Itärajan sulkeminen Ukrainan sodan myötä

  • 386 462
  • 4 048

JJLehto

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tämä on yksi vaihtoehto. Tosin, en usko hetkeäkään että Suomi lähtee neuvottelemaan, varsinkaan mikään Natoon liittyvä ei todellakaan kuulu Venäjälle.

Ennemmin veikkaisin syyksi puhdasta vittuilua ja kiukuttelua.
Venäjähän voi vaikka tuplata tai triplata noiden turvapaikan hakijoiden määrän halunsa mukaan ja katsella että tuleeko Suomi neuvottelupöytään vai muuttaako lakejaan tms ja tekee ”moraalisen konkurssin”. Win-win niille.

Ja jos ne haluaisi soluttaa agentteja , niin miksi ihmeessä ne soluttaisi niitä agentteja noin pieneen määrään ihmisiä? Jos niitä joskus tulee, ne tulee sitten kun tuolla värjöttelee nelilukuinen++ määrä jengiä rajalla.
 

LuKi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, LuKi-82
Tässä maassa on paljon tehottomia virkamiehiä, virastoja ja päättäjiä, mutta puolustusvoimat ei ole yksi niistä.

Naton jäsenenä tiedustelutiedot ovat käsittämättömän korkealla tasolla, ja jos mitään pientäkään epäilystä olisi moiseen skenaarioon, niin puolustusvoimat on kyllä hereillä.
Ei huono ole rajavartiolaitoskaan. Silti jää vähän piippuun toiminta.
 
Eihän ostarilla notkumista ole kielletty, jos et häiriöksi ole, tai muuten riko lakia tai järjestyssääntöjä. Ymmärsin kyllä viestisi pointin ja näiden porukoiden ärsyttävän sinua.

Minä en ainakaan osaa arvioida ulkonäön perusteella kenenkään kansalaisuutta, voihan joissakin olla esim. slaavilaisia piirteitä, mutta en tee näistä johtopäätöksiä ilman parempaa tietoa.

Sinun empiirinen tutkimuksesi perustuu ilmeisesti omiin kokemuksiin, joten vietät itsekin ostareilla paljon aikaa. Saatathan vaikka olla töissä jossain sellaisessa?

Tai sitten olet ostarilla käydessäsi nähnyt tummaihoisten porukoita ja tehnyt päätelmät, että siellä he aina notkuvat ja vielä sinun verorahoillasi.
Tuskin sinua ärsyttäisi maahanmuuttajajoukko, joka koostuisi valkoisista naisista, vaikka käytös olisikin täysin samanlaista, kuin tarkoittamillasi henkilöillä.

Mutta jos tunnet k.o. henkilöitä, heidän taustojaan, statustaan tai muuta, niin pahoittelen viestiäni. Osaat sitten varmaan erotella kuinka moni näistä porukoista siellä viettää aikaa työttömänä, kuinka moni töissäkäyvänä työajan ulkopuolella ja kuinka moni esim. opiskelijana.
Ja kerro vielä kuinka ihonvärin perusteella voi tietää kansalaisuuden?
Entä kuka on pakolainen ja kuka turvapaikanhakija?

Ketjun aiheesta hieman off topicia, mutta voisi ne omat oletuksetkin joskus siirtää syrjään.

Ja ei, en ole päästämässä tai haluamassa tänne kaikkia rajalle pääseviä. Itse olisin sulkenut itärajan tulijoilta jo aiemmin.
Ymmärsit koko viestini tahallaan väärin. Sitten laitat sanoja suuhuni. En tiedä mitä vastauksellasi hait, mutta Tampereen Ukraina talolla olen käynyt monet kerrat ja vienyt sinne esim. työkaluja joilla ovat voineet fiksuilla asuntojaan.
 
Viimeksi muokattu:

Ann Arbor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Venäjähän voi vaikka tuplata tai triplata noiden turvapaikan hakijoiden määrän halunsa mukaan ja katsella että tuleeko Suomi neuvottelupöytään vai muuttaako lakejaan tms ja tekee ”moraalisen konkurssin”. Win-win niille.

Ja jos ne haluaisi soluttaa agentteja , niin miksi ihmeessä ne soluttaisi niitä agentteja noin pieneen määrään ihmisiä? Jos niitä joskus tulee, ne tulee sitten kun tuolla värjöttelee nelilukuinen++ määrä jengiä rajalla.
Kai nyt lähdemme siitä, että Venäjä tulee olemaan tässä se häviävä osapuoli? Potentiaalinsa vuosisadat hukannut periferia, "pahan valtakunta".

Venäjä on käynnistänyt operaation Suomea vastaan, mutta olemme toimineet harkituin, mutta jämäkin askelin, tinkimättä oikeusvaltioperiaatteista. Me tulemme olemaan tämän voittajia, ei Venäjä.
 

Knox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers
Ei huono ole rajavartiolaitoskaan. Silti jää vähän piippuun toiminta.

En nyt ihan saa kiinni ajatuksestasi. Nykytilanteessa rajavartilaitos ei tee päätöksiä rajojen sulkemisesta. Taas toisessa esittämässäsi skenaariossa Venäjä kohdistaisi meihin avoimesti sotilaallisen iskun, ja kyselet että meneekö tässäkin asiat oikeuskanslerin kautta.

Näitä kahta asiaa ei voi verrata millään tasolla toisiinsa. Tai tietysti voi, mutta mitään järkeä siinä ei ole.
 

JJLehto

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Me tulemme olemaan tämän voittajia, ei Venäjä.
Näin toki toivotaan, mutta lopputulos riippuu miten tätä peliä osataan pelata. Venäjällä on tässä juonittelupelissä ikiaikainen historia, kun taas me ollaan lähinnä sinisilmäisiä maalaisia…. Toivotaan että nämä ulospäin annetut memot on vain tarkoitettu medialle ja isoille massoille ja kulisseissa on pallo hallussa.
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
Sanoisin että vähintään meidän kannattaisi reaaliponnistaa tässä avoimessa rajapainostuksessa Maarianhaminan konsulaatin sulkeminen. Siis sangen selvää pitäisi olla kaikille viimeistään nyt, että olemme Venäjän avoimen vihamielisen toiminnan kohteena. Ehkäpä jotain aktiivisiakin vastatoimia tulisi olla?

Tämä on erittäin kannatettava ajatus.

Venäjälle voisi aivan hyvin ilmoittaa, että jos ei se ihmisten tuuttaaminen rajan yli lopu, niin seuraava steppi sitten on irtisanoa yksipuolisesti vuoden Suomen ja Neuvostoliiton sopimus Ahvenanmaasta vuodelta 1940. Tämä olisi toki pitänyt tehdä muutenkin, koska se "sopimus" on laiton lähtökohtaisestikin. Se nimittäin solmittiin törkeän kv-oikeudellisen rikoksen seurauksena ja tästä rikoksesta NL:a myös rangaistiin sulkemalla se YK:n edeltäjäjärjestöstä.

Jos tuo sopimus irtisanotaan, on konsulaatti itsessään Venäjälle totaalisen turha. Sopimuksen irtisanominen kun poistaisi Venäjältä "oikeuden" "valvoa Ahvenanmaan demilitarisointia". Voisivat sitten päättää, jos vaikka haluavat jatkaa siellä konsulipalveluiden tarjoamista niille suunnilleen kolmelle Ahvenanmaalla asuvalle Venäjän kansalaiselle. Tai sitten sulkea se pulju tyhjänpäiväisenä.

Tämä toimenpide joka tapauksessa kirpaisisi Venäjää ihan kunnolla. Eikö juuri semmoisia pitäisi tehdä hintana paskanaamailusta?
 

Lynx_j

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ymmärsit koko viestini tahallaan väärin. Sitten laitat sanoja suuhuni. En tiedä vastauksellasi hait, mutta Tampereen Ukraina talolla olen käynyt monet kerrat ja vienyt sinne esim. työkaluja joilla ovat voineet fiksuilla asuntojaan.
En tarkoituksenmukaisesti laittanut, siksi koitin esittää asiat kysymysmuodossa. Oma oletukseni oli, että viittasit johonkin ostareilla notkuviin ryhmiin (oletettavasti tummaihoisiin). Puhuttiin kuitenkin Suomeen saapuneista ukrainalaisista ja joku kysyi, miten Suomi tämän kesti. Sinä vedit ostarit mukaan keskusteluun, niin tein omat oletukset, että vertailit ukrainalaisia joihinkin toisiin maahanmuuttajiin.

Mutta hienoa, kun olet auttanut ukrainalaisia
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
No ei ne kyllä täyttyneet koronassakaan paitsi kun niin vain päätettiin, ehkä erona se että päivystävät ihmisoikeusdosentit olivat pahimpia eroonkorona-vauhkoilijoita. Sotilaat Uudenmaan rajalla ei näemmä ole ihmisoikeusrikos mutta rajan sulku naapurimaan hybridisotatoimen takia taas on.

Kyllä ne tuolloin ihan hyvinkin täyttyivät. Sehän on toinen asia, että Uudenmaan sulun kohdalla eivät, mutta tämä ei varsinaisesti liity poikkeusolojen toteamisen problematiikkaan.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Kannattaisiko tuo Ahvenanmaan puolustaminen kanssa oikeasti koeponnistaa etukäteen? Meinaan tuskin minkään sodanjulistuksen kanssa vihreät miehet Maarianhaminaan ilmestyvät ja tuskin Suomi ehtii mitään poikkeustiloja tms. julistaa, jos huomataan kaverien nousevan laivoista tai laskeutuvan helikoptereista. Laitetaanko oikeuskanslerille ja muulle porukalle lausuntapyynnöt, kun tiedustelu paljastaa Kalingradissa kavereita lastattavan laivoihin Ahvenanmaan karttojen kanssa, vai kysytäänkö lausuntoa silloin kun vihreät kaverit on jo matkalla, vai vasta kun ne on Maarianhaminan Hesburgerin kohdalla? Kyllä siinä voi kansainväliset sopimusrikkomukset paukkua, jos väärässä kohdassa Upinniemestä lähtee prikaati liikkeelle. Mitä meistä silloin maailmalla ajateltaisiin ja miten meidän demokratia selviäisi tällaisen rikkeen kanssa?

Juurihan sitä harjoiteltiin lähimmän parin viikon sisään. Sattuneesta syystä ei toki Ahvenanmaalla itsessään.
 

Daro

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arsenal, Ducks, KalPa, KuPS, BVB ja Eagles
Tämä twiittiketju on kaikkien hyvä lukea läpi oikein ajatuksella.

Josko se hieman jäähdyttäisi kattilaa.




Sori jos nostan esiin erilaisten hallinto oikeuden päätöksiä ja heidän ulostulojaan. Milloinka Suomessa aletaan ottamaan kantaa siihen, että petopolitiikka on perseestä joka on ryssitty ihan päin vittua. Jos Suomen rajoille tuodaan sellaisia ihmisiä joilla ei ole oikeutta tulla maahan, niin se on omasta mielestäni ongelma joka ratkeennee helposti. Suomen rajoille luulisi olevan tunkua Venäjän takia ihan kiitettävästi. Jos Suomen rajat eivät kestä tätä niin ollaan kyllä kusessa ihan täysin.
 

moelsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Viestistä on annettu pelikielto.
Kyllähän siellä jonkinlaista operaatiota on kun erilaisia Telegram ryhmiä löytyy yllin kyllin Venäjän puolelta joissa avustetaan ja neuvotaan Suomeen pääsyä turvapaikanhakijana. Sitten mielenkiintoista onkin kuinka vahvasti Venäjä tuolla taustalla tätä pyörittää. Kyllähän tässä jotain hämärää on jos nämä rajan ylittäjät eivät Venäjälle kelpaa.

Jotain kommentteja toki, että nämä kovasti haluaisivat päästä lopulta Belgiaan tai Saksaan.

Rasistista sisältöä sisältänyt liite poistetty moderaattoreiden toimesta!
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:

Erkka Lapanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK - FC Liverpool
Erityisesti lause, Valitettavasti Puumalaiseen kohdistettu kampanja osoitti, että myös monien poliitikkojen kriisinsietokyvystä on syytä kantaa huolta, osuu maaliin.
 

Erkka Lapanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK - FC Liverpool
Norja on ilmoittanut olevansa valmis sulkemaan Venäjän rajansa. Jännä miten Suomi on ainoa Venäjän rajanaapuri, jossa ihmisoikeudet estää koko rajan sulkemisen.
Mitä ihmettä sä selität?

Kauppalehti: Orpon mukaan kriteerien täyttyessä laki mahdollistaa rajan sulkemisen kokonaan.
”Kriteerit eivät vielä tässä tilanteessa täyttyneet”, Orpo sanoi tiedotustilaisuudessa.


Kuten itsekin sanot, Norja ei ole sulkenut rajaansa. Kuten ei Suomikaan. Vielä.
 

rpeez

Jäsen
Erityisesti lause, Valitettavasti Puumalaiseen kohdistettu kampanja osoitti, että myös monien poliitikkojen kriisinsietokyvystä on syytä kantaa huolta, osuu maaliin.
Suunnitelmat oli valmiina jämäkästi toteututtavaksi, ja sitten tulee apulaiskansleri (ilmeisesti epäsuosittuine taustoineen) jostain justerian muotoseikasta narisemaan niin ei kai jupinakaan tai jopa pmyrsky mikään ihme ole. Kriisinsietokyvystä ei ole kyse vaan v-tutuksesta. Ihmiset haluaa homman maaliin eikä näpertelyä. Vai onko Raja-Jooseppi nyt merkittävästi parempi paikka kuin se alkuperäinen aidoille turvapaikanhakijoille?

Katsotaan nyt sitten hieman rauhassa kauanko menee kun sekin joudutaan sulkemaan, ja kuinka täysi rajan sulkeminen Norjassa ja Suomessa tapahtuu.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Edelleen ihmettelen paniikkia mikä tuntuu olevan ilmoilla. Suomen viranomaiset toimivat lakien mukaan (kuten oikeusvaltioiden kuuluukin) ja myös melko tehokkaasti, siihen nähden että terroristisen itänaapurimme paskanaamailun käytännön vaikutus ei ole kuitenkaan ollut mitenkään merkittävä muutoin kuin tämän panikoinnin muodossa. Suomessa on ihan tarkoituksella ja syystä myös ne instanssit jotka tarkastavat että valtion toimet ovat ihan valtion itsensä säätämien lakien mukaisia ja antavat tarvittaessa mm. huomautuksia (kuten tämä nyt kovasti vihattu ja maanpetturiksi leimattu Puumalainen), joita valtionhallinto voi noudattaa (kuten nyt noudatti ja saatiin Suomen lakien mukainen päivitetty toteutus vajaa vuorokausi viilaamalla), tai olla noudattamatta (jolloin siltä sisäiseltä tarkastushenkilöltä tulisi huomautus että ensi kerralla valmistelu paremmin).

Koko kuvio on luonnollisesti terroristitunkion paskanaamojen käsialaa, mutta siitäkään ei oikein mitään ylivoimaisen nerokasta pahuuden voimien masterplania näe, jonka edessä olisi suomi-tollikat rehellisyyttään ja naiiviuttaan täysin voimattomia. Tunkioimperiumin pieni tsaari on antanut yleisen käskyn kiusata Suomea mm. siitä kun ollaan niin ilkeästi menty NATOon ja merikaapeliasiassakin on vihjattu tosi rumasti että olisi terroritunkion syytä paskanaamailu. Tuota sitten toteuttaa joku mafiaviskaali mafiosoapureineen (oli kyseessä sitten valtiomafian edustajat fsb:stä, harrastemafian edustajat, tai vaikkapa ne itänaapurimme uusnatsit jotka mm. ukrainalaisnatseista eroten ovat erittäin monilukuisia ja aktiivisia) sen mukaan miten piisaa mielikuvitusta ja resursseja toteuttaa tuota matalaotsaista paskanaamailua ja nyt maansa pyrkimyksistä potkia vierastyöläisiä tavallistakin enemmän on saanut kertakäyttöisen aseen tungettavaksi sivistysmaailman rajoille. Pitkä peli loistaa poissaolollaan kun ainoa strateginen suuntaviiva on "vittuillaan noille niin kyllä ne sit romahtaa".

Länsimaailma kestää kyllä tämänkin paskanaamailun ja itänaapurimme häviää tämänkin rintaman. Toki lyhyemmällä aikavälillä häviäjinä on pienesti harmia saanut Suomi (huomattavasti suurin osa harmista on tämä julkipanikointi) ja henkilötasolla paljon harmia saavat ihmis-ammukset, joista etenkin ne heikoimmassa asemassa olevat pistetään terroristisen naapurimme toimesta varmaan jossain vaiheessa myös kuolemaan pakkaseen että saavat kivaa kuvamateriaalia leviteltäväksi.

Niille joita paskatunkio luukuttaa lentokoneilla kohdemaista Pietarin/Moskovan kautta Suomen rajalle, voisi sanoa että olisi fiksumpaa ja kannattavampaa säästää ne terroristitunkion mafialle osoitetut rahat ja hankkia lentolippu suoraan Helsinki-Vantaalle. Tai ehkä vielä ennemmin sinne oikeaan kohdemaahan johon haluavat. Hämmentäviä summia tunnutaan maksettavan ihmissalakuljettajille siihen nähden että maailma on kuitenkin melko avoin laillisellekin matkustamiselle ja turististatuksella pääsee melko mihin tahansa. Niillä ei toki tällaista vaihtoehtoa ole, ketkä ovat erehtyneet tunkioimperiumiin vierastyöläisiksi ja sittemmin joutuneet terroristimafiosojen muiluttamiksi suuntavaihtoehtoina "Eurooppa tai Donetsk".
 
Viimeksi muokattu:

Kopari

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Jokipojat, Mikkelin Kittaajat
Nopeasti Google mapsilla katsottuna Sallan raja-asemalta Raja-Jooseppiin on viitisensataa kilometrin ja seitsemän tunnin ajomatka ryssän puolella. Jotta saattaahan se vähän hidastaa tänne tulemista. Mutta kun homma näyttää olevan Putinin organisoimaa, niin en usko tulijamäärän laskevan merkittävästi. Katsellaan.
 

Kuuukko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Nopeasti Google mapsilla katsottuna Sallan raja-asemalta Raja-Jooseppiin on viitisensataa kilometrin ja seitsemän tunnin ajomatka ryssän puolella. Jotta saattaahan se vähän hidastaa tänne tulemista. Mutta kun homma näyttää olevan Putinin organisoimaa, niin en usko tulijamäärän laskevan merkittävästi. Katsellaan.
Mitä tähän asti on tahtia katsonut, niin kyllä "turvapaikanhakijat" on sen verran kovia polkemaan, että parissa tunnissa siirtyvät asemalta toiselle helposti.

Itsekin rajan sulkemista on tullut palloteltua viime päivinä ja herännyt ajatus, että mitä tapahtuu sen jälkeen jos raja kokonaisuudessaan laitetaan kiinni? Toteaako itänaapuri että "aha, ei sitten enää"? Jotain huhuja tainnut jo ollakin, että sitten ruvetaan puskea porukkaa metsän läpi, jolloin rajavartijat joutuu keräämään näitä korvesta ja varmaankin aika pian voidaan lähteä myös ruumisautoilla kiertämään raja-alueen tiestöä. Siinä mielessä en tiedä onko parempi keskittää koko touhu yhdelle asemalle, jota voidaan tarvittaessa vaihdella vaikka pari kertaa päivässä jollain tunnin varoajalla niin pysyy tjoverit kiireisenä.

Se kuitenkin on varma, että ei venäläisten kanssa mitään järkevää ratkaisua saa aikaan. Ihan sama vaikka jäisivät rysän päältä kiinni tekemässä mitä tahansa, niin pokkana vain kieltävät koko asian. Ehkä siis kuitenkin parasta laittaa kova kovaa vastaan, ja ilmoittaa että jos tämä pelleily ei lopu, niin Ahvenanmaan demilitarisointi päätetään välittömästi.
 

puuntakaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ipa Ipandeerus
Norja on ilmoittanut olevansa valmis sulkemaan Venäjän rajansa. Jännä miten Suomi on ainoa Venäjän rajanaapuri, jossa ihmisoikeudet estää koko rajan sulkemisen.
Niinpä, täällä on byrokratia opeteltu Neuvostoliitosta, mutta sitä ei osata toteuttaa koko maan ja kansan parasta ajatellen. Taas mieleen muistuu tullimies joka ei päästänyt läpi Nato-liittolaisen harjoitukseen lähettämiä ruokia. Puumalaiselle kaikki loka on ansaittua, toivottavasti kurinpalautus seuraa. Ei todellakaan ymmärrä mitä Suomi hyötyy alistumalla venäjän vihamieliseen operaatioon? Että joku virkamies voi kansainvälisessä kokouksessa lätkäistä PowerPointin ja kehua, että näin me oikeusvaltiossa toimimme, muiden nauraessa, kuinka saatanan tyhmä joku voi olla
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Niinpä, täällä on byrokratia opeteltu Neuvostoliitosta, mutta sitä ei osata toteuttaa koko maan ja kansan parasta ajatellen. Taas mieleen muistuu tullimies joka ei päästänyt läpi Nato-liittolaisen harjoitukseen lähettämiä ruokia. Puumalaiselle kaikki loka on ansaittua, toivottavasti kurinpalautus seuraa. Ei todellakaan ymmärrä mitä Suomi hyötyy alistumalla venäjän vihamieliseen operaatioon? Että joku virkamies voi kansainvälisessä kokouksessa lätkäistä PowerPointin ja kehua, että näin me oikeusvaltiossa toimimme, muiden nauraessa, kuinka saatanan tyhmä joku voi olla
Suomi ei ole "alistumassa venäjän vihamieliseen operaatioon" sillä että toteuttaa sivistys- ja oikeusvaltion periaatteita. Suomi sen sijaan alistuisi itäisen paskatunkion operaatioon jos meilläkin homma romahtaisi tuommoiseksi päättömäksi panikoinniksi ja tempoiluksi heti kun paskatunkio vähän jotain paskanaamailua yrittää ja tuo varmistaisi sen että niitä hyppyytysharjoituksia tulisi todella tiuhaan.

Oikeusvaltioissa on oikeusvaltioiden prosessit ja mafiavaltioissa mafiavaltioiden prosessit. Vähän sama kuin Nykäs-Matti tokaisi baarin ovella kuntoa kyselleelle portsarille että "sovitaanko että sinä olet porttimestari ja minä olen maailmanmestari".

Niille jotka pelkäävät että paskatunkio ujuttaa terroristeja ja sabotöörejä Suomeen näiden enemmän tai suuressa osin vähemmän perustellusti turvapaikkaa hakevien joukossa, niin huoli pois: Paskatunkiolla on riittämiin konsulaatteja joiden henkilökuntaan saa tuotua aina uuden kulttuuriattasean ihan mukavasti business-luokassa reittilennolla (Turkin kautta). Itärajalle roudattujen tarkoitus on ihan muu kuin ujuttaa aktiivisesti haitallisia paskiaisia sivistysmaiden puolelle. Toki noita konsulaatteja saisi kyllä puolestani sulkea ihan urakalla, emme tarvitse terroristitunkion edustustoa nähdäkseni kuin korkeintaan sinne Tehtaankadulle.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Nopeasti Google mapsilla katsottuna Sallan raja-asemalta Raja-Jooseppiin on viitisensataa kilometrin ja seitsemän tunnin ajomatka ryssän puolella. Jotta saattaahan se vähän hidastaa tänne tulemista. Mutta kun homma näyttää olevan Putinin organisoimaa, niin en usko tulijamäärän laskevan merkittävästi. Katsellaan.
Joo, eiköhän kolonnat tuonnekin löydä. Toisaalta estääkö joku nyt venäläisiä työntämästä pakolaisia noille suljetuillekin raja- alueille? Toki silloin ei voi selittää, että ihan normaaleja rajakäytänteitä noudatetaan, jos noin toimivat.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös