Lautapelit

  • 86 226
  • 278
Globetrotters oli kyllä loistava peli. Sitä tuli murjottua niin perkeleesti joskus pienempänä.

Hetkeen en ole peliä pelannut, mutta kyllä sen pitäisi jossain tallessa olla. Voisihan tuota joskus koittaa herätellä henkiin jos vaikka saisi kaverit innostumaan.

Afrikan tähteä ja Monopolia tuli myös pienenä pelattua paljon, mutta kyllä tuo globetrotters oli ykkönen lautapeleistä.
 

dude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalevan Haukat
Koirapoika kirjoitti:
Tullut tuonne rekisteröidyttyä ja pelaamaankin on päässyt. Ennestään tuntematon peli ja pihalla kuin lumiukko, säännöt toki ymmärrän. Kysymys, mitenkäs pelin aikana pääsee kirjoittamaan kommenttia, voisi välillä jotain avautua mutta kun ei vaan osaa? Mitään ei tapahdu vaikka kuinka yrittää hiirellä osoitella ja naputella tekstikenttään ja kirjoitustakin olen kokeillut.

Kyllä mulla ainakin toimi ihan ok vanhalla FF:lla ja näköjään toimii 2.0:llalakin.
 

Datsun

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Toronto, Saksa
Meilläkin on nyt ryhdytty pelaamaan Carcassonea. Toimii kaksinpelinäkin mutta mielestäni vielä paremmin silloin kun pelaajia on useampi. Muita talouden suosikkeja ovat Menolippu, Imago, Rappakalja, perus Pictionaryt ja Aliakset sekä tietty Trivial. Myös sellainen peli kuin Rummy kannattaa tsekata.
Ite olen enemmän tietokilpailujen ystävä, mutta vaimo taas pitää enemmän muista peleistä. Niinpä meillä yleensä pelataankin niitä muita...
Muutaman kerran olen yrittänyt parinkin eri kaverin kanssa perustaa "shakkikerhoa" mutta niin vaan tuntuu vaikealta löytää aikaa tuohon ja homma on tyrehtynyt siihen. Olisi vaan mukava opetella tuokin peli vähän paremmin - nythän se on lähinnä sitä että osaa siirrot ja lätkii menemään ilman taktiikkaa.

Edit: jos joku koodaajahenkinen inssi tietää osoitteen josta voisi hoitaa koneelle tietokoneshakin voinee vihjaista osoitteesta vaikka yyveellä?
 

KingNothing

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Edit: jos joku koodaajahenkinen inssi tietää osoitteen josta voisi hoitaa koneelle tietokoneshakin voinee vihjaista osoitteesta vaikka yyveellä?

Prisman ale-laatikosta nappaat jonkin vähän vanhemman Chessmasterin niin aika kuluu kuin siivillä...

Ja joo, meillä pelataan aika paljon lautapelejä. Carcassonne on nyt kesästä asti ollut suosittu Trivialien ja Monopolien rinnalla, juuri tilasin pari uutta lisäosaa. Kirpputorit on loistava paikka uusien(vanhojen) pelien etsimiseen. Yleensä pelit ovat edullisia koska ne on lojunut jonkun nurkissa joulusta -96 tähän päivään eikä kukaan innostu niistä nykyaikana. Paitsi minä. Ennen joulua tuli taas ostettua muutama uus peli ja Manhattan oli tämän joulun hitti meillä. Yksinkertainen mutta silti haastava peli varsinkin jos pelaajia on kolme tai neljä.

Huuto.netissä puolestaan pelien hinnat karkaavat välillä aika ylös koska ne(me) jotka tosissaan haluaa jonkin vanhan lautapelin, tietää että niitä pelejä ei juurikaan mistään enää saa. Olenkin joskus ihmetellyt miksi joistain peleistä ei oteta uusintapainosta. Eikä seitsemännestä puolustajasta, mutta se on asia erikseen...
 

Datsun

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Toronto, Saksa
...eikä kukaan innostu niistä nykyaikana. Paitsi minä...
Täällä vannotaan toki myös lautapelailun nimiin. Nyt ajatuksena onkin tehdä sen verran huonejärjestelyjä uusiks että saadaan yhdestä makuuhuoneesta yhdistetty työ- ja tv-huone. Näin olohuoneesta saadaan tv kokonaan pois ja tila rauhoittuu mukavasti justiinsa esim. lautapelailuun sopivaksi.

Onko viime aikoina ilmestynyt mitään hyviä tietokilpailupelejä? Kaipailen jonkinlaista hyvää urheiluvisaa...saisi olla tasaisesti kaikilta eri urheilun saroilta. Vanha kunnon Kiekko Games ei enää ihan sytytä.
 

Romppanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, Jokerit, Inter Milan, RoPS
HAA! Tulipas tuossa viime viikonloppuna tutustuttua ehkäpä koukuttavimpaan ja mielenkiintoisimpaan lautapeliin ikinä. Nimittäin kotimaiseen, 70-80-lukujen paikkeilta olleeseen urheiluaiheiseen peliin nimeltään AMPUMAHIIHTOPELI.

Laatikon kannessa komeili käsittääkseni Heikki Ikola ja kanteen oli präntätty Ampumahiihtoliiton puheenjohtajan tjsp. mahtipontinen esipuhe, jonka mukaan pelin tarkoituksena oli lisätä ampumahiihdon suosiota nuorison parissa jne. Itse ampumatapahtuma oli onnistuttu kansitekstien mukaan toteuttamaan todella realistisella tavalla.

Nooh, itse pelihän oli melkoista ilotulitusta alusta loppuun. Omaa hiihtäjää siirrettiin tietysti noppaa heittämällä, kuinkas muutenkaan. Ampumapaikkoja oli kaksi, kuten asiaan kuuluu. Ammunta suoritettiin myös noppaa heittämällä, mutta ohilaukauksia kannatti välttää, ettei joutunut sakkoringille! Vaarana oli myös suksien lipsuminen (=heittää silmäluku 1), joka aiheutti tottakai suunnatonta lisäjännitystä. Pelin parhaisiin puoliin kuului useat eri kilpailumahdollisuudet: yksittäinen kisa on sopiva tapa tutustua tämän Instituutin sisältöön. Oikein isolla porukalla voi kokeilla myös viestihiihtoa. Jaettu ilohan on tunnetusti moninkertainen ilo! Kova jätkät - siis oikeasti kovat jätkät - voivat kokeilla todellista Hard Core modea, nimittäin pelissä on myös maailmancup, joka käsittää 10 erillistä kilpailua! Huisaa! Yhden kisan kesto venähtää helposti tunteihin, joten MC:n läpikäyminen vaatii todellista luonnetta!

Pelistä on olemassa myös toinen samalla tyylillä toimiva versio, suunnistuspeli. Se on varmasti jokaisen pihkaniskan kirjahyllyssä heti vihkiraamatun vieressä! Valitettavasti itse en ole tätä suunnistuspeliä päässyt kokeilemaan, mutta kiistatta kova peli sekin!

Onkohan kukaan palstaveli/-sisar törmännyt näihin kansallisaarteisiin? Olisi mukava jakaa kokemuksia tuosta ampumahiihtopelistä, esim. suksien lipsumisista aivan maalin lähettyvillä tai hutilaukauksista selvässä johdossa.
 

Datsun

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Toronto, Saksa
AMPUMAHIIHTOPELI
Nyt kuulostaa niin jäätävältä setiltä että on varmaankin pakko kaivaa lapsuudenkotini peliarkistoista esiin Jääkiekkoshakki. Pelihän on tietenkin 70/80 luvun vaihteen tuotos ja kannessa komeilevat Juhani Tamminen, Jukka Porvari (!) sekä joku kolmas urho. Peli itsessään oli hämmästyttävän paska, lätkäpelaajat liikkuivat shakkinappuloiden liikkeitä imitoiden pitkin pelialustaa.
Lupaan palata aiheeseen kun seuraavaksi mummilassa vierailen.
 

Mahtiankka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Anaheim Ducks, Luleå HF
Carcassonneen tutustuin pari viikkoa sitten, ja vaikutti oikein mainiolta peliltä. Eiköhän tuota jatkossakin tule pelailtua. Trivial Pursuitista hankittiin tuorein (?) versio, joten nyt kelpaa sitäkin pelailla. Edellinen olikin joidenkin kysymysten osalta hieman vanhentunut. Alfapet on myös jonkinlaisessa käytössä, tuosta taitaa olla eri nimellä kulkeva versio tosin nykyään markkinoilla. Ideanahan on muodostaa kirjainlaatoista sanoja pelialustalle.

Katselin jossain tavaratalossa tuota Iskelmäradion omaa tietokilpailupeliä, joka sisältää myös DVD:n. Tuollainen peli voisi olla mielenkiintoinen, kunhan olisi jonkin muun genren, iskelmä ei ihan lähde maistumaan. Suomirokista moinen saattaa ollakin, en ole ihan varma. Ei vaan ole sekään aivan ominta alaa allekirjoittaneelle.

Lautapeleille kuitenkin varaukseton peukku, erittäin viihdyttäviä hyvässä seurassa!
 

KingNothing

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Katselin jossain tavaratalossa tuota Iskelmäradion omaa tietokilpailupeliä, joka sisältää myös DVD:n. Tuollainen peli voisi olla mielenkiintoinen, kunhan olisi jonkin muun genren, iskelmä ei ihan lähde maistumaan. Suomirokista moinen saattaa ollakin, en ole ihan varma. Ei vaan ole sekään aivan ominta alaa allekirjoittaneelle.

http://www.suomirokkiatrivia.fi/

Erittäin hyvä peli alkuiltaan kun pohjia otetaan kotosalla. Kysymyksiä sais vaan olla enemmän niinkuin kaikissa peleissä Lisäkysymyksiä on tullut kauppaan mutta taisivat olla pelkästään paperikysymyksiä ja nimenomaan ne dvd- kysymykset on mukavimpia ainakin tässä pelissä. Tosin lisäkysymyksissä on se hyvä puoli että niissä on eri kysymykset tosi tietäjille.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Jouluna tuli kokeiltua tuota rokkivisaa. Ihan hauska kyllä alkuun, mutta kysymykset, etenkin DVD:lta alkavat nopeasti kiertää kehää. Toisinaan tuli sama kyssä DVD:lta monta kertaa peräkkäin. Lappusetkin tulee aika nopeasti käytyä läpi.

Hauskaa siis illan pari, mutta en kovin pitkäikäiseksi lautapeliksi mieltäisi. Ei kai tosin ylipäätään nuo visailut ole, vaikka siis mukavia onkin toisinaan.
 

S@nsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Ehdoton suosikkini tällä hetkellä on rummykup. Erittäin koukuttava numeropeli! Toinen kestosuosikki on yatzy. Sitä kaveripiirissä pelataan jatkuvasti.

Uusi tuttavuus on da vinci koodi-peli, joka on oikeastaan uudempi versio vanhasta nappula pelistä, jossa yritettiin tehdä niitä suoria omilla nappuloilla. Tässä versiossa rakennellaan useampia kuvioita pelilaudalle kaksilla erimuotoisilla paloilla. Ihan mukavaa ajanvietettä tämäkin.
 

JZZ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Piraattiryhmä, Caps, ManU
Välipäivinä tuli pelailtua kavereiden kanssa Ubongoa. Kyseessä siis lautapeli, jossa ruudukko pitää täyttää Tetris-tyyppisillä palikoilla. Oikein mukavaa, tosin illan mittaan menee turhan vaikeaksi, promillejen noustessa.
 

Bast

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Trojans, TuTo, Miami Dolphins, FC Inter Turku
Välipäivinä tuli pelailtua kavereiden kanssa Ubongoa. Kyseessä siis lautapeli, jossa ruudukko pitää täyttää Tetris-tyyppisillä palikoilla. Oikein mukavaa, tosin illan mittaan menee turhan vaikeaksi, promillejen noustessa.

Sama homma täällä, tai siis ilman tuota promillejuttua, pelaamassa kun oli myös lapsia. Peli oli varsin hauska ja plussaa tule myös siitä, että pelin kesto oli vain puolisen tuntia. Tiimalasi tuo peliin tiettyä hektisyyttä ja taktikointikin on tässä pelissä keskeisessä roolissa.

Ideana on siis se, että pelaajille jaetaan joka kierroksen alussa pieni pelilauta, jossa on 12 ruudusta (helpommassa versiossa) muodostuva geometrinen kuvio. Vuorossa oleva pelaaja heittää noppaa ja kääntää tiimalasin. Nopassa on symboleja, jotka löytyvät myös pelilaudasta ja symbolin vieressä on kuvattuna ne "tetris-palikat", joita saa käyttää. Symbolin kierähdettyä nopan heitossa esille, kukin pelaaja tonkii edestään tämän symbolin edellyttämät palikat ja yrittää saada ne mahtumaan pelilaudan ruudukkoon siten, että kuvio on kokonaisuudessaan peitossa.

Ensimmäisenä kuvionsa täyttänyt pelaaja huutaa: "Ubongo", jos kehtaa tai "Hep", jos pitää ubongon huutamista hiukan hölmönä ja nappaa kaksi muovista timanttia jonkin sorttisesta pahvitelineestä. Pahviteline on eräänlainen pelilauta, jossa voi liikkua timanttirivejä pitkin ja valita sen rivin, josta timantteja haluaa poimia. Ideana on kerätä mahdollisimman monta saman väristä timanttia.

Geometriaosuus on pelissä hauskinta ja timanttien keruu taas vähemmän kiinnostavaa. Pelilaudan suunnittelu on jäänyt hiukan puolitiehen, sillä timantteja on suomalaisilla nakkisormilla hankala poimia pahvihässäkästä. Lisäksi, jos peliä pelaa ihan sääntöjen mukaan eli timantit pitää poimia tiimalasin vielä valuessa, tulee jalokivienkeruusta sellainen hässäkkä, että timantit ja pelinappulat lentelevät pitkin pöytää. Me pelasimme suosiolla siten, että jaoimme timantit ihan sopuisasti ja rauhassa geometriarallin jälkeen tiimalasin tilasta piittaamatta.
 

Simba

Jäsen
Välipäivinä tuli pelailtua kavereiden kanssa Ubongoa. Kyseessä siis lautapeli, jossa ruudukko pitää täyttää Tetris-tyyppisillä palikoilla. Oikein mukavaa, tosin illan mittaan menee turhan vaikeaksi, promillejen noustessa.

Itse sain kanssa kyseisen pelin jouluna ja aika paljon on tullut jo pelattua. Välillä vaan tuppaa tulemaan hieman riitaa siitä kuka on huutanut 'ubongo' ensin.

JZZ:lle: Sitten, kun ne promillet alkavat nousta niin täytyy suosista siirtyä niihin helpompiin kolmen palan ruudukkoihin.
 

Mapo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pool, Blackhawks
Trivial De Luxe ongelma

Juu, muuten ihan OK tuttavuus, mutta haastamis-setti abbott hahmolla jäi ankarasta sääntöjen kertauksesta huolimatta epäselväksi. Abbotteihin pitäs saada myös lisää virtaa, pelin loputtua ei olleet ees puolivälissä lautaa.
 

JZZ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Piraattiryhmä, Caps, ManU
JZZ:lle: Sitten, kun ne promillet alkavat nousta niin täytyy suosista siirtyä niihin helpompiin kolmen palan ruudukkoihin.
Kyllä nekin alkaa hetken päästä olemaan turhan vaikeita :D
 

Maple Leaf

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, Pat Quinn -lahko
Onko viime aikoina ilmestynyt mitään hyviä tietokilpailupelejä? Kaipailen jonkinlaista hyvää urheiluvisaa...saisi olla tasaisesti kaikilta eri urheilun saroilta. Vanha kunnon Kiekko Games ei enää ihan sytytä.

Välipäivät menivät mukavasti, kun pöydälle levittyi "Suomalainen yleisurheilu tietopeli" (kieliasu julkaisijan). On siinä ei-suomalaisiakin käsitteleviä kysymyksiä, joten kaikkiin kysymyksiin oikea vastaus ei ole "Lätsä-Pekka Päivärinta".
 

Tulppu

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Juu, muuten ihan OK tuttavuus, mutta haastamis-setti abbott hahmolla jäi ankarasta sääntöjen kertauksesta huolimatta epäselväksi. Abbotteihin pitäs saada myös lisää virtaa, pelin loputtua ei olleet ees puolivälissä lautaa.

Tällainen tuli meillekin jouluna.

Peli vaikuttaa ihan hyvältä mutta koko tuo Abbot-hässäkkä vaikuttaa jotenkin keinotekoiselta. Äijiähän liikutellaan muistaakseni aina oikean vastauksen jälkeen ja eri sektoreilla ollessaan ne toimivat eri tavalla.

Haastamisjuttu ei toimi kahdella pelaajalla käsittääkseni lainkaan koska kyseessä on kaksinkamppailu ja lukija saa tästä mielestäni etua. Mutta jos on kolme+ pelaajaa, ymmärsin homman menevän seuraavasti:

Pelaaja 1 menee ruutuun josta on mahdollisuus saada ruskea kolmio. Pelaaja 2:n Abbot-hahmo on haastamisalueella ja häneltä sattuu puuttumaan juuri tuo ruskea kolmio. Pelaaja 2 haastaa ruutuun päässeen pelaaja 1:n kilpailemaan ruskeasta kuutiosta eli pelaaja 3 esittää näille kysymyksen, ja nopeammin oikein vastannut saa kolmion. Jos pelaaja 2 vastaa nopeammin oikein, saa hän ruskean kolmion vaikkei olekaan ko. ruudussa.

Onneksi ko. peliä voi pelata myös ilman noita Abbot-hahmoja, jolloin peli säilyttää mielestäni paremmin alkuperäisen ideansa.
 

Infamous

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Penguins, Steelers
Kaveri toi joululahjaksi saamansa Thurn und Taxis (tjsp.) - lautapelin pelirinkiimme männä viikonloppuna, ja pakko sanoa että siinä oli erittäin viihdyttävä peli. Ideana pystyttää postitoimistoja Euroopan kaupunkeihin. Pisteitä saa niin monesta eri asiasta, etten edes yritä tässä niitä selvittää. Mahdollisia pelistrategioita on siis lukemattomia. Käsittääkseni kyseinen peli on voittanut jonkinlaisia palkintojakin. Ainoa huono puoli oikeastaan se, että peliä voi pelata maksimissaan neljä pelaajaa.
 

Demon Allbran

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ah, suosikkiharrastukseni. Täällä on puhuttu paljon klassikkopeleistä (Monopoli, Hotel, Risk ym.), joita olen itsekin pienestä asti innolla pelannut. Viime vuosina olen kuitenkin innostunut "nykyaikaisista saksalaistyylisistä" peleistä (eurogameista), jotka ovat vieneet legendoilta jalat alta.

Ensimmäisenä pääsin kokeilemaan kaverini upouutta Carcassonnea muistaakseni 2004. Vaikka kyseessä oli peruspeli ilman nykyään välttämättömiltä tuntuvia lisäosia (1 & 2), tykkäsin laatoittamisesta kovasti ja päätin katsastaa pelin kyljestä bongaamani lautapelit.fi-osoitteen. Siellä aukenikin aivan uusi maailma ja sen jälkeen pelikokoelmani on kasvanut tasaisen varmasti.

BoardGameGeekin käyttäjäarvioiden selvä ykkönen Puerto Rico oli ensimmäinen hankintani, ja väitänpä PR:n "maailman paras lautapeli" -tittelin olevan ehdottoman ansaittu. Ideana on tuottaa Puerto Ricon plantaaseilla maissia, indigoa, sokeria, tupakkaa sekä kahvia ja sen jälkeen joko myydä tuotteita rahasta tai lastata niitä Euroopan-laivoihin voittopisteitä vastaan. Oheen rakennetaan mahdollisimman pisterikasta kaupunkia, ja hommat saadaan toimimaan ruskeilla, laivalla saapuvilla "kolonisteilla". Ei ehkä kuulosta erityisen kiinnostavalta, mutta suosittelen peliä varauksetta vähänkin vakavampien lautapelien ystäville. Lautapelit.fi on julkaissut pelin suomeksi ja olen itse asiassa ihmetellyt, miksei siitä ole tullut Carcassonnen tapaista menestystä (tai pikemminkin sitä, miksei sitä edes myydä Anttiloissa ynnä muissa marketeissa).

Mainitsemani BGG-sivuston listalta olen poiminut lähes kaikki muutkin ostokseni: Caylus, Princes of Florence, Wallenstein, Notre Dame, El Grande, Samurai, Genial, Bang!, 6 Nimmt, For Sale ym. Kakkossuosikikseni on tänä vuonna noussut Notre Dame, joka on mukavan kevyt ja sopii mielestäni hyvin sellaiselle, joka ei ole genren peleihin aiemmin tutustunut. Caylus on myös loistava, mutta ainakin meidän hitaalle peliporukallemme melko raskas (kesto oli aluksi viisikin tuntia, nyt sentään n. kolme riittää). Kannattaa silti kokeilla, ja tämänkin pelin Lautapelit.fi on julkaissut.

Tällä hetkellä olen täpinöissäni uudesta Race for the Galaxy –korttipelistä. Avaruusteema tekee pelistä hypernörtähtävän näköisen, mutta pelin mekaniikka on koko lailla sama kuin Puerto Ricon kevytversiossa San Juanissa (joka myös on erinomainen).

Tämä ei ole maksettu mainos, mutta muistakaa siis osoitteet lautapelit.fi, boardgamegeek.com ja miksei vielä lautapelaaja.net.
 

Jj

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, FCB
Tulipa pelattua sessio Carcassonnea ensimmäistä kertaa kaikilla lisäosilla. Oli kyllä aika rupeama, melkein 5 h siihen meni kolmeen pekkaan. Toki viimeisin ostos Lohis ja linnanneito tuli nyt ensimmäistä kertaa mukaan eli se hidasti osaltaan. Kartanot olivat mukana vasta toista kertaa nekin.

Peli tarvitsisi kootun ohjeistuksen vaikka nettiin tulostettavaksi missä huomioidaan kaikki lisäosat suhteessa toisiinsa, välillä meni liikaa pähkäilyiksi eikä peli edennyt.

Toinen asia mistä alkaa tulla konsensusta on poistaa nuo strategiaa vähentävät elementit, missä seuraajia mystisesti katoaa ja ilmestyy paikalle. Luulen että ainakin Carcassonnen kaupunki ja teleportit jäävät pois seuraavasta sessiosta. Myös pelloista kamppailu oli hauskempaa aiemmin "mano á mano" kuin nyt kartanolla jolloin yhdellä siirrolla pellot käytännössä lukitaan heti aluksi.

Pari ekaa lisäosaa ovat edelleen ne oleellisimmat, myöhemmät uudistukset/lisäykset tuntuvat olevan joko melko pienessä roolissa tai sitten pahimmillaan rasittavia.
 

RedRave

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Detroit Lions, Die Mannschaft
Herätetäänpä tämä taas henkiin..

Joulu on taas tuloillaan, ja ajettelin suuressa viisaudessani hommata pukin konttiin jonkun kivan lautapelin arki-iltojen ratoksi. Tällä hetkellä ehdokaslistalla on seuraavat: Ubongo ja Blokus. Syynä ehdotusten vähyyteen on se, että pelin tulee olla helposti lähestyttävä (helpot säännöt), ei liian taktinen, peliaika n. 30min/kerta ja kaksistaan pelaaminen tulisi olla mielekästä. Onkos palstalaisilla ehdotuksia peleistä, joita kannattaisi käydä kaupassa ihmettelemässä? Alfabet, Scrable, Upwords, Cranium.etc löytyy jo lähipiiristä.

Jos jollain on kokemuksia tuosta Hattrick:n lautapelistä, niin laittakaapa kokemuksianne tulemaan.
 

Yojimbo

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, TuTo
Onkos palstalaisilla ehdotuksia peleistä, joita kannattaisi käydä kaupassa ihmettelemässä?

Carcassonnea kannattaa kokeilla. Perusversio ilman lisäosia on nopea. Puhtaista kaksinpeleistä Kadonneet Kaupungit.

Jos jollain on kokemuksia tuosta Hattrick:n lautapelistä, niin laittakaapa kokemuksianne tulemaan.

Ihan ok peli, mutta mielestäni säännöissä on aika paljon rukkaamista. House Ruleja kannattaa käyttää. Vie myös todella paljon aikaa varsinkin advanced säännöillä.

Yleisesti helposti lähestyttäviä ja intoa herättäneitä lautapelejä ovat mielestäni Menolippu ja Carcassonne. Modern Art ja Zooloretto ovat myös hyviä. Haastavampia, hyviä pelejä on sitten paljon.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös