Mestis 2030?

  • 9 191
  • 71

Helsingforce

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK ilman Ville Peltosta ja Tobias Salmelaista
Olen huolissani seuran tulevaisuudesta. Olkoonkin, että huhut tuntuvat vievän IFK:ta taas "suosikiksi" ensi kaudeksi. Sitaateissa, koska ei nämä koskaan pidä paikkaansa, pelkkää median ja seuran tyhjää hypetystä. Todellisuudessa niissäkin Nybondaksen ja Salmelaisen kasaamissa joukkueissa, joita on etukäteen hypetetty mestaruussuosikeiksi joidenkin yksittäisten julkaisujen toimesta, tai tämän pro-officen bottiarmeijan toimesta, on ollut runsaasti ammottavia aukkoja. Useimmiten puuttuvat palaset ovat lisäksi olleet niitä kriittisimpiä, kuten peliätekevät sentterit, maalivahti tai riittävän kiekollinen pakisto. En usko ensi kauden tuovan tähän muutosta, vaan jälleen kerran pakisto jää vajaaksi ja maalivahtiduokin taitaa jäädä pitkälti yhden Taposkortin varaan.

Mutta leikitään, että aivan kaikki menee putkeen ensi kauden osalta, kaikki nostavat tasoaan ja kukaan ei loukkaannu. L-alkuiset nestorit eivät hidastu. Taponen, Salin, Teissala ja Kaskimäki saavuttavat jumalmoodin ja lyövät itsensä läpi NHL:ään asti. Tuli mestaruus tai ei, niin joukkue menee taas uusiksi, ja palkoissa IFK ei enää pysty kilpailemaan Tapparan, Ilveksen, Kärppien, Lukon eikä TPS:n kanssa. Kausi kaudelta IFK jää enemmän kärkijoukkueista, budjettien osalta IFK on vielä ylempää keskikastia mutta kenties muutaman vuoden päästä jo alempaa keskikastia. Lokaationakin Tampere ja Turku ovat verrannollisia Helsinkiin, niissä on laadukkaat puitteet ja näissä kaupungeissa on edullisempaa asua. Kohta liigaan tuleekin jo myös se naurava nakkinaapuri, jolla on takintaskun pohjalla vielä melkoiset kääröt ruplia, rolodexissa kaikkien kummolan kavereiden numerot sekä iltapulujen propagandistit saunakavereina.

Tulevaisuus ei näytä valoisalta. Mitään vaihtoehtoisia tulonlähteitä ei ole, mitään markkinointivalttia tai strategista erityisasemaa ei ole. Lähimenneisyys on täynnä hukattuja mahdollisuuksia lähtien ainutlaatuisesta mahdollisuudesta ainoana pääsarjan joukkueena maan suurimmalla talousalueella monen vuoden ajan, mutta myös vähemmän kriittiset asiat kuten Buli. Aivan käsittämätön moka jättää käyttämättä tarjoutunut tilaisuus, ja todiste seuran amatööriydestä. Muutosta parempaan jarruttaa klikki, joka pitää hallussaan seuraa itsekkäin syin (oma status, jatkuva tulonlähde, mutta urheilullinen menestys on toissijaista). Suunta on selkeä, ja se jatkuu viime vuosien semifinaalisijoista ja yksittäisten kausien hypetyksistä riippumatta vahvasti alaspäin. Onko mitään aidosti edes tehtävissä?

Näen, että ainoa mikä voisi IFK:n pelastaa, on se oma halli ja laajempi tulonlähteiden jakauma. Kumpikaan ei näytä todennäköiseltä edes keskipitkällä aikajänteellä. Huomattavasti todennäköisemmältä vaikuttaisi näivettyminen ja mestisseuraksi taantuminen. Onko tämä vain sunnuntai-synkkyyden pessimismiä, pystyykö joku rehellisesti argumentoimaan optimistisemman tulevaisuuden puolesta? (Huom: haukkumatta sairaaksi, menemättä henkilökohtaisuuksiin, naurunalaistamatta, masinoimatta hiihtäjäpainijoita kirjoittamaan uhkailuviestejä)
 

R.P.M. 12 000

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Näin se on. Olemme asemoituneet taloudellisesti ylempään keskikastiin, menestyksellä mitaten kenties keskikastiin. Ainoa joka on edelleen priimaa on tuotemerkin arvo.

Gardeniin menee niin kauan, että kilpailua pääkaupunkiseudulle ehtii tulla. Ja - luotto nykyiseen puuhastelemaan operatiiviseen johtoon on nolla. Valtanen sentään tuli organisaatioon muutaman sadan miljoonan positiosta alaspäin, nykyinen Näkymätön nousi jostain puoliammattilaistasolta harjoittelijaksi. Miten todennäköisenä näette, että tällä nykyisellä johdolla siitä gardenista saadaan ulosmitattua edes merkittävä osa potentiaalista?

Hukatut mahdollisuudet - niitä on piisannut. Liiketoiminnan laajennus on ollut jo pitkään pinnalla muualla, HIFK kokeilee perässä hiihdellen varovaisesti jonkin nakkikioskin kanssa jotain pientä tapahtumatuotantoa, joka ei ole edes realisoitumassa sille vaatimattomalle tasolle. Täällä ja eri tapaamisissa on esitetty hyviä vaihtoehtoja, joiden mahdollinen potentiaali on kuitattu toimiston (Valtasen) toimesta, että emme osaa sellaista (ravintolatoiminta), ei saada toimimaan (ilmaiseksi saatu maan kakkospääsarjan jengi ja sen tuomat synergiat ympärivuotisen urheilumediamyynnin muodossa), tapahtumajärjestäminen (liian suurta). Kaikki esimerkit ovat osa modernia viihdebisnestä.

Edes pientä laajennusta ei ole saatu pykälään - yksi esimerkki: missä on oma hifk-shop lentokentältä ja keskustasta, missä turistit liikkuivat lompakkonsa kanssa ennen koronaa, silloin kun stadissa ei muita jengejä ollut? Koska on olemassa toimiva mainostoimistoyhteys, HIFK:n olisi pitänyt saada luotua logo, joka symbolisoi koko Helsinkiä, jonka jokainen turisti ostaa lippiksenä tai paitana, tietämättä edes että ostavat jotain seuraa. Siis sama kuin yankees ja giants ovat tehneet nykissä. Samalla shopista olis myyty miljoonalla geneeristä suomenlippua ja -hupparia, löylyvastaa ja muumimukia japanilaisille ja kiinalaisille. Nyt ei oo japanilaisia eikä kiinalaisia, mutta onneksi ei oo sitä logoakaan.

Täysin omaan liiketoimintaan liittyvät asiat seura on tehnyt hyvin, eli mm. kausaritapahtumat, televisiotuotannot treenikaudelta ja yhteistyökumppaniverkoston laajuus. Mutta jo katsojakeskiarvo vähän yli 7000 on mielestäni just just hyväksyttävä, muttei edes hyvä, kun otetaan huomioon määräävä markkina-asema tällä markkina-alueella. 8200 olis haihattelua nordiksella, noilla hinnoilla ei kaisarimyyntiä sinne yläkulmiin väärälle puolelle saada, mutta joku 7800 pitäis olla. Etenkin kun on ilmeistä, että lipuista saatu toteutunut keskihinta on laskenut viime aikoina samaan aikaan kun niiden nimellishintaa on nostettu.

Marmatusta tutusta aiheesta, mutta fakta on se, että HIFK on lätkässäkin vain hyvä osallistuja, ei voittava organisaatio, samalla lailla kuin lätkäorganisaation ylenkatsomissa muissa HIFKn lajeissa.

Parasta tässä toki on se, että otsikon mukaisesti 2030 HIFK voi olla Mestiksessä, mutta se on takuuvarmasti olemassa, ja on sitä vielä 2300. Ja siihen mennessä se on voittanut kannun sekä lätkässä että futiksessa. Joskus meitäkin pitää taas siunata pätevällä organisaatiolla, joka ajattelee isosti, voittavasti ja joka ennen kaikkea kuuntelee, mitä kannattajat, sekä ne jo olemassa olevat että tulevat, haluavat.

(Kuvaavana kuriositeettina: Valtanen kertoi Ikuisesti sinun -kirjassa lukevansa aina aamulla Jatkoajan, jos jotain hässäkkää on faniporukassa ilmennyt, nyt tää Näkymätön ei varmasti näin tee, päätellen mm. Bulista ja siitä, että edeltäjästään poiketen ei kuulemma vastaa kenenkään kannattajan mihinkään meilitedusteluihin mistään asiasta - arrogantti kaveri!)
 

Joe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalaiset joukkueet (jokerit on venäläinen)
Millä tavalla HIFK ei pysty kilpailemaan palkoissa joukkueiden kanssa keiden pelaajabudjetit ovat reilusti pienempiä kuin HIFK:n? @Helsingforce
 

Spartacus

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mitä tässä nyt on tapahtunut tai jäänyt tapahtumatta, että on syytä tälläiseen pessimismiin? Joo, uuden hallin saaminen on ihan utopiaa tässä korkoympäristössä ja näillä rakennuskustannuksilla, mutta ehkei tässä nyt Mestikseen tarvitse varautua.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
IFK tarvitsis kunnon nosteen menestysputken muodossa. Sellanen uskottavuuden palautus, jota olisi tarvinnut jo kauan sitten, eli useampi vahva runkosarja ja vaikka parikin finaalipaikkaa. Lopettais ton sätkimisen ja Kannusta tappelemaan.
 

C2 huutelija

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
En mä tunne noita toimiston tyyppejä tarpeeksi, että osaisin arvoida tätä muki puoliksi tyhjä kelaa, mutta eihän me olla ainoa pääsarjajoukkue olla oltu? Jokerit, HJK, Seagulls, Honka ja oli myös futis-IFK. Ja ei kai me nyt Mestikseen olla menossa? Justiinsa vakiinnuttu välieräjoukkueeksi ja TPSn seiskapelin tappio katkaisi ton putken.

Mut jeba, jos vertaa vaikka tohon miten HJK vetää tossa vieressä tekonurmella, niin kyllähän´ noiden paremmin noiden toimiston äijien pitäis kyl vetää. Tai siis hilloa ja tulosta. En mä silti ole niin pessimisti, että jonnekin Mestikseen joudutaan.

Mä pistän pään puskaan vasta, kun 5.6 ilmoitetaan, että Larssonin kanssa on tehty jatkot ja käytetty siihen jätkään kuusinumeroinen luku. Sit kehutaan kuinka hyvä joukkuepelaaja se on. Eteenpäin on sit taas menty.
 

Helsingforce

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK ilman Ville Peltosta ja Tobias Salmelaista
Millä tavalla HIFK ei pysty kilpailemaan palkoissa joukkueiden kanssa keiden pelaajabudjetit ovat reilusti pienempiä kuin HIFK:n? @Helsingforce

IFK:n tulot muodostuvat yksinomaan lipputuloista ja sponsorituloista. Kärpillä on muita tulonlähteitä, ravintolatoimintaa ja festarit. Lukolla on RTK taustalla, joka tuottaa rahaa aivan eri tasolla kuin lätkäfirmat. Tapparalla ja Ilveksellä on uusi iso halli josta saavat aivan eri tason tulot kuin IFK. TPS:llä on iso halli mutta enimmäkseen kai huonon lokaation takia täyttöaste on huono, sen sijaan heillä on taustalla rahoittajat joilla melko pohjattomat taskut. Sillä, tuolla ja noilla tavoilla IFK ei pysty kilpailemaan.

En mä tunne noita toimiston tyyppejä tarpeeksi, että osaisin arvoida tätä muki puoliksi tyhjä kelaa

Kelaan kyllä että mukini on edelleen puoliksi täynnä, mutta kun kyse ei ole absoluuttisesta arvosta vaan muutoksesta. Derivaatta on miinuksen puolella, suunta on väärä, vektori osoittaa alaspäin.
 
Viimeksi muokattu:

Joe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalaiset joukkueet (jokerit on venäläinen)
IFK:n tulot muodostuvat yksinomaan lipputuloista ja sponsorituloista. Kärpillä on muita tulonlähteitä, ravintolatoimintaa ja festarit. Lukolla on RTK taustalla, joka tuottaa rahaa aivan eri tasolla kuin lätkäfirmat. Tapparalla ja Ilveksellä on uusi iso halli josta saavat aivan eri tason tulot kuin IFK. TPS:llä on iso halli mutta enimmäkseen kai huonon lokaation takia täyttöaste on huono, sen sijaan heillä on taustalla rahoittajat joilla melko pohjattomat taskut. Sillä, tuolla ja noilla tavoilla IFK ei pysty kilpailemaan.
Mutta edelleen HIFK maksaa pelaajilleen enemmän palkkaa kuin luettelemasi joukkueet lukuunottamatta Kärppiä ja Tapparaa. Puhuit ettei HIFK pysty kilpailemaan esimerkiksi Lukon tai TPS:n kanssa palkoissa niin HIFK:n rahabudjetti pelaajiin on suurempi kuin kyseisillä seuroilla.
 
Suosikkijoukkue
IFK ilman möyrimistä, NYR, Inkvisitio 1480-
Tulevaisuus ei näytä valoisalta. Mitään vaihtoehtoisia tulonlähteitä ei ole
On ainakin yritystä tapahtumapuolen toimija Red Events Oy:n kanssa, joka siirtyi Oy HIFK-Hockey Ab:n omistukseen mitä lie kolmisen kuukautta sitten. Kauppaa oli hierottu vuoden päivät.

Mistään merkittävästä tulonlähteestä ei varmaankaan tässä vaiheessa ole kyse. Aiemmin Estelle Helsinki -nimellä toiminut puulaaki pyöritti vuonna 2018 947K€ liikevaihtoa ja 2019 834K€. Koronavuodet 2020 & 2021 se oli 345K€ kumpaisenakin. Tulos näiltä neljältä vuodelta nippanappa plussalla. Viime vuoden tietoja en löytänyt.

Mutta että tästäkin isommin alkaisi hyötymään nimenomaan taloudellisessa näkökulmassa, niin kyllä sitä melkein tapahtumajärjestäjänä täytyisi kilpailla näistä Rammsteineista yms. Live Nationin ja kumppaneiden kanssa samassa sarjassa. Sitä, milloin Red Events on siinä pisteessä (onko edes halua pyrkiä niin isolle markkina-alueelle), en uskalla lähteä edes spekuloimaan.

Toki tätäkin asiaa pönkittäisi massiivisesti Garden, johon luonnollisesti pääsisi buukkaamaan isoja tapahtumia (toivottavasti) veto-oikeudella ennen muita järjestäjiä.
 

blikzt

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Mutta edelleen HIFK maksaa pelaajilleen enemmän palkkaa kuin luettelemasi joukkueet lukuunottamatta Kärppiä ja Tapparaa. Puhuit ettei HIFK pysty kilpailemaan esimerkiksi Lukon tai TPS:n kanssa palkoissa niin HIFK:n rahabudjetti pelaajiin on suurempi kuin kyseisillä seuroilla.

Ei hyvää itsesäälissä piehtarointia kannata tulla faktoilla pilaamaan. Mielenkiintoinen oli tuokin heitto, että muutaman vuoden päästä ollaan kenties jo budjetinkin osalta alempaa keskikastia Liigassa. Se olisi kyllä melkoinen saavutus niin IFK:lta kuin maakuntien liigajoukkueiltakin. Olisi kiva kuulla, mitkä seurat lueteltujen lisäksi ovat niitä, jotka ovat jo vilkku päällä ohituskaistalla HIFK:hon nähden.

Paljon on asioita, mitä rakastamassamme seurassa voisi ja pitäisi tehdä paremmin, mutta mikään Mestis-seuraksi hiipuminen ei ole nykytilanteen valossa millään tasolla realismia.
 

C2 huutelija

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Kelaan kyllä että mukini on edelleen puoliksi täynnä, mutta kun kyse ei ole absoluuttisesta arvosta vaan muutoksesta. Derivaatta on miinuksen puolella, suunta on väärä, vektori osoittaa alaspäin.

No olihan se nyt puoliksi tyhjä, kun oltiin yhtäkkiä menossa suurinpiirtein vakiintuneesta väli-eräjoukkueesta Mestikseen ja oli faktat kaikki kelattu negatiivisen kautta. mm. toi ainoa pääsarjajoukkue-juttu, joka pitää vain osittain paikkansa. Puhuttiin, jostan posiboteista, kun enemmän mä (tosin oon uusi kirjoittaja) täällä negabotteja, jotka tuntuu olevan jopa Narrien Pietarin trollitehtaan jäbiä.

Omista paskoista läpistä huolimatta mä kelaan niin, että toimiston sylinteri jauhaa vain 80% tahdilla, mutta se riittää top-6 tai jopa edelleen top-4 jenginä pysymiseen vielä vuosia eteenpäin. Sitten sinne ihan top-2 joukkueeksi vaaditaan joko uutta hallia tai poikkeuksellista junnutuotantoa ja, että TJ ja UJ nostaa tasoaan. Ostamalla me ei enää niitä mestaruuksia saada. Siinä olet oikeassa, että Tappara, Kärpät ja miksei Ilveskin pystyy aina voittamaan meidät palkanmaksussa niiden jäbien kohdalla mitä ne tosissaan haluaa. Ja kaiken lisäksi näillä jengeillä on hyviä paluumuuttajia tulossa ulkomailta, kun edellinen UJ sössi sen junnupuolen.

Mutta 1990-2020 vuosikymmenet on pahasti tunaroitua aikaa. Siinä tunaroitiin niin monta kertaa egojen tai jonkun muun syyn takia, että snaijaan kyllä miks se tuntuu, että matemaattisesti laskettuna muki tyhjenee kovaa tahtia.
 

Helsingforce

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK ilman Ville Peltosta ja Tobias Salmelaista
Mutta edelleen HIFK maksaa pelaajilleen enemmän palkkaa kuin luettelemasi joukkueet lukuunottamatta Kärppiä ja Tapparaa. Puhuit ettei HIFK pysty kilpailemaan esimerkiksi Lukon tai TPS:n kanssa palkoissa niin HIFK:n rahabudjetti pelaajiin on suurempi kuin kyseisillä seuroilla.

Nuo ovat vain ilmoitettuja suunnitelmia, mitään tietoa niiden paikkaansapitävyydestä ei ole. Esimerkiksi tällä päättyneellä kaudella sekä Kärpät että Tappara käyttivät huomattavasti ilmoitettua enemmän palkkabudjettiin.
 

R.P.M. 12 000

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
No olihan se nyt puoliksi tyhjä, kun oltiin yhtäkkiä menossa suurinpiirtein vakiintuneesta väli-eräjoukkueesta Mestikseen ja oli faktat kaikki kelattu negatiivisen kautta. mm. toi ainoa pääsarjajoukkue-juttu, joka pitää vain osittain paikkansa. Puhuttiin, jostan posiboteista, kun enemmän mä (tosin oon uusi kirjoittaja) täällä negabotteja, jotka tuntuu olevan jopa Narrien Pietarin trollitehtaan jäbiä.

Omista paskoista läpistä huolimatta mä kelaan niin, että toimiston sylinteri jauhaa vain 80% tahdilla, mutta se riittää top-6 tai jopa edelleen top-4 jenginä pysymiseen vielä vuosia eteenpäin. Sitten sinne ihan top-2 joukkueeksi vaaditaan joko uutta hallia tai poikkeuksellista junnutuotantoa ja, että TJ ja UJ nostaa tasoaan. Ostamalla me ei enää niitä mestaruuksia saada. Siinä olet oikeassa, että Tappara, Kärpät ja miksei Ilveskin pystyy aina voittamaan meidät palkanmaksussa niiden jäbien kohdalla mitä ne tosissaan haluaa. Ja kaiken lisäksi näillä jengeillä on hyviä paluumuuttajia tulossa ulkomailta, kun edellinen UJ sössi sen junnupuolen.

Mutta 1990-2020 vuosikymmenet on pahasti tunaroitua aikaa. Siinä tunaroitiin niin monta kertaa egojen tai jonkun muun syyn takia, että snaijaan kyllä miks se tuntuu, että matemaattisesti laskettuna muki tyhjenee kovaa tahtia.

Niin no - en pysty nyt oikein asemoimaan sua positiiviseen siipeen näillä puheilla. Jos sitä on ajatus, jossa HIFK pysyy urheilullisesti "vielä vuosia" siellä nykyisessä top-6:ssa ja nöyrtyy taloudellisesti 3-5:lle jengille jo nyt, niin ok.

Samaa ajatusmaailmaa oli se vanha Nybondaksen "onneksi ollaan seitsemänsiä" -lohkaisu, tai Suskipuhelun "ei oltu sarjan huonoimpia" - ja mikäs siinä, on fakta, että ennen kuin pudotaan Mestikseen, meidän takana on aina joku vielä huonommin suorituva. Ellei sitten olla koko ajan viimeisiä.

Sitä en tiedä mikä just nyt sai ketjun avaajan tarttumaan näppikseen, mutta tämä asia on toisaalta ajankohtanen aina, joten miksei! Ei hyvältä näytä...
 

C2 huutelija

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Niin no - en pysty nyt oikein asemoimaan sua positiiviseen siipeen näillä puheilla. Jos sitä on ajatus, jossa HIFK pysyy urheilullisesti "vielä vuosia" siellä nykyisessä top-6:ssa ja nöyrtyy taloudellisesti 3-5:lle jengille jo nyt, niin ok.

Samaa ajatusmaailmaa oli se vanha Nybondaksen "onneksi ollaan seitsemänsiä" -lohkaisu, tai Suskipuhelun "ei oltu sarjan huonoimpia" - ja mikäs siinä, on fakta, että ennen kuin pudotaan Mestikseen, meidän takana on aina joku vielä huonommin suorituva. Ellei sitten olla koko ajan viimeisiä.

Sitä en tiedä mikä just nyt sai ketjun avaajan tarttumaan näppikseen, mutta tämä asia on toisaalta ajankohtanen aina, joten miksei! Ei hyvältä näytä...

Mä oon uusi, niin pitiks täällä ilmoittautua johonkin siipeen?

Mä kelaan, että ihan jees on menny, mutta ihan hemmetin paljon paremmin sais mennä. Tai oikeastaan olis saanu mennä 1990-2020, jolloin meillä oli suurin liikevaihto Narrien kanssa. Tai no välillä TPS taisi siinä käydä.

Nythän oltiin neljänsiä ja taidettiin olla neljänsiä myös liikevaihdon puolesta?
 

Mäyräkoira

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK En gång-alltid-aina
En nyt pelkäisi Mestikseen joutumista, mutta hallitilanne huolestuttaa. Jos Garden venyy
ja venyy, niin miten Nordiksen käy ? Joudutaanko sille tekemään joku mittavampi remontti
joka pitää sen poissa pelistä vaikka kokonaisen kauden, ja joudumme pelaamaan muualla
kuten Espoossa tai kaikista pahimmassa tapauksessa ex-Jaffalassa ?

Muut tulolähteet olisi äärimmäisen tärkeitä jotta voidaan olla taistelemassa mistään
menestyksestä, eikä taannuta keskikastin jengiksi. Luin äsken Juha Kanervan kirjoittaman kirjan
Alltid IFK-Stadens stolthet, ja se antaa ymmärtää että vanhaan takertuminen, ja dinosaurusmainen
ajattelu on aina ollut se IFK:n ongelma, myös muissa lajeissa kun kiekossa, se on ensimmäinen asia
josta pitäisi päästä yli.

Se haluttomuus uuden kokeilemiseen on ongelma, jos ei uskalla tehdä mitään, niin jämähtäminen
sen kun jatkuu, ja saattaa pahentaa tilannetta. Ja jos ei ole osaamista valmiina, niin
voinee varmaan rekrytoida osaajia ? Ei se voi olla mikään este, paitsi tietysti silloin jos
ei vaan kerta kaikkiaan ole rahaa.

Itse inhoan tuollaista meininkiä ettei voi uudistua millään tavalla yli kaiken , se on valitettavasti
koettu työelämässä pariinkin otteeseen.

Ja jos kävisi niin karmeasti että jouduttaisiin Mestikseen, niin ei me kannattajat silti
minnekään kadota, suurin osa meistä tullaan matseihin yhtä uskollisesti kun aina ennenkin,
tietysti toivoo sydämestään ettei sitä päivää tarvitse koskaan nähdä silmissään.
 
Viimeksi muokattu:

Helsingforce

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK ilman Ville Peltosta ja Tobias Salmelaista
Ei hyvää itsesäälissä piehtarointia kannata tulla faktoilla pilaamaan.

Ei ilmoitetut suunitelmat palkkakuluista mitään faktoja ole, ne on vain suuntaa-antavia arvioita eikä varmaan yksikään joukkue pysyttäydy siinä suunnitelmassa. Jotkut ilmoittavat ne pienempinä ja toiset suurempina kuin todellisuudessa ovat, joillakin lasketaan asumiskustannuksia ja työetuautoja mukaan ja toisilla ei.

Mielenkiintoinen oli tuokin heitto, että muutaman vuoden päästä ollaan kenties jo budjetinkin osalta alempaa keskikastia Liigassa. Se olisi kyllä melkoinen saavutus niin IFK:lta kuin maakuntien liigajoukkueiltakin. Olisi kiva kuulla, mitkä seurat lueteltujen lisäksi ovat niitä, jotka ovat jo vilkku päällä ohituskaistalla HIFK:hon nähden.

Jos nyt edellä ovat Tappara, Ilves, Kärpät, Lukko ja TPS, ollaan kuudensia. Eihän se vaadi kuin Jokereiden ja JYPin palaamisen entisiin loistoihinsa, niin oltaisiin jo kahdeksansia, eli puolivälin heikommalla puolella.

Paljon on asioita, mitä rakastamassamme seurassa voisi ja pitäisi tehdä paremmin, mutta mikään Mestis-seuraksi hiipuminen ei ole nykytilanteen valossa millään tasolla realismia.

Seitsemässä vuodessa voi tapahtua paljonkin, jos jäädään pysyvästi pulkasta taloudellisesti ei se ollenkaan poissuljettua ole että seura hiipuisi Mestis-seuraksi.
 

blikzt

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Ei ilmoitetut suunitelmat palkkakuluista mitään faktoja ole, ne on vain suuntaa-antavia arvioita eikä varmaan yksikään joukkue pysyttäydy siinä suunnitelmassa. Jotkut ilmoittavat ne pienempinä ja toiset suurempina kuin todellisuudessa ovat, joillakin lasketaan asumiskustannuksia ja työetuautoja mukaan ja toisilla ei.

Joo, toteutuneita pelaajabudjetteja emme minkään joukkueen osalta varmuudella tiedä. Onko sinulla siis jokin syy uskoa, että Lukon ja TPS:n viime kauden joukkueisiin olisi käytetty enemmän rahaa kuin meidän? Jos näin on, niin rostereita katsomalla siellä on kyllä urheilujohto vetänyt vielä paljon pahemmin vihkoon kuin meidän vastaava.

Jokereiden kanssa on toki aito kilpailitilanne sitten kun Liigaan palaavat, tosin nykytietojen valossa todennäköiseltä näyttäisi myös, että joukkuemäärä kasvaa nykyisestä tuossa kohtaa. Jonkun JYPin tekemisessä en kyllä näe mitään sellaista, että meidän tarvitsisi nyt tai tulevaisuudessa pelätä heidän menevän taloudellisilta toimintaedellytyksistään meistä ohitse.
 

Incognito

Jäsen
Tämä ketju on kyllä negatiivisuuden maailmanennätys. Varmasti haasteita tulee olemaan pärjätä palkkakilpailussa tulevina vuosina ihan kärkijengeille, mutta IFK tulee aina olemaan siinä kärjen takana. Esim. Jokereiden paluu voi myös olla parasta mitä IFK:lle voi tapahtua. Se tuo sähköä ja sitä kautta näkyvyyttä sekä myös pakottaa IFK:n reagoimaan. Suurimpana rahajenginä ei olla menestysputkea rakennettu, niin jos se pakottaisi toimimaan muulla tavalla.
 

Bafforosso

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK parhaimmillaan
Tämä ketju on kyllä negatiivisuuden maailmanennätys. Varmasti haasteita tulee olemaan pärjätä palkkakilpailussa tulevina vuosina ihan kärkijengeille, mutta IFK tulee aina olemaan siinä kärjen takana. Esim. Jokereiden paluu voi myös olla parasta mitä IFK:lle voi tapahtua. Se tuo sähköä ja sitä kautta näkyvyyttä sekä myös pakottaa IFK:n reagoimaan. Suurimpana rahajenginä ei olla menestysputkea rakennettu, niin jos se pakottaisi toimimaan muulla tavalla.
Sehän se paha on, että kun muut jengit heikkenee, meillä uskotaan että mahdollisuudet voittaa paranevat. Samalla tavoin, vain jos pääkaupunkiseudulla on kilpailua meillä herätään tekemään jotain ja uskotaan homman paranevan.
 

Spartacus

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Vois toki kysyä, että mitä tässä on erityisesti tapahtunut, että olisi syytä positiivisuuteen? Huhuja rajusta geriatrisesta jengistä? Niin aina.

En mä nyt vaatinutkaan mitään valtavaa positiivisuutta, en vaan tajua tämä hirveää vinkumista toukokuussa ja että kaikki on pysyvästi niin päin persettä, että kurssi on vääjäämättömästi kohti Mestistä.
 

Stadi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Sehän se paha on, että kun muut jengit heikkenee, meillä uskotaan että mahdollisuudet voittaa paranevat. Samalla tavoin, vain jos pääkaupunkiseudulla on kilpailua meillä herätään tekemään jotain ja uskotaan homman paranevan.
Miten kukakin tulkitsee. Jos toiset heikkenee pitäisikö meidänkin heiketä?
Eikö silloin tehdä asioita oikein, jos meillä mennään eteenpäin.
Se on totta, että täällä vallitsee negatiivisuuden kehto.
Todellisuudessa, kun mietitään historiaa on meillä kuitenkin 125 vuotias seura, joka on ollut ja on kohtalaisen vakavarainen ja hyvin hoidettu seura.
Vuosittain on pystytty rakentamaan joukkue, joka on kuitenkin lähes aina siellä kärki kahinoissa. Mestaruudet on kiertäneet, mutta kokonaisuutena 4 parhaan joukkoon sijoittuneista vain muutama on pystynyt samaan.
Lisäksi se, ettei meillä seura ole pelkästään bisnes, joka sitten ajautuu konkurssiin, kun mennään kaikkeamuuta, kun urheilu edellä. On mielestäni myös hatunnoston arvoinen asia.
Mestaruudesta taistellaan ja sitä tavoitellaan ja voi olla varma, että siihen myös pyritään, joka vuosi.
Kaikenkaikkiaan, kun katsoo kokonaisuutta ei asiat niin huonosti ole, kuten täällä jotkut maalailee.
 

Helsingforce

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK ilman Ville Peltosta ja Tobias Salmelaista
En mä nyt vaatinutkaan mitään valtavaa positiivisuutta, en vaan tajua tämä hirveää vinkumista toukokuussa ja että kaikki on pysyvästi niin päin persettä, että kurssi on vääjäämättömästi kohti Mestistä.

En kirjoittanut, että kurssi on vääjäämättömästi kohti Mestistä. Kirjoitin, että mestisseuraksi taantuminen vaikuttaisi todennäköisemmältä kuin oman hallin ja laajemman tulonlähteiden jakauman toteutuminen, jotka näen edellytyksenä seuran nostamiseksi kilpailemaan uskottavasti näiden mainitsemieni kärkiseurojen kanssa.

"Hirveää vinkumista", just joo.
 

Spartacus

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
"Hirveää vinkumista", just joo.

No lue tämä ketju, täynnä negaamista ja valittamista siitä ettei mitään osata. Kaikki kliseet dinoistakin kaivettu naftaliinista.

Joo, mäkin negaan ihan mielelläni kun sille päälle satun ja aiheta on, mutta meneehän tämä nyt ihan yli.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös