Suomi - USA 11.5.2008

  • 85 098
  • 295
Tila
Viestiketju on suljettu.

Selänne 8#

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi, KalPa ja Anaheim Ducks
Veti Villen haastattelu aika hiljaseks. Aika levällään tuntuu pakka olevan. Mielestäni meni "hiljaista" kritiikkiä aika voimaakkaasti koutsien suuntaan. Koistinen on kyllä hyvä jätkä.
Niinku tuossa jo Kekäläinen ja Tamminen sanoi niin joukkueen sisäisiä asioita ei pitäis median eteen tuoda. Itse olen täysin samaa mieltä, mutta ymmärrän sen että Ville on turhautunut ja toivottavasti saa enemmän peliaikaa.
 

Paul Kemp

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Beatles 1965-1970
Jaahas, EHT-stara Pirneskin sitten mukaan. Hyvönen kieltämättä ei ole täysin vakuuttanut, mutta en ymmärrä, että mitä sen enempää tämä maajoukkueen viimevuosien freerider muka ryhmään tuo? Etenkään, jos joutuu vielä pelaamaan laidassa. Hannes sentään saattaa tehdä maalinkin silloin tällöin MM-tasollakin, kuten on nähty..

Ja pakollinen tulosveikkaus: 3-3, jatkoajasta en uskalla sanoa mitään, puhumattakaan rankkareista.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Aika mielenkiintosia puheli. Taustalta saattaa löytyä perustavaa laatua olevia näkemyseroja, kommunikaatio-ongelmia - tai sitten kyseessä oli hieman turhautuneen pelaajan lapsus. Siihen on kaiketi syynsä, miksi pelaajan kannattaa opetella puhumaan ympäri pyöreitä tilanteessa kuin tilanteessa. Näin ei pääse minkäänlaisia mielipiteitä tai tyytymättömyyttä lipsahtamaan haastatteluissa.
 

Sateentekijä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Anaheim Ducks - pelaajista: Joe Sakic
Pyörälä - Hahl - Pirnes
Jokela (Pitäisi olla Luoma, ylellä moka) - Niemi

On se Shitden taas väsännyt kentän. Pirneksen leimaamista en ymmärrä, mutta Bergenheimin jättäminen ulos kokoonpanosta on ehkä hyvä asia, sillä Seanilla tuppaa (varsinkin tiukoissa peleissä) keittämään ja tuloksena on turha jäähy. Siinä mielessä tyhjää polkeva Pyörä sekä Essi Pirnes ovat hyviä.

Kantani Mikko Luomaan olen tuonut jo julki, joten siitä ei sen enempää, tai sen verran, että toivottavasti peliaika jää vähiin.
 

Jazze Cazza

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit,Detroit Red Wings,ManU
Joo,mielenkiintoinen valinta toi Luoma-case tosiaan. Mulla on kanssa vähän ristiriitaiset fiilikset herran toimintakykyyn mut katotaan nyt yks peli. Pirneksestä sen verran että ehkä tällänen kokeilu vois olla hyväks koska HH on vedelly vähän miten sattuu viime skulailut. Wait and see.
 

TKO

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, NFL
Pirneksen leimaamista en ymmärrä, mutta Bergenheimin jättäminen ulos kokoonpanosta on ehkä hyvä asia, sillä Seanilla tuppaa (varsinkin tiukoissa peleissä) keittämään ja tuloksena on turha jäähy.

Bergenheim on saanut jonkunlaisen vamman harjoituksissa ja on siis loukkaantumisen takia kokoonpanon ulkopuolella. YLE tämän tiedon lähteenä.

Ilmeisesti tuo YLE:n sivuilla oleva kokoonpano nyt on se jolla peliin lähdetään. Mietinpä vain, että mistä lie MTV3 tuon omansa kaivanut? Eihän siellä ollutkaan kuin parin kentällisen verran virheitä... Liekö Mika Saukkonen tai jopa itse Mestari ollut tarkkailemassa harjoituksia?
 

Uleåborgir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Päätalo, Huovinen, Sympathy For The Devil
Ape analysoi Koistisen kommenttia niinkin kärkevästi, että puhui jopa "luottamuspulan rajoilla olemisesta". Kun Urheiluruudussa näytettiin välähdystä Leijonien jääharjoituksesta, olin lukevinani Sakun huulilta sanan "vittu", eikä äijä ollut kovinkaan tyytyväisen näköinen.

Mitähän siellä joukkueenjohdossa tapahtuu? Onko Shedden umpilukossa ja pitääkö Jalonen mykkäkoulua? Kyllä nyt vaikuttaa siltä, että johdon eri osapuolten välille on syntynyt kuiluja ja samoin Sheddenin ja pelaajien välille. Jalonen lienee vielä väleissä pelaajien kanssa.

Onneksi kuitenkin juuri pelaajat ovat ne, jotka Suomen ottelut loppujen lopuksi pelaavat ja toivottavasti voittavat.
 

Salama44

Jäsen
Tänään sitten nähdään kuinka "hienosti" Suomen peli kulkee ÚSA:ta vastaan kun se on tähän asti joidenkin mukaan vain säästellyt itseään eikä ole repinyt heikompia maita vastaan mitään isoja voittoja.

Suomen toivo taitaa olla maalivahtipelissä, koska Tim Thomas on poissa. En kuitenkaan usko, että USA:n kakkosmaalivahti on niin huono kuin mitä ennalta luullaan. Ei ainakaan suomalaisten viimeistelely-yritysten edessä. Jenkit voivat päästää muutaman maalin, mutta niiden ylivoimapeli ja viimeistelytaito ovat niin paljon Suomea parempaa että ne tekevät muutaman maalin enemmän. USA:n joukkueen nuoruuden into voittaa tänään Suomen, jossa osa pelajista on jo ns. hiipuvia entisiä tähtiä.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Joo, ehkä on vähän ylikonservatiivista ajattelua, mutta ajattelen kyllä, että turnauksen aikana pelaajien on paree olla arvostelematta valmennusjohtoa. Mitä hyvää siitä voisi seurata? Ei jääkiekkojoukkue ole mikään sotamiesneuvosto, joka äänestää itselleen johtajat tilanteen mukaan. Jälkikäteen voi toki itkeä sydämensä pohjasta julkisuuteen, jos siihen näkee aihetta. Eli vähän huonoja merkkejä nämä ovat, joskin muistuu kyllä mieleen yksi turnaus, jossa kuohui enemmänkin mutta ilman että olisi menoa haitannut tosipaikoissa...
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Nyt ollaan sellaisessa tilanteessa, mihin Sihvonen ja hänen kannattajansa pyrkivätkin. Kaikki pelaajien ja valmentajien reaktiot tulkitaan ja "analyytikot" tietävät jopa mitä valmentajat ovat sanoneet erätauolla, pelin perusteella. Jos Koivu sanoo treeneissä "vittu", saattaa häntä harmittaa epäonnistuminen tai OJ on ampunut häntä nilkkaan...

Olkoon Shedden vaikka kuinka epäonnistunut valinta valmentajaksi, en olisi uskonut kuinka paljon täälläkin löytyy niitä jotka haluavat maajoukkueemme epäonnistumista. Sheddenin puukotuksen määrä on Suomen urheiluhistoriassa aika kärkipäässä ja täytyy nostaa hattua herralle, että on pystynyt silti toimimaan työssään. Sihvonen piiloutuu lehtimies statuksen taakse, vaikka on selvästi ajaa tiettyjen ryhmien etua. Ehkä tällä tavalla saa sen maajoukkueen kakkosvalmentajan paikan.
 

d2uce

Jäsen
Mitähän siellä joukkueenjohdossa tapahtuu? Onko Shedden umpilukossa ja pitääkö Jalonen mykkäkoulua? Kyllä nyt vaikuttaa siltä, että johdon eri osapuolten välille on syntynyt kuiluja ja samoin Sheddenin ja pelaajien välille. Jalonen lienee vielä väleissä pelaajien kanssa.

Jotenkin tuntuu, että Shedden ei ole oikein oma itsensä. Ei ole tullut niitä SM-Liigasta tuttuja eläytymisiä oikeastaan mihinkään tilanteeseen. Aina kun miestä kuvissa näkyy on katse lasittunut ja ilmekään ei värähdä. Välillä saattaa olla suu auki, välillä kiinni, mutta juuri tuon kummallisempia tunneskaaloja ei ole kuvaruudun välityksellä saanut irti.

Onko MM-kisat lamauttanut Sheddenin täysin? Nythän käsissä on melkoinen tähtisikermä aikaisempaan uraan verrattuna. Tästä kertoo mielestäni myös se viiden hyökkääjän ylivoima. EASPORTS -efekti sanoisi aceman81.
 

saluzci

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Koistinen kritisoi melko voimakkaasti ylen teksti tv:llä sekä pelaavasta kokoonpanosta tiedottamista että kahdeksan pakin käyttöä. Kannattaa lukea.

Näyttää olevan oululaislähtöisten pakkien tyyli tämä itkeminen, Niinimaa sai itkemisensä jatkajaksi Koistisen.

No, sen voi pistäåä kokemattomuuden piikkiin Koistisen osalta, Niinimaan osalta se oli tyhmyyttä.
 

repe_joke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim
Suomi pelasi sitten tosiaan turnauksen parhaan pelin, toistaiseksi tärkeimpään paikkaan. Eka erä ja osa toisestakin meni jäähyjä kiroillessa, mutta niitä lukuunottamatta Suomi pelasi mielestäni todella hyvin. Ja pelasihan Suomi myös loistavaa av:ta, joten myös jäähyjen aikoina pelattiin hyvin, mutta ei tuommoista määrää jäähyä olisi pitänyt ottaa. Ei vaikka tuomareilla olikin vähän herkkälinja, ei vain pitäisi antaa mitään tekosyytä viheltää jäähyä.

Tästä on hyvä jatkaa huomiseen, ja siitä eteenpäin ensimmäiseen kuolemanotteluun. Tämän iltaisella pelillä, miinus jäähyt, Suomella on mahdollisuudet mihinkä vain tässä turnauksessa.

Kiitos leijonilla hienosta kiekkoillasta.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Kummallinen peli. Tuomarit olivat ihan pihalla, sekä O. Jokisen että Burishin ulosajot tulivat naurettavan helpolla kun taas Brownin selkeä vahingoittamisyritys Jussi Jokisen päähän noteerattiin vain 2+10-minuuttiseksi. Koistisen maalin hyväksyminen videotarkistuksenkin jälkeen oli erikoinen niinikään.

Suomi paransi peliään loppua kohti ja sehän lupaa vaan hyvää jatkoa ajatellen.
 

tt

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tuomarit olivat ihan pihalla, sekä O. Jokisen että Burishin ulosajot tulivat naurettavan helpolla kun taas Brownin selkeä vahingoittamisyritys Jussi Jokisen päähän noteerattiin vain 2+10-minuuttiseksi.

Tuomarit olivat ehkä pihalla ja Jokisen ulosajo puhtaasta taklauksesta oli erikoinen, mutta kovin paljon selkeämpää tai typerämpää keihästystä kuin Burishin suorittama (tai itse asiassa se oli mailan päällä lyöminen, edit: oli myös pöytäkirjaan merkitty mailan päällä lyömisenä) en ihan hetkeen muista nähneeni. Todettakoon, että pelirangaistus ei siis tullut siitä Mertarannan hidastuksesta hehkuttamasta nyrkiniskusta maalin takana.

Brownin taklaus oli kohtuullisen puhdas (ymmärtääkseni peli ei ollut vielä päättynyt), Jokisen asento oli tilanteessa vain erittäin huono. 2+10 ei mielestäni ollut väärä tuomio.

Viihdyttävä matsi. Näitä lisää.
 
Viimeksi muokattu:

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
No, toivottavasti trendi olisi joka tapauksessa parempaan, tiivimpään ja virheettömämpään peliin. Lopputulos ei vielä ole mikään elämän tai kuoleman asia, mutta hyvä merkki olisi jos vähintään saataisiin USA ahtaalle.

Tämä meni kirkkaasti yli odotusten: mitä vähemmän "tuomarit" oli sotkemassa peliä sitä enemmän Suomi hallitsi tapahtumia. Ensimmäisen erän alku oli jäätävää kyytiä USA:lle (juuri siinä paikassa kun fiaskokiekon olisi pitänyt romahtaa). Tällä pelillä Suomi osoitti säilyttäneen sen tasonsa mikä meillä viime vuosina on ollut: että hyvänä päivänä voidaan voittaa mikä tahansa vastustaja tässä turnauksessa vieläpä peliä halliten. Silti täytyy sanoa, ettei peli ollut lähellekään täydellistä ja vasta ensimmäinen "maali" (taivaassa varmaan tehtiin pieni erehdys ja peliohjelmassa luki SWE eikä FIN) käänsi lopullisesti otteen Suomelle. Jos mitään ollaan historiasta opittu niin jatkossa ne pienet marginaalit todennäköisemmin ovat helposti kääntymässä siihen toiseen suuntaan. Puolustus näyttää jotenkin skitsofreniselta, välillä peli on jäätävän varmaa ja sitten yhtäkkiä paineessa aletaankin sinkoilemaan ja syöttelemään minne sattuu. Viime vuotiseen verrattuna tämä joukkue kyllä tuntuu jotenkin huterammalta. Mutta komea oli suoritus jäällä!
 

Bob Rambo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, AC Oulu
Pelin omituisuudesta ja viihdyttävyydestä tuskin tarvitsee edes puhua, mutta mietityttämään jäi, pitikö videotuomarin tehdä ratkaisunsa tässäkin tilanteessa tuomarin kysymyksen pohjalta? Ja noihin kysymyksiin tietääkseni ei kuulu "menikö se vittu verkon läpi?"
 

hätrikki ||

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers, Anaheim Ducks
Kumpi voittomaalin lopulta teki? Itse en kiinnittänyt asiaan huomiota. Osuiko Ruutu kiekkoon vai menikö suoraan? Näkikö joku?

Mielestäni Ruutu ei osunut kiekkoon, Koivu löi kiekon edustalle josta pelaajien ja Eschen längistä lirui sisään. Korjatkaa vaan.
 

efektimies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saipa

d2uce

Jäsen
Jotenkin tuntuu, että Shedden ei ole oikein oma itsensä. Ei ole tullut niitä SM-Liigasta tuttuja eläytymisiä oikeastaan mihinkään tilanteeseen. Aina kun miestä kuvissa näkyy on katse lasittunut ja ilmekään ei värähdä. Välillä saattaa olla suu auki, välillä kiinni, mutta juuri tuon kummallisempia tunneskaaloja ei ole kuvaruudun välityksellä saanut irti.

Onko MM-kisat lamauttanut Sheddenin täysin? Nythän käsissä on melkoinen tähtisikermä aikaisempaan uraan verrattuna. Tästä kertoo mielestäni myös se viiden hyökkääjän ylivoima. EASPORTS -efekti sanoisi aceman81.

Yksi "tähdistä" putosi pelin alkuvaiheessa pois ja näemmä helpotti Sheddeninkin hommaa. Myös venäläiskaksikko sai omalla erinomaisella panoksellaan Sheddenin tunnetason sille tasolle, että alkoi niitä ärräpäitä (f-words in English) lennellä. Ensin harkitusti ja lopuksi lonkalta ja sarjatulella.

Kolmannessa erässä Suomen tahtotaso, peli-ilme ja taistelu oli sitä luokkaa, mitä on arvokisoissa totuttu näkemäänkin. Olin havaitsevinani myös pientä pelikirjallista muutosta pelissä, muutenkin kuin ylivoimapelin muutoksissa.

Alivoimalla Suomi oli häikäisevä. Kokemattomalla yhdysvaltalaisryhmällä meni sormi suuhun Suomen aktiivisen alivoimaneliön pistäessä peliä ahtaalle. Pakko kehua vielä Suomen alivoimasentterikolmikkoa M.Koivu, Kapanen & Hahl. Myös Pyörälältä ja Pihlströmiltä laadukasta ja ennenkaikkea aktiivista ja energistä alivoimapelaamista.
 

Daemon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Juventus, FC Slayer
Sheddenin vahvuus on, pamerikkalaiseen tapaan, nimenomaan tunnepuolen valmentamisessa, ei esimerkiksi peluutuksessa ja nopeassa reagoinnissa. Joukkue oli koko ajan äärettömän hyvällä asenteella kaukalossa, ja valtava jäähymäärä menee mun mielestä enemmän täysin käsittämättömän tuomarilinjan (jota on kisoissa muutenkin vedetty), kuin ylilatauksen piikkiin.

Kahta pahinta taklausta lukuun ottamatta kummallisin jäähy oli Väänäsen koukkaamisesta laitakahinassa saama kakkonen. Ei ymmärrä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös