Jukureiden otteet Mestiksessä 2008–2009

  • 43 201
  • 169

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Tuo ketju Kettunen-Jaakkola-Muhonen voipi toimiakin. Ainakin vauhtia luulisi piisaavan tuolla kokoonpanolla. Kettu ja Jape järjestää paikat, Tuomas laukoo kiekot sisään. Ykkösen kokeilukin on ihan mielenkiintoinen, Tommi Lehtonen tekemään kunnon maskia, Kory ja Iivo maalailevat vuoron perään. Noin helppohan se on loppujen lopuksi...
 

moxu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara,KooKoo, Newcastle
Leki-jukurit

Makkonen tuossa Tv-pelissä aikanaan sanoi, että liigaan nousu ei ole ajankohtainen tavoite. Mutta eipä olisi uskonut, että rukkaset heitetään naulaan jo ennen joulua...
Jukurit kuoli Duffan mukana. Hyvää yötä..
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Ei paljon naurata tuo Jukureiden tämän hetkinen taapertaminen, 6 peliä, 4 pistettä. Jotain on pakko olla pielessä, kun tuolla materiaalilla ei irtoa tuon enempää. Onko syy valmennuksessa vai jossain muussa? Osittain ainakin kaadan huonon alun valmennuksen piikkiin, osa syy on varmasti myös pelaajissa. Onko pelaajat joka ottelussa satasella mukana? Onko valmennuksen ja pelaajien välit kunnossa? Onko valmentajat satasella mukana? Siinä kysymyksiä.

Sehän on kaiketi kaikille selvää, että näin tämä ei voi kauan enää jatkua (toivottavasti). Tälläisillä esityksillä ja tuloksilla tuskin on Kalevankankaalla enää sitä vähääkään yleisöä, joka sinne vielä nyt raahautuu. Normaalit vakiofanithan sieltä ei lähde kulumallakaan, mutta se "suuri" yleisö ei varmasti tule hallille pitkään tuollaista konttaamista katsomaan.

Ennen kauden alkua hehkutettiin kovin mm. Kory Bakeria. Mitä Kory on saanut aikaan? Kuudessa pelissä 1+1. Mielestäni todella surkea esitys. Mistä tuo sitten kiikastaa? Ketjukavereista? Kory on pelannut kaikki pelit Hokkasen laidalla, toinen laituri on vaihtunut (Jormakka, Muhonen, Lehtonen). Olisiko aika kokeilla Bakeria sentterinä, eri ketjussa Iivon kanssa?

Muiden pelaajien edesottamuksia näissä kuudessa pelissä en viitsi edes arvioida. Suht tasaisesti kaikki ovat pelanneet alle taitojensa, ehkä poikkeuksena Arsi ja Tuomas Muhonen.

Paljon on työtä ja avoimia kysymyksiä Jukureissa. Toivottavasti jotain niille myös tehdään.
 

Gianfranco

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Pekutilta paljon asiaa. Lauantaille on luvassa melkoinen sapelien kalistelu, kun kyseessä on jonkinmoinen jumbofinaali! Jo on aikoihin eletty! Mutta näillä mennään, ei kai tässä auta olla kuin pettynyt Jukureiden esitykseen. Itse olen nähnyt vain kauden avausmatsin telkkarista ja silloin homma näytti vielä kohtuullisen lupaavalta, joskin maalinteko tökki jo silloin. Sen jälkeen en ole matseja nähnyt, mutta jotenkin tuntuu, että nyt ei koostumukset ole kohdallaan, jos näin pitkään taaperrellaan. Kunnon sekoitus ketjuihin, ja esimerkiks just Baker sentteriksi. Ei se tästä nyt ainakaan huonommaksi mene. Se on sitten se ja sama, tuleeko turpaan 5-0 vai 3-2, jos pistesaldo pelistä on 0 pistettä. Tässä ei maalieroja kannata paljon mietiskellä vaan yrittää löytää se sapluuna, jolla voittoja alkaa irtoamaan. Eli valmennukselta peliliikkeitä nyt, kiitos, ja kyllä siellä saa varmaan operatiivinen osastokin, eli pelaajisto, katsoa peiliin oman tekemisensä tiimoilta.

HURRRJA paikalliskamppailu lauantaina Kalevankankaalla tiedossa!
 

Andi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Tappara
Karsinnathan ne on siellä sarjataulukon alapäässäkin vielä kauden lopussa? Ja niissä pitäis ainakin ennakkoon olla hyvätkin saumat menestyä. Kyllähän tämä alkaa vi***taa lievästi sanottuna. Jukureiden historian ylivoimaisesti heikoin kauden alku mestiksessä.

Pikkuhiljaa on uskottava että vaikka kuinka paljon joukkueessa on työmoraalia ja taistelijoita, niin ratkaisijoitakin tarvittaisiin. Ja nyt näyttää vielä siltä, että nämä ns. ratkaisijatkin vajoavat normaaliduunareiden tasolle. Ollaan tehty reilusti vähiten maaleja tässä sarjassa, ja siihen jos mihin on tultava muutos! Mitä joukkueen materiaaliin tulee niin eihän se kyllä tällä hetkellä ole mestiksen top-3:ssa, jos edes top-5:ssa. Mutta näillähän se kuitenkin on mentävä tämä kausi. Hommataan vaikka vahvistuksiksi takaisin paluumuuttajat Herkko Suvanto ja Jarno Honkonen.
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Pekutti: Olisiko aika kokeilla Bakeria sentterinä, eri ketjussa Iivon kanssa?

Itseäni lainaten..toiveeni on kuultu. ;-)

Tosiaan mielenkiintoinen on ykkösketju tänään, Muhonen - Baker - Grünn. Luulisin tuon ketjun jo saavan jotain aikaan tai sitten minä en ymmärrä jääkiekosta mitään (niinkuin en ymmärräkään). Iivon ja Bakerin laittaminen eri ketjuihin sotkee sitten muutkin ketjut. Pelaako Iivo keskellä vai laidassa? Iivoa voisi kokeilla ihan hyvin laiturinakin, esim. Hokkanen-Asplund-Makkonen (Kettunen?)? Samalla kun kerran muutoksia tehdään, joko olisi aika antaa Pekka Lahikaiselle kauden avausottelu.

Tuskin näillä ketjumuutoksilla ainakaan huonompaan suuntaan mennään. Apinat tänään selästä ja ketsuppiputelit auki...
 

Jukuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Hydraulic oilers, JYP, HIFK
Nyt on kyllä kova ykköskenttä Jukureilla. Johan pitäisi alkaa maalejakin tulemaan. Jos se voittoputki alkaisi vaikka tänään ja nostettaisiin itsemme taas sinne kärkikahinoihin? Nyt kun on tää peräpääkin nähty niin joko olisi aika suunnata katseet neljän parhaan joukkoon. Toivottavasti yleisökin löytäisi tiensä Kalevankankaalle tänään, pelkään pahoin ettei löydä.
 

zorro

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Jok, Jokerit
Huh huh, no tulihan se voitto sieltä vihdoin. Ennen peliä piti oikein silmiä hieroskellen katsella sarjataulukkoa, vastaavia sijoituksia divisioonatasolla oli viimeksi varmaan -70 luvulla. (Välivuodet alemalla tasolla olen jo unohtanut :) ) Ketjumuutokset ilmeisen onnistuneita, tämä Muhonen se jatkaa korkealla tasolla. Kuinka lie Grunn onnistunut? Laukauksiakin aikamoinen määrä. Tämä tästä parempaan päin!
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Jukurit ei sitten pitänyt Markus Talasta joukkueessa pitempään kuin kaksi ottelua+"penkkiottelu". Itse olisin mielelläni MT:n joukkueeseen ottanut, asenne miehellä tuntui olevan kohdallaan ja halua jatkaa Jukureissa ymmärtääkseni oli. No kai tässä on joku muu takana..ehkäpä joku toinen puolustaja ilmaantuu joukkueeseen, koko kaudeksi..
 

Andi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Tappara
KooKoo-matsia en nähnyt, mutta silti. Edelleen joku mättää ja pahasti. Pakko hieman tilittää tässä. Eihän tässä tilanteessa voi nähdä positiivisia asioita. Tappioita toisensa jälkeen, ja ollaan sarjan pisteautomaattina. Mikä ihme siellä mättää? Joku viime pelit nähnyt voisi hieman valaista... Luultavasti jäätymistä on tällä hetkellä pahanlaisesti sekä pelaajissa, että valmentajissa?

Meikäläisen kalloon ei mahdu selitykset tyyliin, että kiekko ei ole pomppinut tällä kaudella. Jos odotellaa sen pomppailua niin veikkaampa että saadaan odotella sitä vielä Suomi-sarjan karsinnoissakin. Otteluita pitäis alkaa voittamaan vaikka väkisin. Oli vastassa kuinka kärkiporukka tahansa.

Se mikä huolestuttaa pelaajistossa, on että nytkin joukkueen "rungolla" ollaan tahkottu jo jokunen vuosi, ja odoteltu että tietyt nimet alkavat tehdä tuhojaan. Noh..tämäkin odotus jatkuu näköjään vielä pitkään. Onko niin, että nykyinen pelaajisto ei edellytä tuon korkeampaan sijoitukseen sarjassa? Hyökkääjistön osalta ehkä olisi korkeammalle asiaa, mutta puolustuksen osalta ei taida olla. Sen lisäksi Jukureihin on tunkua näillä "toistaiseksi voimassa olevilla sopimuksilla". Mikä tarkoittaa että heti kun uusi tarjous tulee, ei herraa sarvipäänutussa nähdä.

Mitä valmennukseen tulee, niin Makkosen pitäisi jättää joukkue. En usko että se Makon kaudella enää paljon tästä paranee. Toivon olevani väärässä! Jotenkin on sellainen tunne alkukaudesta, että valmennus ei ole saanut joukkueeseen iskostettua mitä kentällä pitäisi tehdä. Se voi olla pelaajien ja valmentajien vika, ja yleensä onkin mutta kokonaista joukkuetta ei Jukuritkaan pysty noinvaan vaihtamaan. Lisäksi mietityttää, että miten on harjoiteltu ennen kauden alkua? Onko siellä osasyy heikkoihin otteisiin.

Jokipoikia vastaan on kyllä taas aika paljon pelissä. Ja en muka löydä positiivista kun vähän mietin. Playoff-viivaan on matkaa vain pari pongoa joten kyllä tämä tästä!
 

urpo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK. Hätätilassa Jokipojat ja Sortavalan Dynamo
Jukureiden kotisivuilla ilmoitetun syntymävuoden (1964) perusteella kyseessä vaikuttaisi olevan eri Timo Turunen kuin tämä kausina 2006-08 Jokipoikien kuntovalmentajana ja 1990-luvun jälkipuoliskolla mm. jopa vähän aikaa silloisen Kiekko-Karhujen päävalmentajana toiminut Timo "Tumba" Turunen (s. 1948).

Mutta eikös 80-luvun loppupuolella pelannut JoKP:ssa Timo Turunen I-divisioonaa ja tais käydä jopa Liigasakin, pelimiehenä luokkaa 4-kentän hyökkääjä. Oiskos tämä se heppu. Näin etähenkilönä en tunne, mutta ikänsä puolesta luultavasti tämä, tais muuten olla kotoisin Lieksasta, Varkaudesta tai vastaavasta.
 

Bird

Jäsen
Suosikkijoukkue
Urheilullisesti avoimet sarjat
Mutta eikös 80-luvun loppupuolella pelannut JoKP:ssa Timo Turunen I-divisioonaa ja tais käydä jopa Liigasakin, pelimiehenä luokkaa 4-kentän hyökkääjä. Oiskos tämä se heppu. Näin etähenkilönä en tunne, mutta ikänsä puolesta luultavasti tämä, tais muuten olla kotoisin Lieksasta, Varkaudesta tai vastaavasta.
Pitää paikkansa. Kun tässä hieman asiaa selvittelin, niin näitä Tumbaksi kutsuttuja Timo Turusia on ilmeisesti kaksin kappalein (!), ei siis ihmekään, jos alkaa mennä jo miehet sekaisin. Ja nyt kyse on siis tästä nuoremmasta, ei tuosta edellisessä viestissäni Wikipediaan linkittämästäni vanhemmasta.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Vielä puuttuu sekin, että joku muistaisi myös tätä (Joensuustakin tuttua) Timo Turusta kutsutun Tumbaksi... Hän on siis syntynytkin Joensuussa. Puolestaan tämä kyseinen TT-64 on syntynyt Varkaudessa, kuten urpo vähän muistelikin.
 

urpo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK. Hätätilassa Jokipojat ja Sortavalan Dynamo
Vielä puuttuu sekin, että joku muistaisi myös tätä (Joensuustakin tuttua) Timo Turusta kutsutun Tumbaksi... Hän on siis syntynytkin Joensuussa. Puolestaan tämä kyseinen TT-64 on syntynyt Varkaudessa, kuten urpo vähän muistelikin.

Vähän OT. Tämä Joensuusta Kouvolaan mennyt TT ei käsittääkseni ollut ainakaan Joenusuussa "Tumba" vaan muistaakseni "Rolle". Miten lie Kouvolassa? Tais olla syntynyt vaan 50-luvun lopussa. Unohdetaan hänet tässä tapauksessa.
 

Gianfranco

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Nyt on sitten komentajan ääni ja nimi vaihtunut Jukureissa ja herra Lipiäinen yrittää parhaansa mukaan palauttaa joukkueen menestyksen tielle. Seurajohdolle ei enää oikeastaan vaihtoehtoja mainittavan montaa valmentajanvaihdoksen lisäksi jäänyt, joten sinänsä yllätyksenä Lipiäisen nimitys ykköseksi ei tullut. Toivotaan todella, että Pekka saa kurssin käännettyä pikaisesti. Helppoa se ei varmasti ole, mutta Länsi-Savon nettisivuilta luin, että tiedossa on ketjukoostumuksissa muutoksia ja varmaan hieman taktisellakin puolella hienosäätöä, joten hyvä että muutakin muuttuu kuin päävalmentajan nimi käsiohjelmassa.

Kakkoskoutsin nimeäminen on tänään aikaansaanut pienimuotoisen Timo Turus-manian, sillä samannimisiä herrasmiehiä tuntuu kiekkohistoriasta löytyvän äkkiseltään kohtuullisen runsaasti. No, tyydyn toteamaan joku niistä täälläkin mainituista Timo Turusista, tai vähintään niiden kaikkien kaima, on Lipiäisen vänkärinä. Tulos kertokoot millaisesta miehestä on kysymys, itselläni ei ole mitään ennakkokäsitystä kaverista.

Jännä nähdä mikä kuvio Makkosen kanssa nyt on edessä. Seurajohdolle Makkosen siirtäminen sivuun oli sikäli varmasti vaikea päätös, että aiemmin tehty valmentajasopimus kattaa myös ensi kauden ja rahallisesti se tarkoitti ilmeisesti sitä, että kovin suuriin investointeihin valmentajarintamalla ei nyt ole varaa. Saako Jukurit sitten "myytyä" Makkosen jonnekin vai mikä kuvio tulee lopulta olemaan, jää nähtäväksi.

Joka tapauksessa nyt on toiveet korkealla, että tämä viikko kääntää Jukuri-paitojen kurssin jälleen kohti sarjataulukon oikeampaa päätä... C'mon horn-heads!
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Mukava alku Pekka & Co. Kaksi matsia kaksi voittoa, hengissä viel ollaan keles!

Nopeasti on Pekka saanut Jukurit pelaamaan paremmin. Luottavaisena voimme katsoa eteenpäin. Se aivan järjetön "pelitapa", missä tehdään kolmetoista kaarrosta omalla alueella, kahdeksan keskialueella ja siitä roiskaisu ristikulmaan, jonka jälkeen kukaan ei tiedä mitä pitäisi tehdä, on onneksi historiaa. Näkee koko joukkueesta, että itseluottamuskin nousee kohisten ja onnistumisia alkaa tulla.

Kallelle vielä uudet onnittelut. Vihdoinkin se tuli. Ei muuta kuin lisää!! Tuuletukset oli ihan kohdillaan...

Mikä on Bakerin tilanne? Taisi joku vamma tulla, olkapää? Vai iskikö flunssa kesken pelin.. ;-)
 

Gianfranco

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Nopeasti on Pekka saanut Jukurit pelaamaan paremmin...<klip, klip> Näkee koko joukkueesta, että itseluottamuskin nousee kohisten ja onnistumisia alkaa tulla.

Ilman muuta helpottavaa nähdä, että valmentajanvaihto on onnistunut pisteiden(kin) valossa hyvin, eli haluttu vaikutus on saatu joukkueessa aikaan - voittoja ja pisteitä alkaa ropisemaan laariin. Realistista ei liene odottaa, että "Pekan opit" ihan viikossa tai edes kahdessa uppoutuvat joukkueeseen, mutta pikku hiljaa. Pääasia kuitenkin, että silläkin aikaa, kun uutta opiskellaan taustalla, peleissä pisteitä tulee ja homma etenee "budjetissa". Edelleenkään en noita pelejä itse pääse katsomaan, mutta kyllä kai ilme nyt on jo hieman erilainen alkukauteen verrattuna?

Kyse on juurikin tuosta, minkä pekutti nosti esille, eli itseluottamuksen noususta. Katsokaa nyt vaikka Kiekko-Vantaan touhua; budjetti on murto-osa "isojen" kakusta ja niin vaan on käynyt vantaalaiset nollaamassa Jukurit ja Sportin vieraskaukalossa. Sitä se teettä, kun joukkuehenki on kohdallaan ja onnistumiset ruokkivat itseluottamusta; hyvällä fiiliksellä uskalletaan tehdä asioita ja ratkaisuja eikä pelätä epäonnistumisia.

Keskiviikkona nämä kyseiset vantaalaiset sitten mittaavat Jukureiden "veren". Kova paikka Jukureille, mutta varmasti tähän saumaan ihan hyvä mittari siitä kuinka vahva tämä orastava nousu sarjataulukon pohjilta onkaan...
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Ilman muuta helpottavaa nähdä, että valmentajanvaihto on onnistunut pisteiden(kin) valossa hyvin, eli haluttu vaikutus on saatu joukkueessa aikaan - voittoja ja pisteitä alkaa ropisemaan laariin.

Pitää kuitenkin muistaa, että Jukurit on nyt voittanut D Teamin kotona rankuilla ja Titaanit niukasti vieraissa. Jos mietitään ennakko-odotuksia kauden alta, niin tällaisista voitoista iloitseminen oli kai aika utopistinen juttu.

Seuraavat viisi peliä näyttävät sen sijaan jo aika hyvin suuntaa. Vastassa on KiVa, Hokki ja SaPKo vieraissa sekä KooKoo ja TuTo kotona. Kolmea voittoahan noista olisi odotettava, mikäli uskoo Jukureiden pelaavan nyt sillä tasolla kuin pitäisikin. Yli kymmenen pinnaa olisi jo loistava saldo, kun taas kuusi vähän alakanttiin.
 

Make

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Seuraavat viisi peliä näyttävät sen sijaan jo aika hyvin suuntaa. Vastassa on KiVa, Hokki ja SaPKo vieraissa sekä KooKoo ja TuTo kotona. Kolmea voittoahan noista olisi odotettava, mikäli uskoo Jukureiden pelaavan nyt sillä tasolla kuin pitäisikin.


Antakaa nyt Lipiäiselle edes vähän aikaa. Ei sitä pelitapaa nyt hetkessä iskosteta täysin sekaisin olleeseen jengiin.
On kuitenkin sata varmaa, että kovaa vauhtia ollaan menossa parempaan suuntaan. Pleijareissa ollaan keväällä ja kenties vielä aloitetaan kotona.
 

Gianfranco

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Pitää kuitenkin muistaa, että Jukurit on nyt voittanut D Teamin kotona rankuilla ja Titaanit niukasti vieraissa. Jos mietitään ennakko-odotuksia kauden alta, niin tällaisista voitoista iloitseminen oli kai aika utopistinen juttu.

Ennen kauden alkua, tosiaankin, ei kyllä käynyt mielessäkään, että D Teamin voitto himassa rankkareilla ja Titaanit vieraissa aiheuttaisi näin hyvän fiiliksen, mutta nyt pitää elää tätä hetkeä ja nähdä asiat tämän hetken tilanteen valossa.

Jos tätä Jukurieden ottelulistaa katselee, huomaa, että nyt saavutettu kahden ottelun tappioton jakso on tämän kauden pisin! Kuten sanoin jo aiemmin, tämä tuskin on vielä tulosta mistään uudesta pelifilosofiasta tai muusta. Kyse on varmasti enemmänkin siitä, että valmentajanvaihdos ja Pekan ensimmäiset treenit ovat lähinnä henkisellä puolella aiheuttaneet pienen herätyksen pelaajissa. Evertonin näkemykseen on helppo yhtyä; seuraavat puolenkymmentä peliä tulevat sitten näyttämään sen, ehtiikö Jukuri-joukkue vielä tämän kauden junaan mukaan ja onnistuuko Lipiäinen kääntämään joukkuee kurssin. Vastassa on sekä "pakkovoittoja", että sarjan kärkijengejä, joilta pisteitä napsimalla voisi joukkueen itsetunto rakentua mukavasti vahvemmaksi.

Kliseemäisesti voisi todeta, että mitään ei olla vielä menetetty (no okei, ehkä runkosarjan voitto, joo...), mutta kuten finanssimaailmassakin viime aikoina, niin kyllä tässä kuilun partaalla huojutaan. Pääasia olisi nyt joka tapauksessa, että ei mietitä sitä, miten huonosti kausi on alkanut ja että voi kauheata kun ollaan niin paljon sarjakärkeä perässä. Nyt pitää oikeasti ottaa matsi kerrallaan ja voittaa yksittäiset pelit eikä miettiä sarjatilannetta. Jukureiden osalta se Tamin 2/3-prinsiipin tappiokiintiö on ainakin käytetty, nyt pitäisi ottaa voittoja voittojen perään.
 

Make

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Jukureiden osalta se Tamin 2/3-prinsiipin tappiokiintiö on ainakin käytetty, nyt pitäisi ottaa voittoja voittojen perään.

Nyt en oikein ymmärrä. Pidit kovasti Makkosen puolia ja olitsit antanut hänelle vielä aikaa (lisää tappioita). Nyt Kun Lipiäinen valmentaa onkin tappiokiintiö tullut täyteen. Ota nyt huomioon ettei Lipiäisen aikana ole tullut yhtään tappiota. Kohtuutonta on kuitenkin vaatia pelkkiä voittoja. Luuletko, että Mako olisi kääntänyt kurssin pelkkien voittojen suuntaan?

Ymmärrän kyllä, että mielestäsi huono alku pitäisi unohtaa koska sen sai aikaan kovasti ihailemasi Makkonen. Olet nyt varmasti vaatimassa Lipiäisen päätä vadille kun ensimmäinen tappio tulee.
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Jos tätä Jukurieden ottelulistaa katselee, huomaa, että nyt saavutettu kahden ottelun tappioton jakso on tämän kauden pisin!

Eikös "Teema" ollut, kun Pekka aloitti päävalmentajana, että kausi alkaa alusta. Näin olin jostain lukevinani Jukka Toivakan kommentin. Ei tuo nyt ihan huonosti ole alkanut, kun kasassa on 5 pistettä. Olkoonkin, että vastustajat eivät ennakkokaavailuissa ole olleet Mestiksen eliittiä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös