Hienoa säätä pidellyt?

  • 985 929
  • 8 634

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Eilen oli illalla muuten todella upea näkymä kun kuunsirppi näkyi kirkkaalla taivaalla Jupiterin ja Venuksen välissä.

Okei opin vasta äsken, että kyse oli planeetoista eikä tähdistä, mutta hienolta silti näytti...
Venus näkyy muuten helposti ns. aamu- tai iltatähtenä, se loistaa aiemmin ja aamulla myöhemmin mitä tähdet joten se on helppo bongata.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Tadu

opelix

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, JJK
os tämä toteutuu, saatetaankin sitten meillä viettää maaliskuuta varsin hyytävissä tunnelmissa. Ja jos ei ole napapyörettä enää, joka sitten yrittäisi virkistää lounaisvirtausta, voi vallan hyvin olla kysymys pidempiaikaisestakin keikasta.

Maaliskuussahan tämä on ihannesää. Yöllä kipakkaakin pakkasta ja päivällä pikkupakkaselle tai nollaan auringon paistaessa siniseltä taivaalta. Mikään muu paitsi ehkä kesä ei olekaan sitten parempaa.
 

Rinksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Maaliskuussahan tämä on ihannesää. Yöllä kipakkaakin pakkasta ja päivällä pikkupakkaselle tai nollaan auringon paistaessa siniseltä taivaalta. Mikään muu paitsi ehkä kesä ei olekaan sitten parempaa.

Vedetääs toppia tälle vielä.

Kysymyksessä ei ole siis korkeapaine-tilanne, joka junttaa päälle vaan hemmetin iso matala. Tuulet olisivat vaan pohjoisessa ja sitä kautta kylmiä.

Tämä tilanne synnyttäisi aika voimakkaankin lämpötila-eron tämän pohjoisen Euroopan ja eteläisemmän Euroopan välille. Se lämmin ilma kulkeutuisi itään kohti Venäjää ja sieltä pohjoiseen ja tuo kylmä "tasku", jossa me oltaisiin, olisi siinä välissä.

Ja tuohon lämpötilan jakolinjaan syntyy sitten matalapaineen alkuja, joissa on sitten potentiaalia kunnon myräköihin.

Ei voi sulkea pois mahdollisuutta viime kevään kaltaisiin lumisateisiinkaan.

Riippuu vain täysin siitä kuinka nuo matalat kulkevat sitten.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Ja tuohon lämpötilan jakolinjaan syntyy sitten matalapaineen alkuja, joissa on sitten potentiaalia kunnon myräköihin.

Ei voi sulkea pois mahdollisuutta viime kevään kaltaisiin lumisateisiinkaan.

Riippuu vain täysin siitä kuinka nuo matalat kulkevat sitten.

Näitä en kyllä kaipailisi yhtään. Jos jotain positiivista hakee, niin meillä on nyt lunta alle puolet siitä, mitä viime vuonna tähän aikaan. Tai tämä siis Pirkanmaan tilanne - muuta Suomea en ole vertaillut. Jos jotain lumi-infernoa tuleekin, niin siellä alla on vähemmän vanhaa lunta, ja se ehkä pitää kinokset maaliskuun lopulla vähän maltillisempina... Ja ehkä tuo lumi sulaisi sitten vähän viime vuotta nopeammin, kun huhtikuu viimein koittaa...

No, toivossa on hyvä elää.
 

Kiekkokanaria

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, sympatiat pohjoseen
Ai että. Kyllä se niin on, että helmikuussa helpottaa. Onhan tämä mahtavaa, kun aamulla töihin ajaessa jo päivä sarastaa ja töiden jälkeen harrastuksia voi tehdä päivän valossa. Nyt ollaan jo niin sanotusti normaalin vuorokausirytmin sisällä kun Pirkanmaalla valoisaa on 7.30- 17.30. Aivan upeaa lopputalvea näyttää ennustukset. Poutaisempaa ja vähän jopa aurinkoakin.
Piste-ennustukset antavat jo toki vähän kireämpääkin pakkasta tuonne reilun viikon päähän, että olisiko tämä jo merkkejä siitä @Rinksu mainitsemasta napapyörteen hajoamisesta johtuvista virtausten muutoksista?

Mutta täytyy nyt nauttia, kun taas sa##%nan pimeän syksyn/talven yli selvitty. Ei tarvi enää motkotella pimeydestä aina tuonne lokakuun loppuun saakka. Siitä se sitten kellojen käännön jälkeen konkretisoituu se... Onneksi siihen on taas hetki aikaa. Sitä ennen nämä vuoden parhaat kelit!
 

Rinksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
@Kiekkokanaria ,

Sitäpä se.

Nyt vaan odotellaan merkkejä siitä kuinka pitkäkestoinen hommasta tulee. Kuten aina, kupla voi vielä puhjetakin ja jäädä osastolle paljon melua tyhjästä ja lopputulema olla lähinnä räntäsadetta.

Mutta sitähän me ei toivota, eiks niin.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Ai että. Kyllä se niin on, että helmikuussa helpottaa. Onhan tämä mahtavaa, kun aamulla töihin ajaessa jo päivä sarastaa ja töiden jälkeen harrastuksia voi tehdä päivän valossa. Nyt ollaan jo niin sanotusti normaalin vuorokausirytmin sisällä kun Pirkanmaalla valoisaa on 7.30- 17.30.

Ja kun huomioidaan vielä se, että hämärän aikakin on tuohon pimeimpään talveen verrattuna tuossa auringon nousun ja laskun molemmin puolin yllättävänkin valoisaa, se pidentää tuota mukavasti. Itse olen aina puhunut, että sisäinen kaamokseni loppuu osittain siinä kohdassa kun töistä lähtiessä on vielä valoisaa. Ja täysin siinä kohdassa kun töihin mennessä on niin ikään valoisaa.

Tyypillisesti lähden kävelemään bussille vähän seitsemän jälkeen. Ja töistä lähden puoli viiden jälkeen. Kotosalla olen yleensä puoli kuuden maissa. Viime viikolla oli vielä kotiin saapuessanikin täysin valoisaa. Aamuisin kotoa lähtiessä ollaan vielä hämärässä, mutta kuitenkin jo selvästi pimeyden voimat taakse jättäneinä.

Kyllä se helmikuu helpotuksen tuo. Se tekee sen joka vuosi, vaikka talvi itsessään onkin edelleen inhoamani vuodenaika. Toki eniten inhoamani keli on se kesäisin toisinaan esiintyvä sexiwauhelleputki, mutta palataan siihen sitten kun sen aika seuraavan kerran on. Kevät on ihmisen parasta aikaa, ja sitä kohti kuljetaan. Sitä ennen vittuunnun kevään hitaasta tulemisesta ja takatalvista, jotka tuovat 42 ja 37 senttiä uutta lunta.
 

Rinksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Inhoamisjärjestyksessä (koska hetkeen ei ole tullut kirjailtua).

1. Rospuutto&marraskuu& leudot, harmaat, räntäsateiset talvet. No contest, hands down, mikään meihin osuva ei tätä karmeampaa ole. Trooppiset hirmumyrskyt, rankkasateet ja muut katastrofit ovat asia erikseen, mutta nehän ei meitä kosketa.


Ja oikeastaan siinä se oli, muiden kanssa tulee toimeen. Talvessa, silloin kun se kunnon talvi on, on oma mystiikkansa. Kylmät talvikelit ova hienoja. Samoin syksyn ruska-aika on upeaa aikaa. Karmeus alkaa siitä kun lehdet ovat maassa ja alkaa se loputon odotus, että kunnon talvi alkaisi.

Kevät ja kesä on sitten lemppari vuodenaikoja. Kaikista parasta on se loppukevät/alkukesä, kun luonto alkaa heräillä. Keväänkin vielä pilaa tehokkaasti se, jos sattuu osumaan se loskaisen harmaa matalapaine-kevät.

Ne helteetkään kesällä eivät niin vaivaamaan pääse, vaikka se ehdoton lemppari olis se joku vähä reipas +20 kesäkeli auringonpaisteella. Tuossa se sitten olis se vastakohta sille paskaselle harmaalle.

Eli paras keli koskaan.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Tästä se taas pikkuhiljaa tosiaan alkaa. Vuoden paskimmat ajat ovat jälleen ohitse, ja mennään kohti valoa. Helmikuu on tosiaan tuonut helpotusta, ja tuo marras-tammikuu on sitä vuoden ikävintä aikaa. Aina, joka vuosi.

Vuoden nautinnollisimmat ajat alkavat sitten jossain kohtaa tuossa huhtikuussa, kun se kevät ihan oikeasti alkaa, eikä tarvitse enää talven osalta pelätä mitään muuta, kuin korkeintaan jotain ihan pieniä takatalven hönkäisyjä. Lumet sulavat silmissä, linnut muuttavat takaisin ja luonto alkaa hiljalleen heräillä eloon. Tuo huhti-toukokuun aika on ihan heittämällä kesän ohella hienointa aikaa vuodessa. Siinä aina jotenkin herää itsekin eloon yhdessä luonnon kanssa. Siitä kellojen käännöstä kesäaikaan se suunnilleen usein alkaa. Sekin on joka vuosi aina omanlaisensa asia, että tuon jälkeen se pimeä tulee vasta klo. 20 jälkeen. Ja eihän tuohon ole enää, kuin neljä viikkoa aikaa.

Ja vaikka tässä nyt tätä kunnon talvea voi olla ihan hyvinkin vielä useita viikkoja edessä, niin onhan tämä aurinkoinen keli lumihankineen nyt jo jotain ihan muuta, kuin tuo keskitalven loputon pimeys ja synkkyys.

Tietoisuus siitä, että se kevät alkaa olemaan jo ihan tuossa nurkan takana, niin tästä se parhaus kohtapuolin taas alkaa. Lapsena sitä odotti joulua ihan täpinöissään jo jostain marraskuusta eteenpäin. Nykyään tuo aika on vuoden ikävintä aikaa, mutta tämä kevään odotus on vähän samanlaista täpinöissään oloa. Sillä erotuksella vaan, että lapsena sen tiesi ihan pomminvarmana, että joulu tulee 24. päivä. Tästä keväästä ei samanlaista varmuutta ole, mutta kyllä se aikanaan tulee.

Sitä ennen otetaan nyt vielä näistä talven tarjoamista jutuista jotain irti. Tänään voisi tuonne meren jäälle lähteä lumikenkäilemään. Tuolla tavalla, kun aurinko paistaa, niin sehän on vallan mukavaa hommaa sekin.
 
Viimeksi muokattu:

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Inhoamisjärjestyksessä (koska hetkeen ei ole tullut kirjailtua).

Minulla:

1. Hellejaksot, joissa lämpötila ylittää +27 astetta. Jokunen päivä vielä menee, mutta pidemmän aikaa jatkuessaan olo muuttuu nuutuneeksi ja kiukkuiseksi. Kärsin melko pahasta atopiasta, ja sille hiki on myrkkyä. Osin tuo ihon huono kunto vaikuttaa myös muutenkin olotilaan. Pahinta on se, että kuumuutta ei oikein pääse karkuun.

2. Kovat pakkasjaksot. Ulkona on kyllä kaunista, mutta kuiva sisäilma on myrkkyä atoopikolle. Olo on jotenkin sellainen rauhaton kuin kesällä ukkosen aikaan. Ulkona pärjää kun pukeutuu hyvin. Sisällä pärjää myös, kun pistää ilmankostuttimen päälle.

3. Lokakuun lopulla alkava kaamos sateineen ja räntäkeleineen. Aikakausi jatkuu pitkään, ja vaikka sateet ja räntäkelit loppuvat, niin pimeyttä ei oikein pääse pakoon.

Suosikkikeli taas vaihtelee vuodenaikojen mukaan. Aina se on kuitenkin sellainen aurinkoinen ja tyyni sää, josta nuo ääripään lämmöt jäävät pois.
 

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Suomi, KTP
Inhotuslista ei ole suuren suuri, mitä keleihin tulee, mutta pari juttua toki voisi poimia.

1.) Se, että lämpötila heiluu pakkasen ja lauhan välillä kuin hullun pili tuulessa johtaen sitten katujen jäätymiseen, sulamiseen, jäätymiseen, sulamiseen, on se, mikä v-tuttaa talvessa eniten. Olen jotenkin niin epävarma liikkuja, että se köpöttely (peili)jäässä käy pohkeisiin ja ärsyttää, kun tuntuu että ei voi yhtään luottaa omaan kulkemiseensa. Kop kop, en ole tänä talvena vielä vetänyt nurin.

2.) Yltiösateinen kesä, joka varmasti tuo monelle myös helpotusta, mutta joka näin tapahtumia harrastuksena tekevälle saa aikaan enemmän ja vähemmän stressiä. Tietystihän voi olla kesä helteisin koskaan ja se ainoa sadepäivä sattua juuri oman "sirkuksen" kohdalle. Kyllä kesälle toivoo aurinkoa mahd. paljon, mutta en minä nyt niitä liki kolmenkymmenen helteikään kaipaa ainakaan ihan viikkotolkulla. Ja olen ehkä viimein oppinut ymmärtämään heitäkin, joille se +25 alkaa olla jo tukalaa. Kenties vähempikin.

3.) Syksyssä on paljon tunnelmallisia elementtejä. Hiljalleen lyhenevät päivät, katukivetykselle putoilevat lehdet ja luonnon väriloisto sitä ennen. Jopa sateestakin voi löytyä fiilistä, mutta kun kaikki kietoituu sitten loputtoman tuntuiseen harmaaseen vaippaan ja sinitaivasta ei näe kuin Googlen kuvahaussa, niin se kysyy vähän mielen kestävyyttä.

Plussapuolelle menee isosti hiljalleen kevääseen ja alkavaan kesään heräävä luonto ja ihmiset. Se on aina yhtä hieno ilmiö, kun mieliala alkaa vaihtua porukan kaivautuessa ulos henkisistä maakuopistaan. Mutta joillekin meistä se vaikutus valoon lisääntyessä on myös päinvastainen.


 

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
...
1.) Se, että lämpötila heiluu pakkasen ja lauhan välillä kuin hullun pili tuulessa johtaen sitten katujen jäätymiseen, sulamiseen, jäätymiseen, sulamiseen, on se, mikä v-tuttaa talvessa eniten. Olen jotenkin niin epävarma liikkuja, että se köpöttely (peili)jäässä käy pohkeisiin ja ärsyttää, kun tuntuu että ei voi yhtään luottaa omaan kulkemiseensa. Kop kop, en ole tänä talvena vielä vetänyt nurin.
Tää on mulle/meille se kaikkein ikävin keli/aika, syystalvi yleensä, kun ei semmoisella vesijäällä pysy nelijalkaisetkaan pystyssä ja joutuvat "hiihtelemään" varovasti lumilaikulta toiselle. Itse pärjään joten kuten nastapohjakengillä, mutta koirilla ei semmoisia ole.

2.) Yltiösateinen kesä, joka varmasti tuo monelle myös helpotusta, mutta joka näin tapahtumia harrastuksena tekevälle saa aikaan enemmän ja vähemmän stressiä. Tietystihän voi olla kesä helteisin koskaan ja se ainoa sadepäivä sattua juuri oman "sirkuksen" kohdalle. Kyllä kesälle toivoo aurinkoa mahd. paljon, mutta en minä nyt niitä liki kolmenkymmenen helteikään kaipaa ainakaan ihan viikkotolkulla. Ja olen ehkä viimein oppinut ymmärtämään heitäkin, joille se +25 alkaa olla jo tukalaa. Kenties vähempikin.
Ei liikaa sadetta, tietenkään, mutta ei myöskään mitään hirmu helteitä. Näin vanhempana eivät helteet enää ole mitään unelmaa, max. +25 olisi just' hyvä...

3.) Syksyssä on paljon tunnelmallisia elementtejä. Hiljalleen lyhenevät päivät, katukivetykselle putoilevat lehdet ja luonnon väriloisto sitä ennen. Jopa sateestakin voi löytyä fiilistä, mutta kun kaikki kietoituu sitten loputtoman tuntuiseen harmaaseen vaippaan ja sinitaivasta ei näe kuin Googlen kuvahaussa, niin se kysyy vähän mielen kestävyyttä.
Täällä maalla syksy on hidasta luopumisen aikaa, kun luonto pikkuhiljaa asettuu talviteloille. Siinä on paljon hienoja, nimenomaan tunnelmallisia hetkiä, mutta lopulta lisääntyvä pimeys ja päivien ankea harmaus vievät mielen mukanaan...

Plussapuolelle menee isosti hiljalleen kevääseen ja alkavaan kesään heräävä luonto ja ihmiset. Se on aina yhtä hieno ilmiö, kun mieliala alkaa vaihtua porukan kaivautuessa ulos henkisistä maakuopistaan. Mutta joillekin meistä se vaikutus valoon lisääntyessä on myös päinvastainen.
---
Kevättalven lisääntyvä valo ja kirkkaus sekä itse kevät ovat hienoa aikaa. Kevääseen liittyy vielä niin paljon kaikkea positiivista puuhastelua: puutarha, kasvihuone, yms. joka saa mielen väkisinkin nousemaan...
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Nyt on muuten ihan aamupäivän aikana ainakin Forecalla, ainakin etelässä, 15vrk ennusteet muuttuneet loppupäästään lauhempaan suuntaan, eli ensi viikolla pakkaset kestäisivät vain alkuviikon ja sen jälkeen luvassa olisi taas nollakelejä ja yöpakkasia.
 

444

Jäsen
1.) Se, että lämpötila heiluu pakkasen ja lauhan välillä kuin hullun pili tuulessa johtaen sitten katujen jäätymiseen, sulamiseen, jäätymiseen, sulamiseen, on se, mikä v-tuttaa talvessa eniten. Olen jotenkin niin epävarma liikkuja, että se köpöttely (peili)jäässä käy pohkeisiin ja ärsyttää, kun tuntuu että ei voi yhtään luottaa omaan kulkemiseensa. Kop kop, en ole tänä talvena vielä vetänyt nurin.
En edes muista, milloin olisin viimeksi liukastunut, vaikka välillä lähellä onkin ollut. Viime talvena kuitenkin liukastuin autolle mennessä (tai sieltä noustessa, ei voi muistaa) siten, että hätäpäissäni iskin vasemman käden puolinyrkissä oven käsinojaan sillä seurauksella, että etusormen rystysestä vammautui jollain tavalla jokin nivelside. Puristusvoima alkaa nyt olla hiljalleen entisensä, mutta tietyissä asennoissa katoaa voima yhtäkkiä pienen vihlaisun saattelemana täysin. Ehkä mieluummin olisin ottanut sen mustelman persposkeen, mutta siinä hetkessä ei ollut niin helppo tehdä tätä valintaa. Vaikka oikeakätinen olenkin, niin on muuten ihan kohtuu veemäinen vamma, etenkin kun sille ei oikein voi tehdä yhtään mitään muuta kuin odottaa ja yrittää olla telomatta uudestaan. Yhtään ei helpota, että mulla on aina tapana nousta lattialta, sohvalta, sängyltä, yms. rystysten varassa ylös sen sijaan että käyttäisin kämmeniä.

Aamulla oli upea pakkanen, kun pakkasin autoa lomaa varten. Mukavat -12. Hämeenlinnan kohdalla oli vetänyt jo nollaan. Saa nähdä, läiskytelläänkö Pohjois-Karjalassa loskasäässä vai soisiko luontoemo jopa terävämpää pakkassäätä. Sen vissiin näkee sitten paikan päällä.
 

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
Tämmöinen päivä tänään...
Aamulla seisemän jälkeen mittari näytti ulkolämpötilaksi karvanverran yli -20 astetta, nyt tuossa seisoo vajaa -2 astetta. Vuorokausilämpötilathan kyllä vaihtelevat näin kevättalvella nopsaan, mutta ei ihan tällä tavalla.
 

Rinksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Tämmöinen päivä tänään...
Aamulla seisemän jälkeen mittari näytti ulkolämpötilaksi karvanverran yli -20 astetta, nyt tuossa seisoo vajaa -2 astetta. Vuorokausilämpötilathan kyllä vaihtelevat näin kevättalvella nopsaan, mutta ei ihan tällä tavalla.

Korkeapaine on vahvistunut Brittein saarten tienoille ja alkaa siitä vahvistua. Tämä suursäätila kääntää tuulet sitten länsi-luoteen kantille ja noita Kölivuoria vasten. Eli alkaa siis se Föhn-tuulet mahdollistava kuvio.

Ekoja hönkäyksiä siis tuloillaan.

Sittenhän tuo korkea matkaa lähemmäksi Grönlantia ja tuo puolestaan avaa baanan tuulille suoraan pohjoisesta. SItten 6. päivä alkavalla viikolla napsahtaa sitten kylmät vaihteeksi päälle.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Aivan helvetillisen liukasta on juuri nyt.

Jalkaisin? Autolla? Molemmilla?

Itse kävin tunti sitten kävelyllä katselemassa revontulia, ja täällä Etelä-Pirkanmaalla pärjäsi hyvin ilman piikkikenkiä. Pohdin vain nyt, että pitäisikö aamulla heittää nastat jalkaan varmuuden vuoksi...
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Jalkaisin? Autolla? Molemmilla?

Itse kävin tunti sitten kävelyllä katselemassa revontulia, ja täällä Etelä-Pirkanmaalla pärjäsi hyvin ilman piikkikenkiä. Pohdin vain nyt, että pitäisikö aamulla heittää nastat jalkaan varmuuden vuoksi...

Jalkaisin. Painunut lumi on kuin luistinradan pinta, kun ei ole kostea keli.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Jalkaisin. Painunut lumi on kuin luistinradan pinta, kun ei ole kostea keli.

OK. Kiitos varoituksesta.

Lähiviikkojen säästä tuli vastaan ihan mielenkiintoinen artikkeli IS:ltä. Meteorologi kertoilee, että siipeensä,saanut polaaripyörre saattaa vielä tehdä comebackin. Hyytävä jakso tulee kuitenkin ennen sitä.

 

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
Korkeapaine on vahvistunut Brittein saarten tienoille ja alkaa siitä vahvistua. Tämä suursäätila kääntää tuulet sitten länsi-luoteen kantille ja noita Kölivuoria vasten. Eli alkaa siis se Föhn-tuulet mahdollistava kuvio.

Ekoja hönkäyksiä siis tuloillaan.

Sittenhän tuo korkea matkaa lähemmäksi Grönlantia ja tuo puolestaan avaa baanan tuulille suoraan pohjoisesta. SItten 6. päivä alkavalla viikolla napsahtaa sitten kylmät vaihteeksi päälle.
Aikoinaan töissä, kun olin noissa tiesäähommissa(kin), tuli joskus sattumalta seurattua Fön-tuulen vaikutusta lämpötiloihin tiesääasemaverkoston kautta. Kerran Kuivaniemellä lämpötila nousi tunnissa(!) lähes 20 astetta, kun tuuli saapui lännestä meille asti - tuli porukalla kiire suolahiekoittamaan voimakkaasti kuuraantuvia teitä...
 

Rinksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Lähiviikkojen säästä tuli vastaan ihan mielenkiintoinen artikkeli IS:ltä. Meteorologi kertoilee, että siipeensä,saanut polaaripyörre saattaa vielä tehdä comebackin. Hyytävä jakso tulee kuitenkin ennen sitä.

Vähän vaikea uskoa, että polaaripyörre enää tekisi "comebackin". Siis jos tällä comebackillä meinataan loppukaudella vielä voimakastakin polaaripyörrettä. Kyllä tämä comeback vaikuttaa enemmän sen eläköityneen lempparibändin viimeiseltä rahastuskiertueelta.

Zonaalituulet ovat idässä ja malleissa on maaliskuun alkuun vielä yksi pieni häiriökin tuloillaan. Ja huhtikuun aikana tuon jäänteet vielä katoaa viimeistään lopullisesti.

Zonaalituulet toki vielä kyllä virkistyvät, kun tämä häiriösyklien sarja on vihdoin ohi, mutta ennusteiden mukaan tällä hetkellä lähelle ajankohdan keskiarvoja. Enenmmän tämä olisi siis paluuta nk. normiin.

Ei siis tammikuun tyyliin luontaisen vaihtelun ylärajoille.
 

UnenNukkuja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aika moni, kunhan on turkulainen
Nyt aurinko sulattaa talon katolta ilmeisesti aika paksuakin jäätynyttä lunta. Pari kertaa ollaan säikähdetty, kun olohuoneen ikkunalaudat kolahtaa aika hyvin. Muuten ei kyllä täydellä teholla sulata nämä plusasteet, pihassa aika jäistäkin joissain kohdin. Tuli aika paksusti viime sateilla tuota lunta kyllä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös