HIFK playoffs 2023

  • 105 185
  • 871
Suosikkijoukkue
IFK
Mene edelleen maaliin ja kokeile miten nopeasti saat itsesi jäissä liikkeelle tuossa jatkoajan tilanteessa. Taponen liikkuu kyllä sivuttain, mutta myös Savinainen oli sivuttaisliikkeessä ja vei kiekon tarpeeksi pitkälle, jotta patjat eivät enää olleet tiellä. Eli toisin sanoen, malttoi tarpeeksi tilanteessa. Patja oli jäässä, kiekko meni patjan ohi. Ribari olisi ollut vältettävissä sillä, että kiekko olisi ollut maalissa tai ettei Savinaista olisi päästetty ohjaamaan kiekko. Tapsahan olisi kiekon saanut haltuun ilman Savinaisen ohjausta, mutta ohjaus muuttaa kiekon suuntaa sen verran, että osuu muualle, kuin räpylän pussiin. Ja näissä tapauksissa, kiekko yleensä pomppaa ulos ribariksi. Motinin tilanteet ovat päivänselviä virheitä. 2-2 maalissa purku suoraan viivalle, virhe. 2-3 maalissa, hävittää oman miehensä ja häviää tilanteen Savinaiselle eikä pysty pelaamaan miestä saati mailaa pois, virhe. Jos häviät muuten, niin pelaa edes maila pois!

Tota noin. Ei valkene omat maalivahtitekemiseni tässä yhteydessä. Pidän kansakoulun 3. luokan Stiga mestaruuttani vanhentuneena näyttönä.
 

Bafforosso

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK parhaimmillaan
Näinhän se menee. Mutta missä on Berglund? Jos pakin tehtävä on siivota riparit, niin miksi sentään hoodeillaan oleva Motin yksin on 100% syyllinen takaiskuun? Onko Berglundilla joku salainen vapaalippu riparien suhteen? Vai eikö Roope pudottele ripareitaan muille kuin Motinille? Vai mikä tästä yhtälöstä tekee 100% Motinin virheen?
En mielestäni maininnut kenenkään nimeä tuossa viestissä.
Se pätee kaikkiin pakkeihin ja hyökkääjiin. Jos siinä mokataan on yleensä se joka on lähinnä kiekkoa ollut velvollinen siivoamaan.
Ymmärsitkö?
Et ainakaan halunnut ensimmäisellä.
 

Dev

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Minkä takia toi Tapola kehuu koko ajan IFK:ta? Lehdistötilaisuudessakin koko ajan sateli kehuja, toki yritti ottaa myös ennakkosuosikin paineita omalta jengiltä pois.
 
Suosikkijoukkue
IFK
Minkä takia toi Tapola kehuu koko ajan IFK:ta? Lehdistötilaisuudessakin koko ajan sateli kehuja, toki yritti ottaa myös ennakkosuosikin paineita omalta jengiltä pois.

Ehkä siksi, että eilen oli syytäkin kehua vastustajaansa. Molemmin puolin.
Jos Tapola olisi tokaissut, että IFK oli aivan paska, niin päivän lööpit olisivat hieman eri näköiset.
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Minkä takia toi Tapola kehuu koko ajan IFK:ta? Lehdistötilaisuudessakin koko ajan sateli kehuja, toki yritti ottaa myös ennakkosuosikin paineita omalta jengiltä pois.

Tapola on IFK-fani niin kuin me kaikki muutkin.

Ihme mamistelua saanut lukea ottelun jälkeen täällä. Helvetti, Tappara oli eilen täysin voitettavissa oleva joukkue ja on sitä varmasti tänäänkin. Tampereelle lähdetään tasatilanteesta ja kaikki on auki. Nyt nössöt vähän asennetta; joukkue on jo sitä kevään aikana osoittanut.
 
Viimeksi muokattu:

Bafforosso

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK parhaimmillaan

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Vastustaja pelasi ilman maalivahtia, eli yhden pelaajan ylivoimalla.
IFK #11 Melart, #13 Paajanen, #18 Tallberg, #45 Åsten, #57 Motin
Tämäkö tuohon tilanteeseen IFK:n huonoin ketju?
Ollaanhan me nähty näissä tilanteissa Motinilta hyviäkin loppuja vaikka kuinka monta, sitä ei voi eikä halua kieltää.
Mutta mitä Motin yritti lopussa:
määrämittaa keskialueelle:ei
plexin kautta ulos:ei
pitkää kiekkoa:ei
maalia tyhjiin: ei
syöttöä jollekin:ei

Tämä ihmetytti kun kriittiset hetket ni ei aivosumuihin ole varaa
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mun mielestäni on aivan turha syyttää yksittäisiä pelaajia huonosti pelatuista tilanteista ja haukkua alimpaan helvettiin, kun jokainen pelaaja on pelannut täysillä omalle jengille ja logolle jokaisessa vaihdossa ja peli on tasaista vääntöä. Yleensä maalit syntyvät aina jonkun virheestä ja se kuuluu peliin. Olisiko pitänyt pelata erilailla? Olisi. Olisiko pitänyt pelata paremmin olisi? Tekikö jokainen siinä tilanteessa parhaansa just sillä ohikiitävällä hetkellä? Aivan vitun varmasti. Mutta, kun ajassa ei pääse taaksepäin ja ne ratkaisut pitää tehdä nopeasti just sillä hetkellä. Niitä pelaajia, jotka olivat kentällä maalien tullessa vituttaa aivan varmasti vielä enemmän.

Kukaan ei halua olla se, joka mokaa. Mutta sekin me tiedetään, että jos vain keskittyy virheiden välttelyyn, siitä harvoin seuraa mitään hyvää. Oli todella pienestä kiinni taas eilen, että johdettaisiin nyt sarjaa. Se Motinin purku varsinaisen peliajan lopussa jäi viivalle pyörimään ja oli senteistä kiinni, ettei olisi mennyt yli. Toisella ratkaisulla olisi voinut tulla pitkä, aloitus omaan päähän, aloitustappio ja siitä maali. Ja silloinkin valitettaisiin, että miksi vedit pitkän. Tai kiekko olisi voinut mennä katsomoon ja siitä jäähy ja Tappara pelaa 6-4 ja taas huudettaisiin, että ei vain voi ottaa tuollaisia huolimattomuusjäähyjä. Ja taas olisi syyllinen tiedossa. Täältä himasta on hyvä huudella ja syytellä, mutta kun kysymys ei kummassakaan maalin johtaneessa tapauksessa ollut mistään oikeasti ylimielisestä riplailusta tai väinpitämättömästä pelaamisesta, vaan täysin normaalista pelitilanteesta, jotka menevät 50-60 ja myös kuuluvat peliin, on jotenkin todella epäreilua syyttää pelaajaa.

Tapparalla yksi pelaaja enemmän, joten on aika luonnollista, että sinne saattaa joku jäädä vapaaksi, ellei kaikki mene oman käsikirjoituksen mukaan. Eikä se aina mene. Ikävä kyllä. Jos katsoitte Tapparan pelaajia varsinaisen lopussa, kaikista näki, että kiire ei ole. Heistä näki, että on vain ajan kysymys, että tulevat tasoihin. Miksi? Varmaan siksi, että siellä on kokeneita ja kovia pelaajia, jotka tietävät, että peli kestää sen 60 min. ja ei tarvita kuin yksi tilanne ja peli on tasan. Mennään ajassa taaksepäin maanantaille ja HIFK oli se, joka oli hyvin rauhallinen Lukkoa vastaan ja tiesi, että vaaditaan vain yksi tilanne, kiekko siitä maaliin ja peli on tasan. Ja niinhän siinä sitten kävi. Niin ne ajat muuttuu. Eikä täällä kukaan syyttänyt Lukon pelaajia, vaikka sielläkin joku tai jotkut pelasivat tilanteet väärin tai huonosti. Ei, täällä kehuttiin omia, miten fiksusti pelattiin ja miten hienosti oli malttia ja tahdonvoimaa. Eilen oli Tapparalla ihan sama tilanne. Jos katsotaan sitä, missä ajassa ratkaisu tuli, eipä tässä ihan oikeasti voi ketään sen suuremmin haukkua. Kyllä siellä jokainen pelaaja ihan kaikkensa antoi.

Yhdelläkään pelaajalla ei ole varaa jäädä kiinni eilisen mokiin. Kaikki on mahdollista, edelleen. Eilinen peli oli todella hyvä lätkämatsi ja siitä kiitos molemmille jengeille. HIFK oli paljon parempi kuin ennakkoon pelkäsin. Pienet on marginaalit, kuten oikeasti kuuluukin. Mua harmittaa eniten se, että johdettiin lähes loppuun asti ja sitten lopulta hävittiin jatkoilla. Tämän olisi voinut melkein ennustaa etukäteen, koska HIFK. Ja koska Tappara. Jos tilanne olisi ollut päinvastainen, eli että HIFK olisi tullut lopussa tasoihin ja silti hävinnyt jatkoilla, vitutus ei olisi niin suuri. Mutta näin se nyt meni ja kohta uutta matoa koukkuun. Mutta se, että hävittiin, ei ollut yksiselitteisesti HIFK:n heikkoutta, vaan Tapparan paremmuutta just sillä hetkellä. Olisi voinut kiekot pomppia viisi senttiä eri suuntaan ja... Lopputulos voisi olla sama, mutta sitten täällä arvosteltaisiin eri pelaajia.

En arvostele nyt ketään mistään. Kiitän jokaista joukkueen pelaajaa ja valmennusta siitä, että ovat laittaneet kaiken peliin. Koska ennakkoonhan neljän millin Tappara on paperillakin paljon kovempi jengi. Mutta ei siltä jään tasolla eilen näyttänyt. Kohta mennään taas!
 
Viimeksi muokattu:

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Voi vitun Motin kun menit pilaamaan eilisen täysin. 2-0 johdossa olisi ihan vain "hieman" mukavampi lähteä murtamaan Nokia Areenan kirousta ja ylipäätään lähteä hakemaan yllätystä tästä sarjasta.

1-1 tilanne on Tapparalle suotuisa ja hyvä.
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
FARSSI
Osoittaako Tampereen pappaosasto alá Lehterä-Savinainen hieman väsymisen merkkejä? Vähän kankean näköistä tekemistä tähän mennessä. Pitkä kausi takana, pelitahti tiivistyy, intensiteetti kasvaa eikä paikat enää palaudu samalla tavalla kuin nuorilla pojilla. Ei olisi ensimmäinen kerta kun näin käy - mieleen tulee muuan TPS-sarja muutama kausi takaperin, jolloin toinen jalka haudassa olleet Tallinderit, Kalliot ja Perrinit alkoivat hyytyä kauden ratkaisuhetkillä.

Seuraavissa matseissa painetta kunnolla näihin kavereihin, pakotetaan heidät luistelemaan.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Jos IFK pystyy Tampereellakin pitämään tällaisen 60 minuutin paineen, ja miksei se pystyisi, Tappara ei millään ota kolmea peräkkäistä voittoa, joten sitten pelataan kutospeli himassa. Sitä ei hävitä, ja sen jälkeen odottaakin seiskapeli. Puheet siitä, että Tappara kävelee IFK:n yli, on vahvasti liioiteltuja.
 

kaizu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Canucks
Milloin viimeksi Laineen Veskulle on edes yritetty pelata onetimer-paikkaa yveellä? Onkohan sillä jotain kremppaa, vai pelaako vastustajat sen muka niin hyvin nyt pois? Oli kuitenkin kohtuu toimiva kuvio runkosarjassa, niin ihmetyttää, ettei sitä nyt yritetä ollenkaan
 

Bruno

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingfors IFK, NP#4, Україна
Milloin viimeksi Laineen Veskulle on edes yritetty pelata onetimer-paikkaa yveellä? Onkohan sillä jotain kremppaa, vai pelaako vastustajat sen muka niin hyvin nyt pois? Oli kuitenkin kohtuu toimiva kuvio runkosarjassa, niin ihmetyttää, ettei sitä nyt yritetä ollenkaan
Oli toki, mutta on hyvä yrittää jotain muutakin. Ettei se takakolmio ole ainoa kuvio, jota yrittää. Vesalaisen veto on jäätävä, mutta jos siinä on jengiä edessä niin ei se sisään mene.
Tai sitten pitäisi pelata huomattavasti nopeammin se kuvio.
 

Paroni_81

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Julle Tyrväisen musta silmä
Tappara varmasti nostaa kierroksia, mutta ei Jääskän oletettava paluu Tampereen peleihin ainakaan huononna meidän luisteluvoimaa. Lisäksi Melart tuskin on täysin paskana kun oli tänään kuitenkin ilmoitettu alustavaan kokoonpanoon.
 

ultrar

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Arsenal
Nostetaan hattua kun on aihetta. Hieno asenne koko jengillä ja ansaittu voitto sitä kautta. Joku ei tykännyt Salinin pelistä, itse tykkäsin, varmasti tulee virheitä tuolla itseluottamuksella, mutta ensi kaudella on pojalle annettava paljon luottamusta. Muutenkin nuorilta pirteää peliä. Kehut myös tuomareille, ainahan siellä olisi jotain voinut viheltää lisääkin, mutta saivat pidettyä kuitenkin paketin kasassa.

Edelleen harmittaa, että HIFK:n vahvistukset eivät olleetkaan kiekkoilijoita, mutta siitä turha enää purnata, oppia saa ottaa. Hieno tunnelma myös hallissa.
 

Bulilla

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Kurra hockey
Olin juuri kirjoittamassa, et on siinä ja siinä, että napsuuko kakkua.
 

Bulilla

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Kurra hockey
Olisi mielenkiintoista nähdä jostain toisesta kuvakulmasta. Jos todetaan, että pääosuma tapahtuu, niin kakkuahan siitä tulee.

Motinille tuosta tulisi elinkautinen.
Jep, ite yritin sitä pyöritellä ja stoppailla tallenteelta, mutta paha on sanoa. Dykin pää ei kuitenkaan retkahda ja jürgens suht iso poika kuitenkin. Sanoisin näin, että tulee kakkua tai ei, niin ei se sarjaa ratkaise, pääasia ettei jää jossiteltavaa tai seliteltävää kummankaan jengin osalta/puolelta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös