Jokelan yläasteella Tuusulassa ammuttu

  • 286 493
  • 1 244

Gagne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikenlaiset pörröiset maskotit, kahdella.
En allekirjoita Black Adderin mielipiteitä sanasta sanaan, mutta asiaa hän puhuu. Mielenterveyspuolella ollaan vuosikausia vähennetty laitoshoitoa ja lisätty avohoitoa. Tällöin tulee olla äärimmäisen varovainen sen suhteen keitä voi hoitaa avopuolella ja keitä sairaaloissa. Tässä on selvästi tehty virhe OLETTAEN että kyseessä on psykoottinen ihminen. Lainsäädäntö ei anna mahdollisuutta pakkohoitaa pelkästään mielenterveyden häiriöistä kärsiviä ihmisiä vaikka olisivatkin vaarallisia.

Kylla minakin pitaisin nykyista suuremman osan "hulluista" lukkojen takana. Ei epailystakaan siita. Ja nyt kyseessa olevasta ampujasta nyt ei liene tarvetta edes keskustella. Sita on vaan tuota mielenterveyspotilasta niin montaa eri sorttia, etta meikalaisessa ainakin heraa pikku-kukkahattu kun BA sanoo viestissaan "kai nuo mielenterveyspotilaat pitais teljeta taas lukkojen taakse...". Siina menevat samassa nipussa kaikki Pitkaanniemeen. Eli osittaista saivartelua minun puolestani. Osittain kuitenkin pienta kehotusta ajattelemaan vahan tarkemmin viestiensa sanamuotoja. Tallakin palstalla nimittain on noita mielenterveyspotilaita (masentuneet etc.) jotka varmaan tykkaavat kun heita niputellaan samaan paaliin tallaisten Jokelan nutcasejen kanssa.
 

Lape7

Jäsen
No mitenpä tuhannesta enemmän tai vähemmän ailahtelevasta "tapan kaikki" pikkunatsista ja uhittelijasta määrittelet kuka oikeasti saattaa toteuttaakin uhkauksensa? Eivät kaikki riskitapaukset kuulu edes kuitenkaan mielenterveyshuollon piiriin, ts. ole hoidettavana ongelmistaan.

Kysytkö minulta? Olen samaa mieltä. Nämä asiat ovat ongelmallisia.
 

Solomon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Näennäisfilosofiaahan tuo koko asenne on, koska siinä otetaan lähinnä otteita eri asioista ja pidetään niitä muka tosina...esim. luonnonvalinnan käsittely jonkinlaisena oikeutuksena, vaikkei luonnonvalinta arvovapaana "toimijana" varsinaisesti kitke heikkoja tai tyhmiä.

Kuvittelen sinun kyllä ymmärtäneen, etten esittänyt pitäväni ampujan esittämää filosofiaa mitenkään valistuneena. Sinä kuitenkin minusta tunnuit aiemmin viestivän, että ampujan filosofinen asenne olisi näennäinen siksi, että tämä ei onnistunut kaitsemaan uutta luonnonvalintaa muuten kuin lahtaamalla sattumanvaraisia ihmisiä. Päätelmä ei minusta ole lainkaan järkevä.
 

Pietari02

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Onpa järkyttävä tapahtuma. Eipä olisi uskonut, että Suomessakin tämmöistä tapahtuu. Ei voi kuin ihmetellä, että mikä ajaa nuoren tuommoiseen tekoon.
 

M10

Jäsen
Valitettavasti tämä oli vain ajan kysymys, että moinen karmeus tapahtuu Suomessa. Samoja kaistapäitä täältäkin löytyy, kuin jenkeistä, eikä tuo aseen hankkiminen mikään kynnyskysymys ole tässä vapaassa maailmassa.

Toivottavasti tuo 7 kuollutta ei pidä paikkaansa. Tämä ylittää uutiskynnyksen varmaan ympäri maailman.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Kuvittelen sinun kyllä ymmärtäneen, etten esittänyt
pitäväni ampujan esittämää filosofiaa mitenkään valistuneena. Sinä kuitenkin minusta tunnuit aiemmin viestivän, että ampujan filosofinen asenne olisi näennäinen siksi, että tämä ei onnistunut kaitsemaan uutta luonnonvalintaa muuten kuin lahtaamalla sattumanvaraisia ihmisiä. Päätelmä ei minusta ole lainkaan järkevä.

Outoa kyllä tässä kohdin varjon analyysi vaikuttaa sinänsä järkevältä. Noista lainatuista otteista paistaa takaa aivan jotkut muut ongelmat kuin filosofiset - tuollaisesta ei-koherentista, älyllisesti kypsymättömästä uhoilusta voi usein löytää pahoja persoonallisuuden ongelmia ja konflikteja, jotka ideologian, filosofian, uskonlahkon tai jonkun muun ulkoisen ilmaisutavan sijasta ovat se olennainen tekijä. Vaikka kuka siis tietää mikä juuri tässä tapauksessa on oikeasti taustalla, varmasti vie aikansa ennen kuin kuva tarkentuu. Matalaksi vain mielen vetää tälläinen uutinen, surullinen päivä.
 

Lape7

Jäsen
Millä perusteella mielenterveyslain 2 luku 8 pykälä ei sovellu?

Tätä kohtaa varmaan tarkoitat:

"2 luku Hoito tahdosta riippumatta
8 § Hoitoon määräämisen edellytykset
Henkilö voidaan määrätä tahdostaan riippumatta psykiatriseen sairaalahoitoon vain:
1) jos hänen todetaan olevan mielisairas..."

Mielisairaalla tarkoitetaan psykoosisairaudesta kärsivää. Mielenterveydenhäiriöt eivät lukeudu psykoosisairauksiin. Tosin alaikäisiä voidaan hoitaa pakolla, jos on todettu vakava mieleterveyden häiriö.

Korjaa jos olen käsittänyt väärin.
 

Jeppe_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit / Anaheim Ducks
Samahan tuo mielisairaalajuttu, kun eikös tämä kyseinen pelle jo ole kuollut?
 

Vakio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Man City
Lisäisin vielä kasvatuksen, joka tässä tapauksessa taisi olla keskeisessä asemassa. Äidiltään tainnut poika-parka imeä vaikutteita.

Mitä tarkoitat? Tiedän kyllä kuka on tämän pojan äiti, mutta millä perusteella syyllistät häntä? Poliittisen suuntauksen?
 

Orman Mollis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins
Samahan tuo mielisairaalajuttu, kun eikös tämä kyseinen pelle jo ole kuollut?

Eipä siitä taida varmuutta olla.

IL:n ja IS:n sivuilla nuo uutiset ovat taas niin hätiköidysti uutisoituja että. Muutamaan kertaan on lukenut että ampuja on saatu kiinni ja sitten on taas kymmenen minuutin päästä päivitys, jossa ampujan kerrotaan olleen ympäristölle vaaraton, mutta poliisi ei ole vielä saanut kiinni..

Eiköhän se varmin tieto saada viimeistään klo.18.00, kun poliisi pitää Tuusulassa tiedotustilaisuuden!
 

Jyty

Jäsen
Suosikkijoukkue
käyttää lehväslukkoa logonaan.
Onhan tämä todella ikävää, että näin pääsee käymään, mutta siltikin mieleen tulee ajatus siitä, että miksi kukaan ei ole huomannut ampujan sairautta aikaisemmin, ja näin ollen sälli olisi saatu hoitoon. Suomessa on käytössä koulukuraattoreita, kouluterveydenhoitajia, ja vaikka mitä intanssia, mutta niin vaan menee kaveri seulasta läpi, eikä jää kiinni.

Asia ei todellakaan ole mikään helppo huomata, mutta alan ammattilaisen luulisi kuitenkin osaavan nähdä tällaiset täysin poikkeavat yksilöt muusta massasta. Todella harvoin näitä ilmenee onneksi, mutta jokainen niistä kuitenkin on liikaa, koska syyttömät sivulliset joutuvat sitten kärsijän rooliin.
 

Black Adder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, The Original Six
Mitä tarkoitat? Tiedän kyllä kuka on tämän pojan äiti, mutta millä perusteella syyllistät häntä? Poliittisen suuntauksen?
En syytä ketään, mutta hyvin nyky-yhteiskuntakriittisiä artikkeleitahan tuo äiti oli sinne kirjoitellut. Ei silti etteikö menossa olisi kritisoimista, kun ihmiset selvästi voivat pahoin. Turvallisuutta voidaan toki parantaa pistämällä hullut säppiin, mutta ehkäisevä työ (yhteiskuntaa koskeva) taitaa olla myöhäistä jo nyt ja liian kallista.

Tällaiset yksinäiset sudet on hankalia tapauksia. Tosin onhan tuosta ollut merkkejä ilmassa (aseet, puheet, käytös), mutta kukaan ei ole välittänyt. Johan tuota jannua olisi pitänyt jollekin kallonkutistajalle kiikuttaa aikapäiviä sitten.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös