Shayne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vihreäpaitainen mies & Petun pelistragedia
Ma 7.4.2008 Blues - Kärpät (2. finaali)

Finaalitaisto jatkuu maanantaina Espoossa. Ensimmäinen taisto on käyty Oulussa, jonka Kärpät veivät ansaitusti numeroin 3-1. Varsinkin ensimmäisen kymmenminuuttisen rynnistys kotijoukkueelta oli kuin isän opetus märkäkorvapojalleen.

Blues kuitenkin tuli peliin mukaan jo ensimmäisen erän loppuhetkillä ja jatkoi painettaan toisessa erässä ja läpi kolmannen erän. Huhupuheet kertovat noin 700 pitkästä kiekosta kotiyleisön edessä, mutta luulen siinä olevan hieman liioittelun makua. Blues hallitsi, mutta kuten kärppäfanit oletetusti sanoivatkin, sota-alueelle ei enää päästy. Sinne päästiin toisessa erässä, jolloin paikat myös tuhlattiin.

Ottelusarjan toinen kohtaaminen pelataan jo maanantaina, joka muuten on erinomainen ottelupäivä, siitä kiitokset sarjaohjelman laatijoille. Bluesin on kyettävä realisoimaan otteitaan, jotta sarjassa olisi vielä jotain jäljellä. Kärpät voi tulla rennosti Länskärille, jossa perinteisesti Tarkki on ollut aina ihan paska. Vai käykö kuitenkin niin, kuten aikasemmissakin sarjoissa, että Blues kääntää hurmioituneen kotiyleisönsä turvin sarjan lopulta itselleen. Kotietuahan ei osattu käyttää tähän mennessäkään, nyt sitä ei onneksi edes ole.

Lopuksi perinteinen seuraa heitä -osio: Kultakypärät. Alkaako Janne Pesonen pelaamaan tässä sarjassa ja alkaako Ryan Keller tappelemaan tässä sarjassa. Lisäseurattavaa fyysisyydestä, joka on kuulemma tärkeää. Ekassa pelissä 100-1 Bluesille, alkaisiko Blues pikkuhiljaa jopa vertymään? 200-1 maanantaina?

Loppujen lopuksi vielä terveisiä Cosmolle: Antakaa kun määkin avaan otteluketjuja!!!
 
Viimeksi muokattu:
Kausi ohi, ura paketissa

Tex Willer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kärpät voi tulla rennosti Länskärille, jossa perinteisesti Tarkki on ollut aina ihan paska.
http://www.sm-liiga.fi/ottelut/raportti/34957.html
Suorastaan sysipaska. Kyseisessä ottelussa juuri Tarkki oli saadun kahden pisteen takuumies.

Mielestäni Kärpillä on erittäin oivallinen tilanne lähteä hakemaan toista kiinnitystä Kanada-maljaan. Alla on hyvä startti viikon pelaamattomuuden jälkeen. Yksi erä omaa tehokasta jauhantaa ja kaksi erää vastustajan bensavarantojen kuivatusta. Maanantain peli on molempien voitettavissa, mutta mitä pitemmälle sarja etenee, niin uskoisin Kärpiltä löytyvän vaihdelaatikosta muutaman vaihteen Bluesia enemmän.

No maanantaina täytyy lähteä paikanpäälle tarkastelemaan molempien joukkueiden "säätöjä", mutta totuuden nimissä täytyy minunkin sanoa, että kun katselee tuota Bluesin joukkuetta ja sen työ/taistelumoraalia, niin väkisinkin tulee tunne, että tuon jengin kannattaminen on varmasti todella ylpeyttä herättävä tunne.
 

RolleX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät ja muut urheilua harjoittavat seurat.
Blues hallitsee peliä 99 %, mutta Kärpät voittaa silti. Pelin loppu numerot on 2-3 tai 2-4... Nopeilla vastaiskuilla kiekko pörsään!

Hannes, Aaltonen, Paakkis ja Lehtonen maalintekijöinä.

Kärppien taktiikka toimii kuin junan vessa :) Tehdään muuan tuuri maali ja sit puolustetaan. Kaikki vastustajat ovat luulleet hallitsevan peliä, mutta todellisuudessa Jarna kertoi totuuden :) Kärpät hallitsee vaikka kiekko pyörii maalin ympärillä (oman siis) .
 
Viimeksi muokattu:
Lähtee kuin TALAKKARI liukkaalta katolta :-)

ZOOM

Jäsen
Kotivoitto Bluesille huomenna.
Tarkki on kosmisen paska aina Länskärillä, joten Kärpät romahtanee jo luokattomaan maalivahtipeliinsä ensimmäisessä erässä.

Ottelu sinisille 5-1, Kähkönen tekee kaksi maalia ja Gustafsson yhden.
 

d2uce

Jäsen
Veikkaan, että peli etenee taas Kari Jalosen kärppäkäsikirjoituksen mukaan Bluesin näennäisessä hallinnassa 3-1 kotivoittoon.
 
FIGHT THE POWER! 14.2.2011 , 11.9.2011, 30.4.2012 & 20.11.2013 ME EMME UNOHDA!

Stouts77

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Sama tahti jatkuu

Kärpät peruuttelee vieraskentällä sen 50min. ja viimeisen kymmenen minuutin aikana tekee tarvittavat maalit ja voittaa ottelun 3-2.
 
"Tunnelma hallissa oli kuin haudassa sillä erotuksella että haudassa ruumis mätänee nopeammin kuin mitä Jokeripelaajat liikkuvat luistimilla."

Gellner

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
I mean that guy is standing in the window holding a human head. He is standing in the window holding a human head!!

jiihoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoon Blues
Olen sitä mieltä, että Blues hävisi lauantaina suureksi osaksi huonojen ja huonoista paikoista lähteneiden laukausten takia. Suureksi osaksi tämä myös johtui Kärppien loistavasta puolustuspelistä, jossa ei juuri tilaa jäänyt laadukkaille laukauksille oikeasta sektorista. Voisia sano, että vasta kolmannessa erässä Blues alkoi edes jollain tavalla laukomaan. Kun laukaukset saadaan kuntoon ja peli pysyy muuten samanlaisena kuin lauantaina Oulussa, ollaan vahvoilla. Tiestysti Berner saisi jättää sen yhen helpon myös laskematta...
Eli yrittäkää edes laukoa laadukkaasti, siellä on Tarkki maalissa. Mahdollisuudet helppojen kihausten imaisuun ovat siis suuret.
 

Hartza

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Voiton avaimet huomenna:

1) Brücklerin länget pitää
2) Osala-Viitaluoma-Lehtonen dominoivat ollessaan kentällä
3) Pistetään paikoista sisään
4) Bluesin joukkuehenki
5) Erikoistilannepelaaminen pitää parantua

Lauantain perusteella veikkaan Bluesin pelityylin ja joukkuehengen aiheuttavan vielä Kärpille ongelmia sarjan edetessä.
 
Allekirjoitukseni
Kärppien voitonavaimet

1.Käytetään Brucklerin heikot kohdat hyväksi (länget ja maalin sisällä pelaaminen)
2.Keskusta tukkoon
3.Tehokkaat vastahyökkäykset
4.Pelin rikkominen, ei usean vaihdon painetta omaan päätyyn.
5.Tarkki jatkaa loistopelejään, tehokas hyökkäys tekee tarvittavan määrän maaleja.
 

trap

Jäsen
Tarkin kohdalla tuo paska Länskärillä -repliikki jopa osittain pitää, kun muistelee sitä viime (vai toissa) kauden 5-1 -peliä.

Luottavainen olo on huomisen suhteen. Kuten jo moneen otteeseen todettua, kiekot pitää pistää nyt paikoista sisään ja mielellään parin maalin johto heti alkuun. Brückleriin tämä homma ei tule kaatumaan.

Saa nähdä ketkä viheltää ja muuttuuko linja kummemmin eilisestä.
 

lade

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Blues voittaa huomenna 4-2. Tämä siksi, että Blues on vaan niin pirun kova jengi. Kotiyleisö on haltioissaan ja yksinkertaisesti kannustaa kotijoukkueen voittoon. Paikalla on toki myös 1000 Kärppä-mielistä, joista 300 pohjoisesta tulleita eli "oikeita faneja". Loput jotain gloryhunt.. niin, no toivottavasti huomenna on masentavasta pelipäivästä huolimatta hyvä tunnelma.
 

-Mercury-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Kärpät voi tulla rennosti Länskärille, jossa perinteisesti Tarkki on ollut aina ihan paska.
Tarkin kohdalla tuo paska Länskärillä -repliikki jopa osittain pitää, kun muistelee sitä viime (vai toissa) kauden 5-1 -peliä.
2.10.2006 1-4: 27/28 96,4 % *1kpl IS*
3.1.2007 5-0: 30/35 85,7%
29.10.2007 2-1 ja. 35/37 94,6% *2kpl IS*
2.2.2008 1-2 ja.
42/43 97,7% *3kpl IS*

--------------------------------------

134/143 93,7%

Vai tarkoittiko se "aina paska" jotain muuta?


Tarkin playoff-saldo muuten: 17-1
 
Suosikkijoukkue
Kungen Nicklas
Saa nähdä ketkä viheltää ja muuttuuko linja kummemmin eilisestä.
Kahvakumppanit eli Favorin ja Levonen, Kärppien pitkiä kiekkoja sekä Bluesin viheltämättömiä paitsioita varten löytyy parivaljakko Sakari Suominen ja Petri Tuomisto. Näillä mennään, kohti kauden 2003-huipennusta!

Sitä todellakin toivoisi, että liigan tuomareilla olisi joku linja, eikä pleijareita aina vedettäisi perinteisellä "annetaan poikien pelata", eli estämiset ja reipas mailankäyttö kuuluu suositeltaviin toimenpiteisiin.

Huominen ottelu on melko varma tapaus, Blues ei voi hävitä tuota. Kärpillä kävi välillä käsittämätön munkki tuossa eilisen ottelun toisessa erässä, ettei pahemmasta väliä. Tuttuakin tutumpi leijuminen siis saapuu Kärppien otteisiin, koska mitä varmimmin ollaan taas ajatuksissaan jo valmiita mestareita, mitä sitä suotta rehkimään.

Sellainen 6-0 olisi sopiva alkuasetelma, josta lähteä huomisen pelin lopputulosta veikkailemaan.

Mitenhän tuo Kärppien 1. ja 3. kenttä? Eilisen ottelun voitti käytännössä Sahlstedtin vitja, muiden saadessa aikaan yhtä monta laukausta maalia kohti kuin 2. kenttä maaleja... Bros ja Viuhkola vaihdetaan päittäin? Yhdellä kentällä ei pitkälle pötkitä, kysykää vaikka Hämeenlinnan Jokereilta.
 
..i.,

sladdi#17

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sininen Suosikkijuoma: Ilmanen
-Mercury- kirjoitti:
Vai tarkoittiko se "aina paska" jotain muuta?
No jos lähdetään siitä että Brückler on aina ollut paska länskärillä.

Jännittävä peli tulossa huomenna. Aivan mahtavaa. Kyllä ne on vaikeita kysymyksiä mielessä kun laahustaa huomenissa kohti Länäriä. Finaalipeliä katsomaan. Mitä vittua? Voi olla että mieli taas herkistyy hieman halliin astuessa. Kovia paikkoja ymmärtää.

Ihan rehellisesti en ikinä ennen tätä kautta uskonut että Espoossa pelattaisiin ikinä finaaleja. Ensimmäistä kertaa ajattelin sen olevan ehkä realistista siinä vaiheessa kevättä kun alkoi näyttää että tuo 2. sija runkkarissa on vahvasti omissa käsissä. Tuo Haulikon pelaaminen on kyllä vielä kuin piste i:n päälle. Itseäni toistaen onneksi ei pelaa meillä.

Huomisen pelin alkuun Blues tullee kovaa. Toivottavasti hallille saadaan oikeita tuomareita tuomitsemaan näiden partasten sijaan ja vahvalla rynnistyksellä pakotetaan vierailija ottamaan jäähyjä. Parin maalin johto ensimmäiselle erätauolle kotijoukkueelle on toiveissa ja sen jälkeen katsotaan miten Kärpät onnistuu Bluesin peliä pilkkomaan.

muok. näköjään haluamani Levonen-Favorin. Hyvä. Ei välttämättä maailmaan parhaimmat tuomarit, ehkä Suomen parhaimmat, mutta joka tapauksessa tuomarit jotka jakavat jäähyjä tasapuolisesti eivätkä mene säännöllisesti sukelteluihin.

Jotenkin itsellä on sellainen usko että mikäli Blues saa laitettua Kärpät takaa-ajo asemaan ei sieltä välttämättä löydy sopivia eväitä liigan parhaan puolustuksen pilkkomiseen. Jokereilla oli se pirun terävä keihään kärki joka siinä välillä onnistui. Kärppien kärki on tylsempi, mutta toki leveämpi ja painavampi. Jäähyboksista on perkele pysyttävä poissa.

Uskon että Blues voittaa huomenna 3-0. Ensimmäinen erä 2-0 ja sen jälkeen näpertävä näätälauma hakkaa päätään liigan tiiveinpään viisikkopuolustukseen ja Grazin siniseen muuriin.
 
Viimeksi muokattu:
"Katson salaa ihaillen kokkarinuoria. Vittu ne on väärässä, mutta vittu ne on suoria."

JHOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Sen enempää analysoimatta Bluesilla on huomenna paikka iskeä. Se paikka myös käytetään.

Kärpät häviää Tarkin haparointiin ja Ekin jäätävään viimeistelyyn.
 

Chambza

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Flyers
Jännitys alkaa nousta. Edelleenkin luotto omiin seisoo kovana, mutta kyllähän tämä peli on se Bluesin paikka. Ei tänään vielä mestaria ratkaista, mutta voitolla tänään Kärpille jää jo siimaa, eikä tarvitsisi loistaa seuraavissa peleissä ihan samalla tavalla. Vastaavasti Bluesilla kirittävää olisi edessä niin paljon, että edes narri-sarjan nousun jälkeen alkaisi mennä hankalaksi.

Tiukka peli tulossa. Pitkävetoon ristiä, ehdottomasti. Ja eiköhän halliinkin saada tunnelmaa, espoolaisyleisöä saapuu haastamaan sellaiset pari sataa kärppäläistä.

Ristiveikkauksesta huolimatta toivotaan täydestä sydämestä Tarkille nollapeliä! Se maalilaulun irvikuva espoossa on hirveintä kuultavaa ikinä missään.
 
\o_ EtaKarpat.net _o/

Powerplay

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues, Jokerit, NHL
Ei se Turkki mitään haparoi. Ensimmäisessä ottelussa sitä tosin ei olisi edes tarvittu, kun kuteja ei kohti tullut. Brückler voisi ottaa edes yhden siniseltä tulevan kudin kiinni.
 
Kyllä paskasta kakun saa

Goner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, NHL
Ja taas mennään!

On se kumma kun Espoolaiset tarvitsevat huonoja Gh-kärppäfaneja, Tarkin haparointia ja Brucklerin loistopeliä voittaakseen. :) No mollaamiset nyt sikseen.

Peli tuskin ratkeaa kumpaankaan maalivahtiin. Bluesille on varmasti etua siitä, että pelaa fanaattiset kotiyleisönsä edessä, toisaalta Kärpillä on kokemusta kovista peliestä joten tuskin Kärpät jännittää niin että se peliin heijastuisi. Mihinkä peli sitten ratkeaa... Veikkanpa että ylivoimapeliin. Se joka iskee pari ylivoimamaalia on vahvoilla. On varmaa, että molemmat sitä pääsee kokeilemaan jossain vaiheessa sillä hyökkäyspäässä molemmilla on sen verran vahvaa osaamista.

On mielenkiintoista nähdä miten Kärpät lähtee vieraspeliä pelaamaan. Pelataanko tiukkaa keskialuetta ja hyökätään puhtaasti vain vastahyökkäyksistä. Tämä tuntui olevan myrkkyä Espoolaisille Oulun pelin 3. erässä. Kärpillä on etunaan se kärsivällisyys, mitä tällainen pelitapa vaatii. Mutta pieniin asioihin nämä yleensä ratkeavat. Toivottavasti saadaa jännittävä ja tunnelmarikas matsi. Parempi nämä pelit aina voittaa.
 
"I had an opinion that didn't matter"

bull

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pentti ja kuitatut Jeren taksikuitit, ULUVFC #13
Pelistä tulee tiukka, yksi ratkaisu on (jälleen) Matikainen. Miten saa pelaajat psyykattua uuteen tilanteeseen, ensimmäinen finaali-peli kotikentällä. Miten kotiyleisö kannustaa ja jaksaa kannustaa mikäli peli ei sujukaan aivan suunnitelimien mukaan.
 
Viimeksi muokattu:

Jeda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
No niin, lippu matsiin varmistui, joten nyt fiilistä kehittämään! Lähden siitä, että Blues vei pelin yllättävän helposti. Tämä on se matsi jonka Kärpät voi huoletta hävitä, Bluesin taas lähes pakko voittaa. Jos tuomarit lisäksi antavat heittää miestä seinälle on Blues lähes varma voittaja.
 

Kiekoton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Blues tänään:

Maalilla Brückler, varalla Koskinen

1.
Osala-Viitaluoma-Lehtonen
Laatikainen-Kurki
2.
Eaves-Öhman-Keller
Kuoppala-Alanko
3.
Rajamäki-Sallinen-Uhlbäck
Gustafsson-Heiskanen
4.
Kähkönen-Töykkälä-Tuominen
Lajunen
Szwez

Ei siis isoja yllätyksiä. Koskiranta ja Lostedt lepovuorossa.
 

Ujcik#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Pittsburgh
Jännä peli tulossa. Espoo tulee ottelun alkuun todennäköisesti erittäin vahvasti ja se pitää Kärppien vaan kestää.
Kärpillä on todella paljon kokemusta vastaavista tilanteista ja uskon että siitä on pelkkää etua joukkueelle. Mielenkiintoinen seikka tulee olemaan myös Kärppien pelitapa, koska kaikki odottavat Kärppien nyt pelaavan yltiöpassiivista peliä ja tekemällä maalit vastaiskuista, mutta iskeekö Kärpät jälleen ottelun alussa tarvittavat maalit ja pelaakin hyökkäysvoittoista peliä? Tuskin sentään.

Bluessilla on suuri mahdollisuus tänään, samalla sillä on hieman paineita koska tätä matsia heidän ei kestä ryssiä Kärpille, muuten matkasta mestaruuteen tulee aivan liian raskas.

Toivottavasti Etäkärpät + fanclub pitää meteliä ja muistakaahan huutaa sitä pohjoista edelleen maammelaulun aikana. Se herättää vittumaista tunnetta vastustajan faneissa ;)
 
81-04-05-07-08-14-15-18

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuvailemattomat linkit
Bluesilla ei ole koko sarjassa enää mitään hävittävää ja se näkyy tänään vapautuneessa pelissä. Kärpät jää yllättävänkin selvästi jyrän alle ja jossain päin paukutellaan jo henkseleitä, tosin liian aikaisin.

Toivottavasti loppuunmyyty Länsiauto Areena ymmärtää ottelun merkityksen ja on messissä alusta asti asiaankuuluvalla pieteetillä.
 
"Pelaajien lähteminen seurasta loppui tähän päivään. Pari pelaajaa voisi lähteä, mutta hekään eivät lähde. Ja kaikki nuoret pelaajat pysyvät meillä." -9.12.2015

Kiitos Blegi 2015-2016.
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy