Ilman Alataloa JYP ei tällä hetkellä olisi siinä tilanteessa menestyksenä tiellä kuin on. Ero Kari Jalosen ja Alatalon työskentelytapojen välillä on kuitenkin suuri, ja melkeimpä yksin siitä syystä Kärppien kauden käynnistyminen täyteen vauhtiin otti vähän ylimääräistä aikaa. Viime kauden asiattoman ryöpytyksen jälkeen lämmittää paljon, että onnistuminen tuli heti seuraavalla kaudella edelleen vaativassa ympäristössä. Toivottavasti vielä sarjajärjestelmä heittäisi play off -vastustajaksi HPK:n.

Mielestäni Alatalon karisma syntyy ihmissuhdetaidoista. Hän ei koskaan katso ketään ylös tai alas päin, ja jokainen pelaaja pääsee näyttämään ja pelaamaan omilla vahvuuksillaan. Oli aikanaan hienoa katsella, kuinka aiemmin vaihtopenkkiä kuluttaneet pelaajat viilettivät kaukalossa itseluottamuksen aallonharjalla. Tiedän, että joukkuehenki ja yhteistyön aate on tällä hetkellä Kärpissä kovalla tasolla.

Yksi Alatalon aikakauden poikkeava piirre edellisvuosiin on Kärppäyhteisön kuitenkin hyväksyttävä. Tsekkipelaajia ei ehkä tulla Raksilassa näkemään.

Urheilullisuuden kautta onnea ja menestystä Kärpille!
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree! , Україна
Välivuosi vältettiin, mutta pari seuraavaa viikkoa kertoo, voidaanko vielä puhua dynastiasta. Siihen tarvitaan jo aika kirkasta lätyskää kaulaan.

Omasta mielestä dynastian kärsii ottaa pronssikin silloin tällöin, mutta kultakannassa tulisi siis pääsääntöisesti pysyä. Mutta jos alkukauteen vertaa niin täytyy kyllä olla helvetin tyytyväinen jo tästä.

Hienosti on Matti vastannut huutoon, mutta jotenkin myös koko ajan tuntui että nuo puheet Alatalon huonoudesta ovat täysin liioiteltuja. Arvostan todella tuota aikaa sillä torsolla pakistolla, eipä olisi juuri paremmin voinut mennä. Hyvään pleijari-iskuun on myös Matti joukkueen viritellyt!

Hieno homma että tässä on nyt muutama päivä aikaa kerätä voimia ja sitten taas 110-tauluun!
 

Eddie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & kaikki karsintasarjat
voidaanko vielä puhua dynastiasta. Siihen tarvitaan jo aika kirkasta lätyskää kaulaan.

Mielestäni Dynastia on jatkunut jo finaalitappiosta Tapparaa vastaan. Onko tämä jo 7. perättäinen välieräpaikka Kärpille? Se ei katkaise dynastiaa.

Toisaalta tämä Dynastia sana on ehkä vähän turhan yliampuva.

Kärppäläisyys ottaa omansa ja Matti kulkee edeltäjänsä jalanjälkiä. Kuka vielä muistaa, millaisena valmentajaluuserina K. Jalosta pidettiin Kärppiin tullessaan

"Luuserina" tuli myös K.Heikkilä ennen sitä.
 
Viimeksi muokattu:

RtSn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Runkosarjakauden läpileikkausta tehdessä on ollut mielekästä huomata Matti Alatalon hyökkäyspelaamisen esteettömyys - esimerkiksi Kari Jalosen aikakauteen. Ote ei enää ole ollut NIIN puolustusvoittoista.

On ilo katsella vaihtoehtoista kahden kärjen syvää karvauspelaamista (jota nyttemmin käytetään huomattavasti enemmän), jossa kokonaispaketti ei hajoa keskialueelle. Riskinsä viisikon hajoamiseen tuon raskaan pelitavan toteuttamisessa on kuitenkin erittäin suuri. Suurempi kuin yleispelitavassa 1-2-2.

Propsit tuosta. Olisi kuvitellut, että pelitapaa rukataan puolustusvoittoisemmaksi koska uuden valmentajan painetila oli täällä suuri. Hienoa näin, sillä yleensä joukkueen nimilista sanelee myös pelitavan - ainakin Kärpissä. Tätä käytäntöä ei siis muutettu millään lailla. Ja kuitenkin; pelikirja on jälleen saanut uusia, värikkäämpiä sivuja tälle kautta.

---------------------------

Playoff-pelien käynnistyessä valmentaja työntyy takavasemmalle. Nyt se on pelaajiston kokemuskoodi, mikä sanelee nuotit menestykseen. Samalla tahto- ja tunnetila tekevät esiinmarssin.

Kärpäthän on liigan historian menestynein pudotuspelijoukkue. Tämän vuoksi Kärpät pelaa nyt mitaleista. Ei ole sattumaa, että Kärpät on yhdeksän vuoden sisään kahdeksannetta kertaa neljän joukossa. Tai ollut toistaiseksi viisi kertaa finaaleissa, joista neljä kertaa voittavana osapuolena.

Aika dominoivaa pudotuspeliylivoimaa.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Nimenomaan. Ei tarvi enää tänne itkeä, että "väärin voitettu", "munatonta pelailua ja silti voitto", "vain tähdet saavat vastuusta", kuten Nokan aikana. Itse ainakin tunnen suurta huojennusta, että hieman erilaisella ilmapiirilläkin pärjää. Ei enää niin ankean tylsää vääntämistä. Toivottavasti homma kestää loppuun asti, vaikka tämä välieräpaikkakin on jo saavutus. Onneksi kuitenkin pelaajat ja Matti ovat vain entistäkin innokkaampina tuleviin otteluihin, eivätkä varmasti ole tästä täysin tyytyväisiä.

Edelleenkin täytyy ihmetellä, mistä tämä Kärppien menestymisen kulttuuri tulee? Tosissaan tekemisestä ja ammattimaisesta meiningistä? Täällä tuntuu syttyvän lähes kuka tahansa. Mutta onnittelut tosiaan Matille ja joukkueelle.

Edelleenkin naurattaa jonkun palstalaisen painajaisuni ennen kauden alkua, jossa koko toista sivua peitti lakana, varustettuna "Painu Matti vittuun"-tekstillä. Onneksi sille ei ole ollut tarvetta.
 

Beukeboom

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät / Mamba!
Matille hattu pois päästä.

Vaikka runkosarjamenestys ei ollut samanlaista kuina aikaisempina kausina nähtiin tällä kaudella miellyttävää peliä. Joukkeen peliä oli ilo seurata vaikka turpaan tulikin ja mikä parasta, joukkueeseen mahtui paljon mielenkiintoisia nimiä joita Jalosen aikana olisi ollut turha toivoa: Pekkala, Granlund, Keränen, Backman (joka mielestäni on ollut fiksu hankinta täytemieheksi), Ohtamaan iso rooli ja jopa P. Koiviston yllättävän suuri pelimäärä.

Vaikka Kärpät häviäisivät kauden loput pelit, on lopputulos parempi kuin mitä olisin ennen kautta uskonut.

Välikausi my ass.
 

Itäpuu

Jäsen
Nythän alkaa näyttää tosiaan että pitää paljastaa kaljua Matin edessä: Duffa laski jo alleen ja täynnä alkaa olla Matikaisenkin vaippa. Lieköhän paineet pojille vähän liikaa? Matti tulee tyylikkäästi takavasemmalta, hitaan startin jälkeen paineet aivan muualla ja kaikki tästä eteenpäin on Matille plussaa. On se kettu!
 
Suosikkijoukkue
Kärpät, Whalers, OTP
Yksi Alatalon aikakauden poikkeava piirre edellisvuosiin on Kärppäyhteisön kuitenkin hyväksyttävä. Tsekkipelaajia ei ehkä tulla Raksilassa näkemään.

Saisko tähän väiteeseen hieman lisävalaistusta? Itselläni kun on sellainen tuntuma, että tuo ihmistaitojen Gurumatti ymmärsi aikanaan niin hyvin noita herkkiä taiteilijatonoja.

Oliko joku erityinen tapaus tai pelaaja, joka ryvetti Tsekkijätkien maineen Matin silmissä?
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:

Lare

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Junnohan tavoitettiin Granlund-episodin alkaessa Tsekeistä pelaajatarkkailumatkalta. Kärpillä on hyviä kokemuksia tsekkipelaajista, enkä usko, että Matti olisi jollain mahtikäskyllä estämässä tsekkien pelaamista Kärpissä jatkossakaan.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät, Whalers, OTP
Joo, ei tetenkään estä Matti moista. Yksi omppuhan ei tunnetusti kuitenkaan koko puuta pilaa.

Vielä tuosta Clubna-tapauksesta. Onko tämä vaan kannattijien legendaa, vai onko Budha joskus Jyppiaikoinaan ihan julkisesti maininnut mikä meni Tomaksen kanssa vikaan? Vai oliko se vaan Davydovin ja Kaken tyylinen "näkemysero"?
 

SergeiK

Jäsen
Suosikkijoukkue
pelaajamarkkinoiden varteenotettava vaihtoehto
Alatalo on julkisesti haastattelussa sanonut, että ei pidä erityisesti tsekki/slovakkipelaajista ja preferoi pohjois-amerikkalaisia pelaajia. Lisäksi se shitti mitä Chlubna sai Alatalolta niskaan oli täysin kohtuutonta.

Oli totta, että Chlubnan viisikkopeliasenne ei ollut parasta A-luokkaa, mutta oli outoa miten joku vastaavaa löysää paskaa PC Drouinia ei ripitetty julkisuudessa ja istutettu viltissä kun sen kaverin selkä suoristui vähän joka tilanteessa. Chlubna latoi maaleja (25 kpl) mitä rajoitetulta peliajaltaan kerkisi ja PC Drouin vaan jäähdytteli.

Voi toki olla, että kyseessä oli henkilökemiat, mutta pelisuorituksista tuo ei pommin varmasti ollut kiinni.
 
Eiköhän tuo ole Alatalon kohdalla yleistys. En usko yhdenkään valmentajan katsovan kansallisuutta, kun sopiva pelaaja/pelaajatyyppi tulee eteen. Alatalo pitää enemmän p-amerikkalaisista pelaajista eli todennäköisesti enemmän sen tyylisistä pelaajista.

Otanpa vaikkapa esimerkin. Mikäli Bros olisi tulossa Kärppiin niin Alatalo ei ihan varmasti torpedoisi siirtoa, eikä penkittäisi ukkoa kansallisuutensa takia.
 

Makis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
No, ihmiset ja mielipiteet myös muuttuvat. Ensi kauden joukkue kyllä kertoo aika paljon tästä asiasta, tällä kaudella ei ollut yhtään tsekkiä, jos ei ole ensi kaudellakaan, niin alkaisin epäillä tätä. Yksi kausi nyt voi olla sattumaakin, varsinkin kun ulkkaripaikkoja oli muutenkin vähän, yksi paikka oli jo varattu (Andersson) ja haaviin tarttui Kärppien pitkään havittelema Corso. Kolmas paikka käytettiin sitten pakkiin, ja ilmeisestikin Forrest oli saatavilla ja hinta kohdillaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös