Sheddenin ja Jalosen aika Leijonissa

  • 188 884
  • 1 082

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Ei Ruotsi ollut niin paskalla rosterilla liikkeellä, kun mitä annat ymmärtää. Ei se ollut mikään huippujoukkue (Ruotsin kannalta valitettavasti Detroit AIK on pärjännyt hyvin tällä kaudella) niinkuin Bengt-Åke itkee, mutta silti kaukana jostain "maakuntajengistä"...

Sitäpaitsi, Bengt-Åke:llahan oli aivan ylivertainen pelikirja Suomeen verrattuna.

Sinä voit tutkia NHL:n sivuja ja poimia sieltä suomalaiset ja ruotsalaiset pelaajat. Tämän jälkeen muodostat näistä molempien maiden "dream teamit" ja vertaat niitä. Muista jättää Miikka K. pois Suomen joukkueesta, ei ole maajoukkueen käytössä.

Vuoden 2006 Ruotsin MM-rosteria voi katsoa, tai olympiakullan voittanutta rosteria. Ylivertaisuuspuheet materiaalissa ovat täyttä potaskaa. Kanada on ylivertainen. Venäjä on ylivertainen. Ruotsi ei.

Teksti-tv:stä pistepörssiä tuijottamalla voi varmasti myös katsella ruotsalaisten selkeää hallintaa siellä viime vuosina, hyökkääjistön terävin kärki on Ruotsilla leveämpi. NHL-maalivahteja taas Suomi tuottaa ihan eri malliin, pakistoa tasaisesti.

Mikään noista tilastoista ei siis tue sitä käsitystä että Ruotsin materiaali olisi ollut, tai olisi ylivertainen että täten lähtökohta mitalien metsästyksessä pitäisi olla realismina Ruotsia alemmalla. Varsinkaan tänä keväänä.
 

palle fontän

Jäsen
Suosikkijoukkue
RDS
Eikö ne syötöt menneet usein "kulmittain", omalta alueelta melkein vastustajan siniselle ja vauhdissa eteenpäin.

Pitäisi päästä katsomaan peli uudestaan. Suuri osa näistä syötöistä oli kuitenkin nopean vastahyökkäyksen kaltaisia, eli ei voida puhua hitaan lähdön hyökkäyksistä, joissa se sentterille keskelle avaus on tätä Sihvosen modernia peliä. Suomen materiaali ei edes mahdollista tällaisia pitkiä avauksia, sillä tässä tapauksessa kärkimiehen pitää pystyä ottamaan vaikea syöttö haltuun ja vielä haastamaan puolustajia.

Mutta kuten todettu, pitäisi nähdä tuota peliä uudestaa toisen erän alusta saakka, niin pystyisi varmasti sanomaan.
 

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri - Zervuska Haidis
Niin, mielestäsi Sheddenin edeltäjillä ei ole ollut asiaa finaaliin...

Siis TÄH ?? Missäs minä tuollaista väitin?

Mutta olit aika hienosti saanut jätettyä pois kaikki pronssit ja neljännet sijat, kuten myös puolivälierissä tippumiset => propsit sinne!
 

Tombe76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Palatan nyt tähän Shedden kysymykseen. Onko hän konservatiivinen peluuttaja vai ei??

Toiset haukkuvat häntä ylipeluuttamisesta ja sinun mielestäni hän peluutti liian konservatiivisesti.

Meniköhän TosiFani nyt nimimerkit sekaisin. Tästä keskustelusta et löydä viesteistäni sanoja konservatiivinen, ylipeluuttaminen tms.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Kukaan suomalainen kiekkovaikuttaja ei ole tainnut vielä antaa reilua tunnustusta loppuottelijoille? Näköalatonta nurkkiintuijottelua.

Teemu Selänne ainakin totesi pronssipelin jälkeen että finaalissa oli kisojen selkeästi kaksi kovinta maata ja että voitettuun pronssiin oli mukava päättää maajoukkuepelit.

Onko Selänne sitten kiekkovaikuttaja jota ajoit takaa en tiedä koska määritelmä on sinun käsissä?
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Toki Kovalchuk ja Ovechkin ovat tottuneet pelaaman ylivoimalla pointilla / viivassa, joten ihan outoon paikkaan näitä kavereita ei laitettu. Venäjän materiaali mahdollistaa tällaisia temppuja paremmin kuin Suomen vastaava.

Mahdollistaa toki, mutta muistaaksen Sihvonen ei eritellyt analyysissaan tuosta neljän hyökkääjän yv:stä sitä että ketkä siellä on pelaamassa vaan se olisi pitänyt olla 3 hyökkääjää ja 2 pakkia, piste. Kannattaa kuitenkin muistaa että meillä oli niminä kova hyökkäys mutta pakisto oli kokematonta ja aika vähillä näytöillä oleva nippu. Kisoissa Lepistö ja Salmela nousi rohkeudellaan esiin, Niskalan pelaaminen yv:ssä alkoi oikeastaan toimia vasta kun kaveri joutui Sheddenin koirankoppiin.

Joku taisi myös sanoa että OJ olisi pelannut Floridassa viivassa, että sen pelipaikan ei pitäisi olla yv:llä outo myöskään Jokisen Ollille. En tiedä asiaa varmuudella koska en Floridan pelejä ole pahemmin seurannut.
 

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
Pronssia tuli ja puoli Suomea on taas tyytyväisinä taputtelemassa masuaan. Shedden oli sittenkin hyvä jätkä ja toi Suomelle mitalin eli hän onnistui. Eipäs onnistunut. Suomi oli viime vuonna toinen ja nyt kolmas, eli takapakkia otettiin.

Kyllä, Venäjällä ja Kanadalla oli huippujoukkueet mutta niin oli viime vuonnakin. Ja tämä Suomi oli ainakin hyökkäysmateriaaliltaan huimasti kovempi. Mutta miksei Suomi nyt saanut lähellekään keikkea irti tähdistään?

Sheddenin piti tuoda lisäarvoa joukkueelle. Käytännössä tämä lisäarvo liittyi siihen kysymykseen että miksei Suomi voita finaaleissa. No, Douglasin piti tulla ja kertoa se meille Suomen kiekkoihmisille. Onhan hän sentään kanadalainen ja vei Jokerit aina finaaleihin asti. No pelkkä farssihan tuosta syntyi, eikä voi sanoa ettei kukaan varoittanut.

Ei riittänyt että suomalaisilla valmentajilla menestymisen jatkumo rikottiin, mutta miksi juuri Shedden ja miksi juuri näihin kisoihin? Ja vielä ykköseksi? Shedden ei lopulta ollut lähelläkään onnistumista, mikä hänen tapauksessaan tarkoitti vain ja ainoastaan kultaa. Mitään muuta lisäarvoa ei voi yhden vuoden projektivalmentaja tarjota. Ja hopeaa saatiin jo omin voimin aikaisemmin, joten ei tämä pronssi ole millään logiikalla mikään riemuvoitto.

Suomen tähtipelaajat alisuorittivat rajusti. Saku, Teemu, OJ, Peltonen ja jopa J.Jokinen olivat aivan lampaita tärkeimmissä peleissä ja aivan pomminvarmasti päävalmentajan heikolla osaamisella on tässä suuri rooli. Tuon tason kaverit eivät kauaa kuuntele farmikoutsin juttuja tosissaan, varsinkin kun maajoukkueessa heitä on koutsannut Westerlundin tasoisia huippumiehiä.

Minun mielestäni pelaajien kommenteista ja eleistä paistoi sellainen pieni epävarmuus. Verratkaapa vaikka pelaajien elekieltä ja itsevarmoja kommentteja Torinossa ja nyt näitä "no joo, lyödään kiekkoa maalille"-kommentteja. Huippumiehet eivät luottaneet pelitapaan ja se kyllä heijastui sitten kentällekin.

Eniten minua hämmentää ettei Suomi pystynyt tekemään mitään Venäjää ja Kanadaa vastaan. Ei kertakaikkiaan mitään. Ja joku Ruotsi piinasi molempia pelkällä Lunkalla ja täysin mitäänsanomattomalla pelaajistolla. Pelikirja ja pelitaktiset asiat siis eivät tee mitään? Ja turha väittää että Kanada ja Venäjä olisivat pelanneet Suomea vastaan huippupelit, ei todellakaan, siltikään Leijonat eivät olleet lähelläkään voittoa.

Ajatelkaa nyt, Suomi meni tuolla pelillä ja kaikilla sekoiluillaan pronssille. Koko kisoissa joukkue pelasi ehkä 2,5 hyvää ottelua. Jos penkin takana olisi ollut Selänteen, Sakun ja OJ:n arvoinen valmennusjohto niin mitähän mitalia tässä oikein juhlittaisiin. Nousujohteisesta pelaamisesta ei ollut juuri mitään tietoa ja koko projekti meinattiin tärvellä USA-ottelussa alle minuutissa.

Sheddenin tehtävä oli tuoda se lisäarvo jolla Leijonat voittaa kultaa, hän sai siihen loistavat työkalut ja Jaloselta vielä ajantasaisen pelikirjan. Silti hän onnistui sotkemaan huippujen pelin, saamaan pelaajat epävarmoiksi ja soheltamaan Suomen tärkeimmän pelin täysin vihkoon. Missä helvetissä tässä nyt onnistuttiin? Nuori Suomi-pronssia saatiin ja kai se sitten on kivaa, minulle ei ainakaan maistu millekään.
 

LaTe_Show

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Rockies: 1980-1981.
Vuoden 2006 Ruotsin MM-rosteria voi katsoa, tai olympiakullan voittanutta rosteria. Ylivertaisuuspuheet materiaalissa ovat täyttä potaskaa. Kanada on ylivertainen. Venäjä on ylivertainen. Ruotsi ei.

Tätä mieltä minäkin olen.

Voi kun olisit heti alkuun kirjoittanut näin, sillä tuosta sinun hakamussuttelusta sai vaan eri kuvan.
 

Jyrla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves.
Siis TÄH ?? Missäs minä tuollaista väitin?

Mutta olit aika hienosti saanut jätettyä pois kaikki pronssit ja neljännet sijat, kuten myös puolivälierissä tippumiset => propsit sinne!

Kiitos Sheddenille => teit varmasti kaikkesi ja lopputulos oli hyvä! Kiitettävään olisi tarvittu peli tänään, mutta kuten monet suomalaiset edeltäjäsi, sinne ei sinulla joukkueinesi ollut asiaa...

Tuossa.

Sisältö ei pidä paikkaansa viiden edellisen päävalmentajan kohdalla ja nyt se on minun vikani?
 

Animal

Jäsen
Nythän suomalaista (jääkiekko)menestystä koetetaan rakentaa täysin sisäänpäinkääntyneellä analysoinnilla. Maailmassa ei ole muuta jääkiekkoelämää kuin Suomen jääkiekko, Suomen pelikirja, Suomen valmentajakysymykset, Suomen pelaajien vanheneminen ja alisuorittaminen. Pidetään siis katse tiukasti vain ja ainoastaan sisäänpäin ja loppujen lopuksi voitaisiin anoa kv. liitolta, että saataisiin pelata kisatkin loppujen lopuksi yksin. Kun ei meitä mikään muu kiinnosta. Täydennä ketju: lapsi oppii aikuisilta, oppilas oppii opettajilta, hävinnyt oppii....itseltään?

Kekäläinen, ehkä kovin suomalainen kiekkovaikuttaja, summasi hyvin Sheddenin tuoman lisäarvon maajoukkueelle siinä finaalin erätauolla ja yleensäkin linjasi hyvin ulkolaisten valmentajien käytön hyödyn aina tasaisin väliajoin maajoukkueessa. Sisältö oli jotakunkin se, että jos emme halua oppia mitään ja saada uusia mausteita näiltä kestomenestyjiltä, olemme pitkässä juoksussa tuhon tiellä. Viittasi siis valmennuskulttuuriin ja muistaakseni käytti esimerkkeinä Bubnikia, Lindströmiä ja Sheddeniä.

Jos joku löytää YLE:n sivuilta nuo Tamin, Apen ja Keklun loppusanat aiheesta Doug Shedden, niin ei muuta kuin linkkiä kehiin.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Onko Selänne sitten kiekkovaikuttaja jota ajoit takaa en tiedä koska määritelmä on sinun käsissä?

En hetkeäkään epäillyt, etteivätkö pelaajat itse tunnustaisi vastustajan kovuutta. Pelimiehiä. Tarkoitin kiekkovaikuttajilla nimenomaan tätä Tami-Keklu-Kale -osastoa. Eli lajiasiantuntijoina pidetyt taustavaikuttajat.
 

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri - Zervuska Haidis
Kiitos Sheddenille => teit varmasti kaikkesi ja lopputulos oli hyvä! Kiitettävään olisi tarvittu peli tänään, mutta kuten monet suomalaiset edeltäjäsi, sinne ei sinulla joukkueinesi ollut asiaa...

Tuossa.

Sisältö ei pidä paikkaansa viiden edellisen päävalmentajan kohdalla ja nyt se on minun vikani?

No kyllähän tuo sisältö pitää tismalleen paikkansa vai oliko noissa esiin nostamissasi valmentajissa joku joka aina toi vähintään hopeaa?

Tarkoitin tietty, ettei Shedden kyennyt nousemaan yli suomalaisten valmentajien saavutusten vaikka hänen piti nimen omaan näyttää näille suomalaisille vässyköille kuinka Kanadassa mennään päätyyn asti ja tarvittaessa vaikka läpi... Ei pidä lukea kuin piru raamattua;-)

Ja tuohon Keklun kommenttiin vaikutteiden poimimisesta ulkomailta yhdyn täysin, mutta jos tuollaista harrastetaan niin voitaisiin sitten ottaa aidosti huipputason vaikutteita eikä näitä farmin farmi-juttuja...
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Tätä mieltä minäkin olen.

Voi kun olisit heti alkuun kirjoittanut näin, sillä tuosta sinun hakamussuttelusta sai vaan eri kuvan.

Sellaista lausetta "seuraavaa mestaruutta ei ole näkyvissä, koska Suomi häviää materiaalissa selvästi huippumaille" minä lainasin ensimmäisessä. Lause oli niin selkeä herja ja asiavirhe että siihen voi hyvin vastata samalla hassuttelevalla tyylillä. Tottakai Suomi häviää "huippumaille" rosterissa mutta samalla lailla "huippumaille häviävä" Ruotsi on menestynyt.

*****

Ja kyllä, tämäkin liittyi asiaan, Sheddenin valinnan mielekkyyteen, asia jota tässä on Sihvosen ja palstalaisten toimesta käsitelty - minne se vaatimustaso tulee valmentajille asettaa.

*****

Sheddenin tehtävä oli tuoda se lisäarvo jolla Leijonat voittaa kultaa, hän sai siihen loistavat työkalut ja Jaloselta vielä ajantasaisen pelikirjan. Silti hän onnistui sotkemaan huippujen pelin, saamaan pelaajat epävarmoiksi ja soheltamaan Suomen tärkeimmän pelin täysin vihkoon. Missä helvetissä tässä nyt onnistuttiin? Nuori Suomi-pronssia saatiin ja kai se sitten on kivaa, minulle ei ainakaan maistu millekään.

Erittäin ansiokas kirjoitus. Toteutuneita ja nimettäviä lisäarvoja peräänkuulutetaan edelleen.
 

Animal

Jäsen
Ja tuohon Keklun kommenttiin vaikutteiden poimimisesta ulkomailta yhdyn täysin, mutta jos tuollaista harrastetaan niin voitaisiin sitten ottaa aidosti huipputason vaikutteita eikä näitä farmin farmi-juttuja...

Uskomattoman sitkeässä tämä farminfarmin -mantra pysyy.

416 ottelua NHL:ssa pelaajana Pittsburghista Detroitin ja Quebecin kautta Torontoon, viisi mestaruutta Mestiksen tasoisissa / Mestistä paremmissa ammattilaissarjoissa, kaksi kautta SM-Liigan tasoisessa AHL:ssa ja kolme kertaa semifinaaleihin SM-Liigassa täysin tuuliajolla olleissa isoissa organisaatioissa. Jos väittää, että tuolla kokemuksella ei ole mitään annettavaa Suomen jääkiekoille, on täysin pihalla koko lajista.

Mitä itse Sheddenin valintaprosessiin tulee, niin siitä olen suurimman osan kanssa samaa mieltä. Erittäin kyseenalaista kähmintää, mutta se ei ole kummankaan tandemista Shedden-Jalonen vika.
 

Jyty

Jäsen
Suosikkijoukkue
käyttää lehväslukkoa logonaan.
Shedden on vahvimmillaan turnausvalmentajana.
Asiasta voidaan kyllä olla ainakin kahta erimieltä. Suomi pelasi nimittäin kuluneen kauden aikana tasan viisi turnausta.

Ensimmäisenä vastaan tullut kotimaassa pelattu Karjala-turnaus oli suorastaan huono valmennuksellisessa mielessä, eikä mitään hyvää sanottavaa löytynyt koko turnauksen aikana. Vähiten tehtyjä maaleja, ja turnauksen jumbosija sekaisen esityksen jälkeen. Joukkueessa oli kuitenkin todella hyviä pelimiehiä mukana aivan riittävästi paremman turnauksen pelaamiseksi.

Seuraava vuorossa oli Moskovan turnaus, jossa oli mukana enemmänkin kokeilujoukkue. Monelle pelaajalle haettiin kokemusta kansainvälisistä otteluista. Mutta ehkäpä juuri tästä syystä sieltä saatiinkin suhteellisen hyvää menestystä, kun mukana oli paljon nuoria ja innokkaita pelaajia. Venäjältä tuli tosin turpaan aika huolella, eikä mitään mahdollisuutta voittoon ollut missään vaiheessa ottelua. Sen lisäksi nähtiin aika ikimuistoinen Tshekki-ottelu, josta puhetta on riittänyt jälkikäteen reilusti.

Kolmantena vuorossa oli Ruotsin turnaus, jossa ensimmäinen ottelu Tampereella oli ainoastaan Tshekkien heikkoutta ja flegmaattisuutta. Sen lisäksi Leijonat halusivat todella pelata Helmiselle voiton hänen jäähyväisottelussaan. Spesiaaliottelu, josta tuli myöskin spesiaalilopputulos. Seuraavaksi tuli taas turpaan Venäjältä ilman selityksiä. Nimenomaan Ruotsissa pelatut ottelut eivät kauheasti kehuja keränneet.

Viimeisenä turnauksena oli sitten vuorossa Tshekkien turnaus. Jälleen oltiin täysin kuutamolla siitä, kuinka joukkueena pelataan, ja kuinka niitä maaleja tehdään. Porukassa oli kuitenkin taas mukana paljonkin sitä osaamista, joilla niitä maaleja pitäisi syntyä. 5 maalia kolmessa ottelussa ei paljotta silittelyjä kaipaa.

Yhteenvetona EHT-peleistä voisi sanoa, että taso oli alussa aivan perseestä, parani toki matkalla hieman, mutta pelillinen osaaminen ei edelleenkään ollut kunniakasta suorittamista, vaikka niitä otteluita kaikenkaikkiaan kertyi pitkälti toistakymmentä. Tiivis viisikkopelaaminen loisti poissaolollaan lähes jokaisessa pelissä. Jos ajatellaan mitä Shedden olisi pitänyt ottaa opikseen matkalla kotiturnauksesta Tshekkien turnaukseen, niin en ainakaan minä pysty kertomaan mitään järisyttäävää uudistusta, joka olisi nimenomaan näkynyt pelillisellä puolella. Kehittyminen ei ollut sitä luokkaa, mitä tuolla pelimäärällä pitäisi jo näkyä, osin selvästikin.

Sitten kaiken kruunaa MM-kisat. Hienosti lähti kisat käyntiin vakuuttavan esityksen jälkeen. Saksa oli pelkkä vastaantulija, ja Leijonat dominoivat kenttää koko 60 minuuttia. Mutta sitten tapahtui jotain ihmeellistä, kun pelillisellä puolella palattiin takaisin Karjala-turnauksen aikoihin. Viisikkopelaaminen oli niin hukassa, että heikompaa oikein hirvitti katsoa otteluita. Samaa sekaista pelaamista oli nähtävissä illasta toiseen, ja niinkuin monasti aiemminkin, vain loistavan maalivahdin ansiosta lopullinen sijoitus teki kisoista tuloksellisesti onnistuneen. Jos BÅG olisi saanut vastaavan määrän NHL-pelaajia kisoihin mukaan, kuin Sheddenillä oli käytössä, niin jokainen voi vain kuvitella pronssiottelun kulkua.

Pois se minusta, että sanoisin Sheddenin palkkauksen menneen täysin hukkaan. Näin ei varmastikaan käynyt. Jalonen ajettiin sisään kv-systeemiin vailla julkisuuden paineita. Se oli varmasti hyvä juttu. Liiton johto sai myöskin arvokasta tietoa siitä, että jos palkataan valmentaja ulkomailta, niin otetaan sitten ammattimies, eikä mitään tusinakaveria, joita amerikoista löytyy pilvin pimein. Voi tietysti olla, että Harkimon ja Kummolan ystävyys takaa sen, että seuraavakin ulkolainen päävalmentaja kulkee Jokerien kautta olkoon hänen nimensä sitten mikä tahansa. Kyllä meilläkin kabineteissa osataan, kuten on monesti aiemminkin nähty.

Ja loppuun kysymys JHagille, toki kaikille muillekin: Missä se Sheddenin vahva turnausvalmentaminen mielestäsi/mielestänne mennellä kaudella parhaiten näkyi?
 

Tombe76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Uskomattoman sitkeässä tämä farminfarmin -mantra pysyy.

416 ottelua NHL:ssa pelaajana Pittsburghista Detroitin ja Quebecin kautta Torontoon, viisi mestaruutta Mestiksen tasoisissa / Mestistä paremmissa ammattilaissarjoissa, kaksi kautta SM-Liigan tasoisessa AHL:ssa ja kolme kertaa semifinaaleihin SM-Liigassa täysin tuuliajolla olleissa isoissa organisaatioissa. Jos väittää, että tuolla kokemuksella ei ole mitään annettavaa Suomen jääkiekoille, on täysin pihalla koko lajista.

Mitä itse Sheddenin valintaprosessiin tulee, niin siitä olen suurimman osan kanssa samaa mieltä. Erittäin kyseenalaista kähmintää, mutta se ei ole kummankaan tandemista Shedden-Jalonen vika.

Miksiköhän tämä farminfarmin-mantra on edelleen hengissä. No siksi, ettei Shedden ole koskaan voittanut valmentajana missään mitään... muualla kuin farminfarmissa.

Edes AHL-tasolla ei mies ole saavuttanut juurikaan menestystä. Toki "kolme kertaa semifinaaleihin sm-liigassa täysin tuuliajoilla olleissa isoissa organisaatiossa" on saavutus, mutta millainen? Tuskin kuitenkaan päävalmentajan pestin arvoinen saavutus? Ajatella. Shedden sai tänäkin vuonna sm-liigassa täysin tuuliajoilla olleen joukkueen (Jokerit) luotsattua neljänneksi.
 

LaTe_Show

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Rockies: 1980-1981.
Miksiköhän tämä farminfarmin-mantra on edelleen hengissä. No siksi, ettei Shedden ole koskaan voittanut valmentajana missään mitään... muualla kuin farminfarmissa.

Ja Maailmanmestaruuskisoissa pronssia.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
"Pelisuunnitelma (Suomi) vastaan yksilötaito (Venäjä)"
P.Sihvonen 16.5.2008 pohtiessaan ennakkoasetelmia välieräkamppailuun Suomi-Venäjä.

"Venäjä pelikirjalla voittoon!"
P.Sihvonen 19.5.2008 pohtiessaan miksi Venäjä oli vahvempi finaalissa Venäjä-Kanada.

Nämä siis pääotsikoita P.Sihvosen kirjoituksille! Kolmessa yössä yksilötaitoihin pelinsä perustava Venäjä muuttui pelikirjalla pelaavaksi yhtenäiseksi joukkueeksi? Bykov on ilmeisen huikea äijä!

Venäjä yllätti Suomen pelaamalla ikiaikaista trap-vastaisku peliä, josta on maininta Carl Brewerin elämänkerrassa. Toronto pelasi taktiikalla NHL:ssä v. 1958 ja Brewer inhosi pelata sillä tyylillä, vaikka Toronto voitti Stanley Cupeja. Jos HIFK pelaa trap-vastaiskua (Baxter), niin pelitapaa kutsutaan "neppailuksi".

3 yössä Bykovin Venäjä minustakin tiivistyi oikeaksi joukkueeksi, jota Suomen pelaajamateriaalilla ei voiteta ihan helposti ja Kanadakin kaatui finaalissa ihan erilaisella pelitavalla kuin Suomi välierissä, mutta pelaten tiiviisti viisikkona ja pitkillä poikittaisilla tai kulmittaisilla syötöillä. Pitäisi nähdä finaali uudestaan...

Fedorovia haastateltiin ennen finaalia tv:ssä ja hänkin ihmetteli kuinka Venäjästä oli vihdoin muodostunut tiivis joukkue, tähtiryhmän tilalle.
 

LaTe_Show

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Rockies: 1980-1981.
Missä se Sheddenin vahva turnausvalmentaminen mielestäsi/mielestänne mennellä kaudella parhaiten näkyi?

Se näkyi parhaiten siinä, että Suomen pelaajat pystyivät katsomaan vastustajaa silmin ja hymyilemään kättelyn aikana viimeisen pelin jälkeen.
 

Ouninpohja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kisat päättyivät Suomen osalta maksimaaliseen lopputulokseen.

Tähän poiminta tämän päivän aviisista (KSML 19.5.): "Ainoa tavoite on, että tekemisen tason pitää parantua." Näin toteaa Jukka Jalonen tarkoittaen siis tulevaa maajoukkuetta. Eli mitenkähän asia sen maksimaalisen suorituksen kanssa näissä kisoissa nyt sitten olikaan? Tokihan voidaan todeta, että "Jutta Jalonen on paska", joten se siitä sitten.

Vielä toinen poiminta samasta lehdestä: "Taas se nähtiin, Leijonat. Miten hyvin teille sopiikaan pronssiottelu. Siinä kun ei enää tarvitse pelätä voittavansa mestaruutta." Tekstiviesti Leijonille, kirjoittajaa ei mainita. Pakko myöntää, että osaltaan osuvasti sanottu. Ei pystynyt Sheddenkään trendiä muuttamaan, vaikka se Kummolan pointtina valmentajavalinnassaan olikin.
 

saluzci

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit

Sanoit kaiken sen, mikä minunkin teki mieli kirjoittaa, mutta typistin sen muutamaan lauseeseen kiteytettynä.

Täällä nyt vaan tuntuu muutamilla olevan tuo Shedden/Kummola kauna niin kova päähänpinttymä, että sen hokeminen ei ota laantuakseen.

Antaa heidän olla.
 

saluzci

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tähän poiminta tämän päivän aviisista (KSML 19.5.): "Ainoa tavoite on, että tekemisen tason pitää parantua." Näin toteaa Jukka Jalonen tarkoittaen siis tulevaa maajoukkuetta. Eli mitenkähän asia sen maksimaalisen suorituksen kanssa näissä kisoissa nyt sitten olikaan? Tokihan voidaan todeta, että "Jutta Jalonen on paska", joten se siitä sitten.

Vielä toinen poiminta samasta lehdestä: "Taas se nähtiin, Leijonat. Miten hyvin teille sopiikaan pronssiottelu. Siinä kun ei enää tarvitse pelätä voittavansa mestaruutta." Tekstiviesti Leijonille, kirjoittajaa ei mainita. Pakko myöntää, että osaltaan osuvasti sanottu. Ei pystynyt Sheddenkään trendiä muuttamaan, vaikka se Kummolan pointtina valmentajavalinnassaan olikin.

Mikä oli tässä se pointti? Oletko joskus jonkun valmentajan kuullut sanoneen, että nyt on hyvä, ei mitään parannettavaa. Minä olen kuullut ainakin jokaikisen valmentajan sanovan jokaisen ottelun jälkeen tai erätauolla, että meillä on tästä vielä parannettava. Tämä on taas yksi näitä fraaseja , joita viljellään vain sen takia, että se on niin helppo sanoa, ei siinä mitään uutta arvoa ole. Ymmärsitkö?

Saavutus oli maksimaalinen tuolla joukkueella, sitä ei kiistä edes Jalonen, joka ei suinkaan ole osoittanut olevansa mikään paska, ainakaan vielä, se nähdään jatkossa, onko ajojahti samanlainen, kuin Sheddenillä.

Niin, ketä kiinnostaa jonkun anonyyminikin heittämä tekstari? Sinua? Saat kiinnostua, se ruokkii antipatioitasi oikein hyvin, vai?
 

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri - Zervuska Haidis
Uskomattoman sitkeässä tämä farminfarmin -mantra pysyy.

416 ottelua NHL:ssa pelaajana Pittsburghista Detroitin ja Quebecin kautta Torontoon, viisi mestaruutta Mestiksen tasoisissa / Mestistä paremmissa ammattilaissarjoissa, kaksi kautta SM-Liigan tasoisessa AHL:ssa ja kolme kertaa semifinaaleihin SM-Liigassa täysin tuuliajolla olleissa isoissa organisaatioissa. Jos väittää, että tuolla kokemuksella ei ole mitään annettavaa Suomen jääkiekoille, on täysin pihalla koko lajista.

Täältä pihalta vielä kysellään, notta oletko oikeasti sitä mieltä, että Kanadasta ei olisi löytynyt parempaa kaveria antamaan vaikutteita Suomi-kiekkoon kuin Shedden?

Tämä on se asia jota itse kyseenalaistan => jos Suomen tasoiseen jääkiekkokulttuuriin haetaan vaikutteita ja osaamista rajojen ulkopuolelta niin hankittakoon sitten parasta mahdollista...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös