• 856

NJEspoo

New Jersey Devils
Tässä vielä linkkiä viime yön peliin. Ehdin ite kattomaan vasta joskus illalla, vaikka tulos toki on jo tiedossa. Katotaan, jos jossain vaiheessa jotain itse pelistä raapustais.

On kyllä outoa, että esim. Devilsin Youtube kanavalta tota peliä ei suoraan löydy, mutta ku menee lukemaan ottelun koostetta Devilsin sivuilta, niin siellä on kuitenkin toi linkki, mikä vie niiden Youtube kanavalle...

Toby Dammit

Bruinsilla oli AHL-joukkue, joten ei tästä isoja johtopäätöksiä kannata vetää. Silti:

- Siegenthaler - Hamilton -pari on puhkottu harkkamatseissa läpisyötöillä aika moneen kertaan. Mutta eivätköhän nämä herrat paranna, kun kausi alkaa.
- Tatar on ollut harkkapeleissä pirteä, mutta hän menettää yhä kiekkoja laitakahinoissa.
- Holtz näyttää paljon paremmalta kuin viime vuonna. Maali tekisi silti poikaa. Kiinnostavaa nähdä, miten hän pärjää tosipelien vauhdissa.
- Bahl on ollut tasaisen varma. Taistelee Smithin kanssa kolmosparin paikasta.
- Zetterlundilta olen odottanut enemmän vahvan loppukauden jälkeen.
- Olen tykännyt Haulan peli-ilmeestä. Selvästi enemmän asennetta kuin Zachalla. Toiveena silti, ettei Haulasta tule Ruffin suosikkia, jota peluutetaan liian isossa roolissa. Vrt. edellisessä pelissä 25 min peliaikaa ja nytkin ykkös-yv:ssä.
- Vanecekilta varmoja otteita.
- Bratt on pre season -moodissa.

NJEspoo

Ei paljoa jäänyt kerrottavaa tosta pelistä. Bruinsilla oli sen verran skeida kokoonpano, etten tiiä, oliko sillä vaikutusta myös Devilsin peli-intoon. Tottakai hieno voitto ja Vanecekille nollapeli, vaikka ei sitä kummosesti haastettukaan. Mutta ei kukaan kotijoukkueen pelaajista osakkeitaan nostanut, joskaan ei myöskään laskenut. Hughesilla oli taas muutama tosi hyvä maalipaikka, mutta siinä ei tunnu enää olevan mitään ihmeellistä. Holtzilla myös yks tolppa.

Silti vähän mietityttää toi Holtz ja Zetterlund. Varsinkin Holtz. Onko se kehittynyt tarpeeks? Pitää kuitenkin muistaa, ettei sitä oo järkeä laittaa alempiin kenttiin pelaamaan jämäminuutteja röyhijän rooliin. Mutta riittääkö sillä kahteen ylempään kenttään? Zetterlundin näen paremmin vääntäjän roolissa esim. kolmosen laidalla, vaikka kyllä siltäkin tehoja odotetaan. Tässä on vielä kaks harkkapeliä jäljellä, mutta mun mielestä kello kyllä tikittää noille tyypeille. Johnssonin oon jo laskenut ulos pelistä. McLeod ja Boqvist on toki vielä kisassa mukana, vaikka Boqvistiin en ite kovinkaan paljon usko.

Seuraava peli to-pe yönä vieraissa Islandersia vastaan ja peli näkyy ainakin Viaplaylla.

NJEspoo

Takkiin tuli Islandersilta.

Mulla ei ollut kovinkaan isot odotukset ykköskentältä Zetterlund-Boqvist-Holtz sen jälkeen ku olin nähnyt Islandersin kokoonpanon, mutta silti niistä jäi vähän väljä maku suuhun. Ne ei saanut missään vaiheessa pidettyä peliä vastustajan alueella pitkiä aikoja ja sitä vastoin ainakin kerran joutu ite pitkään myllytykseen, josta vastustaja maalas.

Hyökkääjistä selvästi paras oli mun mielestä maalin tehnyt Clarke. Sillä tais olla kuus vetoa maalia kohti ja pelas kokonaisuudessaan hyvän pelin.

Hyökkäysvitjoja miksattiin vikan erän puolivälissä, mutta se ei tuonut lisävirtaa.

Pakistossa Severson ja Graves tehtaili joukkueen ekan maalin. Vastapainoks ainakin Severson lähti yhdessä vastustajan maalissa omille teilleen, jonka seurauksena verkko heilu. Bahl-Smith taas oli selvästi vahvempi pari ku Okhotiuk-Nemec ja ekan erän jälkeen Bahl laitettiin Nemecin rinnalle ja Smith taas Okhotiukin. Okhotiukilla oli vaikea ilta ja oli neljän takaiskun aikana kentällä. Positiivisena puolena pelasti kaks lähes varmaa maalia nopealla pelinluvullaan.

Blackwoodilta viis päästettyä maalia, joista ainakin yks oli helpohko. Ei muutenkaan siltä yhtä hyvää tekemistä ku aikasemmissa peleissä.

Ylivoima osu kerran, mutta taas pääs vastustaja alivoimalla hyvään maalintekopaikkaan. Koska opitaan?

La-su yönä vika harkkamatsi Bostonia vastaan.

dali

Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Eipä tuosta viime yön pelistä jäänyt hirveästi käteen. Lähes NHL-miehistöllä pelannut Islanders oli tasokkaampi kuin Devilsin nippu ja tulos oli sen mukainen. Mitä pidemmälle ottelu eteni, sitä vahvemmin Islanders otti sen haltuunsa.

Alexander Holtz oli jälleen pettymys. Väläyttelihän se jälleen pariin kertaan taitojaan, mutta hampaankoloon jäi tavaraa, lähinnä huolimattomasta pelaamisesta omalla alueella. Holtz saa ottaa isosti piikkiinsä Islandersin ekan maalin, jossa hänen purkunsa/roikkusyöttönsä jäi viivalla Pulockille, joka sitten vapautti Barzalin maalintekoon. Holtz hankki toki kaksi ylivoimaa, joista jälkimmäinen oli melkoinen onnenkantamoinen, kun hän kaarsi maalin edestä alimpana pelaajana ja kompuroi Rädyn mailaan. Minusta Holtz ei ole vielä valmis. Näyttöpaikka kauden alussa on ihan ok, mutta nähdyn perusteella Utica on oikea osoite.

Jesper Boqvistilta ei ole nähty myöskään mitään ihmeellistä. HMV-fiiliksistä huolimatta uskon, että hän pysyy NHL-ringissä, koska Devilsillä ei ole liiaksi senttereitä.

Graeme Clarke on ollut myönteinen yllätys, erityisesti otteiden tasaisuus on miellyttänyt. Tuolla tavalla hän voi raivata tiensä NHL:ään pysyvästi. Tehopisteet ovat sitten mukava lisä. Vaikea nähdä, että Clarke ottaisi paikan heti kauden alussa, mutta runkosarjan aikana tulee tilaisuuksia.

Blackwoodilta lirahti tuo Dobsonin 2-1-osuma luvattoman helposti. Noin muuten takaiskuja ei voi pistää hänen piikkiinsä. Vaikea peli hänellekin, kun tasoero kentällä johti Devils-viisikon juoksemiseen omalla alueella.

NJEspoo

Näköjään jo vedetty alas toi linkki...

Itse peliin. Maukas voitto vikassa harkkapelissä. Ehkä isoimpana yksittäisenä asiana oli Holtzin maalitilin aukeaminen. Ehkä se liiallinen mailan puristaminen nyt vähenis. Muutenkin kyseiseltä kaverilta hyvä peli.

Heti ottelun alussa näki, että vauhti on selvästi nopeampi ku aikasemmissa peleissä. Molemmilla jengeillä oli luultavasti aikalailla kauden avauksen näköinen kokoonpano, joten ei mikään ihme. Devilsiltä puuttu oletetusti kauden ylhäältä aloittavista pelaajista Wood, Bahl ja Hischier, jonka tilasta ei oo kuulunut kauheasti lisää, paitsi, että on pystynyt treenaamaan (en oo varma, että onko kyse jääharjoittelusta).

Devils oli parempi ekassa erässä, mutta toka erä oli vaikeampi. Boston hallitsi kiekkoa ja pääs ylivoimalla tälläämään Pastrnakin jäädessä vapaaks kasvotusten Blackwoodin kanssa. Devilsillä tais olla yli 10 minuuttia taukoa kahden laukauksen välissä, mutta jälkimmäinen Hamiltonin lavasta päätyi verkon perukoille Mercerin ohjurista.

Vikan erän alkuun Devils laittoi kaks nopeeta maalia ja karkas jo 1-4 johtoon, mutta Boston tuli vikoilla minuuteilla maalin päähän. Onneks Paholaiset kesti loppuun asti ja Tatar viimeisteli vikan tyhjiin.

Isoimmat miinukset pelistä oli aloitukset, jossa Devils jäi rumasti jalkoihin (15-44) ja se, kun ekassa erässä joukkueen ollessa kaks kertaa ylivoimalla, annettiin alivoimalla olevalle vastustajalle molemmilla kerroilla taas hyvät maalipaikat. Niistä ei kummastakaan kolissu omissa, mutta silti. Ei jaksais joka pelin jälkeen jauhaa samasta aiheesta.

Muuten ihan hyvä suoritus koko jengiltä. Blackwood (yks päästetty) ja Vanecek (kaks päästettyä maalia) pelas matsin puoliks, että molemmat sais vielä viime hetken kosketusta peliin ennen kauden alkua.

Ens pelissä onkin sitten ekaa kertaa tosi kyseessä. Sitä ennen ootellaan uutisia Hischierin kunnosta ja kokoonpanon lopullista ulkonäköä.

Toby Dammit

Kiitokset linkistä @NJEspoo . Katsoin pelin, vaikka tulos oli jo tiedossa. Muutamia huomioita:

- Hyvä voitto. Pelissä riittää silti parannettavaa.
- Viime kaudelta tutut yv-ongelmat vaivaavat yhä. Hyökkäyspäässä ei saada tulosta aikaan ja omaan päähän tulee ihan liikaa vaarallisia tilanteita. Kahden ekan Devilsin yv:n aikana Bruinsilla oli varmaan neljä tosi hyvää maalipaikkaa av:lla.
- Viime kaudelta tuttuun tyyliin heikko toka erä. Ekaan 12 minuuttiin taisi olla yksi laukaus. Lopulta erä meni kuitenkin tasan 1-1.
- Puolustuspelaamisessa on yhä parannettavaa. Liikaa riskialttiita ratkaisuja ja muuten huolimatonta pelaamista, joista tulee vastustajalle läpiajoja, yv-hyökkäyksiä jne.
- Hughesin kenttä väläytteli, mutta joutui myös juoksemaan kiekon perässä. Etenkin Hughes osoitti vaarallisuuttaan, vaikka ei edes vetänyt sata lasissa.
- Holtz on yhä ns. work-in-progress, mutta hän on silti mennyt selvästi viime kaudesta eteenpäin. Luistin kulkee, pääsee paikoille (tai luo niitä muille) ja on muutenkin pääasiassa pelin sisällä, eikä hän ole omalla alueellakaan samanlainen riskitekijä kuin viime kaudella. Ohivaihtoja tulee silti välillä.
- Boqvist väläytteli nopeuttaan pariin kertaan, mutta muuten ei vaan lähde. Vaikea on näillä otteilla ottaa paikkaa kokoonpanosta.
- Sharangovichilla on yhä äkäinen veto.
- Marino on ollut näkemissäni matseissa varma, mutta 1-1 tasoituksessa tuli sellainen Severson-hötkyily, josta Pastrnakilla oli helppo työ laittaa yksin maalin edessä kiekko verkkoon.
- Smith ei ole vielä vakuuttanut, mutta kuutos-seiskapakkina hän on ihan ok. Ei silti haittaisi vaikka Bahl aloittaa kauden kolmosparissa hänen tilallaan.
- Johtoasemassa pelaaminen on yhä vaikeaa, mutta johto piti.
- Vanecekilta hyviä koppeja kolmannessa, myös Blackwood pelasi paljon paremmin kuin edellisessä ottelussa.
- Kakkosketju kaipaa Hischieriä kauden avaukseen, samoin alaketjut Woodia.
- En ole vieläkään vakuuttunut Ruffin systeemistä. Lisäksi joukkue on yhä turhan pehmeä.
- Ehkä tätä tulee katsottua turhan kriittisesti, kun Devils otti ottelusta voiton. Pelissä on silti liikaa viime kauden ongelmia (ks. yltä), joista pitäisi päästä eroon, jos joukkue meinaa pelata pudotuspelipaikasta.
- Edellä mainitusta huolimatta on tosi kiva päästä katsomaan merkityksellistä Devils-lätkää! Toivottavasti merkityksellisiä pelejä riittää kevääseen asti.

Viimeksi muokattu:

FinDevil

New Jersey Devils, Tottenham
Itsellä tuli nähtyä kauden kolmas harkkapeli ja samaa ottelua selvästi katsonut kun @Toby Dammit ja @NJEspoo . Vähän sama fiilis kun Tobylla että tuleeko nyt annettua liikaa negaa kun tuli kuitenkin voitto ja vielä harkkapeli kyseessä että haetaan sitä parasta terää. Noh kuitenkin pelin aikana ja jälkeenkin palasi taas ne viimekauden traumat mieleen. Eli yv oli paskaa ja vastustajalla taas vaarallisimmat paikat, toinen erä oli taas joukkueelta huonointa pelaamista ja lopussa oltiin jälleen vapisemassa ja melkein kustiin 3 maalin johto.

Täällä vähän on pelko persuksissa kauden suhteen. Mitään luottoa ei ole Ruffiin ja maalivahdit aiheuttavat vähän kysymysmerkkejä. Eiköhän kauden alku jo sitten näytä mihin suuntaan ollaan menossa. Devilsillä ekat 5 peliä jengejä vastaan, jotka ei lähtökohtaisesti ole menossa pudotuspeleihin joten siitä pitäisi ottaa voittoja taskuun ja saada itseluottamus kuntoon. Luulen että Devilsin erikoistilannepelaaminen ja maalivahdit ovat ne jotka sitten määrittelevät minkälaiseksi kausi muodostuu. Toivottavasti vielä roikuttaisiin playoff taistelussa mukana vielä trade deadlinella.

Ja suurin toive kaudelle on tietysti ettei tarvii nähdä Mason Geertseniä kertaakaan.

NJEspoo

Kokoonpano kauteen 2022-23 julkaistu:

Aluks sydän löi pari kertaa ohi ku huomasin, että Bahl puuttuu ja Nemec on listalla, mutta hetken aikaa aamupöhnästä selvittyäni aloin miettimään järjellä, että joku idea siinä on pakko olla ja heti perään luin Ryan Novozinskyn tviitin:

Myös Johnssonin nimi sai hetkeks verenpaineen kohoamaan, mutta selvisin tilanteesta hengittämällä syvään.

NJEspoo

NJEspoo

Nyt Bahl sitten nostettiin kokoonpanoon ja Nemec lähetettiin farmiin. Takalinjan fyysisyys nous just parilla pykälällä ja sitä vaaditaan.

Tänne voi myös laittaa, että Andy Greene solmi päivän sopparin Devilsin kanssa ja lopettaa näin ollen uransa Paholaisena. Andya juhlistetaan kotiavauksessa Detroitia vastaan tulevana la-su välisenä yönä.

FinDevil

Nico sittenkin avauspelissä kokoonpanossa? Olisi kyllä kiva nähdä. Ois myös ihan mahtavaa, jos sekä Nico sekä Hughes saisi vetää koko kauden suht terveenä. Jännä että Holtz siirretty Hughesin laidasta veke.

Mitäs muut ootte mieltä Mcleodista? Itellä mennyt vähän maku kaveriin ton hockeycanada skandaalin jälkeen. Joo syytön kunnes toisin todistetaan jne, mutta Mikey on vissiin yksi ainoista tuon U20 jengin pelaajista jotka ei julkisesti tulleet julistamaan syyttömyyttään tuon skandaalin tultua julki. Kiva soppa saadaan ainakin aikaan kaudella, jos tuo tapaus etenee ja Mcleodin nimi on epäiltyjen joukossa tai jotain muuta vastaavaa. Mcleod ei ole millään tavalla korvaamaton joukkueelle, joten ei olisi vaikea laittaa häntä sivuun. Toivon ja uskon kovasti että Devilsin toimistolla ollaan jollain tavalla perehdytty asiaan ja Mcleod on pystynyt puhtaalla omatunnolla sanomaan ettei ole tuohon skandaaliin osallinen.

dali

Olisi iloinen yllätys, jos Nico olisi pelikunnossa heti avauksessa. Joka tapauksessa on positiivinen uutinen, että hän on palannut joukkueen mukaan treenaamaan. Tauko on jäämässä lyhyeksi, vaikkei Nico vielä avaukseen olisikaan valmis.

McLeodista: Itte ajattelin pidättäytyä spekuloimasta McLeodin tulevaisuudella tai sillä, mitä hänestä pitäisi ajatella, koska syytökset ovat niin vakavia ja seksuaalirikosten tutkinnat ovat usein todella monimutkaisia ja pitkiä prosesseja. Hänenkin osallisuutensa selviää aikanaan ja omat johtopäätökset tulevat sitten sen mukaisesti, mikä hänen osuutensa on ollut.

McLeod on tosiaan kommentoinut ainoastaan tekevänsä yhteistyötä tutkinnassa, eikä hän ole monen muun pelaajan tavoin ilmoittanut olevansa syytön tai tietämätön tapahtumista. Tämä ei toki ole sattumaa. Syyt niukkasanaisuuteen voivat kuitenkin vaihdella osallisuudesta aina asiasta tietävään todistajaan, jota on ohjeistettu olemaan kommentoimatta keskeneräistä tutkintaa. Somessa hänet on toki jo julistettu syylliseksi. Ei käy kateeksi McLeodin läheisiä.

NJEspoo

Mä komppaan @dali a tossa McLeodin casessa. Antaa pojan pelata niin kauan ku ei todeta syylliseks. Mä luulen, että Devilsin toimistolla on myös varmistettu se, ettei kyseinen asia oo häiriöks joukkueen pelisuorituksia koskien.

NJEspoo

Joo-o. Takkiin tuli avauksessa, mutta ei se maailma tähän vielä kaadu. Täytyy nöyrästi nostaa hattua ja kehua Phillyn taistelutahtoa. Ne oli kokonaisuudessaan nälkäisempi nippu.

Eka erä oli hyvää tekemistä. Heti alusta näki, että Flyers tulee otteluun fyysisellä ilmeellä ja siihen pystyttiin vastaamaan mun mielestä hyvin. Harmi ku Holtzin ylivoimalla tehtyä uran ekaa maalia varjosti heti seuraavassa vaihdossa omissa soinut kiekko. Riparissa nukuttiin ja siitä joutui jälleen kerran maksamaan. Muuten ylivoimalla kiekko tuntui pomppivan tosi paljon ja näytti olevan monesti vaikeeta saada pyöritystä käyntiin.

Tokassa erässä tempo vähän laski ja puolustuksessa aukes ainakin Devilsillä enemmän pakka. Flyers rokotti reiluun 20 sekuntiin kaks maalia, jotka tuntu vievän loppueräks Devilsin peli-innon. Erän lopussa Woodilta vielä turha koukkausjäähy, joka tietysti kostautui heti vikan erän alussa.

3. erässä Devils nosti jälleen tasoa ja laittoi enemmän painetta Hartille, mutta se oli tänään mies paikallaan. Seversonin maalin jälkeen elättelin jo toivoa noususta, mutta maaleja ei vaan saatu enempää, vaikka ketjujakin kolmannessa erässä hieman muokattiin.

Pakeista Smithillä oli rankka ilta. Joutui laitataklauksen uhriks ja oli molemmissa Phillyn tokan erän salamamaaleissa kentällä. En muista, oliko Marino molemmissa, vain vaan jälkimmäisessä, mutta se pelas muuten ihan hyvin ja ainakin ekassa erässä esti pari hyvää maalipaikkaa mailapelaamisellaan.

Kyllä tää jengi silti kaipaa Nicoa kokoonpanoon. Se tähtää lauantain kotiavaukseen ja siihen on kova luotto.

Maalivahtipelin on myös pakko nostaa tasoa. Flyersia vastaan se hävittiin.

Ei nyt tähän hätään tuu muuta mieleen.

Leuka pystyyn ja uutta putkeen!

Toby Dammit

Joo, ei vakuuttanut. Puolustuspelaaminen oli samaa koomailua kuin viime kaudella. Vastustajalle annetaan ihan ilmaisia yv-hyökkäyksiä ja muita maalipaikkoja, kun itse joudutaan tekemään niiden eteen paljon enemmän töitä. Ruff-kiekko ei herätä luottamusta.

Myös asenteessa tämä matsi hävittiin ihan pystyyn. Huomaa että Tortorella on nyt Flyersin penkin takana. Devilsin pelaajat luulivat pelaavansa yhä harkkamatseja. Vasta kolmannessa erässä alkoi kiekko ja jalka liikkua kunnolla.

Maalivahtipeli hävittiin, kuten @NJEspoo edellä kirjoitit. Toivottavasti Vanecek pystyisi parantamaan sitä osastoa, kun Blackwoodista siihen ei taida olla.

Positiiviset: eka erä tasaista vääntöä, Holtzin eka NHL-maali, kolmannen erän takaa-ajo.

Toby Dammit

Yksi asia unohtui. Ihmettelen miksi Ruff peluutti koko harkkakauden ajan ketjuja yhdellä tavalla ja sitten kun kausi alkaa, hän pisti ne siinä kohtaa uusiksi. Ei ihme, jos ketjujen peli on hieman epäsynkassa. Tosin ei sekään selitä Devils-pelaajien flegmaattisia otteita ekan vajaan 50 minuutin ajan.

Ruffilla näyttää olevan ekan pelin jälkeen jo hermo pinnassa:

dali

Omat nopeat mietteet kauden avauksesta.

Kaiken kaikkiaan turhauttava tappio. Devils pelasi periaatteessa riittävän hyvin voittaakseen, mutta karkeat virheet kiekottomassa pelaamisessa ja Miles Woodin turha hyökkäyspään jäähy kostautuivat. Onneksi nämä viisikon hajoamiset ovat korjattavissa olevia asioita ja muutenkin kauden alussa näistä kärsivät kaikki.

Ratkaiseva ero oli maalin suulla. Tappiota ei voi kaataa Blackwoodin niskaan, mutta ensimmäinen ja neljäs takaisku menevät osin hänen piikkiinsä. Vastaavasti toisessa päässä Hart otti Holtzin osuman jälkeen kaiken otettavissa olevan kiinni ja teki erityisen tärkeitä torjuntoja toisen erän viimeisten 7-8 minuutin aikana. Tuolloin Devils pelasi, ainakin minusta, ottelun parhaan jakson ja oli useaan otteeseen lähellä maalintekoa ja ottelun kääntämistä.

Pelin tärkeimmän torjunnan taisi kuitenkin ottaa Ivan Provorov, joka pelasti Tatarin laukauksen polvillaan maaliviivalta. 3-2-kavennus toisessa erässä olisi muuttanut pelin ihan toisenlaiseksi. Mutta se jossittelusta. Kun ei uppoa, niin ei uppoa.

Plussat ja miinukset

+Bratt ja Mercer olivat virkeällä päällä ja loivat tukun paikkoja. Brattilta nätit syötöt molempiin osumiin ja Mercer olisi paremmalla tuurilla osunut pariinkin otteeseen. Yritykset olivat hyviä, mutta Hart oli vain parempi.
+ Damon Severson oli aktiivinen ja viimeisteli nätin lohdutusosuman.

+- Alexander Holtz teki uransa avausosuman. Onnittelut! Hänellä oli pari muutakin ihan hyvää paikkaa, mutta kovin lähelle maalintekoa hän ei päässyt. Noin muuten pelaaminen on niin sanottu keskeneräinen prosessi. Vähän huolimatonta kiekonkäsittelyä väärissä paikoissa, mutta kyllä se siitä. Ei Holtz ole ensimmäinen tulokas, joka yrittää vähän liikaa. Uran avausmaali tuo toivottavasti rentoutta otteisiin.
+- Ylivoima ei ollut erityisen vakuuttava. Hyvää oli kuitenkin, että kiekko saatiin nyt tuotua suht vaivattomasti alueella ja pakkopeli saatiin pyörimään.

- Blackwoodin aloitus meni alakanttiin. Varsinkin tuo Flyersin tasoitus jäi kaivelemaan, kun johtomaalia seuraavassa vaihdossa kolisee helposti omissa.
- Ryan Graves saa myös ottaa pari takaiskua piikkiinsä. Erityisesti Flyersin tasoitusmaalissa hän oli poissa työmaaltaan. Myös 2-1-maalissa hän lähti vähän turhaan antamaan painetta Hayesille, vaikka oli jo lähtiessä auttamatta myöhässä. Se avasi väylän syöttää Konecny maalintekoon. Noin muuten Graves oli kyllä hyvässäkin mielessä aktiivinen, eli ei toki mikään katastrofipeli.
- En tiedä teistä muista, mutta Dougie Hamilton oli jotenkin vaisu. Ei hän mitään kardinaalimunauksia tehnyt tai mitään sellaista, mutta jotain puuttui. Olisin kaivannut enemmän aloitetta paremman termin puutteessa.
- Ihan erikseen mainittuna Woodin ajattelematon hyökkäyspään koukkausjäähy. Nuo vihelletään 11 kertaa kymmenestä. Woodin pitää päästä eroon, ei ollut ihan ensimmäinen kerta.

Paridae

NJD
Lisättäköön edellisiin, että sekä Bratt että Hughes tarjoilivat ottelussa tukun paikkoja, mutta kun pari ensimmäistä hyvää tonttia osuivat kuutospakki-Smithille, niin minkäs teet. Pelintekijät suorittivat, muut eivät heittäneet maaliin.

Vähän silti yllätyin Brattille täällä annetuista kehuista, koska omaan silmään suosikkini (ja koko ketjunsa) katosi hyvän alun jälkeen kokonaan kuvista ennen muuten messevää loppurynnistystä. Oliko siinä sit jotain penkitystä, kun näinä mustina hetkinä Woodikin pelasi hetken toisella laidalla Yegorin tontilla.

Haulalta kämäinen peli kiekollisena: ekassa erässä yv-hallinta tyssäsi Haulan huonoon rystysyöttöön ja heti perään Haula menetti kiekon hyökkäyssinisellä. Kolmannessa erässä alivoiman 2-1-hyökkäys katosi jälleen Haulan huonoon rystysyöttöön. Näitä kun vähän terästää, hänessä on kuitenkin plug’n’play potentiaalia paikkailla erilaisissa erikoistilanteissa.

Kotiavauksesta varmaan tulossa voitto, mutta ei tää hyvältä näytä. Välivuotta mennään uutta valmentajaa odotellessa. Ei sitä muuten yhden pelin jälkeen näin sapettaisi, mutta joukkueen avoin sapluuna näyttää liian tutulta.

dali

Perustelen hieman, kun menin plussan merkkaamaan. Bratt on aina ollut edistyneiden tilastojen ystävien lemmikki. Niiden valossa hän jatkoi siitä, mihin jäi viime kaudella ja erottui edukseen Devils-pelaajien joukosta.

Brattin tilastot yhdistettynä peliaikaan synnytti ottelun jälkeen pienen paskamyrskyn. Hän pelasi ottelussa 16 minuuttia, joka on kieltämättä vähän alakanttiin, mutta toisaalta suurin piirtein saman verran, mitä Mercer, Tatar ja Sharangovich pelasivat. Brattin "huono kohtelu" olikin lähinnä tekemällä tehtyä lypsämistä ja antoi mahdollisuuden haukkua Ruffia.

Ruff ei missään vaiheessa penkittänyt Brattia, vaan ennemminkin peluutti säästeliäästi. Mielestäni eniten taustalla vaikutti se, ettei Devils saanut avauserän jälkeen lainkaan ylivoimaa. Ja muutenkin kauden ensimmäisissä peleissä jääaikaa jaetaan demokraattisemmin ja erilaisille kokeiluille. Viime kauden avauspelissä Bratt pelasi 15.46, eli tässä viitekehyksessä Ruff antoi suorastaan lisää luottoa Brattille!

Ja vielä: Brattin tilanteeseen kannattaa palata sitten, jos hän pelaa illasta toiseen 2-3-ketjujen minuutteja tai jos aiemmilta kausilta tuttuja 12-13 minuutin iltoja alkaa tulla tilastoihin.

Paperilla hyökkäyksessä on leveyttä neljän ketjun verran, joten peliminuuttejakin toivottavasti päästään jakamaan isomman porukan kesken kuin viime vuonna. Tulossa on pitkä kausi niille, jotka odottavat Brattin pelaavan illasta toiseen yli 20 minuuttia. Jos Bratt sitten pelaa illasta toiseen yli 20 minuuttia, kausi on muista syistä pitkä ihan jokaiselle.

Toby Dammit

Joo, ei vakuuta. Ei sitten yhtään. Siis tuo puolustuspelaaminen. Todella tyhmiä virheitä eli täysin tarpeettomia kiekonmenetyksiä omalla alueella, joista Red Wings teki kolme vai neljä maalia. Kahdessa niistä Severson oli pääosassa, kun ei voinut tehdä helppoa purkua keskialueelle tai kaverille. Siihen vielä päälle lepsua puolustamista tokan erän vikalla sekunnilla tulleessa 4-2 maalissa. Lisäksi Vanecek ei ollut maalilla yhtään Blackwoodia parempi.

Devilsillä oli etenkin kahden ekan erän aikana riittävästi paikkoja voittoon, mutta kun et itse viimeistele ja teet noita tosi tyhmiä virheitä, niin tässä lopputulos. Flyersia ja Red Wingsia vastaan kauden maaliero 4-10. Ei ole lähtenyt kausi käyntiin toivotulla tavalla.

Joko Ruffin voi potkia pihalle? Joukkue tarvitsisi valmentajan, joka laittaisi tuon viisikkopuolustamisen kuntoon. Ruffista siihen ei ole, enkä ole varma Brunettestakaan (jos tulisi tilalle), vaikka muuten suhtaudun jälkimmäisen valmentajapestiin positiivisesti.

Kiitokset myös Viaplaylle (ja NHL:lle?) uskomattoman heikosta lähetyksestä – jälleen. Siellä taisi olla jokaisessa erässä pari 1–2 minuutin mittaista mustaa ruutua, minkä seurauksena jäi mm. Hamiltonin 1-0 maali näkemättä.