La 4.10.2008 Kärpät-HIFK

  • 35 696
  • 221
Tila
Viestiketju on suljettu.
Oiskohan BLUESilla ollut viime kaudella yhdessä vaiheessa n. 12 pelaajaa loukkaantuneena. Tällöin kaikki paikkaukset tehtiin A- junnuilla. Ei ole paljon eroa tuohon n. 15 pelaajaan, jotka Kärpillä on nyt sivussa.

Vähän on omituista tuo ottelun siirtäminen.

Oisko tässä nyt sellainen pienen pieni ero että nämä loukkaantumiset eivät tulleet yhden peliä edeltävän illan/yön aikana. Tottahan toki pelaajien loukkaantumiset pitää paikata reserveistä tai A-junnuista tai ihan mistä tahansa mutta nyt on kyse aivan muusta. Nyt on kuitenkin kyse ruokamyrkytyksestä ja se lienee vähän eri juttu tälläisella aikataululla paikattavaksi etenkin kun A- ja B-junnuilla on sovitut pelit. On hienoa että HIFK organisaatiosta löytyy järkeä päästä, muutenhan tänään olisi seurattu monien täällä himoitsemaa Kärppien A-,B- ja C-junnuista kasatun joukkueen peliä. Huvinsa kullakin, etenkin näillä salaliittoteoria miehillä jotka kuvittelevat kaikenlaista tulevaisuudessa tapahtuvan tämän seurauksena. HAH sanon minä.
 
Viimeksi muokattu:
Sairastuminenhan alkoi torstaina. Eiköhän tästä ole helppo laskea 1+1: HIFK:n fyysinen peli torstaina sai etenkin Tarkin ja Kärppä-pakit paskomaan housuihinsa stadin reissulla. Paikan päällä olleena en ihmettele yhtään, että oululaisilla vellihousuilla on vatsa sekaisin vieläkin.

Hui, uskaltaakohan muutkaan enää teitä vastaan pelata jos ovat tuon matsin nähneet.. Annetaan pytty jo teille..
 
Yhden pelin pystyy helposti pelaamaan kolmella kentällisellä ja sen aikaansaaminen ei olisi ollut edes hirveän vaikeaa.

Kyllä se olisi ollut mahdotonta näin lyhyellä varoitusajalla, kun B-juniorit ovat matkustaneet Lahteen ja A-junioreillakin on peli. Ilman näitä junnupelejä A-junioreista olisi voitu nostaa 10 jätkää edustukseen, mutta nyt siihen ei ole mahdollisuutta, koska A:ta ei olisi voitu täydentää B:n jätkistä heidän reissupelin takia.
 

Palstalegenda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina, Eveliina Määttänen
Sen verran kallis lasku tuosta siirrosta Kärpille tulee, että Junno visuna miehenä ei tuota matsia kyllä huvikseen ja heppoisin perustein perumaan alkaisi.

HIFK.n puolta ketuttaa näemmä, kun jäivät ilmaiset pinnat saamatta. Se on aivan eri asia perua olympiafinaaleja tms., kuin SM-liigan runkosarjan ottelua lokakuun alussa.

Maalaisjärkeä saa ja voi tsadilaisetkin käyttää. Parempaa pelillistä tasoa ja viihdettä on luvassa sitten kun peli pelataan. Itseäni ei ainakaan edes kiinnostaisi nähdä jotain "Kirkkonummen IFK:ta", jotka saisivat pataan jotakin 10-0.
 

Lemieaux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Total hockey / Totaalvoetbal
Reilua olisi, jos IFK saisi järjestää tuon matsin, ja saada siitä lipputulot. Muutenkin jo mennyt rahaa turhiin lentoihin Ouluun ja takas plus hotellit, ja otteluohjelmakin on jo muutenkin aivan sairas, kuukauden verran matseja joka toinen päivä, joten sinne vielä yksi matsi lisää ja jengi on entistäkin enemmän hapoilla eikä varmasti saada läheskään niin paljon pisteitä kuin saataisiin jos ohjelma olisi vähän löysempi. Pienintä mitä Kärpät voi tehdä, on antaa tämä matsi IFK:lle järjestettäväksi.
 
Viimeisin tieto on että koko siirto johtuu siitä että eilen avattiin Ouluun uusi urheilubaari Kiekkokamari ,jonka taustalta löytyy myös Kärppä-pelaaja/pelaajia. Avajaiset oli eilen ja paikalla Kärppä joukkuetta ja myös Ouluun tullutta HIFK-jengiä aina valmennusjohtoa myöten. Peli siirrettiin jo siellä illan aikana kun valkovenäläiset maistuivat liian iloisesti. Tästä syystä HIFK oli niin suotuisa siirtämään matsia. Junno tullut jo katumapäälle ja pihinä miehenä veloittaa HIFK:lta hallivuokrasta puolet koska ovat osasyyllisiä asiaan....näin se meni pojat, ilman mitään salaliittoteorioita.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Joukkueen sairastumisen taustalla ruokamyrkytys, ja lähteenä on Sakari Palsola.

Eli ei epidemia.
Saa sitten ensi kerralla joku muu keittää puurot kuin Palsola.
 

Mokela

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Uskomatonta spedeilyä siirtää matsia. En ymmärrä miten joku voi olla jotain muuta mieltä. Mihin vedetään jatkossa raja? Liiga tulee olemaan vielä monta kertaa kiusallisessa tilanteessa tämän päätöksen takia.

Varmasti olisi Hokki-lainoilla ja A:sta nostamalla saatu tarvittava määrä pelaajia kokoonpanoon. Tarvitaan vaan tahtoa järjestää asiat. Ja mikäli tämä ei olisi oikeasti onnistunut, niin selvä luovutusvoiton paikkahan tämän pitäisi olla.

Liigan johto ei ole kyllä miettinyt asiaa isossa kuvassa ja tulevaisuutta ajatellen.
 

Dale Cooper

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK & Mother Nature Hockey
Voihan toki olla, että Junno joutui hieman rahamassinsa nyörejä hölläämään, että Tomppa suostui tämmöiseen ottelun peruuttamiseen. ;) Mikäli Tomppa nyt on pelimies.

Joo salaliittoteoria vaan, älkää noteeratko.
 

Beagle Boy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Luomuteurastajat (RIP)
Reilua olisi, jos IFK saisi järjestää tuon matsin, ja saada siitä lipputulot.

Tämä ei kyllä tule onnistumaan, vaikka sinänsä reilua olisikin.

Oulussa nousisi karmea haloo ihan ymmärettävästi kausikorttikatsojien, Kärppä sponsorien ja hallissa toimivien yrittäjien toimesta. Eiköhän tässä tämä matsi työnnettä johonkin väliin.

Yksi sopiva kohta voisi olla 6.12. HIFK pelaa viides päivä Oulussa, kummallakin jengillä on tyhjää lauantaina. Perättäisinä päivinä vaan pelit ja HIFK selviää yhdellä reissaamisella. Kärpillä on tosin matsi sunnuntaina Stadissa, mutta kakka (heh heh) tuuri.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Aika poikkeuksellinen tapaus, ei näitä kovin usein kohtaa.

HIFK:n edellisellä mestaruuskaudella oli tapana rehvastella, että Nordenskiöldinkadulle saapuvilla vierasjoukkueilla oli viimeistään Tuusulan tasalla pelkopaskat housussa. Lienee hyvä enne kevättä ajatellen, kun hallitseva Suomen mestari odottaa HIFK:n saapumista kaupunkiin vellit puntissa...
 

flegmaattinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Niin, tietääkö joku kertoa onko Kärppäjoukkue syönyt Ifk:n keittiön tekemää safkaa matsin jälkeen ja saanut myrkytyksen siitä? Jos näin on, niin silloin ottelun peruminen on entistäkin ymmärrettävämpää. Ruokailuista on itselläni ymmärrys, että Oulussa vierasjoukkueet syövät ottelun jälkeen Kärppäkeittiön ja organisaation tarjoamat safkat aina ottelun jälkeen, jos vain ehtivät ennen koneen lähtöä syömään. Lienee yleinen käytäntö joukkueiden kesken.?
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Niin, tietääkö joku kertoa onko Kärppäjoukkue syönyt Ifk:n keittiön tekemää safkaa matsin jälkeen ja saanut myrkytyksen siitä? Jos näin on, niin silloin ottelun peruminen on entistäkin ymmärrettävämpää. Ruokailuista on itselläni ymmärrys, että Oulussa vierasjoukkueet syövät ottelun jälkeen Kärppäkeittiön ja organisaation tarjoamat safkat aina ottelun jälkeen, jos vain ehtivät ennen koneen lähtöä syömään. Lienee yleinen käytäntö joukkueiden kesken.?

IFK:ta on turha syyllistää, sillä sapuskoista ja muista tarjoiluista vastaa Restel, jolta IFK ostaa palveluita. Hallin ruokalakaan ei liity mitenkään IFK:hon, sillä kyseessä ei ole IFK:n oma halli.
Korjatkaa, jos olen väärässä.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Ihan mielenkiinnosta kysyn miten harrat JHag ja Isaksson valehtelvat kun kysyn että mikä olisi heidän mielipiteensä silloin jos tilanne olisi päinvastoin eli HIFK:n pelaajat olisivat sairaana.

Jaksaisitkos lukea viestini kokonaan ennenkuin kommentoit ? Ja jos lapsellisuuksissasi mangut jo kysymyksesi siihen muotoon, että miten vastaaja "valehtelee", niin miksi vitussa edes kyselet? Yhyy....valot päälle siellä, vaikka pohjoisessa onkin pimeää ja kylmää. Vastaan eli "valehtelen" ihan vittuuksissani kuitenkin. Aloitan totaalisen vääristelyn copypeistaamalla tähän otteita omasta viestistäni, joka on ainoani tähän ketjuun ennen tätä viestiä, eli kaiken järjen mukaa juuri se, mistä olet viidensentin salapolisiina löytänyt järkyttävää HIFK:n suosimista:

aloituslaini by allekirjoittanut:
Tässä ei ole salaliittoteorioita, ihan silkkaa mielipidettä riippumatta siitä mitkä joukkueet ovat kyseessä:

jatkoa, kiinnitä huomiota mitä toteutuneita tapahtumia ja joukkueita mainitaan:
Kun HIFK-Kiekko-Espoo aikanaan peruttiin alkulämmittelyn jälkeen, se vitutti. Bogon hallista hajosi putki ja toisen maalin takana oli parin neliön kokoinen märkä alue. Jyp-Jokerit -matsissa oli vastaava ongelma. Muistaakseni näissäkin tapauksissa ottelut siirrettin. Se oli väärin. Vierasjoukkue oli saapunut pelaamaan ja on kotijoukkueen vika, että se ei pysty tarjoamaan kelvollista kaukaloa. Mielipiteeni on sama, vaikka vika johtuisi juuri tapahtuneesta salaman iskusta. Tough luck, mutta kun ei löydy peliareenaa, niin miksi toisen osapuolen pitää antaa tasoitusta?

jatkoa edelleen ja silkkaa copypastea:
Mua ei tässä kiinnosta ollenkaan se, että HIFK saisi ilmaiset 3 pinnaa. Olisin luovuttanut aikanaan Kiekko-Espoollekin mielellään 3 pinnaa, kun HIFKin jää ei kestä pelaamista.

Saa olla aika angstinen pohjoisen synkistelijä, jos saa tästä jonkunlaista HIFK:n suosimista. On ilmeisen vaikea, siis sielläpäin, ymmärtää että meikäläiselle ainakin on kysymys periaatteesta ja itse asiassa kritisoin eniten SM-liigaa, joka sallii pikaiset siirrot & peluutukset. Kolmisen vuotta sitten pahasta loukkaantumiskierteestä kärsinyt Pelicans saapui HIFKin halliin 13 pukeneella pelaajalla. Asennevammainen HIFK voitti 5-3 -tyyppisesti. Kaanien maalissa pelasi Nupe, jolta kysyttiin, että eikös tämä nyt ole aivan tavatonta ja kamalaa? Johon Nupe: "Ei tässä mitään, näillä pelataan mitä nyt saadaan jalkeille. Kaikille joukkueille tapahtuu loukkaantumisia ja sairastumisia kauden mittaan". Nupe = äijä.
 

molari

Jäsen
HIFK:lta teko oli tietty hieno ja lojaali, muuten perseestä koko siirtely, etenkin, kun jatkossa lienee vaikea vetää raja, mikä on riittävä syy ottelun siirtämiseen.

Toivottavasti HIFK:n jalomielisyys ei kostaudu keväällä - 99,999 % varmat 3 pinnaa jäi saamatta - ja olisi jotenkin kohtalon ivaa, jos nuo 3 pinnaa ratkaisisivat sijoituksen, esim. kotietu, suora pudotuspelipaikka, jne. - keväällä pelataan paitsi mitaleista myös isoista rahoista - molemmat on HIFK:ta kiertäneet pidempään kuin tovin.

Jotenkin Penailun Penailua olisi, jos esim. Kärpät olisivat runkkarin päätteeksi nuo 3 p. HIFK:ta edellä ja esim. sitämyöten nappaisivat kotiedun plaijareihin.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Lukaisin nyt vasta muut viestit vastattuani ER:lle erikseen. Mä nostan hattua helvetin korkealle nimimerkille Mokela. Hyvä meno, virtuaalinen bisse sulle! Vaatii vähän enemmän kuin puusilmäistä yhden joukkueen fanisilmää nähdä tilanne koko liigan kannalta: Miten tästä eteenpän? Kyllä tästä tietty ennakkotapaus tulee.

Kerrotaan vielä sen verran, että sikäli kun tiedot paskataudista ovat täyttä faktaa, sympatiani ovat ilman muuta Kärppä-joukkueen puolella. On pelkkää sattumaa, että tässä on kyseessä Kärpät-HIFK, tämä ei liity omalta osaltani joukkueisiin mitenkään. Enkä usko, että HIFK olisi päässyt helpolla, vaikka kasassa olisi ollut junnupitoinen Kärpät. Eikä K.Kuhta tekisi viittä maalia tuollaisessa tilanteessa. Veikkaan, että ottelusta olisi tullut samanlainen lässähtänyt pannukakku kuin Jokerit-Penguins = mukalätkää ja tulos olisi ollut HIFK:lle luokkaa 3-1. Kova jengi, kuten Kärpät, ei yhteen otteluun kaadu ja todellakin: Blues pelasi sairaan vajaalla jengillä suuren osan viime kaudesta ilman mitään valituksia.

En voi mitään sille, jos jollekin puusilmälle ei aukea, että en tosiaankaan olisi halunnut tässä HIFK:lle helppoa 3 pistettä. Haluan vain jonkunlaisen linjanvedon liigalta.
 

Goner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, NHL
En ymmärrä miten tästä edes keskustellaan.

Kärpillä sairastunut 15 pelaajaa äkillisesti.

Joukkueessa ei ole ainuttakaan maalivahtia tai puolustajaa, puolet hyökkääjistä sairaana. B-junnut Lahdessa pelireissulla, A-junnuilla peli.

Maalaisjärkeä saa käyttää.

Jos tammikuussa on loukkaantuneena sama määrä miehiä, on tilanne toinen. Silloin on aikaa paikkalla joukkuetta ja siirtää junnuja ylös. Mutta äkillinen vatsatautiepidemia/ruokamyrkytys on eri tilanne.

Olisiko Kärppien pitänyt laittaa yksi hyökkääjistä maalille ja pelata matsi yhdellä hyökkäysketjulla ja kahdella pakkiparilla?



Ainoa oikea ratkaisu, propsit Ifk:lle järjen käytöstä, samaa ei voi antaa kaikille faneille.
 

Mdawg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Ihan mielenkiinnosta kysyn, että mitenkäs esimerkiksi sellainen tilanne, että joukkueen bussi ajaa ojaan ja 15 miestä loukkaantuu pelikyvyttömiksi? Tulisiko peli tällöinkin pelata, koska ainahan jostain saa A-junnuja tai kylänmiehiä pelaamaan?

En usko, että tästä sen suurempaa haloota tulee. Joku Alpo nyt voi alkaa vittuilemaan, mutta on mielestäni liioiteltua pelätä, että jengit nyt alkaisivat vedättää "paskataudeilla" tämän tapauksen vuoksi. Ainahan joku voi käydä vetämässä hallin jäähdytysjärjestelmään dynamiittia, jos ei muuta keksitä.
 

Beukeboom

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät / Mamba!
En voi mitään sille, jos jollekin puusilmälle ei aukea, että en tosiaankaan olisi halunnut tässä HIFK:lle helppoa 3 pistettä. Haluan vain jonkunlaisen linjanvedon liigalta.

Ymmärrän JHagin kannan, mutta toisaalta ymmärrän miksi tähän ratkaisuun päädyttiin. Oleellista olisikin se, että minkälaisella varoitusajalla tässä on toimittu. Jos vasta aamulla on tullut ilmi, että 15 pelaajaa on poissa ringistä, on IMO ottelun siirto jossain määrin hyväksyttävämpää vrt Bluesin 12 loukkaantunutta, jotka loukkaantuivat pitemmän aikavälin aikana.

Periaattessa ottelu olisi täällä Oulussa voitu vetää n. 3 kentällä, koostuen terveistä liigamiehistä ja n. 10 a-junnuista. Kyseessä olisi kuitenki vain yksi lokakuun runkosarjapeli. Taas toinen asia on sponsorien suhtautuminen asiaan. Totuus nyt vain on se, että näiden isojen pahojen helsinkiläisten vierailuja odotetaan ja esimerkiksi aitiot näihin peleihin varataan aina ensimmäisenä. Joten varmasti organisaatio on saanut painetta myös yhteistyökumppaneilta koskien Kärppien joukkeen tasoa.

Itse toki olisin oululaisena mennyt erittäin mielelläni Kärppien ns a-junnujoukkueen peliä SM-liigassa.

Mutta näin tällä kertaa, saa nähdä miten jatkossa tälläisissä tapauksissa edetään.
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ihan mielenkiinnosta kysyn, että mitenkäs esimerkiksi sellainen tilanne, että joukkueen bussi ajaa ojaan ja 15 miestä loukkaantuu pelikyvyttömiksi? Tulisiko peli tällöinkin pelata, koska ainahan jostain saa A-junnuja tai kylänmiehiä pelaamaan?

No jos se bussi on ajanut ojaan torstai-iltana, niin mielestäni seuraavan lauantain peli tulisi tuolloin pelata aivan normaalisti. Kärppien lääkäri kertoi, että osa pelaajista alkoi oireilemaan heti myöhään torstaina, joten on syytä ihmetellä, miksi lauantain mahdolliseen pelaajakatoon ei varauduttu?
 
Saa olla aika angstinen pohjoisen synkistelijä, jos saa tästä jonkunlaista HIFK:n suosimista. On ilmeisen vaikea, siis sielläpäin, ymmärtää että meikäläiselle ainakin on kysymys periaatteesta ja itse asiassa kritisoin eniten SM-liigaa, joka sallii pikaiset siirrot & peluutukset. Kolmisen vuotta sitten pahasta loukkaantumiskierteestä kärsinyt Pelicans saapui HIFKin halliin 13 pukeneella pelaajalla. Asennevammainen HIFK voitti 5-3 -tyyppisesti. Kaanien maalissa pelasi Nupe, jolta kysyttiin, että eikös tämä nyt ole aivan tavatonta ja kamalaa? Johon Nupe: "Ei tässä mitään, näillä pelataan mitä nyt saadaan jalkeille. Kaikille joukkueille tapahtuu loukkaantumisia ja sairastumisia kauden mittaan". Nupe = äijä.

Pakko vielä puuttua kertoakseni mitä itse ajattelen kun tässä angstisuudesta syytellään mikä ei kyllä itseeni tällä kertaa osu lainkaan. Sitä on enemmän havaittavissa ihan muulla suunnalla. Minä en ole millääntavoin puhunut IFK:n suosimisesta, en todellakaan. HIFK:n johto teki loistavan ja urheilullisen päätöksen siirtämällä yhteispäätöksellä Kärppien kanssa ottelun hamaan tulevaisuuteen. Nyt kyseessä ei todellakaan ole mistään salaliittoteoriasta eikä tilannetta voi verrata mihinkään loukkaantumissumaan. Kyse on siitä että joukkue menettää edellisenä iltana molemmat maalivahdit,kaikki puolustajat ja osan hyökkääjistä ruokamyrkytyksen johdosta ja A- ja B-junioreilla on peli samana päivänä. Peliä on varmasti hyvin vaikeaa järjestää jos ei ole pelaajia. Olisihan Kärppä-klubilta toki löytynyt pahvinen Tarkin kuva luonnollisessa koossa maalille mutta vielä pakkeja ja osa hyökkääjistä puuttuu. Senkin ymmärrän että kyse ei ole vain tästä yhdestä ottelusta. Ennakkotapaus tämä on varmasti tälläiseen tilanteeseen missä todistettavasti ja joukkueesta riippumattomista syistä pelaajia ei vain löydy joukkueellisen vertaa. Sille en voi mitään jos etelän valoissa pehmentämiin päihin tälläinen asetelma ei sitten uppoa millään ja aletaan pienissä päissä miettimään kaikkia mahdollisia skenaarioita ja salaliittoteorioita. Nupen lausumaan sen verran että varmasti mies onkin äijä. Pelicans sai joukkueen kasaan, Kärpät sitä ei saanut edellä kerrotuista syistä ja tämä on käynyt kaikille osapuolille muutamaa yliaktiivista ja mielensäjärkyttänyt Jatkoajan IFK fania lukuunottamatta. Piste ja Loppu minun osalta tämä keskustelu.
 

Teme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nashville Predators
Mutta näin tällä kertaa, saa nähdä miten jatkossa tälläisissä tapauksissa edetään.

En nyt näkisi ongelmaa mitenkään suuresti lajin luonnetta mullistavana asiana. Tuleeko kenelläkään palstalaisella mieleen toista vastaavaa tilannetta, jossa 15 ukkoa sairastuu äkillisesti peliä edeltävänä päivänä? Tapaus on niin harvinainen, että eiköhän nämä kerran 30-vuodessa eteen tulevat tapaukset voida ratkaista aina tapauskohtaisesti maalaisjärkeä käyttäen.

Tällä kertaa kotijoukkueen pelaajisto olisi ollut kaukana SM-Liigatasosta, joten päätös oli täysin oikea. Maksavat asiakkaat olivat maksaneet SM-Liigapelistä, eikä sitä olisi tänään ollut Oulussa mahdollista järjestää. Mestiksestä ja A-junnuista kasattu joukkue ei ole SM-Liigajoukkue.

Bonus-pisteet niille Kärppä-faneille, joiden mielestä HIFK:n kokki on myrkyttänyt vierasjoukkueen ja myös niille HIFK-faneille, joiden mielestä Kärpät ihan huvin vuoksi tai vierailijaa pelätessään keksivät koko asian ja siirsivät loppuunmyydyn lauantaipelin. Ihan pientä itsesensuuria kannattaisi miettiä enne kuin nolaa itsensä tällaisilla aivopieruilla.
 

Neely

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Kings ,Englanti, Blaugrana&C.D. Santa Clara
Tällä kertaa kotijoukkueen pelaajisto olisi ollut kaukana SM-Liigatasosta, joten päätös oli täysin oikea. Maksavat asiakkaat olivat maksaneet SM-Liigapelistä, eikä sitä olisi tänään ollut Oulussa mahdollista järjestää. Mestiksestä ja A-junnuista kasattu joukkue ei ole SM-Liigajoukkue.

Anteeksi nyt vaan mutta tämä joukkueen tasoon vetoaminen on täysin kestämätöntä. Oliko esimerkiksi viime kevään HPK mielestäsi nämä mainitsemasi kriteerit täyttävä riittävän tasoinen joukkue myytyään pajatsonsa tyhjäksi ja skulatessaan kolmella ketjulla? Entä olisiko Bluesille pitänyt antaa finaaleissa viikko pari lykkäystä jotta saisi jalkeille finaalisarjaan riittävän tasoisen kokoonpanon eikä vetäisi jengillä jossa yli kaksi viisikkoa on A-junnuja?

Ja edelleen A-junnujoukkueen pelin peruminen sen vuoksi että edustusjoukkue tarvitsee jätkät isompiin valoihin ei pitäisi olla minkäänlainen ongelma. Sinne tuskin oli myyty tupaa täyteen tai vierasjoukkue ja sen kannattajia tullut flygarilla mestoille.

Se mihin esim. Mokela, Jhag, Isaksson ja co. ovat puuttuneet on juuri se että mihin helvettiin se raja nyt vedetään näiden otteluiden siirtämisten suhteen. Tällaisesta siirrosta saattaa olla todella paskoja seurauksia tulevaisuudessa jos SM-Liiga ei kiireellä tee jonkinlaista linjausta siihen milloin ottelun voi siirtää ja milloin ei. Ei ammattilaissarjassa seurat keskenään saisi päättää että tänään ei skulata kun teillä ei ole täyttä rosteria käytössä kun Viuhkolalla on darra ja meilläkin tuo Turunen on muuten vaan kuutamolla.
 
Viimeksi muokattu:

Dynamo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ja edelleen kysyn, kuka määrittelee, milloin "tällainen poikkeustapaus" on käsillä? Riittääkö, että toinen vaan ilmoittaa, että nyt ei käy, liikaa sairaita ja loukkaantuneita? Pitääkö vastustajan myös hyväksyä? Onko kaikille tasapuolista, että joku vastustaja hyväksyy, joku toinen ei?

Täyttä perseilyä, mitä ei millään keinolla pysty tasapuolisesti perustelemaan.

Uskomatonta spedeilyä siirtää matsia. En ymmärrä miten joku voi olla jotain muuta mieltä. Mihin vedetään jatkossa raja? Liiga tulee olemaan vielä monta kertaa kiusallisessa tilanteessa tämän päätöksen takia.
-klips-
Liigan johto ei ole kyllä miettinyt asiaa isossa kuvassa ja tulevaisuutta ajatellen.
Kylläpä yksi mitätön ottelun siirto herättää tunteita. Yksi ottelu siirrettiin. So what? Ihmetyttää tämä rajanvetokysymys ja jonkinsortin tarve tehdä tästä tapauksesta ennakkoratkaisu ja yksinkertaisten sopimalla sovittavien asioiden vieminen sääntökirjaan. Ei lakikirjaankaan voi laittaa kaikkia moraalisääntöjä, vaikka osa tällaista yhteiskunnan täydellistä pykälöittämistä varmaan haluaisikin.

Terveen järjen käyttö on sallittua, jopa suotavaa. Jos HIFK - Kalpa -peliin tulee paljon katsojia katsomaan jotain Sami Kapasta, joka ei sitten pelaakaan, on tämä huonoa tuuria, ja varmasti joitakin katsojia harmittaa. Tällaista sattuu. Ei tainnut yksikään katsoja kuitenkaan vaatia rahojaan takaisin. Yksittäisen pelaajan poisjäänti ottelusta kuuluu jääkiekkoon ja se siitä.

15 pelaajan yht´äkkinen sairastuminen vatsatautiin on jo eri juttu. Vaikka kuinka yritämme muodostaa maailmastamme turvallisen ja ennakoitavissa olevan, ennakoimattomia asioita tapahtuu. Kaikkia asioita ei voi/tarvitse ennakoida. Mitään konkreettisia rajoja vastaavalle tapahtumalle en halua kirjattavan. Jos pelaaja X sattuu kuolemaan ottelun lämmittelyissä, niin tämä kelpaa mulle varsin hyvin ottelun siirtämisen perustaksi. Yksikin pelaaja saattaa siis aiheuttaa pelin siirtämisen.

Takavuosina HIFK joutui otteluruuhkaan EHT-pelien takia. Pyysivät TPS:ltä runkosarjaottelun siirtämistä. TPS ei suostunut. Kostoksi HIFK lähetti peliin junnuporukan. Kenen etu? Ei ainakaan HIFK:n, kun runkosarjapisteet jäivät odotetusti Turkuun. Etu ei myöskään ollut TPS:n, jonka katsojat joutuivat toteamaan, etteivät saaneet vastinetta rahoilleen. Tämä toimikoon hyvänä esimerkkinä siitä, että "omista eduista" joustamattomasti kiinni pitäminen voi johtaa onnettomaan lopputulokseen. [Muistan kyllä: TPS perusteli joustamattomuuttaan sillä, että a) otteluohjelmat oli kaikkien tiedossa hyvissä ajoin ja b) aitiot ja muut yrityspaikat oli jo myyty ko. peliin.]
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös