Liigajoukkueiden voimasuhteet kaudella 2022–2023

  • 1 047 013
  • 5 041

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ei tosta sivujen plaraamisest kännykällä tullut sit näköjää yhtään mitään. Laskin vissiin pisteka:n kertaalleen oikein mut sitten katoin merkkaamastani rekordista, että Sportillahan onkin vaan 7 peliä. Näihin mun kännykällä tekemiin tilastoihin voi luottaa yhtä paljon kun Velkavuoren vetovinkkeihin.

Joo. Hyvää ajankuluahan tämä on, eikä näillä ole merkitystä mihinkään.

Itse en anna harjoituspeleille mitään arvoa. Liian monta kertaa nähnyt miten harjoitusotteluiden tulokset antavat olettaa jotain ihan muuta kuin miltä tosipelit sitten näyttävät. Ne ovat vaan harjoituksia, joissa pelataan.

CHL-pelit sitten antavat jo jotain osviittaa, kun niissä on voitettava, jos siellä haluaa pelata enemmän kuin 6 peliä. Eri asia tietenkin on se, halutaanko siellä edes loppuun saakka voittaa vai ottaako jotkut joukkueet ne harjoituspeleinä Liigaan.

Tappara on ollut CHL-peleissä täysin ylivoimainen Tepsiin, Ilvekseen ja Jukureihin verrattuna. Paljon pitää ihmeitä tapahtua, ettei Tappara uusi mestaruuttaan Liigassa.
 

PronssiRanne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves & KOOVEE
Pientä ja vähän pidempää mestaruuskrapulaa vain.

Täysimittaisista harjoituspeleistä ollaan voitettu yksi, oma pää vuotaa kuin seula, ylivoimalla on varmaan päästetty enemmän maaleja kuin tehty ja läpiajoja omaan päähän tulee vain 2-3 kappaletta per. erä.

Ollaan aikataulussa kohti kauden aloitusta. Suruhymiö.
Tuohon minun boldaamaan kohtaan. Huoli pois. Ilves on tehnyt 3 ylivoima maalia ja Ilvekselle on tehty 4 maalia kun ollaan itse oltu ylivoimalla.
 

El Gordo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
CHL-pelit sitten antavat jo jotain osviittaa, kun niissä on voitettava, jos siellä haluaa pelata enemmän kuin 6 peliä. Eri asia tietenkin on se, halutaanko siellä edes loppuun saakka voittaa vai ottaako jotkut joukkueet ne harjoituspeleinä Liigaan.

Tappara on ollut CHL-peleissä täysin ylivoimainen Tepsiin, Ilvekseen ja Jukureihin verrattuna. Paljon pitää ihmeitä tapahtua, ettei Tappara uusi mestaruuttaan Liigassa.
Eipä ne ekat CHL-pelitkään välttämättä kerro ihmeempiä. Pelit on vähän avoimempaa pelityyliä kuin liigassa, ja kauden alkuvaiheissa taso tuppaa vielä heittelemään kaikilla. Joten pelit menee miten menee. Tapparan vastustajista Bratislava antoi materiaalissa tasoitusta, Rapperswil taas hallitsi mutta törmäsi Heljankoon, Tapparalla taas natsasi viimeistelyn kanssa tavalla, joka tuskin ihan joka pelissä toistuu

Tapparalla toki ihan hyvin näyttäisi olevan rievät uunissa. Mestarijoukkueen valmentaja ja maalivahti pysyi samana, kenttäpelaajissa toki oli vaihtuvuutta, mutta ihan hyviltä nämä uudet hankinnat Lehterä, Ojamäki ja Kemiläinen - muutamia mainitaksemi - on vaikuttanut.

Mutta en lähtisi kyllä sanomaan, että joku ihme tarvittaisiin, jotta Tappara ei uusi mestaruuttaan. Melkeinpä tuo Kärpät on ykkössuosikki. Rosteri hyvin samantasoinen kuin Tapparalla. Tai ehkä parempi kun Kunyk kolmossentterinä. Ja valmentajana taas vanha vainooja.

Sitten on muutama haastaja siinä kohtuullisen lähellä mitä rosterin tasoon tulee. Ilveksen joukkue esim.on minun silmääni oikein hyvän näköinen, vaikka CHL-avaus olikin epäonninen. Kontiolakin vielä vanhoilla päivillään kovassa vireessä. Joku täsmävahvistus hyökkäykseen heillä kyllä voisi olla poikaa. Joku maaleja iskevä, Kontiola ja Haapala (jos pääsee parhaaseen vireeseensä ja pysyy terveenä) hoitaa kyllä tarjoilupuolen.
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
@El Gordo juuri näin :) Arvioita on totta kai mahtavan mukavaa tehdä, mutta ne ovat kuitenkin edelleen vain niitä arviointeja. Mestaruuksia ei muutenkaan voiteta syksyllä - joukkueiden prosessit voivat erota paljonkin toisistaan kauden aikana. Kärpät on mielestäni edelleen joukkue, joka näyttää hyvinkin vahvalta haastamaan Tapparan, mutta on muiltakin tullut kaikenlaista viime aikoina: TPS & Lukko ovat hankkineet ihan mielenkiintoisia pelaajia sitten sen, kun itse tein arvioita. Ei tästä kaudesta kenellekään taida mikään paraatimarssi mestaruuteen tulla.
 

keigykedy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Leijonat
Mun papereissa Kärpät on selvä ennakkosuosikki voittamaan runkosarjan. Tappara löytynee sijoilta 2-4 ja loput top6 vahvimmat ehdokkaat mielestäni Ilves, TPS, HIFK ja Lukko. Jokuhan näistä aina ”floppaa” ja niin tulee käymään tänäkin vuonna. Pleijarien voimasuhteita on sitten ihan turha lähteä tässä vaiheessa arvioimaan kun joukkueet hankkivat vahvistuksia ja vasta runkosarjan loppu puoliskolla saa hahmotettua miten hyvin joukkueet ovat saaneet palaset loksahtelemaan kohdilleen
 

Polvitaklaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Timo Koskelan pyydykset
Joo. Samaa mieltä edellisten kanssa. Vaikka jo sommittelin aikaisemmin joukkueita järjestykseen runkosarjan osalta, niin sanoisin, että ennakkosuosikeista (Tappara, Kärpät) huolimatta kyllä tuolla on ainakin kourallinen joukkueita, jotka voivat pudotuspelien lopuksi löytää itsensä vähintäänkin finaaleista. Ja tosiaan on vain hyvä se.
 

ElManazer

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC TPS, Málaga Club de Fútbol, New York Islanders
Laskujeni mukaan se on viikko ja sitten mennään eikä saatana meinata. Perinteisesti olen aina jonkinlaisia kausiennakoita väsäillyt ja tänä vuonna kiekkokiima johti siihen, että näitä on valmisteltu ja hiottu jo rutkan kuukauden verran. Tyypillisesti olen jakanut nämä ennakkoni kiireessä lähes yhdessä pötkössä, mutta nyt päätin valita tekstin määrästä johtuen oikein julkaisusuunnitelman. Tässä tulee siis ensimmäisen osa eli joukkueet sijoilla 15. sekä 14. Tästä eteenpäin mennäänkin sitten päivä kerrallaan aina ensi maanantaihin saakka, jolloin tulee kärkikolmikko.

Yleensä olen sepustanut tähän alkuun pienen tekstin siitä, miten Liiga on taas parempi ja taas mielenkiintoisempi kuin viime kaudella, ja taas se on todettava sama juttu. Joskin tällä kertaa ehkä vielä useampi allekirjoittaa sen, kun mietitään joukkueiden hankintoja. Itse kuvaisin asiaa siten, että jos vertaa vaikka 10-12 kauden taakse, niin Liiga on ihan helvetin paljon parempi kuin tuolloin. Tai jottei sen aikaisten mestarijengien fanien mielet pahoitu, niin ainakin sellaiset pelaajat, jotka silloin täyttivät kolmos- ja nelosketjuja ovat onneksi vaihtuneet aika paljon laadukkaampiin yksilöihin. Ja kyllä mielestäni kärkipelaajatkin aika paljon kovempia kokonaisuuksina ovat. Nostaisin esiin myös sen, että oman analyysini mukaan liigaseurat tekevät nykyään selkeästi parempaa työtä hankintojen kanssa eikä selkeitä floppeja ole niin helppo nostaa esiin.

Ennakosta vielä sen verran, että olen pyrkinyt huomiomaan kaikista joukkueista vähintään maalivahdit, puolustajat sekä hyökkääjät, mutta valmentajat ja jotkut organisaatiotkin ovat saaneet oman palansa arviosta. Tässä siis liigaennakko kaudelle 2022-2023 a'la ElManazer. Ja muistakaa se, että palautetta toivotaan.

Sijalla 15. – Lahden Pelicans

Jos mietitään Pelicansin joukkuetta kokonaisuutena, en näe sitä nimilistana huonoimpana, kiitos hyvien kärkipelaajien. Maalivahtikaksikko on selkeästi Liigan parhaimpia ja valmentaja on vähintään Liigan keskikastia eikä muu rosterikaan mikään umpisurkea ole. Organisaatio sen sijaan vaikuttaa yleisen keskustelun perusteella olevan jokseenkin sekaisin, kuten jo joskus aiemminkin olen huomioinut. Varteenotettava kysymys Pelicansin kauden kynnyksellä onkin se, saako Niemelä tarvittavan työrauhan joukkueen ympärille – edelliskaudella tämä onnistui hyvin organisaation huhutuista ongelmista huolimatta. Mikäli Niemelä onnistuu tiimihengen luonnissa, niin ei pudotuspelimenestys ole mahdottomuus. Oleellisimpana ongelmana näkisin kuitenkin sen, että Pelicans ei tällä hetkellä edusta oikein mitään – se on vain kasa pelaajia eikä organisaatio ole menossa oikein mihinkään. Pelicans ei ole pelätty eikä Pelicansin rosteri näytä siltä, että siellä olisi kovinkaan paljon sydäntä mukana (tähän esimerkkinä Hannes Björninen). Onko tällä sitten vaikutusta pelillisiin otteisiin, sitä emme vielä tiedä, mutta vastaus siihen tulee viitoittamaan pitkälti lahtelaisten tulevaa kautta.

Kuten jo kirjoitin, tolppien välissä oleva kaksikko on Liigan parhaimpia. Jos katsotaan Bartosakin otteita puhtaasti kaukalon puolella, niin Liigassa ei ole kovin montaa veskaria, jonka valitsisin ennen Bartoa. Kaukalon ulkopuolisiin asioihin en nyt puutu tai en niistä viitsi kirjoittaa mitään. Pakistossa Teemu Eronen on toista kautta herra & hidalgo – viime vuonna syyskaudella oli pitelemätön, kevätkaudella massaa. Jos sama meno jatkuu kuin keväällä, on Pelsut isoissa ongelmissa. Andersson on hyvä omanpään luuta, jos vain pysyy kasassa ja Topias Vilen tulee tekemään viimeistään nyt läpimurtonsa Liigassa, vaikka oli jo viime kaudella melko solidi. Utuseen tai Rajaniemeen Pelicans ei tule myöskään kaatumaan, mutta näiden lisäksi pakistossa olisi hyvä olla vähän enemmän laatua nuoruuden sijaan. Salminen, Varttinen ja Persson eivät ole huonoja pelaajia, mutta tässä pakistossa saman roolin miehiä on yksinkertaisesti liikaa mikäli huomattavia tasonnostoja ei nähdä.

Hyökkäyspäästä huomaa selkeästi, että Liigan yhden parhaan yksilön, eli Lukas Jasekin jatkosopimus ei ole tullut halvalla. Jasekin ja Kangasniemen lisäksi varmoja tehomiehiä ei käytännössä ole, joten kristallipallossani Pelicans-faneja kevään puolella jännittää enää lähinnä se, voittaako Jasek koko Liigan pistepörssin. Bryggmania olen seurannut jo pidemmän aikaa ja uskon hänen olevan kyllä hyvä vahvistus tälle tasolle, mutta kiekollisesta osaamisesta en ole aivan vakuuttunut. Korvaa Smejkalin fyysisiltä ominaisuuksilta paremmin kuin hyvin, mutta pystyykö tekemään 20 maalia? Vähän tuollainen maksimissaan ”14 maalin mies”, eli vähän 2/3-ketjun miehiä parempi, mutta ei riittävän hyvä ykköshepan rooliin. Jonas Enlundin kiekollisesta nykytasosta ei kukaan yhtään mitään, vaan lopputulema voi olla oikeastaan miltei mitä tahansa 15–50 pisteen väliltä. Joni Ikosen ja Otto Kivenmäen tuloksentekokykyyn nojataan huomattavasti – jos he eivät pysty kantamaan isoa vastuuta, niin Pelicansilla on edessään melko mahdoton tehtävä.

Paras pistemies: Lukas Jasek – 60 pistettä
Paras maalintekijä: Iikka Kangasniemi – 20 maalia
Tehokkain puolustaja: Teemu Eronen – 30 pistettä

Läpimurto: Topias Vilen – Pelasi jo viime kaudella kohtuullisella tasolla, mutta nyt on pakko ottaa kärkirooli ja pelata sillä tasolla myös joka ilta. Nähtäväksi jää, miten nuori Vilen suoriutuu, mutta edellytykset onnistumiselle ovat olemassa. Ehkäpä helpoin valinta Pelicansin läpimurtajaksi.

Seuraa häntä: Miika Roine – Jos Lars Bryggman on 14 maalin mies, niin Miika Roine on ikuinen 20-25 pisteen mies, vaikka yleismiehen roolissaan onkin paikoitellen jopa erinomainen. Stereotyyppinen pelaaja siinä mielessä, että tuskin tulee koskaan pelaamaan missään Liigan kärkijoukkueissa, mutta on tehnyt ja tulee tekemään pitkää uraa muissa liigajoukkueissa.

Floppaa odotuksiin nähden: Vaikea löytää yksittäistä floppia joukkueesta, mutta veikkaan Joni Ikosen jäävän kakkossentterin odotusarvosta. Toisaalta kykyjähän on vaikka voittaa koko pistepörssi, joten on samalla myös erittäin mielenkiintoinen seurattava.

Sijalla 14. – Vaasan Sport

Uhosin jo keväällä, että Vaasasta löytyy tulevan kauden jumbojoukkue ja omissa D-luokan analyyseissäni joukkueen materiaalikin on käytännössä Liigan huonoin, mutta näin vain jostain syystä koin jumbosijaa paremmaksi vaihtoehdoksi sijoittaa Sportin sijalle 14. Jos ja kun jotakuta vaasalaista hieman ärsyttää tämä minun ajojahtini Sportia vastaan, niin pahoittelen, mutta en voi sille mitään niin pitkään kun syyllinen siihen löytyy Sportin penkin takaa. En vain yksinkertaisesti pidä Risto Dufvan tavasta ajatella jääkiekkoa ja se on takuulla yksi syy, miksi en usko Sportin menestykseen tulevallakaan kaudella. Oma kysymyksensä on myös se, että miksi Markus Jämsä saa vuodesta toiseen koota joukkuetta ilman tulosvastuuta, mutta toisaalta tuskinpa Riston kanssa samaan seuraan mahtuisi ketään ”kovempaakaan” urheilutoimenjohtajaa.

Sport on jälleen pelannut ihan vahvasti harjoituspeleissä ja se nöyryytti Jypinkylääkin selkein numeroin. Jos ennusmerkit pitävät paikkaansa, niin sama lentoo jatkuu tasan lokakuun loppuun, jonka jälkeen Sport kyykkää eikä enää pysty nousemaan taisteluun pudotuspelipaikasta. Sportin joukkue ei ole missään nimessä huono, mutta Dufvan teesien mukaisesti se on jälleen kerran kokenut ja hidas. Eritoten hidas, mutta kankea. Se on pääsyy sille, miksi en usko vaasalaisten menestykseen.

Tolppien välissä jatkaa kaksikko Hovinen-Reijola, jonka arvioisin lähtökohtaisesti Liigan huonoimmaksi. Syy tähän on selkeästi se, että Hovisen kunnosta ei ole takeita yhtään kellään ja Reijola on parhaimmillaankin vain hyvä kakkosveskari, joten kokemuksesta huolimatta tämä on yhtä suurta arpapeliä. Pakiston osalta on kyllä nostettava hattua, sillä Emil Johanssonin ja Shaun Heshkan jatko kotkapaidoissa on älyttömän kova juttu. Väitän, että Johansson olisi mahtunut mihin tahansa liigajengiin – jopa Tapparaan tai Kärppiin. Ikävä kyllä näiden kahden jälkeen taso ei ole noussut viime kaudesta, joten nämä joudutaan jälleen peluuttamaan käytännössä loppuun. Viljanen on hyvä kiekollinen puolustaja, mutta nyt alkaa olla ne ikävuodet, kun pitää saada otettua vielä se yksi steppi ylöspäin, jos haluaa olla liideri tässä sarjassa. Muuten pakisto on melko tasaisen harmaa.

Hyökkäyspää on kokonaisuutena hyvin samantyyppinen kuin ennenkin. Oikeastaan vain Jens Lööke eroaa perinteisistä Sportin hankinnoista siten, että hänellä saattaa olla vielä jotain saavutettavaakin urallaan. Muilla kehityskaari on tuttuun tapaan jyrkästi alaspäin, vaikka onhan siellä esimerkiksi yli kymmenen maalia SaiPassa tehnyt Juusola ja jatkosopimuksen tehnyttä Holmströminkin. Senttereitä joukkueessa ei ole nimeksikään, mutta sehän ei tunnetusti Dufvaa häiritse, sillä luottomies Asplund pystyy hoitamaan vähintään kaksi ketjua helpostikin. Ja jos ei pysty, niin aina voi ottaa jonkun umpilaiturin ja tehdä hänestä sentterin. Simon Hjalmarsson on nimekäs hankinta ja pystyy parhaimmillaan hinaamaan itse jopa koko muun lauman perässään pudotuspeleihin saakka, mutta jää nähtäväksi mihin lopulta motivaatio ja jalka riittää. Vähintään ylivoimapelissä tulee olemaan ensiluokkainen.

Paras pistemies: Simon Hjalmarsson – 40 pistettä
Paras maalintekijä: Jens Lööke – 18 maalia
Tehokkain puolustaja: Valtteri Viljanen – 30 pistettä

Läpimurto: Surullista joutua jättämään tämä kohta tyhjäksi, mutta en jaksa uskoa, että Dufvan joukkueessa tullaan näkemään läpimurtoja niin kauan, kun virhe johtaa vilttikomennukseen. TPS-kasvatti Aatu Aarnio on pelannut hyvin harjoitusotteluissa, joten ehkä hän.

Seuraa häntä: Emil Johansson – En voi muuta sanoa kuin, että olen fani. Hyvä omassa päässä, mutta ei ollenkaan huono kiekollisestikaan. Jos parantaa vielä viime kaudesta, niin on EHT-tasoa.

Floppaa odotuksiin nähden: Ei merkittäviä floppiriskejä. Ei ole vääryys toki pohtia, millä motivaatiolla Simon Hjalmarsson tulee Vaasaan pelaamaan, mutta toisaalta ei ole sen kaltainen pelaaja, jonka odotusarvo olisi vähän sinnepäin -tason pelailu.

Huomenna jatketaankin sitten sijojen 13. ja 12. joukkueiden kanssa. Jos ei näy eikä kuulu, niin soittakaa tai lähettäkää savumerkkejä, niin pistän ennakkoa eetteriin.
 

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна

Jape

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Jukurit on kyllä kasannut pienellä budjetilla suhteellisen hyvännäköisen nipun.
Halpa ja hyvä, voiko sellaista olla edes olemassa?
Katsotaan mihin riittää. Ainakaan ei voi alittaa pelaajabudjetin mukaista sijoitusta. Nämä budjetit pitäisi tietysti vertailla vastaa siirtorajan jälkeen, mutta ei tuohon Jukureilla ainakaan julkisesti sanota ketään olevan enää tulossa. Tarvittaessa muutoksia varmaankin tulee, kuten viime kaudellakin.
 

Frank McKee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, T. Arima
Pitkä kuuma kausi kohta alkaa, budjetti on kaikilla mikä on mutta miten joukkueet on kasattu?
Ihan sama paljonko on liitua millä piirtää jos ei kemiat mee kohilleen.

Tämä nähellään sitte ensvuoden puolella miten jokainen jengi on onnistunut.
Lyhyesti:
Tulee mielenkiintoinen lätkäkausi kaikilta osin.
 

ElManazer

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC TPS, Málaga Club de Fútbol, New York Islanders
Liigaennakon osa 1
Sijalla 15. – Lahden Pelicans
Sijalla 14. – Vaasan Sport

Jos eilen oli viikko kauden alkuun, niin tänään on kaiken järjen mukaan enää 6 päivää starttiin. Tänään siis vuorossa joukkueet sijoilta 13. ja 12., olkaat hyvät!

Sijalla 13. – Saimaan Pallo

Hyvin vaikea arvioitava. Tämä on kyllä siitä epäkiitollinen tehtävä tehdä ennakoita, koska tässä joutuu olemaan vähän turhankin julma ja jättämään hyviä joukkueita rannalle pudotuspeleistä, vaikkei ole vielä ensimmäistäkään peliä pelattu. SaiPa on esimerkiksi joukkue, joka on selkeästi vahvistunut viime kaudesta, mutta toisaalta en näe rosterissa sellaista voimaa, joka kantaisi sen pudotuspeleihin saakka. Pekka Virta on hyvä valmentaja, mutta en usko, että edes hänen rohdoillaan saadaan tästä nimilistasta voittavaa joukkuetta. Katseeni kiinnittyisi pikemminkin urheilujohtoon, tai tässä tapauksessa koko seuran johtoon, ja lähtisin sitä kautta pohtimaan ja perkaamaan tilannetta, jos edessä on taas yhtä karmea kausi kuin viime kausi oli.

Maalissa Westerholm pelannee niin paljon kuin pystyy, ja periaatteessa hyvä niin. Westerholm on ehdottomasti hyvä veskari, mutta onko sittenkään se maalivahti, joka yksin kantaa joukkuettaan ja pystyy voittamaan pelejä yksin? Huhtamaa oli viime kaudella yllättävän hyvä Mestiksessä ja pystyy tarvittaessa stunttaamaan Westerholmia riittävällä tasolla, mutta tuskin on kuitenkaan valmis tasaiseksi pariksi tandemiin. Pakistossa Kalle Maalahti heiluttaa tahtipuikkoa ja tykinkuulalla varustettu Aaron Irving säestää. Viitasalolle olisi ollut aivan unelmien mahdollisuus nousta yhdeksi Liigan tähtipakeista, mutta loukkaantuminen syö ison osan alkukaudesta ja minä väitän, että se on yksi syy, miksei SaiPa pääse pudotuspeleihin tulevalla kaudella. Moroa on kehuttu, mutta omaan silmään vaikuttaa aika riskihankinnalta – samoin kolmas ulkkaripakki Donohue tuntuu olevan ehkä vähän väärässä sarjassa. Rikkilä oli hyvä viime kaudella ja toivottavasti kehitys jatkuu samanlaisena jatkossakin.

Hyökkäyskalusto on periaatteessa vahva, mutta olen tullut siihen lopputulokseen, että sen onnistuminen tai epäonnistuminen on täysin kiinni Kristian Pospisilista. Jos Pospisil on tullut pelaamaan ja Pekka Virta saa hänet jälleen aisoihin, on hän pelaaja, joka pystyy nostamaan koko SaiPan tasoa. Pospisil on omalla tavallaan ehkä koko Liigan käänteentekevin yksilö niin hyvässä kuin pahassakin. Koskiranta vaikuttaa olevan taas kunnossa ja hän hoitaa kyllä oman osuutensa, vaikkei varmastikaan pysty olemaan enää mikään valovoimaisin tähti pisteiden valossa. Meskanen oli hyvä hankinta, mutta en ole aivan varma hänen ja Pekka Virran liitto pelkästään ruusuilla tanssimista – uhkakuvia on ilmoilla melko nopeallakin aikataululla, mikäli maaleja ei ala syntymään odotetusti. Descheneau, Fitzgerald, Olhaver jne. minun papereissani täysin arpoja. Onneksi kuitenkin suhteellisen varmaa taustatukea kykenevät antamaan niin Loimaranta, Ojantakanen kuin Lipiäinenkin, eli totaaliseen tehottomuuteen SaiPa ei huonoimmassakaan tilanteessa todennäköisesti kaadu.

Paras pistemies: Kristian Pospisil – 55 pistettä
Paras maalintekijä: Kristian Pospisil – 25 maalia
Tehokkain puolustaja: Kalle Maalahti – 30 pistettä

Läpimurto: Veikko Loimaranta – Loimaranta on mielestäni pelannut jo jonkin aikaa suhteellisen laadukkaasti, mutta tasaisuus on loistanut poissaolollaan. Mikäli kehitys on jatkunut positiivisena ja saa kiekollisesti hyvän roolin, voidaan hyvin nähdä yli 30 pisteen kausi.

Seuraa häntä: Kristian Pospisil – Tätä käytiinkin jo läpi, mutta tässä on Liigan mielenkiintoisin yksilö. Voi ratkoa pelejä yksin, pelata hyvää joukkuepeliä tai tuhota koko joukkueen pelin. Vain taivas on rajana, jos edes sekään.

Floppaa odotuksiin nähden: Jaedon Descheneau – Mukava kaveri, taitoa kyllä riittää ja varmasti hyvä tyyppi pukukoppiin, mutta samalla se on myönnettävä, että Descheneau oli valtava pettymys viime kaudella Turussa. Dösönöön vahvuudet olivat kaukalon sijasta selkeästi turkulaisissa kuppiloissa, joten lähtökohtaisesti ehkä viimeinen palanen, jonka yhdistäisin Pekka Virran jengiin – nähtäväksi jää tuleeko onnistuminen vai pikaisesti kenkää. Juuri nyt tuntuu siltä, että viimeistään tammikuussa pelaa ICEHL:ää jossain kivassa italialaisessa jengissä lämpimän auringon alla.

Sijalla 12. – Kouvolan KooKoo

KooKoolla on hyvä organisaatio ja vähintäänkin kohtuullinen joukkue, mutta jokin ei vain natsaa. Oman lusikkansa soppaan tuo myös se, että oli vähintäänkin erikoista, miten viime kauden valmennusryhmä hajosi lähes totaalisesti voimassa olevista sopimuksista huolimatta. Todella erikoiseksi sopan tekikin sitten se, että uudet apuvalmentajat ja näistä varsinkin Sami Heleniuksen haku tuntui vähän muropaketista löydetyltä ratkaisulta. Harvoin jostain Ö-junnujen sarjasta tullaan liigakoutsiksi ja sitten ensimmäisessä haastattelussa fiilistellään jo ”vanhan liiton” pelityyliä, kun päävalmentajat teesit eivät ole oikeastaan mitenkään siihen suuntaan kaartuvat. Etenkin kokonaisuuden hauskaksi tekee se, että seura on KooKoo ja joukkueessa ei ole erityisesti fyysiseen peliin kykeneviä pelaajia. Ehkä annoin tälle liikaa negatiivista painoarvoa ajatuksissani, mutta ei tämä missään tapauksessa mikään erityisen vakuuttava lähtökohta tunnu olevan.

Maalivahteihin KooKoo ei takuulla kaadu, vaikka on toki Malikilla oma pieni riskinsä toisen kauden kiroukseen. Lähtökohtaisesti kaksikko on kuitenkin Liigan ehdottomasti parhaimpia, ellei jopa paras. Helpoksi homma tuskin tulee, kun edessä huseeraava pakisto on vuorostaan yksi Liigan heikoimpia. Warg ja Manninen pystyvät varmuudella suorittamaan oman roolinsa hyvin, mutta varmoja pakkeja ei näiden lisäksi oikein ole. Eero Teräväinen oli viime kaudella jopa erinomainen, mutta on kärsinyt paljon loukkaantumisista. Miska Kukkonen pystyy myös parhaimmillaan pelaamaan luotettavasti, mutta en ole ainakaan toistaiseksi aivan vakuuttunut hänen kyvystään pelata isoja ja vastuullisia minuutteja. Charles-Edouard D’Astous on taas ihan oma tarinansa ja voi olla sitten aivan mitä tahansa – kieltämättä en voi olla syttymättä ajatukselle siitä, että tämä kykenisi jatkamaan ECHL:n pudotuspeleissä nähtyä kykyä iskeä maaleja liukuhihnalta puolustajan paikalta. Olisi varsin mukava piristysruiske ja näkemisen arvoinen lisä, jos oikeasti kykenisi jatkamaan siitä, mihin keväällä jäi. Ehdottomasti yksi mielenkiintoisimmista vahvistuksista, vaikkakin todellinen suoritustaso on vielä täysin kysymysmerkki.

Hyökkäyksessä Heikki Liedes on tälläkin kaudella selkeä liideri. Otti viime kaudella isoja steppejä kiekollisessa roolissa ja kouvolalaisten kauden kannalta olisi erityisen tärkeää, että sama noususuhdanne jatkuisi myös tällä kaudella. Antonen käytti myös viime kaudella saamansa tilaisuuden paremmin kuin hyvin ja nousi yhdeksi varteenotettavaksi nimeksi, kun puhutaan Liigan kärkihyökkääjistä. Mutta ei Antonen missään nimessä vielä ole vakiinnuttanut paikkaansa tässä keskustelussa, vaan näyttöjä on annettava tasaiseen tahtiin jälleen. Ruotsalaiskolmikko Molin, Ottosson ja Andersson on mielestäni melko lailla parasta, mitä KooKoon budjetin joukkue voi Ruotsista naarata, vaikkei näistä tuskin yksikään ole mikään suvereeni tähtipelaaja. Jos (valitettavasti iso jos) Molin pysyy terveenä, niin voi olla kiekollisesti varsin laadukas pelaaja, mutta nykytaso on loukkaantumisten takia vielä selvittämättä. Ottosson on itselleni tuntemattomampi, mutta tuolla taustalla on usein saatu varsin laadukkaita pelaajia Liigaan – positiivista on myös pitkä tausta Ruotsin nuorten maajoukkueesta. Se laskee heti riskiä näissä Allsvenskanin tähdissä. Anderssonia seurasin viime kaudella yllättävän paljonkin ja siinä on kyllä pelaaja, jolla on potentiaalia iskeä isojakin lukemia taululle.

Paras pistemies: Joose Antonen – 45 pistettä
Paras maalintekijä: Linus Andersson – 18 maalia
Tehokkain puolustaja: Charles-Edouard D’Astous – 30 pistettä

Läpimurto: Leevi Aaltonen – Pikaisella katsauksella on vaikea valita selkeää läpimurtajaa, mutta harjoituspelien perusteella Aaltoselle sitä pedataan. Rooli on ainakin ollut sellainen, että kaikki mahdollisuudet sille olisi, mutta loppu on tietysti Aaltosesta kiinni. Henkilökohtaisesti en ole ihan vakuuttunut, että Aaltonen pystyisi lyömään läpi, mutta eipä kovin montaa muutakaan vaihtoehtoa tuosta ryhmästä tullut mieleen. Kalle Loponen on varmaan toisiksi lähimpänä läpimurtoa.

Seuraa häntä: Linus Andersson – Nopeat jalat, hyvä laukaus, työteliäs. Omaan silmään olisi voinut paukuttaa viime kaudella SHL-tasollakin jo vaikka lähemmäs parisen kymmentä kaappia, mutta ei ihan pystynyt pitämään tasoaan yllä. Toivottavasti saa otteisiinsa tasaisuutta ja pystyy olemaan kärkihyökkääjä.

Floppaa odotuksiin nähden: Emil Molin – ehkä turha nimi tähän, mutta pelkään pahoin ettei pysy kasassa tai ei vain löydä enää huipputasoaan, kun alla on niin monia loukkaantumisia.

Ja kas näin. Huomenna jatketaan kovalla kamppailulla, sillä ennakossa vuorossa ovat niukasti pudotuspeleistä ulosjäävä porukka ja pienellä marginaalilla pudotuspeleihin pääsevä joukkue. Eli huomenna siis sijat 11. ja 10.
 

Aapee79

Jäsen
Nyt kun joukkueet ovat jo käytännön valmiita kauden aloitukseen, niin sarjataulukko näyttää tältä:

Tappara
Kärpät

Ilves
Lukko
IFK
Jukurit

7. TPS
KooKoo
KalPa
JYP

HPK
Ässät
Sport
Pelicans
SaiPa

7. parasta ovat varmoja joukkueita 10. sakkiin, mutta sitten tulee tasaisempaa. Kaikilla lopuilla on enempi tai vähempi puutteita, mitkä vaikuttavat sijoitukseen. Periaatteessa loput ovat siis 8.-15. kategoriassa, mutta tällä hetkellä Sairaan Paska pitää jumbosijaa ja kirkkaasti.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP

Jukureiden pieni budjetti yllättää, sekä Ässien ja Pelicansin sijoittuminen noinkin ylös yllättää, kun molemmilla oli ilmeisesti melko vakavia taloushuolia koronan ollessa pahimmillaan. Toki samalla monille JYPin budjetti lienee suurin yllätys, jos on vain median kauhisteluja lukenut.

Itse olen oikeastaan yllättynyt, että JYP jää tässä kohtaa alle 2,5 miljoonan, koska sinne suuntaan budjetin arvioitiin sijoittuvan ja joukkue on etenkin hyökkäyksen osalta varsin nimivahva.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Itse olen oikeastaan yllättynyt, että JYP jää tässä kohtaa alle 2,5 miljoonan, koska sinne suuntaan budjetin arvioitiin sijoittuvan ja joukkue on etenkin hyökkäyksen osalta varsin nimivahva.
Nuo ovat seurojen ilmoittamia budjetteja. Kärpät on mennyt yli, samoin Tappara ja JYP.
 
Suosikkijoukkue
Tappara, LA Kings, Raiders, Concordia Stingers
En ole varma meneeko aivan oikeaan ketjuun, mutta Tappara on naulannut teesinsa oveen alkaneelle kaudelle, alla ote tiedotteesta:

"Kauden keskeisimmät tavoitteet
  1. Menestyminen Liigassa sekä CHL:ssä.
  2. Kotiedun saavuttaminen Liigan runkosarjassa ja samalla CHL-paikan varmistus kaudelle 2023–2024.
  3. Uusitun Fanikatsomon täyttäminen kannattajilla ja yleisökeskiarvon nostaminen
  4. Ottelutapahtuman sekä markkinoinnin edelleen kehittäminen
  5. Urheilujohdon organisointi
  6. Olosuhteiden kehitys: oheisharjoittelutila, fanikaupan ja toimiston muutto
  7. Muun liiketoiminnan kehittäminen – TAMPA kiinteistöhuoltoyhtiön startti
  8. Yli 12 miljoonan euron liikevaihto ja positiivinen tulos"
 
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kukas on sulle SaiPasta se tämän vuoden McIntyre?…
Pelaaja, jonka tiedän olevan parempi kuin yleisesti ajatellaan?

- Moro on luotettava pakki, tasoa ja taustoja voi verrata Matthew Abtiin.
- Descheneau sopii SaiPan pelitapaan ja tekee ylivoimavastuun ansiosta 0.7 ppg.
- Fitzgerald on löytönä uusi Halloran, tulee tekemään 35 pistettä.
- Pospisilin pisteet eivät jää 35 tasolle.
- Koskiranta ei edelleenkään tee isoja pisteitä, mutta on aina kentällä ollessaan huippupelaaja.
 

Spitfire

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, SJS
Kukas on sulle SaiPasta se tämän vuoden McIntyre?…
Vihjeet:
- Pelipaikka: Sentterilaituri
- Ikää mittarissa: 34 vuotta
- Edellisen kauden joukkue: Salzburg (ICEHL)
- Edellisen kauden pisteet: 0.47 pistettä per peli

Ei nyt tule mieleen SaiPan tämän kauden joukkueesta. Ihan kuin joku muu Liigaan tulleista olisi täyttänyt nämä vihjeet liiankin hyvin?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös