HIFK kaudella 2023–2024

  • 465 353
  • 2 859

Bafforosso

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK parhaimmillaan
Ei ole kiintiöpaikat minullekaan ok.
HIFK niitä kyllä on vuosien varrella viljellyt. Esim. omia kotiutetaan helpommin, eikä aina katsota löytyisikö parempia. Toki tulee halvemmaksi hankkia pk-seudun pelaajia, koska asuntoa ei tarvitse järjestää.
Mutta kiintiöpaikkoja siis on ja siitä erinomainen esimerkki on Tallberg.
 
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Posisiivestä iltaa, mielestäni ylläolevassa keskustelussa lähdetään siitä meille tyypillisestä oletuksesta, että kukaan nuoriso-osastosta ei nosta profiiliaan vaan kaikki on samoin kuin menneellä kaudella. Positiivarina lähden siitä, että osastosta Teissala, Salin ja Kaskimäki löytyy meille pelintekijä(t) meidän toiseen ylivoimaan ensi kaudella. Jokerikorttina The Next One Kiviharju, jonka vahvuuksia ilmeisesti on poikkeuksellinen pelinäkemys. Halttusta en tähän laske, sillä hän on Kibe Kuhdan tapaan skodaamassa hyvistä ja huonoista paikoista.

Tätä samaa olin tulossa kirjoittelemaan. Kyllähän tuossa on jo hahmoteltu melko herkullisia kokoonpanoja, ja jos noin toteutuu, niin kyllä Tobias on sanansa pitänyt eli sanoisin, että kovin jengi (paperilla) hänen aikanaan.

Joonas Rask - tästä kaverista ei kannata huolissaan olla. Ihan loistava hankinta ja Rassesta on vielä paljon iloa. Raskista IFK sai logolle pelaavan pelaajan, jolla vielä kaiken lisäksi nälkää menestymiseen riittää. Ei ole tainnut koskaan mitään voittaa aikuisten tasolla. Rask on henkeen ja vereen IFK:n mies ja hänen suurin unelmansa tässä kohtaa uraa lienee mestaruuden (mielellään tietysti useamman) mestaruuden voittaminen IFK:ssa. Raskin voi laittaa ihan mihin tahansa rooliin ja pystyy sen suorittamaan hyvällä tasolla. Tämän kaverin arvoa ei mitata pelkästään tehopisteissä, vaikka niitäkin pystyy tekemään. SHL:n vaatimattomille tehoille en laittaisi painoarvoa. Ensinnäkin SHL on huomattavasti parempi sarja kuin Liiga ja tehopisteisiin vaikuttaa tietysti myös rooli. Tuli muutamia Luulajan pelejä katsottua viime kausina ja ihan sama Rask siellä kurvaili, ja hyvä niin.

Leo Komarov - tämä on tietysti vielä huhuasteella, mutta syttyisin tähänkin hankintaan. Kokenut, kaiken nähnyt ja edelleen pirun laadukas jääkiekkoilija. Aika tyrmistyttävä ajatuksin, että Komarovin Leksa tulisi Ville Peltosen silmien eteen jotenkin jäähdyttelemään. Eihän se edes ilkeä sellaista tehdä. Toteutuessaan todella hyvä hankinta.

Sami Lepistö - Juuri sitä, mitä pakisto kaipaisi. Mä näen asian niin, että jos Lepistön tasoinen kaveri todella saataisiin joukkueeseen, niin puolustus oli sitä myöten valmis syksyä kohti mentäessä. Tietysti joku Lindbohm maistuisi todella hyvin, mutta onko realismia? Uskon sitten kun näen. Ja tässä ei ole mitään tyytymistä mihinkään, vaan aidosti uskon, että etenkin Otto Salin ja ehkä myös Kiviharju pystyvät ottamaan jo ensi kaudella sellaisen roolin, että pakistoon emme kaatuisi tai edes sen kiekolliseen puutteellisuuteen.

Maalivahtipeli on tietysti sitten se, mikä vielä mietityttää. Roope Taponen on ansainnut ison näyttöpaikan ykkösmaalivahtina, mutta hyvä olisi löytää hänelle kokenut kakkonen. Niko Hovinen olisi oma suosikkini tälle paikalle. Hovinen on edelleen hyvä maalivahti, eikä jännittäisi yhtään, jos Hovista käytettäisiin välillä maalissa. Mun mielestä joku "Joni Ortio" olisi vähän erikoinen ratkaisu, sillä Taponen osoitti viime kaudella olevansa ihan riittävä ykkönen. Se, ettei Tapparalle mahdettu mitään, ei Taposen piikkiin mene. Ja joku Ortion tasoinen kaveri ei tänne kakkoseksi ole tulossa.

En edes muista, milloin tässä vaiheessa toukokuuta IFK on ollut näin hyvässä tilanteessa. Salmelainen on kaiken lisäksi puutteistaan huolimatta osoittanut, että pystyy kesken kaudenkin reagoimaan. Toki tälläkin kaudella ne reagoinnit olivat valitettavasti vähän kahden kerroksen väkeä. Roy ja Hedberg olivat täysin tyhjiä arpoja, mutta Vesalainen ja Kåsastul taas erittäin hyviä hankintoja. Berglund oli myös ihan hyvä paikko, mutta ei kyllä jäänyt yhtään ikävä, kun siirtyi Ouluun. Keväällähän Berglund osoitti aika hyvin, miksei ura lähtenyt lentoon NHL:ssä.

Pidätän oikeuden vittuuntua ja arvostella, jos 5.6 tulee Lehterä ja Tallbergin option käyttö sekä ilmoitus siitä, että Tallberg jatkaa kapteenina vielä neljä seuraavaa vuotta.
 

C2 huutelija

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Oma veikkaus on, että junnut kehittyy kauden ainana sen verran, että keväällä Komarov löytää itsensä nelosketjusta ja sellaisena viimeisten hetkien erikoismiehenä maalinedustassa kun haetaan tasoitusta ja puolustamassa kun puolustetaan maalin johtoa.

Ja tässä roolissa on varmaan sarjan parhaita ellei paras ja selkeä upgreidi tällä kaudella samaan rooliin joutunutta Tallbergia.

Kyllä Komarov vahvistaa tota jengiä, mutta itse olisin nekin rahat käyttäny siihen ykköspakkiin.
 

massaonvoimaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Sehän nähtiin yv:llä mennä kaudella. Tuossa tarkoitettiin varmasti että jos Lehterä loukkaantuisi, ei meillä olisi enää yv:tä.
Näin. Kivasti loi tosiaan välierissä paikkoja. Mitä tulee sitten tähän "nuorisoa parantaa varmasti"-mantraansa niin mahdollistahan se kyllä on, mutta ei mitenkään varmaa. Terveisin Roni Hirvonen.
 

Frankie

Jäsen
Suosikkijoukkue
평양시 IFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
Mitä tulee sitten tähän "nuorisoa parantaa varmasti"-mantraansa niin mahdollistahan se kyllä on, mutta ei mitenkään varmaa. Terveisin Roni Hirvonen.
Ei mitenkään varmaa, mutta todennäköisyys positiiviseen lopputulemaan kasvaa huomattavasti, kun on isompi joukko näitä mahdollisen läpimurron kynnyksellä olevia lahjakkaita nuoria rosterissa. Terveisin, Teissala, Kaskimäki, Halttunen, Salin, Kiviharju ja posisiipi
 

Erkka Lapanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK - FC Liverpool
Teissala, Kaskimäki, Halttunen, Salin, Kiviharju
Tähän nuorisojengiin on kyllä syytä olla tyytyväinen. ABkin on huhujen mukaan tarkoitus korvata välittömästi ensi kaudella. Ainoa kysymysmerkki on puolustus ja kakkosmokke. Toopeen uskotaan heti kun näyttöjä tulee. Tyhjät puheet on jo liian monta kertaa kuultu.
 

#16 Murray

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ei ole kiintiöpaikat minullekaan ok.
HIFK niitä kyllä on vuosien varrella viljellyt. Esim. omia kotiutetaan helpommin, eikä aina katsota löytyisikö parempia. Toki tulee halvemmaksi hankkia pk-seudun pelaajia, koska asuntoa ei tarvitse järjestää.
Mutta kiintiöpaikkoja siis on ja siitä erinomainen esimerkki on Tallberg.
Juuri näin. Niin kauan kun muiden rostereissa Tallberg on sommiteltuna mukaan niin yhtä kauan IFK:lla on tarvetta Komaroville eikä se syö kenenkään juniorin pelipaikkaa.

Edelleen todella kova pelimies ja aina tervetullut mun IFK:hon. Tämän lisäksi on sarjassa kun sarjassa ollut sarjan vittumaisin pelaaja joka oikeasti osaa päästä vastustajan ihon alle. Joku Hakulinen ei vittuilisi Komaroville sanallakaan takaisin. Näiden lisäksi lähes järjestäen jokaisessa joukkueessa se pidetyin jätkä kopissa. Ei tämmöselle kaverille sanota ei kiitos.
 
Suosikkijoukkue
Paws relate, Waggy tails, Wet kisses, I'll bark yo
Mulla on tällä hetkellä todella ristiriitaiset tuntemukset IFK:n ensi kauden joukkueen rakentumisesta. Niin hassulta kuin se tuntuukin, lopulta kaikki riippuu siitä, tuleeko meille alakertaan se yksi Lindbohm/Skelnicka/Mozik vai eikö. Ja tämä siis sillä olettamalla, että täällä vahvoina huhuina ilmoitetut sisääntulijat Lehterä, Lepistö ja Kiviharju todella saapuvat Rödaan. Jos tuohon hyökkäykseen vielä tulee Komarov tai Ikonen taikka molemmat, on hyökkäysketjuissa suorastaan runsauden pulaa. Itse en myöskään näe, että hyökkäys kärsisi pelintekotaidon puutteesta tuollaisenaan. Lehterä on ylivoimaan ehkäpä liigan paras täsmäase, kun taas 5v5 pelissä, missä peli ei ole samalla tavalla seisovaa syntyvät maalipaikat ennen kaikkea joukkueen pelitavasta ja yksilötaidolla. Materiaalissa kyllä riittää yksilötaitoa ja kykyä toteuttaa vaativampaakin pelitapaa, jos hyökkäys on jotain seuraavanlaista:

Halttunen - Lehterä - Rask
Vesalainen - Jääskä - Pakarinen
Nättinen - Koivistoinen - Teissala
Komarov - Ikonen - Kaskimäki
Tallberg - Väänänen - Seppälä
Uronen - Lundell - Åsten

Ketjukoostumukset suoraan sivuunkirjoittaneen stetsonista, niin kuin itse ne rakentaisin. Ja mikä parasta, tuo palapel ei kaadu, vaikka Komarov ja Ikonen kumpikin jäisi tulematta. Laitahyökkääjiä liikkuu kauden aikana kiitettävä määrä, ja nelosen laita lienee ammattilaisjoukkueen helpoin paikka täyttää kesken kauden.

Mutta sitten se puolustus. Siinä on ihan perkeleen iso ero, onko meidän ykkösparissa Melart vai tasoa "sarjan paras puolustaja" oleva pelaaja. Alla olevat pakistot eroavat mielestäni kuin yö ja päivä, siitäkin huolimatta, että eroa on tasan yhden pelaajan verran:

Lindbohm/Skelnicka/Mozik - Salin
Melart - Lepistö
Motin - Kiviharju
Kotkansalo - Luhanka
Lehmus

vs.

Melart - Lepistö
Motin - Salin
Kotkansalo - Kiviharju
Kåsastul - Luhanka
Lehmus

Pyrin tällä vertailulla vain esittämään sen, kuinka hemmetin tärkeää on oikeasti rakentaa myös puolustus samalla tavalla timanttiseksi kuin hyökkäyskin. Tuo ylempi hahmotelma on mielestäni laadullisesti parempi kuin hyvä, mutta leveyttä siihen tarvitaan lisää, pakkeja pitää siis olla lukumääräisesti enemmän. Sanoisin, Kåsastulin olevan ihannepelaaja tuohon alakertaan, mutta totuuden nimissä on sanottava, että Norski ansaitsee paikan pelaavassa kokoonpanossa, oli joukkue mikä tahansa. Toisaalta Motin ja Kotkis eivät varmasti mene rotaatioon, jolloin koen Kåsan tien IFK:n pakistoon olevan tukossa. Toivottavasti olen tässä väärässä. Olen myös tietoinen, että iso osa IFK-osion nimimerkeistä ei jaa näkemystäni kiekollisten pakkien riittävyydestä yo. sommitelmassa. Olen kuitenkin erittäin vakuuttunut Salinin otteista pudotuspeleissä, minkä lisäksi pidän Kiviharjua siinä määrin lahjakkaana pelaajana, että uskon hänen kykenevän pelaamaan pienessä vakiroolissa liigaa jo ensi kaudella. Vastuuta myös kakkosyv:ssä viivamiehenä yhdessä Lepistön kanssa. No nämä ovat näitä, en pahoita mieltäni vaikka Lindbohm/Skelnicka/Mozik -hankinnan sijaan tuonne hankittaisiinkin tasoa "sarjan parhaita kiekollisia puolustajia" oleva pelaaja. Nimiä voi pyöritellä miten haluaa, mutta itselleni tulee lähivuosilta mieleen Kaski/Saarijärvi/Eronen.

Tobbe, hanki se puolustaja, tee pakistosta IFK:n vahvuus.
 

Dimas_

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Penguins, #87, ManU, CR7, Seattle Seahawks
Ei mitenkään varmaa, mutta todennäköisyys positiiviseen lopputulemaan kasvaa huomattavasti, kun on isompi joukko näitä mahdollisen läpimurron kynnyksellä olevia lahjakkaita nuoria rosterissa. Terveisin, Teissala, Kaskimäki, Halttunen, Salin, Kiviharju ja posisiipi
Mun mielestä on kyllä erittäin mukavaa lukea palstatoveri @Frankie :n posisiipi-viestejä.
Ovat viestit ennenkin olleet laadukkaita ja osuvia mutta nämä nostavat vielä entisestään hymyn huulille ja kevättä rintaan.

Melkein kuuluisi Nyt just hymyilyttää -ketjuun tämä!

Itse ketjun aiheeseen, niin tosiaan meillä on oikein hyvä tilanne tähän aikaan kaudesta joukkueen rungon osalta ja nyt siellä on myös oikeanlaista jatkuvuutta Pakarisen, Koivistoisen, Nättisen, Vesalaisen, Jääskän, Salinin, Teissalan, Taposen yms. muodossa.

Edelleen kuitenkin kaipaisin sitä luovuutta ja pelintekotaitoa enemmän rosteriin. Huhuissa pyörineet nimet Lehterää, Lepistöä ja Kiviharjua (ja Leseä) lukuunottamatta ovat olleet enemmän ”duunariosastoa”. Eli yksi taitava huipunveljes hyökkäykseen sekä pakistoon vielä kiitos!

Toki nuorissa on taitoa ”varastossa” Teissalan, Salinin sekä Kaskimäen muodossa, eikä Halttunenkaan mikään puukäsi ole mutta pitkän kauden sekä HIFK:n loukkaantumishistorian tuntien mielestäni pelkästään heidän sisäisen kasvun varaansa ei ole järkevää laskea.
 

penalalli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK, Leeds United
Kyllä, pakistoon yksi huippumies tarvitaan vielä. Jospa Lädä on se Lalli (RIP), niin vielä puuttuu uusi Cory Murphy.
Uutta Z:aa ei ole eikä tule.
 

Luke

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Onhan se käytännössä ihan selvä, että puolustukseen tulee vielä yksi bonusukko. Sieltä (oletettavasti) poistuu nyt pari Bergman & Rantakari. Tilalle tulee (oletettavasti) Lepistö & Kiviharju. Kaikki on varmaan samaa mieltä, että laatu ei korvaannu.

Näkisin että Stouni Jr on pikemminkin erinomainen paikkaaja Luodolle, joka oli viime kesänä siellä lupauksien kirjoissa.

Mahdollisesti myös Larsson ja Kåsastul lähdössä (Kåsan voi tosin laskea olleen Kotkansalon paikko).
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: WPK

C2 huutelija

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Onhan se käytännössä ihan selvä, että puolustukseen tulee vielä yksi bonusukko. Sieltä (oletettavasti) poistuu nyt pari Bergman & Rantakari. Tilalle tulee (oletettavasti) Lepistö & Kiviharju. Kaikki on varmaan samaa mieltä, että laatu ei korvaannu.

Näkisin että Stouni Jr on pikemminkin erinomainen paikkaaja Luodolle, joka oli viime kesänä siellä lupauksien kirjoissa.

Mahdollisesti myös Larsson ja Kåsastul lähdössä (Kåsan voi tosin laskea olleen Kotkansalon paikko).

Kai sieltä joku jäbä vielä tulee ellei ne on menny hölmöyksissään tekemään Larssonille jatkoa.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kiintiöpaikka on hassu käsite. Täälläkin usein väitetään, että jollain pelaajalla on sellainen, koska peli ei kulje odotusten mukaan. Meistä kukaan ei vain tiedä, mitkä kunkin pelaajan tavoitteet tai vaikka painotuspisteet ovat. Nämäkin saattavat vaihdella yksittäisen pelin sisällä ja eri valmentajat myös käyttävät pelaajia eri tavalla. Plus, että tavoitteitakin varmasti tarkastetaan kauden aikana ja muutetaan, jos on tarvetta. Tavoite on kuitenkin aina, että joukkue menestyy, vaikka tietenkin toivotaan myös sitä, että yksittäinen pelaaja onnistuu ja hänestä saadaan maksimit irti, mutta isommassa kuvassa jonkun yksittäisen pelaajan pisteet voivat valmennusjohdolle olla vain erinomainen lisä, jos pääasiallinen toimenkuva on tehdä kentällä muita asioita. Ja niitä yksittäisen pelaajan oikeita "näkymättömiä" ratkaisuja ei useinkaan näe, ellei seuraa vain sitä yhtä tiettyä pelaajaa kentällä. Ja ainakaan minä en kovinkaan usein niin jaksa tehdä, joten olen ihan varma, että minulta menee niin hyviä kuin huonojakin ratkaisuja ohi, koska seuraa enemmän kiekkoa kuin yksittäisiä pelaajia.

Siksi on vähän epäreilua sanoa, että jollain on kiintiöpaikka kokoonpanossa, koska emme tiedä, miten ko. pelaajaa on ohjeistettu pelaamaan juuri kyseisessä ottelussa. Koko sana pitää sisällään ainakin mulle oletuksen, että joku pelaaja on vähän niin kuin hyödytön jengille. Hyvin harvoin tulee kuitenkaan oikeasti sellaista tilannetta, että valmennuksella ei ole mitään muita vaihtoehtoja kuin peluuttaa joitain pelaajia, vaikka pelaisi miten päin persettä pelistä toiseen. Joskus toki on niin, jos vaikka joukkueessa on paljon sairastumisia tai loukkaantumisia, mutta nämä ovat usein hyvin lyhytaikaisia tilanteita.

Mun mielestäni nuorille olisi hyvä korvamerkitä pelipaikkoja. Jos niitä halutaan kutsua kiintiöpaikoiksi, olkoon sitten niin. Olennaista on pelipaikka on varattu nuorille, ei niinkään kenelle se on varattu. Näille pelipaikoille pitää olla aitoa kilpailua, eli tarvitaan enemmän pelaajia kuin pelipaikkoja on. Kilpailu ei saa olla liian kovaakaan, koska silloin kilpailu ei olekaan positiivinen asia. Se on henkisesti raskasta, jos takaraivossa jyskyttää tunne, että joka pelissä on aina pakko onnistua ja varsinkaan nuoret eivät ole vielä mentaalisesti siihen useinkaan valmiita. Toki poikkeusyksilöitäkin on, mutta yleensä näillä pelaajilla on muitakin erinomaisia ominaisuuksia, jotka edesauttavat pelipaikan saamisessa jo muutenkin.

Voisin kuvitella, että esim. Komarovin kohdalla hänen hankintansa "mielekkyys" on voinut muuttua kevään aikana, kun Teissala ja Kaskimäki ottivat pleijareissa hyvin roolia. Jos sopimusta ei vielä ole, voi olla, ettei sitä edes tule, koska nuoriso-osasto osoitti olevansa ihan aitojen näyttöpaikkojen arvoisia. Mutta, jos sopimus Komarovin kanssa on tehty ja se on tehty vaikkapa jo tammikuussa, näkymätkin ovat olleet aika erilaiset kuin mitä ne nyt ovat. Jos sopimus on siis tehty aikaisemmin, sille on todennäköisesti ollut eri perusteet kuin nyt olisi. Jokaisen joukkueen kasaajan tavoite on kuitenkin aina kasata edellistä jengiä parempi joukkue ja Teissalan ja Kaskimäen tuloksia jouduttiin odottamaan verrattain pitkään. Asiat eivät siis tässäkään tapauksessa ole mustavalkoisia. Jos sopimusta neuvotellaan vielä, mä sanoisin tässä kohtaa, kiitos, mutta ei kiitos, koska laitahyökkääjiä meillä on ihan riittävästi. Jos nyt joku erityisosaaja laitahyökkääjien osalta tuonne pitäisi hankkia, itse laittaisin rahani kiinni maalintekijään. Mutta sekään ei olisi hankintalistan kärjessä, koska onhan tuolla noita maalintekoon kykeneviä laitureita jo nyt ja kaikki tarvitsevat peliaikaa riittävästi.

Senttereihin ja kiekollisiin pakkeihin kaikki liikenevät fyrkat kiinni olisi mun neuvoni.
 

Luke

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kai sieltä joku jäbä vielä tulee ellei ne on menny hölmöyksissään tekemään Larssonille jatkoa.
Mieluummin Kåsastul, kun on varmasti halvempikin. Rantakarin, Larssonin ja Kåsan sopimuksia ei ole vielä julkistettu muuallekaan, joten saattaahan tuosta kolmikosta joku hyvin jatkaakin.

Kiintiöpaikka on hassu käsite.
Niin on. Ja onko tuollaista ihan faktisesti edes kenelläkään ollut? Siis oikein pitkällä janalla tarkasteltuna. Joskus jotain peluutetaan tarkoituksella pitempi pätkä, jotta tiedossa oleva taitotaso saadaan esiin. Kuten vaikkapa Garteig. Mutta onko sekään mikään kiintiöpaikka vai pikemminkin taktiikka saada tärkeän pelaajan kyvyt esiin? Rantakaria syytettiin viime syksynä kiintiöpaikasta, mutta hänelläkin tie parempiin esityksiin kulki lopulta poppareiden kautta.

Junnuille pitää antaa reilu tilaisuus näyttää, mutta heille on vaikea laskea sitä ns. "kiintiöpaikkaa". Varsinkaan Peltosen jengissä, jossa junnun tie vilttiin on yhden virheen päässä. Tästä syystä myöskään Kiviharjulle ei voi laskea liian suurta roolia. Turkulainen junnu tuskin saa mitään sellaista erityisasemaa, jota ei ole omille Kolleilekaan annettu. Kivistä tietä oli Salinillakin viime syksynä.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Niin on. Ja onko tuollaista ihan faktisesti edes kenelläkään ollut? Siis oikein pitkällä janalla tarkasteltuna. Joskus jotain peluutetaan tarkoituksella pitempi pätkä, jotta tiedossa oleva taitotaso saadaan esiin. Kuten vaikkapa Garteig. Mutta onko sekään mikään kiintiöpaikka vai pikemminkin taktiikka saada tärkeän pelaajan kyvyt esiin? Rantakaria syytettiin viime syksynä kiintiöpaikasta, mutta hänelläkin tie parempiin esityksiin kulki lopulta poppareiden kautta.

Junnuille pitää antaa reilu tilaisuus näyttää, mutta heille on vaikea laskea sitä ns. "kiintiöpaikkaa". Varsinkaan Peltosen jengissä, jossa junnun tie vilttiin on yhden virheen päässä. Tästä syystä myöskään Kiviharjulle ei voi laskea liian suurta roolia. Turkulainen junnu tuskin saa mitään sellaista erityisasemaa, jota ei ole omille Kolleilekaan annettu. Kivistä tietä oli Salinillakin viime syksynä.

Mun mielestäni ei ole ollut, ainakaan pitkiin aikoihin. Ja sekin näissä pitää huomioida, että kaikki pelaajat eivät vain ole samalla viivalla, koska palkalla on oikeasti väliä. Jos seura on pistänyt vinot pinot rahaa kiinni johonkin pelaajaan, sen intresseissä on tavalla toisella saada se potentiaali irti, koska se palkka perustuu kuitenkin aina aiempiin näyttöihin. Ja olipa asia fanien mielestä reilua tai ei, niin se vain menee. Lisäksi markkinat yleisesti vaikuttavat asiaan: jos pelaajasta ollaan kiinnostuttu monen seuran toimesta, on ihan selvää, että hinta nousee vs., jos vain yksi seura olisi kiinnostunut. Ja mitä paremmin pelaaja on suoriutunut, sitä enemmän kiinnostusta yleensä on.

Garteig oli maalivahti ja vaihtoehtoja on sille paikalle yleensä vain kaksi. Intressit saada veskari kuntoon on paljon merkittävämpi kuin jos hän olisi lähtökohtaisesti nelosketjun laituri. Mä itse näin Garteigin tilanteen niin, että hänen taitonsa tiedettiin, mutta hänelle piti vain saada onnistumisia, koska veskarilla itseluottamuksella on ihan korostettu merkitys.

Mä en näe, että Peltonen jotenkin rankaisisi junnuja virheitä. Mä itse asiassa ajattelen niin, että siellä on etukäteen päätetty, että junnu saa aina sen pari peliä ja sitten on jonkun toisen muun vuoro näyttää, jos onnistumisia ei ole tullut. Junnujen osalta pitää muistaa sekin, että heidän kohdallaan treenaamisella on vielä korostetun suuri merkitys, koska tavoitteet on usein pidemmällä kuin vain siinä seuraavassa pelissä. Ja silloin, kun treenataan enemmän, pelirasitus pitää huomioida.

Salinin kohdalla mä itse näen ja näin jo syksyllä, että kausi on pitkä. Ja yksittäisen pelin peliaikaa tärkeämpää on saada onnistunut kausi alle ja kun fyysinen vaade on todella paljon kovempaa kuin junnuissa, rasitus ei näy heti, vaan vasta myöhemmin. Siksi mun mielestäni on fiksumpaa peluuttaa maltillisemmin riippumatta peliesityksistä, koska tärkeintä olisi, että pelaaja olisi pleijareissa parhaimmillaan. Ja se väsymys ei tule heti, vaan vasta viiveellä. Salinin kohdalla se rasituksen maltillinen lisääminen jäi ihan piippuun, kun hän sairastui/loukkaantui ja oli todella pitkään pois. Mutta lähtökohtaisesti mä pidän fiksuna sitä, ettei valmennusjohto sokaistu nuoren pelaajan lyhyen jakson hyvistä otteista liikaa, vaan pitäytyy niissä suunnitelmissa, mitä on ennen kautta tehnyt. Ja näissä asioissa mä luotan enemmän valmennukseen kuin omiin fiiliksiini, koska heillä on niin paljon enemmän tietoa kuin mulla. Itse uskon, että tarkoitus oli kasvattaa Salinin vastuuta vähän kerrallaan, mutta poissaolo muutti sitten kaikki suunnitelmat. Varmaan nyt voi todeta, että olisi kannattanut peluuttaa Salinia niin paljon kuin hän olisi just sillä hetkellä jaksanut, kun tiedossa on, että oli pitkän pätkän poissa. Mutta silloinhan sitä tietoa ei ollut. Eikä esim. Heiskastakaan peluutettu alussa paljon, vaan ajettiin rauhassa sisään. Jaksoi sitten pelata Mirokin kauden korkealla tasolla, kun ei kiirehditty.
 

Helsingforce

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK ilman Ville Peltosta ja Tobias Salmelaista
Niin, olihan tämä torstainen taas täydellinen fiasko. Miksi jättäisivät julkaisematta yhtäkään sopimusta juuri nyt kun on otollisin aika niin tehdä? Ellei sitten taskut ole täysin tyhjät ja kaikki liikkeelle laitetut huhut pelkkää paskapuhetta.

- Ketään ei kiinnosta julkistukset enää MM-kisojen jälkeen, ennen kuin syyskuussa. Menee aivan hukkaan kaikki se mediahuomio ja kausikorttimyynti, mitä olisi voinut saada.
-MM-kisajoukkueesta jos joku olisi tulossa niin sellaisen tai sellaisten pelaajien osalta voi tuon ajankohdan 5.6. ymmärtää, mutta ei Lehterän, Lepistön, Kiviharjun tai Ikosen.
- Eli eikö siis olekaan sopimusta Lehterän (ja Lepistön) kanssa? Se vasta vuosisadan floppi olisi. Peliätekeväksi ylivoiman pelastajaksi tuleekin Petty Mus Ala-Yrjölä ja pakisto on nykymuodossaan 2000-luvun huonoin.
-MM-kisajoukkueesta jos joku tosiaan tulisi, niin toivottavasti sitten Jussi Olkinuora ja Ville Pokka.
 

Stratman

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mieluummin Kåsastul, kun on varmasti halvempikin. Rantakarin, Larssonin ja Kåsan sopimuksia ei ole vielä julkistettu muuallekaan, joten saattaahan tuosta kolmikosta joku hyvin jatkaakin.

Mun mielestä puolustus ei ollut niin heikko, kuin täällä nyt annetaan ymmärtää. Varsinkaan kevätkaudella. Itseäni harmittaa Berglundin lähtö ja kai sekin jotain kertoo, että kelpasi Kärpille. Tulihan niitä hasardeja aina välillä, mutta hän oli kuitenkin meidän parhaita kiekollisia pakkeja. Mulle kelpaisi myös Rantakarin jatko, kuten myös Kåsastulin ja varauksin myös Larssonin. Huolestuttaa, että vaihtuvuus on nyt pakistossa liian iso ja samalla se saattaa jäädä liian kapeaksi ja liikaa nuorten varaan.
 

Bafforosso

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK parhaimmillaan
Mun mielestä puolustus ei ollut niin heikko, kuin täällä nyt annetaan ymmärtää. Varsinkaan kevätkaudella. Itseäni harmittaa Berglundin lähtö ja kai sekin jotain kertoo, että kelpasi Kärpille. Tulihan niitä hasardeja aina välillä, mutta hän oli kuitenkin meidän parhaita kiekollisia pakkeja. Mulle kelpaisi myös Rantakarin jatko, kuten myös Kåsastulin ja varauksin myös Larssonin. Huolestuttaa, että vaihtuvuus on nyt pakistossa liian iso ja samalla se saattaa jäädä liian kapeaksi ja liikaa nuorten varaan.
Ei pakisto ollut ihan huono puolustamaan, ei kuitenkaan riittävän hyvä. Mutta hyökkäyksen apuna se oli vallan surkea.
Eipä nykyajan pakit osaa kovin hyvin viivapeliä, eikä laukomista. Ei rannareita, eikä lämäreitä. Usein suoraan vastustajaan.
 

ernestipotsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
@Tölikän tulinen kuin omasta kynästä.

Se on ihan älytön ero jos Motin on 2. parissa vai kolmosparissa.

Ei sillä ole mitään mainittavaa eroa että pelaako joku Motin ns kakkosparissa 17min vai ns kolmosparissa 16min per matsi.

Se millä on aidosti merkitystä on, että sarjan parhaan puolustajan tulisi pelata HIFK:ssa. Oli se sitten kuka hyvänsä.
 

C2 huutelija

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Ei sillä ole mitään mainittavaa eroa että pelaako joku Motin ns kakkosparissa 17min vai ns kolmosparissa 16min per matsi.

Se millä on aidosti merkitystä on, että sarjan parhaan puolustajan tulisi pelata HIFK:ssa. Oli se sitten kuka hyvänsä.

Jos meillä ei ole eniten fyffeä niin harvemmin se paras jäbä täällä pelaa. Se pelaa siellä mistä se saa parasta palkkaa. Ellei välttämättä halua pelaa Stadissa niin kuin Lehterä.

Mut hyvän jäbän tohon Lepistön tai Melartin viereen kyllä saa, jos vain haluaa.
 

starcat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ei pakisto ollut ihan huono puolustamaan, ei kuitenkaan riittävän hyvä. Mutta hyökkäyksen apuna se oli vallan surkea.
Eipä nykyajan pakit osaa kovin hyvin viivapeliä, eikä laukomista. Ei rannareita, eikä lämäreitä. Usein suoraan vastustajaan.
Sanoisin että pulustus ja maalivahdit olisivat olleet kyllä riittävät KUNHAN HYÖKKÄYS olisi tehnyt sen pari maalia enemmän joka ottelussa. Paikat kyseisiin maaleihin oli kyllä joka ottelussa.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: BOL

Nicky Nichols

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Vielä on ehkä liian aikaista avata uutta ketjua asian tiimoilta mutta kerrottakoon tänne, että IFK pelaa perjantaina 18. elokuuta harjoitusottelun Ilvestä vastaan HAKAMETSÄSSÄ.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Sanoisin että pulustus ja maalivahdit olisivat olleet kyllä riittävät KUNHAN HYÖKKÄYS olisi tehnyt sen pari maalia enemmän joka ottelussa. Paikat kyseisiin maaleihin oli kyllä joka ottelussa.

Samaa mieltä ja lisäisin tähän vielä, että puolustuksen osalta olisi auttanut sekin, että Berglund, Rantakari ja Melart olisivat olleet runkosarjan tasollaan. Tai edes kokoonpanossa. Tapparan tasoista jengiä vastaan jo lähtökohtaisesti olisi tarvittu kaikki kokoonpanoon ja edes sille perusrunkosarjapelitasolleen. Olipa kyse sairastumisesta tai loukkaantumisesta, fakta on se, että HIFK:n hyökkäyspäähän tuottavat pakit eivät päässeet yksilöinä tai joukkueena sille tasolle. Voi olla, että sekään ei olisi Tapparaa vastaan riittänyt, jos hyökkääjät eivät olisi pystyneet tehoilemaan paremmin, mutta ei siitä haittaakaan olisi ollut.
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Sanoisin että pulustus ja maalivahdit olisivat olleet kyllä riittävät KUNHAN HYÖKKÄYS olisi tehnyt sen pari maalia enemmän joka ottelussa. Paikat kyseisiin maaleihin oli kyllä joka ottelussa.
Eiväthän puolustus ja hyökkäys ole mitkään kaksi toisistaan täysin erillään olevaa yksikköä vaan laadukas hyökkäys lähtee puolustuksesta. Nykyään varsinkin kun peliä käännetään nopeasti ja vastustajat paineistavat enenevissä määrin ylhäältä, niin joukkueiden hyökkäyspelaaminen elää ja kuolee oikea-aikaisesti peliä avaavien sekä laadukkaalla luistelulla varusteltujen puolustajien mukana.

Toisin sanoen jos alakerrassa ei ole riittävästi nopeutta eikä kiekollista osaamista, niin hyökkäyksiinlähdöt ovat liian hitaita ja kyllä ammattimaisesti valmennettu joukkue osaa puolustaa maalintekosektorin silloin kun siihen annetaan tilaa ja aikaa. Varsinkin alkukaudesta IFK:n hyökkäyspelaaminen perustui aivan liikaa ristikulmiin heittelyyn sekä kulmakamppailujen voittamiseen mikä on pitkässä juoksussa todella kuluttava taktiikka.

Koska tahansa voidaan sanoa, että otteluita oltaisiin voitettu jos hyökkääjät olisivat tehneet enemmän maaleja, mutta jos/kun kenenkään maalintekotehokkuus ei ole 100%, eikä voida myöskään väittää, että jokainen IFK-hyökkääjä unohti kollektiivisesti kuinka maaleja tehdään, niin aidosti laadukkaita maalipaikkoja pitää rakentaa niin paljon, että maalintekotehokkuus huomioiden se riittää voittamaan otteluita. Eivät vastustajatkaan tehneet jokaisesta paikastaan maaleja.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös