Suomi jalkapallon MM-kilpailuihin 2010

  • 301 783
  • 2 017
Helvetinmoinen ottelu, kaikesta huolimatta, varmasti nostaa futisbuumia Suomessa ennestään.

Suomen joukkueesta nousi tänään kyllä "uusia" nimiä esiin todella mukavasti, koko kentän mielestäni paras pelaaja oli se toinen Eremenko, Roma oli tänään kentän kuningas, vaikka välillä yrittääkin liian vaikeita syöttöjä, mutta kuitenkin se varmuus, millä Roma pelaa, se "tatsi", mikä hänellä on palloon, mielestäni jopa parempi kaikkiaan kuin veljensä. On mielestäni nöyrempi, malttaa pelata suurimman osan ajasta varmaa peliä, tekemättä pelistään kuitenkaan mitään virheiden välttelyä. Baxterille isot propsit siitä, että peluuttaa toisena DM:nä pelaajaa, jolla on kyky nostaa hyökkäyksiä ja lupa nousta. Mieluummin katselen Roma - Heikkinen paria, kuin esimerkiksi paria Ägä Riihilahti (vaikka onkin suosikkipelaajiani) - Heikkinen. Väyrynen pelasi paremman pelin, kuin aikoihin maajoukkueessa, oli mukava nähdä Väykkä hieman vapaammassa roolissa, koska osallistuu myös puolustustehtäviin tarvittaessa. Tintti Johansson pelasi myös huikean ottelun, on varmasti yksi eniten töitä tekeviä pelaajia kentällä. Edes Kolkka ei ollut tänään tunnetun huono. Sjölund taisi pelata itsensä roikkumaan avauskokoonpanon paikassa.

Puolustuksessa Hyypiä oli huono (sanon tämän muuten ensimmäisen kerran). Saksan ensimmäinen maali menee käytännössä täysin Samin piikkiin, vaikka Klose huima pelimies onkin, niin ei tuo nyt niin huima liike ollut, etteikö siinä olisi perässä pysynyt. Muutenkin jotenkin hidas ja haparoiva oli Hyypiä läpi ottelun. Taitaa aika ajaa ohi "Voikkaan jätistä". Toinen epäonnistunut liike oli N. Kuqin ottaminen kentälle. En ymmärtänyt edes kaverin valitsemista joukkueeseen, saatika ottamista kentälle. Mieluummin olisin ottanut vaikka Niklas Tarvajärven, kuin tämän aina mielestäni selvästi b-tason pelurin. Ehkä se Losa olisi ollut tarpeellinen kutsua joukkueeseen tässä tilanteessa. Litti olisi voittanut ottelun meille, se on oma vakaa uskomukseni.

Jässi olisi täydellisellä ottelulla voittanut ottelun meille, mutta Klosen ensimmäinen maali menee aivan täysin Hyypiän piikkiin, toinen olisi voinut olla otettavissa, vaikka hieman liian ylös tulikin ensimmäinen pallo, kolmanessa maalissa kävi niin saksalaisille ominainen tuuri.

Noh, suht oikeutettu tulos, vaikka tänään olikin Suomella se paikka nousta hieman yllättäen taistelemaan paikasta mm-kisapaikasta, nyt se on yhtä kaukana kuin ennen tätä ottelua.

Noh, tästä on hyvä jatkaa, hyvä jätkät, kiitos hienosta pelistä!

Omat kolme tähteä Suomesta:

*** Roma Eremenko
** Tintti Johansson
* Dani Sjölund
 

Peteliuz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs & Syracuse Bulldogs
Ai niin sainko bänit #jatkoaikaan, kun sanoin klosen kyykyttävän hyypiää.. realismia voisi edes vähän olla pelissä.. Kaikilla ei vaan kasetti kestä totuutta.

En ihmettele, itse sain myös Saksan hehkutuksesta kickbänit. Taitaa kanavalla vallita lievä neuvostopropaganda, jos et ole sitä mieltä kuin johtajat sinut "eliminoidaan".

Olihan tossa Suomella paikkansa, mutta silti en uskonut hetkeäkään joukkueen ottavan voittoa. Tämä on nähty niin monta kertaa, ettei vaan luottoa löydy. Hyvin joukkue tietty taisteli ja pisteet sille, mutta ei Saksakaan esittänyt lähellekään parastaan. Ja en olisi ollut pätkääkään pettynyt vaikka Suomi olisi voittanut, nyt vain kävi näin niin kuin monta kertaa ennenkin. Syksyn karsintojen komein maali oli kyllä Väyrysen volley, johon ei Enkellä ollut osaa eikä arpaa. Lopussa tasoitus perinteiseen pinball-tyyliin, joka ei myöskään yllättänyt. Tasoitusta osasi ennakoida jo 20 min ennen loppua kun Suomi vetäytyi rauhassa omalle kenttäpuoliskolleen ja Saksa sai pelin täydellisesti haltuunsa ja rauhassa rakentaa niin monta tilannetta kunnes tasoitus syntyi. Gomez tosin oli jo lähellä tasoittaa pelin, mutta pelasti vielä Suomen.
 

KIMPE

Jäsen
En usko että sitä hallintaa annettiin Saksalle vaan Saksa otti pelin hallinnan ja tuli väkisin tasoihin.

Makukysymys, jos maataan omalla puolella 3-2 maalin jälkeen niin kauan kunnes Saksa teki tasoituksen, täytyy toki sanoa että jos olisivat avanneet peliä Saksa olisi voinut rynniä nopeampaa ohi. Kuitenkin itse olisin rohkaissut edes yrittämään pitämään palloa eikä niitä "pitkä päätyy ja perään" palloja. Silloin kun saatiin pallo niin hyökättiin max 3 pelaajalla. Se ei kuitenkaa sulje pois sitä tosi asiaa että pojat pelasivat hyvin.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Jalkapallotietämys on taas sillä tasolla että hyökkääjät on hyviä kun ne tekevät maaleja ja puolustajat ovat huonoja, koska heidän takiaa vastustaja tekee maaleja. Saksa painosti aika vahvasti jatkuvasti ja loi lukuisia vaarallisia keskitystilanteita, joita mm. Hyypiä oli hoitamassa monta, samoin kuin peittämässä montaa vaarallista laukausta, mutta koska vastusta tekee pari maalia, jotka joissa hän on jossain määrin mukana niin tokihan hän on ihan paska. Jos joku parempi olisi tilalle, niin toki sellaista voisi peluuttaa, mutta kun ei ole.

Ihan yhtä kohtuullista olisi haukkua Jääskeläistä 3-3 maalista kun torjui sen suoraan Pasasen naamaan tai Pasasta kun menee tilanteen sössimään naamoineen. Se että pakeilla kramppaa 90-minuutin kohdalla jalat tarkoittaa, sitä että keskikenttä ja hyökkäys eivät ole tehneet hommiaan eli joukkueena voitetaan tai joukkueena hävitään. Nyt ilmeisesti hävittiin kun keskustelua lukee.

Hyypiä kyllä pelasi niin huonosti Klosen ensimmäisen maalin, että siitä pitää ruoskia, ketä vain. Olisi pitänyt leikata vain pallon ja maalin väliin. Näin opetetaan H-junnuissa jo puolustajalle. Hyypiä jää kuitenkin selän taakse ehdoin tahdoin. Samoin pääpallotilanteissa kun Hyypiä pelasi ainakin kulmissa paikkaa, niin pitäisi osata liikkua sitten paremmin. Hyvä muistaa että keskikenttä puolusti tässä ottelussa sen verran hyvin, että maata pitkin ei vastustajan hyökkäys saanut juuri yhtään tilannetta. Tällöin siis vastuu kasvaa niin maalivahdeilla kun puolustajillakin.

Keskikentän puolustavia pelaajia siis ei kyllä millään muotoa voi ruoskia tappiosta. Laitureita ja kärkeä ehkä sen suhteen, etteivät pystyneet palloa juuri pitämään tai avaamaan juoksuillaan tilaa syötöillekkään, kun saatiin palloa.
 

Finisher

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ennen peliä 3-3 tulos olisi ollut loistava, mutta kun johdettiin kolme kertaa niin kyllähän tuo tulos vituttaa. Silti hyvä tulos ja tästä on hyvä jatkaa.
Näin juuri. Olisin hyväksynyt tasapelin ennen ottelua, ja sen voi hyväksyä pelin jälkeenkin. Lisäksi vielä sekä Klosen että Gomezin olisi pitänyt vielä yhdet maalit mieheen. Suomi taas viimeisteli 100% teholla. Oikeutettu tulos olis siis ollut ennemmin 3-5 kuin 3-3.

Ainoa mikä harmittaa, oli se että Saksan kaksi viimeistä maalia olivat ensin selkeä nukahdus ja sitten uskomattoman huonoa tuuria.

Ihmeellistä meininkiä kun osalle tuntuu olevan niin tärkeää että pääsee aina vaan haukkumaan Suomea. Onnistumisien sattuessa kyllä päänsilittelijöitä riittää.
 

trap

Jäsen
No niin. Stadikalta palattu vähän haikein mielin, kyllä tuo esitys olisi ansainnut paremman lopun.

Hyypiä oli kyllä pari kertaa kujalla eikä Jässikään täysin vakuuttanut. Vastapainoksi Veli Lampi, Petri Pasanen ja Toni Kallio pelasivat todella hyvin. Lisäksi täytyy tietysti nostaa esiin Väyrynen sekä Tintti. Forssell puolestaan ei vakuuttanut.

Oli kyllä hieno tunnelma Stadionilla, ja olisihan tuo upea ilta ansainnut hienomman päätöksen. Jotenkin niin Suomelle perinteisellä flipperimaalilla Saksa kuitenkin sai punnerrettua tasoihin.

Luottoni Baxteriin on edelleen kovaa luokkaa ja uskon, että Huuhkajat taistelevat vielä Afrikkaan. Tämäniltainen oli vasta alkua, ja kaikki ne janarit jotka esim. ennen matsia kuuluttivat Saksan voittoa varmana voivat haistaa vitun.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Tasoitusta osasi ennakoida jo 20 min ennen loppua kun Suomi vetäytyi rauhassa omalle kenttäpuoliskolleen ja Saksa sai pelin täydellisesti haltuunsa ja rauhassa rakentaa niin monta tilannetta kunnes tasoitus syntyi.
Eikö sen vitun saksan pitänyt 90 pelatun minuutin jälkeen olla voittanut peli? ihan yhtä hyvin saksafanit vielä ensimmäisen puoliajan aikana senkin osasivat ennakoida
 

tuuski

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pallo-Kärpät
Meneekö yli vai alle sata vuotta?
Itse en usko tuon tapahtuvan koskaan. Ellei sitten kasvihuone-ilmiö lämmitä ilmastoa. Mutta nämä jääkiekko-jalkapallo (ei kendo-kuntoilu yms nokkeluudet) voisi sopia sinne FutisFoorumille.
Tähän on pakko vielä vastata. Lyhyellä tähtäimellä riippuu parista jutusta, eli tästä karsinnasta ja SM-liigan kohtalosta.

a.) Suomi menee kisoihin -> jalkapallosta tulee Suomen ykköslaji heittämällä. Kuten A. Rytkönenkin sanoi, Suomi on kuitenkin valitettavan suurelta osalta menestyksen perässä, ei lajin. Ja jalkapallohan lajina on suositumpi harrastajamääriltään yms. myös täällä. Arvokisapaikka olisi Suomen palloiluhistorian kovin saavutus ja se näkyisi.

b.) Suomi ei mene kisoihin, mutta pelaa hyvät karsinnat ja Pohjolan liiga tulee (sillä toteutuksella jota on huhuttu), jalkapallosta tulee ykköslaji 5-10 vuoden sisällä.

c.) Suomi ei mene kisoihin ja liiga jatkaa normaalilla mallilla, jalkapallo saa odottaa ainakin ensimmäiseen kisapaikkaan, tai ehkä jopa muutaman kymmenen vuotta.


En siis missään nimessä toivo jalkapallon nousua jääkiekon kustannuksella, vaan sen on noustava omilla avuillaan. Uskon sen olevan myös kestävämpää tällä tavoin. Jossain vaiheessa tämä tulee joka tapauksessa kääntymään, ellei tosiaan joku pienimuotoinen jääkausi iske.
 
Viimeksi muokattu:

MusanMake

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Suomi
Niin lähellä mutta niin kaukana taas kerran.

Voitto oli omissa hyppysissä, mutta tässä ehkä nähdään tää fudiskulttuurien ero. Mikäli sakemannit olis menny johtoon aina vaan, niin tuskin Suomi olis tasoihin noussut kerta toisensa jälkeen. Siltikin hieno tulos on pelata tasan tuon tason porukan kanssa, vaikka vähän jäi kaivelemaan... Ja sitäpaitsi kolme tehtyä maalia on hieno saavutus lähes mitä tahansa maajoukkuetta vastaan.

Monikin heebo saa hyvät pisteet tästä matsista. Tosin Kuqi oli (ne viimeiset minuutit mitä oli) täysin väärässä seurassa. Pasanen, Eremenko, Sjölund, Johansson, Lampi, Kolkka.. You name it. Samalla tasolla kun menis kaikki pelit, niin kisaportit olisi kait lähellä aukenemista.

Ja oli kyllä ihan täysin erilaista katsoa tätä peliä, kuin jonkun itku-italian tai paska-portugalin tai hinaaja-espanjan matsia. Tässä pari kunnon porukkaa otti rehdisti yhteen ja pelas palloa just niinku pitää. Ei tarvinnu hirveesti katella minkään kynsilakatun kikkarapään itku-oopperaa aina kun kuuluu huopatossun suhinaa vastapuolen leiristä, vaan hyvää ja rehtiä peliä molemmin puolin. Ei tainnu tulla varoituksiakaan ku yksi vai? Tää oli mun mielestä paljon viihdyttävämpää palloa kuin mitä oli esittää esim. viime isoilla kisoilla.

Mut onneksi paljon tärkeämmässä lajissa ei Suomen tarvi karsia, vaan ollaan aina siellä neljän maailman parhaan joukossa, vai mitä pojat ;)
 

Peteliuz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs & Syracuse Bulldogs
Eikö sen vitun saksan pitänyt 90 pelatun minuutin jälkeen olla voittanut peli? ihan yhtä hyvin saksafanit vielä ensimmäisen puoliajan aikana senkin osasivat ennakoida

No näinhän sen piti mennä. Noh, Hannu Hanhellekin tulee vielä epäonnen päivä ;)
Suomi kompuroi kuitenkin vielä "heikompiaan" vastaan, esim. Walesistä on vaikea hakea pisteitä, yleensä tasureita on sieltä viime vuosina lähinnä saatu. Azerit ja Liechenstein kuuluvat myös kategoriaan "heikommista maista pakkovoitto", jotka tietenkin tulee.. Niin kuin edelliset karsinnat osoittavat.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Hyypiä kyllä pelasi niin huonosti Klosen ensimmäisen maalin, että siitä pitää ruoskia, ketä vain. Olisi pitänyt leikata vain pallon ja maalin väliin. Näin opetetaan H-junnuissa jo puolustajalle. Hyypiä jää kuitenkin selän taakse ehdoin tahdoin.
Olisi ehdottomasti, tämä oli Hyypiän moka eikä sitä selitä edes se että vastassa oli maailmanhuippu. Kuitenkin täällä konsensus-arvio on että Saksan maaleista kahdesta kolmeen olivat Hyypiän henkilökohtaista huonoutta, ja se taas ei voi perustua kuin siihen filosofiaan, että se on aina nimekkäimmän topparin vika kun vastustaja tekee maalin. Toki täydellistä puolustajaa vastaan kukaan ei yhtään maalia tekisikään.
Samoin pääpallotilanteissa kun Hyypiä pelasi ainakin kulmissa paikkaa, niin pitäisi osata liikkua sitten paremmin. Hyvä muistaa että keskikenttä puolusti tässä ottelussa sen verran hyvin, että maata pitkin ei vastustajan hyökkäys saanut juuri yhtään tilannetta. Tällöin siis vastuu kasvaa niin maalivahdeilla kun puolustajillakin.
Hyypiä voitti pääpalloja todella kovalla prosentilla. Tämä 2-2 maaliin johtanut tilanne oli yksi harvoja joita hän ei voittanut. Toki täydellinen pelaaja voittaisi ne kaikki, kuten edellisessä kappaleessa läpi käyntiin (ja tämä ei ole millään tavoin eaglelle kohdistettu, sillä tiedän että Sinä ymmärrät jalkapallosta).
Keskikentän puolustavia pelaajia siis ei kyllä millään muotoa voi ruoskia tappiosta. Laitureita ja kärkeä ehkä sen suhteen, etteivät pystyneet palloa juuri pitämään tai avaamaan juoksuillaan tilaa syötöillekkään, kun saatiin palloa.
Ei minun mielestäni keskikenttä oikeasti mitenkään huonosti pelannut, itseasiassa he pelasivat oikein hyvin, varsinkin ylöspäin. Kuitenkin tosiasia on, että Saksa loi 10 maalipaikkaa Suomen viittä vastaan ja erona Suomen paikkoihin oli että Saksalla ylhäällä oli 5-6 miestä kun Suomen paikat syntyivät 2-3 miehen voimin. Toki täydellinen toppari hoitaa ne kaikki.

Tuo on totta mitä sanoit hyökkääjien pallon pitämisestä. Mitä enemmän pallo on siellä, niin sitä vähemmin pakit joutuvat juoksemaan pallon perässä ja sitä paremmilla lihaksilla he vielä pelin lopussakin pystyvät keskitys yms tilanteisiin tulemaan ja sitä vähemmän heille virheitä sattuu. Tätä kaikkea tarkoitin sillä kun sanoin että joukkueena voitetaan ja joukkueena hävitään.
 
Viimeksi muokattu:

Fordél

Jäsen
Hieno peli Suomelta ja harmittavasti muutama nukahdus maksoi sitten voiton. Tästä on kuitenkin hyvä startata. Positiivisinta oli muutaman pelaajan selvät askeleet kohti A-maajoukkueen avausta ja nämä miehet ovat Lampi ja nuorempi Eremenko. Myös vanhemman ketun Kallion peliesitykset alkavat nousta sille tasolle, että meillä on kerrankin laitapakkiosasto kuosissa. Väykän potentiaalin me kaikki tiesimme ja hänen hyvä pelinsä ei ollut millään lailla yllätys. Mielestäni myös Heikkinen pelasi hyvän ottelun ja pystyi pelaamaan myös ylöspäin ihan hyvin.

Se mikä Suomen pelissä vielä kusee on johtoasemassa pelaaminen. Se on vain valitettava fakta, että Suomenkaan puolustuspelaaminen ei kestä lopun puolen tunnin vastustajan pommitusta vaan se vaatisi sen, että meillä olisi kyky pelata välillä myös pitkiä hyökkäyksiä. Tällöin vastustajan pelaaminen ei pysyisi kuumana ja mikä tärkeintä: puolustuksemme saisi arvokasta lepoaikaa. Tähän rooliin Litti olisi tietysti paras eli johtoasemassa hän voisi 60 minsan jälkeen tulla kontrolloimaan ja rauhoittamaan Suomen pelaamista.

Mutta tästä on todella hyvä lähteä jatkamaan kohti seuraavia otteluita. Nyt kun saataisiin vielä Losa ja Tainio mukaan keskikentälle ja Tihinen pakistoon niin tuolla ryhmällä voitaisiin mennä vaikka mihin. Vaikka yhden huonon ottelun ei pidä aiheuttaa turhia hätiköintejä niin Baxter voisi myös peluuttaa puolustuslinjaa muodossa Lampi-Pasanen-Tihinen-Kallio.
 

Mack

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Nuo Wales-matsit on kyllä pakko hoitaa. Ehdoton minimi niistä olisi neljä pistettä, mieluummin tietenkin kuusi. Venäjän uhmaamisessa voivat pienet asiat olla todella suuressa roolissa, naapurin momentum ja fiilis avainasemassa.


MACK
 

Finisher

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Voitto oli omissa hyppysissä, mutta tässä ehkä nähdään tää fudiskulttuurien ero. Mikäli sakemannit olis menny johtoon aina vaan, niin tuskin Suomi olis tasoihin noussut kerta toisensa jälkeen.
Saksalla on yksinkertaisesti sellaista pallovarmuutta ja rutiinia, että Suomi tuskin olisi pystynyt tekemään vastaavanlaista nousua. Nyt jotain samaa olisi odottanut Suomelta. Hyvä esimerkki oli tilanne jossa Suomi karvasi pallon Eremenkolle n.30m omasta maalista. Vierellä oli kaveri 10m päässä aivan vapaana, mutta silti heitettiin (liian) pitkää palloa Johanssonille. Pieni pelin rauhoitus olisi todellakin ollut paikallaan. Ja se mies joka olisi osannut peliä rauhoittaa edes vähän, ei ollut kokoonpanossa.

Kuitenkin, hieno ottelu jossa Suomi osoitti että se voi kotona pelata hyvin mitä maata vastaan tahansa. Mutta esim. Saksan kaataminen sen kotikentällä, Ballack ja Frings mukana, onkin sitten jo ratkaisevasti hankalampi homma.
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Vähän sekavissa tunnelmissa täälläkin. Nyt kun voittoa oikein työnnettiin Suomelle niin tuo tasapeli kyllä vituttaa, sen myönnän. Kuitenkin pitää muistaa, että pistekkin on piste, sillä Saksalla oli 10 sekunttia ennen pelinpäättymistä hyvän maalintekopaikka ja millainen huuto siitä olisi syntynyt jos se olisi maaliin mennyt. Rehti futispeli tosiaan oli ja tästä Suomi sai kyllä lisää draivia seuraaviin peleihin, Saksalle ilman muuta pettymys, vaikka Klose jyräytti "Buret" Suomea vastaan tänään.
Hyypiältä olisin odottanut vähän enemmän, vaikka pelasi pääpallot suurimmaksi osakseen hyvin. Ensimmäinen Saksan maali oli käytännössä hänen piikkiinsä, vaikka Jääskeläinenkin siinä liikaa höntyili. Viimeinen Saksan maali oli niin hirveä sekamelska, että oli kyllä täysin lotottu, että Klose kaivoi pallon sieltä.
Onnistujia ehdottamasti Johansson, Sjölund, Lampi, Väyrynen, Eremenko ja Jääskeläinenkin. Roman on jyräämässä vanhemman Jeremenkon yli, mikä on hyvä asia. Roman vaikuttaa paljon nöyremmältä ja haluaa oikeasti tehdä duunia joukkueen eteen.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Suomi kompuroi kuitenkin vielä "heikompiaan" vastaan, esim. Walesistä on vaikea hakea pisteitä, yleensä tasureita on sieltä viime vuosina lähinnä saatu. Azerit ja Liechenstein kuuluvat myös kategoriaan "heikommista maista pakkovoitto", jotka tietenkin tulee.. Niin kuin edelliset karsinnat osoittavat.

Eipä näitä varmoja voittoja pienistä maista ole tullut kaikille suurillekkaan maille. Olisi kaikkien ihan hyvä tiedostaa, kuinka pienistä eroista puhutaan jalkapallossa esim. Azerbaijanin ja jonkun "yli keskitason" maan välillä, jos vain sattuu heikommalle hyvä päivä ja paremmalle huono.

Sen ymmärrän, ettei välttämättä usko Suomen kisoihin pääsemiseen, mutta ihmetyttää kuinka moni suomalainen tuntuu jopa toivovan ettei Suomi kisoihin pääsisi.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Suomi kompuroi kuitenkin vielä "heikompiaan" vastaan, esim. Walesistä on vaikea hakea pisteitä, yleensä tasureita on sieltä viime vuosina lähinnä saatu. Azerit ja Liechenstein kuuluvat myös kategoriaan "heikommista maista pakkovoitto", jotka tietenkin tulee.. Niin kuin edelliset karsinnat osoittavat.
Niin just. Ja tässä vaiheessa voidaankin alkaa miettimään että ketkä tekivät maalit kun Saksa voitti Turkin 6-0. Klinsman teki kaksi...

tai sitten voidaan muistella kuin Saksa pelasi viime karsinnoissa Kyproksen kanssa 1-1 ja sekä Irlannin että Walesin kanssa 0-0.
 
Viimeksi muokattu:

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Katos vaan, tasuri. Hyvä suoritus tuloksena, mutta johdon menetys on tietysti aina vähän rasittavaa. Katselin hetken alusta, mutta ei jaksanut kiinnostaa kuitenkaan kovin paljon. Rooman mainostauolla näin sentään maalit. Onneksi huomenna alkaa liiga.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Tuo on totta mitä sanoit hyökkääjien pallon pitämisestä. Mitä enemmän pallo on siellä, niin sitä vähemmin pakit joutuvat juoksemaan pallon perässä ja sitä paremmilla lihaksilla he vielä pelin lopussakin pystyvät keskitys yms tilanteisiin tulemaan ja sitä vähemmän heille virheitä sattuu. Tätä kaikkea tarkoitin sillä kun sanoin että joukkueena voitetaan ja joukkueena hävitään.

Tässä valitettavasti korostui eniten Miklun loukkaantuminen. Miklu on ainoita suomalaisia kärkiä, jonka sekä tekniikka että fysiikka riittää pallon pitämiseen pidempiäkin aikoja. Ei toki mikään target, mutta silti esim. Kuqeihin ja JJ:n verrattuna ihan toista tasoa pallon pitämisessä. Olisi muuten Sadikista ollut ehkä tuohon rooliin, ainakin jossain määrin.
 

Peteliuz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs & Syracuse Bulldogs
Eipä näitä varmoja voittoja pienistä maista ole tullut kaikille suurillekkaan maille. Olisi kaikkien ihan hyvä tiedostaa, kuinka pienistä eroista puhutaan jalkapallossa esim. Azerbaijanin ja jonkun "yli keskitason" maan välillä, jos vain sattuu heikommalle hyvä päivä ja paremmalle huono.

Sen ymmärrän, ettei välttämättä usko Suomen kisoihin pääsemiseen, mutta ihmetyttää kuinka moni suomalainen tuntuu jopa toivovan ettei Suomi kisoihin pääsisi.


En tietenkään toivo ettei Suomi pääsisi. Toivon tottakai jokaisissa karsinnoissa että sinne vihdoin mentäisiin. Omana elinaikanani on nyt ollut kaksi kertaa erittäin lähellä. Viime EM-karsinnat ja oliko ne EM-karsinnat kyseessä silloin 90-luvun lopulla, kun Unkarille ryssittiin viime minuutilla voitto ja kisapaikka?

Tämä ainainen täpärästi rannalle jääminen tai totaalinen perseily karsinnoissa vaan on saanut meikäläisen pessimistiselle kannalle, jota ei potkiksessa hevin nosteta. Mutta sanon vielä, että Suomellahan on täydet mahdollisuudet jatkoon. Se vaan edellyttää Saksalta myös vieraissa vähintään pistettä, Venäjältä vähintään 3 pistettä, Walesilta vähintään 4, Azereilta ja Liecheneiltä(hieno lyhennys) 6 pistettä. Ja vaarana on ettei sekään riitä.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Voi jeesus että vituttaa. Ei paljon lohduta nämä "hyvä tulos tasapeli oli saksaa vastaan". Vitut oli. Tuo piti voittaa. Hanneksen kanssa kyllä aivan satanolla samaa mieltä, ei tämä maajoukkue ansaitse tätä kansaa. Ehkä korkeintaan SMJK:n porukan.

Siitä 3-3-maalista puuttui enää Tepi Moilasen perse.

EDIT: Ja Nasse-setä on nähty. Ei kiintiö-Kuqia kentälle, jollei ole joku palloliiton sääntö.
 

Dennis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
silloin 90-luvun lopulla, kun Unkarille ryssittiin viime minuutilla voitto ja kisapaikka?
Siinä kyllä ryssittiin vain paikka kaksiosaiseen jatkokarsintaan, jossa Unkari otti lopulta turpaan joltain entiseltä Jugoslavian maalta tyyliin yhteismaalit 10-0. Joten ei se kisapaikka olisi ihan kirkossa kuulutettu ollut.
 
Ei asiaa MM - kisoihin

Hyvä taistelu Suomelta ja mikä positiivista varsinkin 3 tehtyä maalia ja vielä maailmanluokan joukkuetta vastaan. Mutta, mutta.. Tästä on pitkä matka kisoihin ja suomi kohtaa vielä saksan vieraissa ja toisen maailmanluokan joukkueen Venäjän 2 kertaa. Näistä otteluista ei ole paljoa jaossa. Unohtamatta Walesia joka laittoi venäjän moskovassa tiukoille ja näitä muita maita jotka ovat varsinkin Suomelle aina kova pala varsinkin vieraissa.

Summa Summarum: Suomelta hyvä saavutus jos yltää tässä karsintalohkossa kolmanneksi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös