Maastohiihtokausi 2022–2023

  • 128 249
  • 1 156

Huono pakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä
Näyttää tälläkin kertaa, muttei Suomessa, koska Viaplayn oikeudet. Joutuu haalimaan muun maan striimin.
Asia selvä. Vahinko, että nämä olisivat minua kiinnostaneet, varsinaisen väliaikalähtökisojen ohella. Yhteislähdöt eivät edelleenkään saa syttymään.

Ja näkisi vähän muidenkin maiden, kuin näiden suurten maiden, urheilijoita.
 
Viimeksi muokattu:
(1)
  • Tykkää
Reactions: DAF

Huono pakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä
Kova kisa oli naisten esikarsinta, voittoon 47v Jaqueline Mourao.
Vanha vielä jaksaa. Muutenkin näissä karsintakisoissa on mukana useita 70-luvulla syntyneitä hiihtäjiä. Miehissä ikänestorin tittelin nappaa, pikaisella lähtölistan vilkaisulla, Panaman (!) Ricardo Jay Lung (syntynyt 1970).
 

Huono pakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä
Mielenkiintoinen, joskin jo vanha tuttu, on myös Bolivian Timppa!
Kiteen lahja Bolivian maastohiidolle. Näin sitä pääsee Suomestakin vähän vähäisemmillä meriiteillä arvokisoihin, kun on puoliso, ei niin tunnetusta, talviurheilumaasta.
 

Sambody

Jäsen
Sprintti radasta voi sanoa, että ensimmäinen noin 600 metriä on nopeaa alamäkivoittoista. Sen jälkeen käännytään kohti stadionin siltoja ja alkaa radan noin 300 metriä pitkä työpätkä missä siltojen alitusta lukuunottamatta mennään hiihdettävään ylämäkeen. Sen jälkeen 200 metrin loivasti mutkitteleva lasku missä olisi hyvä vielä jaksaa askeltaa. Sen perään vielä 100 metrin vuorohiihdettävä töppyrä ja noin 200 metriä pitkä loppusuora.

Rata ainakin antaa mahdollisuudet oikeastaan millä vain taktiikalla pärjätä. Voit hiihtää heikommilta horisonttiin tuolla työpätkällä tai peesailla joko viimeiseen mäkeen tai jopa odotella ratkaisujen tekemistä loppusuoralle. Tuon mutkittelevan laskun jälkeen maalintulo miehillä kestänee vielä karvan yli puoli minuuttia, joten mikäli paukkuja löytyy niin loppuun voi ratkaisut jättää.

Suomalaisista Moilasen tasatyöntö ei riittäne lopussa. Hänen täytyy yrittää ratkaisut tehdä mahdollisesti jo tuolla työpätkällä. Mäelle ja Vuoriselle rata sopinee varsin hyvin. Toki Vuorinen ehkä mielummin ottaisi jyrkemmät juostavat nousut kuin kovaa hiihdettävät vuorohiihto nousut, mutta toisaalta tällä radalla voi peesailla ihan loppusuoralle asti ja Lauri tykkää antaa muiden höntyillä. Mäki myös tehnyt paljon töitä, että tasuri lähtee ja tekniikka on niin hienosti jiirissä, että varmaan mielummin ihan hiihtämällä menee nousut eikä tarvitse juoksuksi heittää. Vuorisen kunto sairastelujen jälkeen pieni kysymysmerkki.

Naisista rata on hyvä Matintalolle. Pääsee vuorohiihtämään ja radalla mahdollisuus hyydyttää vielä häntäkin kovemmilta kirinaisilta kirit pois hyvissä ajoin. Joensuulle ihan kelpo rata. Kähärä varmaan olisi toivonut, että vuoden 2019 mc-radalla oltaisiin hiihdetty, koska siitä puuttui osa tuosta pisimmästä työpätkästä.

Voimasuhteet vaikea arvioida, kun edellisestä maailmancupista alkaa olla jo kolme viikkoa. Norjalaisista Kläbolle sopii kaikki radat. Rata on hyvä myös Valnesille, Golbergille ja Northugille. Taugbölille ei ihan optimirata. Jouve lienee kova. Pellegrinolle varmaan ihan mieleinen rata.

Naisissa varmaan täytyy ykköshevoseksi nostaa Sundling, mutta tuskin hänkään haluaa Dahlqvistin kanssa olla loppusuoralla rintarinnan. Koko Ruotsin viisikko on tietenkin isosti tyrkyllä finaaliin, kuten on myös Fähndrich ja Matintalo. Skistadiin en jaksa uskoa ihan loppuunasti tuolla radalla joskin ei finaalipaikka iso yllätys ole. Ehkä ruotsalaisista myös Hägströmiin vähemmän luottoa. TU Wengin kunto oli niin huono Toblachissa että jännä nähdä lähteekö ihan vieläkään.
 
Viimeksi muokattu:

Rektor

Jäsen
Mitä mieltä @Rektor ja muut asiantuntijat ovat Joni Mäen mahdollisuuksista pertsan rintissä? Tuli pienellä otettua vetoihin Mäen voitto kertoimella 151 ja sijoitus 3:n joukkoon kerroin 34. Vaisu kausi, mutta Mäki on ennenkin yllättänyt ja jos osuisi kaluston valinta nappiin.
Jätetään suosiolla asiantuntijuus tosiaankin muille. Kertoimen mukaan Mäellä siis n. 3% todennäköisyys mitalille. Tähän saattaisi Vala-Allukin sanoa, että lyö kiinni. Mutuna myös tuntuisi, että ehdottomasti lukittava, mutta lienee rehellisesti aika oikeansuuntainen kerroin Jonin mitalimahdollisuuksiin suhteutettuna.

Jonihan on sprintissä alkanut olemaan ihan ok arvokisahiihtäjä, tunnetusti.
 

Sambody

Jäsen
Ei tuo Joni Mäki varsinaisesti itseluottamusta uhkuen suuntaa mm-laduille:
Millainen on vointisi?


– 90 prosenttia. Vähän on tukkoinen olo ollut pari päivää. Ainakaan vielä se ei ole lihakseen mennyt.

Mikä on tavoite sprintissä?

– Kausi on mennyt niin vaihtelevasti, niin ei osaa sanoa, miten se menee.
Jonin näkemys oli myös latuihin tutustuttua, että on valmis hiihtämään viestissä, mutta uskoi joukkueesta löytyvän kovempia miehiä viestinelikkoon.
 

Huppu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна

Itsellä on ainakin vahva kutina, että Suomen huoltorekka on kisojen paras. Haastava olosuhde sopii Suomelle ja huoltorekalla tehdään kisojen ratkaisut.
Katsotaan. Ruotsalaiset on pummailleet kovasti viime arvokisoissa, resursseista huolimatta. Norjan rekka on varmasti ensiluokkainen, onko siellä epäonnistuttu sitten 2014 olympialaisten? Siis yksittäistä kisaa tai urheilijaa isommin. Olympialaisissa Saksa oli ykkönen mutta sieltä ei oikein löydy henkilökohtaisiin kisoihin palkintokoroketaistelijoita Hennigin lisäksi. Moch ehkä vapaalla jos oikein pöljä päivä sattuu. Ranska ja USA antaneet toisinaan tasoitusta mutta panostavat muutenkin lähinnä vapaaseen. Mutta on sekin nähty viestissä ettei ranskalaisen suksi liu vapaallakaan.
 

Sambody

Jäsen
Olympialaisissa Saksa oli ykkönen mutta sieltä ei oikein löydy henkilökohtaisiin kisoihin palkintokoroketaistelijoita Hennigin lisäksi. Moch ehkä vapaalla jos oikein pöljä päivä sattuu.
Ei kannata nukkua Laura Gimmlerin suhteen nyt sprintissä. Noussut nyt tämän vuoden puolella urallaan ihan uudelle tasolle. Val di Fiemmessä pesi koko muun porukan karsinnassa. Les Roussesissa oli karsinnan toiseksi nopein. Vihdoin Toblachissa toki vapaalla hiihtotavalla lävähti erävaiheessakin ja pääsi finaaliin asti.
Ranska ja USA antaneet toisinaan tasoitusta mutta panostavat muutenkin lähinnä vapaaseen.
Jouve on tällä kaudella voittanut kaksi pertsan sprinttiä joista toisessa vielä itsensä Kläbon. Ilman panostusta perinteisen hiihtoon ja osaamista kalustopuolella ei maailmancupin kilpailuja sillä hiihtotavalla voiteta.
 

Huppu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Jouve on tällä kaudella voittanut kaksi pertsan sprinttiä joista toisessa vielä itsensä Kläbon. Ilman panostusta perinteisen hiihtoon ja osaamista kalustopuolella ei maailmancupin kilpailuja sillä hiihtotavalla voiteta.
Kyllä, Jouve on kova pertsalla ja hiihtänyt ihan asiallisia distanssikisojakin sillä tyylillä mutta on joukkueessaan poikkeus, yleisesti ranskalaiset ei ole koskaan pertsaan panostaneet suuresti vaikka myös Lapalus ja aikanaan Manificat silläkin tyylillä ovat hyvin kulkeneet.
 

Sambody

Jäsen
Naisten sprintissä kaikki neljä suomalaista jatkoon, joskin turhan kauaksi jäätiin kärjestä. Pirun mielenkiintoiset oli erävalinnat. Ruotsalaiset olivat ilmeisesti sopineet, että kaikki menevät eri eriin joten viimeiseksi valinneelle Sundlingille jäi 3 erä näppiin vaikka varmaan olisi yläkaavion kautta mielinyt. Muiden kannalta huonompi homma, että Dahlqvistille ja Skistaadille tarjottiin ykkköserästä niin ilmaista jatkoon menoa kuin tuolla tasolla ilmaista voi olla. Kyllönen lähtökohtaisesti kolmanneksi kovin tuossa erässä ja se ei ole paljoa se.

Onnea vaan muille kahta ehkä kovinta kirinaista vastaan tänään, jos nämä voivat hiihtää sekunttitolkulla hitaamman alkuerän ja vielä kaupan päälle pisimmän palautusajan.

Yllättävän paljon valui kovia alakaavioon. Sieltä saattaa raskaalla radallla olla hapokas tie finaaliin saati podiumille.
 

Sambody

Jäsen
Miesten karsinta Valnesin ja Kläbon näytöstä. Suomalaisista Vuorinen jäi ulos eristä ja Mäki yllättävän vaisu. Moilanen ja Ahonen hiihtivät tasollaan. Erävalinnoissa nuori Anger änki taas ykköserään ja pitänee huolen, että Valnes ja Kläbokin joutuvat hieman vauhtia pitämään. Miehissä alakaavio ei maistunut ennakkoon kovimmille. Mäki ja Moilanen lähtivät hakemaan välieräpaikkaa 5. erästä ja mikäli Moilasen ja Mäen haastatteluista voi jotain päätellä on tarkoitus alkaa pistää pökköä pesään ja pataa kuumaksi jo tuolla nousupätkällä. Veikata jos pitää niin näistä vähintään toinen menee välieriin missä ukko/ukot ovat niin hapoilla, että jännä nähdä löytääkö stadikalta hotelille enää. Ahonen "pääsi" ykköserään missä hyvänä päivänä taistelee erän neljännestä sijasta.
 

Polemos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nakkilan uimaseura Uivat Nakit

L. Paraske

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Suomi, Arttu Hyry, Hagaby Golf 2
Kläbon arvokisasijoitukset skiathlonissa:

Pyoengchang 2018: 10.
Seefeld 2019: 28.
Oberstdorf 2021: 4.
Peking 2022: 40.

Maailmancupin puolelta löytyy yksi voitto vuodelta 2017, mutta Norjan mestaruuskisoistakin pari aivan ynnämuu-sijoitusta tältä matkalta, joten ei ole mestarihiihtäjän suosikkimatka kyseessä. Jännä olisi tietää mistä tuo johtuu. Eikö tekniikka pelaa skiathlon-monolla vai mikä on.
 

Hagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Nuorempana Kläbo oli aika lailla sprintteri, nyt 26-v iässä alkaa kestävyyskin riittämään. Oberissa antoi näytteen 50 km kisan voitolla

Peking oli oma lukunsa, kun korona sekoitti Norjalaisten valmistautumisen. Kyllä lasken Kläbon tänään suosikiksi, Iivo joutuu tekemään työt yksin perinteisellä, kun Bolsu sivussa. Iivon mahdollisuus voittoon on hurja pertsan osuus ja sitä varmasti koittaa. Iivo ei koskaan hiihdä sijoista ynnä muut. Kulta tavoitteena ja hope/pronssi tuo hieman lohtua. Muulla ei väliä.
 

Huppu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Nuorempana Kläbo oli aika lailla sprintteri, nyt 26-v iässä alkaa kestävyyskin riittämään. Oberissa antoi näytteen 50 km kisan voitolla
Ei nyt ihan pidä paikkaansa. Kläbo alkoi voittaa distanssikisoja jo syksyllä 2017 ja oli 17-18 kokonaismaailmancupin voittaja ja distanssicupin seiska. Se skiathlonin voitto Lillehammerissa on yksi mielettömimpiä suorituksia mitä on nähty, harmi ettei löydy mistään. Jätti silloin olympialaisissa osallistumatta viidellekympille kun oli maha täynnä, oli ihan odotuksia nimittäin miestä kohtaan, etenkin kun pertsaa mentiin mutta hänellä ymmärrettävästi lataus jo purkautui. Seefeldissä oli odotukset todella korkealla mutta kaksikko Kläbo - Iversen sippasi täysin yhdistelmäkisaan. Sitä ei todellakaan odotettu vaan voittotaistoa.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN

Backis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carolina Hurricanes
MM-hiihdot | Remi Lindholm on vastustellut viikon ajan lähibaarin houkutusta – yksi kisamatka etoo ensikertalaista en enää tajua kyllä tätä median tarvetta rakentaa Lindholmista jotain latujen Keppi-Seppoa. Ei jutun juttua jossa ei ole penis, hei muuten muistatteko kun jäätyi penis, penis, penis muuten jäätyi ja nyt jotain ”onpas kapakka lähellä mutten mene vaikka kiinnostaa, öhhöh” hiihdon ulkopuolista tarinaa. Miksi?
Toimittajilla on jäänyt päälle tuo penisjuttu, mutta toki Remi antaa haastatteluissaan lähes poikkeuksetta melko värikkäitä kommentteja, kuten nyt tuo baarijuttu. Totta kai toimittajat tarttuvat niihin kun saavat hyviä klikkiotsikoita.

Mielestäni Remi tuo mahtavasti erilaista räväkkyyttä tuonne melko värittömien maalaispoikien joukkoon. Yleensä suomihiihtäjät ovat melko nöyriä ja asiallisia kavereita, joten on kiva että tuolla on hieman erilainen kaveri joukossa. Ja luulen että Remiä ei haittaa ollenkaan nuo otsikot, päinvastoin.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Toimittajilla on jäänyt päälle tuo penisjuttu, mutta toki Remi antaa haastatteluissaan lähes poikkeuksetta melko värikkäitä kommentteja, kuten nyt tuo baarijuttu. Totta kai toimittajat tarttuvat niihin kun saavat hyviä klikkiotsikoita.

Mielestäni Remi tuo mahtavasti erilaista räväkkyyttä tuonne melko värittömien maalaispoikien joukkoon. Yleensä suomihiihtäjät ovat melko nöyriä ja asiallisia kavereita, joten on kiva että tuolla on hieman erilainen kaveri joukossa. Ja luulen että Remiä ei haittaa ollenkaan nuo otsikot, päinvastoin.

En tiedä haittaavatko vai eivät, mutta tämä baarihumppa noin esimerkkinä nyt on hassu. Jokainen kestävyyslaji-ihminen tietää, ettei siellä todellakaan olla menossa mihinkään baariin kesken kisojen, mutta koska penispenishöhhöpenis, sopii tämäkin narratiiviin. Toimittaja toki varmasti sinne haluaa ja lypsää sitten moisen kommentin.

Toinen sitten tämä sprinttikuvio, joka on aika koomisella tasolla. Eilisen suoriutumisen jälkeen ei ihan hirveästi kannattaisi meillä naureskella - toisaalta parisprintillä on varsin vähän tekemistä sprinttihiihdon kanssa, minkä hiihtäjä aivan varmasti tietää. Tietääkö toimittaja, se jää epäselväksi.

Toivotaan, että hän pärjää kisassa ja ehkä vielä joskus voidaan tehdä Lindholmista juttu, jossa ei penis ole pääosassa.
 

Hagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Jokainen kestävyyslaji-ihminen tietää, ettei siellä todellakaan olla menossa mihinkään baariin kesken kisojen,

Hetkinen. Myllylä veti aika arvokisojen aikana vähintään yhdet kova kännit. Naganossa 30 km voiton jälkeen Mika riehui kännissä sponsorien teltalla ja miestä oltiin laittamassa kotimatkalle. Silloin kuitenkin asia saatiin pidettyä piilossa melko hyvin ja Myllylän alkon käytöstä ei tiedetty enempää. Mika oli mm MC-kisan jälkeen löydetty sammuneena lentokentän vessasta.

Tuohon hyvät nesteytys ja dropit, niin ladulla meni lujaa silti.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Hetkinen. Myllylä veti aika arvokisojen aikana vähintään yhdet kova kännit. Naganossa 30 km voiton jälkeen Mika riehui kännissä sponsorien teltalla ja miestä oltiin laittamassa kotimatkalle. Silloin kuitenkin asia saatiin pidettyä piilossa melko hyvin ja Myllylän alkon käytöstä ei tiedetty enempää. Mika oli mm MC-kisan jälkeen löydetty sammuneena lentokentän vessasta.

Tuohon hyvät nesteytys ja dropit, niin ladulla meni lujaa silti.

Siitä ajasta on lajikin muuttunut varsin reippaasti, mutta epäilisin, että ennen kisoja se Myllyläkin aika vähän tuhosi tankkausvaihetta baareissa.
 

Sambody

Jäsen
Maailmancupin puolelta löytyy yksi voitto vuodelta 2017, mutta Norjan mestaruuskisoistakin pari aivan ynnämuu-sijoitusta tältä matkalta, joten ei ole mestarihiihtäjän suosikkimatka kyseessä. Jännä olisi tietää mistä tuo johtuu. Eikö tekniikka pelaa skiathlon-monolla vai mikä on.
Joskus on puhuttu ettei ole ihan niin selviö, että lihaksisto alkaa pelittämään heti vapaalle hiihtotavalle siirryttäessä ja tuossa olisi aika paljon päivä ja urheilijakohtaisia eroja.

Iivon keli tullee pertsalla kaikesta päätellen olemaan, kun on märkää ja hidasta eikä latukaan ennakkotietojen mukaan kasaa juurikaan. Toki saman voinee sitten sanoa, että keli ja latu ovat vapaalla oikeinkin mieluisat esim Krügerille, Röthelle ja Poromaalle. Toivottavasti miehet pysyvät paremmin pystyssä kuin sprintterit eilen jos/kun latu pehmenee.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös