Ma 7.4.2008 Blues - Kärpät (2.finaali)

  • 54 552
  • 267

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Ihanaa!

Blues vei satanolla peliä. Jyräsi niin fyysisellä kuin pelilliselläkin puolella suvereenisti. Mutta ei riitä. Kärpät oli tänään tämän verran parempi - Tarkki ratkaisi pelin.

Otan osaa. Täytyy sattua. Blues oli pirun hyvä. Mutta olenpahan myös mahdottoman täpinöissäni! Voiko olla olematta kun tällaisen pelin päätteeksi näkee kiekon liruvan ihanasti vastustajan maaliin... Kotikatsomossa oli tänään ainakin tunnetta. Ja sitä vartenhan tätä peliä seurataan.

Ja kultaisella potalla varustettu amitsuviiksi mussutti päivän selvästä kampista, sen minkä sukelluksiltaan ehti.

Sukellusosastolla kunnostautui kylläkin Bluesin äijäjoukkio. Tai siis Mikko Lehtonen. Surkuhupaisa pomppu :D
 

raksipoi

Jäsen
Kyllähän tässäkin voitossa oli jo vahvasti ylityön makua. Kootkaa vaikka ens vuodeksi yks ainut joukkue sieltä Etelästä. Vaikka tokkopa tuota sittekää pärjäisitte.
 

inter

Jäsen
Tämä sitten ilmeisesti oli sitä Suomen parasta kiekkoa, kun kyseessä kuitenkin finaalipeli oli. Samalla myös Suomen parasta tuomarointia?

Pelatkaas nyt äkkiä finaalit pois alta eli pari voittoa vielä Kärpille niin saadaan kausi loppuun. Mielenkiintoinen SM-liiga? Varmasti viimeistään silloin kun Kärpät voittaa vielä muutaman mestaruuden putkeen. Hyvä että katsomossa sentään on tunnelmaa!
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
Taistelu jatkuu ja ote on vähitellen siirtymässä Bluesille. Tästä tulee vielä pitkä ottelusarja.

Se on niinpäin, että ote on seuraavan pelin alussa Bluesilla. Jos se tuottaa tulosta, sarjasta tulee pitkä - jos se ei edelleenkään tuota tulosta, on sarja taputeltu keskiviikon pelin toisen erän jälkeen.
 

Lauri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues & Devils
Bluesilta loistava peli, yksi kauden parhaimmista ja vielä tärkeimpään paikkaan. Silti, ikuisena pessimistinä, "tiesin" että Kärpät tämän voittaa kun jatkoajalle mentiin. Tosin sama fiilis oli Jokereita vastaan 7.pelissä koko ajan. Kai se tappio tuntuu pienemmältä pahalta, kun uskottelee itsellään että peli on hävitty ja niin se nyt tuntuikin.

Ei edes vituta yhtään, helvetin väsynyt ja pettynyt olo vaan. Ei voi mitään, onnea Kärpille voitosta.

Mutta taistelu ei todellakaan ole ohi. Tällä ilmeellä saadaan huikea peli taas pystyyn Oulussa. Mutta se peli pitää voittaa, ja voitetaankin.
 

Hessa

Jäsen
Suosikkijoukkue
FPS
Ensimmäisen kerran vuosiin postaan tännekin, mua henkilökohtaisesti vituttaa suuresti miten noin hieno jengi kuin Blues saa tälläisen tappion niskaansa. Maalihan oli armoton liru ja täysin moken piikkiin, mutta on kamala vääryys että Kärpät otti TÄSTÄ PELISTÄ jälleen askeleen lähemmäs poikaa. En sano että huonompi voitti, sanon että parempi hävisi. Olen helvetin harmissani koko Espoon puolesta. Tämä raapii sydäntäni
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Olipahan siinä jääkiekko-ottelua kerrakseen. Bluesin pelaajat sikailivat kaksi Kärppäpelaajaa sairaalakuntoon - ilmeisesti yrityksenä lopettaa Mikkolan kiekkoura?

On oikeus ja kohtuus että se lämäri meni maaliin, muu tulos olis ollu oikeusmurha ja sen tietää jokainen espoolainenkin kun vain pettymykseltään voisi sen myöntää. Bluesin antijääkiekko roiskimisine, neiteilyineen ja sumputtamisine ei oikeuttanutkaan mihinkään muuhun, aktiivisempi ja parempi joukkue voitti.

Länsimetrokin saapuu Espooseen ennen poikaa, vaikka molempiin hankkeisiin käytetään saman verran rahaa.


Mitä vittua sä PORO selität? Hä?

Oikeus ja kohtuus olisi ollut Bluesin voitto, tai pikemminkin totaalinöyryytys tosta Kärppien lammaslaumasta. Kähkösen tuomio oli täysin oikea, mutta Mikkolakin voisi vähän pitää päätään ylhäällä juuri kiekon lauottuaan. Siellä pelataan lätkän finaaleita eikä mitään piharingetteä.

Nyt syö miestä niin helvetisti. Blues hallitsi 90% koko pelistä, mutta kun ei vain saada mistään sisään niin vaikea on voittaa. Ratkaisu sitten vielä sellainen Jokeri-sarjatyyppinen imaisu Brücklerilta. Uskomattoman paska ratkaisu hienolle pelille.


Tästä on vaikea jatkaa, mutta pakkohan se on taistella. Keskiviikkona siellä napapiirin tuntumassa on pakko taistella sillä samalla apinan raivolla, jolla Jokerit kaatui kolme kertaa putkeen. Sitä tuo vastustajan lammaslauma ei kestä.
 

Blågula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Blues, Kiekko-Espoo
Kyllä olen niin ylpeä tuosta joukkueesta! Siis niin paljon sydäntä ja tahtoa. Jätkät pistivät tänään kaiken peliin ja lopussa pysyivät hädin tuskin pystyssä, mahtava taistelu!

Ristiriitaiset tunteet: ottelun voitti joukkue jonka pelaaminen on about yhtä kliinistä ja tahratonta kuin sairaalan käytävä, ja se tuntuu niin helvetin väärältä. Mutta ehkä päällimmäinen tunne on kuitenkin vilpitön ilo siitä miten isolla sydämmellä oma joukkue pelasi, tuntuu hyvältä olla tuon joukkueen kannattaja.
 

tapio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bleg, Crisu, Pena, fööni, geeli ja Vidal Sasoon!
Hieno jengi.

Olipas huikea ottelu. Kyllä on Bluesilla hieno joukkue kasassa, aivan uskomaton. Reilusti annettiin vielä Kärpille pari voittoa eteen, että saadaan pelata kunnolla pitkä sarja :)

Kyllä on kärpilläkin hyvä jengi, hyvä pelikuri ja jaksavat puolustaa, ja Tarkki on kuin itse varmuus, muuri, iso kaveri joka peittää hyvin koko maalin. Jotenkin on vaan jäänyt fyysisyydessä ja luistelussa Bluesin jalkoihin, tai sitten tämän kakkospelin merkitys korostui juuri Bluesille. No riittää menneen spekulointi. Tilanne 2-0, sota jatkuu, vähän tarkkuutta maalipaikkoihin, laatua syöttöihin ja tahtoa ja viekkautta niin tullaa tasoihin. Tempo ja taisteluilme pitää myös säilyttää.
 

Bandana

Jäsen
Mieletön taistelu Bluesilta. Tappion luomaa vitutusta huomattavasti suuremmaksi tunteeksi nousee ylpeys tuon joukkueen taistelusta.

Huikean kiekollisen pelin ja liikkeen lisäksi kahdesti tappoivat vitosen, kestivät kahden minuutin 5-3-alivoiman jatkoajalla, uskomatonta taisteluhenkeä kapteeni Alangon johdolla. Pakko nostaa hattua.

Pakko nostaa myös hattua espoolaisyleisölle. Kylmät väreet tuli kotisohvallekin kuumehöyryjen keskelle, kun Kähkösen vitosen päätyttyä yleisö nousi - kuin viimeisessä Jokerit-ottelussa - spontaanisti seisomaan ja osoittamaan suosiota omalle joukkueelleen.

Pirun ylpeä olen tästä joukkueesta. Toivottavasti taistelu jatkuu vielä!
 

Ekonyymi

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo, Blues, Honka
Tällä kaudella Blues on hävinnyt enintään kaksi peliä putkeen. Eli putki on nyt täynnä ja Raksilasta tulee voitto. Vaikka Kärpät voitti, huono peli järkytti itseluottamusta. Ainahan kiekko ei tällä tavalla maaliin pompi. Varmaan podettaa, miksi 5 vs. 3 ei tehdä maalia, kun se runkosarjassa olisi ollut varma asia, ja miksi kaksi kertaa 5 minuutin ylivoima jää hyödyntämättä.

Eipä silti, kova jengi on Kärpät ja valmentaja Nokka vielä kovempi.

Ei ottelu yksin Brucksin imaisuun ratkennut, vaan siihen samaan heikkouteen, mikä joukkuetta on vaivannut koko kauden eli huonoon maalintekotaitoon.

Blues on käytännössä pakkovoiton edessä, joka joukkueelle onkin jo tuttu tilanne, mutta jos voittaa, silloin alkaa Käppien lapa täristä.
 

trap

Jäsen
Yllättävän hyvin kotimatkalla sai sulateltua vittumaisen tappion. Blues hallitsi ylivoimaisesti koko ottelua, mutta jäähyt sotkivat peliä. Heiskaselle vihelletty vitonen oli täysin naurettava.

Brücklerille meni loistopelin jälkeen yksi helppo, mutta en ala Brucksia tästä syyttämään. Ei voi mitään. Oli muuten vähän surullinen näky, kun Brückler poistui ensimmäisenä Bluesin pelaajista hallilta Espoon sateiseen ja pimeään iltaan.
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
En ihan nyt ymmärrä. Voiko sanoa Bluesin olleen sanoinkuvaamattoman hyvä, tai vastaavasti Kärppien sanoinkuvaamattoman paska, jos Blues tekee 91 minuutissa yhden maalin?
 

Salama44

Jäsen
Tuntuu olevan kyllä sama onko tuomareita 1, 2 vai 10, jos ovat Suomessa ja linja on selvästikkin sovittu. Siis se linja, ettei mitään vihelltä. Tänäänkin vihellettiin vain ja ainoastaan kaatumiset. Tunnetta tuomareiden ei pidä pelistä tappaa, mutta en ainakaan itse jaksa tuollaista roikkumista, hakkaamista ja huitomista katsoa. Sama katsella jotain ukrainan halonhakkaamiskisoja.
Tänään ei kyllä vihelletty kaikkia kaatumisiakaan. Bluesin pelaaja kampattiin toisessa erässä selvästi mailalla maalin takana kun Kärppien pelaaja oli jo ulkona tilanteesta ja Blues lähdössä nopeaan hyökkäykseen. Paremmin luisteleva ja peliä hallitsevampi joukkue kärsii aina enemmän tästä "Ukrainalais-kiekosta" Olen Rami Alangon kanssa täysin samaa mieltä, että tuomarit yrittivät tänään tehdä kaikkensa pilatakseen Bluesin pelin. Kärpille tälläinen tietekin sopi kun he saivat johtomaalin. Sitten vain roiskittiin kiekkoa pitkäksi ja toivottiin, että saadaan joku ylivoimatilanne tai vastahyökkäys jolla ratkaistaan peli.
 

kalppis

Jäsen
Suosikkijoukkue
kärpät
Olipa erikoinen peli! Puhtaat paperit Kärpistä saa Tarkin lisäksi... ei niitä muut saakaan. Veikkailin tuossa, että Paakkis ratkaisee tän pelin, mutta se olikin Brückler joka imullaan toi voiton Ouluun.

Pesosen potkusta ei uskalla sanoa vielä mitään, ennen kuin näkee videon muutaman kerran hidastettuna. Tai no aivan sama, potkas tahallaan tai ei, se ei pelin lopputulosta muuta. Eiköhän sinne Muukkoselle video lähde ja sieltä sanktio tule, jos oli sen arvoinen.

Toivottavasti Aaltonen ei loukannut pahasti itseään. Harmittaa muutenkin, kun ketjusta puuttuu jo sentteri. Sahlstedtin vitja on muutenkin ollut parasta antia play-offeissa ja Aaltonen voisi ratkaista nuo tarvittavat pari voittoa.

Voitto paskalla pelillä, muttei todellakaan halvalla. Mikkola ja Aaltonen pois, ketä laitetaan tilalle?

ps. Matikainen on aika neiti!
 

FinJeevel_86

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, NHL, Liigakarsinnat
nelosen lähetys kuvausta, ohjausta, selostusta, "asiantuntemusta" (jantuselle puhtaat paperit) ja räikeätä puolueellisuutta huomioonottamatta edelleenkin paska.


Muille puhtaat paperit, paitsi kameramiehelle, joka ei saanut pidettyä tärkeillä hetkillä kiekkoa kuvassa (kiekko katsomoon-jäähyt) ja Grönmanille joka on olevinaan joku helvetin viides erotuomari. "Tosta ois ehdottomasti pitänyt tulla jäähy" "Nyt jäi selvä jäähy puhaltamatta". Finaaleissa saa pelata kovempaan, eiks je? Jäähytilasto näyttäis hyvältä jos Grönman puhaltais. Ja peli.
 

DanC

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, Bleg, ACM
En ihan nyt ymmärrä. Voiko sanoa Bluesin olleen sanoinkuvaamattoman hyvä, tai vastaavasti Kärppien sanoinkuvaamattoman paska, jos Blues tekee 91 minuutissa yhden maalin?

Voi sanoa, että Blues vei peliä ja hallitsi täysin. Mutta ei tietenkään voi sanoa, että joukkue on sanoinkuvaamattoman hyvä, koska se ei sitä ole maalien puuttuessa. Kärpät oli kyllä lähes sanoinkuvaamattoman heikko.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
En ihan nyt ymmärrä. Voiko sanoa Bluesin olleen sanoinkuvaamattoman hyvä, tai vastaavasti Kärppien sanoinkuvaamattoman paska, jos Blues tekee 91 minuutissa yhden maalin?

Sekä että. Kaikki kiitos joukkueelle, tuota peliä oli huikea seurata. Jokaikinen pelaaja (jopa parjattu Tuominen) antoi jengille _kaiken_. Se on jotain, jota ennen tätä kautta ei ole Espoossa sitten liiganousun näissä mitoissa nähty. Se on hienoa.

Mutta se ei riitä. Nämä pelit ovat nyt se Upea Mahdollisuus(tm), joka pitää pystyä hyödyntämään. Se kiekko pitäis vaikka väkisin kuljettaa sinne maaliin, syödä Tarkin kiveksetkin jos ne ovat tiellä ja tirvasta Pesosen purukalusto sinne tolpan juureen matkalla - ja kaiverruttaa kiitokseksi nimensä ikuisiksi ajoiksi Kanada-maljaan.

Vielä on hyvä mahdollisuus, mutta keskiviikkona noita maaleja on saatava enemmän. Kärpille vain suoraansanottuna turpaan, ja kiekko maalin perukoille. Voitto pitää ottaa, sitä ei voi ansaita.
 

Dolgor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues, Rags
Kyl oikea jengi tänään voitti. eiku...

Loistavaa hallintaa Bluesilta, etenkin jatkoajalla. Paikkoja vaan ei osattu hyödyntää nimeksikään. Ei sille mitään voi - kitkerän katkera fiilis jäi. Onnea kuitenkin Kärpille.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Tänään ei kyllä vihelletty kaikkia kaatumisiakaan. Bluesin pelaaja kampattiin toisessa erässä selvästi mailalla maalin takana kun Kärppien pelaaja oli jo ulkona tilanteesta ja Blues lähdössä nopeaan hyökkäykseen. Paremmin luisteleva ja peliä hallitsevampi joukkue kärsii aina enemmän tästä "Ukrainalais-kiekosta" Olen Rami Alangon kanssa täysin samaa mieltä, että tuomarit yrittivät tänään tehdä kaikkensa pilatakseen Bluesin pelin. Kärpille tälläinen tietekin sopi kun he saivat johtomaalin. Sitten vain roiskittiin kiekkoa pitkäksi ja toivottiin, että saadaan joku ylivoimatilanne tai vastahyökkäys jolla ratkaistaan peli.

Jooh, ehkä parempi olisi ollut sanoa että "jos kaaduit oli mahdollista että sinua vastaan tehdystä rikkeestä tulee jäähy, muuten ei".

Itse peliin liittyen, mielestäni on ihan ok pelata millä vain taktiikalla, mutta kyllähän tosiaan tuomareiden tehtävä olisi ottaa tuo mailankäyttö mudoossa, jos toisessakin pois.

Mukavan suoraselkäistä ja neutraalia analysointia muuten sieltä. Tälläistä palsta kaipaisi enemmän.
 

puhuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
En ihan nyt ymmärrä. Voiko sanoa Bluesin olleen sanoinkuvaamattoman hyvä, tai vastaavasti Kärppien sanoinkuvaamattoman paska, jos Blues tekee 91 minuutissa yhden maalin?

Väärän väriset taikalasit vaan.. Toisaalta Espoo-joukkueella(fanit huutavat sille) oli tänään lyötävä kaikki peliin ja otettava kaikki irti mitä lähtee. Sen se myös teki ja kerran pomppikin sisään ylivoimalla.
Kärpiltä passiivista kyttäämistä juurikin tämän takia. Ylivoimat meni sitten hermoilun ja tuskailun piikkiin. Näin käy joskus. Iloinen täytyy silti olla koska vain voittajat muistetaan.
 

kakkonen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kyllä olen niin ylpeä tuosta joukkueesta! Siis niin paljon sydäntä ja tahtoa. Jätkät pistivät tänään kaiken peliin ja lopussa pysyivät hädin tuskin pystyssä, mahtava taistelu!
Sama.

(tai siis ilmeisesti eri joukkue mutta ymmärtänette minua kuitenkin)
 

Beukeboom

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät / Mamba!
Mitä vittua sä PORO selität? Hä?

Turha noihin provoihin on lähteä, Blues oli tänään pelottavan vahva. Blues on tehnyt sen mitä Tappara ja Ilves eivät pystyneet tekemään, nimittäin pimentämään Hyvönen-Pesonen-akselin.

Bluesin peliä oli ilo katsella ja Länärin yleisöä ilo kuunnella. Tarkki pelasi elämänsä ottelun ja Kärpät puolusti tiensä voittoon. Puolustuksella voitetaan mestaruuksia, näin sanotaan.

Kiitos hienosta kiekkoillasta.

Ps: Antti "fucking" Ylönen!!!!
 

JPL

Jäsen
Blues on käytännössä pakkovoiton edessä, joka joukkueelle onkin jo tuttu tilanne, mutta jos voittaa, silloin alkaa Käppien lapa täristä.

Heh. Saahan sitä kuvitella mitä haluaa.

Mutta hemmetin hyvin Blues pelasi. Ei kannata hävetä lainkaan. Olisi ansainnut voiton tuosta ottelusta, mutta minkäs teet jos ei maaleja onnistu tekemään. Tarkki oli ottelun ylivoimaisesti paras pelaaja ja Bruckler sitten kakkonen. Näiden jälkeen Bluesin ulkkiskenttä ruotsinsuomalaisen poistuttua oli parasta antia.

Isot miinukset Nelosen "kiekkotiimille". Mikä ihme siinä on, että pitää keksiä niitä juttuja? Eikös sitä voisi keskittyä käsillä olevaan otteluun neutraalisti, ilman mitään sensaationhakuisuutta? Jarna tuntuu olevan ainut järkimies tuossa "tiimissä" ja pelkästään se kertoo jo aika paljon. Vituttaahan se varmaan, kun Jokerit tai HIFK ei enää pelaa, mutta voisi sitä silti edes yrittää olla ammattimainen. Nooh... onneksi äänet saa hiljaiseksi ja kun muksu nukkui vieressä, se oli jopa välttämätöntä.

Kärpistä Pesonen on kyllä yössä. Tai ainakin hän kärsii eniten tuosta tuomareiden linjasta että vain ruumiit vihelletään. Todella hankalaa päästä hänellä pelaamaan omaa peliään, kun maila tai mies on koko ajan kainalossa. Sen kanssa pitää vaan oppia elämään.

Kärpistä loukkaantui siis Ilu ja Aaltonen. Mikkola ei juuri vaikuta, koska oli tänäänkin keskenkuntoisena melkoisen hidas ja Ylönen on terveenä parempi kuin Ilu tuossa kunnossa. Aaltonen sen sijaan on iso menetys, jos jotain pahempaa hänelle tuli. Sen niitin jälkeen hän ei kovin montaa vaihtoa pelannut, mutta katsotaan nyt. Veikkaan että on ylihuomenna mukana.

Jotenkin sääliksi kävi Espoolaisia. Niin lähellä, mutta kuitenkin niin saakelin kaukana. Kärpät näytti vetävän koko ottelun säästöliekillä ja Blues painoi jokaisella solulla. Tuo ei välttämättä kovin hyvää tiedä Bluesille. Ei taida energiavarastoissa olla aivan hirvittävästi enää resursseja. Vielä ne saattaa sen pari peliä riittää mutta kyllä ne loppuu aiemmin kuin Kärpillä, tai sitten siellä on otettu Gatoradea terävämpää palautusjuomaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös