Liigajoukkueiden voimasuhteet kaudella 2007-2008

  • 567 533
  • 1 981

Neely

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Kings ,Englanti, Blaugrana&C.D. Santa Clara
Runkosarjan osalta seuraavasti:

1. Jokerit (Sheddenillä huimat työkalut. Liigan parhaat sentterit ja Liigan paras maalivahti Markkanen.)

2. Kärpät (Häviää niukasti vertailun Jokereille. Liigan paras pakisto. Kyntensä moneen kertaan todistaneella Jalosella silti huippumateriaali käytössään.)

3. Blues (Loistava maalivahti, erinomainen puolustus. Niillä päästään jo pitkälle.)

4. Tappara (Erinomaiset puolustajat. Kuka tekee maalit? Kestääkö Nikkilä/Lehto kaksikko sittenkään??Uraman suojateilla mahdollisuus myös pahaan mahalaskuun.)

5. HPK Erinomainen maalivahti kaksikko, duona liigan paras. Kestääkö Nurmisen paikat?Entä jos uusia Mäenpäitä ja Leinoja ei nousekaan esiin?Onko herrasta nimeltä Alatalo voittajaksi??)

6. Lukko (Potentiaalia menestykseen löytyy kaikilta rintamilta. Onko Toivolan takaa-ajama "pullistelukiekko" nykysäännöillä kuitenkin tuhoontuomittua?)

7. Pelicans (Pystyykö Loppi/Koivunen kaksikko pitämään tasonsa? Entäs Niemi?Aravirta takaa hyvän työmoraalin joka tuo taas askeleen ylöspäin)

8. HIFK (Pienikokoinen pakisto kaulaansa myöten kusessa. Voima ei riitä joten fyysistä perusluutaa tarvittaisiin. Hyökkäysmateriaali huippuluokkaa mutta kuka ne hyökkäykset käynnistää? Onnistuuko Baxter pelitavallaan tyhjentämään Nordiksen lehterit jos ja kun menestystä ei taaskaan tule?)

9. JYP (Paljon melua tyhjästä? Nimivahva hyökkäys ja Wallinheimo maalissa eivät muihin verrattuna nöyristele mutta puolustus liigan pohjasakkaa. Löytääkö Dufva pelitavan joka tasapainottaa puolustuksen vajavaisuuden?Tällöin mahdollisuus petrata pari sijaa.)

10. Ilves (Vieläkö "vanhat" jaksavat?)

11. Ässät (Härkälän onnistuessa mahdollisuus paria pykälää ylemmäs. Epäonnistuminen ja veikkamani sijoitus takaavatkin sitten herralle potkut. Riittävätkö fakiirin temput korkeampaan sijoitukseen ja nykyvalmentajan viran säilyttämiseen?)

12. TPS (Nuori,nimetön ja sangen kokematon. Kaiken loksahtaessa kohdalleen tepsi voi nuoruuden innolla, nälällä ja nöyryydellä selvitä kympin sakkiin.)

13. SaiPa (Mälkiältä vaaditaan taas penkintakana paljon. Joukkue pitää saada jatkamaan ja jaksamaan totutulla moraalilla jokaikinen peli alusta loppuun. Liike, taklaukset ja onnistunut maalivahtipeli ovat aseet jolla hieman kädetön SaiPa pisteensä kasaan raapii. Jos johonkin maalivahdeista iskee "salama" ja otteet muuttuvat huikeiksi sääliplayoffit mahdollisuuksien rajoissa.)

14. KalPa (Rahkeet eivät vieläkään riitä parempaan. Paremmilla ulkomaalaishankinnoilla sijoitus voisi olla jotain muutakin. Etukäteen kaikki tälle kaudelle hankitut vierastyöläiset vaikuttavat puhtailta hudeilta. Valitettavasti. Kuopiolaisen kiekkoilun eteenpäin meno saa kuitenkin jatkumoa ja hyvä niin.)

Kevään pelit oma maailmansa finaalikaksikkoa Jokerit - Kärpät lukuunottamatta.

Edit. Ja Mälkiän SaiPahan jäi syyttä suotta kiireessä pois joten lisätäänpä se tuohon.
 
Viimeksi muokattu:

TosiKärppä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Bc Nokia, Arsenal
Runkosarja 07-08

1. Kärpät 114 pistettä
2. Jokerit 112
Kärpille runkosarjavoitto helpomman välisarjan ansiosta.

3. HIFK 101
4. Blues 100
Yllä olevasta nelikosta löytyvät finaalijoukkueet. Kärpillä ja Jokereilla jo tälläkin hetkellä vähän paremmat rosterit + molemmilla 2 ulkkaripaikkaa vapaana, mikä mahdollistaa joukkueiden vahvistamisen edelleen.

5. HPK 93
6. Tappara 89
-------------------------------------------------------------------
7. JYP 84
8. Lukko 83
9. Pelicans 79
10. Ilves 79
-------------------------------------------------------------------
11. Ässät 74
12. TPS 65
13. KalPa 52
14. SaiPa 51
 

Länäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
En tiedä onko joku jo tässä ketjussa maininnut, että Stefan Öhmanilla on tosiaan Suomen kansalaisuus ja Bluesilla on näin ollen yksi ulkomaalaispaikka edelleen vapaana. Järkevintä olisi ehkä loppuvuodesta ostaa maalintekijä, budjetissakin on nyt tilaa kun Suhosen palkka ei enää rasita sitä.
 

Konnari19

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ehkä blues haluaa, "säästää" ja antaa muutamalla kovalle junnulleen mahdollisuuden, tietysti se kyrsii ehkä vähän hyökkäyksen laatua, mutta kauden lopussa kiitos seisoo, jos Osalat ja Lehtoset ovat pelanneet hyvin ja lyönneet itsensä läpi.
 

vilperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Kauhajoen Karhubasket
Olen tähän ketjuun muutaman kerran päivitellytkin rankingejani sitä mukaan miltä rosterit ovat näyttäneet, mutta nyt on mielestäni tullut aika sitten tehdä se lopullinen arvio ja se näyttää seuraavanlaiselta: (erinäiset kommentit ja moitteet otetaan vastaan, mutta jätetään huomioimatta:D)

1. Kärpät
- Pelaajamateriaaliltaan ehkä hieman heikompi kuin Jokerit, mutta helppo välisarja vie Kärpät jälleen runkosarjan voittajajoukkueeksi. Maalivahti Tuomas Tarkki ei ole ehkä liigan kärkipäätä, mutta ei mies mikään huonokaan ole ja viime kaudella osoitti epäilijöilleen, että hänestä on voittavaksi maalivahdiksi. Puolustus saattaa olla Kärppien heikoin kohta, paljon on siitä kiinni mitä tekee Karalahti? Lehtonen on liigan eliittipakkeja samoin Laamanen, tosin vain kiekollisessa roolissa. Mikkola on liigan virallinen kullankaivaja ja ryhmästä löytyy myös lupaavia, nuoria, jotka voivat nostaa tasoaan täksi kaudeksi, tyyliin Ylönen, Korpikari ja Jaakola. Hyökkäyksessä monta laadukasta laitahyökkääjää. Muutama liigan parhaimmistoon kuuluva maalintekijä, Hyvönen, Kuusela etunenässä. Muutama todella taitava pelaaja, Aaltonen, Pesonen, Kratena. Mutta mikä on keskushyökkääjätilanne? Michael Bros on kyllä loistava varmasti ykkössentterinä, mutta onko Paakkolanvaarasta tai Sahlstedtista kakkossentteriksi? Itse uskon, että tämä kausi on Paakkolanvaaralle läpimurtokausi ja hän ottaa paikan kakkossentterinä. Kolmoseen Kärpille jää tällöin Sahlstedt. Päävalmentajana jatkaa Kari Jalonen, joka on todistanut kykynsä jo muutamankin kerran kullanvärisiksi. Kärpillä on täydet saumat ottaa runkosarjan voitto nimiinsä. Playoffsit voivat olla sitten asia erikseen...

2. Jokerit
- Markkanen palasi NHL:stä SM-liigaan ja Jokereiden maalinsuulle, joten tämä osa on ainakin Jokereilla paremmin kuin loistavasti hallussa, ainakin etukäteen ajateltuna. Puolustuksessa on laadukas myös. Puolustus jakaantuu kolmeen tasokkaampaan ja kiekollisempaan puolustajaan, Tuulola, Kauppinen ja Jokela, yhteen fyysisen pelin erityistaitajaan Sami Heleniukseen sekä loppuihin peruspakkeihin, joita ovat Mikko Kuparinen, Mika Rontti, Mikko Kalteva jne. Herranjumala mikä keskariosasto! Onko liigassa ollut koskaan millään joukkueella näin kovaa sentteriosastoa? Tätä väitettä on varmasti edes turha perustella. Jos nämä nimet: Hirshovitsh, Leino, Stapleton, Wilm ja viimeisenä hankintana Santala eivät saa vastustajien pasmoja sekaisin niin mikä sitten? Laituriosasto ei ehkä yhtä tasokas, mutta kyllä sieltäkin osastolta kovia nimiä löytyy. Maalipörssin voittanut Rita jatkaa, Varis on kokenut ja luotettava, Virta ja Louhi taitavat sekä kiekollisen pelin, mutta ovat tärkeitä pelaajia myös työntekorooleissakin. Koivisto saattaa olla myös kauden yksi yllättäjistä, Salmelaisesta puhumattakaan. Myös Santalan tulo tarkoitti sitä, että joku laadukkaasta keskarista saattaa hyvinkin pelata laiturina, mikä entisestään parantaa myös Jokereiden laituriosastoa. Päävalmentajan kaksoisrooli sekä Jokereiden että Suomen päävalmentajana on mielenkiintoinen. Tämä saattaa olla Jokerilaisittain joko positiivinen tai negatiivinen asia, tämän aika näyttää.

3. HPK
- HPK:n joukkue on niin paljon täynnä kysymysmerkkejä ennen kauden alkua, että joukkue voi löytyä runkosarjan jälkeen kummasta päästä tahansa taulukkoa. Mutta oranssilasit päässä tietenkin rankkaan hämeenlinnalaiset jopa kolmanneksi. Maalivahtikaksikkoon homman ei pitäisi kaatua ainakaan, sen kun meinaan pitäisi kokonaisuutena olla liigan paras. Chiodo on parhaimmillaan ilmiömäinen ja Lassila on kelpo tuuraaja, joka varmasti kelpaisi ainakin heikoimpien joukkueiden ykkösveskariksi. Puolustusko akilleen kantapää? Ainakin suurin kysymysmerkki ennen kauden alkua. Itse asiassa ainoa jonka tasosta voidaan olla vain varmoja on Vellu Laitinen. Muilla pakeilla on kyllä paljonkin potentiaalia kuten Tikkasella, Seikolalla, Palomäellä, Jarretilla ja Leinosella, mutta ratkaisevin kysymys on saadaanko se tällä kaudella kaivettua tarpeeksi tehokkaasti esille? Onko sitäpaitsi HPK koskaan ollut vastaavanlaisessa tilanteessa, että pakistossa ei ole ollut kuin yksi varmempi nimi ja muuten puolustuksen tukipilari piilee läpimurroissa? Mutta uskotaan Seikolan ja Tikkasen nostavan tasoaan ja Jarretin olevan hyvä ulkomaalaishankinta. Hämeenlinnassa on useina kausina itketty sen snaipperin ja maalien sylkijän perään, mutta nyt ei pitäisi olla itkuun aihetta, sillä siitä pitää huolen Kai "Kultaranne" Nurminen. Muita potentiaalisia maalinsylkijöitä on ainakin Joonas Vihko ja myös Jonas Anderssonilta odotetaan parempaa kautta kuin mitä viime kausi oli. Viime kausi meni piloille suurelta osalta myös loukaantumisen takia. Pasi Tuomisen taas odotetaan onnistuvan rakentamaan Nurmisen ja Uusikartanon kanssa toimivan ykköskentän, näin ainakin harjoituspelien perusteella. Itse myös odotan paljon, jopa sitä että Roni Andersson ja Pasi Salonen muodostavat tehokkaan tutkaparin tällä kaudella.
Sentteriosasto lienee kovin kysymysmerkki? Selkeä ykkössentteri puuttuu, mutta perusvarmat Uusikartano ja Lundberg löytyvät. Riittävätkö Lundberg ja Uusikartano, lienee sitten toinen kysymys. Myös Loikkaalta odotetaan nousua hyökkäävämpään rooliin, mutta onnistuuko mies? Itse olen epäileväisellä kannalla, mutta katsotaan. Ossi Pellinen on mielenkiintoinen tulevaisuuden nimi. Valmentaja vaihtui täksi kaudeksi, kun monta vuotta ja lähes Jumalan aseman HPK:ssa saavuttanut Jalonen lähti maajoukkueen tehtäviin ja tilalle tuli Matti Alatalo. Ainakin vaihtoaitioon saatiin kaksi nutivalmentajaa, mutta mitä muuta saatiin? Ja pystyykö Alatalo korvaamaan Jalosen?

... Jatkuu-->
 

vilperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Kauhajoen Karhubasket
... Jatkuu-->

4. HIFK
- HIFK:n sijoitus olisi muuten HPK:ta parempi, mutta HIFK:ta vaivanneet ja vaivaavat loukkaantumishuolet, kuten Eskelisen lopettaminen ja Pesosen pitkä sairasloma tiputtavat täpärästi neljänneksi. HIFK:ssa se vaan uskotaan edelleen Jan Lundelliin. Perustason maalivahti, jolle todennäköisesti myös tällä kaudella osuu niitä heikoimpiakin päiviä, ei voittava maalivahti. Puolustuksen tukipilarit ovat Cook, Pikkarainen ja Heikkinen sekä mahdollisesti myös viime kauden floppi Kovanen ja tulevaisuuden tähti ja jopa tällä kaudella lopullisen läpimurtonsa tekevä Laakso. Näistä Cook on mielenkiintoinen nimi, jonka päällä on kyllä yksi tai useampikin kysymysmerkki. Onko mies floppi vai tähti, nähdään myöhemmin. Pikkarainen on mielenkiintoinen paluumuuttaja, mutta onko hänen maine suurempi kuin teot? Entä miten Heikkinen sopeutuu Helsingin valoihin? Tai tekeekö Kovanen paluun pmalle tasolleen? Eskelisen uran lopettaminen takaisku, vaikka Bluesissa tosin ei häikäissytkään samalla lailla kuin HPK:ssa.
Sentteriosasto HIFK:lla on vahva, siitä pitävät huolen ulkomaalaisavut Murray, Guolla ja Vesce sekä tulevaisuuden nimi Keränen. Laituritilanne koki kolauksen kun Pesonen on pitkään sairastuvalla, mutta hankkiiko HIFK tuuraajia? Kuhta ei ole todennäköisesti loukkaantumisen takia myöskään kauden alusta heti huippukunnossaan. Petrell, Laakkonen, Pikkarainen onkin sitten loput jäljelle jäävät hyökkäävämmät laiturit. Petrell saattaa nostaa vieläkin tasoaan ja Laakkonen ja Pikkarainen ovat peruskamaa ja ehkä hieman parempiakin. Loppupeleissä HIFK:n laituriosasto ei näytä niin vahvalta Pesosen loukkaantumisen vuoksi, mutta esimerkiksi Vesce tai Murray kyllä kykenevät myös pelaamaan laitureina. Pasi Nielikäinen on rottaketjuun täydellinen pelaaja. Valmentajana jatkaa Paul Baxter. Viime kaudella mies todisti kykynsä ja hän on liigan parhaimpia valmentajia. Vetänyt kovat harjoitukset HIFK:lle. Valmentajaan homman ei ainakaan pitäisi kaatua vaan päinvastoin.

5. JYP
- Ehkä jopa liigan mielenkiintoisin joukkue? Missiot päättyivät viime kauteen, mutta vasta nyt tuli Mission kaipaamat vahvistukset. Tehnyt kovat satsaukset tähän kauteen rakentamalla hyökkäyksestään liigan parhaimmistoon kuuluvan paketin. Maalissa jatkaa Sinuhe Wallinheimo. Mies on parhaimmillaan ilmiömäinen, paljon vartijana heikomman puolustuksen takana. Pakisto ei vakuuta edes varmasti fanaattisimpia JYP-fanejakaan, sillä sieltä ei oikeastaan löydy tasokkaampia nimiä kuin Lars Helminen ja hänkin suurilla kysymysmerkeillä varusteltuna. Niskavaara, Kangasniemi, Forsberg ja Mäntymaa ovat perussettiä, mutta riittävätkö nämä nimet jyväskyläläisten tavoittelemille sijoille? Laadukas hyökkäys saattaa kantaa runkosarjassa hyvillekin sijoille, mutta playoffseissa se ei pitkälle kanna, sillä siellä puolustuspän pelaaminen entistä enemmän korostuu. Kuitenkin vakuuttavia ja vastustajien leireissä isoja hikipisaroita aikaansaavia hankintoja joukkue teki tähän kauteen. Kotiin palasi niin Antti Virtanen, Jarkko Immonen kuin myös Tuomas Pihlman. Tämä kolmikko muodostaa yhden liigan tämän kauden pelottavimpia ykköskenttiä. Kakkonenkaan nimillä Filppula, Helminen ja Hannus varustettuna ei paljoa ykköskentän varjossa kalpene. Myös kolmoseen riittää Vänttisen tasoisia pelimiehiä. Ja nelosessa on omat roolinsa taitavat pelaajat tyyliin Tuomas Mikkonen. Miten sitten päävalmentajan vastuun ottava Risto Dufva ja hänen hieman puolustavampi tapa peluuttaa pelaajia sopeutuu JYP:iin ja sen tähtihyökkäykseen?

6. BLUES
- SM-liigan kovimpia maalivahteja tilkitsemässä maalinsuuta. Puolustus liigan kovin, tasainen yhdistelmä kiekollisuutta ja kovuutta sekä perusvarmuutta. Puolustuksen kiekollisuutta pitävät lähinnä yllä Dale Clarke ja Arto Laatikainen. Tasokkaita peruspakkeja ovat Santeri Heiskanen, Miika Huckowski, Rami Alanko ja Ismo Kuoppala. Hyökkäys pienoinen kysymysmerkki, kuka tekee maalit? Ryan Keller voi olla yllättävän kova hankinta, tyyliin Martin Kariya. Pystyykö Oskar Osala ottamaan jo tällä kaudella ison roolin hyökkäyspään tehoista? Entä nostaako Uhlbäck tasoaan? Sentteriosasto kunnossa, kahdessa ekassa ketjussa Stefan Öhmän ja Ville Viitaluoma sekä duunariketjun sentterinä häärii tällä kaudella roolissaan liigan parhaita eli Arto Kuki. Miten Petri Matikainen onnistuu päävalmentajana?

Jatkuu-->
 

vilperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Kauhajoen Karhubasket

7. Tappara
- Kumpi lopulta kantaa pidemmälle laadukas puolustus ja heikompi hyökkäys vai laadukas hyökkäys ja heikompi puolustus? Tällä kaudella edustaa molempia kategorioita joukkueet, joten tällä kaudella tuokin kysymys nähdään todenteolla. Tappara omaa tasaisen vahvan maalivahtikaksikon Nikkilä, Lehto. Nikkilä oli viime kauden runkosarjassa liigan parhaimipia maalivahteja ja Lehdoltakin on lupa odottaa parannusta viime kauden suorituksiin. Tapparalla on yksi liigan laadukkaimpia puolustuksia. Puolustuksen kärki on tasokas, mutta sitten kieltämättä tulee isokin väli seuraaviin puolustajiin. Kuitenkin puolustajat Benoit, Aalto, Salmela ja Grönvall muodostavat toimivan ja kovatasoisen puolustuksen rungon. Tämän jälkeen on Halmetta ja Pentikäistä sekä Angellia lokakuuhun asti. Hyökkäys on mielenkiintoinen. Sieltä löytyy kieltämättä ihan hyviä senttereitä, konkari-Ojasta, läpimurron tekevää? Lehterää, Piispasta ja lokakuuhun Angellin tavoin Hancockia. Laituriosastolta puuttuu kuitenkin ainakin maalintekijät. Savianolta odotetaan paljon, mutta odotukset ovat liian suuret näyttöihin nähden. Koskela vakuutti Kalpassa, mutta se ei kuitenkaan ole ihan sama asia kuin vakuuttaa astetta paria kovemmassa joukkueessa Tapparassa. Venäläiseltä on jo pitkään odotettu läpimurtoa, mutta jääkö se vain haaveeksi. Saattaa kunnossa ollessaan heittää noin 15 häkkiä, mutta sekään ei riitä pelastamaan Tapparan maalinteko-ongelmaa? Mitä tekee Nurmi? Loput ovat lupaavia nuoria tyyliin Lucenius ja Nieminen. Tapparan leirissä kohistaan maalinteko-ongelmasta jo lokakuussa ja Saviano saattaa olla hyvinkin 1. ulkomaalaisvahvistus jonka takapuolta koristaa ilmainen monotatuointi. Valmentajana jatkaa viime vuonna depyyttinsä tehnyt Rauli Urama. Vakuutti epäilijät viime kaudella.

8. Lukko
- Petri Vehanen teki paluun joukkueen maalinsuulle. Tärkeä hankinta raumalaisille. Puolustuksen tukiranka koostuu arveluttavista ulkomaalaishankinnoista, Doug O’ Brienista ja Mike Siklenkasta sekä viime kaudella hyvän debyyttikauden pelanneesta Mikko Viitasesta ja joukkueen isähahmosta Eepi Hämäläisestä. Hyökkäykseen Lukko teki tänään kovan hankinnan, signeeraamalla Janis Spruktsin joukkueeseen. Luultavammin yksi kauden kovimmista hankinnoista ja nostaa Lukolle mahdollisuuden toisenkin laadukkaan ketjun tekemiseen ja paikkaa näin Jacinan loukkaantumisen. Haataja, Saarenheimo ja Toporowski muodostanevat kuitenkin tehokkaan ykköskentän? Tämän jälkeen löytyy Lammassaarta sekä Viinasta… Fyysisyyttäkin hyökkäyksestä löytyy ihan mukavasti. Mika Toivolalla näytön paikka Lukon päävalmentajana hieman flopiksi muodostuneen ensimmäisen kauden jälkeen. Onko Toivolasta Lukon valmentajaksi, vai lentääkö mies ulos joukkueesta?

9. Pelicans
- Antti Niemi takuuvarma tulevaisuuden nimi maalin suulla, tuuraajana myöskin varsin pätevä Tommi Satosaari. Puolustukseen Pelicans hankki kiekollista vahvistusta Samuli Suhosesta. Suhonen ja Latvala saattavat ollakin tämän kauden yllättäjiä heikommin menneiden kausien jälkeen isommissa seuroissa, sillä nyt on vastuuta ainakin tarjolla. Erik Kakko kuitenkin puolustuksen johtaja. Kuka korvaa pakistossa Heleniuksen? Tuukka Mäkeläkö? Hyökkäyksessä Lopilta odotetaan todellista läpimurtoa eliittisarjaan. Hyökkäyksessä löytyy potentiaalia maalintekoon ja myös kovan duunariketjun rakentamiseen, vaikka nimekkäitä pelaajia koko kansan keskuudessa joukkueessa ei olekaan kuin Marko Jantunen. Päävalmentaja Aravirta liigan ehdotonta eliittiä.

10. Ilves
- Tuukka Rask jätti melkoisen aukon maalivahtiosastolle lähdettyään rapakon taakse, onko Leinosesta tämän aukon paikkaajaksi? Puolustus arveluttava. Minkälaisen paluun liigaan tekee Arto Tukio? Entä kuinka kova hankinta on Eric Werner? Nyt myös Teemu Jääskeläiselle tarjolla isompaa roolia kuin viime kausina. Kantee tai Kuukka eivät oikein meikäläistä vakuuta. Koituuko hyökkäyksen ongelmaksi maalinteko? Koivisto-Bishai- kaksikostako muodostumassa pelottava tutkapari? Onko hyökkäyksessä laskettu liikaa kokeneiden nimien varaan, riittääkö jalat? Männiköltä ja Järviseltä odotettavissa vieläkin kovempia näyttöjä. Torkki hyvä vahvistus hyökkäyspäähän. Päävalmentajana Sakari Pietilällä edessään ensimmäinen kokonainen kausi Ilveksessä, miten onnistuu?

11. Ässät
- JYP:n tavoin budjettiaan paisutellut joukkue. Maalivahtikaksikko tasainen, mutta onko riittävän tasokas? Onko Kapasesta laadukkaaksi ykkösmaalivahdiksi tai tekeekö Kilpeläinen läpimurron? Puolustuksessa leveyttä, kiekollisuutta ja kovuutta, tyyliin Peltonen, Konttinen, Toivonen, Sammalkangas ja Petre. Onko puolustuksessa siltikään tarpeeksi tasokkuutta? Saarela mielenkiintoinen hankinta, mutta painaako ikä miehen jaloissa? Onnistuessaan hän on se mies, joka paukuttaa maalit Kivenmäen loistavista passeista. Tähtinen oli yhteen aikaan todellinen lupaus, mutta sen jälkeen tuli lamaa. Millä tasolla mies nyt pelaa? Entä Häppölä, viime kausi ei ollut ihan sitä mitä Porissa odoteltiin. Hisey muistetaan lähinnä ilmaveivistään, mutta loppuen lopuksi ei yllä ihan tasolle loistava ulkomaalaisvahvistus, vaan ihan hyvä vain. Mitä tekee Virkkunen? Joensuulta ollaan odoteltu todellista läpimurtoa jo pitkään, nytkö on sen aika? Härkälä ei vakuuta päävalmentajana.

12. Saipa
- Mielenkiintoinen maalivahtikolmikko, joista kuka tahansa voi olla ykkönen. Itse odotan kuitenkin Tarkilta yllättävän hyvää kautta. Puolustus ja hyökkäys ei vakuuta. Puolustuksessa löytyy toki potentiaalia, kuten Iliakis, Tuominen, Mälkiä. Mutta riittääkö taso? Hyökkäys on tasapaksua. Ryhänen ja Snellman tasokkaita pelaajia. Höglund ja Nikiforuk mielenkiintoisia vahvistuksia, jotka voivat onnistuessaan olla hyviäkin. Lappalaisen alkukausi menee piloille loukkaantumisen takia. Päävalmentajana Heikki Mälkiä, jolla kyvyt kaivaa joukkueensa potentiaali esiin.

13. TPS
- Hunajat loppu? Mikään osa-alue ei vakuuta täysin. Maalivahteina nuoret ja lupaavat Salak ja Kuokkanen, onko heistä ykkösveskareiksi liigaan? Puolustuksen tärkeimmät nimet ovat Kiprusoff, Sweatt ja Berg. Bergin poissaolo syyskauden ajan ei voi olla näkymättä. Kuinka kova on Sweatt?
Syvyyttä ei löydy tarpeeksi ei hyökkäyksestä, eikä pakistosta, ei koko joukkueesta. Teemu Laine ykköskentän laituri? Aivan, luit oikein. Hrdina kolme viiikkoa vahvistuksena. Erkinjuntti, Suominen, Makkonen mielenkiintoisia nimiä ja potentiaalia riittää. Potentiaalia riittää kieltämättä koko joukkueella, mutta kuinka hyvin Virta saa sen kaivettua esille? Mitään muuta ei joukkueessa sitten oikein riitäkään.

14. Kalpa
- TPS:n viimeiseltä sijalta pelastava joukkue. Nissinen ja Oksa muodostavat ihan tasokkaan maalivahtiosaston. Pakiston johtaja on Matti Kuusisto. Jalasvaaralta ja Alastalolta sekä Varakkaalta voidaan kenties jotain myös odottaa, mutta siihen ne sitten jäävätkin. Hyökkäyksen tehoista ovat etupäässä vastuussa Tuppurainen, Laine, Hämäläinen, Kärpistä hankittu Junnila ja Lundbohm ja eritoten Kauvosaari ja Kiiskinen. Riittääkö hyökkäyksenkään laajuus? Virta ihan ok valmentaja. Tässä joukkueessa ei vakuuta kuin maalivahtikaksikko.
 
Viimeksi muokattu:

Mr.Bletch

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen mestarit 2013
Niin että 34-vuotiaalla Pasi Saarelalla ikä painaa mutta ikinuorella, heikolla harjoittelijan statuksella liikkuvalla Kai "Kaitsu 38v" Nurminen on edelleen armoitettu maalinsylkijä ja ykköspyssy.
 

vilperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Kauhajoen Karhubasket
Niin että 34-vuotiaalla Pasi Saarelalla ikä painaa mutta ikinuorella, heikolla harjoittelijan statuksella liikkuvalla Kai "Kaitsu 38v" Nurminen on edelleen armoitettu maalinsylkijä ja ykköspyssy.

Samallalailla se ikä Nurmisellakin voi painaa,mutta en tuonut sitä vain esille sillä usko Kaitsuun on kova.Mutta voihan se Saarelakin olla kova maaliensylkijä,sitä en kiistä.Hänen kohdallaan vain satuin kyseenalaistamaan tuon iän,mikä minun olisi pitänyt tehdä Kaitsunkin kohdalla.
 

Ponto

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Päivä ennen liigan alkua. Tässä on oma listani. Lähinnä mukava katsoa keväällä miten päin persettä sitä kuvitteli kaiken menevän. Veikkauset perustuvat mutu-tuntumaan ja omiin toiveisiin.

1. Jokerit
2. Kärpät
3. Blues
4. HIFK
5. JYP
6. Ässät
7. Lukko
8. HPK
9. Pelicans
10. Saipa
11.Tappara
12 Ilves
13.TPS
14. Kalpa
 

Baroni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, sympatiaa Lukolle
Nämä on näitä mielipidejuttuja, mutta kyllä Kärpillä on parempi rosteri kuin Jokereilla. Joukkue on erittäin hyvin kasattu ja jokainen osa-alue on liigan huippua. Jokereilla on ehkä hieman parempi maalivahti ja rumempi (fyysisempi) puolustus. Kummatkin joukkueet saavat varmasti vielä vahvennuksia / sairastapauksia. Koska katselen kiekkoa punakelta-lasien takaa, niin uskon Jokereiden fyysisen ja yksinkertaisen pelitavan vievän mestaruuteen asti.

HIFK on iso kysymysmerkki. Ainakin heillä on huippuvalmentaja joka on kasannut joukkueen näköisekseen ja luottaa omaan tyyliinsä.

Kuusi parasta:
Jokerit kultaa
Kärpät hopeaa
HPK pronssia
HIFK 4
Lukko 5
Tappara 6
 

Luu2

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
14. Kalpa
- TPS:n viimeiseltä sijalta pelastava joukkue. Nissinen ja Oksa muodostavat ihan tasokkaan maalivahtiosaston. Pakiston johtaja on Matti Kuusisto. Jalasvaaralta ja Alastalolta sekä Varakkaalta voidaan kenties jotain myös odottaa, mutta siihen ne sitten jäävätkin. Hyökkäyksen tehoista ovat etupäässä vastuussa Tuppurainen, Laine, Hämäläinen, Kärpistä hankittu Junnila ja Lundbohm. Riittääkö hyökkäyksenkään laajuus? Virta ihan ok valmentaja. Tässä joukkueessa ei vakuuta kuin maalivahtikaksikko.
Kauvosaari ja Kiiskinen lienevät KalPan tehokkaimmat hyökkääjät yhdessä Tuppuraisen ja Junnilan kanssa. Lundbohmista ei saata olla kuin 3-kentän puolustavaksi senaksi. Hämäläisen laittaisin korkeintaan 3-4 -sentteriksi, valitettavasti Pekka Virta on eri mieltä, kun Villeä peluuttaa ykkösen sentterinä.
 

vilperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Kauhajoen Karhubasket
Kauvosaari ja Kiiskinen lienevät KalPan tehokkaimmat hyökkääjät yhdessä Tuppuraisen ja Junnilan kanssa. Lundbohmista ei saata olla kuin 3-kentän puolustavaksi senaksi. Hämäläisen laittaisin korkeintaan 3-4 -sentteriksi, valitettavasti Pekka Virta on eri mieltä, kun Villeä peluuttaa ykkösen sentterinä.

Tuli tehtyä nuo loput hieman kiireen alaisena :(... Ja tuli unohdettua sitten nuokin pelaajat...
 

Jeppe_68

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
11. Ässät
- JYP:n tavoin budjettiaan paisutellut joukkue. Maalivahtikaksikko tasainen, mutta onko riittävän tasokas? Onko Kapasesta laadukkaaksi ykkösmaalivahdiksi tai tekeekö Kilpeläinen läpimurron? Puolustuksessa leveyttä, kiekollisuutta ja kovuutta, tyyliin Peltonen, Konttinen, Toivonen, Sammalkangas ja Petre. Onko puolustuksessa siltikään tarpeeksi tasokkuutta? Saarela mielenkiintoinen hankinta, mutta painaako ikä miehen jaloissa? Onnistuessaan hän on se mies, joka paukuttaa maalit Kivenmäen loistavista passeista. Tähtinen oli yhteen aikaan todellinen lupaus, mutta sen jälkeen tuli lamaa. Millä tasolla mies nyt pelaa? Entä Häppölä, viime kausi ei ollut ihan sitä mitä Porissa odoteltiin. Hisey muistetaan lähinnä ilmaveivistään, mutta loppuen lopuksi ei yllä ihan tasolle loistava ulkomaalaisvahvistus, vaan ihan hyvä vain. Mitä tekee Virkkunen? Joensuulta ollaan odoteltu todellista läpimurtoa jo pitkään, nytkö on sen aika? Härkälä ei vakuuta päävalmentajana.

Sangen uskottavaa tekstiä suosikkijoukkueeni osalta. Voisi olla myös minun näppikseltä lähtöisin. Vielä jos ajatellaan, että kyse on ennakkoarviosta niin ollaan oikeilla jäljillä Ässien osalta. Kaiken mennessä nappiin +3 sijaa ei ole kaukana. Jos taas peli ei lähde kulkemaan optimaalisesti heti alusta, saattaa Kalpa karistaa "ikuisen jumbon" leiman ainakin väliaikaisesti.

Tapparaa veikkaillaan kyllä mielestäni aika korkealle, joukkueesta lähti sentään noin 250 tehopistettä ja satakunta maalia. Itse en näe korvaajia. Lisäksi Uramalla vielä kevyet näytöt, ainakin jos katsotaan millä rosterilla operoi viime kauden.
 
Viimeksi muokattu:

Al Bundy

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Pittsburgh Penguins, Suomi
Seon siinä:

1. Kärpät
2. Jokerit
3. HIFK
4. Blues
5. JYP
6. HPK
7. Lukko
8. Pelicans
9. Tappara
10. Ilves
11. Ässät
12. Saipa
13. TPS
14. Kalpa

Keväällä voi sitten tarkastella osuiko yksikään...
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquinta
heikolla harjoittelijan statuksella liikkuvalla Kai "Kaitsu 38v" Nurminen on edelleen armoitettu maalinsylkijä ja ykköspyssy.

Niin, Kaitsu vain on luonnonlahjakkuus.

Muutama kausi velttoa surffailua, riitelyä valmennusjohdon kanssa ja silti takuuvarmat 20 häkkiä kauteen. Onhan se vittumaista, kun #21 vain kaartelee tekemättä mitään ja sitten yhtäkkiä napauttaa kiekon kassiin.

Nurminen vain sattuu olemaan jotain erityistä. Paljon parempaa kuin Saarela.
 

Bulldog

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, QPR, St Pauli
Tässä meikäläisen veikkaus runkosarjasta:

Kärpät
Jokerit
Blues
HPK
Lukko
Tappara
Jyp
Hifk
Ässät
Pelicans
Ilves
Tps
Saipa
Kalpa

Ja sitten vielä lopulliset sijoitukset (4 parasta)
Jokerit
Kärpät
Blues
Hpk

Sijoittaisin oman joukkueen huomattavasti korkeammalle, jos saisimme kesken kauden vihdoinkin voittavan maalivahdin ja 1 huippupakin.
 

Johto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Tässä vaiheessa pitänee jo julkistaa oma lopullinen ennustus runkosarjan osalta. Maaliskuussa on sitten mukava naureskella pieleen menneille veikkauksille.

Sijat 1-2: Kärpät ja Jokerit
Sijat 3-6: HIFK, HPK, Lukko ja Blues
Sijat 7-9: Tappara, JYP, Pelicans
Sijat 10-11: Ässät ja Ilves
Sijat 12-14: TPS, SaiPa ja KalPa

Kärkikaksikko ja peräpään kolmikko vaikuttaa etukäteen ajateltuna selkeimmältä. Sijoja 3-11 on sen sijaan todella vaikea ennustaa. Jokaisella tähän kastiin sijoittamallani joukkueella on selkeiden vahvuuksien lisäksi myös jotain pienempiä tai isompia kysymysmerkkejä menestyksen yllä. Sarjan yleisen mielenkiinnon kannalta olisi myös erittäin tärkeää, että Kärpät ja/tai Jokerit ei olisi niin ylivertainen kuin miltei kaikissa ennustuksissa veikkaillaan. Myös peräpäähän veikatuista joukkueista olisi ainakin yksi joukkue mukava nähdä mukana kymmenen sakissa.
 

meetu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät ja muut Oulun urheiluseurat.
Näin se tulee menemään...

1. Kärpät
2. Jokerit
3. Blues
4. HPK
5. JYP
6. HIFK
7. Lukko
8. Tappara
9. Pelicans
10. Ilves
11.Ässät
12 TPS
13.Saipa
14. Kalpa
 

Hapsiainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit & Kiekko-Vantaa
Mielenkiintoinen kausi edessä!

Moni mielenkiintoinen paluumuuttaja on saapunut nostamaan oman kotoisen liigamme tasoa, eikä tänä vuonna ollakkaan itketty pelaajavirran määrästä ulkomaille!

Niin huomennahan jo tosiaan liiga starttaa käyntiin ja on viimeiset hetket arvioida ennen kauden alkua voimasuhteita. Itse lähtisin seuraavista asetelmista liikkeelle:

Runkosarjan tulee voittamaan Kärpät täälläkin jo mainitun välisarjan helppouden takia, tai siis sen ratklaisevan eron kakkoseen he tekevät noilla "helpommilla pisteillä". Eikä tietenkään voi ohittaa sitä seikkaa että materiaalin leveys on huimaa ja että jokapaikalle löytyy päteviä miehiä. Ja jos loukkaantumisia tulee eteen, niin uusia starojan saadaan hankituksi kohtuu helposti. Itse odotan mielenkiinnolla herra Lehtosen dominointia siniviivalla, tuottaa varmasti Raksilan yleisölle monet ilonhetket!

Tiukasti Kärpille hanttiin pistää Jokerit, mutta välisarja ja asennevammaisuus joissakin jumbopeleissä syö pisteitä ja 2.sijan varmistelu riittää Jokereille. Samat faktat pätevät Jokereihin kuin Kärppiinkin, eli resursseja riittää. Suurin mielenkiintoni kohdistuu V.Leinon otteisiin ja siihen kuinka hän saa kiemuransa kohdalleen Areenan jäällä. Eiköhän eteläpäädyssä päästä lauleskelemaan Leinon nimeä kauden aikana ihan tarpeeksi!

Runkiksen kolmannen sijan nappaa mielestäni Tappara, joka on päivittänyt ilmeensä Kahvakorven pappakiekosta Uraman juniorimyllyyn. Taitava ja nälkäinen lauma, joka napsii monet yllätyspisteet. Mv-pelin pitää toki onnistua... Ojasen vauhti mielenkiinnon kohteena, Jutilla ainakin menee kovaa nykyisin....

Jyp ja Hpk nappaavat 4 ja 5 sijan juuri ennen Hifk:ta, sillä varauksella ettei Petoluolaan saada uutta äijämäistä puolustajaa, joka mahtuu pariin ekaan kenttään.

Säälipleijarit ovatkin sitten varattu Lukolle, Ässille, Ilvekselle ja Pelsuille

Enempää en tohdi tässä vaiheessa vielä veikata, koska voimasuhteet voivat heitellä vielä rajustikkin ja pelaajia liikkua suuntaan jos toiseen. Mutta kuten Virmanen asian sanoisi, niin "näillä mennään"!
 

Torspo82

Jäsen
Heitetään oma veikkaus jonon jatkoksi. Keskikasti on, kuten moni muukin on jo sanonut, ennätystasainen tänä vuonna. Sen takia sijat 3-11 menevätkin aika lailla arpomiseksi. Jännä kausi tulossa, toivottavasti.

1. Kärpät
2. Jokerit
3. HIFK
4. Blues
5. JYP
6. Tappara
7. HPK
8. Lukko
9. Ässät
10. Pelicans
11. Ilves
12. TPS
13. SaiPa
14. KalPa
 
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Roihuttaret, Kaljakylä Rangers, Fla
1. HPK
2. Jokerit
3. Kärpät
4. Blues
5. Tappara
6. Pelicans
7. JYP
8. Lukko
9. HIFK
10. Ilves
11. Kalpa
12. SaiPa
13. TPS
14. Ässät

Turha tulla tätä veikkausta kommentoimaan. Asiat menee niinkuin minä sanon ja nyt minä sanon näin.
 

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
Turha tulla tätä veikkausta kommentoimaan. Asiat menee niinkuin minä sanon ja nyt minä sanon näin.

Luulisin vain, että antoisimmat viestit tässä(kin) ketjussa ovat olleet sellaisia, joissa mielipiteet on perusteltu. No, tavallaan "minä sanon nyt näin" on myös perustelu, muttei kovin mielekäs sellainen....

Kaiken kaikkiaan (liittymättä enää varsinaisesti lainaukseeni) on pakko myöntää, että hetkeen ei ole kauden alku tuntunut näin kiinnostavalta. Aina sitä odottaa, mutta nyt on mielestäni poikkeuksellisen paljon liikkeellä kiinnostavia pelaajia lähes jokaisella joukkueella. On paluumuuttajia, mutta myös liigan ensikertalaisia, joiden otteet kiinnostavat.

SM-liiga ei varmaan koskaan pysty oikeasti kilpailemaan esim. Elitserienin kanssa tähtipelaajista. Jotain on kuitenkin tehty oikeinkin, kun spruktseja sun muita kipparikalleja tulee Suomen liigaan.
 

Melarus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Oma veikkaus runkosarjan loppusijoituksista.

1. Kärpät
2. Jokerit
3. Blues ( joko vihdoin blues?)
4. HIFK (alun kankeudun jälkeen neljän joukkoon)
5. Tappara (jollain ihmeellä ne taas tuolla keikkuu)
6. Ilves (monelle ehkä pienoinen yllätys, mutta tonne mennään)
7. JYP (hyvät hyökkääjät, mutta miten istuu valmentajan pelitapaan. Puolustus pettää)
8. HPK (Alatalon opeilla sääleihin)
9. Ässät (Ässien vuoristorata päättyy sääleihin)
10. Lukko (joka puolella odotetaan Lukkoa kuuden joukkoon minä en usko tuohon alkuunkaan, se nyt ei vaan mene)
11. Pelicans (hyvästä valmentajasta huolimatta Lahdessa ei pelata keväällä playoffeja)
12. TPS (voi saada sarjaan hyvän alun, mutta materiaalin kapeus tulee väistämättä vastaan)
13. Saipa
14. Kalpa (Kalpa vaan aina on tuolla)
 
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Roihuttaret, Kaljakylä Rangers, Fla
Luulisin vain, että antoisimmat viestit tässä(kin) ketjussa ovat olleet sellaisia, joissa mielipiteet on perusteltu. No, tavallaan "minä sanon nyt näin" on myös perustelu, muttei kovin mielekäs sellainen....
Niin vähän olen tänä vuonna taustatietoja ja kokoonpanoja vilkuillut, notta hatusta omat ehdotukseni vein. HPK ykkösenä värilasien takia, Kärppät kolmosena: ei se rosteri minun tietämättömiin silmiin niin kivikovalta vaikuta, mitä hehkutetaan. Kalpa ei ole jumbo, vaan joku niistä kolmesta viimeisestä, mitkä olen sinne asettanut ja kun en jaksanut arpoa mikä niistä, nostin Kalpan sijoitusta pari pykälää.

Edit. Itse en toki jaksa lukea toisten perusteluja, siinä toinen syy pelkkää listaukseen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös