Carolina Hurricanes 2007-2008

  • 46 311
  • 205

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hartford Whalers / Carolina Hurricanes
'Canes-Wild 3-2

Voittokulku jatkuu. 'Canesin maalintekijöinä tällä kertaa Cullen, Walker ja Cole. Joe Corvo jatkaa hyviä otteitaan (0+2) ja eipä ole kyllä yhtään ikävä Commodorea. Bret Hedican oli tosiaan poissa kaukalosta, joten Seidenberg teki vihdoin paluun. Seids pelasi jopa 20:38, eli sai heti (yllättävästi) pakeista eniten jääaikaa ja oli yhtä hyvä kuin ennen loukkaantumistaan. Lavilla tiukka paikka miettiä seuraavan pelin pakkipareja.

Aaron Voros meinasi sitten tehdä Staalille saman kuin Brooks Orpik teki Colelle. Taklaus nyt ei järkyttävän törkeä ollut, mutta tyhmä. Onneksi Staal on kunnossa. En tiedä mikä tuomareille tuli, kun löysivät Colelle 19 min jäähyjä ja heittivät ulos kentältä. Voros sen sijaan pelasi ottelun loppuun... Hitto, eikö nykyään saa enää suojella omaa tähtipelaajaansa?
 

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hartford Whalers / Carolina Hurricanes
Viikonloppuna kaatui tosiaan Buffalo Scotty Walkerin jatkoaikamaalilla 4-3. Ryan Miller oli välillä aivan uskomaton Sabres-maalilla ja suurin syy siihen ettei 'Canes hoitanut peliä jo varsinaisella peliajalla. Pääasia on kuitenkin, että voittoputki saatiin ensimmäistä kertaa tällä kaudella yli kolmen ottelun pituiseksi. Seuraavaksi kaksi vieraspeliä: keskiviikkona vastassa Hawks ja perjantaina sitten jälleen Sabres.

NHL.comista löytyy hyvä artkkeli Eric Staalista:
http://www.nhl.com/nhl/app/?service=page&page=NewsPage&articleid=356432
Staal on tosiaan ottanut Brindyn paikan joukkueessa. Peliaikakin alkaa olemaan reilusti yli 20min/ottelu. Buffalo-pelissä sitä tuli jopa lähes 30min. Ensi kauden aikana on Staalille tulossa varmasti pitkä jatkosopimus 'Canesin kanssa. Ja sehän kyllä sopii, varsinkin kun mies jatkaa tähän malliin.

Mainitsin jo jossakin vaiheessa Albanyn Bobby Hughesin vaikeasta loukkaantumisesta ja jopa mahdollisesta uran päättymisestä. Myös ennen joulua aivotärähdyksen saaneen David Tanaben pelaaminen nyt ja tulevaisuudessa on hyvin epävarmaa. Paljon kuvastaa Tanaben tilannetta, kun mies ei edes pystynyt tulemaan joukkuekuvaan nyt kun tapauksesta on kulunut jo lähes kolme kuukautta.
http://www.newsobserver.com/796/story/993697.html

Lievemmiin loukkaantuneet Wesley, Whitney ja Brookbank eivät ole myöskään osallistuneet viimeisiin harjoituksiin. Joten artikkelissakin mainittu "Hurricanes have lost 276 man-games to injury this season." saa jatkoa. Tänä vuonna mennäänkin reippaasti yli 300 ottelun...
 

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hartford Whalers / Carolina Hurricanes
Hawks-Canes 0-3

Useiden pelaajien jälleentapaamisottelustakin tuli komea 3-0 voitto. Nyt takana jo viisi peräkkäistä voittoa ja kahdeksan viimeisestä yhdeksästä ottelusta. Silti mikään ei ole vielä varmaa. Jäljellä ottelut Buffaloa ja Ottawaa vastaan, minkä jälkeen viimeiset kahdeksan pelataan Tampaa, Floridaa, Atlantaa ja Washingtonia vastaan. 'Canes johtaa kuitenkin jo 7 pisteellä omaa divisioonaa ja on samalla hinannut itsensä pisteissäkin vain 6 pisteen päähän koko konferenssin kärjestä. Ihme on tapahtumassa...

Sergei Samsonov - 28 ottelua ja 25 pistettä (12+13) ja +11
Joe Corvo - 13 ottelua ja 12 pistettä (3+9) ja +8

Siinä kaksi suurta tekijää, miksi 'Canesin suunta on kääntynyt ylöspäin. Suurin yksittäinen tekijä on tietysti Eric Staal. Brindyn loukkaantumisen jälkeen 13 ottelussa Staal on tehnyt yhteensä 22 pistettä (7+15) ja on lisäksi johtaja niin kentällä kuin pukukopissa. Ei kuitenkaan pidä unohtaa koko joukkueen panosta. AHL-miehet: Aucoin, Bayda, Brookbank, Conboy...tätä parempaa näyttöpaikkaa ei nämä miehet voi saada. (Brookbank on tosin parhaillaan myös loukkaantuneena.) Nyt vaan sama peli-ilo päällä kauden loputkin ottelut, niin saadaan Ruudun-poikakin viimein playoffeihin.

Luke DeCock oli listannut blogissaan kolmen viime kauden ottelut, joissa ykköskokoonpano on ollut kasassa...ja niitähän löytyikin kokonaiset seitsemän!
2005-06: 6 ottelua (22.10.-2.11.)
2006-07: 1 ottelu (6.2. (2erää))
2007-08: 0 ottelua
http://blogs.newsobserver.com/canes...hy_lineup_hard_to_find_1&more=1&c=1&tb=1&pb=1
 
Viimeksi muokattu:

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hartford Whalers / Carolina Hurricanes
Viikonloppuna Buffalolta turpiin 7-1 ja voitto Ottawasta 5-1. Lukemat kertovat otteluista kaiken, Buffaloa vastaan ei ollut mitään mahdollisuuksia, ja Ottawa oli puolestaan täysin vastaantulijana. Ottawan kaadossa kunnostautuivat 'Canesin ex-Senatorsit. Patrick Eaves teki ensimmäisen 'Canes-maalinsa ja loput hoitikin sitten hattutempun tehnyt Joe Corvo. Hittolainen, meillä on puolustaja, joka osaa tehdä maaleja!

Ray Whitney on siis seuraava IR-listalle laitettu hyökkääjä. Wizard on leikkauksen jäljiltä poissa ainakin viimeiset 8 runkosarjan ottelua. Lisäksi Matt Cullenin "aivotärähdyksestä" johtuvat ongelmat eivät näköjään lopu, joten Cullen saattaa myös olla poissa tärkeistä viimeisistä peleistä. Eli top6-hyökkääjistä jää jäljelle ainoastaan Staal ja Cole.

Muista loukkaantuneista Wade Brookbank saattaa kuitenkin tehdä paluun jo tämän viikon otteluihin Atlantaa ja Floridaa vastaan. Ja hieno uutinen on myös, että Chad LaRose on päässyt aloittelemaan jälleen luistelun. Toivottavasti saataisiin Rosie vielä tälle kaudelle mukaan.

'Canes kutsui ennen Ottawa-peliä Albanysta Joe Jensenin ja Pat Dwyerin, sekä laittoi Jeff Hamiltonin re-entry waivereihin. Jensen pelasikin kauden ja uransa toisen NHL-ottelun, mutta Dwyer joutuu edelleen odottamaan sitä 1.otteluaan. Tänään 'Canes lähetti sitten Dwyerin takaisin ja nosti Hamiltonin joukkueeseen (eli Jeff läpäisi waiverit).

Useiden avainhyökkääjien loukkaantuminen aiheuttaa sen, että jäljelle jääneiden sellaisten (Staal, Cole, Walker ja Samsonov) täytyy pystyä pitämään tasonsa ottelusta toiseen ja olemaan esimerkkinä kokemattomille nuorille ja AHL-pelaajille. Olisihan se varmasti helpompaa, jos kentälle olisi laittaa Brindy, Williams, Whitney, Cullen ja LaRose, mutta näillä miehillä on nyt mentävä. Ja meno kun jatkuu aina playoffeihin asti, niin kaikki on taas hyvin Carolinassa...
 

Seneca

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carolina, Vancouver, SaiPa
Jälleennäkemiset ovat olleet viime matsien teemana ja niissä maaliero lupauksia herättävästi 8-1. Hurricanes ei kuitenkaan olisi Hurricanes, ellei välillä käytäisi häviämässä jollekin Atlantalle 9-0 tai tässä tapauksessa vaatimattomasti neljän top-4 -pakin palveluksista vapautettua Buffaloa vastaan 7-1.

Jesus Joe Corvo tosiaan paukutti tuossa henkilökohtaisessa grudge matchissaan hattutempun, ja ei ole moisia tuuletuksia nähty sitten... hm, 2006-pleijareiden? Oliko muuten ensimmäinen Carolina-pakin kolmen maalin ilta, vai löytyykö Sean Hilliltä tai Sandis Ozolinshilta vastaava? Ilmiselvästi Corvo nauttii olostaan Raleighissa.

Näin pahanilmanlintuna täytyy todeta, että kyllä Ozolinshilta ja Tverdovskiltakin on hyvää peliä nähty 15 pelin ajan. Jälkimmäinen oli kauden 2005-2006 alkupuoliskon ajan paras kiekollinen pakki ja Kaberle pelasi career seasoninsa samaan aikaan. Jopa Jeff Hamilton näytti hyvältä ylivoimalla suunnilleen yhtä pitkän aikavälin verran. Aina enigmaattinen Joe Corvo tuskin ihan tällä tasolla viikosta toiseen pelaa, mutta jos pahimmat mahalaskut saataisiin vältettyä niin siinä on joukkueelle hyökkäyspään ykköspakki vuoteen 2010 asti.

Cory Stillman näyttää sopeutuneen uuteen joukkueeseen varsin hyvin ja on ilmeisesti aika pidetty kaveri Senatorsissa jo nyt. Sen sijaan Patrick Eaves ja varsinkin Mike Commodore taitavat kaivata vanhoihin pukukoppeihin takaisin. Näytti kuin Commodore olisi vältellyt vanhojen joukkuetoveriensa taklaamista ja keskittyi ainoastaan Tuomo Ruudun ajeluun :)

Heinäkuussa voisi tähdätä joko Aaron Wardin tai Mike Commodoren paluun varmistamiseen. Kumpi laitetaan ykkössijalle?

Tuota Whitneyn leikkausta en ollut pannutkaan merkille. Tietyssä mielessä sitä voi pitää eräänlaisena luottamuksen osoituksena nykyjoukkueen rungolle kun periaatteessa elintärkeää hyökkäysvelhoa on varaa pitää poissa loppupelien ajan. Mikäli peli olisi tukkoisempaa, veikkaan että nivusvaivaista Whitneytä olisi roikotettu rosterissa puoliväkisin. Williamsin, LaRosen ja Cullenin tilanteista uskon että täysimittaisen pelipanoksen odottaminen ennen ensi kautta on pelkkää toiveunta, niin hyvin kuin Matt Cullen viime pelit pelasikin.

Tanaben tilanne on lähinnä surullinen, varsinkin kun näitä omia varauksia ei joukkueessa kehuttavaksi asti ole. Ihan käyttökelpoinen ja edukas seiskapakki saattaa joutua lopettamaan uransa. Sopimuskommervenkkejä en oikein hahmota, mutta ilmeisesti buyouttia ei saa suorittaa, mikäli pelaaja _ei_ ole pelikunnossa? Oliko Tanabella kaksisuuntainen sopimus ensi kaudelle? Paljoko pahaa karmaa tässä on pelissä?

Eric Staal on juuri nyt yksi liigan parhaita hyökkääjiä. Voimaa on kuin pienessä pitäjässä ja kulmaväännöissä ei häviä juuri kenellekään tällä hetkellä. Eric on vihdoin nostanut rampautuneen Hurricanesin harteilleen ja vie joukkuetta kohti kevään jatkopelejä rautaisella itsevarmuudella. Buffalo-ottelua lukuunottamatta on ollut paras pelaaja jäällä lähes joka matsissa. Toinen todella tärkeä pelaaja on Scott Walker, joka tuomansa kovuuden ja intensiteetin lisäksi luo elämäntapa-AHL-jyristä muodostuvan kakkos(!)kentällisensä kanssa kahden käden sormilla laskettavan määrän verran maalipaikkoja illasta toiseen.
 

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hartford Whalers / Carolina Hurricanes
Jesus Joe Corvo tosiaan paukutti tuossa henkilökohtaisessa grudge matchissaan hattutempun, ja ei ole moisia tuuletuksia nähty sitten... hm, 2006-pleijareiden? Oliko muuten ensimmäinen Carolina-pakin kolmen maalin ilta, vai löytyykö Sean Hilliltä tai Sandis Ozolinshilta vastaava? Ilmiselvästi Corvo nauttii olostaan Raleighissa.

Ozolinsh teki ainakin hattutempun ensimmäisellä kaudellaan. Oli muistaakseni ainoa sellainen Carolinan puolustajalle ennen sunnuntaita. Whalers aikoja ei kyllä jaksa muistaa, alkaa tuo muistikapasiteetti olemaan niin täynnä.

Enpä ole nähnyt noin iloista hurrikaania sitten mestaruusjuhlien. Aika täydellinen ilta Corvolle joukkuetta vastaan, joka halusi päästä eroon miehestä. Kaikesta näkee, että Corvo nauttii jälleen jääkiekosta ja varsinkin olostaan Carolinassa. Eihän Joe pysty tietysti koko kautta pelaamaan piste/ottelu vauhdilla (saa kyllä tehdä niin, jos vaan pystyy), mutta jos miehestä saataisiin sellainen 40-50 pisteen tehokas ylivoimapakki, joka pärjää myös puolustuspäässä edes kohtalaisesti (eli paremmin kuin Ozolinsh), niin olisin tyytyväinen. Ainakin tähän asti Corvo on ollut todella hyvä hankinta, ja täyttänyt kaikki odotukset ja ehkä vähän enemmänkin...

Heinäkuussa voisi tähdätä joko Aaron Wardin tai Mike Commodoren paluun varmistamiseen. Kumpi laitetaan ykkössijalle?

Hyvä kysymys. Commie on aina tervetullut takaisin, mutta Ward saattaisi silti olla valintani. 'Canesillä on ilman loukkaantumisia todella kova hyökkäys. Kannattaisiko jollakin (en kyllä tiedä kenellä) hyökkääjällä hankkia parempaa puolustusta joukkueelle? Tulevatko mitkään vaihdot sitten edes mahdolliseksi? Wesley ja Hedican jatkavat tietysti uraansa, joten samalla ryhmällä jatketaan...

Tuota Whitneyn leikkausta en ollut pannutkaan merkille. Tietyssä mielessä sitä voi pitää eräänlaisena luottamuksen osoituksena nykyjoukkueen rungolle kun periaatteessa elintärkeää hyökkäysvelhoa on varaa pitää poissa loppupelien ajan. Mikäli peli olisi tukkoisempaa, veikkaan että nivusvaivaista Whitneytä olisi roikotettu rosterissa puoliväkisin.

Whitneyn leikkauksella korjailtiin miehen vasempaa nilkkaa. Kivut ja turvotus nilkassa olivat olleet Wizardin haittana jo lähes 20 ottelua, ja nyt kuulemma alkoi olla vaikeaa pitää luistinta jalassa, joten täysin oikea ratkaisu tähän paikkaan. Uskoisin, että Wizard on mukana playoffeissa. Whitney on kyllä tehnyt todella kovaa jälkeä koko 'Canes-ajan huolimatta useista eri loukkaantumisista. Toissa kaudella nivuset, viime kaudella olkapää ja nyt nivuset ja nilkka...

Eric Staal on juuri nyt yksi liigan parhaita hyökkääjiä. Voimaa on kuin pienessä pitäjässä ja kulmaväännöissä ei häviä juuri kenellekään tällä hetkellä. Eric on vihdoin nostanut rampautuneen Hurricanesin harteilleen ja vie joukkuetta kohti kevään jatkopelejä rautaisella itsevarmuudella.

Lisääntynyt peliaika todella herätti Staalin. Nyt joukkue on aika täydellisesti Staalin harteilla ja Eric onkin osoittanut pystyvänsä johtamaan joukkuetta voitosta toiseen omalla valtavalla panoksellaan. Olin lähes valmis lyömään hanskat tiskiin, kun kapteeni loukkaantui. Onneksi Staal on nyt näyttänyt, että häneen voi ja kannattaa luottaa. Eipä ole epäilyksiä siitä, kenestä tulee kapteeni, kun Brindy joskus päättää siirtyä eläkkeelle. Tällä hetkellä todellakin yksi NHL:n parhaista pelaajista.
 

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hartford Whalers / Carolina Hurricanes
Jatketaan Staalin ja Corvon kehumista, kun kerran ollaan päästy näin hyvin vauhtiin. James Mirtle on blogissaan listannut tehokkaimmat pelaajat viimeisten 30 päivän aikana ( http://mirtle.blogspot.com/2008/03/top-30-in-30.html ). Kyseisiltä listoilta löytyvät miehet Staal ja Corvo. Staal hyökkääjien kolmonen ja Corvo puolustajien kolmonen. Kuten Mirtle mainitsee, listat ovat ennen sunnuntaita, joten Corvon hattutemppu tekee hänestä listan ykkösen. Toisaalta Mirtle ei mainitse sitä, että Staal keräsi samassa ottelussa pisteet 0+3 ja noussee siten hyökkääjien ykköseksi. Legendaarista!
 

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hartford Whalers / Carolina Hurricanes
Oliko muuten ensimmäinen Carolina-pakin kolmen maalin ilta, vai löytyykö Sean Hilliltä tai Sandis Ozolinshilta vastaava?

Ozolinshin hattutempun sanoinkin jo eilen, mutta onneksi 'Canesin kotisivuilta löytyi tietoa myös vanhemmista tapauksista, tai oikeastaan vain tapauksesta.

Sandis Ozolinsh tosiaan teki kolme maalia Chicagoa vastaan 4.3.2001. Tämän lisäksi Whalers-ajoilta löytyy ainoastaan yksi puolustajan tekemä hattutemppu. Mark Howe pystyi siihen 9.10.1980 St. Louisia vastaan. Joten Joe Corvosta tuli vasta kolmas organisaation puolustaja, joka on onnistunut tekemään kolme maalia yhdessä pelissä. Todella harvinaista herkkua siis.
 

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hartford Whalers / Carolina Hurricanes
Thrashers-Hurricanes 3-5

Vaihteeksi jälleen selvästi heikompi peli joukkueelta. Onneksi vastassa oli "vain" Atlanta ja saatiin tärkeät kaksi pistettä. Samalla kun Chicago nollasi Capsit, niin eroa onkin nyt viisi pistettä. Ensi yönä sitten vastassa toinen hurjassa iskussa oleva southeastin joukkue, eli Florida. Floridaa vastaan pitää pystyä paljon parempaan. Lähtökohdat eivät tietysti ole mitkään parhaimmat, kun edellisenä päivänä oli vieraspeli ja takana matkustus Atlantasta Miamiin. Kissat sen sijaan ovat saaneet keskittyä rauhassa tähän todella tärkeään otteluun. Tästä pisteet kotiin, niin alkaa vähän edes helpottamaan.

Jeff Hamilton teki onnistuneen paluun NHL:ään syöttämällä niin Staalin kuin Jensenin maalit. Ihme kaveri tämä Joe Jensen. Jensen pelasi vielä alkukauden Pittsburghin farmijoukkueessa ja ECHL:ssä aika vaatimattomilla tehoilla, nyt uran ensimmäinen NHL-maali uran kolmannessa ottelussa. Tällä kaudella 'Canes on ainakin ajanut uusia miehiä joukkueeseen. Alkukaudesta näytti vielä, ettei yhtään tulokasta pelaa tälläkään kaudella, nyt kuitenkin jo Borer, Nolan, Conboy, Mormina ja Jensen ovat pelanneet ensimmäisen NHL-ottelunsa.

'Canesin tehokkain oli jälleen tällä kertaa tehot 1+1 kerännyt Sergei Samsonov. Sammylla nyt kasassa 29 pistettä (13+16) 31 ottelussa. Wardo on muuten aloittanut maalilla viimeisistä 27 ottelusta 26. Kaikki mahdollisuudet on jopa lyödä Martin Gerberin yhden kauden voittoennätys 38. Wardolla nyt 34 voittoa ja vielä 7 ottelua jäljellä.
 

Backis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carolina Hurricanes
Pakko myöntää että mahtavasti on 'Canesilla tämä loppukausi mennyt. Eipä capitals saa divisioonan voittoa, mutta pitää koittaa päästä playoffeihin sitten muilla keinoin.

Staalista minulla olisi kysyttävää, kun poika noin kovassa vireessä näyttäisi olevan. Millä Staal dominoi näitä pelejä? Ei kai se nyt pelkästään koko voi olla? Ainakin mitä olen koosteista nähnyt, niin ei mikään erityisen taitava jätkä ole. Vai mitä mieltä te Hurricanes fanit, jotka olette pelejä kokonaisuudessa nähneet. Pidättekö Staalia enemmän voimahyökkääjänä, vai taitopelaajana. Pisteitähän kaveri naputtelee melkoisesti. Voittaminen näyttäisi olevan kyllä yksi Staalin vahvuuksista. Ja melkoisia saavutuksia muutenkin 23 vuotiaalle kaverille. Sadan pisteen kausi, playoffien pistepörssin voitto, Stanley Cup, MM-kulta.. Kyllä on Hurricanesilla kultakimpale tässä kaverissa. Selvää johtajatyyppiä.
 

Seneca

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carolina, Vancouver, SaiPa
Staalista minulla olisi kysyttävää, kun poika noin kovassa vireessä näyttäisi olevan. Millä Staal dominoi näitä pelejä?
Staal on vähän epätyypillinen tähtisentteri, mutta selvä franchise-kaveri kuitenkin. Hurricanesissa nuo pelintekijät tuppaavat olemaan laitureita (Whitney, Stillman) ja sentterit sitten pelaavat sellaista koko kentän yleispeliä, kukin omilla painotuksillaan. Sama pätee Staaliin, sillä kuten totesit, mitään häikäiseviä mailakikkoja tai Sakicmaista pelinlukua ei sälliltä ole odotettavissa. Kun katselee noita hyvänä päivänä keskinkertaisia aloitusprosentteja niin välillä käy mielessä että eikö poika olisi enemmän omillaan laitahyökkääjänä. Jos Iginla pelaisi keskellä, saataisiin kai suurinpiirtein Eric Staal.

Voimaa ja sitkeyttä kaverilla kuitenkin riittää, vaikka se ei taklaustilastoissa tai highlighteissa oikein näy. Staal on yksi liigan ehdottomia kärkiä kulmaväännöissä ja tekee paljon ihan puhtaita räkämaaleja survomalla limppua triplareboundista häkkiin pari puolustajaa selässään. Lisäksi laukaus on tarkka, mistä osoituksena All-stars taitokisan voitto. Jostain syystä Staal ei varsinaisesti 'pick his spot' muualla kuin rangaistuslaukauksissa vaan pelitilanteessa enemmänkin räimii päin maalia voimalla tietäen että niistä ihan hyvä prosentti menee sisään tai luo jatkotilanteen.

Eli taito/voima -vastakkainasettelussa mennään selvästi voiman puolelle. Se sadan pisteen kausi näytti menevän vähän yläkanttiin ja viime kausi vähän alakanttiin, mutta nyt Brind'amourin loukkaannuttua Carolinassa on saanut seurata uuden franchisepelaajan omilleen tuloa lopulta ihan kelvolliseksi osoittautuneen joukkueen keskellä. Näyttää siltä, että NHL-ympyröissä tuo fyysinen puoli vaatii enemmän kypsyttelyä esim. mailatekniikkaan verrattuna ja kaikki viittaa siihen, että Staal on nyt kevään mittaan löytänyt sen oman tapansa pelata ja johtaa joukkuetta. Mies on tuleva kapteeni ja saanee ajan hengelle sopivan pitkän jatkosopimustarjouksen kesän aikana.
 

Ihmeilja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Venäjä, Atlant, Ak Bars
Voimaa ja sitkeyttä kaverilla kuitenkin riittää, vaikka se ei taklaustilastoissa tai highlighteissa oikein näy. Staal on yksi liigan ehdottomia kärkiä kulmaväännöissä ja tekee paljon ihan puhtaita räkämaaleja survomalla limppua triplareboundista häkkiin pari puolustajaa selässään. Lisäksi laukaus on tarkka, mistä osoituksena All-stars taitokisan voitto. Jostain syystä Staal ei varsinaisesti 'pick his spot' muualla kuin rangaistuslaukauksissa vaan pelitilanteessa enemmänkin räimii päin maalia voimalla tietäen että niistä ihan hyvä prosentti menee sisään tai luo jatkotilanteen.


Katselin viime keväänä Staalin kaikki kauden 06-07 aikana tekemät maalit ja mielestäni näistä maaleista kutakuinkin puolet, ehkä enemmänkin(noin 15) syntyi rannelaukauksella siitä oikean B-pisteen alueelta. Maalin eteen Staal ajoi myös välillä ja vaikutti varsin liukkaalle kaverille, minkä ansiosta pääsi livahtamaan puolustajilta maalin eteen, teki yllättäviä liikkeitä. Suojaa kiekkoa hyvin.
Jatkoajan pelaajaprofiilin mukaan Staal on "puhdas peliä rakentava sentteri", mikä ei nyt ainakaan enää ole pitänyt paikkaansa. Eli on nykyään myös erinomainen maalintekijä.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Kun katselee noita hyvänä päivänä keskinkertaisia aloitusprosentteja niin välillä käy mielessä että eikö poika olisi enemmän omillaan laitahyökkääjänä.

Ei ole Staalin aloitusvoittoprosentti tosiaan mikään erikoinen, ainoastaan 45,3. Mutta Staalilla on tuosta huolimatta silti 9. eniten aloitusvoittoja koko NHL:ssä, joten tästä voisi päätellä että Staal on yksi ahkerimmista aloittajista. Näkeekö mistään pelaajien aloitusmääriä?
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh

No niinpä tietysti. Yritin kyllä tuolta nhl.comin niitä etsiä mutta en onnistunut löytämään muuta kuin tuon aloitusvoittoprosentin (näyttää löytyvän tuon RTSS-statsin alaisuudesta nämä aloitusmäärät ja muutakin mielenkiintoista). Ja kuten arvelinkin niin Staal on aloitusmäärien kärkisijoilla, ainoastaan Sundin on ottanut enemmän aloituksia. Carolinassa ei pahemmin muut ota kyllä aloituksia Staalin ja Brindyn lisäksi kun molemmat löytyvät top-5:stä.

Ja tuo heikko aloitustaito kulkee Staalin suvussa kun ei Jordankaan ole sillä osa-alueella yhtään isoveljeään parempi (Jordanin aloitusvoittoprosentti 41,9).
 

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hartford Whalers / Carolina Hurricanes
Paljon on taas tapahtunut. Ennen pääsiäistä rankkarivoitto Floridasta ja eilen rankkaritappio Capseille. Eli ei ihan putkeen mennyt, muttei kyllä täysin metsäänkään. Nyt vaikuttaa siltä, että southeastin ykköspaikka on Canesin ja Capsin välistä taistelua. Kymmenen pistettä vielä jaossa. Jännitystä loppuun asti.

Tänään Canes teki sitten odotetun sopimuksen, kun viime kesän Canesin ykkösvaraus Brandon Sutter liittyy organisaation vahvuuteen. Sopimus on kolmevuotinen ja arvoltaan $787,500 vuodelta. Sutter liittyy myös loppukaudeksi vajaamiehiseen Albanyn joukkueeseen. Ensi kaudella ehkä jopa paikka NHL:ssä, no ainakin Canes odottaa sitä...
http://hurricanes.nhl.com/team/app/?service=page&page=NewsPage&articleid=358170

Päivitystä loukkaantumisiin: Chad LaRose saattaa jopa tehdä paluun jo viikonlopun otteluihin! Nyt vain odotellaan miten Rosien jalka kestää täydet treenit. Justin Williams on myös hyvässä aikataulussa ja tekee mahdollisesti paluun playoffien 1.kierroksella. Ray Whitneyn paluu vuorostaan tapahtunee jo ensi viikolla. Matt Cullenin tilanteesta ei valitettavasti ole kenelläkään tarkkaa tietoa. Flunssainen Patrick Eaves ei pelannut eilen, eikä myöskään harjoitellut tänään. Toivottavasti flunssa ei tartu taas muihin. Brindy ja Tanabe ovat loppukauden poissa. Jos nyt saataisiin edes LaRose ja Whitney (ja tietysti Eaves) takaisin ennen playoffeja ja Williams sitten playoffeihin, niin olisi edes vähän enemmän ratkaisijoita kuin pelkkä tämän hetken ykköskenttä Samsonov-Staal-Cole.
 

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hartford Whalers / Carolina Hurricanes
Eilen oli pitkästä aikaa positiivisia asioitakin loukkaantumisista. No nyt on palattu sitten normaaliin. Patrick Eavesin olkapää leikataan loppuviikosta ja mies on kokoonpanosta poissa varmaankin normaalit 3-4 viikkoa. Tosin Nici Wallin selvisi syksyllä samasta kahden viikon huililla. Joten...Chad LaRose tekee paluun kokoonpanoon jo perjantaina ja todennäköisesti heti 2.kenttään Ruudun ja Letowskin vierelle. (Ja yhdessä vaiheessa meidän 2.kenttä oli Stillman-Staal-Cole!) Canes pelaa peräkkäisinä päivinä ja olisi kyllä ollut parempi, jos Rosie olisi tullut mukaan vasta lauantaina, mutta no can do. Toivottavasti Rosien jalka nyt vaan kestää.

Uudet kentälliset todennäköisesti siis seuraavat (Walker kaiketi pelikunnossa):
Samsonov-Staal-Cole
Ruutu-Letowski-LaRose
Bayda-Aucoin-Walker
Brookbank-Jensen/Hamilton-Conboy

Tämä joukkue todella ansaitsee playoff-paikan! Jos alkukaudesta Canesillä oli ehkä NHL:n kovin hyökkäys paperilla, niin nyt se takuulla yksi heikoimmista. 1.kentässä yksi waivereistä poimittu pelaaja, 2.kentässä kaksi 4.kentän miestä ja heikon kauden pelannut Ruutu, 3.kentässä kaksi AHL-miestä ja loukkaantuneena pelaava konkari, 4.kenttä kokonaan AHL-miehistä, joista kaksi vieläpä pakkeja. Joten Capsit voisivat vaikka jo luovuttaa southeastin voiton Carolinaan, ei mitään jakoa tuolle hyökkäykselle? ;)

Nyt kun Canes on "vienyt" useita avainpelaajia Albanysta (Aucoin, Bayda, Hamilton, Jensen, Brookbank, Conboy) ja lisäksi rotillakin on omat pahat loukkaantumiset (Nolan, Samson, Hughes, Flood), niin ei voi kuin ihmetellä myös Albanyn mahtavaa kevätvirettä, joka on nostanut joukkueen playoff-viivan yläpuolelle. Rottien suurin sankari on tietysti koko AHL:n paras maalivahti Michael Leighton. Wardo näyttää pelaavan muutenkin jo kaikki ottelut, niin ensi kaudeksi voidaan nostaa huoletta Leighton NHL:ään ja antaa nuorille mahdollisuus näyttää taitonsa Albanyssa (Peters, Manzato, Nastiuk). Lisäksi tulokaskauttaan pelaava Casey Borer johtaa edelleen selvästi Albanyn +/-tilastoa lukemalla +19. Löytyyköhän Caseylle paikkaa ensi kaudeksi Carolinaan?
 

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hartford Whalers / Carolina Hurricanes
Muutaman tunnin päästä kauden tärkein ottelu, ainakin tähän saakka. Voitto varsinaisella peliajalla ja idän kolmospaikka ja kotietu on hallussa. Tappiolla saattaa kesälomakin koittaa jo tällä viikolla. Washingtonilla kotietu tässä pelissä ja täysin samat vastustajat (Tampa ja Florida) kahdessa viimeisessä ottelussa. Tosin Caps pääsee pelaamaan molemmissa tapauksissa joukkuetta vastaan, joka pelasi edellisenä päivänä Carolinassa. Ja Canesillä on myös peräkkäiset pelipäivät tiedossa, kun huomenna tulee jo vastaan Tampa. Canesille tietysti riittää, että kolmesta ottelusta tulee kaksi voittoa. Mutta siitä lähdetään, että tänään tulee voitto ja varmistus playoff-paikasta.

Hävityn Tampa-pelin kokoonpanoon tulee todennäköisesti pieniä muutoksia. Bret Hedican on jälleen pelikunnossa ja ottanee paikan Gleasonin parina. (Kaksikko on saanut tällä kaudella useasti kehuja erään Caps-pelaajan pysäyttämisestä.) Justin Williams tekee mahdollisesti myös paluun pitkän loukkaantumisen jälkeen. Ray Whitneyn pelaaminen on puolestaan vielä epävarmaa. Lavi tekee kuitenkin täysin oikein ja pitää toimivat kentät kasassa. 4.kentästä saattaakin siis tulla todella mielenkiintoinen, sillä harjoituksissa Hamiltonin rinnalla ovat pelanneet Whitney ja Williams. Jos Wizard ei ole pelikunnossa, niin viimeisen paikan ottaa todennäköisesti Wade Brookbank. Ja maalilla jatkaa tietysti Wardo.

Samsonov-Staal-Cole
Bayda-Aucoin-Walker
Ruutu-Letowski-LaRose
Brookbank/Whitney-Hamilton-Williams

Hedican-Gleason
Wesley-Wallin
Kaberle-Corvo


2 VOITTOA TARVITAAN!
 

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hartford Whalers / Carolina Hurricanes
'Canes oli surkea ja Brad Watson on edelleen surkea! Eihän 'Canes kaatunut tuomaripeliin, mutta kyllähän Watsonin tuomiot jälleen kerran menivät täysin vastustajan avustamiseen. Brad Watson on se sama kaveri, joka tuomitsi 'Canesille kaksi jäähyä sukeltamisesta Floridaa vastaan, päivä sen jälkeen kun Jacques Martin oli haukkunut 'Canesin pelaajia sukeltajiksi. Tällä miehellä täytyy olla jotain 'Canesiä vastaan... Ja mikä parasta, Watson kuulemma tuomitsee myös tämän päivän Tampa-ottelussa.

Williams loukkasi selkänsä heti ottelun alussa ja on poissa Tampa-ottelusta. Whitney ei saanut mitään muuta aikaiseksi kuin kaksi ylivoimaa Washingtonille. Caps halusi selvästi enemmän voittoa ja sen myös ansaitusti sai. 'Canesin pitäisi nyt pystyä voittamaan niin Tampa kuin Florida. Vaikeaa se tulee olemaan. Ja jos otteet eivät parane kahdesta edellisestä pelistä, niin se tulee olemaan liian vaikeaa...
 

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hartford Whalers / Carolina Hurricanes
Tampa sentään kaatui lukemin 6-2. Staal (1+1) oli nähtävästi päättänyt, että hän vaikka yksin hoitaa tämän ottelun Carolinalle. Wardo oli maalillaan myös hyvä, eikä tällä kertaa mennyt yhtään "helppoa" sisään. Cullen teki puolestaan todella yllättävän paluun, takana ei ollut yhtään täysipainoista harjoitusta, ainoastaan muutama no-contact -paidalla varustettu luistelu. Pitkästä aikaa voi myös sanoa, että Ruutu (1+1) oli kentän parhaita pelaajia. Tätä Tuomolta odotetaan, lisää tällaista kiitos!

Ottelun paras pelaaja oli kuitenkin Chad LaRose. Uran 185 ottelussa vain 15 maalia, mutta nyt Rosie päätti tehdä komean hattutempun. Viimeinen maali ja sen jälkeinen "tuuletus" oli täydellinen lopetus ottelulle. Tästä on taas paljon parempi jatkaa Floridan kaatoon. Voidaankin jälleen sanoa, että kauden tärkein ottelu tulossa (olettaen tietysti että Caps hoitaa Tampan).

AHL:stä: Casey Borerin kausi ohi. Brandon Sutter keräsi syöttöpisteen toisessa AHL-ottelussaan. Plymouthin (OHL) puolustaja Brett Bellemore pääsi loukkaantumisten takia kentälle heti ensimmäiseen otteluun tryout-sopimuksen jälkeen. Sen sijaan toinen tryout-mies ja huiman OHL-kauden pelannut Whalers-pelaaja Chris Terry (44+57=101) ei ainakaan vielä ollut kokoonpanossa.
 

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hartford Whalers / Carolina Hurricanes
All or Nothing

Tunnin päästä se sitten alkaa. Teoreettisesti tappiollakin on vielä mahdollisuuksia playoffeihin, mutta epäilen. Vastassa Florida, tuo ikuinen "valittajajoukkue". Cats ei ole voittanut RBC-Centerissä sitten joulukuun 2002, mutta haluaa varmasti tehdä sen nyt ja pudottaa samalla 'Canesin ulos playoffeista. (Ja sitä kai kaikki muutkin toivovat.)

Tänään kelpaa vain ja ainoastaan voitto! GO 'CANES!!
 

kilonkingi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Eipä hyvältä näytä Carolinan kannalta, erä jäljellä ja Florida johtaa 4-2. Matsia en ole päässyt näkemään, kun streami ei jostain syystä toimi. Mutta tilastojen valossa Carolina on ollut niskan päällä, laukaukset 35-16 kotijoukkueelle.

Toivottavasti Carolina tuosta vielä nousee, sillä Tuomo Ruutu olisi hienoa nähdä pleijareissa mukana. Ruutu on päässyt Carolinassa ihan hyvään vauhtiin ja Tuomon pelityyli on kuin tehty plejareihin.
 

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hartford Whalers / Carolina Hurricanes
Nothing

Se oli sitten siinä! Olipahan ottelu, 'Canes teki kaiken muun paitsi maalit. 9 ylivoimaa ja kahdesti 5-3 vastaan. Kahdesta yv-maalista huolimatta ylivoima oli surkeaa. 'Canes ei muuten ottanut yhtään jäähyä koko ottelussa!

Kesäloma? No eiköhän se Caps aina yhden Floridan voita. Ensimmäistä kertaa pitkään aikaan täytyy kuitenkin olla huomenna kissojen puolella.

Valitettavaa, että näin upeasti kaikkien loukkaantumisten kanssa taistellutta joukkuetta ei todennäköisesti enää nähdä kentällä tällä kaudella...
 

kilonkingi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Vikaan erään pääsin sitten lopulta mukaan ja olihan tuo täysin Carolinan hallintaa. Paikkoja Carolinalla oli ihan riittävästi, mutta ainoastaan yhden pystyivät tekemään. Maalinedustalle olisi toivonnut lisää hämminkiä ja sitä kautta ne tarvittavat maalit olisi ollut hakattavissa, vaikka väkisin.

Tietysti Carolinalla on vielä pieni toivo pleijaripaikasta, mikäli Florida pystyy kaatamaan Washingtonin huomenna. Mutta vaikea kuvitella, että nyt nähty Florida pystyy kukistamaan huippuvireessä olevan Washingtonin, etenkin kun Floridalla painaa vielä tämä peli jaloissa. Taitaa olla siis jälleen Tuomon kohtalona suunnata katseet kohti kevään MM-kisoja.
 

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hartford Whalers / Carolina Hurricanes
Tuleepas taas perhanan pitkä kesäloma!

Lavi totesi allstar-tauolla, että 'Canesin pitää voittaa 30 viimeisestä ottelusta 20. Ja tietysti Lavi oli täysin oikeassa, 'Canes voitti 19 ja jää playoffien ulkopuolelle. (En todellakaan usko, että väsynyt Florida pystyisi haastamaan Washingtonia.) No onneksi tästä ei voi syyttää kuin itseään, Florida olisi pitänyt pystyä voittamaan.

Kuitenkaan ei voi olla täysin pettynyt joukkueen esitykseen loppukauden osalta. Viimeiset 24 ottelua saldolla 16-6-2. Taitaa muuten Capsit saada täysin samat lukemat voittaessan Floridan. Eli kaikki suuret ylistykset Capsien suuntaan ovat toki aiheellisia, mutta onko kukaan huomannut, että toinenkin southeastin joukkue on ollut samaan aikaan yhtä hyvä... No eipä sillä kyllä ole mitään merkitystä. Ja viimeisistä neljästä ottelusta kolme tappiota oli kuitenkin se, joka lopulta ratkaisi 'Canesin kohtalon.

Oliko sitten väärä ratkaisu tuoda loukkaantuneet pelaajat (Whitney, Cullen, Williams) puolikuntoisina kentälle? LaRose tosin oli todella hyvä, mutta mitä jos Conboy ja Brookbank olisivat saaneet pelata kauden loppuuun? Lisäksi viimeisissä peleissä vaikutti aika selvältä, että eräät avainpelaajat olivat jo aika lopussa. Jahas, tulipas taas tyhmää/turhaa spekulointia.

Pettymys on kuitenkin tällä hetkellä todellla suuri. Caniacit tietysti toivovat Floridan voittoa tänään, mutta tuskin kukaan siihen uskoo. Onneksi playoffien ulkopuolella oleminen ei olisi mitään uutta. Viimeisten 14 kauden aikana Whalers/Canes on selvinnyt jatkoon ainostaan 4 kertaa (kahdesti aina finaaliin). Ensi kaudella sitten uusi yritys...

EDIT: 'Canesillä on näköjään koko NHL:n 9. eniten voittoja (43), valitettavasti pelkillä voitoilla ei voi pärjätä...
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös