Playoffs 2023 puolivälierät: Lukko (3.) – HIFK (6.)

Johtaja Virran Dream Team
Minkä helvetin takia IFK-faneilla on katsomossa venäjän väreissä ja venäjän lipulta näyttäviä pom-pomeja?

Dev

HIFK
Eka kiinnitys otettu, hyvä niin. Lukko oli ihan pirtsakka ja ei tästä mikään helppo sarja tule. IFK puolusti hyvin Lukon pois ykkössektorilta.

Omista pakko sanoa, että hieno nähdä toi jengin aito ilo ja hyvä fiilis. Alkukausi meni niin päin vittua että historian kirjatki meni uusiksi, mutta nyt tuo joukkue on vahva monella saralla.

Saul Goodman

Pekka Virta
Lukko joutui näennäisesti roiskimaan kiekkoa maalille, kun ei päässyt tonteille. Ainoa maalikin meni täysin Taposen piikkiin. Ei Taposen tarvinnut tänään juurikaan mihinkään erikoisuuksiin venyä. Jotenkin yrität leipoa sellaista kuvaa, että olisitte hävinnyt maalivahtiinne tän pelin. Mun mielestä HIFK vain puolusti Lukon aseettomaksi.
Olen mä sentään jonkun kanssa katsonut samaa peliä.

Lukko löi ekaan erään all-in ja pelasi parhaan erän pitkään aikaan. Se riitti tasuriin, Hifk roikkui mukana.

Toiseen erään tultiin sitten taas tutusti kävellen ihan kuin peli olisi 6-0 ja marraskuinen tiistai. Hifk kiristi ruuvia ja laittoi pelin pakettiin, osin ansaitusti, osin onnekkaasti. 1-3 jälkeen loppuerä oli pelkkää kamalaa roiskimista ja sekoilua molemmin puolin.

Kolmanteen erään ei vierailla ollut enää mitään muuta suunnitelmaa kuin kahden maalin johdon varmistelu niin kuin Ässillä pari viikkoa sitten. Erä Lukon näennäishallintaa ja epätoivoisia viivalepakoita.

On täysin mahdollista että tämän sarjan paras Lukko nähtiin jo ekan matsin ekassa erässä.

Vahvasti haisee että Lukolla riittää taistelua vielä ma ja ke, viikonloppuna sitten repsahtaa lomille lomps

(1)
  • Tykkää
Reactions: Dev

Pordinard

HIFK, Buffalo Sabres
Asia mikä eniten ihmetytti niin kotiyleisö ei millään lailla reagoinut kun ensimmäisen erän pelikatkojen aikana jumbon tulospalvelu näytti useamman kerran livetulokset ja Ilves oli lisännyt johtoaan Ässiä vastaan. Nordiksella muinoin pelin melkein isoimmat popit tuli kun jengi näki että Jokerit oli häviöllä jossain. Kai se on tervettä että fokus on enemmän omien tekemisessä.

1936

1963 | 2021

Porissa nämä. Raumalla keskitytty pitkään jo omaan tekemiseen, ollaan ylpeitä siitä.

Oli todella harmittava tappio. Lukko tuli vahvasti peliin ja loi enemmän maalipaikkoja. Coach Virtasen kanssa siitä samaa mieltä, että jos näin jatkuu niin kyllä niitä enemmän alkaa menemään sisään.

HIFK voitti tänään mvpelissä selkeästi.

JPriest

Rauman Lukko
Pyörikää v...u vähän enempi kulmissa maanantaina... näyttäkää miten hienoa pyöriä kulmissa. Älkää ikinä yrittäkö kohti maalia

Kake74

HIFK, Junior-Pelicans, Tamin Tribuuttiketju
Älä nyt viitti, ihan oikeesti.
Keskitytäänkö nyt pieni suomalaisen jääkiekon pääsarjan pleijareihin?
Rauma vs Stadi.
Ja lopussa Hakki kiittää :)

Okkul

Lukko ja maajoukkueet
Onnea Hifk:lle voitosta, teki just sen mitä tarvitaan ja puolusti lopun hyvin keskustaa. Maalivahtipeli 100-0 teille. Tällä pelillä ja roiskimisella Lukko ei tee jatkossakaan kuin 1-2 maalia/peli. Onnea teille välieriin.

Walrus21

Lukko

Juuri näin. Avauserään Lukko tuli viikon levolla energisesti, kuten tietysti kuuluukin. Tosin ei siinäkään mitään suurta uhkaa saatu HIFK-maalille, vaan tasaisissa merkeissä mentiin.

Toinen erä aivan katastrofi. Tässä tuli hyvin esille Lukon pelilliset ongelmat, kun pelisysteemi romahtaa aivan täysin. Ensimmäinen maali meni vielä Zagidulinin kömmähdyksen ja pienen epäonnen piikkiin, mutta toinen oli sitten tyylipuhdas häviävän joukkueen maali, kun päästetään Hirvonen ampumaan jostain 3 metristä ilman mitään estopeliä. Tällaisia maaleja tehtiin runkosarjassa jatkuvasti mm. SaiPalle.

Tämän jälkeen matsi oli de facto ohi eikä millään räpistelyllä ole suurta merkitystä. HIFK puolusti oikeaoppisesti keskustaa, ja Lukko ajautui taas kulmiin. Vedot tuli viivalta ilman maskia. Mm. Almari taisi ampua toisenkymmentä vetoa sinisen oikeasta kulmasta, myös yv:llä. Se kuvastaa hyvin sitä, että Lukko ei pelisysteemin kautta pääse paikoille, vaan maaleja joudutaan hakemaan perinteisellä "kiekkoa maalille ja ukkoja perään"-taktiikalla.

Oma arvioini oli, että sarja menee 4-2-Hifk:lle, mutta juuri nyt näyttää aika kaukaiselta edes nuo kaksi Lukon voittoa.

Jymäkkä

HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Noin minäkin näin, että Lukon hallinnasta huolimatta HIFK pelasi aika solidin vieraspelin Taposen johdolla, ja ansaitsi voittonsa. Tuossa tietysti auttoi sitten se,että pikkuisen pomppikin ja päästiin johtoon. Veikkaan, että huomenna jo ihan erilainen peli, ja HIFK kotonaan aktiivisempi.

Mutta ei mitään ole ratkaistu tietenkään vielä, eikä Lukko mitenkään sysipaska ollut. Peli olisi voinut lähteä kulkemaan toiseenkin suuntaan. Ihan auki tämä sarja vielä on, eikä edes kotivoitto huomenna olisi kuolinisku vielä Lukolle.

Frankie

평양시 IFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
Tämä on niin perinteistä pudotuspelimenoa täällä hienolla palstalla. Huomenna, kun Lukko vetää Nordiksella Zagidulinin johdolla samanlaisen solidin vieraspelin kuin me eilen niin ollaan IFK-palstalla antamassa kaikille kenkää, kausi hävitty ja toivotetaan Raumam Bojille onnea välieriin. Tunteiden vuoristorataa.

Pekka Virta
Juu, ja jos Lukko voittaa ma, niin prosentit hyppää luultavasti jo Lukon hyväksi.
Ei toki, vaan palataan alkuperäiseen about 60-40 Hifkin suosikkiasemaan

Walrus21

Lukko
Tunteiden vuoristorataa.
Lukon osalta vuotta 2023 voisi kuvailla pikemminkin pulkkamäeksi: lähdettiin korkealta ja tultiin vääjäämättä alas. Vuoristorataan kuuluu ajoittaiset nousut, joita tässä ei ole ollut.

Moni arvioi edelleen Lukko joidenkin marraskuun pelien perusteella, vaikka niiden relevanssi maaliskuussa 2023 on hyvin vähäinen.

Bakaun Imaami

Rauman Lukko, NY Rangers
Ei tää sarja ole vielä ohi. Ei lähelläkään. Vaikka Lukko häviäisi vielä maanantaina, niin silti uskon seiskapeliin. Jos kolme häviää putkeen, niin sitten tulee se neljäskin.

Pekka Virta

Pekka Virta
No vaikka siksi, etteivät sarjan alussa perustu ajankohtaiseen faktaan ja joukkueiden voimasuhteisiin juuri nyt.
Juurikin noihin ne perustuu, siksihän Hifk suosikkina lähtikin Lukon kotiedusta huolimatta