Venäjän romahdus, Wagner-joukkojen vallankaappaus(yritys) ja alkava sisällisota (?)

  • 302 015
  • 2 252

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
On kyllä ollut erikoinen päivä ja paljon kummallisia tapahtumia. Itse olen yrittänyt koko ajan pitää mielessä, että kaiken ytimessä on Venäjän kansa ja heidän kanssaanhan ei tarvitse toimia lainkaan samalla tavalla kuin meidän länkkäreiden. Moni asia, mikä tuntuu meistä aivan käsittämättömältä, ei ole ole sitä venäläisille lainkaan. Valtaosa venäläisistä sulkee kaikki vääryydet ja älyttömyydet oman elämänsä ulkopuolelle ja keskittyvät vain omaan elämäänsä.

Tätä taustaa silmällä pitäen, Putin ei välttämättä olekaan omalle kansalle heikko johtaja, vaan mies, joka pelasti oman kansansa sisällissodalta. Eihän siinä meille mitään järkeä ole, mutta harvoinpa moni muukaan venäläisten asia näyttäytyy meille fiksuna tai "normaalina" vetona.

Mun nenääni tässä haisee suunniteltu juttu. Se on sitten eri asia, muuttuivatko suunnitelmat jotenkin matkan varrella. Ihan älyvapaata toimintaa taas, kuten valtaosa venäläisten hommeleista muutenkin.
 

Mr. Tasuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Palloseura, Avalanche
Edelleen vaikea nähdä, mitä Venäjä tästä ilmeisestä teatterista sitten lopulta hyötyy? Maailman katseet ovat toki tänään olleet kohdistuneina tunkioimperiumiin, mutta mitä Putte & Co. lopulta hyötyivät? Tuskinpa tämä yhtään edesauttaa Venäjän hyökkäystä Ukrainassa, eikä talouskaan pidä nyt syntyneestä sekasorrosta.
Siis ihan kauheeta sekoilua. Miten helvetissä tuo maa on vielä pystyssä? Eikä kansa taida uskaltaa mitenkään edes reagoida tuohon sekoiluun. Siellä on nyt kaksi porukkaa käynyt mellastamassa ilman kummempaa vastarintaa, siis Moskovan porteilla asti ja ihan normi viikonloppu taitaa paikallisilla olla menossa. Tässä olisi Prigolla ollut tilaisuus kokeilla mennä päätyyn saakka, mutta päätyikin sitten viime hetkellä belarusiaan. Siis mitä? Ei tuosta naapurista ota kukaan selkoa. Aivan arpapeliä tuntuu nyt olevan mitä taas seuraavaksi tapahtuu.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Se mitä kaikkea tässä viimeisen 24 tunnin aikana on tapahtunut, niin ei tuossa kaikessa ole vaan mitään järkeä. Jokin tässä haisee. Vaikka kyseessä onkin Venäjä, niin silti.

Tuskin tämä näytelmä vielä tähän jäi.
 
Shakkia venäläisittäin:

Luka poistui V-Venäjältä ja jotenkin samalla onnistuu neuvottelemaan "aselevon". Prigo tulee ja saa/ottaa V-Venäjän asevoimat haltuun ja alkaa puskemaan Ukrainaan tuolta suunnalta. Sovittu kuvio pallinaamojen kesken.

Tämä skenaario vituttaisi eniten.

Valkovenäläiset eivät ole suostunut liittymään mukaan sotaan. Nytkö sitten suostuisivat kuin sopankeittäjänä on uusi kokki?
 

Oles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Leijonat
Shakkia venäläisittäin:

Luka poistui V-Venäjältä ja jotenkin samalla onnistuu neuvottelemaan "aselevon". Prigo tulee ja saa/ottaa V-Venäjän asevoimat haltuun ja alkaa puskemaan Ukrainaan tuolta suunnalta. Sovittu kuvio pallinaamojen kesken.

Tämä skenaario vituttaisi eniten.

Toisaalta ne valkovenäläiset joukot eivät lähteneet Ukrainaan kun Likasanko yritti heidät sinne komentaa sodan alussa, niin miksi ne hyökkäisivät Prigon johdolla? Wagnerit jäävät venäjälle ja sulautetaan osaksi armeijaa, niin ei ole mitään keinoa pakottaa valkovenäläisiä etenemään.
 

tres11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Spåra ja K-Espoo
En tiedä, että miksi täällä edes keskustellaan aiheesta enää? Prigon tapauksessa näyttää kyseessä olevan pelkkä bunkkerirotan sätkynukke. Ketjua kiinni tarpeettomana, ettei turhaan levitetä itäisen tunkiolandian propagandaa eteenpäin...
 
Viimeksi muokattu:

Venkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Tässä hieman samaa. Mitä yhteistä on juopuneella ylikonstaapelilla ja huijarilla.? Ylikonstaapeli on huomenna selvä mutta huijari on huijari huomennakin... Kusetusta koko touhu.
 

kamrat

Jäsen
Suosikkijoukkue
urheiluseura HIFK
Mitä tekee Wagner-joukot? Myös VV:lle? Ei Prigolla ole mitään auktoriteettia vv:n armeijaan. Onko kyseessä puhdas maanpako?
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
Tätä taustaa silmällä pitäen, Putin ei välttämättä olekaan omalle kansalle heikko johtaja, vaan mies, joka pelasti oman kansansa sisällissodalta. Eihän siinä meille mitään järkeä ole, mutta harvoinpa moni muukaan venäläisten asia näyttäytyy meille fiksuna tai "normaalina" vetona.

Loistava kirjoitus jälleen, @BOL . Me katsomme aina Venäjää omasta rationaalisesta näkökulmastamme ja unohdamme samalla, että venäläinen "rationaalinen" on eri kuin meidän "rationaalinen".

Minulle itselleni tuntuu käyvän näin joka helvetin kerta, kun yritän analysoida Venäjää.

Mikä on kuitenkin loistava juttu, niin Putin ja ylipäätään Venäjän johto on yhtä kassalla eurooppalaisten ja muutenkin länsimaiden mentaliteetista. Putin ja putinistit ei ymmärrä, että vaikka solidaarisuuteen ja yhtäläisyyteen perustuva avoin yhteiskuntafilosofiamme on sinänsä "pehmeä arvo", me puolustamme kyllä demokratiaa, kun sitä uhataan. Sama on tapahtunut aina ennenkin. Vapaa maailma on puolustanut itseään syntymästään lähtien menestyksekkäästi, vaikka ajat ovat olleet paljon nykyistä vaikeammatkin.

Putinin Venäjä häviää, koska se on paljon heikompi. Rosvoamiseen, korruptioon ja yleiseen perseilyyn perustuva valtiojärjestys on paska valtiojärjestys, joka menettää yhteiskunnan luottamuksen myös Venäjällä - niinkuin se siellä on niin monesti ennenkin tehnyt. End game on joka tapauksessa käynnissä - sen tämä koko irvokas show ehkä todistaa jo itsessään.
 

tomageeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canadiens, Suomi, finska nhl spelarna
Mä en jotenkin jaksa uskoa että kyse olisi ollut pelkästä show'sta - tai ainakaan sellaisesta show'sta jonka kulisseissa Putin olisi vedellyt naruista. Niin tai näin, lopputulema on se että Putin näyttää heikolta, Kremlin asema kyseenalaistettiin julkisesti ja Prigozhin nosti profiilia entisestään. Mikäli takana oli masterplan esim. Wagner-rintaman avaamiseksi Valko-Venäjälle, tai pettureiden puhdistamiseksi hallinnosta ja armeijasta (eli ketkä lähtevät Prigozhinin kelkkaan), kaiken järjen mukaan nämä olisi vähintäänkin pitänyt käsikirjoittaa siten, että ulospäin Putin näyttää sankarilta eikä heikolta.

Ehkä tylsin ja todennäköisin taustatarina on se, että Prigozhin oli saanut tietää että hänen päivänsä ovat luetut (= Wagnerille lappu luukulle, ja erikoisjoukot tulossa likvidoimaan hänet), joten päätti laittaa all-in. Kun tarjottiin mahdollisuutta kompromissiin eli oman nahan pelastamiseen, päätti hyväksyä tarjouksen. Toinen vaihtoehto on, että vallankaappaussuunnitelma oli todellinen, mutta ei saanutkaan luvattua tai toivottua tukea vaikutusvaltaisilta tahoilta, joten päätti viimehetkellä vetää käsijarrusta.

Koska kyseessä on Venäjä, en kuitenkaan poissulje sitä mahdollisuutta että tämä oli vasta ensimmäinen näytös ja lisää on tulossa. Eli suomeksi; kyseessä oli Venäjän kansalle esitetty näytös, mutta kulisseissa ei istunutkaan Kreml ja Putin, vaan Prigozhin ja mahdollisesti häntä tukevia tai rahoittavia isokenkäisiä. Täytyy huomioida, että Prigozhin on järjestelmällisesti rakentanut henkilöbrändiään ja käsittääkseni hänellä alkaa olla ihan mukavaa kannatusta Venäjällä. Olisi todella omituista että kaiken tämän jälkeen Prigozhinin kaltainen vallanhimoinen taparikollinen päättäisikin siirtyä viettämään rauhallisia eläkepäiviä valkovenäläiselle datshalle.
 

El Gordo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Venäjän kansa ei näe länsimaisia uutisia, eiköhän tämä näy paikallisessa televisiossa niin että Putin torjui etenemisen Moskovaan ja on vain yhä suuremmassa suosiossa. Niin paskalta kuin se maistuu, haisee ja tuntuu.
Rostovissa ainakin paikallinen väestö kuulemma aplodeerannut Wagnerin porukalle näiden pakatessa kamojaan poistuakseen. Helppo ymmärtää, koska venäläiset arvostaa voimaa, ja Prigozinhan tässä kovana kundina näyttäytyi, vaikka suostuikin kääntymään takaisin ennen Moskovaa.

Vaikea nähdä miten Putin tästä hyötyisi. Kun tällä hetkellä näyttää että Putin on se joka tekee myönnytyksiä.
 

Mondie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen brändipuuhastelu
Oliko tässä kesäteatterissa muita voittajia kuin Likasanko? Kokki heitti jatimaticin järveen ja puutarhatonttu haukkui paskat housuissa palkollisensa maanpettureiksi.

Rysä o rysä vaika voisa paistas, mutta ei tässä esityksessä tunnu edelleenkään olevan minkään moista tolkkua.
 

Hexa

Jäsen
Vahva kaalisopan tuoksu koko hommassa. Eläkehomma särähtää kyllä pahasti korvaan ja on takuuvarmasti bluffia. Koko show oli sitten loppujen lopuksi vain kesäteatterinäytös, ja arvoton sellainen, vaikka luultavasti Prigozhin olikin aluksi tosissaan liikkeellä, mutta ei jostain syystä uskaltanutkaan sitten viedä hommaa loppuun asti. Irrationaalinen näytelmä tuskin on kuitenkaan vielä kokonaan ohi. Absurdi päivä kaiken kaikkiaan.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Tiedä, että mitä tässä vielä tapahtuu?

Maskirovkalta näytti tämä juttu osin jo alkujaankin, mutta muutoksia kulissien tapaisesti lienee tapahtunut/tapahtumassa etenkin lähipäiville/lähiajoille.

Menee muuten keskikesän aprillipilaksi tai ajanpeluuksi Venäjältä.

Tuli tästä jotenkin mieleen hieman jostain kumman syystä kuin itänaapurin tyyliin viritelty näytös Sipilän eroshowsta mikä sekin oli enemmän tai vähemmän yhtä roskaa silloin kuin oli.

Mene ja tiedä sitten jatkossa kun melkoisen tuhlaavaa tämäkin itse Venäjälle oli.

Etenkin kun sitäkin bensaa ja joukkovaroja olisi tarvittu enemmän Ukrainassa näin venäläisittäin miettien.

Herättää kuitenkin mietteitä jatkossa eikä Venäjällä liian monta kertaa tämmöiseen mediapelin näytelmään ole varaa.
 

Kiisa

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, HPK-Inkkarit, IHN ja FC HML
Hämmentävä tapahtuma, mitä ihmettä olen nyt missannut.

Perjantaina Wagner ilmoitti lähtevänsä kohti Moskovaa ja presidentin piti vaihtua lauantaina annetun ilmoituksen mukaan.

Lopputulema hämmentävä tapahtumaketju, jossa päädytään lopputulemaan, että V-V ja likasanko ilmoittaa sopimuksen syntyneen ja Wagnerin johtaja muuttaa likasankon luo ja loppu Wagner liittyy valtionarmeijaan.

OK, varmaan Prigožin osalta hyvä näin, mutta mitä nämä wagnerilaiset tästä, hyväksyykö ne tämän, että meidän pomo vaan päätti lähteä karkuun ja jätti meidät tänne?

Missä Putin, ei ole kommentoinut mitään tapahtumia aamun jälkeen.

Olen hämmentynyt tästä kaikesta.
 

-Jonne-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Tarvittiinko tällainen show Wagnerin alasajoon? Näidenhän piti allekirjoittaa sopimukset venäjän armeijan alaisuuteen liittymisestä 1.7 mennessä.

Prigolle turvapaikka Valko-Venäjältä omien pettämisen vuoksi.
 

Tuljakov

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, PaKa
Eilen kun näin ensimmäistä kertaa tuon Prigozhinin Rostov-videon, niin huomiota kiinnitti, että hän lähinnä puolusti Putinia. Shoigu ja Gerasimov sen sijaan menivät suoraan bussin alle. Putinin petturi-puhe sekoitti pakkaa, mutta oliko se sitten vain hämäystä ja pakan sekoittamista? Oliko koko homma suunniteltu etukäteen, vai tuliko myöhemmin hyviä tarjouksia? Jälkikäteen ajateltuna vaikuttaa tuo Rostov-video aika järjestetyn oloiselta.
 

Derrick

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Prigo on koko tämän teatterin aikana ollut Rostovissa. Samanlainen pelkuri kuin nämä jota hän on arvostellut. Prigon olisi pitänyt olla kärkiautossa menossa Moskovaan ja mahdollisesti ottaa luoti omiensa puolesta.

Mitähän on seuraavaksi luvassa venäläisessä tosielämä sarjassa nimeltä ”käsikirjoitettua paskaa”?
 

rpeez

Jäsen
Eilen kun näin ensimmäistä kertaa tuon Prigozhinin Rostov-videon, niin huomiota kiinnitti, että hän lähinnä puolusti Putinia. Shoigu ja Gerasimov sen sijaan menivät suoraan bussin alle. Putinin petturi-puhe sekoitti pakkaa, mutta oliko se sitten vain hämäystä ja pakan sekoittamista? Oliko koko homma suunniteltu etukäteen, vai tuliko myöhemmin hyviä tarjouksia? Jälkikäteen ajateltuna vaikuttaa tuo Rostov-video aika järjestetyn oloiselta.
Ja kannattaa huomioida, että siinä petturipuheessa ei tietääkseni mainittu Prigoa nimeltä. Voi olla yksi osanäytös yrittää paljastaa tällä näytelmällä ketkä kaikki on valmiita pettämään bunkkeri-P kun tilaisuus tulee.

Noin muutenkin, monia hyviä skenarioita on esitetty ketjussa miksi kaikki tämä tapahtui. Niitä on todella paljon, ja aika hämmennyttävä tapaus totta tosiaan.
Omasta mielestä vaihtoehdot on
1. Näytelmä
- Putin näyttäytyy nyt vahvempana, koska esti kapinan. Eli en oikein osta että Putin olisi nyt heikompi. Lyhyt kova puhe, ja homma hoidettu muutamassa tunnissa.
- Huomiota pois sodan ongelmista.
- Pettureita paljastettu
- Realisoitu Prigon joukot Venäjän armeijaan, ja Prigolle muita hommia VV:llä
- Ukraina mahdollisesti triggauduttiin näyttämään korttejaan feikkisekasorron aikana

2.
Mutta mahdollisesti Prigo vaan totesi ettei tää taida sittenkään onnistua, ja teki diilin ja turvaan VV:lle. Variaatona tarkoitus ei ollutkaan päästä perille, vaan saada huomiota kremliltä.
Sai diilin koska Moskavaan ei haluttu tuoda ryminää yhtään ihmisiä järkyttämään eikä muutenkaan kalustoa ja resursseja haluttu uhrata sisäineen vääntöön.
 

WildCore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
En tiedä, että mikä oli wagner-sotilaan kuukausipalkka ennen, mutta epäilen että vähän joutuvat tulemaan palkassa vastaan nyt kun liittyivät venäjän armeijaan? Jatkossa se on liput sirkukseen ja pullo votkulia?

Vai siirtyivätkö vanhoina työntekijöinä uuden työnantajan alaisuuteen…
 

knttrtknkn1

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Jos olisi ollut näytelmää niin miksi Putin lähti pois Moskovasta? Samoin miksi kaikki muut lähti pois.

Eikö näyttäisi paljon paremmalta jos Putin olisi ollut ilman paitaa ottamassa kapinallisia vastaan?

Lisäksi ne alas ammuttu helikopterit taisi olla jonkun hintaisia.

Ei tässä venäläisten touhussa ole mitään järkeä, mut en ihan helpolla osaa kuvitella että olisi vain näytelty ja saatu kaikki eilen nähty aikaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös