Liigajoukkueiden voimasuhteet kaudella 2008-2009

  • 642 081
  • 1 864

Gags

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Kärpillä on siis mielestäni ollut paljon pahempia haastajia kuin em. joukkueilla, mutta voittoon asti nämä joukkueet eivät silti ole yltäneet Kerhoa ja Tapparaa lukuunottamatta.
Kerho ei käsittääkseni ole Kärppiä ikinä pleijareissa voittanut, kun taas esim. Ässät ja aiemmin mainitsemasi ovat.
 

Major Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
Erittäin hyvä ja tärkeä viesti.

Kärpät on hävinnyt viimeiseen viiteen kauteen yhden playoffsarjan, elikkä Ässille paras viidestä systeemillä 2006. Kärpiltä oli sivussa Backström ja maalissa Pietilä. Kaikki pelit nähdeet tietävät tasan tarkkaan että siinä oli ratkaiseva ero voiton ja tappion välillä. Toki Kärpillä oli asennevammaankin sen verran, että Pietilänkin kanssa olisi pitänyt kaatua Ässät ja luultavasti HPK. Nyt HPK:lle mestaruus tuli kohtuu helpolla.

Niin tai näin, eipä ole Kärppiä kukaan pystynyt suuremmin haastamaan runkosarjassa tai playoffseissa viimeisen viiden kauden aikana. Ja sitä edeltävälläkin kaudella Kärpät oli finaalissa.
 

jarne

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, ULUVFC #52
Niin tai näin, eipä ole Kärppiä kukaan pystynyt suuremmin haastamaan runkosarjassa tai playoffseissa viimeisen viiden kauden aikana. Ja sitä edeltävälläkin kaudella Kärpät oli finaalissa.

Eikös se ollut kausi 03-04 kun meikäläiset laitto Kärpät suht koville playoffeissa, taisi mennä viimeisen peliin ja jatkoajalle tuo sarja.
 

Solomon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Sen sijaan Kärpillä ei ole missään vaiheessa ollut mikään ylivertainen materiaali esim. Jokereihin nähden. Ja tällä kaudella Kärpät ei mielestäni ole edes top kolmosessa materiaalillaan.

Minusta Kärppien materiaali oli liigan vahvin ehkä toissa kaudella. Silloin joukkueessa luutivat muun muassa Lupaschuk ja Boumedienne. Muina vuosina mielikuva materiaaliylivoimasta on minusta ollut pahasti liioiteltu. Toki Kärppien materiaali on jo vuosia ollut hyvin kilpailukykyinen muihin korkean profiilin joukkueisiin verrattuna, mutta missään nimessä ei mitenkään ylivertainen. Jatkuvaan menestymiseen vaaditaan tietenkin kivenkova pelaajalista, mutta Kärppien tapauksessa menestymistä esimerkiksi Jokereihin verrattuna ei voi selittää tuolla.

Mielikuvan synnyttäjänä lienee joillakin ollut yksinkertainen falski kehäpäätelmä, siis se, että koska Kärpät menestyy parhaiten, sillä täytyy olla myös paras materiaali. Motivoivana tekijänä taas yleensä on, että tällaisella tiedostamattomalla tai puolitiedostetulla itsepetoksella voi mielessään tasata tilejä valmiiksi - siis väheksyä viime vuosina menestyneimmän joukkueen menestymistä ja parantaa oman joukkueen saavutuksia. Eräillä kirjoittajilla taas tällaisen viestin levittäminen on ollut silmin nähden tiedostettua ja tarkoitushakuista psyykkausta, joka voimistuu aina kevään koittaessa.

Hieman triviaalisti voisi sanoa, että Kärpissä on varmaankin tehty joitakin asioita paremmin kuin muissa joukkueissa, minkä lisäksi myös tähdet ovat olleet kohdallaan. Jotkut karsastavat puhumista onnesta ja sattumasta vaikuttavana tekijänä, kun onneen ei voida vaikuttaa. Organisaatio on toki työllä rakennettu ja resurssit haalittu jostakin, mutta urheilullisessa menestymisessä silkalla munkillakin on ollut suuri merkitys.

Luiron yllä linkittämässä sinänsä mielenkiintoisessa analyysissäkin yllättäen korostuu Kärppien pelaajamateriaali. Ei Kärppien puolustusta voi hyvällä tahdollakaan lähtökohtaisesti pitää yhtä tasokkaana kuin Jokereiden vastavaa.
 
Viimeksi muokattu:

Snaipperi #16

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Flames, Leijonat&Team Canada
HPK. Satsattu todella todella paljon ja halliakin rempattu ja aloittaa kauden pitkällä vierasputkella. Joukkue joka viime kauden konttauksen jäljiltä pitäisi saada hyvä alku saa mahdollisesti erittäin hankalan lähdön juuri tuon vieraskiertueen takia. Joukkue on yllättävän pliisu satsauksiin nähden, esim Viitaluoma ei ole kärkijoukkueiden senttereiden tasolla, Vihko ei ole tähtisniper, Laakkonen on taitava ja näppärä mutta poffeissa aika tyhjä arpa, Virta on kokenut mutta jo vanha. Kariya on kova, mutta paska kausi alla ja keskenkuntoinen, aika suolainen hinta 300k. Mutta toisaalta puolustus on yllättävän kova ja nykypäivän liigassa missä laatupakkeja on vähän niin HPK:n puolustus on top kamaa, vaikka Tuulola ei ole enää entisellä tasollaan, eiköhän Mäenpään tule kantaa Laamasen kanssa liideripakin rooli. Lisäksi maalivahtipeli on Lundellin länkien kokoinen kysymysmerkki, pelasi kumminkin ok kauden kun paineet olivat hävinneet joukkueelta.

Hyökkäys: On kyllä leveä ja iskukykyinen, mutta tietynlainen pehmeys ja flegmaattisuus siitä paistaa. Mitalijahdissa draivi voi loppua kesken, kun Laakkoset ja Vihkot miksei myös Kariya vääntää muiden kärkijengien lihapakistojen kanssa. Onko Viitaluoma mitalijengin ykkössentteri? Sentterikalusto kysymysmerkki

Puolustus: Liigan parhaimmistoa Jokereiden ja Bluesin kanssa. Löytyy kärkipakkeja ja löytyy myös kokemusta ja leveyttä. Laamanen mainettaan parempi ja pelannut myös MM- kisoissa. Mäenpää kiitettävän tason ja Tuulolakin pystynee "ok" kauteen.

Arvio: Tappelee suorasta pudotuspelipaikasta, mutta myös niitä vaihtoehtoja Pelsujen kanssa jotka voi niistä jäädä. Rautakorpi estänee täyden floppaamisen mutta mitaleille ei asiaa.

HIFK:
Hyökkäys: Kuin pudotuspelejä varten koottu, lihapitoinen hyökkäyskalusto jossa monella mahdollisuuksia jopa 20 maalin kauteen (Pessi, Petrell, Kuhta, Hirso, Pikkarainen jne.). Toki kaikki ei välttämättä onnistu, mutta kerrankin IFK:lla on asettaa tasapainoinen ja LEVEÄ rosteri. Fanien toiveunissa joukkue tarvitsee vielä Caloun/Leino/Bednar tason kaverin, jolla joukkue nousisi jopa mestarikandidaatiksi. Lisäksi tuo fyysinen osasto aiheuttaa torikokouksia johon IFK:lla on asettaa Kip Brennan joka on Helgen ylivoimaisesti suurin haastaja Liigan kovimman iskijän tittelille. Kärkisentterit Loppi&Hirso liigassa jo tasonsa näyttäneitä kovia luita. Hirsolle on kumminkin poffeissa löydyttävä oikeat ketjukaverit, ettei kiekkoa kuskailema ja peliä hieman hidasteleva hyökkääjä jää pimentoon.

Puolustus: Kankaanperä, Heikkinen ovat liigan eliittipakkeja joista varsinkin Heikkinen on jopa liigan top3 kamaa. Pikkarainen on hieman vaikean pelaajan maineessa, mutta mainettaan parempi puolustaja joka saa varmasti vastuuta erikoistilanteissa. Walsh taas on hyvä avaamaan peliä ja hyvä kaikilla pelin osa- alueilla. Saanee kovasti vastuuta, mutta ei ehkä kumminkaan se IFK:n ykkösase yv:ssä. Top4 on siinä ja sen lisäksi on Holmbergejä ja Turusia jotka pelaavat vähemmän. Ei kestä kärkipakkien loukkaantumisia.

Maalivahti: Niinkuin jo aiemmin mainostin, seurajoukkeista vaiken paikka pelata maalilla on IFK. Jo vuosien floppauksen kulttuuri ja Lundell painajainen on kaikkien fanien mielessä. Jos Pitkämäellä ei kausi lähde hyvin käyntiin voi paineet kasaantua todella suuriksi, kumminkin tunnetaan päänsä hallitsevana kaverina. Pitkämäki ei ole Tarkki tai Vehanen, mutta jo aikalailla Riksman. Ei estä joukkueen menestymistä, mutta ei välttämättä pysty kantamaan joukkuetta. Mutta toisaalta IFK on melkein edennyt finaaleihin Lundellilla, ja siihen eteenpäin menoa on todella paljon. IFK ei anna tällä osastolla enää tasoitusta. Housu on kiitettävä-. Taustalla ailahteleva Ahlqvist ja mainettaan vähemmän potentiaalia omaava pienikokoinen Nieminen.

Arvio: Hyvän Nordic trophyn ja organisaation "uusien tuulien" vuoksi voi hyvän alun saatuaan taistella kotiedusta pudotuspeleihin. Joukkue sopii kuin nyrkkisilmään pudotuspeleihin jossa voi voi tapella jopa finaaleista jos saa kotiedun pitkälle kevääseen. Ei kumminkaan mestarikandidaatti.

Jokerit:
Hyökkäys: IFK:n ja Kärppien tapaan leveä. Hyviä pelimiehiä riittää kolmeen neljään kenttään ja joukkueen ykköstykeiltä Tenute, Lahti, Rita, Bishai on odotettavissa hyvää kautta. Joukkueessa on myös paljon haalarimiehiä ja leveyttä myös alempiin vitjoihin esim Kerman, Lind. Janne Lahdella ja Jani Ridalla huono kausi alla, joten näyttöhalut ovat ilmeisesti melko kovat. Ny myös hyökkäyspeliin on selkeät suunnitelmat joten hyökkäyksen tehot eivät lepää vain avainpelaajien individual ratkaisujen varassa.

Puolustus: Makuasioita, mutta ehkä liigan nro. Uno. Jos Tom Koivistosta on edes puolet jäljellä mitä viime visiitillä niin on syytä odottaa kovia tehoja. Ikä pieni kysymysmerkki, mutta pelannee hyvän kauden. Lisäksi Mikko Jokela ja Marko Kauppinen ovat todella hyviä pelaajia ja varsinkin Jokela on nimenomaan omaan päähän ehkä jopa liigan paras puolustaja. Ehkä tietynlainen kulmikkuus tai jonkinlainen hitaus voi olla ongelma, jos vastustaja pelaa energisesti. Hulkkonenkin kokeneena kaverina pelannee ihan mukiinmenevän kauden. Jos ja kun poffeissa saa pelata kovempaa niin Jokereilla on todella hyvin asiat tällä osastolla.

Maalivahti: Riksman on pelannut jo kahdesti finaaleissa. Kyykytti yliarvostettua Chiodoa -07, mutta haparoi hieman finaaleissa, tosin Kärpät oli pelillisesti niin omaa tasoaan ettei Riksmania voi syyttää hopeisesta mitalista. Ässien hopekaudella, Riksman oli se seikka johon Ässät pystyi luottamaan ja onhan se melkoinen meriitti viedä Ässät finaaleihin. Ei kumminkaan absoluuttisesti niin kova maalivahti kuin esim Vehanen, mutta tähänkään Jokerit ei kaadu jos joukkue muuten pelaa mestaruuden "avoisesti".

Arvio: Mestarisuosikkeja. Pienen kysymysmerkin tuo Hanlon, mutta haastatteluista päätellen ymmärtää mitä menestyminen vaatii. Ehdottomasti eteenpäin menoa Sheddenistä. Jokereilla aina johto on se ongelma, jos hommat ei mene putkeen alkaa "penailu". Mitä vähemmän Harkimo häärää niin sitä suuremmat mahdollisuudet Ilmalan miljonääreillä on juhlia mestaruutta.

JYP: Näistä minulle vähän tuntemattomampi. Mutta nyt paineet on kovemmat kuin koskaan, saa nähdä miten ilman mestaruuksia olevat pelaajat tämän käsittelevät.
Hyökkäys: Vaikka pelimiehiä löytyy useampaan kenttään niin elää ja kuolee Jarkko Immosen myötä. Joukkueen ykkössentteri pelaa niin paljon kuin jaksaa. Immosen suora nopeus ei nyt ole ihan huikea, mutta kokonaisuutena liigan parhaimpia pelaajia. VIP kenttä jatkanee pistetehtailuaan, lisäksi on Bicekiä, loukkaantunutta Tuppuraista, Virpiöitä ja potentiaalinen 20 maalin mies Louhivaara. Hytönen voi pimentää liigan kärkihyökkääjät ja siinä sivussa tehdä reilut 30 pistettä. Ehkä tarvitsee mestaruuteen sen yhden kovan sentterin lisää. Immonen -Mr X tasoa Bishai - Hytönen olisi todella kova sentterikolmikko. Paljon nälkäisiä kavereita jotka odottavat paikkaa ylempiin ketjuihin jos kokeneet sotaratsut eivät onnistu.

Puolustus: Se on liigan parhaimpia, ei siitä pääse minnekään. Nyt pakistossa on leveyttä ja samat jätkät ei joudu rehkimään koko aika. Poffeihin on kokoa ja voimaa ja kaikilla on ok kädet. Ainoa miinus mielestäni voin toki olla väärässäkin on, että joukkueella ei ole sitä omaa "Murpya" joka on kiekollinen liideri.

Maalivahti: Wallinheimo&Tuokkola on liigan paras kaksikko. Tuokkola pystyy parhaimmillaan todella hyvään peliin ja ei ole hidaste. Wallinheimo parhaimmillaan ja hanska väärässä kädessä pelatessaan on todella kova ja hämää useimmat hyökkääjät. Pää ei petä tätä Jyväskylän show- miestä. Ainut ongelma tulee olemaan jos Wallinheimolla ei kestä paikat.

Arvio: Puolustus ja maalivahti kokonaisuus on Bluesin ja Jokereiden tasolla. Hyökkäyksestä puuttuu se kakkosen sentteri, jos fantasioidaan että Hytönen on kolmossentteri. Mitalikandidaatti, nappisuorituksella finaaleihin. Top6 onnistuu, mutta ei ehkä todennäköisesti finaaleissa. Immosen sekä koko joukkueen selässä on valtavat paineet ja liigan kärjessä on hiton tasaista joten voi hyvinkin jäädä jopa mitalien ulkopuolelle. Miten osittain kokemattomat pelaajat käsittelevät kovia paineita. Jyväskylässä on havaittavissa samaa hurmosta kuin Kuopiossa ja IFK:ssa, uudet tuulet puhaltaa.

Blues: Hyökkäys: On leveä ja joukkueessa on paljon nuoria ja nälkäisiä kavereita. Varsinkin Puustisella on edellytykset olla "uusi Osala". Finaaleista tarttui myös kokemusta miten käsitellä paineita ja miten sarjoja voitetaan. Kysymysmerkkinä ykköstykki Eavesin loukkaantumisherkkyys. Bluesissa ei oikein ole sitä Leinoa/Brosia/Calounia mikä puuttuu myös IFK:lta ja varauksin Jokereilta. Nuori hyökkäys asettaa myös epävarmuus tekijöitä, lyökö Lammassaari lopulta itsensä kansan tietoisuuteen, iskeekö nuorille toisen kauden kirous jne.

Puolustus: Liigan parhaimpia, tosin ei ole onnistunut korvaamaan Laatikaisen valtavan suurta aukkoa. Clarke on kunnossa ollessaan liigan suurimpia nimiä puolustuksessa ja pyrkinee joukkueen liideripuolustajaksi. Perus luotettavia luutijoita Huzkowskeja, Alankoja ja Heiskasia löytyy ja puolustus on leveä. Laatikaisen verran huonompi kuin viime kaudella, lisäksi Clarken johtajuus lievä kysymysmerkki.

Maalivahti: Ei huolta, Bruckler on liigan parhaimpia, mutta finaalit näytti että haavoittuvainen. Kantaa osansa ja joukkueen pelitapa suosii maalivahteja. Kakkosveskarina isokokoinen kaveri, joka väläytteli jo viime kaudella esim Jokereita vastaan nollapeli, mutta jäänee selkeäksi kakkoseksi. Bluesin Brodeur, pelaa minkä jaksaa ja hyvä joukkue puolustamaan löytyy avuksi.

Arvio: Mestarisuosikkeja ja Salonojan rahat riittävät täsmähankintoihin. Hyökkäyksestä ja puolustuksesta puuttuu pommin varma johtaja, tosin Clarke kunnossa ollessaan todennäköisesti ottaa roolinsa. Mistään menestys ei jää kiinni, myös nosteessa viime kauden vuoksi ja heikkouksia todella vaikea löytää. Eaves voi dominoida liigaa jos pysyy kunnossa.
 
Viimeksi muokattu:

Kapo

Jäsen
http://img329.imageshack.us/img329/2959/smliigaanalyysi2ju5.jpg

Edit: SM-Liiga-analyysi kait.

Eipä ole näemmä tullut kovin aktiivisesti kirjoiteltua kun ei pysy enää säännöissä mukana.

Onko tuo oma analyysisi vai jostain kaivettu? Jos oma, kuulisin mielelläni perusteluja muutamaan kohtaan:

1) Jokerien valmennus ja pelikirja molemmat 5? Äkkiseltään tuntuu aika kovalta luottamukselta täysin katsomattomaan korttiin.

2) En tiedä moniko hyökkääjä tuohon top forwards -kohtaan kuuluu mutta jos laittaa vaikka viisi ennakkoon kovinta, kaksi sentteriä ja kolme laituria.
HPK:n ykköshyökkääjät Kariya, Viitaluoma, Laakkonen, Vihko ja Hämäläinen ovat siis yhtä hyvät kuin Tenute, Bishai, Lahti, Rita ja Valtonen ja paremmat kuin V.Nieminen, Ojanen, Lehterä, Enlund, Koskela?

3)Mitä tuo v-code sisältää?
4)Miksi individual effort on arvotettu mutta team effort ei?
 

Linjatuomari

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP

Mikähän analyysi se tämäkin luulee olevansa? Aikamoista soopaa, jos saan ilmaista mielipiteeni. Ja saanhan minä.

Muutamia pointteja :

-JYPin puolustus 3 ja 2? Vastaavasti Kärppien 4 ja 3? Ja TPS:n 5 ja 2?
-Hunger-osio, eiköhän sitä ainakin ennen kautta löydy nälkää jokaiselta joukkueelta? Tuon kaavion mukaan Ässillä sitä ei olisi kuin 1?
-Mikähän mahtaa olla v-code?

Ja tuosta kaaviosta ei mistään ilmene että minkä vuoden SM-liigasta se edes kertoo, joten voisitko valaista hieman jos tiedät mitään taustoja tästä, vai googlettamallako vain törmäsit?
 

Pikherz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Linjatuomari kirjoitti:
-Hunger-osio, eiköhän sitä ainakin ennen kautta löydy nälkää jokaiselta joukkueelta? Tuon kaavion mukaan Ässillä sitä ei olisi kuin 1?

Niin, luulisi tosiaan, että jokaisella joukkueella olisi tuossa kohdassa 5pojoa. Ehkä tässä on Ässien kohdalla taasen ajateltu punkun ystävää Apea, ja todettu ettei ole nälkä vaan jano.
 

Groove Armada

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Starkin noutopihan parakki

Luiro

Jäsen
En tiedä onko se Luiron oma, mutta FutisForum2:n kiekkoketjusta tuo on poimittu.

Niin, itseasiassa tuon jos pystyy oikein täyttämään, niin se on jopa ihan toimiva tapa analysoida joukkueita. Ja tasapisteissähän playbook on ratkaiseva tekijä.

Edit. Ja ei siis ole minun tekeleeni.
 

opelix

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, JJK
Pakollinen opelix!

Nyt kun kausi on aluillaan ja nousu lopuillaan en malta olla ottamatta kantaa muutamaan asiaan ennen liigan alkua:

JYP: Väitän, että pienin floppaamisen vaara Bluesin ohella on JYPillä, vaihtuvuus kohtuullista, pelitapa, valmennus ja ydinpelaajat vahvistettuina pysyneet samana. Mitali tulee

Blues: Vahvin mestariehdokas. Kyse on enimmäkseen siitä, pysyykö Eaves ehjänä. Vähintään Immoseen verrattava franchise-pelaaja.

Jokerit: Kauttaaltaan äärimmäisen vahva(pl.Hauhtonen), jopa poliisejakin kaksin kappalein:) Yhtenäistyminen JYPiä ja Bluesia perässä, muuten vähintään rinnalla.

HIFK: Hirso kusee ja todennäköisesti Loppi myös. Anteeksi, ei asiaa mitaleille.

Kärpät: Tämä on se kausi, jolloin ME vittuillaan teille. Sorry! Silti kärkikahinoissa.

Tappara: Lehterä, Enlund, Nemo ei riitä vaikka lähellä oli ettei viety heistä yhtä:)

Kalpa: Kapanen ja Bellissimo ja kumppanitr kiinnostaa pitkästä aikaa. Hyvä. Tätä liiga tarvitsee.

Pelicans: Arvostan monia(Ara, Jantunen, Nurminen) organisaatiossa mutta Sihvovonen todellinen Dirty eli kuuden sakkiin ehkä.

Ipa: Minkähän näköinen S.Pietilä oli vauvana?

Lukko: Vehanen, Saarenheimo, Haataj ehkä Laaksonen, parempaan menossa.

HPK: Rautakoura ei riitä..

TPS: Erkinjuntin suorituksia odotan..

Ässät: Sport tulee..

Saipa: Toivottavasti pesee Ässät
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Voisimmeko tuon opelix-koodin mukaan olettaa että Ässät olisi siis loppujen lopulta parempi kuin SaiPa, mutta herra O toivoisi että Saimaa Pojat olisivat parempia?

Vittu, jos tulet Poriin katsomaan peliä niin tarjoan kahvit. Kyllä nuo herran anallyysit aina yhtä ulottuvia ovat... ;)
 

opelix

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, JJK
Voisimmeko tuon opelix-koodin mukaan olettaa että Ässät olisi siis loppujen lopulta parempi kuin SaiPa, mutta herra O toivoisi että Saimaa Pojat olisivat parempia?

Vittu, jos tulet Poriin katsomaan peliä niin tarjoan kahvit. Kyllä nuo herran anallyysit aina yhtä ulottuvia ovat... ;)

No saatanpa Poriin eksyäkin. Hyvän kaverin avokki asuu Porissa ja yksi Porin valmennustiimin jäsenistä on tuttavani(saa arvata kukahan voisi olla). Otan kyllä ajoissa yhteyttä. Mikähän olisi peli missä Ässät saattaisi pärjätä? Saipa-pelit huonoon aikaan. Täytynee tähdätä karsintoihin jos JYPin playoffeilta ehtii..kun vaan sais kokea Isonmäen ennennäkemättömaän huuman.
 

k0l1kk0

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Lauantain 14.2. Ässät-JYP. Vielä vähän aikaa,mutta pitäisikö varata jo liput?
 

Hepitus

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Voimasuhteet ennen kauden alkua

Laitan tässä oman mielipiteeni voimasuhteista pienillä perusteluilla. Järjestys perustuu paljon perstuntumaan ja vähän järkeen. Voimasuhteita on ajateltu loppulliseen sijoitukseen eli siis painotettu joukkueen kykyä pleijaripeleihin.

TOP-4

1. Blues

Ei välttämättä runkosarjan ykkönen, mutta uskon että löytää pleijareihin sellaisen vaihteen, että mestaruus irtoaa tänä vuonna. Vahva maalivahti.

2. JYP

Edellisestä kaudesta vahvistettu puolustusta. Tuntuu, että on tehty valmentajan näköinen joukkue. Edellisen kauden heikkous - puolustus - muuttunut vahvuudeksi. Ennen viime kautta epäilin Dufvaa, mutta nykyisin
on vahva näkemys, että tietää mitä tekee. Vahva maalivahti.

3. Kärpät

Poikeuksena pohjustukseen uskon, että Kärpät tulevat olemaan mitaliotteluissa sen takia, että tulevat vahvistamaan puolustusta kauden aikana. Viime kausia dominoinut joukkue, jolla on rahaa käytössä, ei 100 % varmasti pelaa kautta loppuun tuolla puolustuksella. Kysymysmerkki on se kuinka Tarkki tulee pelaamaan alkukaudesta tuon puolustuksen takana. Sijoitus voi huonontua huonon runkosarjan takia.

4. Jokerit

Vääntää itsensä väkisin neljän sakkiin.


Keskikasti 6-12. (äärettömän vaikea veikata)

5. Pelicans

Aravirta + muu valmennus. Vaikka tähtiä lähti niin tuntuu, että asia ei heiluta kaaneja. Huippumaalivahti vaihtui kysymysmerkkiin, mutta uskon että positiivisessa ympäristössä Nikkilä osoittaa kuuluvansa liigan parhaimpiin vahteihin.


6. Lukko

Urama tuo systeeminsä Lukkoon ja puolustus ei ole niin kova kuin Tapparan viime kaudella, mutta uskon että pystyy kantamaan Uraman pelisysteemin vastuun. Vahva maalivahti. Voi nousta mitalipeleihin.

7. HIFK

HIFK tulee hyötymään eniten keskikastin sekaannuksesta. 7. sija varmistuu muun keskikastin sekaannuksella ja sillä, että valmennus + raha pystyy toteuttamaan tämän sijoituksen.

8. Tappara

Sijoitus riippuu Saarisen valmennuksesta. Jos pyrkii jatkaan Uraman linjalla (niin kuin epäilen) sijoitus tulee putoamaan edellisestä kaudesta heikentyneen (kiekollinen peli) puolustuksen johdosta. Jos löytää oman linjan, voi yltää kuudenneksi.

9. HPK

Voiko joukkue näyttää enemmän vuoden 2005-2006 SaiPalta? Valitettavasti tällä kaudella ei tule olemaan niin paljon alisuorittavia joukkueita kuin kyseisellä kaudella ja sijoitus tulee olemaan tämä.

10. KalPa

Hakenut vahvistuksia ja löytänyt niitä. Tasainen tason nosto. Luotan, että huuma nostaa sääleihin.

11. TPS

Vaikka vakuutetaan muuta, niin tuntuu että koitetaan nostaa turkukiekko liian nopeasti parrasvaloihin. Viime kausien tappiot + nykyiset satsaukset eivät oikein ole linjassa. Maalivahdit liigan heikoimpia. Kauden jäkeen tutkitaan taas entistä synkempiä talouslukuja.

12. Ilves

On tullut sellainen tunne, että yritys on alkaa pelaamaan hyökkäysvoittoistahokkia, mutta tuo puolustus ei psty tukemaan pelisysteemiä. Maalivahtipelin onnistuminen todella tärkeää.

Toivotaan toivotaan 13-14
13. Ässät

Parempi kuin parjattu, mutta ei siltikään riittävä. SaiPan kanssa yhdistetty joukkue taistelisi pleijareissa, mutta faktat on faktoja. Tähtinen, Huhtala, Salminen kelpaisi aina joukkueeseni, mutta nyt ollaan täällä.

14. SaiPa

Kesäkuussa olisin lyönyt roponi vetoa SaiPan säälipleijaripaikasta, mutta viime aikaiset tapahtumat ja kuulemiset ovat siirtäneet kannan aika paljon alaspäin.
Kauden jälkeen: halutut pelaajat jäivät joukkueeseen, pelaajat jäivät valmentajan takia, joukkue kasassa ajoissa, loukkaantuneet toipuneet
Elokuun lopusssa: pelaajat enemmän tai vähemmän lasaretissa, osa kuulemma tankannut nestettä tulevaa kautta barten (valmennuksen auktoriteetti?), keskenkuntoisia vahvistuksia

Loppuun avautumista

Vahva fysiikkavalmennus, pelaajien heikkouksia kehittäen, on ollut viime kaudet SaiPan "menestyksen" avain. Jotain kirjoitusta lainaten joidenkin pelaajien kohdalla on pelaajan palkkauksen perusteena ollut SaiPassa pelatut vuodet. Kuitenkin on aivan sama millaisen kunto- tai valmennusohjelman pelaajalle tekee, jos ohjelmaan ei ole sitoutunu. Suoritteet voi tehdä niin että ne kehittävät tai ne voi tehdä vaan puoliteholla. Ja se kuinka ne tehdään on kiinni motivoinnista.


Loppuun vähän hauskuutusta

Tähän vähän perustetta Ässien ja SaiPan yhteiselle kokoonpanolle ilman ulkomaanvahvistuksia (kuvitellaan että jätkät on terveenä eikä kännissä):

Toporowski-Immonen-Kivenmäki
Holma-Tähtinen-Virkkunen (parjattuja, mutta taitoa loistavaksi kakkosketjuksi)
Huhtala-Löfman/Koho-Salminen
Virtanen-Kuparinen-Yli-Torkko (Tästä kentästä valuisi kusisukkaan niin SaiPan kuin Ässien kannatajillakin)
(Sijoita haluamallasi tavalla: Tenkanen, Koskiranta, Koskinen, Jouhkimainen, Luomala)

Levokari-Korkeavuori
Peltonen-Iliakis
Mälkiä-Tuominen

Tarkki (Hostikka/Kilpeläinen/Karjalainen)

Valmennuksen osalta sitten ihan sama.

Tässä tällaista. Vituttaa jo ennen kautta, mutta ollaanpahan yhdessä porilaisten kanssa samassa padassa:" Ilman paineita sijaa 12 kohti!"

-H-
 

bumerangi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
11. TPS

Vaikka vakuutetaan muuta, niin tuntuu että koitetaan nostaa turkukiekko liian nopeasti parrasvaloihin. Viime kausien tappiot + nykyiset satsaukset eivät oikein ole linjassa. Maalivahdit liigan heikoimpia. Kauden jäkeen tutkitaan taas entistä synkempiä talouslukuja.

Kiitokset kattavasta analysoinnista liigaa koskien. Näitä on aina hauska lueskella, kun joku on miettinyt asioita mututuntumaa enemmän.

Tuohon turkulaiskiekkoa koskevaan kannanottoon on pakko tarttua. Nimittäin:
Puhut liian kiireisestä nostosta ja satsauksista, joilla yritetään pikaryntäystä ylöspäin.
Joukkuen kyllä näyttää vahvemmalta kuin viime kaudella, mutta siihen on käytetty rahaa jopa vähemmän kuin edelliskaudella. TPS:lla taisi olla kolmanneksi vai neljänneksi pienin pelaajabudjetti tulevalle kaudelle.

Toisin sanoen mukava että näyttää siltä, että satsattu on. Mutta totuus on kuitenkin se ettei rahaa ole käytetty enempää edelliskauteen tai muihin joukkueisiin verrattuna, kun ei sitä paljoa ole käytettävissäkään. Joten maltillista tilanteentasausta täällä toteutetaan. Yleisöä toki yritetään herätellä aikaisempaa enemmän, ja toivottavasti aikaisempaa tehokkaammin.
 

tuuski

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pallo-Kärpät
HPK. Satsattu todella todella paljon ja halliakin rempattu ja aloittaa kauden pitkällä vierasputkella. Joukkue joka viime kauden konttauksen jäljiltä pitäisi saada hyvä alku saa mahdollisesti erittäin hankalan lähdön juuri tuon vieraskiertueen takia. Joukkue on yllättävän pliisu satsauksiin nähden,
Mielestäni joukkue on ihan ok satsauksiin nähden, jotka ovat siis seitsemänneksi suurimmat. Uskon vahvasti että mennään vähintään satsauksien mukaisesti sääleihin, mutta en pitäisi suoraa pleijaripaikkaakaan mahdottomana.
 

Patavaltti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
TOIVON TODELLA SAIPALLE ONNEA JA MENESTYSTÄ TULEVALLE KAUDELLE!!
Hepitukselle hatunnosto ja ilman paineita mennään yhdessä eteenpäin kohti poffeja!! -kele.
 
Hyökkäys: Kuin pudotuspelejä varten koottu, lihapitoinen hyökkäyskalusto jossa monella mahdollisuuksia jopa 20 maalin kauteen (Pessi, Petrell, Kuhta, Hirso, Pikkarainen jne.)... Kärkisentterit Loppi&Hirso liigassa jo tasonsa näyttäneitä kovia luita.

Mielestäni "pudotuspelejä varten koottu" ja "kärkisentterit Loppi&Hirso" eivät kyllä mahdu samaan pakettiin mitenkään. Runkosarjassa noilla vielä voidaan pärjätä jos ketjukemiat toimii, mutta Loppi ja Hirso ovat juuri sen oloisia kavereita jotka katoavat sitten kuvasta kun pelit kovenevat.

Mielenkiintoista HIFK:ssa on nähdä vanhojen peruspelaajien kuntokäyrä kaudenmittaa, kun Jalonen & Hakkarainen ovat valmentamassa. Uskon että viimevuosina fysiikkapuolella on annettu paljon tasoitusta, mutta jos Kärppien kuntokäyriä on katsellut, niin nyt pitäisi olla huippuosaamista tällä saralla.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös