Canal+ / Nelonen

  • 1 402 806
  • 5 294

ISH

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, HIFK, Arsenal
Voisin vannoa etten ole yhtään kommentaattoria tai selostajaa Jatkoajassa aiemmin haukkunut. En Jutia enkä Linkkuakaan.

Mutta Grönmania haukun. Puolet ottelusta jää selostamatta kun Grönman "analysoi" eli puhuu aivan täyttä blaablaata kammottavalla murteella. Ei näin, kiitos. Alkio isona miehenä vois vaikka antaa avokämmentä ja sanoa että turpa kiinni nyt saatana!
 

Sateentekijä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Anaheim Ducks - pelaajista: Joe Sakic
Eikö nelonen kykene tosiaankaan parempaan studioisäntään kuin Juhani "karmea sellainen" Henrikssoniin. Grönmanilta tuttuun tyyliin hyviä kommentteja, eikä se puhetyyli nosta ärsytyskerrointa korkealle.
 

Jazerman19

Jäsen
Suosikkijoukkue
Masan Massiivinen, sympatiat Leafs
Mutta Grönmania haukun. Puolet ottelusta jää selostamatta kun Grönman "analysoi" eli puhuu aivan täyttä blaablaata kammottavalla murteella. Ei näin, kiitos. Alkio isona miehenä vois vaikka antaa avokämmentä ja sanoa että turpa kiinni nyt saatana!

Veit sanat suustani veliseni. Aivan järkyttävää kuunnella tuota mongerrusta jota kait rauman murteeksi kutsutaan. Ja asiasisältö on luokkaa "Jutila". Huoh!
 
Viimeksi muokattu:

rico

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Mikä hitto tuo biisi oli mikä ensimmäisellä erätauolla soi huippuhetkiä näytettäessä? Jäi häiritsemään erittäin pahasti. Tutun kuuloinen biisi mutten saa päähäni mikä tuo oli..
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers

Eino_Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Grönman ei ole kummoinen kommentaattori, mutta älkää nyt pilkatko Jutilan muistoa vertaamalla ketään häneen. Ei Grönman pääse millään osa-alueella murteen ärsyttävyyttä lukuun ottamatta lähellekään Jutin huonoutta.
Grönmanin murre ehkä ärsyttää joitakin. Mutta kuten eh edellä mainitisi, on Osku silti monin verroin parempi valinta jääkiekko-ottelun tv-kommentaattoriksi kuin Juti. Ja kyllä Oskun Rauma/Turku -aksentti on silti vielä kohtalaisen selkeää suomea, toisin kuin Jutin, joka väänsi paksua hämäläisimurretta aivan kuin olisi koko ajan kuuma peruna suussa.
 

ISH

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, HIFK, Arsenal
Ja kyllä Oskun Rauma/Turku -aksentti on silti vielä kohtalaisen selkeää suomea, toisin kuin Jutin, joka väänsi paksua hämäläisimurretta aivan kuin olisi koko ajan kuuma peruna suussa.

Sanoo raumalainen joka ei luonnollisesti erota omaa murrettaan häiritsevänä.

Mutta edelleen, ei kommentaattorin kuulu höpöttää niitä näitä koko ajan kun kiivastahtinen peli on käynnissä.
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Mutta edelleen, ei kommentaattorin kuulu höpöttää niitä näitä koko ajan kun kiivastahtinen peli on käynnissä.

Naulan kantaan. Oskun kanssa monet kerrat keskustelleena voin sanoa, että kaveri on alittanut riman aika pahasti kaikissa tv-lähetyksissä. Ei se murre niin häiritsevää ole, vaan tyhjänpäiväset jutut ja jatkuva niinku-sanan viljeleminen.
 

Uleåborgir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Päätalo, Huovinen, Sympathy For The Devil
Itse itseäni vitutusketjusa lainaten:

Uleåborgir kirjoitti:
Ja sitten siihen, miksi tänne tulin avautumaan: Jani Alkiolla on saatanan ärsyttävä tapa tunkea m-konsonantti ja sarja outoja vokaaleja monen sanan perään: "hän tulee maalillem, jättää taakseenmöyäh, kiekko keskialueellemmöyäh."

Hyvösen toimeastamm kiekko päätyynmmyöähm. Osala taklaa Aarniotamm, kiekko menee Paakkolanvaaran toimesta Bluesin puolustusaluellemmyöhähm.
 

Groove Armada

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Starkin noutopihan parakki
Grönman on erinomainen kommentaattori. Uskaltaa olla eri mieltä Alkion kanssa ja perustelee mielipiteensä selkeästi ja uskottavasti.

Tää nelosen studioisäntä, mikä nyt onkaan. Hänellä on omituisia ilmeitä ja eleitä, voisi jopa puhua pakkoliikkeistä. Ihmeellisiä käden ja ruumiin asentoja, heittäytyy yhtäkkiä puoliksi pöydän päälle ja sen jälkeen takaisin kiinni selkänojaan, kädet käyvät kuin pillun edessä ensimmäisen kerran.
 

Jan_Peter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK,Chicago blackhawks
Mä pidän Jantusesta! :) On ihan hyvä lähetyksiin, vaikka välillä jättääkin lauseen kesken ja siirtyy seuraavaan asiaan.

Jantunen onkin ns. lätkäjätkä, mieti jos pitäis kuunnella P.Sihvosta 3 erää tulis ainakin kaikkien pelikrja selväks. Jantusella löytyy yllättävän paljon annettavaa lähetyksiin mikä oli mulle itselle yllätys.. SE syy miks M.J on studiossa niin on et marko pystyy ns. "haistamaan" sen tunteen
 

Halmela

Jäsen
Suosikkijoukkue
maajoukkue
Surkea selostustoiminta on leimannut lähetyksiä.
Jantunen oli ilmiselvästi krapulassa, tukka sekaisinm otsa kiilsi hiestä ja sänki naamassa ja jutut oli tuskaisen näköisiä. Mutta Jantunen on silti paras tuosta tiimistä.

Alkio sanoo saman ottelun aikana useita kertoja samat asiat.
Mikko Kaltevasta puhuessaan piti aina mainita Petri Kalteva, joka pelaajasta puhutaan aina ne samat "senjasen kasvatti joka teki 88 pistettä aikanaan norjan kolmosdivarissa" ym.

Surkea selostaja tuo Alkio. Grönman kommentaattorina yrittää paikata jotain, ulosanti ei ole erikoinen mutta loistava lajituntemus (tietenkin) auttaa todella paljon.
 

RV16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chilinakit ja muu paskansyönti
Empä olisi uskonut tätä sanovani, mutta alkaa oikeasti tuntua siltä että kritisointi alkaa menemään naurettavuuksiin. Juontajan pakkoliikkeet ja kommentaattorin sekainen tukka, joopa joo... Tosin itselläni ei olekaan Canalia, joten Nelosen lähetysten seuraaminen kotisohvalta on lähinnä luksusta, mutta on Canalinkin tarjontaa tullut kauden mittaan seurattua jossain muualla 10+ matsia.

Jos nyt jostain on kritisoitava, niin aika tasapaksua ja väritöntä suorittamista nämä Nelosen lähetykset ovat. Lisäksi esim. maalikameran kuva on jäänyt uupumaan välillä epäselvistä tilanteista, mikä on aika iso puute. Grönmania kohtaan oli valtavat ennakko-antipatiat JKL:n kolumniensa takia, eikä se murre niitä ainakaan vähentänyt aluksi, mutta pitkä pelikokemus kyllä näkyy hyvällä tavalla. Näkee pieniä asioita kentällä, osaa nostaa hyviä pointteja, uskaltaa olla erimieltä Alkion kanssa ja korjaa tämän virheitä. Kuuntelen sata kertaa mieluummin Grönmania kuin vaikkapa Tinke Peltomaan tyylistä huonoa läppää ja kaikki on jees-mentaliteettia.

Alkio nyt ei ole Jalo-Innanen-Ritari tason selostaja, ja onkin ehkä heikoin lenkki Nelosen kokoonpanossa. Ei siltikään mikään Saukkosen tyylinen tapaus jota ei kestä 10 sekuntia pidempään. Osaa hehkuttaa sopivasti ja vähän kritisoidakin, ja lajituntemus riittävää tasoa. Jonkin verran sekoittaa pelaajia keskenään, mikä on aika yleinen ongelma selostajilla. Luulisi edes kätisyyksistä erottavan esim. Kuoppalan ja Eavesin toisistaan.

Henrikssonilla on ehkä jotain hassuja tapoja tai eleitä jos niihin keskittyy, mutta mielestäni ihan asiallisesti hoitanut tonttinsa. Välillä hyviä ja välillä huonoja kysymyksiä/pointteja. Jantusesta suosikkijoukkueen pelaajana on ehkä parempi olla kommentoimatta mitään.
 

scholl

Jäsen
mutta mielestäni ihan asiallisesti hoitanut tonttinsa. Välillä hyviä ja välillä huonoja kysymyksiä/pointteja.

Kansalla on lyhyt muisti. Onhan Henriksson ihan luksusta, kun verrataan siihen, että Kari Tyni on joskus ollut tuolla. Samoin Jarna on parempi kuin Pelle Lehterä.
 

Jakke76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Boston Bruins, Man United, Darts
Kun täällä kovasti nelosta kritisoidaan, niin haluaako joku muka TOSISSAAN kolmosen täyden sonnan takaisin Saukkosineen ja Jutiloineen? Mestareiden turnausta kun joutui katsomaan, jossa kyseiset oranssitakkiset "selostajat" olivat vauhdissa, niin pahaa teki. Toivottavasti ei enää ikinä tarvitse kolmosen surkeaa toteutusta selostuksineen katsella.
 

-Mercury-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Kun täällä kovasti nelosta kritisoidaan, niin haluaako joku muka TOSISSAAN kolmosen täyden sonnan takaisin Saukkosineen ja Jutiloineen?

Ei. Ehdottomasti ei.

Se vaan että kun Canal+ on tarjonnut kolmen kauden ajan hyviä lähetyksiä ja nostanut rimaa koko ajan ylöspäin, niin luulisi nyt Nelosenkin tarjoavan lähes samaa, mutta kun ei.

Studioisäntä Henrikson on aikamoinen amatööri joka ei todellakaan osaa kysyä oikeita kysymyksiä. Melkoinen lapanen, jonka ainoat ansiot näen hassunhauskojen fani-juttujen tekijänä jo kuopatussa viikkomakasiinissa. Myös urheilu-uutisten luku prompterilta onnistuu, mutta edes hiukankaan analyyttinen ote ei. Matti Eve oli viime vuonna paljon parempi. Jarna nyt menettelee, mutta kyllä siellä saisi olla joku näistä valmentajista, jotka ovat ennenkin olleet, vaikka sitten Tami.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Aika kultaa muistot, jos joku oikeasti haikailee Jutia ja Anusta takaisin niin suosittelen pikaisesti pientä youtube-sessiota ja sieltä porkkanatakkien "parhaat" palat.

Nelosen taso HUONOIMMILLAANKIN on ollut heittämällä 10x parempaa kuin Makkarin.
 

RV16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chilinakit ja muu paskansyönti
Ei siinä tietysti liikaa kunnianhimoa ole, jos verrataan vain Nightmare-aikoihin. Eli että "huonomminkin voisi olla". Canalista Nelonen jää jälkeen ja välillä jopa paljonkin, se on selvä, mikä tietysti vähän ihmetyttää kun kerran yhteistyötä tehdään ja mallia ei tarvitsisi kaukaa hakea. Mutta johtuuko se ero sitten vain yksinkertaisesti niistä miehistä jotka lähetyksessä ovat mukana, ilmeisesti kyllä? Harmi ettei esim. Jaloa ja hymypoika-Grönmania saada yhteistyöstä huolimatta kehiin Nelosen lähetyksiin. Mikä tahansa kanava paitsi Maikkari itse olisi pystynyt sitä parempaan toteutukseen, mutta ei siihen voi täysin tyytyäkään. MTV3:n luokattomasta amatööripelleilystä on päästy Nelosen ok-tasolle (ja Canalin huippu-), mutta parannettavaakin toki on vielä reilusti. Mutta jos Alkio on paras mitä paremman puutteessa saadaan selostusosastolle hankittua niin vaikeata siinä on Canalin tasolle päästäkään.

Matti Even olin unohtanut täysin, vaikka juuri oli UK:lla Mestis-studiossa ainakin finaaleissa. Onkohan siirtynyt kokonaan UK:n leipiin? Siinäkin on varmasti persoona josta olisi löydettävissä niitä ärsyttäviä maneereja, mutta voisi kuitenkin olla parempi kuin kukaan kolmikosta Grönman-Klinga-Henriksson.

Jantunen on mielestäni hyvää vaihtelua valmentajien mantroihin, lehkosia, tammisia ja sihvosia on viime vuosina ehtinyt kuulemaan jo lähes liikaa, vaikka kyseisistä herroista diggaankin. Toki loppupeleissä paras kommentointi tulee sieltä valmennusostastolta, mutta vaihtelu virkistää. Lehterä oli aika heikko vaikka olikin jotain hyviä pointteja, meni vain liikaa läpänheitoksi.
 

se7en

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Newcastle United, Jalkapallomaajoukkue
Sen jälkeen kun lähetykset maikkarilta pois siirtyivät, niin olen ollut tyytyväinen TV:n SM-liigatarjontaan. MTV3:n 'Hockey Night' oli niin karmeeta nähtävää ja kuultavaa parhaine paikkoineen, että pahaa teki (kenenkään ei tarvitse tulla nyt sanomaan, että se muija oli ihan jees, vaikka olihan se). Yksikin "läheltä ylös niinku Jari sanoo" niin multa lentää laatta.

Sen kuran jälkeen olen ollut erittäin tyytyväinen sekä Canalin, että Nelosen tapaan tehdä SM-liigalähetykset. Ok, viime kaudella Kari Tyni sai kyllä korvat vuotamaan verta, mutta kyllä J. Alkio & T. Grönman ruutunsa hoitaa todella tyylikkäästi verrataan sitten Tyniin tai Saukkoseen & Jutilaan. Toki Canal+ on vielä selkeästi Nelostakin edellä, mutta en silti halua valittaa niin kauan kuin oranssitakit säilyvät muistin syvissä syövereissä.
 

JuhaZ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, huuhkajat ja mitä näitä nyt on...
Se vaan että kun Canal+ on tarjonnut kolmen kauden ajan hyviä lähetyksiä ja nostanut rimaa koko ajan ylöspäin, niin luulisi nyt Nelosenkin tarjoavan lähes samaa, mutta kun ei.

Itse jaksan hymyillä näille kommenteille. Jotenkin tuntuu, että Canalia arvostetaan enemmän vain sen takia, että sen katsomisesta joutuu maksamaan. Tästä syntyy mielikuva, että koska minä tästä kanavasta (kanavista) maksan, niin täytyyhän sen olla parempi kuin muut.

En nimittäin näe Nelosen ja Canalin toteutuksissa niin dramaattista eroa kuin monet antavat ymmärtää. Hieman kärjistettynä suurimmat erot ovat grafiikkojen väreissä ja siinä, että haastatteluissa paikalla on ihka oikea haastattelija eikä sitä hoideta studiosta käsin. Toki koko systeemiä hoitaa pääosin eri hemmot ja niiden panoksesta ja onnistumisista voidaan aina kiistellä, mutta ne ovatkin vain makuasioita. Itse pidän Henrikssonia ihan OK studioisäntänä, kun taas esimerkiksi Grönmanin muikistelut canalilla ei jaksa aina innostaa. Jantunen hoitaa hommansa myös ihan hyvin ja tuo hieman toisenlaista näkökulmaa asioihin. Kortelaista ei tule täällä ikävä. Selostuskopissa suurin ongelma on Grönmanin liian pitkät kommentit, jotka välillä häiritsevät selostajan työtä. Alkiota pidän ihan hyvänä selostaja, vaikkei hän ihan J-P Jalon tasolle ylläkään.

Minä pidän sekä Canal+:n että Nelosen toteutuksesta. Ehkä Canal+ vetää tässä vertailussa hieman pidemmän korren, mutta olen tyytyväinen myös Nelosen tarjontaan. Eihän niissä tosin kovin suurta eroa olekaan...
 

-Mercury-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Itse jaksan hymyillä näille kommenteille. Jotenkin tuntuu, että Canalia arvostetaan enemmän vain sen takia, että sen katsomisesta joutuu maksamaan. Tästä syntyy mielikuva, että koska minä tästä kanavasta (kanavista) maksan, niin täytyyhän sen olla parempi kuin muut.

Itse arvostan niitä tiettyjen pelitilanteiden analysointia kuvan kanssa ja niin että joku piirtää niitä juttuja siihen ruudulle. Näitähän esim. ei Nelosen lähetyksissä ole, osin jo sen takia että aikaa pitää olla myös mainoksille, mutta eipä siellä ole nyt ketään joka edes pystyisi siihen.

Toinen asia on ne haastattelut. Osin turhia, varsinkin Nelosen "lässyn lässyn, minkä väristä erkkaa tänään lavassa?"-jutut. Kun taas Canalilla varsinkin Grönman on kuluvalla kaudella kunnostautunut hyvin kysymysten saralla, eikä välttämättä ole tyytynyt siihen perusjargoniin vaan jatkokysymyksellä saanut tiristettyä vähän enemmän.

Ja kyllähän se selostajakin on joku halppisversio Nelosella.

Se että Canalin urheilutarjonnasta maksaa 23,90e/kk ei vaikuta yhtään mihinkään, tai no ehkä vähän nostaa vaatimustasoa.
 

CamNeely#8

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Boston Bruins
On tuo nelosen studioisäntä aika veijari. Jokin pakonmoinen tarve hörähtää omille "vitseille", niinkuin varmistaakseen että se heitto todellakin oli huumoria. Ja kysymykset ei kyllä ole maailman asiantuntevimpia.

Jarna ja Grönman on ihan ok kommentaattoreita. Grönmanilla on tosin aina jonkinväriset lasit päässään.

Selostajalta tulee kyllä jonkin verran asiavirheitäkin, mutta on huonompiakin kuultu.

Oranssitakkeja ei todellakaan ole ikävä...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös