Manchester United FC 2023–2024 – ”This club belongs in the Champions League”

  • 282 057
  • 2 395

LUHGUNITED

Jäsen
Suosikkijoukkue
Konkkakypsän kriisiseuran munattomat kendojanarit
Joukkue ei näytä tällä hetkellä lainkaan joukkueelta vaan joukolta yksilöitä. Hyi helvetti kuinka huonoja eilen olivatkaan mm. Rashford ja Antony, toki harvalle voi antaa edes tyydyttävää arvosanaa.

Joku tuolla näyttää hiertävän ja taas nähdään sitä viime vuosilta tuttua touhua, että ei tiedetä kentällä mitä tehdään ja pallollinen jätetään aivan yksin (pallottomat eivät tee aloitteita ja välimatkat aivan liian suuria).

Jo nyt voisin lyödä vetoa sen puolesta, että tälläkin kaudella tullaan näkemään vähintään kerran kunnon teurastus, joukkueella kun ei näytä selkärankaa olevan lainkaan. Tiedä sitten tuleeko ne 7,8 tai 9-0 lukemat sitten parin viikon päästä Emiratesilla vai missä, mutta varmaa on ettei toi lammaslauma siltä onnistu välttymään.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | isn't
Siirretty parempaan ketjuun.

Juu tietty, mutta ne samat ongelmat oli viime kaudella ja nyt on jälleen saatu enemmän pelaajia mitä ETH on halunnut
Nimenomaan ongelmat eivät ole samoja kuin viime kaudella, jolloin pelin rakentamisen ongelmat kulminoituivat DDG:n kyvyttömyyteen, mutta pakosta käyttöön otettu uudenlainen pelisuunnitelma toimi Casemiron ja Eriksenin kanssa hienosti ylivoimaisen enemmistön kaudesta. Nyt muotoa on muutettu korkeamman puolustuslinjan kautta aivan erilaiseksi ja se on vielä liian hajanainen. Vastaavaa ongelmaa ei viime kaudella ollut kuin vain harvakseltaan kahden ensimmäisen pelin jälkeen.


Kuinka kauan De Zerbillä, Howella, vaikka Angella jne. kesti että joukkue alkoi pelaamaan kuten haluavat?
Siis, oikeasti, ten Hagilla meni viime kaudella kaksi peliä tuohon; Liverpool-peli oli jo dominointia.

Mikään uudelleenrakennus ei voi olla ManUlla tekosyy, koska jo ennen sitä materiaali oli parempi kuin kenelläkään noista valmentajista ja ETH on saanut helvetisti rahaa käyttöön ja pelaajia joita on halunnut.
Tämä ei ole totta. Unitedin materiaali ei ollut parempi kuin esim. Brightonilla vaan vain kalliimpi ja nimekkäämpi. Lokeilla oli yhtenäinen, riittävän laadukas ja täysin valmentajansa näköinen pelaajamateriaali, jonka Valioliigan top3 ammattimaisin urheilujohto oli kasannut. Siirtymä Potterista De Zerbiin oli juuri niin jouheva kuin seurajohto halusikin, koska nuo managerit on veistetty samasta puusta.

Angepallosta on vielä vaikea sanoa. Eka peli oli aivan liian avoin, mitä tuskin kukaan manageri haluaa eikä eka puolisko eilisestäkään kovin hyvin mennyt. Jos United olisi vireessä, siis edes vähän, peli olisi ollut tauolla 0-3.

Howe taas sai aikaan tasaista ja varsin laadukasta suorittamista, mutta muistutan tässä, että ten Hagin United pelasi paremman kauden kuin pidempään joukkueensa peräsimessä ollut Howe.

Uudelleenrakennus ei ole millään mittarilla tekosyy. Se on ihan oikea syy sille, että tässä kestää. Vika on Woodwardin ajan surkeassa seurajohtamisessa. United on hyppinyt valmentajasta toiseen ilman minkäänlaista punaista lankaa siitä, minkälaista peliä halutaan tuottaa. Niinpä pelaajatkin ovat olleet keskenään täysin eri paria, eivätkä varsinkaan ten Hagin pelitapaan sopivia. Ten Hagin haluamat pelaajat raakile-Antonya lukuun ottamatta olivat kaikki erinomaisia, kun taas sitten DDG, Maguire, McTominay, Fred, Elanga ja Martial eivät olleet. Varanen ja Casemiron kohdalla pitää toki miettiä sopivuutta, vaikka ovatkin molemmat maailmanluokkaa. Päälle vielä joku Ronaldo-tilanne.


Nyt jos vieläkin mietitään että kai Martialista voisi olla apua kärkeen, vaikka kaveri on kahdeksatta kauttaan ManUssa ja luulisi että tiedetään mitä saadaan.
No ei kyllä mietitä. Martialia ei saada myytyä, koska Woodward kirjasi hänelle niin helvetinmoisen palkan, joten nyt kun on tuossa vielä pyörimässä, niin voisi helpottaa pari peliä tätä sentteripulaa. Siinä se.


Hojlund ei tule olemaan myöskään se ratkaisu (vielä) kärkeen.
Miksi ihmeessä ei tulisi? Hän on ten Hagin pelitapaan juuri sitä mitä lääkäri määrää. Toki kokematon ja kehittyy varmasti jatkossa, mutta varmasti tulee parantamaan Unitedin joukkuepelaamista.


Huonoa suunnitelmallisuutta, huonoa rakentamista, huonoja hankintoja ja huonoja esiintymisiä kentällä. Aika selvä keneen ne ongelmat kiteytyy.
Olen täysin päinvastaista mieltä Murtoughin ja ten Hagin ajan Unitedista. He ovat selkeästi suunnitelleet tarkasti sen, miten pelaamista halutaan kehittää - esim. U23-joukkue pyrkii pelaamaan samalla pelitavalla edustusjoukkueen kanssa - ja minkälaisia pelaajia joukkueeseen haetaan. Casemiro oli (erittäin onnistunut) paniikkiostos ja Antony ei ole vielä lähimainkaan vaaditulla tasolla, mutta minusta Martinez - Malacia - Eriksen - Antony - Mount - Onana - Hojlund näyttää varsin suunnitellulta ja yhteensopivalta pelaajalistalta, samoin jatkosopimukset Shaw - Dalot - Garnacho - Rashford - (AWB).

En saa tuosta huonoa rakentamista tai huonoa hankintatoimintaa mitenkään! Ja kun ottaa vielä huomioon, miten ten Hag ja Murtough ovat ratkaisseet esim. Ronaldon, DDG:n, Maguiren ja muutaman pienemmän ongelman, niin erittäin hienosti on mennyt.

Ja huonoja esiintymisiä kentällä? Pari ekaa peliä olivat huonoja, kyllä, samoin se Anfieldin teurastus ja vieraspeli Cityä vastaan. Sitten oli ne muutamat DDG disaster classit kuten vaikkapa se Newcastle-vieraspeli, mutta muistuttaisin, että United oli suurimman osan viime kaudesta aivan helevetin hyvä, vaikka pelasi eniten koko Euroopassa ja loukkaantumisia tuli älyttömän paljon. Esim. Wembleyllä vastustajalla ei ollut oikein mitään palaa, ja Barcelonakin kaadettiin olemalla pelillisesti todella paljon edellä molemmissa peleissä. Niin ja vierasformu tätä top9-joukkoa (joka on varmaankin ihan vahingossa juuri 9 eikä loogisempi 10) vastaan oli toki murheellinen, mutta sitten taas kotona tuli tasan yksi tappio, ja isoista vain Newcastle ylsi tasuriin.

Eli jos tätä kautta aletaan dumata tässä vaiheessa, niin se on tismalleen samaa tavaraa kuin viime kauden dumaaminen siinä kahden pelin jälkeen.


Ten Hagin pitää parantaa ja paljon. Pystyykö sitten siihen? En tiedä. Kaksi peliä ei kerro mitään, joo, mutta jos peli näyttää tuolta viidentoista kuukauden jälkeen, kannattaa oikeasti miettiä että ei tämä näin pidä mennä.
Ten Hag ei ole täydellinen. Hän on tehnyt virheitä ja tulee luultavasti tekemään lisääkin. Mutta jos tätä 15 kuukautta mietitään, niin siitä valtaenemmistö on mennyt niin hyvin, että mä olen ainakin oikein tyytyväinen näkemääni. Jos United pystyi viime kauden pelaajistolla siihen mihin pystyi, niin mihin se kykenee, kun nämä oikeammat palaset alkavat loksahdella kohdilleen? Siinä tulee kestämään, toivottavasti ei kauaa, mutta viime kausi antaa todellakin luottoa.

PS. Kun puhutaan tästä "hated, adored, never ignored" -tyylisestä United-puolueellisuudesta, jota mediassa nähdään jne. niin puhutaan juuri tällaisista mielipiteistä, joita mielestäni sinunkin viestisi edusti. Unitedia ja ten Hagia kyllä perataan yhden CL-paikkaan ja pokaaliin päättyneen kauden jäljiltä suorastaan potku-uhka-kammalla, mutta kun Arteta rykii satojen miljoonien arvoista joukkuetta ensin kahdeksanneksi, sitten kahdeksanneksi ja sitten viidenneksi, niin kaikkialla on hiljaista kuin Huopalahden asemalla.

Niinpä minäkin otan nyt asiakseni sanoa: "Trust the process!"
 

Kafrom

Jäsen
Antonyn pelaamisessa pistää jälleen kerran eniten silmään se, ettei hän malta lähes koskaan antaa helppoa syöttöä vieressä olevalle pelaajalle ja täten käynnistää mahdollisesti hieman pidempää pallonhallintajaksoa vaan ratkaisuna on kerta toisensa jälkeen joko haastoyritys, laukaus tai todella pienen prosentin puhkova syöttö. Nämä johtavat taas isossa kuvassa siihen ettei saada peliä tarpeeksi hyvin haltuun ja varsinkin harhasyötöistä syntyy luonnollisesti vastahyökkäyksiä omiin.
 

Sinkilä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, ManU, Pesäkarhut, SoJy, Valepa, Narukerä
Antony sopisi paremmin Rantafutis tyyppisiin tapahtumiin.
Saisi rauhassa neppailla ja heitellä kikkoja joiden ei ole tarkoituskaan johtaa mihinkään numeraaliseen tuloksentekoon.

Rajusti pitää tämän herran parantaa, jos meinaa olla edes neljänneksen arvoinen siitä hinnasta, joka hänestä maksettiin.
 

Jeffrey

Jäsen
Antonyn pelaamisessa pistää jälleen kerran eniten silmään se, ettei hän malta lähes koskaan antaa helppoa syöttöä vieressä olevalle pelaajalle ja täten käynnistää mahdollisesti hieman pidempää pallonhallintajaksoa vaan ratkaisuna on kerta toisensa jälkeen joko haastoyritys, laukaus tai todella pienen prosentin puhkova syöttö. Nämä johtavat taas isossa kuvassa siihen ettei saada peliä tarpeeksi hyvin haltuun ja varsinkin harhasyötöistä syntyy luonnollisesti vastahyökkäyksiä omiin.

Nähdäkseni tämä ei ole ainoastaan Antonyn ongelma, vaan tähän syyllistyy myös Bruno ja Rashford, osin myös Carnacho. Toki tähän lisäksi myös varsinkin Brunon ja Rashfordin liikkeet, jotka ovat pistehirmujen liikkeitä - eli maalia kohti. Nyt kuitenkin niitä liikkeitä tarvittaisiin myös palloa kohti, jotta niitä helppoja syöttöpaikkoja yleensä edes olisi olemassa.

Hyvässä ja pahassa, Horsti kykeni avustavaa roolia Unitedissa suorittamaan. Pogba taasen oli parhaimmillaan kun esimerkiksi Lingard oli laitettu puhtaasti tarjoamaan helpon syötön - jos se vaikeampi meni jo liian vaikeaksi. Casemiron, Mountin ja laitapakkien tulisi tätä apua antaa, mutta ylöspäin pelatessa se vain ei ole tarpeeksi. Niin... Horstin kohdalla se ongelma taas oli täysin onneton pallollinen pelaaminen ja toisaalta liike ei aivan riittänyt tuon roolin kiitettävään suorittamiseen.

Martial ei pysy kasassa, eikä riko nenäänsä boksissa. Hän on kuitenkin todella hyvä pallollinen apu muille hyökkäyspelaajille ja jalkaan pelattavana targettina jos nyt ei eliittiä niin ainakin todella hyvä. Hyökkäykseen on saatava joku pelaaja joka ei juokse maalia kohti vaan juoksee palloa kohti silloin kun oma hyökkäys on käynnissä. Antonyn ongelma on lisäksi tuo liiallinenkin sivurajan halailu, joka entisestään vaikeuttaa syöttötyöskentelyä kun ne avustavat pelaajat ovat vieläkin kauempana.

Tässä nykyisessä setupissa tuo Brunon vapaa rooli yhdistettynä Rassen munankeittimen rooliin ei yksinkertaisesti toimi. Keskusta jää aivan liian tyhjäksi varsinkin hyökkäyskolmanneksella. Ja toisaalta pallonmenetyksiä tulee liikaa kun syötöt liian vaikeita ja pallonriistoihin taas se keskusta ammottaa tyhjyyttään.

Bruno on ollut Unitedissa parhaimmillaan kun kärjessä oli se duunari Cavani, ja oikealla pelasi Antonya huomattavasti keskemmällä pelannut Greenwood. Toivottavasti Hojlundista saadaan Cavania ja Antony oppisi paremmaksi pienissä tiloissa keskemmällä.

Vaikka pelaaminen onkin nyt ollut ihan täysin ala-arvoista, mielestäni isoimmat puutteet on kuitenkin melko pieniä fiksauksia ja ne voisi parantaa tekemistä nopeasti ja selkeästi.
 
Viimeksi muokattu:

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC, maapisteet, Captain Conker

Liitteet

  • IMG_4137.jpeg
    IMG_4137.jpeg
    378,2 KB · kertaa luettu: 87
  • IMG_4138.jpeg
    IMG_4138.jpeg
    441,7 KB · kertaa luettu: 86
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
Toivottavasti ei lähde Saudi-liigaan vaan esim. Italiaan ja keskittyy jalkapalloon ja perheeseensä. Ehkä se homma siitä vielä lähtee parempaan päin.

Unitedin päätös oli oikea mutta kuten yllä mainittu, tapa jolla se tuli ei antanut tästä päätöksenteosta kauhean hyvää vaikutelmaa.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | isn't
Eli viime viikolla Greenwoodia oltiin vielä tuomassa takas, mutta siitä nousseen myrskyn takia päädyttiinkin tähän.
Ei välttämättä. Yhtä paljon on mahdollista, että asia on kuten Arnold tuossa sanoo. Eli että erilaisia lopputuloksia varten on valmistauduttu. Joku vuosi Athleticille jonkin verran tietoa, mutta kuten Unitedista heti sen jälkeen kommentoitiin, Craftonin artikkeli ei ollut koko totuus.


Eli Edwards kertoo Greenwoodin olevan syytön.
Jos tarkoitat Arnoldia, niin ei sano. Hän sanoo ettei hän ollut tehnyt niitä tekoja, joista häntä syytettiin. Lausunto on korostetun selkeästi tehty juridistisella varovaisuudella.

Kannattaa varoa ylitulkitsemasta yhtään mitään tuohon liittyvää. Tärkein on tämä:
Greenwoodin tekojen takia hän ei enää koskaan pelaa Manchester Unitedissa. Muu on vain sanoja.
 

MarkoPalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, ManU, Hammarby IF, Jokerit
Ehdottomasti oikea ratkaisu seuralta.

Tukevat ja auttavat Greenwoodia ja tämän perhettä, mutta uransa ei enää ManU:ssa jatku. Toivottavasti tosiaan ei mene mihinkään saudeihin, vaikka MLS:ään sitten, jollei Euroopan sarjoihin pääse
 

Spartacus

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ainoa oikea ratkaisu Unitedilta. Yksi häiriötekijä seuran ympäriltä on nyt pois.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | isn't
Mestari painoi upean volleymaalin mutta joku tunari meni liputtamaan tuon var-paitsioksi. Joka tapauksessa helppo 0-2 Frederbachelle.
Joo, ei ollut kyllä paitsiota nähnytkään tuo tilanne, mutta yllättääkö ketään, että United-legendaa kohdellaan eri säännöillä?

(heh)
 

Barney

Jäsen
Harmittavasti jäi lauantain matsi väliin ja jälkikäteen tuli katsottua vain highlightsit sekä vähän kelaillen ottelu läpi. En lähtisi sen perusteella kuitenkaan vielä vetämään ranteita auki. Toki sinänsä vähän pelottavaa, että ne molemmat ennen kauden alkua esiin nostamani mahdolliset ongelmat ovat hyvin vahvasti läsnä: kenttätasapaino ei ole kunnossa ja viimeistely on ihan yhtä vaikeaa kuin viime kaudella.

Toki Unitedin pelaamisessa on selvästi nähtävissä myös paljon positiivisia asioita ja kun nuo kaksi ongelmaa saadaan korjattua, niin United tulee olemaan todella kova. Bruno ja Mount tykkäävät molemmat prässätä todella korkealta, mutta usein se aiheuttaa sen, että keskikentän ja puolustuslinjan väliin jää liian iso tila. Tuossa noiden pelaajien pitää joko oppia lukemaan toisiaan paremmin, jotta he pystyvät ajoittain jäämään myös alemmas huolehtimaan kenttätasapainosta tai vaihtoehtoisesti puolustuslinjan pitäisi vielä rohkeammin nousta ylemmäs, jotta tuo valtava tila saadaan tukittua.

Viimeistelyyn ei ole mitään selkeää lääkettä. Toki ihan ensimmäisenä pitäisi siirtää Rashford vasemmalle, niin saataisiin edes yksi maalintekouhka joukkueeseen. Ja ehkä se Martial on oikeasti pakko kaivaa vielä kentälle ennen Hojlundin kuntoutumista. Ennen sitä kuitenkin kokeilisin edelleen sitä Sanchoa avauksessa valeysinä, sillä siinä oli paljon potentiaalia. Garnachon potentiaali on valtava, mutta hänen ongelmansa on viime kauden tapaan se, että hän ei saa siirrettyä sitä hyökkäyspäässä nähtävää energisyyttä ja vaarallisuutta tulostaululle. Siihen kun lisätään ongelmat puolustussuuntaan, niin se oikea paikka on edelleen vaihtopenkillä.

Tuossa Unitedin joukkueessa on nähtävillä valtava potentiaali, mutta siinä pitää vain pari asiaa napsahtaa kohdalleen, jotta homma lähtee lentoon. Spursia vastaan Unitedin olisi pitänyt tehdä ensimmäisen puoliajan paikoistaan vähintään yksi maali ja olihan siellä se yksi käsivirhe, josta olisi pitänyt tulla Unitedille pilkku (vrt. Lutonin pilkku Brightonia vastaan avauskierroksella). Ihan hyvin jopa tuolla pelillä olisi voinut tulla kolme pistettä Spursia vastaan ja kun ten Hag saa sen kenttätasapainon vielä toimimaan (itselläni on ainakin täysi luotto), niin Unitedia ei pysäytä enää kuin tehottomuus maalipaikoissa.

Ei siellä kahden kierroksen jälkeen täysissä pisteissä ole kuin City, Arsenal ja Brighton. Ja totuuden nimissä Arsenalillakin voisi olla noilla esityksillä mitä vain nollan ja kuuden pisteen väliltä. City näyttää pelottavan hyvältä jo nyt ja aika vaikea on tällä hetkellä nähdä haastajaa heille. Ei nuo muut "isot seurat" kuitenkaan ole ollut sen vakuuttavampia kuin United, joten turha tässä on vielä panikoida.
 
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
Ei nuo muut "isot seurat" kuitenkaan ole ollut sen vakuuttavampia kuin United, joten turha tässä on vielä panikoida.
Oma ajattelu on alkanut kääntyä enemmän siihen suuntaan, että Valioliigassa ei ole nykyään enää helppoja pelejä. Joku Luton on ainut, joka ei kuulu joukkoon mutta esimerkiksi Brentford, West Ham ja Aston Villa ovat tällä hetkellä joukkueita, jotka voivat niistää keneltä tahansa sen kolme pistettä.

Sitten jos katsoo tämän hetken Valioliigan kärkiporukoiden managereita: Arteta, Pochettino, Howe, Pep, Klopp, Emery, niin on siinä eroa siihen, että siellä olisi Gerrard, Lampard tason melko kokemattomia valmentajia vaan nuo kaikki ovat kivenkovia ammattilasia. David Moyes nyt vaikka esimerkkinä siitä, että oikeasti kokenut hyvä valmentaja pystyy saamaan paljon aikaan.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | isn't
Toneya huhuillaan tammikuun siirtoikkunan kohteeksi. Ten Hag haluaa joka tapauksessa toisen keskushyökkääjän, ja Toney olisi sitten listan kärjessä. Pelaamattomuus vaikuttaisi hintaan.

Itse tekisin vallan iloisia kuperkeikkoja, jos toteutuisi.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | isn't
En tiedä kuperkeikoista, mutta tämän toteutuminen voisi olla vedon paikka?
Kuulemma 20betillä on aiheesta jo kimppakohde käyttäjältä ivanandlucasbestbets.
 

Tarasenko

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, St. Louis Blues, Manchester United
Fabrizio kertoilee että Henderson nyt loppujen lopuksi poistuisikin tämän kesän aikana seurasta (Palace/Nottingham) ja Fenerbahcen kanssa oltaisiin pääsemässä sopuun 7 megapunnalla 25-vuotiaasta Turkin maajoukkuemolarista Altin Bayidiristä tämän tilalle.
 

Jeffrey

Jäsen
Fabrizio kertoilee että Henderson nyt loppujen lopuksi poistuisikin tämän kesän aikana seurasta (Palace/Nottingham) ja Fenerbahcen kanssa oltaisiin pääsemässä sopuun 7 megapunnalla 25-vuotiaasta Turkin maajoukkuemolarista Altin Bayidiristä tämän tilalle.

Ornstein lienee tässä se lähde, ja luotettavampi lähde? Hintaa 5m€, mutta ennen tarjousta halutaan tehdä esimedicali, tarvitaan selkyys selästä ja selkyys myös Hendon tilanteesta.



 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | isn't
Turkin kassari-ihme on läpäissyt Unitedin medicalit Ateenassa, eli homma on sillä selvä.

Williams saattaisi taas olla menossa vuoden lainalle Ipswichiin McKennan alaisuuteen. Jotenkin ei nyt ihan Brandonilla meinaa lähteä tuo ura lentoon.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös