MM 2008 - Kisajoukkue tällä hetkellä?

  • 700 171
  • 3 046
Tila
Viestiketju on suljettu.

Rubicon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Olipahan upea peli varsinkin kolmen pelin korpivaelluksen jälkeen. Kyllä se vain niin on, että Suomi ei ennakkosuosikkina osaa pelata, vaikka vastus olisi kuinka heikko. Nyt tuli myös se Sheddenin lisäarvo esiin, kun tasatilanteessa sama paine pidettiin ja lopussakin oltiin riittävän aktiivisia, eikä hirveää myllyä tullut omaan päähän, kuten aina ennen. Tästä on hyvä jatkaa.

Mielenkiintoiset pelit on tänään molemmissa jatkolohkoissa, kun on vielä melko lailla kaikki mahdollista. Jännäksi menee. Suomi ei tule kyllä tahallaan häviämiseen syyllistymään vaikka siitä hyötyä olisikin, mikä on hienoa. Varsinkin kun vire on nyt päällä ei kannata surffailla tätä peliä. Enkä jaksa uskoa, että Kanadakaan lähtee peliä häviämään. Kunnioittavat peliä niin kovasti ja vielä kotikisat niin luulisin, että ei kumpikaan peliä häviämään lähde. Säästelyä ja muuta voi olla näkyvissä varsinkin, jos peli ratkeaa jossain vaiheessa jo aiemmin.

Kisat on kyllä olleet todella viihdyttävät ja ennätystasaiset tähän asti, kun on ollut tiukkoja ja hyviä pelejä, sekä muutamia suuryllätyksiä (Norja, Sveitsi) ja monet muutkin pienet maat ovat haastaneet isoja hyvin.

Toivottavasti OJ pysyy poissa loppukisat sillä peli loksahti kohdalleen, kun hän lähti suihkuun. Ei kannattaisi ainakaan YV:seen änkeä, eikä välttämättä kakkosketjuunkaan. Ei valitettavasti ole tällä hetkellä milään tapaa hyödyllinen . Onneksi Hyvösen jo penkittivät. Ketjut toimivat eilen loistavasti.
 

BumeLupa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Minä peluuttaisin Ollia 4 ketjussa (tai 13. hyökkääjäjnä jopa), joukkueen goonina. Etenkin jos joudutaan pelaamaan USA:ta vastaan puolivälierissä tai jossain vaiheessa myöhemminkin. Ollihan kuitenkin suhteellisen hyvin hallitsee tuon hanskaamisen ja kovat otteet (ainakin verrattuna suurimpaan osaan USA:n joukkuetta).

Haastatteluissa OJ on kertonut, että hänelle käyvät kaikki roolit mitä valmennus käskee.
 

El Guaje

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Anaheim Ducks, Spurs
Näillä puolivälieristä eteenpäin:

Pihlström-S.Koivu-Selänne

J.Jokinen-M.Koivu-Ruutu

Peltonen-O.Jokinen-Kapanen

Pirnes-Hahl-Bergenheim

Nuuskamuikkusta Dogi tuskin penkittää joten hänellekin paikka on löydettävä. Pillu ykkösen laidalle ja Peltonen kurpizzapäällikön vierelle kolmoseen, Niko toiselle laidalle.
2 siinä koostumuksessa missä se toimii. Loput neloseen.
 

Anzi23

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers ja Oulun Kärpät
Tässä oma ehdotukseni ketjuiksi puolivälieriin.

Hyökkäys:

Peltonen-S.Koivu-Selänne

Pihlström-M.Koivu-Ruutu

Kapanen-O.Jokinen-J.Jokinen

Pirnes-Hahl-Bergenheim

Puolustus:

Koistinen-Niskala

Lepistö-Väänänen

Salmela-Jokela


Loput sitten varamiehen roolissa, mikäli Suomi ei aivan välttämättä halua peluuttaa neljää pakkiparia.
 
Viimeksi muokattu:

Doaner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arizona Coyotes, Shane Doan
Kotikatsomossa meinaa kyllä löysät tulla housuun aina kun Luoma on kentällä. Toivottavasti Shedden ei pidä häntä enään ratkaisupelien aikaan kentällä. Miten noin iso mies voi pelata noin löysästi?
 

amok

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Olli "jokisen olli" Jokinen

Voi kuvitella että ei Jokisen Ollilla mitkään loistavat fiilikset tällä hetkellä ole. Pari alakanttiin mennyttä peliä ja yrittää tsempata seuraavaan peliin mutta tuloksena on se, että löytyy pukuhuoneesta jo hyvissä ajoin ennen pelin loppumista.

Samaan aikaan kaukalossa se yv missä pelaat parantaa selvästi ja kenttä, jonka laidassa pelasit löytää korvaavan laiturin kanssa hyvän yhteisen sävelen ja on ratkaisemassa peliä kolmannessa erässä.

Saapa nähdä miten Olppa tästä itsensä kokoaa. Suomen loppuotteluhaaveiden kannalta olisi elintärkeää, että moottori kävisi joka sylinterillä ja varsinkin selkeän NHL statuksen omaavat ukot pelaisivat ainakin omalla tasollaan, mielellään parastaan.

Aika jorma otsassa ollaan ainakin aamujäällä:
(Videoklippi "Jokinen turhaantunut pelikiellostaan")

http://www.yle.fi/urheilu/tapahtumat/jaakiekon_mm_2008/mediasali/leijonahaastattelut/
 

Viljuri

Jäsen
Olli on riipaisevan raaka halutessaan, homma on kuitenkin ollut vaiheessa.

Joukkue tarvitse Ollin fyysistä ja henkistä panosta maailmanmestaruuden voittamiseksi, mutta kolmoskentässä. Armotonta taklauspeliä ja laukauksia on Ollilta lupa odottaa, ja tähän rooliin istutettuna Olli vaihto vaihdolta saa mentaalisen puolensa onnistumisien kautta kuntoon ja on sitä myöten valmiina ottamaan johtavan pelaajan roolia ratkaisevissa peleissä. Jälkeä tulee syntymään, oli se sitten vaikka verijälkeä, sillä pelkällä balettitanssilla ei mestaruuksia voiteta.

Takaa on helpompi iskeä, erityisesti oman peluutuksen kannalta. If it ain't broke, don't fix it!
 

scholl

Jäsen
Kyllä Olli Jokista olisi tarvittu Kanadaa vastaan. Hän ja Ruutu ovat niitä isokokoisia fyysisiä pelaajia, jotka pystyvät tekemään kovissa väännöissä tärkeitä maaleja. Esimerkkinä Ruudun maali World Cupista.

OJ ei siis ole ehkä parhaimmillaan kun pitäisi pyörittää peliä heikompaa vastaan, mutta kun tulee kova taistelu niin mies pärjää hyvin. Ei joka jätkä tee 90 pistettä NHL:ssä.
 

Pata_1993

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Tampa Bay Lightning
Puolustajat

Tämä ei kuulu oikein tähän ketjuun, mutta Suomen puolustuskalusto on aika heppoinen tällä hetkellä ja mielestäni heitä olisi kaivattu kisoihin mukaan:
Janne Niinimaa
Mikko Lehtonen
Arto Laatikainen
Aki Berg

Ja heidän ei kuuluisi pelata mm-kisoissa:
Mikko Jokela
Mikko Luoma
(Anssi Salmela)

No olisin itsekin ottanut Anssin mukaan kisoihin, todella rohkea pelaaja niin kiekon kanssa kuin ilman hanskojakin. Näytöt vain aika kevyet aikaisemmilta vuosilta.

Tämä siis tilanne Euroopassa pelaavien puolustajien osalta.
 

d2uce

Jäsen
Kyllä Olli Jokista olisi tarvittu Kanadaa vastaan. Hän ja Ruutu ovat niitä isokokoisia fyysisiä pelaajia, jotka pystyvät tekemään kovissa väännöissä tärkeitä maaleja. Esimerkkinä Ruudun maali World Cupista.

OJ ei siis ole ehkä parhaimmillaan kun pitäisi pyörittää peliä heikompaa vastaan, mutta kun tulee kova taistelu niin mies pärjää hyvin. Ei joka jätkä tee 90 pistettä NHL:ssä.

Jokinen on myös Teemu Selänteen ohella yksi Suomen joukkueen parhaista taklausten vastaanottajista ja tämä seikka korostuu, kun pelataan Pohjois-Amerikkalaista joukkuetta vastaan.

USA:n porukka oli enemmän ja vähemmän lapasia ja kokoajan kyntivät jäätä Suomen aktiivisen taklauspelin seurauksena, mutta kyllähän tuo Kanadan porukka selvästi romuluisemmalta vaikuttaa, kuin USA pikkupoika Kanen johdolla.

Tuossa juuri tuli uudestaan Jokisen haastattelu ja hän itsekin hyvin tiedostaa, ettei ole saanut itsestään kaikkea irti, koska totesi, että keskiviikkona pitäisi olla pelikielto suoritettu ja pelaaminen mahdollista mikäli mahtuu pelaavaan kokoonpanoon.
 

eleven

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montréal Canadiens
Ruutu-MKoivu-JJokinen on hyvä yhdistelmä. Mielestäni nyt olisi korkea aika kokeilla Pihlströmiä Sakun vasempaan laitaan, siirtäen Peltosen kolmoseen Kapasen rinnalle puolustavampaan rooliin. Toinen vaihtoehto on Olli Jokinen tuohon pelipaikalle. Jotain tuolle ykköselle pitää tehdä, sillä se ei toimi kuten monet ennakoivatkin täällä tuon ketjun historian perusteella. Vähän turhan ankarasti tuolta kolmikolta kuitenkin vietiin peliaika, mielestäni siinä olisi voinut kokeilla muitakin pakkeja, homma ei tuntunut oikein toimivan varsinkaan Niskalan kanssa. Nelosta olisi jälleen mielestäni saanut peluuttaa enemmän, lähes aina tuntui tapahtuvan hyviä asioita kun Hahl-Pirnes-Pyörälä oli jäällä.
 

Blue J

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Ilmeisesti Olli Jokinen palaa seuraavaan peliin, joten sitä pohtien ainakaan Mikko Koivun ja Tuomo Ruudun viereen kaveri ei sovellu. Sen sijaan jos jotain halutaan kaverista yrittää saada irti, niin sitten Peltosen paikalle ykkösketjuun ja Ville alemmas. Ykkösketju ei tänään toiminut.

Pihlström olisi toki realistinen muutos jommankumman kahden ketjun laitaan, mutta en usko että Sheddenillä niin pitkälle ajatus kantaisi...

Ja Pillu voi olla parhaimmilaan juuri siinä roolissa kuin on. Ei liikaa vastuuta, mutta hillittömästi tehoja.

Eleven ehti todeta jo kutakuinkin samat asiat..
 

Kiekoton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Україна
Ruutu-MKoivu-JJokinen on hyvä yhdistelmä. Mielestäni nyt olisi korkea aika kokeilla Pihlströmiä Sakun vasempaan laitaan, siirtäen Peltosen kolmoseen Kapasen rinnalle puolustavampaan rooliin. Toinen vaihtoehto on Olli Jokinen tuohon pelipaikalle.
Ihan tähän malliin ajattelin juuri kirjoittaa. Kolmoseen laittaisin vaikka Kapasen rinnalle sekä Peltosen että O Jokisen.
 

Ottomaani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit forever ja muulloin HIFK
Ihan tähän malliin ajattelin juuri kirjoittaa. Kolmoseen laittaisin vaikka Kapasen rinnalle sekä Peltosen että O Jokisen.


Siinähän olisikin vasta polkukoneiden kenttä: laiturit eivät ehtisi saman päivän aikana omaan päähän puolustamaan...ja Pappa-Peltonen pyörisi kuin hyrrä keskialueella kun ei ehtisi kuin katseellaan seuraamaan kiekon menoa päästä päähän...
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Ahmat, Leijonat, Hait, Everton
Ihailtavasti Tapsa puolustelee Sheddeniä ja oli tuota Alpon hyökkäystä vastaan. Tapio on muutenkin kaikkea negatiivista atmosfääriä viljelevää vastaan....

Tismalleen samaa mieltä muuten olen Sheddenin kanssa, että Jokista joukkue kaipaa. Hän on käytönnössä huilannut nyt siis jo 2 ottelua putkeen. USA-peliin Jokista juuri kaivataan, NHL:ssä pelatessaan hän tietää miten tuo peli hoidetaan ja tuo on erinomainen ottelu Jokisen bounce backiin.
 

Naamavelli

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Selänne-S.Koivu-O.Jokinen
Pihlström-M.Koivu-Ruutu
J.Jokinen-Kapanen-Peltonen
Pyörälä-Hahl-Pirnes/Bergenheim

Näillä mennään?

Ihan vaan, että jos ei ykkönen muutenkaan toimi, niin ei ole sitten Olli pilaamassa muitakaan ketjuja. :)
 

Hejony

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi
Eli ilmeisesti Jokinen Mikon ketjuun. Jotenkin tuntuu ihan käsittämättömältä, että se ainoa toimiva kenttä pistetään palasiksi.

Eikö kukaan päättävistä tahoista havaitse Ville Peltosen surkeaa pelinopeutta ja koomista kaksinkamppailuvoimaa? Nuo ovat ne kaksi asiaa, jotka Selänne - Koivu -parivaljakko vierelleen kaipaa, Peltonen on selkeästi keskitasoa huonompi kummassakin.
 
Suosikkijoukkue
Kuhmon Kiva, KalPa, LA Kings
Olisikko mitään järkeä kokeilla Peltosta ja O.Jokista samaan ketjuun? Eikös Torinossa toiminu ihan hyvin peltonen-jokinen akseli vai kultaako aika muistot?
Siihen laidalle vaikka Kapanen.
 

Rike.K

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kissapedot
Peltonen vittuun ykkösketjusta ja joku todella energinen kaveri tyyliin Pillu tilalle!! OJ ja peltosta voisi yrittää vaikka kolmosketjussa, siinä heille ihan hyvä ja ansaittu paikka!
 

kilonkingi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ruutu-MKoivu-JJokinen on hyvä yhdistelmä. Mielestäni nyt olisi korkea aika kokeilla Pihlströmiä Sakun vasempaan laitaan, siirtäen Peltosen kolmoseen Kapasen rinnalle puolustavampaan rooliin. Toinen vaihtoehto on Olli Jokinen tuohon pelipaikalle. Jotain tuolle ykköselle pitää tehdä, sillä se ei toimi kuten monet ennakoivatkin täällä tuon ketjun historian perusteella.

Juurikin näin. Saku ja Teemu ovat pelaamassa kaikkien aikojen heikoimpia kisoja yhdessä ja suuri syy tähän löytyy viereltä Ville Peltosen muodossa. 83-ikäluokan ketju on ollut todellla hyvä ja Sheddenkin antoi heille vuolaasti kehuja. Mutta kuitenkin heti perään Shedden suunnitteli laittavansa OJ:n Mikon ja Rudin rinnalle.

Miten ihmeessä Peltosen rooli voi olla noin koskematon, kun samalla Shedden on hajottamassa hyvin toimivaa ketjua? Tosiasia on, että Saku ja Teemu ovat helvetin kaukana tällä hetkellä siitä tasosta, mitä heiltä on nähty. Yhtälailla tosiasia on, että jos Suomi aikoo menestyä tässä turnauksessa, niin Saku ja Teemu on saatava pelaamaan sillä huipputasolla.

Joten tässä on nyt Sheddenin ketjulotto todella ratkaisevassa asemassa Suomen menestyksen suhteen. Vituttaa jo valmiiksi tilanne, jossa ykkönen säilyy samassa, tehottomassa muodossaan ja kakkosen peli mennään sekoittamaan istuttamalla OJ Jussi Jokisen tilalle. Nämä kaksi ketjua saavat sitten vielä surkeista otteistaan huolimatta valtavasti peliaikaa samaan aikaan, kun kolmonen on mudossa J.Jokinen-Kapanen-Pihlström Suomen paras ketju.

Nyt Sheddenin on syytä näyttää, että ne miehen kuuluisat peluutustaidot ovat miehen vahvuus.
 
Viimeksi muokattu:

tomageeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canadiens, Suomi, finska nhl spelarna
Pihlströmiähän kokeiltiin tuossa toisessa(?) erässä M. Koivun ja Ruutun kaverina, mutta itse jo laskin ennakkoon ettei ole oikea mies sille paikalle - liian samantyyliset roolit Ruutulla ja Pihlströmmillä. J. Jokinen sopii Suomen pelaajista ehkä parhaiten tuohon kolmanneksi lenkiksi - kiekollista taitoa ja jonkin verran myös viimeistelytaitoa.

Kokonaisuudessaanhan Pihlström oli M. Koivun ohella Suomen paras pelaaja tässä matsissa. Oli kyllä hauska nähdä kun niittasi päätä isompia kanukkijärkäleitä laitaan. Ykköseen mies voisi sopiakin paremmin, mutta aika paniikinomaista alkaa pudotuspelivaiheessa kokeilemaan uusia ketjuja. Totuus on kuitenkin se että noilla ketjuilla ja peluutuksella tuskin mennään finaaliin.

OJ - vaikka onkin ollut suurin pettymys - on sen verran kova pelimies ja Suomen parhaita vastaamaan tähän fyysiseen peliin, ettei häntä voi penkittääkään jenkkejä vastaan. Kolmoseen vaikka gooniksi, rouhijaksi ja tuomaan ratkaisutaitoa. Ylivoimalla ei viivalle kiitos. Sama Hanneksen kanssa, tänään soi omissa kerran hänen viivatoilailujen jälkeen.

Tässä nyt tuli kuitenkin se pakollinen tilastotappio. Pari päivää huilia ja Jenkkejä vastaan puolivälieriin - taas kerran. Edellisen pelin jälkeen Suomella henkinen yliote ja nyt huolellinen valmistautuminen ja välieriin. Siitä edespäin kaikki on täysin auki.

Jos Kanada tulee vastaan, niin toki Leijonat on altavastaaja, mutta se rooli sopii. Tänään oli rankka USA-ottelu alla, Kanada oli huilinut päivän ja sitä ennen leikitellyt sekundamaiden kanssa. Jatkossa tilanne on toinen.

Bäckströmin piikkiin maaleja ei voi laskea, mutta kuusi maalia on aika paljon. Nytkin voidaan jossitella, että jos Nikke olisi ollut huippuvireessä ja ylivoimavirheet olisi karsittu pois, olisi Suomi antanut tasavertaisen vastuksen tänäänkin kanukeille. Täältä löytyy edelleen luottoa, USA:sta voitto puolivälierissä näyttää etukäteen täysin mahdolliselta ja kuten sanoin, sen jälkeen kaikki on auki. Suomen toki täytyy parantaa peliään, mutta tällä joukkueella on kaikki mahdollisuudet haastaa mikä tahansa joukkue.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Ihailtavasti Tapsa puolustelee Sheddeniä ja oli tuota Alpon hyökkäystä vastaan. Tapio on muutenkin kaikkea negatiivista atmosfääriä viljelevää vastaan.

No, voiko Tapsaa tuosta loppupeleissä syyttää? Voi vain kuvitella miten helppo on studioisännän rooli, jos suorassa lähetyksessä syntyy vittuuntunut/vaivaantunut/negatiivinen ilmapiiri.

Pihlström on tainnut jo tähän mennessä lunastaa varsin hyvin kisalippunsa. On varmaan kisojen tehokkain AHL-hyökkääjä peliaikaan nähden.

Minusta Antti "PMMP" Pihlström on hyvin lähellä olla kisojen tehokkain hyökkääjä peliaikaan nähden ihan yleisestikin, tuli sitten pelaaja mistä NHL/AHL/SM-Liiga/Elitserien/VODKA/halpa-VODKA/Skoda/Volkswagen tms.-liigasta.
 

Blue J

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Kokonaisuudessaanhan Pihlström oli M. Koivun ohella Suomen paras pelaaja tässä matsissa.

Pihlström on tainnut jo tähän mennessä lunastaa varsin hyvin kisalippunsa. On varmaan kisojen tehokkain AHL-hyökkääjä peliaikaan nähden.

Mielestäni Mikko Koivun ja Tuomo Ruudun ohella kisojen paras suomalaishyökkääjä. Ja siinä kolmikossahan meillä olisi ketju.

Koivun ja Selänteen rinnalle Olli tekemään jotain ja kolmosketjussa Jussi Jokinen ja Niko Kapanen saavat kyllä asioita aikaan kolmannesta linkistä riippumatta. Eli Peltosen paikkahan se kai olisi kolmannessa ketjussa.

Hyvönen vittuun ja nelosketjussa Hahl-Bergenheim-Pyörälä ja kumppanit jatkakoot.

Normaalisti tähän perään kuuluisi vähintääkin se että daespoo sanoo pyörälän ja luoman olevan perseestä ja joku koljatti väittää maalivahdin kusevan koska se ei ole raumalainen ja sen jälkeen joku itkee vielä muuten vaan.

Harmi kun ei pysty sellaista suoltamaan tällä kertaa.
 

vilperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Kauhajoen Karhubasket
Kyllä mä näen niin että Leijonien ykköskenttä on Pillun tarpeessa.Eli ykköseen Pillu Peltosen tilalle tuomaan energisyyttä jne niin voisi Selänne ja Koivukin herätä.Kakkonen jatkakoon 83-ketjuna.Homma toimii hyvin joten ei järkeä rikkoa.Mielestäni taas kolmoskenttä olisi ihan paikallaan rakentaa tutkapari OJ ja Peltonen varaan ja Parolan poika kolmanneksi lenkiksi.Neloseen Hahl,Bergenheim ja vaikka Pyörälä.Tuo Suomen ykköskenttä ei saanut Kanadaa vastaan mitään hyvää aikaan,päinvastoin joten jotain sille on tehtävä.OJ:ta taas on turha laittaa ykkösylivoimaan tahi kakkoskenttään Nhl-staran statuksesta huolimatta.Homma toimii ilman häntä paremmin jolloin hänen on yksinkertaisesti tyytyminen pienempään rooliin,ei tiedä vaikka se jopa herättäisi miehen uuteen uskoonkin...Pillu on taas niin mahtava ollut tässä turnauksessa.Parempi jopa mitä parhaimmillani osasin odottaakaan vaikka miehen vahvuudet kyllä tulivatkin tutuiksi jo Hpk-aikoina jolloin hän on kyllä lisävastuunkin ansainnut.Peluutetaan mielummin niitä joilla homma oikeasti toimii,ei niitä joilla on isoin nimi...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös