Olutpullokeskustelu

  • 26 485
  • 134

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Tölkit on todella nihkeitä.

Englannissa on pullo-olut todella paljon kalliimpaa, joten siellä sitten pitää juoda tölkeistä. Inhoan niitä yli kaiken, en edes ihan tarkkaa syytä osaa sano, mutta kyllä sen pullo pitäisi olla.

Silloin tällöin pullo-olutta löytää tarjouksessa kaksi lavaa yhden hinnalla, niin sitten niitä tulee ostettua ja kunnolla.

Onneksi Suomessa ei tarvitse niistä juoda.
 

Tinde

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Bajen, NY Rangers, Arsenal
Eiköhän noi litran pullot aika pian häviä markkinoilta. En oo kuullu ystäväpiirissä kun "hätätapauksessa" ostettavan. Nekin jotka niitä ostavat, pitävät kuitenkin olutta paremman makuisena pienemmästä nautittuna. Onhan se selvääkin, että hiilihapot isosta katoavat.

Itse joisin mieluuten oluen tölkistä, mutta kuten yllä todettu, naurettavaa maksaa noita hintoja kuoresta.

Huippujuttu on kuitenkin esim. Tanskassa, kun saa Carlsbergin muovisessa 0,38cl pullossa. Ihan kiva, jos joutuu kantamaan pitkiä matkoja, mutta se maku. Hyi ***vetti! Toivottavasti ei ikinä Suomessa innostuta niihin.
 

Oloneuvos

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, ÄTPPOMK,Ottawat Senaattorit
Oluen paikka ei suinkaan ole litran pullossa, vaan joko 0,3:ssa tai sitten tankissa. Litran vetoisessa pullossa olut lämpenee liiaksi ennen päätymistään janoiseen suuhun. Lisäksi minusta tarjoiluastia on ihan liian iso käteen eikä siis tunnu ollenkaan mukavalta.

Vieras on myös ajatus pullon jakamisesta kenenkään kanssa, oma kaljapullohan on yhtä intiimiä aluetta kuin hammasharja, joka ei sekään ole yleisessä käytössä.
 

Herra47

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Itsellänihän on tällä hetkellä litran olutpullo jääkaapissa. En tosin suosi niitä, mutta se oli lähinnä heräteostos lähikaupasta. Oluesta puheenollen taidankin imaista sen litrasen janojuomaksi juuri nyt :cool: gul, gul, gul... röyh! Tekipä gutaa... :p
 

nedomansky

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Yleensä ostetaan 12-pack tai normiskori.
Joskus esim. joltain huoltsikalta haettaessa saattaa litran
lekat olla kätevin logistiikan kannalta.

Miksei tässä valtion millimetripalvelun luvatussa maassa vedetä
Sinebrychoffilta valmiita letkuja jokaiseen Savuun?
 

Birchman

Jäsen
Olutta muovipullossa! Uudet kierrätyspullot 1.1.2008

Noniin jatkoaikalaiset. Vuodenvaihteessa kauppojen hyllyt täyttyvät uudenlaisista kierrätyspulloista. Ulkomailla tutuksi tulleet "pehmeät" muovipullot tulevat kauppoihin. Samalla ainakin joitain oluita aletaan myymään muovipulloissa.

Mitä mieltä palstalaiset ovat uudistuksista? Omasta mielestäni ainakin uudet pullot ovat esteettisesti ihan ok. Hieman kyllä epäilyttää tuo oluen muovipulloon laittaminen. Noh jos tällä sitten ehkäistään lasinsirujen syntyä niin kait se ihan ok on?

Linkin takaa löytyy kuvia uusista pulloista.

http://www.deski.fi/page.php?page_id=10&tiedote_id=5736

http://www.tekniikkatalous.fi/kemia/article34327.ece
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
En tule ostamaan. Aion boikotoida moisia pulloja ja toivon, että mahdollisimman moni tekee sitä samaa. Varmistetaan sitten samalla, että olutta myydään jatkossakin vain lasipulloissa ja tölkeissä. Tölkit nyt tuskin minnekään on katoamassa muutenkaan, mutta lasipullot voivat vähentyä huomattavastikin jos muovipullot saavat suosiota.
 

Gags

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
En tule ostamaan. Aion boikotoida moisia pulloja ja toivon, että mahdollisimman moni tekee sitä samaa. Varmistetaan sitten samalla, että olutta myydään jatkossakin vain lasipulloissa ja tölkeissä. Tölkit nyt tuskin minnekään on katoamassa muutenkaan, mutta lasipullot voivat vähentyä huomattavastikin jos muovipullot saavat suosiota.
Joo, ei kyllä innosta ensituntumalta meikäläistäkään. Muutenkin oman kulutukseni painopiste on viimeisen vuoden aikana draamaattisesti siirtynyt pulloista tölkkeihin, joten eiköhän jatketa tölkkilinjalla.
 

Turder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Muutama viikko sitten näin näytepulloja näistä uusista muovipulloista ja ainakin ED ja Upcider pullot olivat ihan hienoja. EDissä oli sellainen mukavan jämäkkä ja sporttinen look ja taasen Upcider näytti oikein menevältä pubityyliseltä pullolta. Pepsi istui ihan nätisti käteen. Aukaisun jälkeen vaan lössähtää ikävästi kun on niin ohutta muovia, tulee mieleen jenkkien muovipullot.
 

Veijari

Jäsen
Positiivisin mielin otan vastaan muutoksen, sillä nyt kaikkien vittumarkojen rikkomat bissepullojen lasinsirut vähenevät katukuvasta.

Itse ostan olueni tölkissä tai tuopissa.
 

.jarska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata
Tölkkien haittavero poistuu käsittääkseni kokonaisuudessaan nyt vuoden vaihteessa. Tämän pitäisi teoriassa laskea tölkkien hintaa entisestään.

Nuo uudet muovipullothan ovat sitten kertakäyttökamaa. Eli kyllä niissä pantit on ja toki ne kannattaa palauttaa kauppaan, mutta pulloja ei pistetä enää uudelleen kiertoon. Eli niitä ei pestä ja täytetä uudelleen vaan ne murskataan muovirouheeksi ja pistetään jatkokäsittelyyn. Olisi mielenkiintoista tietää kuinka suuri prosentti tuosta menee oikeasti kiertokäyttöön ja kuinka paljon omaan kasaansa odottelemaan jotain sopivaa käyttötarkoitusta. No viher-osmo-hommia, ei puututa siihen.

Juttelin meillä duunissa pari kuukautta sitten virvoitusjuomakaverin kanssa ja hän ihmetteli miten näitä uusia pulloja sitten aletaan roudaamaan. Pullojen kanssa kun kuulemma ei tule koreja, vaan niitä siirrellään sellaisissa muovikennoissa, varmaan olette kaupassa näitä nähnyt. Kirosi omaa työtään kun nyt on helposti mennyt korien kuskaaminen nokkakärryillä mutta nyt ei ole mitään käryä miten noita tulisi kuljettaa jos kuljetuskoko on pienempi kuin trukkilava....

Olutta en kyl ensimmäisenä ole muovipullossa ostamassa, mutta tölkki on muutenkin melko ylivoimainen vaihtoehto.
 

Miksu00

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tuskin tulen ostamaan olutta muovipullossa, jotenkin tuntuu, että maku muuttuu, toisaalta miksei sitä nyt yhtä pulloa osta ja kokeile maistuuko erilaiselta kuin lasipullossa/tölkissä. Mutta luulempa että tulen edellenkin ostamaan olueni tölkkeinä, tullut tavaksi ostaa aina 24-tölkin paketti kerralla, ei lopu heti kesken.
 
...Kirosi omaa työtään kun nyt on helposti mennyt korien kuskaaminen nokkakärryillä mutta nyt ei ole mitään käryä miten noita tulisi kuljettaa jos kuljetuskoko on pienempi kuin trukkilava....
Eiköhän se ole lava edelleen samanmoinen kuin aiemminkin, mutta vaan merkittävästi kevyempi. Mutta mielenkiintoista tosiaan nähdä käytetäänkö koreina niitä 0,5l kierto-PET -pullojen koreja vai mitä.

Itse varmasti kokeilen muovipulloa oluen kanssa, mutta tölkkejä varmasti edelleen enimmäkseen.
 

AnFa

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Mikä pointti on tuoda noita pehmeitä muovipulloja markkinoille? Mielestäni täällä on ollut just hyvä verrattuna moniin muihin maihin, kun on ollut jämäkät muovipullot.

Eihän limonadikaan ole yhtä hyvää muovipullossa kuin lasisessa, joten eihän se olutkaan varmaan yhtä hyvälle maistu.
 

MarkusMaggot

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaljaliigalaiset
Hmm, tuntuu omituiselta ajatukselta. Itsekin jonkin verran olutta maistelevana varmasti ainakin alkuun karsastan noita muovipulloja. Toki sillä ei minun elämääni ihan hirvittävän suurta vaikutusta ole, koska ostan aika usein tölkkiolutta. Itse asiassa en ole varmaan taas oikein seurannut aikaani, kun nyt vasta kuulin asiasta. Näinkö tänään ostamani mäyriskoiris jää viimeseksi hetkekseni pullo-oluen parissa? Viimeisen pullon voin sitten juoda kyynelehtien, muistellen aikaa joka ei enää koskaan palaa... Ja sit startata uuden vuoden uusin kujein, tölkkioluella!
 
Suosikkijoukkue
HIFK,Nashville Predators ja Nurmijärven Kurra
Ei innosta ostaa mallasta muovipulloissa. Useamman vuoden olen oluet ostanut ja tulen myös ostamaan tölkeissä. Tölkkejä on mukava palauttaa kauppaan, koska ne eivät kilise toisin kuin lasipullot. Korillinen tökkejä painaa myös huomattavasti vähemmän kuin vastaa määrä lasipulloja. Limut ja siideri kuuluu muovipulloon, mutta mallas vain tölkkiin.
 

halogeeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport
Onko joku muukin palstaveljistä laittanut merkille, että samanmerkkinenkin olut maistuisi paremmalta tölkistä juotuna verrattuna lasipulloon? Taitaa olla jokin psykologinen harha, mutta siltä se ainakin tuntuu. Muovipulloja aion boikotoida.
 

puuha-pete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Minnesota, Hollanti
Saas nähdä. Kovin epäilyttää tuollainen muovipullo systeemi. Etenkin kun ne ovat vielä käsittääkseni lötköjä uuden mallisia pulloja. Tulee varmaan muutama ostettua noita muovipulloja. Jännää maistaa uudessa muodossa. Kyllä tässä nyt katoaa suuri osa suomalaista perinnettä yms. Totta kai pullot ja tölkit jatkavat vielä olemistaan ainakin tovin, mutta mitä tulee kalsareistakaan enää jos pitää muovipulloista siinä siepoa olutta naamaan? Mitä kun kaljakori ei enää kuninkaallisesti kilahda pöydälle?
Olo tulee varmaan ensimmäisen ostoreissun ja maistiaisen jälkeen kuin niin monta kertaa ennenkin uuden tuotteen ostohalun, aivan paskaa mutta pakko saada maistaa..

Tölkeissä tämä poika kiikuttaa kaljansa kotiin!
 

Gellner

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Pepsi Maxia join Ruotsissa tuollasesta lötköstä pullosta, ja kyllä se paremmalle maistui kun normimuovipullosta juotuna. Tosin Ruotsissahan nyt kaikki on muutenkin parempaa.

Hiukan huvittaa tuo tunteikas suhtautuminen muovisiin bissepulloihin ja vannotukset että tuotteet menevät boikottiin. Miten joku sellainen voi mennä boikottiin, jota ei ole koskaan käyttänyt tai ostanut? Ihan sama kuin minä alkaisin vouhkata, että aion boikotoida heroiinia, tosin en ole sitä koskaan kokeillut edes.

Miksei muuten limuja saa puolen litran tölkeissä? Tölkit ovat parhautta.
 

scholl

Jäsen
En ymmärrä ollenkaan polemiikkia olutmuovipulloista. Se on kuitenkin marginaalituote, joka tuodaan markkinoille lähinnä turvallisuussyistä. Olen juonut olutta muovipullosta esim. NHL ottelussa katsomossa ja Tall Ship Racen aikana Tukholmassa ns. festariterassilla.

Tottakai olut on pääasiassa pulloissa tai tölkeissä, mutta tosiaan on spesiaalitilanteita, joihin kumpikaan ei oikein sovi. Niinpä tietyt bulkkimerkit voivat tehdä jonkin verran olutta muovipulloihin. Ei siitä kannata ongelmaa ottaa.

Hyvä on se, jos tuosta suomalaisesta 0,33l olutpullosta päästään eroon. Se on aivan kammottava pullo. Se on täysin väärän mallinen varmaan jokaiselle oluelle. Toivoisinkin, että panimolla olisi rohkeutta tuoda nyt markkinoille jokaiselle oluelle omanlaisensa, uudelleen täytettävä longneck nyt kun suuret määrät menevät kuitenkin tölkkeihin.
 
Mikä pointti on tuoda noita pehmeitä muovipulloja markkinoille? Mielestäni täällä on ollut just hyvä verrattuna moniin muihin maihin, kun on ollut jämäkät muovipullot.

Eihän limonadikaan ole yhtä hyvää muovipullossa kuin lasisessa, joten eihän se olutkaan varmaan yhtä hyvälle maistu.
a) rahtikustannukset. Lasipullo on huomattavasti raskaampi kuin tuo PET-pullo.
b) brändäys. Nyt voi suunnitella persoonallisia pulloja ja tehdä eri merkeistä siten entistä tunnistettavampia. Myös etiketit tullevat muuttumaan hieman, uskoisin.
c) saattaa olla luonnonmukaisempaakin, kun ei tarvitse vettä kuluttaa niin paljoa pesuhommissa ja tyhjien lasipullojen kuskaaminenkin ympäriinsä on kalliimpaa.

Nämä siis omia ajatuksia, ei ole mitään muuta lähdettä.
 

Mazaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Karsinnat
Oluen Hartwall pakkaa jatkossakin lasipulloon ja tölkkiin. (niinkuin kaikki muutkin)

P-E-A-C-E pojat!
(tämä asia on näköjään vähän sama kuin jos Koskenkorvan valmistus siirrettäisiin Ruotsiin?!)
Tai sitten jatkoajan lukijoissa on aika mnota luikhiäiröistä juokosas...

Olut pysyy lasipulloissa ja tölkeissä

Oluen Hartwall pakkaa jatkossakin lasipulloihin ja tölkkeihin. Ne ovat oluelle sopivimpia ja kuluttajien suosimia pakkauksia.

"0,33 litran lasinen olutpullo pitää paikkansa kuluttajien suosimana pakkauksena. Tölkkien osuuden olutpakkauksena odotetaan kasvavan edelleen, mutta veromuutos antaa tilaa myös uusille lasipakkauksille. Lapin Kulta ja Foster's long neck -pullot ovat tässä suunnannäyttäjiä", toimitusjohtaja Närhinen sanoo.


Joo, ei kyllä innosta ensituntumalta meikäläistäkään. Muutenkin oman kulutukseni painopiste on viimeisen vuoden aikana draamaattisesti siirtynyt pulloista tölkkeihin, joten eiköhän jatketa tölkkilinjalla.
Positiivisin mielin otan vastaan muutoksen, sillä nyt kaikkien vittumarkojen rikkomat bissepullojen lasinsirut vähenevät katukuvasta. Itse ostan olueni tölkissä tai tuopissa.
Olutta en kyl ensimmäisenä ole muovipullossa ostamassa, mutta tölkki on muutenkin melko ylivoimainen vaihtoehto.
Tuskin tulen ostamaan olutta muovipullossa, jotenkin tuntuu, että maku muuttuu, toisaalta miksei sitä nyt yhtä pulloa osta ja kokeile maistuuko erilaiselta kuin lasipullossa/tölkissä.
Hmm, tuntuu omituiselta ajatukselta. Itsekin jonkin verran olutta maistelevana varmasti ainakin alkuun karsastan noita muovipulloja. ... Näinkö tänään ostamani mäyriskoiris jää viimeseksi hetkekseni pullo-oluen parissa? Viimeisen pullon voin sitten juoda kyynelehtien, muistellen aikaa joka ei enää koskaan palaa...
Ei innosta ostaa mallasta muovipulloissa. Useamman vuoden olen oluet ostanut ja tulen myös ostamaan tölkeissä... Limut ja siideri kuuluu muovipulloon, mutta mallas vain tölkkiin.
Onko joku muukin palstaveljistä laittanut merkille, että samanmerkkinenkin olut maistuisi paremmalta tölkistä juotuna verrattuna lasipulloon? Taitaa olla jokin psykologinen harha, mutta siltä se ainakin tuntuu. Muovipulloja aion boikotoida.
Saas nähdä. Kovin epäilyttää tuollainen muovipullo systeemi. Etenkin kun ne ovat vielä käsittääkseni lötköjä uuden mallisia pulloja. Tulee varmaan muutama ostettua noita muovipulloja. Jännää maistaa uudessa muodossa. Kyllä tässä nyt katoaa suuri osa suomalaista perinnettä yms. Totta kai pullot ja tölkit jatkavat vielä olemistaan ainakin tovin, mutta mitä tulee kalsareistakaan enää jos pitää muovipulloista siinä siepoa olutta naamaan? Mitä kun kaljakori ei enää kuninkaallisesti kilahda pöydälle?
Olo tulee varmaan ensimmäisen ostoreissun ja maistiaisen jälkeen kuin niin monta kertaa ennenkin uuden tuotteen ostohalun, aivan paskaa mutta pakko saada maistaa..

Tölkeissä tämä poika kiikuttaa kaljansa kotiin!
Hiukan huvittaa tuo tunteikas suhtautuminen muovisiin bissepulloihin ja vannotukset että tuotteet menevät boikottiin. Miten joku sellainen voi mennä boikottiin, jota ei ole koskaan käyttänyt tai ostanut? Ihan sama kuin minä alkaisin vouhkata, että aion boikotoida heroiinia, tosin en ole sitä koskaan kokeillut edes.
 

Tanskanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tölkkiolutkin jo tarpeeks kehnoa lasipullotavaraan nähden. Saas nähä mitä muovi tekee.

Ja joka väittää, että sisältö ei muutu oli missä oli niin voi painua suoraan...
 

ervatsalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
ХПК ja Tuukka "T-73" Mäkelä
Muovipullo. Nykyaikaa.

Niin, itse toivotan uudet muovipullot tervetulleiksi. Mitä nopeammin, sen parempi.

Asiahan on kiistatta niin, että olut säilyy vähintäänkin yhtä hyvin, jopa paremmin nykyajan muovipullossa, kiitos ystävämme kierrekorkin ja nykyisen materiaalitekniikan.

Ainoa syy mikä tulee haraamaan vastaan on kaikkien kaljasieppojen muutosvastarinta ja henkisiin asioihin, ynnä muihin huuhaa-teorioihin, perustuva nokunennenkinsaatanaolilasipulloja-teoria lasipullon ylivertaisuudesta.

Koska kuitenkin joku kohta kaivaa jo mainitun "nokunennenkinsaatanaolilasipulloja-teorian" esiin, päädyn vinkkaamaan, että mitenkäs se umpiperivanhoillinen viiniskene pystyi ottamaan vastaan ensin synteettisestä materiaalista tehdyt korkit ja sittemmin ns. pänikät, jos kerran muovissa tms. ei tuote säily hyvänä?

Että ottakaapa järki käteen. Ovathan ne muovilestit paljon kevyempiäkin.

Täältä tähän
 

KPL

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, Q
Nuo uudet limsapullot ovat kyllä tervetulleita. Paljon asiallisempia ne ovat, kuin jois vertaa johonkin 20 kertaa kiertäneeseen ja kuluneeseen cokis-pulloon.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös