Turhan tiedon -ketju

  • 664 023
  • 3 252

Palstalegenda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina, Eveliina Määttänen
Viisi suomalaisnaista on voittanut kultamitalin kesäolympialaisista:
2008 Satu Mäkelä-Nummela, ammunta
1996 Heli Rantanen, keihäänheitto
1952 Sylvi Saimo, melonta
1948, Aale Tynni, taidelajien lyriikkasarja
1920, Ludovika Jakobsson, pariluistelu
 

Tombe76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Onko pariluistelu ollut aikoinaan kesäolympialaji????

On ollut.

http://en.wikipedia.org/wiki/Figure_skating_at_the_1920_Summer_Olympics

Ja tässä toisessa linkissä muut lajit Antwerpenin kisoista. Lätkääkin pelattiin Kanadan tahtiin.

http://en.wikipedia.org/wiki/1920_Summer_Olympics#Medals_awarded

ja syyhän löytyy siihen, että ensimmäiset talviolympialaiset käytiin vasta 4 vuotta myöhemmin (1924). Lisää siitä tässä.

http://en.wikipedia.org/wiki/Winter_Olympic_Games#Early_years

"The first Olympics after the war, the 1920 Games in Antwerp, again, featured figure skating, while ice hockey made its Olympic debut. At the IOC Congress held the following year, it was decided that the organizers of the 1924 Olympics (France) would also host a separate "International Winter Sports Week", under the patronage of the IOC. This "week" (it actually lasted 11 days) of events in Chamonix proved to be a great success, attracting more than 200 athletes from 16 nations, competing in 16 events. The first event on the program was 500 m speed skating won by U.S. athlete Charlie Jewtraw, who thereby became the first Olympic Winter Games champion, though not the first winter Olympic champion, since figure skating and ice hockey were held in 1908 and 1920. Overall, in 1924, Finnish and Norwegian athletes dominated events.

In 1925 the IOC decided to create separate Olympic Winter Games[citation needed] , and in 1926, at the 24th IOC Session in Lisbon, the 1924 events in Chamonix were retroactively designated as the first Winter Olympics.[1]"
 

Siri

Jäsen
Bussilastillinen Oulun Kärppiä ajoi tänään ohitseni kahdesti. Ensin Auroran sairaalan bussipysäkin ohi, jossa odottelin omaa bussiani, sitten myöhemmin Käpyläntiellä sen samaisen bussini ohitse. Mitähän kautta ne on sinne oikein kiertänyt ja olisikohan pitänyt liftata kyytiin, kun näytti sama suuntakin olevan..?
 

Rafael

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Bristol City
Kieltämättä hyviä syitä ja niin ilmiselviä, että ei noita osannut edes ajatellakaan.Olen kyllä edelleen sitä mieltä, että myös tuo joen leveys ja virtaama tekevät sillan rakentamisen vaikeaksi; en sano mahdottomaksi, mutta vaikeaksi ja ennenkaikkea kalliiksi. Amazonin leveyshän on siis keskijuoksulla n.40km ja tulva-aikoina jopa 50km. Käsittääkseni maailman pisin silta on tällä hetkellä Kiinan Hangzhou Bay Bridge kokonaispituudeltaan n.36km. Toisaalta ei kai ne sillanrakennusinsinööritkään niin tyhmiä ole, että se silta pitäisi rakentaa juuri siihen Amazonin leveimpään kohtaan...

Voisin kuvitella, että yksi syy voisi olla myös ihan puhtaasti geologinen. Eli veden virtauksen aiheuttama eroosio on tuolla Amazonilla ymmärtääkseni hyvin voimakasta. Tämän vuoksihan koko joki on hyvin mutkainen ja siihen lukeutuu loputtomasti sivuhaaroja. Eli siis jos silta rakennettaisiin, niin ajan saatossa silta saattaisi tulla hyödyttömäksi tai sitten joki rupeaisi syömään pikkuhiljaa sillan perustuksia ympäröivää maaperää. Ja ylipäänsä teitä on tuolle alueelle hyvin hankala rakentaa juuri tuon vuoksi. Myös tulvat ovat iso tekijä tässä. Ja nyt kun ajattelen, niin jonkin 40km pitkän sillan rakentaminen tuolle alueelle taitaisi siis olla sillan maaperän "elämisen" vuoksi miltei mahdotonta. Toki siis joen sijainti keskellä sademetsää on yksi oleellinen tekijä tässä sillattomuudessa.
 

Uleåborgir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Päätalo, Huovinen, Sympathy For The Devil
Ruotsin vallan aikaan sai Ahvenanmaalla hirttotuomion hirven salakaadosta.
 

Pata#10

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, SBS Pori, NTK
On varmaankin tullut aikasemmin tätä turhaa "tietoa", mutta sanotaan nyt kumminkin.

Vesi on märkää.

Kauas on pitkä matka.
 

Kawalski

Jäsen
Suosikkijoukkue
pesäkissat
KTM EXC 450:n kaasuttimen neula on pohjois-amerikassa OBDV R. Euroopassa samassa pyörässä on eri neula mutta tuo OBDV R tulee mukana "oheissälän" seassa.
 

Uleåborgir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Päätalo, Huovinen, Sympathy For The Devil
Nyt löytyi fantastinen sivu täynnä turhaa mutta varmaa tietoa.

Kyseessä on www.ymparisto.fi-sivuston ohjeelliset arvot rauhoitetuille eläimille.

Jos tappaa listalla olevan eläimen ja jää siitä kiinni, joutuu sakkojen lisäksi maksamaan 17 € (mm. peippo, sisilisko ja sammakko) - 7400 € (tunturikannan naali ja merikotka). Kaikkein kallein on kuitenkin saimaannorppa: 9755 €.

Kannattaa myös varoa polkemasta niitulla perhosia. Tundrasinisiipi maksaa 1682 €, samoin sinilehtimittari ja rannikkokoi.

Simpukoidenkin kanssa kehotan varovaisuuteen. Jokihelmisimpukan kustannukset kohoavat 589 euroon.

Koppakuoriaisosastolta poimin tähän punahärön: 1682 €. Katso mihin astut metsässä!

Lista
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Kauas on pitkä matka.
Tahan valiin on pakko kysaista; MIKSI sinne kauas on niin pitka matka?

No, lyhyempi ei riittaisi perille asti!

Palataan osittain takaisin ketjun aiheeseen (muutama turha kysymys):
- Enko ma voisi jaada tanne lampimaan vain nauttimaan elamasta?
- Miksi vitussa mun on on pakko maanantaina palata sinne saatanan pakkaseen?
- Paljonko Suomessa (Turussa) on pakkasta/lunta talla hetkella?
- Miksi ma - saatana - rakastuin akkaan, jota en voi ikina saada?
- Ymmarran, mista edellisessa on kyse, mutta miksi ma edelleen - saatana - rakastan sita sama akkaa?
- Miksi ma en - saatana - voi unohtaa kahta edellista kysymysta?
- Paljonko kello on Suomessa talla hetkella?
- Keta ma olen, missa ma olen ja olenko ma siella kanssa?

Naihin kysymyksiin (erityisesti 4-6) kun saisin vastauksen, niin olisin erittain kiitollinen.
 

TKH

Jäsen
Britannian 2015 paikkeilla valmistuvat uudet 280 metriset ja 65 000 tonniset lentotukialukset tulevat tuntemaan nimet HMS Queen Elizabeth ja HMS Prince of Wales. Kyseiset alukset tulevat valmistuessaan olemaan kaikkien aikojen suurimmat Britannian laivastossa.

Brittilaivasto saa jo kahdeksannen HMS Prince of Wales -nimisen aluksen. Edelliselle taistelulaivalle ei käynyt kovin hyvin, se kun upotettiin toisessa maailmansodassa.
 
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Candirú on ainoa selkärankainen, joka loisii selkärankaisissa. Se on pieni loiskala, joka voi tunkeutua uivan ihmisen aukkoihin (esim. emättimeen tai jopa siittimen virtsaputkeen sisään), ja sitä on jokseenkin mahdotonta poistaa ilman leikkausta.
 

ukkometso

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
- Miksi ma - saatana - rakastuin akkaan, jota en voi ikina saada?
- Ymmarran, mista edellisessa on kyse, mutta miksi ma edelleen - saatana - rakastan sita sama akkaa?
- Miksi ma en - saatana - voi unohtaa kahta edellista kysymysta?
.

Helppo vastata, näin ammattilaisena. Olet valinnut väärin, etkä niin kuin Ukkometso, eli oikein. Harmittaa varmaan, mutta osta seuraavasta tilistä myös pisteitä noiden muutamien kirjainten päälle.
 

Palstalegenda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina, Eveliina Määttänen
www.ymparisto.fi-sivuston ohjeelliset arvot rauhoitetuille eläimille.

Jos tappaa listalla olevan eläimen ja jää siitä kiinni, joutuu sakkojen lisäksi maksamaan 17 € (mm. peippo, sisilisko ja sammakko) - 7400 € (tunturikannan naali ja merikotka). Kaikkein kallein on kuitenkin saimaannorppa: 9755 €. Lista
Jotenkin epätasa-arvoista tuollainen. Eivätkö kaikki eläimet ole mukamas lähtökohtaisesti samanarvoisia! Siis jotenkin ymmärrän, että ihmiset ja eläimet ovar eri kategoriassa mutta että eläimetkin noin pahasti Olisihan se nyt törkeää luokitella ihmisetkin noin. Savolaisten taposta saisi sakkomaksun lisäksi 5000 euroa sakkoa. Uusimaalaisista sakkoa tulisi 3000 euroa. Porilaisten listimisestä 1000 euroa. Turkulaisten tappamisesta saisi kirjallisen huomautuksen. Olisi se kovin epätasa-arvoista tuonlainen!
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös